Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

http://www.dailymail.co.uk/news/article-2160054/MMR-A-mothers-victory-The-vast-majority-doctors-say-link-triple-jab-autism-Italian-court-case-reignite-controversial-debate.html

εδώ υπάρχει ένα αρκετά κλαψιάρικο άρθρο το οποίο όμως αναφέρει τα εξής:

1)

η απόφαση του δικαστηρίου στηρίχθηκε στην πραγματογνωμοσύνη ενός ανθρώπου και μόνο.

2 άλλοι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι δεν είχε κάτι άλλο.

2) οι γονείς ισχυρίζονται ότι τα συμπτώματα ξεκίνησαν το ίδιο βράδυ, και μοιάζουν καταπληκτικά ύποπτα με τις ..... που περιέγραψε ο wakefield.

Από το ίδιο βράδυ συμπτώματα αυτισμού δεν παίζουν. να μας έλεγε μετά από 6 μήνες, άντε να το δεχτούμε.

καλά κι εσύ τη daily mail βρήκες να διαβάσεις; :D:D

Time flies like the wind; fruit flies like bananas

Διαφημίσεις

3) την υπεράσπιση της οικογένειας την είχε αναλάβει δικηγόρος που ασχολείται αποκλειστικά με υποθέσεις εμβολίων. Δεν αναφέρεται ποιός είχε αναλάβει την υπεράσπιση του ιταλικού δημοσίου. επίσης δεν αναφέρεται να κλήθηκαν πουθενά «εκπρόσωποι της εταιρίας» όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η έστω άλλοι πραγματογνώμονες, εκτός από τον 1 που έγραψε το report ο οποίος αναφέρει «υπολογίσιμη πιθανότητα να οφείλεται στο εμβόλιο» και όχι «φταίει το εμβόλιο» η κάτι τέτοιο.

Στην Ελλάδα, την εκπροσώπηση του δημοσίου αναλαμβάνουν οι δικηγόροι που ανήκουν στο λεγόμενο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και είναι μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

καλά κι εσύ τη daily mail βρήκες να διαβάσεις; :D:D

Α μπα, μη νομίζεις, όλα τα ίδια λένε. Εγώ διάβαζα αυτό εδώ:http://www.naturalnews.com/036255_MMR_autism_court_case.html

που το ΄γραψε λέει ένας τυπάς που ερευνά τις θεραπείες μέσω διαλογισμού και ύπνωσης. Άλλα αντ' άλλα τα μεγάλα, της Παρασκευής το γάλα...

Κάτι ακόμη που δεν κατάλαβα. Η εν λόγω απόφαση, ήταν η πρωτόδικη; Διότι, αν ναι, έχουν πολύ δρόμο μπροστά τους...τουλάχιστον στην Ελλάδα, θα είχαν (Εφετείο, Άρειο Πάγο). Και τι είδους δικαστήριο ήταν αυτό που την εξέδωσε, δε γνωρίζουμε. Ποινικό, να υποθέσω; (γιατί λέει πως οι γονείς έχουν στραφεί στα αστικά δικαστήρια διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ - από ποιον, όμως; )

Γενικά, είναι πολλά τα κενά. Ούτε τον κατηγορούμενο γνωρίζουμε ακριβώς, ούτε την κατηγορία, ούτε το διατακτικό της απόφασης, όπως ανέφερα και παραπάνω...και με άρθρα του επιπέδου που κυκλοφορουν αυτή τη στιγμή στο διαδίκτυο, το μόνο σίγουρο είναι, πως δε μπορεί να βγει ασφαλές συμπέρασμα από κανέναν.

μου κανει εντυπωση που καποιοι εδω μεσα, εχουν μονον απαντησεις σε οτι και να πεις υπαρχει μια στανταρ απαντηση, σαν το κκε , λες και εχουν καποιο συμφερον η λες και πρεπει ντε και οπωσδηποτε να υποστηριξουν και θεωρητικα τις επιλογες τους η την κοσμοθεωρια τους, και δεν υπαρχει χωρος για κανεναν ενδοιασμο στην πολιτικη των εμβολιων,,, αντιθετα υποτιμαμε το μετριο ιταλικο δημοσιο και τους δικαστικους λειτουργους του, την μανα που πηγε αφου αρρωστησε το παιδι στους δικαστες κι οχι στους γιατρους, εννοειται οτι θεωρουμε κομπογιανιτες ολους τους γιατρουν που εχουν επιφυλαξεις και αναγνωριζουμε ως σοβαρους επιστημονες μονον οσους ασπαζονται και εφαρμοζουν ανεξαιρετως τον χαβα των φαρμακοβιομηχανιων χωρις ιχνος προβληματισμου

το ξαναλεω στην ιταλια υπαρχει συλλογος 200 οικογενειων με παιδια που εγιναν αυτιστικα, και δεν θεωρω οτι ειναι λιγο να ειναι κανεις αυτιστικος, αυτιστικο παιδι δεν ειναι μονον το εξυπνο που δεν επικοινωνει, ο αυτισμος συνηθως συνυπαρχει με πολυ δυσκολες ψυχικες καταστασεις και διαταραχες, εχω ζησει με τετοιο προβλημα απο πολυ κοντα, δεν ειναι καθολου ευκολο τουλαχιστον οχι για ολους τους αυτιστικους και για ολες τις οικογενειες

τελος παντων το θεμα για μενα δεν ειναι επιστημινικο μονον, ειναι φιλοσοφικο πολιτικο οικονομικο κοινωνικο, οποιος εγκλωβιζεται μονον σε μια απο ολες αυτες τις διαστασεις ειναι κατα την γνωμη μου χαμενος

Δήλωση της National Autistic Society (Ηνωμένο Βασίλειο) για τον αυτισμό και το MMR

«We recognise that the weight of epidemiological evidence indicates that there is no statistically significant link between the MMR vaccine and autism.»

