Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός - το αργότερο μία ώρα μετά τη γέννηση του μωρού.

Recommended Posts

Την ρώτησα με ποιό τρόπο μπορούσα να έχω δικό μου μπουκάλι και μου είπε ότι με΄μία χρέωση 30 ευρώ θα μπορούσα να "νοικιάσω" το δικό μου μπουκάλι αποστειρωμένο και έτσι έκανα. ΄

:shock::shock::shock:

Σου χρεώσανε το να έχεις αποστειρωμένο μπουκάλι και μάλιστα "νοικιασμένο";;;; Πώς ενοικιάζεται το μπουκάλι και από ποιον;

Όπως ήμουν στον όροφο στα τρίκλινα πήγα μπροστά που είναι η προϊσταμένη και οι κοπέλες όπου τους είπα ότι θέλω να έχω δικό μου αποστειρωμένο μπουκάλι - μου είπαν "οκ" - οτι κάνει 30 ή 35 ευρώ δεν θυμάμαι και μου φέρανε μετά απο ένα μισάωρο ένα μπουκάλι με το απο πάνο το πλαστικο απο το θήλαστρο (όλο δηλαδή) - έβαλα το καπάκι απο το θήλαστρο και άρχισα να αντλώ το γάλα. Έτσι έκανα μέχρι που έφυγα. Τους το πήγαινα μέσα (γιατί το μπουκάλι έγραφε το όνομα μου απο έξω) το αποστειρώνανε και ξαναέβγαζα γάλα. Όταν έφυγα δεν νομίζω (είμαι σίγουρη 100%) ότι μου έδωσαν τον μπουκάλι - το κράτησαν. Απλά όλη αυτή η ιστορία στοίχιζε τόσο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 504
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Όταν συζήτησα με τον γυναικολόγο μου τα παράπονα που είχα απο το νοσοκομείο όσον αφορά τον θηλασμό, η απάντηση του ήταν "Μα είναι δυνατόν να μην ταϊσουν τίποτα το παιδί τις πρώτες 3 μέρες αφού έτσι και αλλιώς η γυνάικα δεν έχει γάλα, και άν δεν του έδιναν τίποτα δεν καταλαβαίνεις ότι θα έπαιρνες στο σπίτι ένα παιδί με πολύ λιγότερο βάρος απο ότι το πήρες?"

Γενικά εκείνη την ώρα δεν ήθελα να το συζητήσω γιατί πλέον είχα κατασταλάξει ότι τα μεγάλα γνωστά νοσοκομεία δεν είναι υπέρ του θηλασμού και ότι δεν θα έσπαγα τα νευρα μου για να κάθομαι να μαλώνω με τον γιατρό για να του αλλάξη γνώμη.

Πάντως απο δυο φίλες μου που πήραν μονόκλινο έμαθα ότι είχαν το παιδί απο την πρώτη στιγμή μέσα, τους απαγόρεψαν να του δώσουν οτιδήποτε εκτός απο το μητρικό γάλα και γενικά οι νοσηλευτριες έκαναν ότι τους είπαν. Δεν είναι ρατσιστικό αυτο? Στα τρίκλινα - στα εξάκλινα να φέρονται έτσι και στα μονόκλινα να τους υπηρετούν? Άρα μήπως σε όλους τους τομείς παίζει ρόλο το κέρδος?

Όταν συζήτησα με τον γυναικολόγο μου τα παράπονα που είχα απο το νοσοκομείο όσον αφορά τον θηλασμό, η απάντηση του ήταν "Μα είναι δυνατόν να μην ταϊσουν τίποτα το παιδί τις πρώτες 3 μέρες αφού έτσι και αλλιώς η γυνάικα δεν έχει γάλα, και άν δεν του έδιναν τίποτα δεν καταλαβαίνεις ότι θα έπαιρνες στο σπίτι ένα παιδί με πολύ λιγότερο βάρος απο ότι το πήρες?"

Γενικά εκείνη την ώρα δεν ήθελα να το συζητήσω γιατί πλέον είχα κατασταλάξει ότι τα μεγάλα γνωστά νοσοκομεία δεν είναι υπέρ του θηλασμού και ότι δεν θα έσπαγα τα νευρα μου για να κάθομαι να μαλώνω με τον γιατρό για να του αλλάξη γνώμη.

Καλά από το γυναικολόγο μην περιμένεις και πολλά!!! (Σίγουρα θα υπάρχουν - ευτυχώς - και εξαιρέσεις βέβαια!)

