Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

κοριτσια κακα τα ψεματα η καλυτερη λυση ειναι να εχουμε βρει εναν πληρως αξιοπιστο και συνενοησιμο γιατρο οπου θα μας βαλει το μωρο να θηλασει αμεσως στη γεννα και ενα μαιευτηριο οπου απο την πρωτη στιγμη το μωρο να το εχουμε διπλα μας και οχι να μας το φερνουν οποτε θελουν (οι μαιες εννοω, μακαρι να τα φερναν οποτε θελαν τα μωρα) εγω εμεινα 1 μηνα μακρια απο το μωρακι μου λογω που γεννηθηκε προωρα. αυτο σε συνδιασμο τις ανυπαρκες συμβουλες που δεν μου εδωσαν για να κανω την αρχη να θηλασουμε μας εχουν κανει 4 και κατι μηνες μετα να πολεμαμε με το θηλαστρο ακομα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

μπραβο σου που παλευεις ακομα για το μωρο σου. εισαι πραγματικα αξιεπαινη. ειναι δυσκολο να διορθωσεις λαθος χειρισμους που εγιναν στην αρχη δυστυχως κ θελει τρομερη προσπαθεια να διατηρησεις τη γαλουχια. οι μαμαδες που το καταφερνουν αξιζουν χιλια μπραβο!

• 2 εβδομάδες μετά...

Εχει γεννησει καποια κοπελα με καισαρικη και να της εβαλαν το μωρο κατευθειαν στο στηθος?Στην πρωτη καισαρικη πρωτα πηραν το μωρακι ο παιδιατρος το εξετασε και την ωρα που με εραβαν μου το εφεραν στο προσω[πο και μου πιπιλαγε το σαγονι και τη μυτη!!!!Ευτυχως στην ανανηψη μου το εφεραν 2 φορες μεχρι να παω στο δωματιο και μου το εβαλαν στο στηθος αφου εγω δεν μπορουσα να κουνηθω....

Αυτη τη φορα θα ηθελα να το ακουμπησουν πανω μου κατευθειαν αν γινεται...

Θα γεννησω στο Ελενα~!

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλησπέρα. Γέννησα πριν 2 εβδομάδες περίπου στο Αλεξάνδρα.

Έσπασαν τα νερά μα δυστυχώς δεν είχα τις κατάλληλες προυποθέσεις καθώς ο τράχηλος ήταν ακόμα σκληρός και το παιδί ψηλά. :|

Είχα όμως εξαίρετη γιατρό, η οποία σεβάστηκε το ότι ήθελα να αποφύγω την καισαρική και παρότι πέσαμε σε ΠΣΚ, με περίμενε και έκανε ό,τι περνούσε απ' το χέρι της για να με βοηθήσει. Γέννησα φυσιολογικά μετά από 24 ώρες.

Μόλις βγήκε ο μικρός μου τον καθάρισαν λίγο και μου τον άφησαν πάνω στο στήθος, για πολύ λίγο. Ήταν μάλλον περισσότερο για να τον δω και όχι για να τον ταϊσω :-( Έκανα μια μικρή προσπάθεια να πιάσει το στήθος μου, αλλά μάλλον ήμασταν και οι δύο πολύ ταλαιπωρημένοι για να τα καταφέρουμε σε τόσο λίγο χρόνο.

Λόγω του ότι είχα εριγμένα 24 ώρες, μου είπαν ότι το παιδί πρέπει να μείνει λίγο πάνω για να βεβαιωθούν πως είναι όλα καλά. Πράγμα που σημαίνει, βέβαια, ότι το πρώτο του γεύμα ήταν ξένο (γάλα, ζαχαρόνερο, ή οτιδήποτε δεν έχω ιδέα).

Μετά από ''ειδικό αίτημα'' μου είπαν πως μπορώ να πάω στις 5:30 το πρωί -γέννησα 23:20 το βράδυ- και να προσπαθήσω τον πρώτο μας θηλασμό. Πράγματι έτσι έκανα και κατάφερε μετά από αρκετή ώρα να πιάσει το στήθος μου και να ξεκινήσει το φαϊ :) Και τότε έρχεται μία μαία και μου τον παίρνει από τα χέρια, έτσι απλά, γιατί μας τελείωσε ο χρόνος :mad:

Ρώτησα πότε μπορώ να ξανανέβω για να τον ταϊσω και ζήτησα μέχρι τότε να μην του δώσουν ξανά ξένο γάλα. Δεν με έπισαν, ούτε μου επιβεβαίωσαν πως δεν θα το κάνουν -τι ζόρι τραβάνε πραγματικά;- και στις 8:30 που πήγα ξανά, πέρασε μία ώρα που σε όλη τη διάρκεια προσπαθούσα να τον ξυπνήσω και δεν τα κατάφερνα με τίποτα... :confused: Δεν θέλω να είμαι καχύποπτη, αλλά αν είχε να φάει από τα χαράματα λογικά δεν θα είχε ξυπνήσει για να κάνει έστω μία πρόσπάθεια..;

'Εχω ένα κενό σχετικά με το τί έγινε λοιπόν τις πρώτες ώρες της ζωής του μικρού μου. Ευτυχώς κατά τις 10:30 το πρωί, τον έφεραν στο δωμάτιο και από τότε βρήκαμε τους ρυθμούς μας.