(σε ελεύθερη μετάφραση: Αναγνωρίζουμε ότι με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του εμβολίου MMR και του αυτισμού)

Κοίτα, το ίδιο στερεότυπη απάντηση έχω σε όποιον υποστηρίζει ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη «κάνεις λάθος, έχει αποδειχθεί το αντίθετο εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια». Μπορεί κάποιοι να κάνουν και σύλλογο, να γράψουν βιβλία για το αντίθετο (το έχουν κάνει, πρόσφατα). Δεν θα με κάνει πιο ανοιχτόμυαλο το να τους πω «ξέρεις μπορεί εσύ, άσχετε και κολλημένε με το γεωκεντρισμό να έχεις δίκιο και οι δεκάδες χιλιάδες επιστημόνων να κάνουν λάθος».

Το «η αλήθεια είναι κάπου στη μέση» δεν ισχύει όταν μιλάμε για γεγονότα. Το να λες ότι «όλοι οι σχετικοί επιστήμονες είναι πουλημένοι και διαδίδουν ψέματα» για να στηρίξεις τη θεωρία σου και ότι «επειδή μερικοί από αυτούς ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ πουλημένοι εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους» δεν δίνει κύρος στα λεγόμενα σου. Μπορεί να βλέπεις τον ήλιο να κουνιέται κάθε μέρα στον ουρανό, αλλά η γή είναι που γυρίζει, όχι ο ήλιος. τέλος της ιστορίας.

Οι αναλογίες ισχύουν και το παρόν θέμα που συζητάμε. απλά με το ηλιοκεντρικό σύστημα δεν υπάρχει συναισθηματικό συμφέρον να το αμφισβητήσετε.

Διαφημίσεις

Εξαρτάται τι εννοείς "στοιχεία" ;)

Ούτε αγνοώ τι γίνεται στο συγκεκριμένο σύστημα, ούτε αποκλείω το να αλλάξει η γνώση μας σε 10 χρόνια.

Όταν κι εγώ δεν ήξερα και πολλά για το θέμα "ιατρική" πίστευα πολύ πιο εύκολα θεωρίες τύπου περί εμβολίων, πώς είναι δυνατόν να μην βρίσκουν ακόμα φάρμακο για τον καρκίνο/ aids και κάτι συμβαίνει και οι κακές φαρμακευτικές κλπ κλπ.

Τώρα που τα βλέπω από κάπως πιο μέσα λόγω δουλειάς, βλέπεις ότι σαφέστατα και υπάρχει παντού διαφθορά, όπως και σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας, αλλά η σοβαρή δουλειά που γίνεται σαφώς και υπερτερεί της κακής. Δεν φτάσαμε τυχαία τα 6 δις σε αυτό τον κόσμο... και μην ακούω τα κλισέ περί συνθηκών υγιεινής, γιατί ας πάμε να δούμε τι συνθήκες υγιεινής έχουν στα βάθη της Ινδίας ή της αφρικής και το ξανασυζητάμε...

Από εκεί και πέρα, κανείς δεν αμφισβητεί ότι τα εμβόλια μπορούν να έχουν και παρενέργειες, ούτε οι ίδιοι οι γιατροί δεν θα το πουν αυτό (αν είναι σοβαροί), αλλά στην περίπτωση του αυτισμού η έρευνα έχει προχωρήσει σε άλλο επίπεδο και καλά κάνει, μπας και βρεθεί και καμιά λύση για το θέμα αυτό... το να επιμένει στο θέμα του MMR, για να κατευνάσει ανησυχίες που από ό,τι φαίνεται από 100δες έρευνες που έχουν γίνει σχετικά δεν έχουν λόγο ύπαρξης, για μένα είναι απλά σπατάλη χρόνου, χρήματος και πόρων.

βρε κινκα εγω δεν λεω οτι το ΜΜR κανει αυτισμο, λεω οτι το θεμα του αυτισμου που για μενα ειναι πολυπαραγοντικο και οχι μονοδιαστατο μπορει σε αυτα τα παιδια και μονον σε αυτα να εκλυθηκε υστερα απο τον παραγοντα εμβολιο και τις παρενεργειες του, την κακη εφαρμογη ενδεχομενως αυτου του εμβολιου,,πες οτι ειναι συμπτωματικο πες οτι θα γινοντουσαν ετσι κι αλλιως αυτιστικα με αλλη αφορμη, ομως εγιναν αυτιστικα μετα απο αυτο το κακο εμβολιο η την κακη εφαρμογη αυτου του εμβολιου η την κακη τους μοιρα

