Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

μετα τους πρωτους 2-3 μηνες της ζωης του το μικρο θα τρωει συνηθως 5-8 γευματα την ημερα, συνηθως - ποτε απολυτα παλι- καθε 2-4 ωρες. Αυτο σημαινει οτι αν ξεκινησεις τη δουλεια τοτε, θα του δινεις 2-3 γευματα την ημερα με το θηλαστρο. Συνηθως μπορεις να βγαζεις γαλα στο σπιτι το βραδυ για την επομενη ή και στη δουλεια το πρωι, για να μη γινεται πετρα-σκληρο το στηθος σου. Οπου και να το βγαλεις μπορει να μεινει στο ψυγειο 24-48 ωρες. Αν εχεις αφθονη παραγωγη και το οργανωσεις μπορεις να εχεις αποθεματα σε μικρα βαζακια στην καταψυξη. Αν το γαλα μεινει για λιγο εκτος ψυγειου, κατα τη μεταφορα απο τη δουλεια στο σπιτι, δεν πειραζει. Τα ευεργετικα αποτελεσματα του θηλασμου αφορουν κυριως τη συσταση του μητρικου γαλακτος, αλλα και την σωματικη επαφη κατα τη διαρκεια του. Δινοντας δυο μπουκαλια το πρωι μητρικο γαλα βγαλμενο με το θηλαστρο παιρνει τα ιδια αντισωματα και αλλα καλουδια και χανει πολυ λιγο σε αγκαλιτσα και επαφη. Δεν νομιζω οτι εχει σημαντικη διαφορα, μπορεις να αναπληρωσεις με εξτρα χαδακια οταν ερχεσαι απο τη δουλεια! Οσο για τις τεχνητες θηλες, ειναι μαλλον προβλημα για τις πρωτες εβδομαδες εως μηνες του θηλασμου. Απαξ ομως και εγκατασταθει ο θηλασμος, το πολυ τους πρωτους 2 μηνες, δε θα χαλασει τη διαδικασια το μπουκαλι 1-2 φορες την ημερα. Θυμισου πως, οπως και να χει, απο τον καθολου θηλασμο, αυτη η παραχωρηση που θα κανεις με το θηλαστρο για τη δουλεια σου ειναι χιλιες φορες καλυτερη για το παιδι και για εσενα. Προσπαθησε να μην αγχωνεσαι, το αγχος ειναι ο μεγαλυτερος εχθρος του θηλασμου. Με τη γυναικα μου ηταν θεαματικο, αν μια μερα ηταν υπερβολικα κουρασμενη ή αγχωνοταν με κατι, το γαλα της μειονοταν. Αν δεν πας στη δουλεια και εχεις αγχος οτι θα σε απολυσουν ή δε νιωθεις καλα με συναδερφους και λοιπα, σαν κατασταση μεν ειναι απαραδεκτη, δε θα επρεπε να ειναι ετσι για μια λεχωνα, απο την αλλη, καλυτερα να διαλεξεις καταστασεις που δε θα σου χαλασουν την ηρεμια σου, η οποια ειναι απαραιτητη για το θηλασμο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ποιος σου συνεστησε για το πρωτο μονο 6μηνο θηλασμο :?:

Εννούσα ότι το πρώτο εξάμηνο συνιστάται ο θηλασμός να είναι αποκλειστικός, όχι ότι μόνο για τότε συνιστάται.

Και δεν είναι ακριβώς ότι έχω την εξάμηνη άδεια, εκτός αν συμβιβαστώ με τον κίνδυνο της απόλυσης όταν αυτή θα είναι δυνατή αν την πάρω, μόλις δηλαδή το παιδί μου χρονίσει. Απλά ψάχνω να δω πώς μπορώ να προσφέρω τα περισσότερα - δηλαδή και τη θωράκιση του μητρικού γάλατος στο μωρό μου και την οικονομική εξασφάλιση του να συνεχίσω να εργάζομαι. Συμφωνώ ότι ο εκβιασμός με απόλυση μιας επιτόκου ή μιας λεχώνας είναι απαράδεκτος, αλλά πού είναι και το γ@#$%^&* το κράτος να υποστηρίξει τα αυτονόητα; Δεν θα παραιτηθώ άνευ μάχης από τα δικαιώματά μου και κυρίως από τα δικαιώματα του παιδιού μου, πάντως, αν και ελάχιστα εκτιμώ τις πολεμικές καταστάσεις στις σχέσεις μου, ακόμα και τις επαγγελματικές. Απλά αγχώνομαι από τώρα για να πάρω τις σωστές αποφάσεις και να μην αγχώνομαι τότε που δεν θα πρέπει. :-)

Την απώλεια της απόλαυσης του θηλασμού την είχα για δεδομένη με αυτή τη διαδικασία εκμαίευσης και μεταφοράς του γάλακτος, αλλά φαντάζομαι ότι η σχέση εγκαθιδρύεται και με τα υπόλοιπα γεύματα.