Θέλω να τονίσω εδώ, πως οι μαίες είχαν όλες την τάση να παρακινούν για συμπλήρωμα, ειδικά στην αρχή που τους έλεγα για αποκλειστικό θηλασμό, και μάλιστα όταν ζήτησα συμβουλές, από κάποια συγκεκριμένη, αντί να με βοηθήσει μου είπε πως αν δεν τα καταφέρνω θα τον πάρουν πάνω να τον ταϊσουν, γιατί διαφορετικά το παιδί θα αρχίσει τους σπασμούς :shock: και θα το κρατήσουν πάνω! (Τρομοκρατία το λέω αυτό και όχι βοήθεια από μαία προς την προτότοκη μητέρα). Από κανέναν παιδίατρο ή μαία δεν άκουσα κάτι ενθαρυντικό για το γεγονός ότι θηλάζω, παρά μόνο από τη γιατρό μου!

Οι υπόλοιποι ήταν περισσότερο επιφυλακτικοί, για το αν επαρκεί το γάλα μου για να χορτάσει το παιδί (λες και η φύση δεν προβλέπει, αλλά περιμένει από το μπουκάλι).

Λυπάμαι πολύ γιατί θεωρώ πως δεν ενημερώνουν σωστά τις γυναίκες για το θηλασμό και υπάρχουν μητέρες -όπως εκείνη στο διπλανό μου κρεββάτι- που τις πείθουν τελικά ότι είναι ανεπαρκές το γάλα τους και ότι το παιδί τους χρειάζεται παρασκευάσματα εμπορίου για να μεγαλωσει.. :mad:

Καμία δεν της είπε ότι όσο έχει το παιδί στο στήθος τόσο περισσότερο γάλα θα κατεβάζει -εκτός από άτομα εκτός νοσοκομείου βέβαια, όπως εγώ, τα οποία δεν είναι φερέγγυα.

6Br6p3.png

''Life is what happens to you when you 're busy making other plans''

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Κορίτσια, έχει γεννήσει καμία στον Αγιο Λουκά Θεσσαλονίκη; Σχετικά με τον αποκλειστικό θηλασμό είχε κάποια εμπειρία από κει; Γιατί η αλήθεια είναι οτι σαν καινούρια μαμά, νιώθεις μια ανασφάλεια όταν δεν σε ενθαρρύνουν και σου λένε πως το πρωτόγαλα δεν φτάνει. Δεν θέλεις και να πεινάει! Εάν όμως σε στηρίζουν και σου λένε την αλήθεια και σέβονται την επιθυμία σου για αποκλειστικό θηλασμό, χωρίς φυσικά να κάνουν κακό στο μωρό, τότε σίγουρα είναι αλλιώς! Εμένα αν μου λέγανε ας πούμε οτι το μωρό πεινούσε και μετά το θηλασμό και το τάισαν δε νομίζω να είχα το θάρρος να διαφωνήσω και να κάνω σαματά! Βέβαια, και αυτοί εκεί πατάνε! Από την άλλη, φαντάζομαι πως η φύση έχει προβλέψει ούτως ώστε το πρωτόγαλα να φτάνει για τις πρώτες μέρες του μωρού! Δεν μπορεί να μην ξέρει η φύση και να ξέρουν αυτοί!

Κορίτσια, έχει γεννήσει καμία στον Αγιο Λουκά Θεσσαλονίκη; Σχετικά με τον αποκλειστικό θηλασμό είχε κάποια εμπειρία από κει; Γιατί η αλήθεια είναι οτι σαν καινούρια μαμά, νιώθεις μια ανασφάλεια όταν δεν σε ενθαρρύνουν και σου λένε πως το πρωτόγαλα δεν φτάνει. Δεν θέλεις και να πεινάει! Εάν όμως σε στηρίζουν και σου λένε την αλήθεια και σέβονται την επιθυμία σου για αποκλειστικό θηλασμό, χωρίς φυσικά να κάνουν κακό στο μωρό, τότε σίγουρα είναι αλλιώς! Εμένα αν μου λέγανε ας πούμε οτι το μωρό πεινούσε και μετά το θηλασμό και το τάισαν δε νομίζω να είχα το θάρρος να διαφωνήσω και να κάνω σαματά! Βέβαια, και αυτοί εκεί πατάνε! Από την άλλη, φαντάζομαι πως η φύση έχει προβλέψει ούτως ώστε το πρωτόγαλα να φτάνει για τις πρώτες μέρες του μωρού! Δεν μπορεί να μην ξέρει η φύση και να ξέρουν αυτοί!