για μενα το δικαστηριο ερχεται απλα να αναγνωρισει οτι εγιναν αυτιστικα μετα απο αυτο, αυτο ειναι μια αληθεια δεν ειναι ενα ψεμα,,τωρα πως αυτη η αληθεια θα ερμηνευθει θα αξιολογηθει θα ενταχθει στις στατιστικες στις ερευνες ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο, αλλα μην την υποτιμαμε περισσοτερο απ οσο της αξιζει

τελος το θεμα του αυτισμου για μενα ειναι τοσο συνθετο και πολυπαραγοντικο που οσο καποιος εγκλωβιζεται σε ενα μονον δρομο ερευνας ερμηνειας και προσεγγισης του τοσο πιο πολυ που θα απομακρυνεται απο την ουσια φυση του αυτισμου, ευτυχως υπαρχουν πολλε φωνες,,,

Κοίτα, το ίδιο στερεότυπη απάντηση έχω σε όποιον υποστηρίζει ότι ο ήλιος γυρίζει γύρω από τη γη «κάνεις λάθος, έχει αποδειχθεί το αντίθετο εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια». Μπορεί κάποιοι να κάνουν και σύλλογο, να γράψουν βιβλία για το αντίθετο (το έχουν κάνει, πρόσφατα). Δεν θα με κάνει πιο ανοιχτόμυαλο το να τους πω «ξέρεις μπορεί εσύ, άσχετε και κολλημένε με το γεωκεντρισμό να έχεις δίκιο και οι δεκάδες χιλιάδες επιστημόνων να κάνουν λάθος».

Το «η αλήθεια είναι κάπου στη μέση» δεν ισχύει όταν μιλάμε για γεγονότα. Το να λες ότι «όλοι οι σχετικοί επιστήμονες είναι πουλημένοι και διαδίδουν ψέματα» για να στηρίξεις τη θεωρία σου και ότι «επειδή μερικοί από αυτούς ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΑΝ πουλημένοι εγώ δεν εμπιστεύομαι κανέναν τους» δεν δίνει κύρος στα λεγόμενα σου. Μπορεί να βλέπεις τον ήλιο να κουνιέται κάθε μέρα στον ουρανό, αλλά η γή είναι που γυρίζει, όχι ο ήλιος. τέλος της ιστορίας.

Οι αναλογίες ισχύουν και το παρόν θέμα που συζητάμε. απλά με το ηλιοκεντρικό σύστημα δεν υπάρχει συναισθηματικό συμφέρον να το αμφισβητήσετε.

βρε καλε μου αφου ειναι ετσι απολυτα ολα γιατι υπαρχουν τοσα θεματα σε αυτο το φορουμ για τα εμβολια? γιατι συνεχιζουμε ολοι να γραφουμε? για το αν γυριζει η γη γυρω απο τον ηλιο η ο ηλιος γυρω απο τη γη δεν γραφουμε, δεχομαστε αξιωματικα τι συμβαινει και παμε πατρακατω, για το καλο των εμβολιων που δεν ειναι μια φυσικη διαπιστωση πρεπει να μιλησουμε γιατι δεν ειναι ενα φυσικο φαινομενο προς παρατηρηση, αλλα αποτελεσμα δρασης ανθρωπινης με πολλαπλους στοχους, αρα αυτη η δραση επιδεχεται κριτικης ερευνας και ανταπαντησης, και δεν εκλεισε τιποτα γιατι αν εκλεισε χαθηκαμε

Αν η γη γυριζει γυρω απο τον ηλιο ή το αντιστροφο ποσως επηρεαζει το φυσικο αυτο φαινομενο την κατασταση της υγειας μας. Ειναι μια ακομα θεωρια.

Αν μας δουλευουν οι πολυεθνικες με σκοπο το κερδος τους, θεωρια κι αυτη μεν που ομως

αν αποδειχτει οτι ευσταθει, καταλαβαινουμε ποσο εκμεταλλευσιμοι κι αναλωσιμοι ειμαστε.

Το πρόβλημα είναι ότι συζητάμε για μία απόφαση Ιταλικού δικαστηρίου, την οποία δεν έχει διαβάσει κανείς μας. Όλο κι όλο, που έχουμε στη διάθεσή μας, είναι αποσπασματικές φράσεις, ούτε καν ολόκληρες προτάσεις, από αυτήν, δημοσιευμένες σε άρθρα εφημερίδων και μπλογκ. Θα το επαναλάβω άλλη μία φορά, δεν γνωρίζουμε ούτε το είδος του δικαστηρίου, που εξέδωσε την απόφαση, ούτε τον κατηγορούμενο, ούτε την κατηγορία, ούτε το ιστορικό, ούτε το διατακτικό της εν λόγω απόφασης.

Εμένα όλα αυτά τα κενά μου φαίνονται εξαιρετικά σημαντικά. Αν μπορεί κάποιος να βρει και να παραθέσει την ίδια την απόφαση, τότε να κάτσουμε να το συζητήσουμε. Διαφορετικά, δεν έχει νόημα, γιατί δε μπορεί ο κάθε δημοσιογράφος ή άλλος άσχετος αρθρογράφος, ακόμη κι αν έχει όλη την καλή διάθεση του κόσμου, να διαβάσει σωστά και να ερμηνεύσει δικαστική απόφαση. Και προπάντων όταν μέσα στο ίδιο άρθρο, αναφέρονται 3 διαφορετικές ηλικίες, στις οποίες υποτίθεται πως εμβολιάστηκε το παιδί.

