mariamb

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  312
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Συνεισφορα στο φορουμ

0 Neutral

Περισσότερα για την/τον mariamb

 • Rank
  Νέος Χρήστης
 1. Εξαρτάται τι θεωρούμε εορτασμό...διότι εγώ σαν εκπαιδευτικός δεν μπορώ να "γιορτάζω " όλη την ημέρα...έχουμε ετοιμάσει γιορτή, που περιλαμβάνει ποιήματα, θεατρικό, τραγούδια και παρέλαση....όλα αυτά έχουν εξαντλήσει το δίωρο. Εάν θέλουμε να καταργήσουμε τις γιορτές, επειδή οι γονείς δουλεύουν...αυτό είναι ένα άλλο θέμα, που ευχαρίστως να το συζητήσουμε και που περιλαμβάνει άλλες παραμέτρους. Εάν επίσης πρέπει η γιορτή να συνδυάζεται με μάθημα με βάση τις ανάγκες των γονιών,το συζητάμε πάλι.,..
 2. Τον Ιούνιο του 2012..τον πληρώθηκα τον Ιούνιο του 2013...επειδή ο ΟΠΑΔ που πλεον είναι στον ΕΟΠΠΥ..έχει μεγάλη καθυστέρηση.

 3. Διαφημίσεις


 4. Το έχω χρησιμοποιήσει ως εκπαιδευτικό υλικό στην τάξη μου (νηπιαγωγείο) αφού βέβαια είχε προηγηθεί αντίστοιχη συζήτηση και επεξεργασία του θέματος. Μου φάνηκε ενδιαφέρουσα προσέγγιση...ενημερώνει τα παιδιά χωρίς να τα τρομάζει...ενώ προτείνει έναν έυκολο και κατανοητό τρόπο αντιμετώπισης....δεν αφήνουμε να μας αγγίξουν στην περιοχή που καλύπτει το εσώρουχό μας...τι πιο απλό?
 5. Άλλο τι ορίζει ο νόμος και άλλο τι κάνουμε στην πράξη...διότι όταν το νηπιαγωγείο μου για μια εβδομάδα έμεινε χωρίς καθαρίστρια και κανένας δεν προσφέρθηκε ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι το καθάρισα ...και όταν κάποιο παιδί λερωθεί ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι θα το βοηθήσω να αλλάξει για να μην νιώσει αμήχανα αλλά και για να μην αηδιάσουν τα άλλα παιδιά θα καθαρίσω το χώρο, ... και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι αν λερωθεί η τουαλέτα θα την καθαρίσω και δεν θα περιμένω την καθαρίστρια όταν φύγουν τα παιδιά (θα μας πάρει η μπόχα μέχρι τότε!!)και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι κάνω και την προσευχή μου όταν συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω μην χτυπήσει κάποιο άλλο παιδί και δεν το προλάβω..και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι στο μονοθέσιο είμαι μια καιμοναδική για όλες τις δουλειές (και καθαρίζω και διδάσκω και κάνω και τα γραφιοκρατικά...κοινώς κάνω τα πάντα και συμφέρω... από άποψη οικονομική!!)