Το πρωτόγαλα και το γάλα φτάνει αρκεί το μωρό να έχει πρόσβαση στο στήθος απεριόριστα. Φυσικά και μετά το θηλασμό θα πεινάσει ... με την έννοια ότι αν το φέρνουν κάθε 3ωρο, το νεογέννητο δεν μπορεί να μείνει νηστικό επί 3ωρο... Πεινάει νωρίτερα, όχι γιατί δεν χόρτασε αλλά γιατί πρέπει να θηλάζει -στην αρχή- σχεδόν διαρκώς προκειμένου να πάρει όσο γάλα χρειάζεται με συχνούς και πολλούς θηλασμούς.

Άρα όταν λένε ότι το μωρό πείνασε μετά το θηλασμό η απάντηση είναι φέρτε το ξανά να το θηλάσω ακόμα κι αν δεν είναι ώρα "επισκεπτηρίου"!

Η φύση είναι σοφή αρκεί να μην παρεμβαίνει ο άνθρωπος θεωρώντας ότι είναι ...πιο σοφός...

στις 21 μαιου εφερα στον κοσμο τον δευτερο γιο μου .

μολις γεννηθηκε μου τον βαλανε πνω μου να θηλασει (μετα απο δικη μου επιθυμια) αλλα λογο στασης και εντασης μου (με καθαριζανε και με ραβανε και ενιωθα αβολα) δεν καταφερε να πιασει ...μετα μου τον φερανε στην ανανηψη και θηλασε κανονικα ...ο χρονος που περασε ηταν δεν ηταν 40 λεπτα με μια ωρα .

ylSkp1.pngrwLVp1.png

• 7 months later...

Γέννησα σε δημόσιο νοσοκομείο στο Μάντσεστερ στην Αγγλία. Μετά τη γέννα έβαλαν τη μπέμπα κατευθείαν απάνω στο στήθος μου και θήλασε για πάνω από μισή ώρα. Μετά με πήγαν στο δωμάτιο και το μωρό έμεινε δίπλα μου. Εκείνη τη νύχτα δεν ξαναέφαγε γιατί δεν μπορούσε να ξυπνήσει και έφαγε ξανά στις 7:00, από τις 9:00 το προηγούμενο βράδυ που είχε φάει! Επομένως μανούλες που είχατε ζητήσει αποκλειστικό θηλασμό και όταν σας έφεραν το παιδί έμοιαζε χορτάτο, μη βάζετε απαραίτητα κακές σκέψεις. Κανείς δε με άγχωσε ότι το μωρό ήταν νηστικό και έπρεπε να φάει. Οι μαίες μου είπαν μάλιστα ότι και να μη μπορέσει να φάει το μωρό τίποτα το πρώτο 48ωρο δεν παθαίνει τίποτα!

Μέσα στη μέρα μας έδιωξαν αφού του είχαν κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις. Πολιτική τους είναι να διώχνουν τις λεχώνες 6 ώρες μετά τον τοκετό αν είναι φυσιολογικός. Εγώ όμως επειδή είχα γεννήσει βράδυ με είχαν κρατήσει να περάσω τη νύχτα εκεί.

Την πρώτη νύχτα στο σπίτι έζησα έναν εφιάλτη, με το μωρό να θηλάζει από τις 11:00 το βράδυ μέχρι τις 3:00 τα χαράματα κι εγώ να είμαι πτώμα από την κούραση της γέννας και την αϋπνία. Τελικά το άφησα στον άντρα μου στο σαλόνι ενώ έκλαιγε σπαραχτικά και του είπα "δεν ξέρω τι θα κάνεις, κράτα το. Πρέπει να κοιμηθώ. Ξύπνα με μετά από δύο ώρες." Φάντάζομαι πόσο χειρότερος εφιάλτης θα ήταν αν ήμουν στο νοσοκομείο με άλλες γυναίκες στο θάλαμο δίπλα μου, χωρίς τον άντρα μου. Σίγουρα θα είχα υποχωρήσει στο συμπλήρωμα...

Να σημειώσω ότι εκείνος ήταν ο πρώτος και ο τελευταίος μου μαραθώνιος θηλασμός. Από τότε θηλάζω μια χαρά χωρίς προβλήματα.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Εχω ξαναγράψει για το πρώτο μου παιδί, τώρα θα γράψω για το δέυτερο.

Ενω είχα πει στην μαία μου ότι θέλω να βάλουμε το μωρό στην μία ώρα στο στήθος μου, αυτή εξαφανίστηκε και δεν μου το έφερε. Οση ώρα ήμουν στην ανάνηψη, (καισαρική) έπριξα κυριολεκτικά τις μαίες εκεί να καλέσουν την μαία μου να μου φέρει το μωρό. Εκείνη δεν ήταν πουθενά και χρειάστηκε να το ζητήσω τουλάχιστον 5 φορές για να πάει μια τελικά και να μου τον φέρει!!!!!!!!!!!!