Ξέρετε τι θυμήθηκα με όλα αυτά; Την υπόθεση Σεχίδη, που ήταν φοιτητής Νομικής και διέπραξε 5πλη ανθρωποκτονία. Είχε πάει ένα σαϊνι δημοσιογράφος στο δωμάτιο που έμενε και έδειχνε τα βιβλία της Σχολής με αντικείμενο την αναγκαστική εκτέλεση (που, για όσους δε γνωρίζουν, σημαίνει στη νομική ορολογία τη διαδικασία που ακολουθείται για την είσπραξη χρέους από απρόθυμο οφειλέτη - το λέω απλά) και έλεγε πως από αυτά προκύπτει πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο! Ο δράστης προχώρησε σε αναγκαστική εκτέλεση των συγγενών του!!! :lol::lol::shock::shock::rolleyes::roll:...και συμπληρώστε όποιο άλλο εμότικον θέλετε.

http://eglima.wordpress.com/2008/03/18/sehides_2/ Για του λόγου το αληθές, διαβάστε την 4η παράγραφο - περιττό να σας πω ότι όσοι το ακούσαμε νομίζαμε πως πάσχουμε από ομαδική παραίσθηση.

Εγώ, λοιπόν, δεν αμφισβητώ καμία ιταλική δικαιοσύνη. Θέλω όμως να δω κάπου δημοσιευμένη αυτούσια την απόφαση του δικαστηρίου, προτού προχωρήσω σε συμπεράσματα. Is that too much to ask? :P

Διαφημίσεις

για το καλο των εμβολιων που δεν ειναι μια φυσικη διαπιστωση πρεπει να μιλησουμε γιατι δεν ειναι ενα φυσικο φαινομενο προς παρατηρηση,

φυσικό φαινόμενο δεν είναι, αλλά είναι ένα υπαρκτό "τεχνητό" φαινόμενο διαθέσιμο σε παρατήρηση, "έρευνες".....

αλλα αποτελεσμα δρασης ανθρωπινης με πολλαπλους στοχους,

ο στόχος είναι η ανοσοποίηση των ατόμων και τέλος.....

φυσικά αυτά που φτιάχνουν τα εμβόλια πρέπει να πληρώνωνται για αυτό όπως και η παροχή οποιουδήποτε άλλου αγαθού....

φυσικό φαινόμενο δεν είναι, αλλά είναι ένα υπαρκτό "τεχνητό" φαινόμενο διαθέσιμο σε παρατήρηση, "έρευνες".....

ο στόχος είναι η ανοσοποίηση των ατόμων και τέλος.....

φυσικά αυτά που φτιάχνουν τα εμβόλια πρέπει να πληρώνωνται για αυτό όπως και η παροχή οποιουδήποτε άλλου αγαθού....

η ταφοπλακα του και τελος που λες δεν ειναι αυτη που πηγε μπροστα την ανθωποτητα,,,το μπας και, λες μηπως, κι αν, ας υποθεσουμε οτι, αυτα σου επετρεψαν να εχεις εμβολια, τα οποια θα μπορουσαν με ενα ελευθερο νου και συλλογισμο να σε οδηγησουν σε αλλες υποθεσεις και ετσι τα ηδη καταπληκτικα ανευ παρενεργειων εμβολια που κυκλοφορουν να γινουν ακομα αποτελεσματικοτερα,, με την ταφοπλακα ομως του και τελος το μελλον τους, αρα και δικο μας ειναι δυσοίωνο

κατά την αποψή μου είναι πολύ λίγα τα εμβόλια που θα έπρεπε να γίνοντε στα παιδιά. οι φαρμακευτικές εχουν βγάλει τα εμβόλια για να πουλήσουν αυτά και αργότερα τα φάρμακά τους. αν δείτε τα συστατικά θα το καταλάβαιτε και μόνοι σας.

μου κανει εντυπωση που καποιοι εδω μεσα, εχουν μονον απαντησεις σε οτι και να πεις υπαρχει μια στανταρ απαντηση,

όντως είναι εντυπωσιακό ...

το γεγονός ότι χωρίς να ήμαστε οργανωμένοι (όπως πχ οι όμοιο φίλοι), απλά σαν καθημερινοί σκεπτόμενοι άνθρωποι έχουμε πάνω κάτω τις ίδιες απαντήσεις....:rolleyes:

μήπως αυτό σημαίνει ότι απλά λέμε την αλήθεια;

γιατί όπως έχω πει υπάρχει μία αλήθεια για όλα τα θέματα, δεν υπάρχει μέση λύση και λίγο αλήθεια κτλ

να υποστηριξουν και θεωρητικα τις επιλογες τους η την κοσμοθεωρια τους,

εδώ δε μιλάμε για θεωρητικά μοντέλα - κοσμοθεωρίες - θρησκείες και λοιπα μη παρατηρίσιμα πράγματα αλλά για συγγεκριμένα γεγονότα και παρατηρίσημα περιστατικά

και δεν υπαρχει χωρος για κανεναν ενδοιασμο στην πολιτικη των εμβολιων,,,

χώρος για ενδιασμό υπάρχει, χώρος για αστήριχτες κοτσανολογίες όχι....