Ευχαριστώ (τώρα πια και εκ των υστέρων) και τους δυο σας, Κατερίνα και Στέλιο για τις πρακτικές συμβουλές.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Aλίκη, αποκλειστικός θηλασμός, σημαίνει αποκλειστικά μητρικό γάλα. Όχι οτι δε μπορείς να δώσεις μπιμπερό. Αρκεί να είναι μητρικό, και μόνο μητρικό. Όχι νερό, όχι χαμομήλι, όχι ξένο!

Καλό είναι πριν τους δύο μήνες, να μη δώσεις μπιμπερό, ώσπου να μάθει το μικρούλι να θηλάζει σωστά.

Όσο θα είσαι σπίτι, μπορείς μετά τα γεύματα να αντλείς, και να το βάζεις στην κατάψύξη, για να έχεις ήδη μια τράπεζα γάλακτος, και να συνηθίσει και το στήθος στην άντλησυ. Μην απογοητευτεις αν στην αρχή δε μπορείς να βγάλεις, είναι φυσιολογικό, και σίγά σιγά θα αλάξει. Υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες για το πως θα συντηρείς το γάλα, ωστε να μη χαλάσει. Θα σου στείλω το λινκ σε λιγάκι, γιατί αυτή τη στιγμή έχω μια δουλίτσα.

Στη δουλεία, θα αντλεις δυο φορές περίπου, και θα το συντηρείς με παγοκύστες, μέχρι να γυρίσεις σπίτι. Στο σπίτι θα θηλάζεις κανονικά.

Καλή λευτεριά, και μ'ένα πόνο. :wink:

Merci, Χλόη, για τις διευκρινίσεις και τις ευχές. Το είχα σχεδόν καταλάβει ότι αυτό σήμαινε, αλλά με ξενερώνει αυτή η ιδέα της άντλησης...αλλά από τ' ολότελα, καλή κι η Παναγιώταινα... :)

ut70pP4.jpgut70p2.png

Μην στενοχωριέσαι, Αλίκη μου, όταν έρθει η ώρα θα δεις ότι αυτά που φαίνονται βουνό, παίρνουν από μόνα τους τη λύση τους. Αλλά λίγο άγχος στην τελευταία φάση της εγκυμοσύνης είναι φυσικό :)

Καλή λευτεριά και με το καλό να σε ξαναδούμε στο φόρουμ!

Διαφημίσεις

• 7 months later...

Καλησπέρα σας!

μπορει μια μητερα που θα γεννησει σε ενα δημοσιο μαιευτηριο να απαιτησει να κρατησει μιση με μια ωρα το μωρο της πριν το πανε στα νεογνα ή δεν εχει το δικαίωμα αυτό; θα γεννήσω στο Έλενα και θα ήθελα να ξέρω πως θα μπορούσα να διεκδικήσω τα δικαιώματα του μωρού μου. Είναι καλυμμένοι νομικά να μην το κάνουν; η αλήθεια ειναι ότι είμαι χαμηλών τόνων και δε μπορω να με φανταστώ να είμαι εξαντλημένη από τη γέννα και να ωρύομαι κάτω τα χέρια απο το μωρό. Πιστεύω ότι θα τους πω ότι θελω να το κρατήσω για μισή με μία ώρα, θα μου απαντήσουν ότι αυτό δε γίνεται γιατί είναι υποχρεωμένοι να το πάνε αμέσως στα νεογνά, θα τους πω αλλα λεει η Π.Ο.Υ. θα μου πουν οτι ετσι ειναι το πρωτόκολλο του νοσοκομειου... τί μπορώ να κάνω; καταρχάς σκέφτομαι να το συζητήσω από τωρα με τη μαιευτήρα μου αλλά αν μου το ξεκόψει υπαρχει κατι που μπορω να πω και να την πεισω;

Xαμογελάκι, με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Στο Έλενα τα μωρά δεν τα πάνε σε αίθουσα νεογνών, αλλά σε ένα δωμάτιο μέσα στην αίθουσα τοκετών, όπου μένουν εκεί περίπου όση ώρα μένει και η μαμά στην ανάνηψη για παρακολούθηση. Το μωρό θα σου το φέρουνε στο δωμάτιο λίγο μετά αφού πας εσύ (νομίζω περίπου 2 ώρες μετά τον τοκετό, αν όλα είναι καλά!)