Είχαν περάσει ήδη 2 ώρες και όταν τους το είπα τελευταία φορά, μου λενε αφού σε λίγο θα πας στο δωμάτιο, θα στον φέρουν εκεί.

Τους απάντησα ότι θέλω τώρα, γιατί μέχρι να με πάτε εσείς και να πάει και το μωρό στον όροφο και να το φέρουν θα περάσουν αλλες δύο ώρες. Ελεος δηλαδή που νομίζουν ότι επειδη έχουν εκείνοι τα μωρά, είναι και δικά τους!!!!!!!! Εϊναι δικό μου λέμε το μωρό και το θέλω ΤΩΡΑ!!!!!!!!! Βρε ουστ..Με αυτά που κάνουν δεν είναι περίεργο πως οι γυναίκες δεν καταφέρνουν να θηλάσουν αποκλειστικά και για πολύ καιρό, όπως θα έπρεπε!!

Εμείς πάντως θηλάζουμε ακόμη και μπιμπερό δεν έχει πάρει ποτέ, το σκατούλι δεν το πιάνει ούτε για να πιει νεράκι πλεόν, τώρα που πρέπει..

y9qxp2.pngGgOLp3.png

Διαφημίσεις

• 2 months later...

βρε κορίτσια, τα φώτα σας παρακαλώ!

θήλασα τον γιο μου 26 μήνες οπότε θεώρησα τον εαυτό μου αρκετά εμπειρή για την κόρη που γέννησα τώρα. Αλλά ο γιος ζητούσε στήθος κάθε 10 λεπτά, μια ώρα, μισή ώρα.. .όλη την ώρα.. αστα να πάνε.. είχα να κοιμηθώ πολύυ καιρό.

στην μπουμπού που είναι 4 ημερών, την έβαλα στο στήθος απο την πρώτη στιγμή (μισή ώρα μετά τον τοκετό, επειδή με έραβαν και την εξέταζαν)

έκλαιγε επι ένα 24άωρο, και έδειχνε οτι πεινούσε, οπότε έκανα 24άωρο εντατικό θηλασμό για να πιει όσο πρωτόγαλα γίνεται και να κατέβει το γάλα γρήγορα. οι άλλες κοπέλες με το συμπλήρωμα με λυπόντουσαν γιατί τα μωρά του ήταν τόοοσο τίγκα στο ξένο γάλα που κοιμόνταν 4άωρα και με δυσκολία ξυπνούσαν για το προκαθορισμένο ταισμα ανα 3ωρο.

οι μαιες και η παιδίατρος ανησυχούσε στην αρχή γιατί δεν έκανε τσίσα, και επειδή έδειχνε πεινασμένο και δεν κοιμόνταν πάνω απο 10 λεπτά. Εγώ είπα θα το παλέψω και θα πάνε όλα καλά, και όντως κατέβασα γάλα στην 1αμιση μερα. σήμερα έχω υπερπαραγωγή. η μικρή απο την 3η μέρα τρωει πάρα πολύ καλά, το καταλαβαίνω απο τις γουλιες και την διάρκεια που τρωει. μισή ώρα με διαλείμματα. μετά αποτραβιέται, τεντώνεται και αποκοιμιέται για 3 ώρες περίπου, και μερικές φορές και 4 ωρες.. σημειωτέον γεννήθηκε 3.600κιλά.

φτάνω λοιπόν στο ερώτημά μου- τα 4αωρα σε θηλάζων νεογέννητο είναι φυσιολογικά; φαίνεται χορτάτο, ικανοποιημένο και δεν κλαίει καθόλου. δεν το πιστεύω πως το βράδυ μπορώ να κοιμηθώ σαν άνθρωπος..

και μια απορία ακόμα- οι λεμφαδένες στις μασχάλες ποτε ξεπρήζονται; και πόσο καιρό κάνει να ρυθμιστεί η παραγωγή μου;

ελπίζω να μην είμαι εκτός θέματος, αν ναι σε ποια ενότητα να το γραψω;

qHzbp2.png

dpwIp3.png

θήλασα τον γιο μου 26 μήνες οπότε θεώρησα τον εαυτό μου αρκετά εμπειρή για την κόρη που γέννησα τώρα. Αλλά ο γιος ζητούσε στήθος κάθε 10 λεπτά, μια ώρα, μισή ώρα.. .όλη την ώρα.. αστα να πάνε.. είχα να κοιμηθώ πολύυ καιρό.

στην μπουμπού που είναι 4 ημερών, την έβαλα στο στήθος απο την πρώτη στιγμή (μισή ώρα μετά τον τοκετό, επειδή με έραβαν και την εξέταζαν)

έκλαιγε επι ένα 24άωρο, και έδειχνε οτι πεινούσε, οπότε έκανα 24άωρο εντατικό θηλασμό για να πιει όσο πρωτόγαλα γίνεται και να κατέβει το γάλα γρήγορα. οι άλλες κοπέλες με το συμπλήρωμα με λυπόντουσαν γιατί τα μωρά του ήταν τόοοσο τίγκα στο ξένο γάλα που κοιμόνταν 4άωρα και με δυσκολία ξυπνούσαν για το προκαθορισμένο ταισμα ανα 3ωρο.