τελος παντων το θεμα για μενα δεν ειναι επιστημινικο μονον, ειναι φιλοσοφικο πολιτικο οικονομικο κοινωνικο

καλά το φιλοσοφικό και πολιτικό πως το παραληρείς με τα εμβόλια;;;

Πιθανόν το συγκεκριμένο εμβόλιο για το συγκεκριμένο παιδάκι να μην ήταν ποτέ ασφαλές. Πιθανόν να μην έπρεπε να το είχε κάνει καθόλου. Ωστόσο, 1) τα χρονοδιαγράμματα έχουν θεσπιστεί για κάποιο λόγο και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και 2) το είπα γιατί μου έκανε εντύπωση που οι γονείς στράφηκαν κατά του δημοσίου. Αν το πρόβλημά τους ήταν το εμβόλιο, αυτό καθαυτό, το δημόσιο πού κολλάει στην όλη υπόθεση; Δε χρειάζεται να έχει βγάλει τη νομική κανείς για να καταλάβει πως τα πραγματα μάλλον είναι διαφορετικά από ό,τι παρουσιάζονται.

Τελοσπάντων, νομίζω πως είπα ό,τι είχα να πω επί του θέματος και θα σταματήσω μάλλον, γιατί έχω την αίσθηση πως αυτή η διάσταση του θέματος δε είναι ιδιαίτερα κατανοητή.

καταρχην μου αρεσει πολυ πως εκφραζεσαι και τοποθετεισαι επι του θεματος

συμφωνω σε ολα οσα λες ειδικα τωρα και προσθετω

ενα κρατος οφειλει να ξερει να προστατευει τους πολιτες του αρα ως ιταλιδα απευθυνομαι στο κρατος που μου επιβαλλει, προτεινει επιτρεπει να εμβολιασω το παιδι μου απο 9 μηνων και ζηταω και τα ρεστα, το κρατος κανει την ερευνα να δει τι σκατα ειναι αυτα τα εμβολια και πως πρεπει να γινονται και ποτε,,,επειδη ομως ολα αυτα ειναι σχετικα φρεσκα, ειδικα για το εν λογω ποτσιρικακι, η εφαρμογη του εμβολιου ποτε που και σε ποιον επαναπροσδιοριζεται αναλογα με τις επιδρασεις του στον πληθυσμο,,,,και τα κρατη πρεπει πριν αγορασουν με τις ντανες τα εμβολια και να υποχρεωνουν να τα κανει ο κοσμος να ελεγξουν αυτοι τις εταιρειες και να πανε αυτοι στα δικαστηρια την εταιρεια αν δημιουργηθουν προβληματα στους πολιτες τους, εγω θα τα βαλω με το κρατος εκεινο με την εταιρεια η εταιρεια θα ξαναζυγισει τα θεματα με τις παρενεργειες τοσο απλα κι αν χρειστειας φτιαξει καλυτερο εμβολιο,,,οχι ομως να αγνοουνται αυτοι οι ανθρωποι, το ιταλικο κρατος δεν μπορεινα μην τους αναγνωρισει αποζημιωσει ζητησει τα ρεστα απο την εταιρεια και ο καθενας να αναλαβει τις ευθυνες μικρες μεγαλες που του αναλογουν

Διαφημίσεις

Πιθανόν το συγκεκριμένο εμβόλιο για το συγκεκριμένο παιδάκι να μην ήταν ποτέ ασφαλές. Πιθανόν να μην έπρεπε να το είχε κάνει καθόλου. Ωστόσο, 1) τα χρονοδιαγράμματα έχουν θεσπιστεί για κάποιο λόγο και πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα και 2) το είπα γιατί μου έκανε εντύπωση που οι γονείς στράφηκαν κατά του δημοσίου. Αν το πρόβλημά τους ήταν το εμβόλιο, αυτό καθαυτό, το δημόσιο πού κολλάει στην όλη υπόθεση; Δε χρειάζεται να έχει βγάλει τη νομική κανείς για να καταλάβει πως τα πραγματα μάλλον είναι διαφορετικά από ό,τι παρουσιάζονται.

Τελοσπάντων, νομίζω πως είπα ό,τι είχα να πω επί του θέματος και θα σταματήσω μάλλον, γιατί έχω την αίσθηση πως αυτή η διάσταση του θέματος δε είναι ιδιαίτερα κατανοητή.

Μα φυσικα και σε σεβομαι!!! :) Aναφερθηκα σε σενα γιατι ειδα οτι σε απασχολει αυτο το θεμα και ανησυχησες και το ψαχνεις.

Και δεν καταλαβαινω γιατι αρπαχτηκες ισα ισα σου εξηγω σε ποιο σημειο εχει δικιο η φιλη σου για το γαστρεντερικο. Δεν ειναι σημαντικο να το γνωριζουν αυτο οι γονεις και να εξεταζουν τα παιδια τους για τυχον προβληματα η και αλλεργιες πριν συμβει κατι κακο? Αυτο πλεον ειναι κατι νεο που ηδη εχει αρχισει να κυκλοφορει και χαιρομαι οταν το ακουω απο αλλους, οτι ο αυτισμος εχει σχεση και με το γαστρεντερικο.