 6. Ως εκπαιδευτικός σε ορισμένα συμφωνώ και σε άλλα όχι. Κρίνω και εγώ ότι το να χάνονται 2-3 μέρες το χρόνο για εκλογές εκπροσώπων σε ΔΣ και ΔΟΕ είναι υπερβολή..ειδικά όταν το θέμα αφορά μόνο εκλογές και όχι συνέλευση θα μπορούσε να γίνονται μετά το τέλος των μαθημάτων. Για την γιορτή έχω και εγώ τους ενδοιασμούς μου, ειδικάόσο αφορά το νηπιαγωγείο...διότι αν γίνει μάθημα πριν ή μετά, τι το διαχωρίζει από τις υπόλοιπες ημέρες ώστε τα παιδιά να νοηματοδοτήσουν διαφορετικά την γιορτή? Αν γίνει γιορτή, τι ώρα θα γίνει?Αν γίνει μετά το πρώτο δίωρο τα παιδιά θα έχουν κουραστεί...αν γίνει το πρώτο δίωροκαι μετά μάθημα δεν είναι γιορτή. Αν λοιπόν η γιορτή γίνεται για τα παιδιά....δεν πειράζει να χαθεί και ένα διώρο...αν το πρόβλημα είναι οι εργαζόμενοι γονείς και το σύστημα που δεν στηρίζει την οικογένεια...τότε μιλάμε σε άλλη βάση.
 7. Όλα τα παραπάνω που έγραψαν οι συνάδελφοι νηπιαγωγοί ισχύουν σε θεωρητικό επίπεδο...ότι ναι δεν αλλάζουμε παιδιά, τα επιβλέπουμε στο πλύσιμο των χεριών, δεν καθαρίζουμε κτλ....Στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αν χρειαστεί κάνουμε όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα...διότι όταν το νηπιαγωγείο μου έμεινε χωρίς καθαρίστρια μια έβδομάδα και κανείς δεν προσφέρθηκε...εννοείται ότι το καθάρισα...όταν συμβεί κάτι μέσα στην τάξη (λερωθεί παιδί, κάνει εμετό)...και δεν μπορεί να έρθει έγκαιρα η μάμά του ..εννοείται ότι θα το βοηθήσω να αλλάξει για να μην νιώσει αμηχανία , αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά να μην είναι εκτεθειμένα σε μικρόβια...και εννοείται ότι αυτό το χρονικό διάστημα κάνεις την προσευχή σου να μην συμβεί τίποτα γιατί δεν πρόκειται να σε καλύψει κανένας.
 8. Δεν ξέρω αν είναι αθώες ή όχι, αλλά ο δικός μας Σύλλογος Εκπαιδευτικών μάς έστειλε ανακοίνωση ότι μας καλύπτει εάν δεν θέλουμε να κάνουμε τις μετρήσεις. Είμαι εκπαιδευτικός και όχι γιατρός...και δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συλλέξω στοιχεία για το βάρος και το ύψος των μαθητών μου. Ο φορέας που αναλαμβάνει να το υλοποιήσει, ας πραγματοποιήσει τις μετρήσεις σε άλλον χώρο (νοσοκομείο, ιατρείο κτλ) και ας μας πει που θα χρησιμοποιήσει και τα στοιχεία. Πολλά ακούγονται ...και οι καιροί είναι πονηροι.
 9. mariamb