Όσο και να εκτιμώ τον δικό μου σαν επιστήμονα, σε καμία περίπτωση δε θα στηριζόμουν σε αυτόν στο θέμα του θηλασμού! Όταν μετά τις 40 μέρες πήγα στο ιατρείο για την εξέταση και συζητήσαμε ότι θηλάζω μου είπε: "Έχεις γάλα ε;; Μπράβο, μπράβο και να σκεφτείς σε μερικές κόβεται από την πρώτη βδομάδα!". Δεν το σχολίασα ούτε είχε νόημα να του κάνω "μάθημα" εκείνη τη στιγμή... απλά έκανα το βλάκα! Ήξερα τι έκανα και δεν περίμενα από εκεί βοήθεια σε αυτό το θέμα, είχα την παιδίατρο που το έκανε αυτό... :wink:

Το ίδιο μου είπε όταν πήγα και μετά από ένα 6μηνο... Είχε μείνει έκπληκτος... Α! Χώρια που μου είπε ότι όσο θηλάζω θα δυσκολευτεί μετά ο μικρός να απεξαρτηθεί από το στήθος μου!! :shock: Συμφέρον από εταιρία με γάλατα δεν είχε για να πω... απλά σε αυτό το θέμα είναι άσχετος ο άνθρωπος! :?

• 1 month later...

Γεια σας κορίτσια!

Διάβασα τα postings για τα νοσοκομεία και το θηλασμό και έφριξα. Πριν από λίγους μήνες γέννησα την κόρη μου σε δημόσιο νοσοκομείο στην Αυστρία και η εμπειρία μου ήταν τελείως διαφορετική. Για να εξηγούμαστε, δεν μου αρέσουν οι γκρίνιες του τύπου "στην Ελλάδα όλα είναι χάλια, ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη όλα είναι τέλεια". Δυστυχώς όμως στο θέμα της στήριξης της μητρότητας έτσι είναι. Γράφω λοιπόν την εμπειρία μου, όχι για να κάνω την έξυπνη, αλλά για να προβληματιστούμε.

Γέννησα στις 9 το πρωί έχοντας τη μαία και τον άντρα μου δίπλα μου. Τη γυναικολόγο που είχε υπηρεσία την είδα για πρώτη φορά όταν ήρθε μετά τη γέννα να με ράψει. Γέννησα στη μπανιέρα, χωρίς να έχω πληρώσει κάτι έξτρα. Μόλις γεννήθηκε η μικρή, πριν της κόψουν τον ομφάλιο λώρο την έβαλαν στο στήθος μου. Αυτή κάτι έψαχνε, χωρίς να ξέρει ακόμη τι. Η μαία της έβαλε τη θηλή στο στόμα, αλλά αυτή ήταν ακόμα πολύ σαστισμένη. Τον πλακούντα τον "γέννησα" ενώ την είχα αγκαλιά. Μετά από κανένα δεκάλεπτο της έκοψαν τον ομφάλιο λώρο και την πήρε η μαία να τη ζυγίσει, ενώ εγώ βγήκα με τη βοήθεια του άντρα μου από τη μπανιέρα και ξάπλωσα στο κρεββάτι τοκετού. Η μικρή δεν βγήκε ούτε στιγμή από το δωμάτιο που ήμουν εγώ. Μετά από κανένα τέταρτο περίπου ξεμπέρδεψαν με τις μετρήσεις και μου την ξανάδωσαν. Τότε μπόρεσε και θήλασε. Μετά από λίγο πήγαμε στο θάλαμο. Η μικρή ήταν διαρκώς στην αγκαλιά τη δική μου ή του άντρα μου.

Φύγαμε από την κλινική το απόγευμα της ίδιας μέρας και η μαία ερχόταν κάθε μέρα στο σπίτι μας, ώσπου ξεπεράστηκαν τα πρώτα προβλήματα του θηλασμού. Αυτό το τελευταίο, η ιδιωτική μαία, ήταν το μόνο που πληρώσαμε. Αλλιώς θα έμενα στην κλινική και θα ήταν όλα δωρεάν. Αν έμενα, θα μπορούσα να έχω το μωράκι μέρα νύχτα μαζί μου.

Τώρα η κόρη μου είναι πέντε μηνών και δόξα τω θεώ δεν πίνει ούτε νερό.