Θα μπορούσες να συνεννοηθείς με το γιατρό σου ώστε να σε αφήσουνε να το θηλάσεις μετά τον τοκετό, όσο πχ θα σε ράβει κλπ και μετά να το πάνε στο δωμάτιο αυτό. Δεν ξέρω αν γίνεται, σου εύχομαι να τα καταφέρεις!

HXuSp2.pngaS46p2.png

Xαμογελάκι, με το καλό να έρθει το μωράκι σου!

Στο Έλενα τα μωρά δεν τα πάνε σε αίθουσα νεογνών, αλλά σε ένα δωμάτιο μέσα στην αίθουσα τοκετών, όπου μένουν εκεί περίπου όση ώρα μένει και η μαμά στην ανάνηψη για παρακολούθηση. Το μωρό θα σου το φέρουνε στο δωμάτιο λίγο μετά αφού πας εσύ (νομίζω περίπου 2 ώρες μετά τον τοκετό, αν όλα είναι καλά!)

Θα μπορούσες να συνεννοηθείς με το γιατρό σου ώστε να σε αφήσουνε να το θηλάσεις μετά τον τοκετό, όσο πχ θα σε ράβει κλπ και μετά να το πάνε στο δωμάτιο αυτό. Δεν ξέρω αν γίνεται, σου εύχομαι να τα καταφέρεις!

τί λες αυτό είναι πολύ καλό!!!! στο Αλεξάνδρα τα πάνε σε αίθουσα νεογνών. Αν είναι μαζί μου στην ανάνηψη για μιση μια ωρα δε βλεπω το λογο να μου αρνηθουν να το θηλασω ή τα έχουν σε ξεχωριστό χώρο;

θα συνεννοηθώ με τη γιατρό μου

σε ευχαριστώ πολύ!!!

Eίναι σε ξεχωριστό χώρο, ένα διπλανό δωμάτιο, μέσα όμως στην αίθουσα τοκετών. Εκεί που θα μπορούσες να το κρατήσεις και να το θηλάσεις με τη βοήθεια του γιατρού σου είναι αμέσως μετά τον τοκετό, μόλις του κάνουνε την πρώτη εξέταση (αυτή γίνεται δίπλα σου σε ένα ειδικό κουνάκι). Τότε συνήθως σου το φέρνουνε να το κρατήσεις λίγο αγκαλιά ή απλώς σου το δείχνουνε... :mad: Εσύ εκεί θα ζητήσεις να σου το δώσουνε αγκαλιά και θα το βάλεις στο στήθος, αν δεν νιώθεις καλά, θα ζητήσεις βοήθεια από τη μαία που θα είναι εκεί. Επειδή είναι θέμα τι θα είναι το προσωπικό που θα τύχει εκείνη την ώρα και πόσο θα θέλουνε να βοηθήσουνε, γι' αυτό καλύτερα να το έχεις συζητήσει με το γιατρό σου, ώστε να βοηθήσει να σου βάλουνε το μωρό στο στήθος! Με λίγη βοήθεια θα μπορούσες να θηλάζεις μέχρι να ολοκληρωθεί η έξοδος του πλακούντα και να σε ράψουνε! Από τη στιγμή που θα το πάνε στο δωμάτιο αυτό που παρακολουθούνε τα νεογνά για τις πρώτες αυτές ώρες, είναι απίθανο να σου το ξαναφέρουνε μέχρι να πας στο δωμάτιο. Γι αυτό σου λέω αμέσως μετά τον τοκετό!

Δεν έχω καταλάβει, είσαι έγκυος ή προετοιμάζεσαι από τώρα για το ενδεχόμενο; :?