  Βίκη Σταμάτη: η μάνα

  Νομίζω ότι πρέπει να αποσυνδεθεί το θέμα σε σχέση με την μεταχείριση της εν λόγω κυρίας στην φυλακή και την επίκληση της στην μητρότητα. Όσον αφορά την ίδια ..ήξερε τι έσπερνε...απλά πίστευε στην διατήρηση του συστήματος, που την είχε θρέψει τόσα χρόνια. Σαφώς και δεν είναι η μόνη και σαφώς τα ΜΜΕ μας κοροιδεύουν οικτρά στιγματίζοντας το ζεύγος ως τους μόνους ενόχους για όλη την φούσκα που σκάει εκκωφαντικά. Ας προσπαθήσουμε να το δούμε ευρύτερα, τι γίνεται με όλες τις προφυλακισμένες μητέρες, τα παιδιά που γεννιούνται και μένουν μέσα στην φυλακή, μέχρι τα 3 τους χρόνια εάν δεν κάνω λάθος. Ο Θεοδωράκης είχε κάνει ένα ρεπορτάζ στους πρωταγωνιστές, που φώτιζε διάφορες πτυχές του προβλήματος. Ίσως φυλακές όπως οι αγροτικές, να ήταν η εναλλακτική λύση, ώστε οι μητέρες και να εργάζονται και να μπορούν να είναι κοντά στα παιδιά τους. Μην το περιορίσουμε μόνο στη συγκεριμένη, γιατί επιτρέπουμε τελικά στο σύστημα να μας χειραγωγεί όπως θέλει. Το θέμα θα έπρεπε να είναι μητέρες στη φυλακή και όχι αναφορά μόνο στη συγκεκριμενη γυναίκα-μητέρα-κυρία-σύζυγος πρώην υπουργού-πρώην ερωμένη-....(οι αναφορές στις πολλαπλές υπαγωγές της δείχνουν πόσο κατευθυνόμενο είναι το όλοθέμα προκειμένου να εκτονωθεί η απαίτηση για απονομή δικαιοσύνης όσον αφορά τα σκάνδαλα και τον έκλυτο βίο μεγαλοστελεχών την περασμένη δεκαετία).
 10. Γεννησα Οκτώβριο του 11, κατέθεσα χαρτιά στον οπαδ πειραια, μεχρι πριν τρεις μερες δεν είχαν μπει τα χρήματα...
 11. Επειδή δεν βρίσκω κάτι παρόμοιο ...παραθέτω την εξής ερώτηση. Τι διαδικασίες χρειάζονται πριν να γεννηθεί ένα παιδί εκτός γάμου, το οποίο όμως τυγχάνει αναγνώρισης από τον πατέρα, προκειμένου το παιδί να είναι ασφαλισμένο στον ασφαλιστικό φορέα του πατέρα (ΕΟΠΠΥ) ώστε η μητέρα (ως προστατευόμενο μέλος εφόσον δεν εργάζεται?) να τύχει ασφάλισης στην γέννα?
 12. Το πώς εμπλέκονται οι γονείς στη σχολική διαδικασία...είναι ένα κεφάλαιο ανεξερεύνητο για τα ελληνικά δεδομένα. Στο εξωτερικό, μιλάω συγκεκριμένα για την Αγγλία όπου είχα κάνει erasmous και το γνωρίζω, υπάρχει η σχετική εμπειρία...Σκεφτείτε πόσο πιο απλό θα ήταν το θέμα...αν η συγκεκριμένη μητέρα ζητούσε ήρεμα από τον εκπαιδευτικό να της υποδείξει πώς "έμαθε" τα παιδιά να δουλεύουν συνεργατικά και "συνέχιζε" αυτό τον τρόπο εργασίας στο σπίτι με τους φίλους του παιδιού της...ενισχύοντας τις όποιες προσπάθειές τους...αντί να ενισχυει τον εγωκεντρισμό του παιδιού της και την αίσθηση ότι η μανουλα θα "καθαρίζει" πάντα τα όποια προβλήματα. Καλό κουράγιο στο συνάδελφο....
 13. Μου είχε τύχει όταν η μικρή ήταν 1 έτους, μετά από 3 συνεχόμενους εμετούς. Απλά μου έμεινε στα χέρια!!!Δεν νομίζω να έχω περάσει μεγαλύτερο φόβο στην ζωή μου. Να την ταρακουνάω και να μην ξυπνάει ...να της βάζω νερό στο προσωπάκι και να μην έχει αντίδραση! Μείναμε τρεις μέρες στο νοσοκομείο...κάναμε όλες τις εξετάσεις...όλα καλά. Δεν το παρουσιάσε πάλι (τώρα είναι 5 ετών) και ελπίζω να μην το ξαναδώ...γιατί αυτή την φορά θα πάω εγώ από εγκεφαλικό. Περαστικά σας....
 14. mariamb