Γεια σας κι απο εμενα... Εγω γεννησα πριν απο 4,5 μηνες ενα υγιεστατο αγορακι 3300, σε μεγαλο Ιδιωτικο Μαιευτηριο στηνΑθηνα... η ιστορια μου ειναι μεγαλη αλλα πανω κατω ομοια με πολλες κοπελες.. θα επικεντρωθω στο θεμα του θηλασμου... γεννησα με καισσαρικη τομη (για ευνοητους λογους.. :evil: ) οταν το μωρο γεννηθηκε το επλυναν και το εβαλαν πανω μου... χωρις ομως εγω να μπορεσω ουτε να το ακουμπισω... ειχα τα χερια δεμμενα(ετσι κανουν λεει παντα για να μη ωαλει η γυναικα τα χερια της στη κοιλια της μεσα!!)... πως να θηλασει το καημενο... εδω δεν μπορουσα να το αγγιξω... το μωρο το πηραν και το ξαναειδα μετα απο 4 ωρες οπου και το θηλασα... ολες τις φορες που μου φερνανε το μωρο να το θηλασω.. εφερναν και μπουκαλι το οποιο εγω αγνοουσα παντα!! Το μωρο οταν το περνανε εκλαιγε καποιες φορες... (λογικο δεν ειναι εφευγε απο την αγκαλια της μανουλας..) μια φορα λοιπον μια μαια μου ειπε το εξης!! ''το μωρο κλαιει ...γιατι δεν του δινεται το μπουκαλι με το γαλα...?? Γι αυτο σας το φερνουμε!!! Σωπα καλο μου... παμε μεσα να σου δωσω εγω γαλατακι...'' Εφριξα... ηταν και οι ορμονες μου τρελαμενες... απο εκεινη τη στιγμη φωναξα την προησταμενη και ζητησα καθε φορα που κλαιει το μωρο να μου το φερνουν... κι ετσι συνεχισαμε μεχρι που φυγαμε... Δε φτανει που χαρτζιλικοσα για μου δειξουν πως να θηλασω ενω ειναι υποχρεωση τους... μου εβαλαν και τις φωνες που δεν το μπουκωσα ξενο.. :twisted:

pszKp2.png

JHmvp2.png

Διαφημίσεις

ria, να σου ζήσει και μπράβο σου που επιβλήθηκες για να πετύχεις το αυτονόητο.

Γράψε το όνομα του μαιευτηρίου, να το διαβάσουν και οι άλλες κοπέλες. Η δυσφήμηση είναι το μόνο που καταλαβαίνουν, δυστυχώς.

Εγώ έχω περιγράψει την εμπειρία μου από το μαιευτήριο....αλλά θέλω να μοιραστώ την πρόσφατη επίσκεψη μου στον γυναικολόγο, 6 μήνες μετά τον τοκετό.

Με ρώτησε πως πάνε τα πράγματα και αν θηλάζω. Όταν απάντησα καταφατικά...μεσολάβησε ένα κενό...ένα χαμόγελο και ένα ηχηρό "μπράβο". Επιτέλους μου είπε, έχω βαρεθεί να ακούω γυναίκες να λενε ότι δεν έχουν γάλα και ότι δεν φτάνει το γάλα τους. Όσο θα θηλάζεις ...τόσο θα έχεις! Και συνέχισε...πραγματικά θεωρώ τις γυναίκες που θηλάζουν ευφυεις...διότι "επενδύουν" στην σχέση με το παιδί τους ...με ένα σωματικό διάλογο που είναι αναντικατάστατος.

Εννοείται ότι όταν τον ρώτησα πότε να αποθηλάσω....η απάντηση ήταν όταν το ζητήσει το παιδί!!!Και με προέτρεψε να συνεχίσω όσο μπορώ....

Το αναφέρω...γιατί ενώ πραγματικά δίνω μάχη να πείσω την παιδιάτρο...βρήκα ένα σύμμαχο, που δεν τον περίμενα.

Και φυσικά εξυπακούεται ότι ο ίδιος είναι υπέρ του θηλασμού και επιμένει οι γυναίκες να θηλάσουν αμέσως μετα τον τοκετό...

ria, να σου ζήσει και μπράβο σου που επιβλήθηκες για να πετύχεις το αυτονόητο.

Γράψε το όνομα του μαιευτηρίου, να το διαβάσουν και οι άλλες κοπέλες. Η δυσφήμηση είναι το μόνο που καταλαβαίνουν, δυστυχώς.