οι μαιες και η παιδίατρος ανησυχούσε στην αρχή γιατί δεν έκανε τσίσα, και επειδή έδειχνε πεινασμένο και δεν κοιμόνταν πάνω απο 10 λεπτά. Εγώ είπα θα το παλέψω και θα πάνε όλα καλά, και όντως κατέβασα γάλα στην 1αμιση μερα. σήμερα έχω υπερπαραγωγή. η μικρή απο την 3η μέρα τρωει πάρα πολύ καλά, το καταλαβαίνω απο τις γουλιες και την διάρκεια που τρωει. μισή ώρα με διαλείμματα. μετά αποτραβιέται, τεντώνεται και αποκοιμιέται για 3 ώρες περίπου, και μερικές φορές και 4 ωρες.. σημειωτέον γεννήθηκε 3.600κιλά.

φτάνω λοιπόν στο ερώτημά μου- τα 4αωρα σε θηλάζων νεογέννητο είναι φυσιολογικά; φαίνεται χορτάτο, ικανοποιημένο και δεν κλαίει καθόλου. δεν το πιστεύω πως το βράδυ μπορώ να κοιμηθώ σαν άνθρωπος..

και μια απορία ακόμα- οι λεμφαδένες στις μασχάλες ποτε ξεπρήζονται; και πόσο καιρό κάνει να ρυθμιστεί η παραγωγή μου;

Να σου ζήσει η κορούλα σου! Την ίδια ιστορία θα σου πω! ;) Τη μικρή μου την έβαλα κι εγώ στο στήθος μόλις 20 λεπτά μετά τη γέννησή της και έμεινε εκεί για αρκετή ώρα ρουφώντας. Κι εμένα το πρώτο 24ωρο μέχρι να κατέβει το γάλα έψαχνε σαν γατάκι, ψιλογκρίνιαζε κι είχα και το άγχος με την πάνα που δεν έβλεπα να βρέχεται επιτέλους κι έχασε και 300 γραμμάρια μέχρι να βγούμε... Γεννήθηκε όμως κι αυτή μεγάλη, 3.860 γρ.

Από το δεύτερο 24ωρο ήδη η μικρή έπινε γάλα και κοιμόταν 2-3 ώρες. Όταν γυρίσαμε σπίτι χτυπούσε τρίωρα και ένα τετράωρο το βράδυ, ξυπνούσε ευχαριστημένη, έδειχνε χορτάτη μες στη μέρα και κανένα σημάδι πείνας. Ανέκαμψε πολύ γρήγορα και επανήλθε στο βάρος γέννησης και έβαζε κανονικά βάρος στην αρχή. (μετά προέκυψε θέμα με αλλεργία και έβαζε με μικρότερους ρυθμούς αλλά πάλι μέσα στα φυσιολογικά)

Και για να σε κάνω να νιώσεις και καλύτερα... πριν καλά-καλά να σαραντίσει κοιμόταν το βράδυ συνεχόμενα 7ωρα!

Με το γιο θυμόμουν να ξυπνάω το βράδυ και κάθε μία ώρα για να θηλάσω, κουτουλούσα τους τοίχους οπότε ήταν ανέλπιστο δώρο και δεν το είπα ούτε του παπά! Αν η μικρή σου βάζει κανονικά βάρος, βρέχει και λερώνει ικανοποιητικά πάνες και είναι χαρούμενη και ζωηρή δε βρίσκω λόγο να ανησυχείς. Απόλαυσέ το! Νομίζω θυμάσαι ότι δεν κρατάει για πολύ! :lol:

Η Πατσουρου γραφει οτι μέχρι να ανακτησει το βάρος γέννησης και 200 γραμμάρια επιπλέον το καλύτερο ειναι να την ξυπνάς ανα 2ωρο την ημέρα και ανα 3ωρο την νυχτα. Αν δεν την έχεις ζυγισει ξανά θα την ξυπνάς μέχρι να γίνει 2 εβδομάδων και φυσικα ελεγχεις αν βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο.

Δες εδω:

http://www.perithilasmou.gr/articles/breastfeeding-basic-information/397--40-.html

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

ναι αλλα ειναι απολυτως ικανοποιημενη..και τι ασχημο να ξυπνας καποιον που κοιμαται, ασε που βαρανε κανονια διπλα της κ δεν ξυπναει ευκολα, ισα ισα τσατιζεται, γρυλιζει κ ξανακοιμαται.

βρεχει πανες, δεν μετραω, γιατι δεν την αλλαζω αν ειναι κοιμισμενη. παντως 5 σιγουρα αλλαζουμε.