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

ΔημοσίευσηΔημοσιεύθηκε: Τρι Μάρ 24, 2009 11:20 am Θέμα δημοσίευσης: ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΘΕΙ ΤΟ ΝΕΟΓΝΟ

Απάντηση με παράθεση αυτού του μηνύματος

Διεκδικήστε το μητρικό θηλασμό μόλις γεννηθεί το μωρό. Είναι απαραίτητο να λάβει το πρωτόγαλα και ας πρόκειται και για λίγες μόνο σταγόνες. Κάντε σαφές στο μαιευτήριο ότι μιλάτε για αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και πείτε τους ότι δε θέλετε να βλέπετε ούτε ζωγραφιστά τα μπουκάλια με το ΞΕΝΟ γάλα. Αν γεννήσατε φυσιολογικά, και φυσικά χωρίς επισκληρίδειο, μπορείτε μετά από λίγες ώρες να φύγετε από το μαιευτήριο και να έχετε εσείς την προσωπική επίβλεψη του τι τρώει το μωρό σας. Το έκανα και γι' αυτό σας λέω ότι γίνεται. Διαφορετικά, να απαιτείται να σας φέρνουν το μωρό ανά τρεις ώρες στο θάλαμο για να θηλάσει. Αν το αφήσετε παραπάνω στην αίθουσα νεογνών σίγουρα θα πάρει ΞΕΝΟ γάλα και σιγά σιγά θα σας πείσουν ότι το γάλα σας δεν επαρκεί. Χρειάζεται πολύ ψυχολογική υποστήριξη η λεχώνα για να εδραιώσει το θηλασμό και φυσικά αστέρι μαιευτήρα.

οταν εφυγες απο το μαιευτηριο πηγες μετα απο 2 μερες το μωρο για να του κανουν τις εξετασεις αιματος; (ικτερο και το στυποχαρτο για ανιχνευση καποιων νοσηματων)

Ήρθε η μαία στο σπίτι και πήρε τα δείγματα. Μας ενημέρωσε έπειτα για τις απαντήσεις. Επίσης, μας επισκέπτηκε και η παιδίατρος στο σπίτι για τις απαραίτητες εξετάσεις (κινητικότητα του μωρού, διάγνωση ίκτερου κλπ)

εγω που γεννησα στις 5 το απογευμα με ανεβασαν στο δωματιο μου στις 7-7μιση κ μου εφεραν το μωρο στις 9μιση κ οταν ρωτησα "να το βαλω στο στηθος?" γιατι ημουν ΕΝΤΕΛΩΣ ανενημερωτη μου λεει μια "ξυπνια" εκει "οχι απο αυριο το πρωι θα το βαλεις στο στηθος!!! :shock::shock:

κ οταν μου τον εβαζαν κι εγω μουγκριζα απο τον πονο,ουτε μια δεν ηρθε να ασχοληθει για να μου τον βαλουν σωστα...το αποτελεσμα...να εχω πληγωμενες θηλες κ να μου λενε να μην τον βαζω στο στηθος...ουτε πολυ γαλα κατεβασα κ φυσικα ουτε θυλασα μετα στο σπιτι!!! :cry:

ομως οταν το εψαξα θυμωσα ΤΟΣΟ πολλυ :evil::evil::evil:

και φυσικα εχω τοσες τυψεις...αλλα δυστηχως ολα εγιναν εν αγνοια μου!!!

καθε μερα ψαχνω κ διαβαζω βιβλια για τον θηλασμο απο τωρα για το 2ο παιδακι...ΟΤΑΝ...θα κανουμε!!!!!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ,ΚΑΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΥΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΣΤΑ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ....... :evil:

Στην κλινική όταν μου έφερναν το μωρό το έβαζα κατευθείαν στο στήθος (αν και δεν ήμουν πολύ ενημερωμένη για τον θηλασμό - δεν έμπαινα στο parents τόσο συχνά :lol: ). Μετά από κανένα μισάωρο ερχόταν η μαία και ρωτούσε : "να βάλουμε τώρα το μωρό στο στήθος;". Και έλεγε το κλασικό "όχι πάνω από 5 λεπτά στο κάθε στήθος". Εγώ -αν και σχεδόν ανενημέρωτη περί θηλασμού όπως είπα- το κρατούσα συνέχεια στο στήθος και ας κοιμόταν το αγγελούδι μου. Μου άρεσε πολύ η αίσθηση. Ακούστε λοιπόν το ένστικτό σας....(και όχι τους γύρω σας)...