Κοιτα να δεις.. το να γραψω το ονομα του Μαιευτηριου δεν εχει νοημα γιατι ολες μα ολες μας πιστευω πιγαινουμε εκει οπου ο γυναικολογος μας ξεγενναει... το θεμα ειναι να ξερουμε τι συμβαινει ωστε να προλαβουμε καταστασεις... εγω για παραδειγμα αν με το καλο κανω δευτερο.. θα ξερω βασικα πραγματα να τα ζητησω απο πριν... να μου λυσουν πχ το χερι... να με βοηθησουν να θηλασω το πρωτο μισαωρο... να μου το φερνουν στο δωματιο οποτε κλαιει... κτλ... δυστυχως δεν ηξερα τι με περιμενει....

pszKp2.png

JHmvp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...
Συμφωνώ απόλυτα με την Mtheo.

Στο κρεββατάκι του μωρού έγραφε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ. Δεν ήταν όμως. Αν και το μωρό το έπαιρνα κατά τη διάρκεια της νύχτα ανα δύό ώρες πολλές φορές ερχόταν ταισμένο και το καταλάβαινα από τις γουλίτσες ξένου γάλακτος που έβγαζε. Την πρώτη φορά έκανα όλόκληρη φασαρία. Μετά μου εξήγησαν πως σε όλα τα μωρά προσφέρεται το μπιμπερό αφού τα πάρουν από τις μανούλες τους. Οσα είναι χορτάτα δεν τρώνε όσα ομως θελουν να φάνε τρώνε. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε αυτό το πράγμα από κανένα έμβυο ών.

Πληροφοριακά: το γάλα των πρώτων ημερών δηλ το πρωτόγαλα είναι καλό να το πάρει το βρέφος για να πάρει αντισώματα από την μητέρα του όχι για να χορτάσει. Ακόμα και στην αρχαιότητα που δεν υπήρχε το έτοιμο βιομηχανοποιημένο γάλα τις πρώτες μερες που η γυναίκα δεν είχε γάλα τα μωρά τα έδιναν νερό και μέλι .....

:wink:

Τα νεογέννητα, εχουν πολύ εντονο το αντανακλαστικο του θηλασμού. Αν τους βάλεις μπιμπερό στο στόμα, θ'αρχίσουν να θηλάζουν. Αυτό κανει το γαλα να τρεξει, και αναγκαστικά το μωρό καταπίνει, προκαλώντας ετσι, κι αλλο γαλα να σταξει, και πάει λέγοντας. Επειδή έπινε το μπιμπερό, δε σημαίνει οτι πεινούσε, μα κι αν πεινουσε, το σωστό θα ήταν, να στο ξαναφέρουν. Ετσι μόνο κατεβάζει η μαμά το απαραίτητο γάλα για το μωρό (προσφορά και ζήτηση).

Επισης, το πρωτόγαλα, είναι υπεραρκετό για το μωρό. Τις πρωτες μέρες το στομάχι του μωρού, ειναι οσο ενα κεράσι. Λιγες σταγονες γάλα ειναι αρκετές. Κανένα αλλο θηλαστικο δε δινει συμπληρωμα, γιατι θα'πρεπε ο ανθρωπος?

Διαφημίσεις

Επισης, το πρωτόγαλα, είναι υπεραρκετό για το μωρό. Τις πρωτες μέρες το στομάχι του μωρού, ειναι οσο ενα κεράσι. Λιγες σταγονες γάλα ειναι αρκετές. Κανένα αλλο θηλαστικο δε δινει συμπληρωμα, γιατι θα'πρεπε ο ανθρωπος?

Η μπέμπα μπήκε για 2 24ωρα στη Μονάδα του Λητοο. Εκεί κατέβαινα εγώ κάθε 3 ώρες που επέτρεπαν και την έβαζα στο στήθος. Έγλειφε λίγο αλλά δεν νομίζω να τραβούσε τίποτα. Έβγαλα 2 σταγόνες με το θήλαστρο και τις πήγα στη Μονάδα το δεύτερο βράδυ. Την άλλη μέρα μου δώσανε στο χέρι το μπουκάλι με το ξένο και μου πρότειναν να το δώσω (στη μονάδα πάντα αυτά). Αφού είπα οτι λογικά δεν το χρειάζεται τα πρώτα 2 24ωρα, αναγκάστηκα να φύγω και θεωρώ δεδομένο οτι την τάιζαν, παρόλο που πήγαινα κάθε 3 ώρες.