οταν ξυπναει, συνηθως την ημερα, ειναι ζωηρη, μενει ξυπνια αρκετη ωρα κ χαζευει. κουραζεται ομως κ το απογευμα θηλαζει και 3 ωρες χωρις υπνο, μονο διαλλειματακια για ξεκουραση. χθες θηλαζε 2 ωρες τπ πρωι, κοιμηθηκε καλα, κ το βραδυ απο 7-12μμ δεν ελεγε να κοιμηθει, ολο εψαχνε κ τελικα κοιμηθηκε απο τις 12-7πμ.

τι να πω, ελεγα να παραμεινω ηρεμη κ να ακολουθω τα σημαδια της.

qHzbp2.png

dpwIp3.png

εμενα και τα δυο μωρα μου τα φερανε κατευθειαν μετα τη γεννα αφου με πηγαιναν στο κρεβατι να θηλασουν . την κορη μου μαλιστα την ακομπησαν πανω στην κοιλια μου αμεσως μολις γεννηθηκε, την πηραν λιγα λεπτα και μου την ξαναεφεραν, θηλασε κανονικα αλλα δυστυχως ομως αν και οσο ημουν στο νοσοκομειο ηπιε πολυ λιγο συμπληρωμα γιατι δε χορτενε δεν καταφερε να θηλασει πανω απο 50 μερες. αγνοια δικια μου, πολλες δυσκολιες και διαφοροι αλοι λογοι που συνεπεσαν ολοι μαζι, στο τελος μου ματωσε και τις θηλες εβγαζα λιγες μερες με θηλαστρο ωσπου μετα απο μια βδομαδα δε μπορουσα να βγαλω καθολου γαλα.

το γιο δεν τον εβαλαν πανω μου αλλα τον πηραν κατευθειαν για καθαρισμα και φοβηθηκα οτι κατι δεν παει καλα. μου τον εφεραν ομως μετα απο λιγη ωρα. θηλαζε για καμια ωρα περιπου μεχρι τα μεσανυχτα και μου ματωσε τη μια θηλη. το βραδυ εκατσε η πεθερα μου στο δωματιο μηπως χρειαστει κατι αλλα ο μικρος μεχρι το πρωι δεν ξυπνησε. ειχαμε ταλαιπωρηθει και οι δυο, 3-4 μερες ειχα πονους πριν γεννησω. το πρωι παω να θηλασω μου ματωσε κλαι την αλλη θηλη ευτυχως λιγο. για δυο μερες δεν ξαναθηλασα εδινα δικο μου απο το θηλαστροκαι συμπληρωμα γαλα εμποριου που ειχαν στο νοσοκομειο. απ οταν γυρισαμε σπιτι τις πρωτες μερες εδωσα λιγο συμπληρωμα και απ τις 10 μερες θηλαζει αποκλειστικα.

το καλο στα δημοσια νοσοκομεια ειναι οτι τα μωρα τα εχουμε στο δωματιο και δεν προκειται να τα ταισει καμια μαια εν αγνοια μας.

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Τελικά μετά από μερικές μέρες 6-7ωρων ύπνου άρχισε να ακολουθεί πρόγραμμα 3.5 ωρων ύπνου το βραδυ, μαμ, κ ξανά νάνι. την ημέρα τρώει πιο συχνά, ξυπνά πιο πολλή ώρα, οι πάνες καλές, κ@κ@ όταν είναι ξύπνια κ όχι στον ύπνο της..

ωραίο το 7ωρο, αλλά πιο φυσιολογικό το 3ωρο για μωράκι!

qHzbp2.png

dpwIp3.png

• 4 εβδομάδες μετά...

ειμαι ακομα στην 23η εβδομαδα αλλα εχω αρχισει να διαβαζω και να ενημερωνομαι για το θεμα του θηλασμου επειδη θελω να ειμαι οσο το δυνατον πιο καλα ενημερωμενη και προετοιμασμενη οταν φτασουμε στη γεννα. πρεπει να τονισω οτι οσα εχω διαβασει μου εχουν φανει πολυ ενδιαφεροντα και χαιρομαι που τοσες μανουλες μοιραζονται την εμπειρια τους με εμας τις μελλουσες ωστε να μαθαινουμε και να μην τρομοκρατουμαστε απο τα σχολια του ενος και του αλλου. εχω μια ερωτηση που απευθυνεται σε αυτες που γεννησαν στο αττικο. ισχυουν με βαση την προσωπικη σας εμπειρια ολα αυτα που λεγονται για την απολυτη υποστηριξη του νοσηλευτικου προσωπικου στο θεμα του αποκλειστικου θηλασμου; ειναι ενας απο τους λογους που θελω να γεννησω εκει και θελω να ξερω αν οντως ειναι ολοι τοσο υποστηρικτικοι

• 4 εβδομάδες μετά...