Κοιτα αφου δεν μπορει καποιος γονιος να μηνυσει τη φαρμακευτικη τοτε αναγκαστικα θα στραφει εναντιον του δικου του κρατους που τον υποχρεωνει να κανει τα εμβολια και δεν εχει φροντισει να παρεχει ασφαλεια στους πολιτες του. Εσενα αν σου συμβει κατι παρομοιο μονο με το κρατος μπορεις να τα βαλεις, δεν εχεις αλλη λυση. Και φυσικα οι γονεις ηταν υποχρεωμενοι να αναζητησουν τετοια λυση για να ανταπεξελθουν στα τεραστια εξοδα που απαιτει η κατασταση του παιδιου τους. Δεν μπορεις να τα βαλεις με φαρμακευτικη, δυστυχως ειναι στο απυροβλητο.

Για τα χρονοδιαγραμματα που λες υπαρχουν πολλοι γιατροι που τα καταστρατηγουν. Ξερω περιπτωση που ο μοναδικος παιδιατρος στην περιοχη εμβολιασε με το μμρ 9 μηνο μωρο, χωρις να πει στη μητερα τι εκανε. Αυτη νομιζε οτι εκανε αλλο εμβολιο και τρελλαθηκε απο την αγωνια. κΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩς δεν εχει αλλη επιλογη γιατρου γιατι οπως ειπα ειναι ο μοναδικος στην περιοχη. Βλεπουμε λοιπον οτι οι γιατροι δεν ειναι ολοι εμπιστοσυνης. Αρα πρεπει να ενημερωνομαστε οσο μπορουμε και να μη τα αφηνουμε ολα τυφλα πανω τους γιατι προκειται για την υγεια των παιδιων μας, οτι πιο σημαντικο. Το λεω αυτο γιατι διαβαζω διαφορα σχολια εδω, οτι οι γιατροι σπουδασαν , ξερουν , ποιοι ειμαστε εμεις που τους αμφισβητουμε και κανουμε τους εξυπνους κλπ κλπ. Και θα βρεις πολλα πολλά αλλα τετοια παραδειγματα δυστυχως. Εγω μονο απο τη δικη μου εμπειρια εχω αααααπειρα.

Γι αυτο σου λεω οτι δεν ειναι μοναδικη περιπτωση μωρου που εμβολιαστηκε τοσο νωρις με το μμρ. Οντως υπαρχει αυτη η ταση. Και πρεπει να εχουμε τα ματια μας ανοιχτα οι γονεις. Γιατι οπως λες κι εσυ δεν ξερεις πως θα αντιδρασει καθε παιδι ειδικα σε ενα τοσο βαρυ εμβολιο. Ξερουμε καλα οτι κανει συχνα πυρετο και μαλιστα πολυ ψηλο.

Εγω παντως ως κακοπροαιρετη (χαρχαρ :lol: ) θα ελεγα οτι θελουν να γινεται νωρις το εμβολιο για να αποφευγεται η ταυτιση χρονικα του εμβολιασμου με τις πρωτες ενδειξεις αυτισμου που συνηθως τις αντιλαμβανομαστε μετα τον 1 μισι χρονο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Αυτο πλεον ειναι κατι νεο που ηδη εχει αρχισει να κυκλοφορει και χαιρομαι οταν το ακουω απο αλλους, οτι ο αυτισμος εχει σχεση και με το γαστρεντερικο.

Επειδή έχω φίλη ερευνήτρια η οποία ασχολείται με αυτή ακριβώς την πλευρά του αυτισμού, η θεωρία είναι (γιατί περί θεωρίας πρόκειται) ότι ο αυτισμός ή κάποιες μορφές αυτισμού οφείλονται σε γαστρεντερικά προβλήματα. Δηλαδή ότι ο αυτισμός ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ από δυσλειτουργίες στο γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να θεραπευτεί μέσω παρεμβάσεων στο γαστρεντερικό σύστημα (π.χ. εξειδικευμένο μασάζ στο χώρο της κοιλιάς). Το σημειώνω απλά ως διευκρίνηση, γιατί αν η θεωρία αυτή είναι σωστή, ενδέχεται τα παιδιά με συγκεκριμένα γαστρεντερικά προβλήματα να παρουσιάζουν αυτισμό ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες "κινδύνου" συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού.

Επειδή έχω φίλη ερευνήτρια η οποία ασχολείται με αυτή ακριβώς την πλευρά του αυτισμού, η θεωρία είναι (γιατί περί θεωρίας πρόκειται) ότι ο αυτισμός ή κάποιες μορφές αυτισμού οφείλονται σε γαστρεντερικά προβλήματα. Δηλαδή ότι ο αυτισμός ΠΡΟΚΑΛΕΙΤΑΙ από δυσλειτουργίες στο γαστρεντερικό σύστημα και μπορεί να θεραπευτεί μέσω παρεμβάσεων στο γαστρεντερικό σύστημα (π.χ. εξειδικευμένο μασάζ στο χώρο της κοιλιάς). Το σημειώνω απλά ως διευκρίνηση, γιατί αν η θεωρία αυτή είναι σωστή, ενδέχεται τα παιδιά με συγκεκριμένα γαστρεντερικά προβλήματα να παρουσιάζουν αυτισμό ανεξάρτητα από άλλους παράγοντες "κινδύνου" συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού.