Τελικά μόλις βγήκε, την έφερναν κάθε 3-4 ώρες και κάποιες φορές που έκλαιγε πολύ. Ίσως να μην την τάιζαν γιατί δεν είχα δει ούτε γουλιές, ούτε ρέψιμο, αλλά κάποιες φορές κοιμόταν την ώρα που τη φέρνανε. Εγώ τη σήκωνα και έτρωγε.

g4BDp3.pngyCdLp3.png

καλησπέρα σας!

εγώ γέννησα ένα υγιές αγοράκι 3.250κιλά στις 7/5/07 στο ΙΑΣΩ... Ζήτησα αποκλειστικό μητρικό θηλασμό αμέσως μόλις πήγα στο δωμάτιο. Όσες μαίες ήταν εκεί την ώρα εκείνη και με άκουσαν, προσπάθησαν να μου αλλάξουν γνώμη λέγοντας μου ότι θα είμαι πολύ κουρασμένη και καλά θα κάνω να κρατήσω δυνάμεις για όταν θα πήγαινα σπίτι!!! Χρειάστηκε να μιλήσω αρκετά απότομα λέγοντας ότι δικό μου παιδί είναι και δικό μου θέμα αν θέλω μόνο θηλασμό ή και ξένο γάλα.

Τελικά έβαλαν στο κρεβατάκι του μωρού το χαρτάκι που έλεγε αποκλειστικός μητρικός θηλασμός και από τη στιγμή αυτή, μου τον έφερναν κάθε φορά που ήθελε να πιεί γάλα... Έτσι πέρασα πιο πολλές ώρες με τον μικρό μου, και ομολογώ πως μου κράτησε την καλύτερη δυνατή παρέα τα βράδια που άρχιζα να καταλαβαίνω πως ήμουν μόνη μου...

Ο θηλασμός, όσο επίπονη διαδικασία κι αν είναι αρχικά, είναι φοβερός δεσμός με το μωρό σου... πέρα από το πόσο καλό κάνει στο παιδί γενικά...

Εγώ τελικά θήλασα 10 μήνες και σταμάτησα πολύ σταδιακά. Φυσικά, όλη αυτή η περίοδος δεν ήταν μόνο θηλασμός από το στήθος απευθείας αλλά και απο θήλαστρο λόγω εργασίας... Ο γιός μου δεν είχε ούτε πόνους ούτε και μου έχει αρρωστήσει μέχρι σήμερα που είναι 14 μηνών...

Για μένα, όποια γυναίκα θηλέζει πρέπει να ξέρει ότι κάνει πολύτιμο δώρο στο παιδί της...

Μετά μου εξήγησαν πως σε όλα τα μωρά προσφέρεται το μπιμπερό αφού τα πάρουν από τις μανούλες τους. Οσα είναι χορτάτα δεν τρώνε όσα ομως θελουν να φάνε τρώνε. Δεν έχουμε το δικαίωμα να στερήσουμε αυτό το πράγμα από κανένα έμβυο ών.

Το μωρό σε αυτή την ηλικία είναι ικανό να πιει ακόμη και αλατόνερο από το μπουκάλι. Η κίνηση είναι ανακλαστική και δεν έχει καμία σχέση με πείνα.

Στα έμβια όντα ο θηλασμός έχει δοκιμαστεί εδώ και πλέον των 60 εκκατομυρίων ετών. Αν το μωρό χρειαζόντα κάτι περισσότερο τις πρώτες μέρες αυτό θα το είχε η μαμά και όχι οι μαίες των μαιευτηρίων.

Να σημειώσω ότι αυτά που είπανε οι μαίες δεν έχουν λεχθεί ποτέ από κανεναν επίσημο φορέα που υποστηρίζει το θηλασμό αλλά τα λένε συνεχώς στα μαιευτήρια που υπονομεύουν συστηματικά το θηλασμό...

Πληροφοριακά: το γάλα των πρώτων ημερών δηλ το πρωτόγαλα είναι καλό να το πάρει το βρέφος για να πάρει αντισώματα από την μητέρα του όχι για να χορτάσει.

Αν το μωρό χρειαζόταν κάτι άλλο αυτό θα το είχε η μητέρα του... Το πρωτόγαλα είναι όσο χρειάζεται το μωρό, ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο.