vChmp3.png IkwYp3.png

Διαφημίσεις

Γέννησα στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, με είχαν 8 ώρες στην ανάνηψη γιατί δεν υπήρχε δωμάτιο και το μωρό 12 ώρες για εξετάσεις γιατί είχαν σπάσει τα νερά 24 ώρες πριν γεννηθεί. Δε με βοήθησε κανείς, ήμουν εντελώς άσχετη, έπαθα μαστίτιδα κι έπαιρνα αντιβίωση, με αποτέλεσμα να μην καταφέρω να τον θηλάσω. Είχε συνηθίσει το μπιμπερό από το μαιευτήριο που έπαιρνε ξένο γάλα και δεν ήθελε το στήθος, έτσι έβγαζα γάλα με θήλαστρο και του το έδινα με το μπιμπερό. Αυτό κράτησε 3 μήνες, χωρίς συμπλήρωμα, μετά κόπηκε απότομα το γάλα μου.

Φυσικά ήταν πολύ κουραστική και επίπονη διαδικασία και δε θέλω να την ξαναζήσω και ελπίζω να μην επαναλειφθούν τα ίδια στον τοκετό και να΄χω τη μπέμπα γρήγορα μαζί μου.

Η απορία μου είναι αν το πρωτόγαλα αρχίζει αμέσως μετά τον τοκετό και αν φτάνει για το μωρό μέχρι να κατέβει το γάλα.

Η απορία μου είναι αν το πρωτόγαλα αρχίζει αμέσως μετά τον τοκετό και αν φτάνει για το μωρό μέχρι να κατέβει το γάλα.

Το πρωτόγαλα αρχίζει να "κατεβαίνει" κάπου μεταξύ 4ου και 8ου μήνα. Φτάνει για το μωρό, με την προϋπόθεση ότι το μωρό μπαίνει συχνά στο στήθος και για όση ώρα χρειάζεται.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Το πρωτόγαλα είναι υπεραρκετό για το νεογνό και, πάνω από όλα, απαραίτητο για τη λήψη αντισωμάτων από τη μητέρα. Για τη μαστίτιδα, την οποία είχα πάθει και εγώ στη δεύτερη κόρη μου, υπάρχουν ομοιοπαθητικά χάπια τα οποία σου επιτρέπουν να συνεχίσεις το θηλασμό (phytolaca), τα οποία είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά. Ούτε οι πληγωμένες θηλές πρέπει να μας αποτρέπουν από το θηλασμό (θήλαζα για ένα μήνα με πληγωμένες θηλές και υπέφερα, όμως ήξερα ότι αν σταματήσω θα τελειώσει το γάλα μου). Πρέπει να δίνουμε τα πάντα στα παιδιά μας και με λίγη αφοσίωση σε αυτό που κάνουμε, είτε λέγεται εγκυμοσύνη, είτε τοκετός, είτε θηλασμός, είτε ανατροφή του παιδιού μπορούμε να πετύχουμε. Τίποτα από όλα αυτά δεν είναι άλλωστε εύκολο.

υπάρχουν ομοιοπαθητικά χάπια τα οποία σου επιτρέπουν να συνεχίσεις το θηλασμό (phytolaca), τα οποία είναι πάρα πολύ αποτελεσματικά.

για να μην δημιουργηθούν παρεξηγήσεις, τα ομοιπαθητικά σκευάσματα τα παίρνετε μόνο όταν τα χορηγεί ομοιοπαθητικός γιατρός που γνωρίζει το ιστορικό σας και μπορεί να χορηγήσει το κατάλληλο σκεύσμα.

Για κάποιες μαστίτιδες είναι κατάλληλη η belladona, για μαστίτιδες από τραυματισμό κανένα από αυτά τα σκευάσματα δεν είναι αποτελεσματικό, άλλο σκεύασμα είναι κατάλληλο και πάλι εξαρτάται από τον τραυματισμό

Όμως αν κάποια μητέρα δεν έχει δυνατότητα να πάει σε ομοιοπαθητικό γιατρό πρέπει να γνωρίζει ότι η μαστίτιδα δεν αποτελεί αντένδειξη για θηλασμό ακόμη και αν έχει δημιουργηθεί απόστημα.

Οι περισσότερες κατάλληλες για τη μαστίτιδα αντιβιώσεις είναι συμβατές με το θηλασμό.