  Ακριβές τιμές προιόντων

  Τα raxevsky και τα συναφή δεν είναι του γούστου μου, αλλά τα ρούχα,ειδικά της μεγάλης μου κόρης τα βλέπω ως επένδυση για την μικρή..και εξηγούμαι : στην μικρή πέρα από παπούτσια δεν έχει χρειαστεί να αγοράσω τίποτα.Βέβαια στο πρώτο παιδί υπήρχε η οικονομική δυνατότητα και αγόραζα ρούχα ποιοτικά, όχι απαραίτητα μάρκες..που άντεξαν για να τα φορέσει και η μικρή. Ακόμη και τα φορμάκια, μετά από άπειρα πλυσίματα ειναι σαν καινούργια.Τίθεται λοιπόν το δίλλημα ρούχα φτηνα αφού πρόκειται να φθαρούν..ή πιο καλά ποιοτικά και ενδεχομλενως πιο ακριβά για να αντέξουν την φθορά?
 15. Άλλαξα γιατρό στην 38η εβδομάδα εξαιτίας των οικονομικών. Είχα ιδιωτική ασφάλεια που κάλυπτε όλο τον τοκετό δεύτερη θέση. Τον είχα ενημερώσει από την αρχή και το επαναλάμβανα σταθερά σε κάθε επίσκεψη, την οποία πλήρωνα κανονικότατα εννοείται χωρίς απόδειξη. Η μόνη προϋπόθεση ήταν να γεννήσω σε συγκεκριμένο μαιευτήριο, με το οποίο ο εν λόγω γιατρός παρότι δεν ξεγενούσε εκεί, συνεργαζόταν με τον όμιλό του. Διαφορετικά θα έπρεπε να δώσω εγώ το ποσό (κοντά στις 7.000 ευρώ) και να τα πάρω αργότερα από την ασφαλιστική μου, αλλά αυτή η δυνατότητα δεν υπήρχε. Επίσης είχα διαβεβαίωση από σημαντικό στέλεχος της ασφαλιστικής ότι η αμοιβή του γιατρού θα πληρωνόταν στις επόμενες 20 μέρες. Στα ξαφνικά λοιπόν ενώ διένυα την 38η έβδομάδα και το μωρό είχε πάρει θέση....δέχτηκα βραδιάτικο τηλεφώνημα στο σπίτι, με το οποίο με ενημέρωνε ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΞΕΓΕΝΝΟΥΣΕ ΕΚΕΊΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΊΧΕ ΕΝΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΌ ΤΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ.Έκλεισα το τηλέφωνο με λυγμούς.Καταλαβαίνετε τι πανικό έζησα..και απορώ πως δεν γέννησα και πρόωρα εξαιτίας του. Την επόμενη ώρα πήρε πάλι τηλ να ζητήσει συγγνώμη, σαν να μην έτρεχε τίποτα, και να μου πει να ξεχάσω ότι έγινε και να γεννήσω σε όποιο μαιευτήριο ήθελα εγώ. Εννοείται ότι δεν θα άφηνα να αγγίξει το παιδί μου ένας άνθρωπος που με έβλεπε σαν εμπόρευμα. Με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε άλλος γιατρός, ο οποίος όντως πληρώθηκε για τοκετό δεύτερης θέσης μέσα σε 20 ημέρες . Μετά την δική μου εμπειρία νομίζω πλέον ότι ε΄χει φτάσει η ώρα και οι γιατροί να αναθεωρήσουν και να βάλουν νερό στο κρασί τους , όπως έχουμε κάνει όλοι "εκπτώσεις" σε βασικά πράγματα στην ζωή μας. Παρότι στον δικό μου "γιατρό" δεν ζητήθηκε να κάνει μείωση πουθενά και ούτε καν διαπραγμάτευση υπήρχε αφού η ασφαλιστική κάλυπτε όλο το ποσό της αμοιβής του. Σε τελική ανάλυση ο τοκετός είναι μια φυσιολογική διαδικασία, που στην Ελλάδα όμως αποτιμάται με χρυσάφι.
 16. Με ενοχλούσε πάρα πολύ το συγκεκριμένο ζήτημα.Δλδ αν δεν ήμουν έγκυος...θα είχε δικαίωμα ο καθένας να με αγγίζει; Ε τότε με ποια λογική έπρεπε εξαιτίας της εγκυμοσύνης να καταργηθεί η ιδιωτικότητα του σώματός μου;Έφτασα στο σημείο...πολύ ψύχραιμα, χωρίς φωνή..να πάρω το χέρι φίλου που όρμησε να με αγγίξει..και να το βάλω ήρεμα πίσω. Ακόμη και ψυχοδυναμικά να το πάρεις...ότι το κάθε άγγιγμα μεταφέρει ενέργεια (θερμική, δυναμική, ψυχολογική κτλ) δεν ήθελα να υποβάλλω το σώμα μου και τομωρόμου σε αυτή την διαδικασία. Σε όσους ήθελα έλεγα εγώ να με αγγίξουν. Ίσως βέβαια να έχει να κάνει και με τα όρια εγγύτητας που αντέχει ο καθένας...