Ακόμα και στην αρχαιότητα που δεν υπήρχε το έτοιμο βιομηχανοποιημένο γάλα τις πρώτες μερες που η γυναίκα δεν είχε γάλα τα μωρά τα έδιναν νερό και μέλι .....

Στην αρχαιότητα χρησιμοποιούσαν πολλές λάθος πρακτικές, το μέλι μπορεί να είναι επικίνδυνο για ένα νεογέννητο... Αυτό δεν είναι επιχείρημα ούτε για την οθρότητα ούτε για την αναγκαιότητα της πρακτικής... :?

Οταν διαβαζω αυτες τις ιστοριες για τα ελληνικα μαιευτηρια. Ποσο τυχεροι ημασταν που η γυναικα μου γεννησε τα μικρα μας στην Αγγλια. Πριν τεσσερις μηνες γεννηθηκε στο Λονδινο η κορουλα μας. Μολις βγηκε απο την κοιλια και αφου ο γιατρος πολυ γρηγορα εκτιμησε πως δε χρειαζεται καμια βοηθεια, την τοποθετησαν τυλιγμενη με τις πετσετες στην κοιλια της μαμας. Αυτο ηταν, εφυγαν ολοι και μας αφησαν απολυτα ησυχους για πανω απο μια ωρα να ζησουμε ανεπαναληπτες στιγμες! Η μικρη ηταν σε φοβερη εγρηγορση, κατευθυνθηκε αμεσως προς τη ρογα. Η γυναικα μου, οπως ηταν κουρασμενη, αναζωογονηθηκε με τις χαριτωμενες προσπαθειες της μικρης να θηλασει, ηταν το καλυτερο φαρμακο για αυτην! Για μια-μιαμιση ωρα η μικρη μαθαινε, μαθαινε.. Στο τελος ειχε μαθει να θηλαζει κανονικα! Πως να οσφριζεται τη θηλη, πως να ανοιγει το στομα της καλα, πως να ρουφαει, πως να σταματαει να παρει ανασα. Δε παρενεβη κανεις, ουτε για να 'ξεκουρασει' τη γυναικα μου, ουτε για να ελεγχθουν - ασκοπα- τα αντανακλαστικα του νεογνου, ουτε για να κανει η μικρη μπανιο (!), ουτε για να πιει τσαι ή νερο (!), ουτε για να δουν το μωρο οι συγγενεις, και τοσες αλλες αναχρονιστικες αηδιες που συμβαινουν ακομα στη χωρα μας. Ακομα και το ζυγισμα και η βιταμινη Κ δεν ειναι επειγοντα πραγματα για να διακοψουν αυτες τις ανεπαναληπτες, υπεροχες στιγμες.

Οταν διαβαζω αυτες τις ιστοριες για τα ελληνικα μαιευτηρια. Ποσο τυχεροι ημασταν που η γυναικα μου γεννησε τα μικρα μας στην Αγγλια.

Να σας ζήσουν τα μικρά σας! :)

τώρα κατάλαβα γιατί δεν... μοιάζεις με τους άλλους! :wink: Έρχεσαι από αλλού! :)

Διαφημίσεις

Μια ώρα μετά τη γέννηση της μικρής μας

δεν είχα βγει ακόμη από το χειρουργείο,

με κράτησαν και λίγο παραπάνω στην ανάνηψη

κι έτσι έφτασα στο δωμάτιο 2 ώρες μετά τη γέννα.

Ζήτησα να μου φέρουν τη μικρή.

Κρύωνα και έτρεμα από τα φάρμακα της αναισθησίας,

ήμουν ζαλισμένη,δεν καταλάβαινα πολλά,αλλά

όταν ακούμπησα με τη βοήθεια του άντρα μου το μωρό στο στήθος

κι εκείνη άρχισε αμέσως να κάνει θηλαστικές κινήσεις σα γατάκι

ήξερα οτι έκανα το σωστό κι αυτό που είναι από τη φύση ορισμένο!

Στην συνέχεια μου είπαν οτι δεν κάνει να την θηλάσω λόγω

της φαρμακευτικής αγωγής που έπαιρνα (κάτι το οποίο τελικά δεν ίσχυε)

αλλά εγώ ήμουν σίγουρη οτι έτσι έπρεπε να γίνει κι αυτό έκανα.

Μαγικές πρώτες στιγμές!