Εμένα όταν γέννησα έβαλαν τον μικρό μου κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα και τον κράτησαν μισό μήνα. Όσο ήμουν στην κλινική δεν ήρθε καμία μαία να μου δείξει για θηλασμό, δεν είχα και μωρό εξάλλου. Από μόνη μου ζήτησα να έρθουν με θήλαστρο για να βγάλω γάλα. Ήρθαν, μου το άφησαν και έφυγαν. Εγώ δεν είχα ιδέα πώς και τί να κάνω. Έφυγα από την κλινική και πήγα στο σπίτι της αδερφής μου (γέννησα Θεσσαλονίκη αλλά μένω σε νησί. Αναγκαστικά με φιλοξένησε η αδερφή μου για όσο ο μικρός ήταν στην θερμοκοιτίδα). Ευτυχώς έχει 3 παιδιά τα οποία τα θήλασε όλα αποκλειστικά και αυτή μου έδειξε πώς να βγάζω γάλα.

Κάθε μέρα ανά τρεις ώρες καθόμουν με το θήλαστρο και έβγαζα γάλα.Έλεγα στην αδερφή μου "τώρα πάω να θηλάσω" και καθόμουν και έβγαζα γάλα... Δεν είχα πιάσει στα χέρια μου ακόμη το μωρό μου και το γάλα ήταν πολύ λίγο, αφού φοβόμουν ότι θα μου κοπεί, να έβγαζα 50 ml κάθε φορά... Τελικά μετά από 16 μέρες που τον πήρα και τον ακούμπησα στο στήθος μου, η ροή αποκαταστάθηκε από μόνη της.

Είμαι τυχερή γιατί παρ'ότι το πρώτο πράγμα που ακούμπησε την θηλή μου δεν ήταν το στοματάκι του αλλά θήλαστρο, εντούτις δεν μάτωσα ούτε πόνεσα. Αλλά ήθελα σαν τρελή να το θηλάσω, και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να του δώσω ξένο γάλα τρελαινόμουν. Απλά ακόμη στεναχωριέμαι που στο νοσοκομείο μισό μήνα του έδιναν κυρίως ξένο, το έχω τύψεις...

Εν ολίγης θέλω να πω (χρυσοψαράκι) ότι θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται. Και υποστηρηκτικοί να μην είναι, αν εσύ το θέλεις πολύ θα το καταφέρεις. Αν δεν θέλεις, ό,τι και να κάνουν και να πουν, γυρνώντας σπίτι θα δώσεις συμπλήρωμα μόλις κλάψει, θα πεις βαριέμαι, θα το σταματήσεις από μόνη σου.

ειμαι ακομα στην 23η εβδομαδα αλλα εχω αρχισει να διαβαζω και να ενημερωνομαι για το θεμα του θηλασμου επειδη θελω να ειμαι οσο το δυνατον πιο καλα ενημερωμενη και προετοιμασμενη οταν φτασουμε στη γεννα. πρεπει να τονισω οτι οσα εχω διαβασει μου εχουν φανει πολυ ενδιαφεροντα και χαιρομαι που τοσες μανουλες μοιραζονται την εμπειρια τους με εμας τις μελλουσες ωστε να μαθαινουμε και να μην τρομοκρατουμαστε απο τα σχολια του ενος και του αλλου. εχω μια ερωτηση που απευθυνεται σε αυτες που γεννησαν στο αττικο. ισχυουν με βαση την προσωπικη σας εμπειρια ολα αυτα που λεγονται για την απολυτη υποστηριξη του νοσηλευτικου προσωπικου στο θεμα του αποκλειστικου θηλασμου; ειναι ενας απο τους λογους που θελω να γεννησω εκει και θελω να ξερω αν οντως ειναι ολοι τοσο υποστηρικτικοι

Το αττικο ειναι το πρωτο νοσοκομειο μαζι με το Ελενα που ειναι πλεον πιστοποιημενα φιλικα προς τα βρεφη!Οποτε λογικα θα πρεπει να κανουν οτι χρειαζεται για να βοηθησουν μια μαμα να θηλασει.

Στο Ελενα που γεννησα 2 φορες ηταν οντως αψογοι!

Εμένα όταν γέννησα έβαλαν τον μικρό μου κατευθείαν σε θερμοκοιτίδα και τον κράτησαν μισό μήνα. Όσο ήμουν στην κλινική δεν ήρθε καμία μαία να μου δείξει για θηλασμό, δεν είχα και μωρό εξάλλου. Από μόνη μου ζήτησα να έρθουν με θήλαστρο για να βγάλω γάλα. Ήρθαν, μου το άφησαν και έφυγαν. Εγώ δεν είχα ιδέα πώς και τί να κάνω. Έφυγα από την κλινική και πήγα στο σπίτι της αδερφής μου (γέννησα Θεσσαλονίκη αλλά μένω σε νησί. Αναγκαστικά με φιλοξένησε η αδερφή μου για όσο ο μικρός ήταν στην θερμοκοιτίδα). Ευτυχώς έχει 3 παιδιά τα οποία τα θήλασε όλα αποκλειστικά και αυτή μου έδειξε πώς να βγάζω γάλα.