Το πρόβλημα που συναντάται συχνά είναι ότι οι περισσότεροι γυναικολόγοι δεν μπορούν να διαχειριστούν μία μαστίτιδα, συχνά χορηγούν ακατάλληλη αντιβίωση (πρέπει να αντιμετωπίζει και το χρυσίζον σταφυλόκοκο) και η μαστίτιδα υποτροποιάζει.

τελος Μαρτιου που ημουν στο Ελενα για επισκεψη στη γιατρο μου, περασα μια βολτα και απο την αιθουσα μητρικου θηλασμου στον 4ο για να κανω διαφορες ερωτησεις που με απασχολουσαν.... μου αρεσε που η συγκεκριμενη κοπελα που μιλησα εδειξε πολυ ενδιαφερον να με βοηθησει και να με εξυπηρετησει για τις αποριες που ειχα και να ρωτησει και νεογνολογο για καποιο θεμα μου... την ρωτησα μεσα σ'ολα για το πως θαα ταιζω το μωρο, αν θα του δινουν συμπληρωματα, ζαχαρωνερα κτλ... και μου ειπε οτι δεν δινουν τιποτα απο αυτα γιατι ετσι κι αλλιως το μωρο θα το εχω εγω συνεχεια διπλα μου στο δωματιο. το μονο που με ξενισε λιγο ειναι το γεγονος οτι μου ειπε οτι το "βαζω το μωρο αμεσως μολις γεννηθει -μεσα σε μιση 1 ωρα- να θηλασει", δεν γινεται και οτι τωρα εχει βγει κατι σαν "ανακοινωση" σε ολα τα μαιευτηρια -αν καταλαβα σωστα- οπου το μωρο το παιρνεις μεσα σε 2 ωρες μετα τη γεννα... πως να το "τσαμπουκαλευτω" ωστε να το παρω αμεσως? οκ θα το παρω αγκαλια και τα σχετικα μολις γεννησω αλλα αμφιβαλω αν θα με αφησουν να το θηλασω εκεινη την ωρα... :(

me and my men...

• 2 months later...

Για τα ελληνικα δεδομενα μαλλον ημουν απο τις τυχερες.. Αν και το προσπαθησα πολυ. Απο πολυ νωρις ελεγα στο γυναικολογο πως το μωρο το θελω στην αγκαλια μου μολις γεννησω γιατι αποτελει υψηλη προτεραιοτητα για μενα να θηλασει η μικρη. Στο μαιευτηριο οταν πηγα να γεννησω φροντισα να το πω και σε ολες τις μαιες που εμπαιναν μεσα στην αιθουσα τοκετου και εβαλα τον γιατρο να δωσει την εντολη μπροστα μου στην προισταμενη της βαρδιας:<Να της δωσετε το μωρο μολις βγει γιατι εγω θα το φαω το ξυλο μετα..>

Ημουν πολυ επιμονη και αποφασισμενη να την παρω στην αγκαλια μου μολις βγει. Ετσι εγινε. Μολις ακουσα το κλαμα της κατευθειαν μου την εδωσαν στην αγκαλια μου. Ξεχασα κ πονους κ αγχος.. Την ειχα γυμνουλα πανω στο στηθος μου.. ο κοσμος αρχιζε κ τελειωνε μεσα στην αγκαλια μου.. Εβλεπα ενα πλασματακι να παλευει με τη θηλη και τελικα να ρουφαει γαληνιο κ ευτυχισμενο. Σχεδον δυο ωρες την ειχα μαζι μου. Ηταν τοσο γλυκια τοσο ηρεμη..Μετα την πηραν για να τη ζυγισουν κ να την πλυνουν. Ηταν η καλυτερη αρχη για τις δυο μας και πιστευω ακραδαντα πως τη δικαιουται καθε μανα με το παιδι της.

Στο μυαλο μου ειχα πως αυτο ειναι το δικο μου παιδι κ κανεις δεν μπορει να μου πει τι θα κανω. Ετσι πιστευω πως την αλλαγη στα μαιευτηρια πρεπει να την ξεκινησουμε εμεις οι μαμαδες σιγα σιγα, ρωτωντας κ μαθαινοντας για τον θηλασμο και τον τοκετο. Η γνωση δινει δυναμη κ αυτοπεποιηθηση κ διωχνει το φοβο της αγνοιας.