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.. ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΜΕ Φ.Τ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ ΠΡΙΝ 40 ΗΜΕΡΕΣ. ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙΣ ΜΑΙΕΣ ΑΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΛΕΣ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ (4 ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ) ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΓΑΛΑ (ΕΙΧΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΓΑΛΑ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο). ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΓΡΑΦΑΝ . ΑΦΟΥ ΤΣΑΚΩΘΗΚΑ ΜΕ 5-6 ΜΑΙΕΣ ΜΙΑ ΕΒΑΛΕ ΕΝΑ ΧΑΡΤΑΚΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ (ΜΙΑΜΙΣΗ ΜΕΡΑ ΑΡΓΟΤΕΡΑ) ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΟΥΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΕΒΛΕΠΑ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΔΩΜΑΤΙΟ ΤΩΝ ΝΕΟΓΝΩΝ ΚΑΙ ΡΩΤΟΥΣΑ ΜΗΠΩΣ ΕΚΛΑΨΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ. ΤΟΤΕ ΜΕ ΠΗΡΑΝ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΣ ΔΩ ΝΑ ΤΟΝ ΤΑΙΖΟΥΝ ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΜΕ ΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΩ (ΟΥΤΕ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΟΥΝ) ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΑ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΜΑΙΕΣ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΘΗΛΑΣΜΟ ΟΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΑ. ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

pBpMp3.png

ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

...είναι προφανής η στάση που έχουν στο θηλασμό.... :?

ο νόμος προστατεύει τα συμφέροντα του μωρού και της μαμάς, όλα όσα σου είπαν κι έκαναν χωρίς την άδειά σου ή παρά τη γνώμη σου είναι αντίθετα με τα δικαιώματα του έλληνα ασθενούς που έχουν ψηφιστεί την ελληνική βουλή...

πιστεύω ότι θα πρέπει οι δικηγόροι να αρχίσουν να εμπλέκονται στον τοκετό και τις πρώτες μέρες για να προστατευθούν οι μητέρες και τα μωρά...

Υπαρχουν πλεον αδιαμφισβητητα επιστημονικα δεδομενα οτι ολες αυτες οι πρακτικες στα ελληνικα μαιευτηρια - και συγχρονα κατα τα αλλα, υποτιθεται- ειναι αναχρονιστικες και αυθαιρετες. Υπαρχει διεθνες νομικο πλαισιο και κατευθυνση απο τον Παγκοσμιο Οργανισμο Υγειας σχετικα με την προωθηση του θηλασμου σε νοσοκομεια φιλικα προς τα βρεφη. Αυτο που δεν υπαρχει ειναι η σωστη ενημερωση, η αφυπνιση και η διεκδικηση αυτων των αυτονοητων πραγματων απο τα νεα ζευγαρια. Στην Αγγλια, και το τελευταιο επαρχιακο μαιευτηριο δε θα μπορουσε να λειτουργησει για παραπανω απο λιγες μερες με τετοιες αυθαιρετες νοοτροπιες; θα δεχοταν καταιγισμο διαμαρτηριων και μυνησεων απο γονεις.

θα δεχοταν καταιγισμο διαμαρτηριων και μυνησεων απο γονεις.

Νομίζω ότι κι εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά σιγά αλλιώς δεν πρόκειται να δούμε προκοπή...

θα δεχοταν καταιγισμο διαμαρτηριων και μυνησεων απο γονεις.

Νομίζω ότι κι εδώ πρέπει να ξεκινήσουμε σιγά σιγά αλλιώς δεν πρόκειται να δούμε προκοπή...

Συμφωνώ. Έχω πάθει σοκ μ'αυτά που ακούω. Να κάνουν ο,τι θέλουν με το παιδί σου, λες και δε σου ανήκει τις πρώτες μέρες. Κι οι καημένες μανούλες (ταλαιπωρημένες όπως είναι κι απ'τη γέννα) το δέχονται.

Μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι. Σκέφτομαι αν γίνεται το δεύτερο παιδί να γεννήσω στο σπίτι.