Κάθε μέρα ανά τρεις ώρες καθόμουν με το θήλαστρο και έβγαζα γάλα.Έλεγα στην αδερφή μου "τώρα πάω να θηλάσω" και καθόμουν και έβγαζα γάλα... Δεν είχα πιάσει στα χέρια μου ακόμη το μωρό μου και το γάλα ήταν πολύ λίγο, αφού φοβόμουν ότι θα μου κοπεί, να έβγαζα 50 ml κάθε φορά... Τελικά μετά από 16 μέρες που τον πήρα και τον ακούμπησα στο στήθος μου, η ροή αποκαταστάθηκε από μόνη της.

Είμαι τυχερή γιατί παρ'ότι το πρώτο πράγμα που ακούμπησε την θηλή μου δεν ήταν το στοματάκι του αλλά θήλαστρο, εντούτις δεν μάτωσα ούτε πόνεσα. Αλλά ήθελα σαν τρελή να το θηλάσω, και μόνο στην ιδέα ότι μπορεί να χρειαστεί να του δώσω ξένο γάλα τρελαινόμουν. Απλά ακόμη στεναχωριέμαι που στο νοσοκομείο μισό μήνα του έδιναν κυρίως ξένο, το έχω τύψεις...

Εν ολίγης θέλω να πω (χρυσοψαράκι) ότι θέληση να υπάρχει και όλα γίνονται. Και υποστηρηκτικοί να μην είναι, αν εσύ το θέλεις πολύ θα το καταφέρεις. Αν δεν θέλεις, ό,τι και να κάνουν και να πουν, γυρνώντας σπίτι θα δώσεις συμπλήρωμα μόλις κλάψει, θα πεις βαριέμαι, θα το σταματήσεις από μόνη σου.

απλά....συγχαρητήρια!

μα αυτο ειναι το θεμα. δε θελω να δωσω σκονη. γι'αυτο κοιταζω να ενημερωνομαι απο τωρα για να μη πεσουν μαζεμενα ολα στο τελος. μου κανει παντως αρνητικη εντυπωση ποσοι γνωστοι μου προδικαζουν απο τωρα οτι το γαλα μου δε θα φτανει και το παιδι θα πειναει. τα νευρα μου. τοσες χιλιετιες που υπαρχει ανθρωποτητα χωρις ξενο γαλα πως μεγαλωναν τα μωρα;

μα αυτο ειναι το θεμα. δε θελω να δωσω σκονη. γι'αυτο κοιταζω να ενημερωνομαι απο τωρα για να μη πεσουν μαζεμενα ολα στο τελος. μου κανει παντως αρνητικη εντυπωση ποσοι γνωστοι μου προδικαζουν απο τωρα οτι το γαλα μου δε θα φτανει και το παιδι θα πειναει. τα νευρα μου. τοσες χιλιετιες που υπαρχει ανθρωποτητα χωρις ξενο γαλα πως μεγαλωναν τα μωρα;

Αν είχα ένα ευρώ για κάθε φορά που άκουγα ότι δεν θα φτάνει το γάλα μου... Ακόμη κι ο παιδίατρος μου το είπε, από τον 4ο μήνα ήθελε να του βάλω στερεή για να μην πεινάει λέει!!! Εσύ απλά να παρακολουθείς το βάρος του για να είσαι σίγουρη ότι όλα πάνε καλά και να κλείνεις τα αυτιά σου σε όσους σου λένε τέτοιες βλακείες. Εγώ έχω φίλη που μου την έχει πει κι όλας που δίνω μόνο το γάλα μου. Τί να πεις!!! Το παιδάκι σου να κοιτάς και όλους τους άλλους αγνόησε τους

ε εχω μια ερωτηση που απευθυνεται σε αυτες που γεννησαν στο αττικο. ισχυουν με βαση την προσωπικη σας εμπειρια ολα αυτα που λεγονται για την απολυτη υποστηριξη του νοσηλευτικου προσωπικου στο θεμα του αποκλειστικου θηλασμου; ειναι ενας απο τους λογους που θελω να γεννησω εκει και θελω να ξερω αν οντως ειναι ολοι τοσο υποστηρικτικοι

οσον αφορα της μαιες ναι..υπαρχει και η κα Μεξη που ειναι πιστοποιημενος συμβουλος θηλασμου -νεογνολογος (εαν θυμαμαι καλα την ειδικοτητα)..

εαν προβληματιστεις να την φωναξεις..

οσον αφορα τις αλλες ειδικοτητες βλ. παιδιατρος , οι αποψεις διιστανται..

καποιοι επιμενουν σε σκονη .. οποτε ενημερωσου καλα και για οτι θες θα φωναζεις την κα Μεξη..

83hKp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...