Η θεωρία είναι, ότι μπορεί να θεραπευτεί, αφού εκδηλωθεί, ή ότι η εκδήλωσή του θα αποτραπεί από αυτές τις παρεμβάσεις;

Η προσωπική μου άποψη είναι πως όλες αυτές οι περιπτώσεις που συζητάμε αφορούν στις παρενέργειες των εμβολίων, που ούτως ή άλλως, είναι γνωστό πως υπάρχουν, διότι αναφέρονται στη συσκευασία κι από την ίδια την παρασκευάστρια εταιρία. Τα παιδιά παρουσιάζουν αλλεργία σε κάποιο-α από τα συστατικού του εμβολίου, δημιουργούνται επιπλοκές and there you have it. Τραγικό, όντως. Αλλά και κάτι που δεν μπορείς να γνωρίζεις εκ προοιμίου. Εγώ έχω φίλη που έπαθε αλλεργικό σοκ και την προλάβανε στο παρά πέντε στο νοσοκομείο, επειδή έφαγε καλαμπόκι - 24 χρονών, μέχρι τότε έτρωγε χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο κι ο αδελφός μου στα 10 του, από γαριδάκια - που μέχρι τότε είχε φάει 100 φορές! Είναι αυτό που λένε, να μη σου τύχει, όπως να μη σου τύχει είναι και οι παρενέργειες από τις ίδιες τις ασθένειες, που προσπαθούμε να προλάβουμε με το εμβόλιο.

Κι επειδή οι στατιστικές είναι ξεκάθαρες, στο σημείο αυτό, κάθε γονιός κάνει τις επιλογές του. Εγώ επέλεξα τον εμβολιασμό και δεν έχω μετανιώσει γι' αυτό. Ούτε έχω δει/ακούσει μέχρι σήμερα γνωστό μου παιδάκι με τόσο βαριές παρενέργειες από εμβόλιο, ευτυχώς.

οι επιπτωσεις των συγκεκριμενων εμβολιων θα φανερωθουν και θα τεκμηριωθουν υστερα απο πολλα χρονια μετα απο μια αλλη ερευνα που θα αναιρεσει παλιοτερες πεποιθησεις προβαλλοντας καινουργιες, και οι κανουριες πεποιθησεις θα ειναι το νεο τελειο αψεγαδιαστο

περιτυλιγμα ενος νεου σκευασματος, πατεντας χαπιου εμβολιο κλπ

δεν έχεις καταλάβει τίποτα έτσι;

μία και μόνο έρευνα δεν μπορεί να είναι νόμος στην ιατρική, για να καθιερωθεί κάτι στην ιατρική θα πρέπει να επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο ξανά και ξανά σε πολλαπλές έρευνες ....

αυτό είναι και το πρόβλημα του βάκερφιλντ έβγαλε ένα αποτέλεσμα σε μία μόνο έρευνα και δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να το επαναλάβει....

καλά το φιλοσοφικό και πολιτικό πως το παραληρείς με τα εμβόλια;;;

Εννοείς το παραλληλίζεις:D

Εσύ πιστεύεις ότι η πολιτική /πολιτικοί δεν έχουν καμία σχέση με φαρμακευτικές και λοιπές συναφείς εταιρείες κολοσσούς?

Για τελευταία φορά (από μένα).

Πιστεύω ότι οι φαρμακευτικές δεν λειτουργούν με τις αγνότερες των προθέσεων και με μόνο γνώμονα το καλό της ανθρωπότητας.

Και κατασκευασμένες έρευνες υπάρχουν και γιατροί και συμβούλια που τις υποστηρίζουν υπάρχουν κλπ κλπ κλπ.

Όπως υπάρχουν και αξιόλογοι επιστήμονες και γιατροί που όντως είναι στην υπηρεσία της ανθρωπότητας.

Πάντως κάποιος να εμπλέκεται στην κουβέντα και να μιλάει με αναγνωρισμένη ιατρική ιδιότητα....δεν είδα πουθενά.

Αν το έχασα παρακαλώ δώστε μου ένα λινκ εδώ μέσα.

Το ότι κάποιοι από μας εμπλεκόμαστε με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο με ιατρικά θέματα και γνωρίζουμε κάποια παραπάνω πράγματα δεν μας κάνει ειδήμονες και η γνώμη μας δεν είναι η "αποκάλυψη του Ιωάννη".

Εκατέρωθεν συνεχώς βάζετε λινκ για να υπερασπίσετε ο καθείς την άποψή του και η "άλλη πλευρά" βγάζει το λινκ άχρηστο.

Όταν εμπλακεί στην συζήτηση κάποιος με ιατρική ιδιότητα που να το δηλώνει παρακαλώ να μου στείλει κάποιος κα'να πμ, να ξανάρθω να τον ρωτήσω 5 πράγματα.