:roll:

• 2 εβδομάδες μετά...
Ήθελα να συμπληρώσω ότι πολύ σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι μαίες του νοσοκομείου που επέμεναν όλες οι μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους και ήταν πρόθημες να σε εξυπηρετήσου σε ότι ήθελες (εκτός από μια στριμένη που μάλλον βαριόταν)

Νομίζω πως καλό θα ήταν να μάθουμε σε ποιο νοσοκομείο τηρούν αυτή την τέλεια τακτική. ενημέρωσέ μας

:roll:

MG59.jpg.png

Να κάνω μια ερώτηση; Δεν έχω γεννήσει ακόμα, αλλά περιμένω να γεννήσω σε δύο περίπου μήνες. Με απασχολεί πολύ το θέμα του θηλασμού, ειδικά με την επιστροφή στη δουλειά, το οποίο θα συμβεί από 2,5 εως 8,5 μήνες μετά τη γέννηση του παιδιού (γιατί καλή η επιλογή της εξάμηνης άδειας, αλλά με το να είναι προαιρετική αντί για υποχρεωτική οι εργοδότες μπορεί να σε κατηγορήσουν για αδιαφορία και να σε απολύσουν ένα χρόνο αφού γεννήσεις - τέλοσπάντων). Εγώ θέλω να θηλάσω το παιδί μου όσο πιο πολύ θέλει αυτό. Αλλά όταν θα επιστρέψω στη δουλειά θα πρέπει να του βγάζω το γάλα από το στήθος με αυτά τα τεχνητά θήλαστρα και να το καταψύχω; Και μετά τι θα κάνω; θα το παίρνω από την κατάψυξη της δουλειάς και θα το πηγαίνω στο σπίτι όπου θα το αποψύχω; Και είναι αυτό εξίσου ευεργετικό με τη φυσική, άμεση διαδικασία του "βυζάγματος"; Γιατί κάπου διάβασα ότι καλό είναι το παιδί να μην βάζει στο στόμα του πιπίλες, μπιμπερό και άλλες ξένες θηλές για κάποιο από τα πρώτα διαστήματα της ζωής του; αλλά πώς είναι αυτό εφικτό; Ή να το ξεχάσω και να πάρω όλο το εξάμηνο της άδειας και να κάθομαι να το θηλάζω απευθείας (όχι πως αν μπορώ δεν θα το κάνω, αλλά τι κάνω αν δεν μπορώ); Και αν θυμάμαι καλά οι συστάσεις είναι για αποκλειστικό θηλασμό το πρώτο εξάμηνο. Άρα η εργασία εκτός σπιτιού αποκλείεται για το διάστημα αυτό, γιατί ένα παιδί 3 ή 4 μηνών δεν μπορεί να μείνει νηστικό για έξι ώρες (πες ότι σκοτώνεσαι να πας και να 'ρθεις από τη δουλειά με το μειωμένο ωράριο), σωστά; Εκτός αν όταν λέμε αποκλειστικό θηλασμό εννοούμε και αυτή την παροχή μητρικού μεν γάλατος, αλλά με διαμεσολαβημένο τρόπο. Έχω κατα-αγχωθεί με το θέμα αυτό του θηλασμού και της επιστροφής στη δουλειά, 10 μέρες πριν βγω στην άδεια τοκετού. Αν μου διευκρινήσετε αυτά τα γκρίζα σημεία πολύ θα το εκτιμήσω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ut70pP4.jpgut70p2.png

Αλίκη Κ.,με το καλο το μωρακι σου!!!

ειναι πολυ ευχαριστο που θελεις να θηλασεις αποκλειστικα :P

τους 2 πρωτους μηνες καλο ειναι να αποφυγεις τελειως το μπιμπερο εστω και με δικο σου γαλα γιατι μπορει να παθει "συγχυση θηλων".

για μερικα μωρακια 1 μπουκαλι ειναι και το τελος ενος θηλασμου.

θα σου προτεινα το 6μηνο να κατσεις στο σπιτι αφου εχεις αδεια και απο εκει και μετα εφοσον θελεις να συνεχισεις οταν θα εισαι στη δουλεια σου θα αντλεις με το θηλαστρο και οταν θα πηγαινεις στο σπιτι θα θηλαζεις κανονικα.θα μεταφερεις το γαλα σε αποστειρωμενα μπιμπερο μεσα σε ψυγειακι με παγοκυστες και θα το χρησιμοποιει την επομενη ημερα αυτος που θα το κραταει.

επισης,ποιος σου συνεστησε για το πρωτο μονο 6μηνο θηλασμο :?:

ο ΠΟΥ συνηστα μεχρι και 2 χρονια θηλασμο κι απο κει και περα οσο θελει η μαμα και το μωρακι. :wink:

με το καλο,κι αν χρειαστεις κατι εδω ειμαστε εμεις!! :P

9a7bp2.pngIm47p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...