Ευαγγελία 31.03.2009 Ελένη 21.09.2010

YoMbp1.png

Κι εγώ ήμουν τυχερή. Ο γιατρός μου δεν μου συζήτησε ποτέ για άλλη επιλογή εκτός από τον θηλασμό. Μάλιστα μου είχε πει πως δεν θα χρειαζόταν να πάρω χάπια για να επανέλθει η μήτρα μου ή αλλά συμπληρώματα (σίδηρο, ασβέστιο κλπ.) γιατί με τον θηλασμό και την καλή διατροφή ο οργανισμός επανέρχεται άμεσα και σωστά (εκτός απροόπτου).

Στο νοσοκομείο που γέννησα (Αττικόν), το ένα από τα μαθήματα τοκετού (το "ανώδυνου" είναι ειρωνικό μάλλον :)) ήταν αφιερωμένο εξ' ολοκλήρου στον θηλασμό, τον οποίο υποστήριζαν με πάθος. Εγώ βέβαια είχα ενημερωθεί πριν πάω από αυτό το φόρουμ και από το βιβλίο της Άννας Πατσούρου, αλλά οι περισσότερες κοπέλες δεν είχαν ιδέα. Εκεί η μαίες ενημέρωσαν σωστά γύρω από τους μύθους που κυκλοφορούν (ωράρια, 10' από το κάθε στήθος, απαγορευμένες τροφές κλπ). Στο τέλος μας είπαν να μην κουραστούμε να πλύνουμε τα μπουκάλια - αν έχουμε αγοράσει - γιατί δεν θα μας χρειαστούνε και να κρύψουμε τις πιπίλες για ενθύμιο γιατί δεν θα τις χρησιμοποιήσουμε!

Όταν γέννησα λοιπόν μου έδωσαν ένα "ζυμαράκι" που με κοιτούσε με απορία να το κρατήσω αγκαλιά μέχρι να με ετοιμάσουνε. Καθώς με πηγαίνανε στην αίθουσα ανάνηψης, τον βγάλανε έξω να τον δει ο μπαμπάς του για 10 δευτερόλεπτα και μετά μου τον φέρανε. Τον βάλανε στο στήθος μου και μας άφησαν μόνους!

Στο δωμάτιο φυσικά τον είχα συνέχεια δίπλα μου και αν ήθελα κάτι ρωτούσα τις μαίες, οι οποίες παεπιπτόντως τρέχανε σαν τρελές λόγω έλλειψης προσωπικού. Απίστευτο άγχος, απίστευτη εμπειρία ζωής. Επιτέλους έκανα αυτό για το οποίο με προόριζε η φύση μου!

Εύχομαι σε όλες τις κοπέλες που περιμένουν να γίνουν μανούλες ό,τι καλύτερο!

Κι εμένα ήταν διαφορετική η εμπειρία μου στο δεύτερο μωρό μου.Γέννησα πριν από 8 μέρες στο Λητώ και μου έδωσαν το μωρό αμέσως μόλις του έκοψαν τον λώρο και του καθάρισαν μύτη και στόμα.Μετά το έβγαλαν για λίγο έξω να το δει η μαμά μου και στην αίθουσα ανάνηψης μου την άφησαν για περίπου 2 ώρες.Ηταν γυμνούλα και μου έδωσαν μία πετσέτα και ζεστά σεντόνια.Μέχρι τώρα ο θηλασμός νομίζω πως πάει καλά αλλά περιμένω να μου απαντήσει η Αγλαία για να της στείλω το ερωτηματολόγιο και να δούμε πως τα πάμε.

Την πρώτη μου κόρη την γέννησα στο Ιασώ πριν από 3 χρόνια.Δεν ξέρω τι ισχύει τώρα αλλά καμία σχέση η αντιμετώπιση στο θέμα του θηλασμού μεταξύ των 2 μαιευτηρίων...

δεν ξέρω αν έχει σχέση σε πόση ώρα θα σου δώσουν το μωρό για να πάει καλά ο θηλασμός, αλλά εγώ γέννησα με καισαρική με ολική νάρκωση δεκα και μισή το βράδυ και το μωρό το πήρα στα χέρια την άλλη μέρα το πρωί!

ακόμη όμως όπως βλέπετε τα καταφέρνουμε μια χαρά με το γαλατάκι της μαμας!

και αποθηλασε επιτελους!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...