[B][SIZE="3"]Τα δικαιώματά μας συκοφαντήθηκαν ως προνόμια [/SIZE][/B](κλεμμένο το'χω, δεν είναι δική μου σοφία)

δεν έχεις καταλάβει τίποτα έτσι;

μία και μόνο έρευνα δεν μπορεί να είναι νόμος στην ιατρική, για να καθιερωθεί κάτι στην ιατρική θα πρέπει να επαναλαμβάνεται το ίδιο φαινόμενο ξανά και ξανά σε πολλαπλές έρευνες ....

αυτό είναι και το πρόβλημα του βάκερφιλντ έβγαλε ένα αποτέλεσμα σε μία μόνο έρευνα και δεν μπόρεσε ποτέ κανείς να το επαναλάβει....

οι επιπτωσεις των συγκεκριμενων εμβολιων θα φανερωθουν και θα τεκμηριωθουν υστερα απο πολλα χρονια μετα απο αλλες πολλες ερευνες που θα αναιρεσουν παλιοτερες πεποιθησεις προβαλλοντας καινουργιες, και οι κανουριες πεποιθησεις θα ειναι το νεο τελειο αψεγαδιαστο

περιτυλιγμα ενος νεου σκευασματος, πατεντας χαπιου εμβολιο κλπ

οσο για τον βακερ ταδε ουτε τον ξερω ουτε τις ερευνες του κόπτομαι να διαβασω, δεν καθομαι να διαβασω τις ερευνες διοτι ειμαι ασχετη για να τις αξιολογησω, δεν θα εγκλωβισω το μυαλο μου σε λινκ και ερευνες,,,οι κεραιες του εγκεφαλου μου και της ψυχης μου ειναι ανοικτες προς ολες τις κατευθυνσεις, και η γνωμη μου ειναι αποτελεσμα συνθεσης βιωματων, παιδειας μου, διαβασματων, εμπιστοσυνης μου σε συγκεκριμενους ανθρωπους με ηθος και πολλων αλλων παραμετρων,,,δεν θα κανω αρα μια κ,,,οερευνα σημαια μου για να επιβαλλομαι στους αλλους

οποτε στο δεν εχεις καταλαβει τιποτα σου ανταπαντω εχω καταλαβει ο,τι νομιζω οτι πρεπει να καταλαβω,,,και ειμαι ανοικτη να ακουσω κι αλλα, αρκει να μην με υποτιμανε και να προσπαθουν να μου επιβληθουν ο καθης με την αληθεια του,,,, τις πληροφοριες τις φιλτραρω συμφωνα με το δικο μου νιονιο,,,μου εχω εμπιστοσυνη,,,κι αν η πορεια της ζωης μου γραψει λαθος θα αναλαβω τις ευθυνες του λαθους μου,,,

Βασικα τα αποτελεσματα της ερευνας του Wakefield εχουν επαναληφθει κι απο αλλους ερευνητες και το χουμε πει πολλες πολλες φορες εδω μεσα.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Βασικα τα αποτελεσματα της ερευνας του Wakefield εχουν επαναληφθει κι απο αλλους ερευνητες και το χουμε πει πολλες πολλες φορες εδω μεσα.

αξιόπιστο λινκ παρακαλώ.....

Πολυ χαιρομαι για την συνδρομη σου στην κουβεντα! :)

Παντως το μασαζ δεν αρκει, χρειαζεται ειδικη διατροφη για να θεραπευτουν τα γαστρεντερικα προβληματα και γνωριζω παιδι Ελληνιδας του εξωτερικου που εφαρμοσε τη διατροφικη θεραπεια στο αυτιστικο της παιδι με εκπληκτικα αποτελεσματα. Τεραστια βελτιωση! Να τονισουμε ομως οτι δεν ανταποκρινονται ΟΛΑ τα αυστικα παιδακια σε αυτη τη θεραπεια, ειδικα αν ζουν πολυ καιρο στον αυτισμο, γιατι υπαρχουν κι αλλοι παραγοντες που τον προκαλουν. Ελεγχοντας ομως το ιστορικο του καθε παιδιου και βλεποντας το ιατρικο του προφιλ μπορει καποιος να διαπιστωσει αν ειναι θεμα γαστρεντερικου και μπορει αν θελει φυσικα να δοκιμασει τις θεραπειες.

Αλλωστε σημερα που ο αυτισμος εχει γινει μεγαλη μαστιγα και σε μερικα χρονια θα φθασουμε στο σημειο 1 στα 3-4 παιδια να παρουσιαζει αυτισμο δεν θα χουμε το περιθωριο να γυριζουμε την πλατη, οσοι δεν μας αφορα. Ειναι πολυ σημαντικο θεμα!

Πιστεύω ότι οι φαρμακευτικές δεν λειτουργούν με τις αγνότερες των προθέσεων και με μόνο γνώμονα το καλό της ανθρωπότητας.

συμφνωνω ακολουθούν το ρητό το τερπνό μετά του οφελήμου....

και βοηθούν την ανθρωπότητα και έχουν κέρδος (δεν είναι φιλανθρωπικές οργανώσεις) είναι εταιρίες και εμπορεύονται την υγεία και την προαγωγή της...

και ακριβώς επειδή υπάρχουν κέρδη κάνουν μεγάλες ανακαλήψεις αναφέρω μερικές:

αντιβιωτικά...

μεταμοσχεύσεις....

τεχνητός νεφρός.....

εμβόλια...

θεραπεία καρκίνων....

προγεννητική ιατρική....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...