Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Εγω σημερα ρωτησα τον παιδιατρο για το συστατικο που εχει απαγορευτει να χρησιμοποιουν στα εμβολια και μου ειπε πως πλεον το εχουν βγαλει "σχεδον" απο ολα τα εμβολια.

Οσον αφορα το MMR που του ειπα οτι διαβασα οτι εχει ενοχοποιηθει για τον αυτισμο, μου ειπε πως δεν μπορει να μου το αρνηθει αλλα ουτε και να το επιβεβαιωσει. Υπαρχουν οντως κρουσματα, απο εκει και περα ειναι επιλογη του καθε γιατρου τι θα κανει!!!!

Εμεις μου ειπε οτι δεν καναμε το MMR, καναμε το PRIORIX το οποιο ειναι πιο ελαφρυ!

Επειδη αυτα μου τα ειπε απο το τηλεφωνο το απογευμα που θα παω θα τον ρωτησω ξανα να μου πει και λεπτομερειες.

Διαφημίσεις

καλησπερα, ειμαινεα στο φορουμ και ομολογω οτι αυτο το θεμα με τα εμβολια μου το εχει θειξει η ομοιοπαθητικος μου, κανω πολλα χρονια ομοιοπαθητικη και εμπιστευομαι πληρως τη γιατρο μου, το θεμα ειναι δικοπο μαχαιρι, απο τη μια λες οχι δεν το κανω και απο την αλλη αν ολοι δεν το κανουμε θα ξαναεμφανιστουν οι επιδημιες.Ειλικρινα δεν ξερω τι θα κανω παντως για αρχη τα εμβολια πνευμονιοκοκου και μηνιγγιτιδοκοκου εχω πει στην παιδιατρο μου (η οποια φυσικα δεν παραδεχεται τιποτα απο ολα αυτα) να τα κανουμε αργοτερα στον 1 χρονο, ααα το παιδακι μου ειναι κοριτσακι και ειναι 3,5 μηνων

χαρηκα που σας βρηκα και θα τα λεμε απο δω και περα.

Ασχετο τωρα, αλλα το ΜΜR σας το εγραψαν οι ΙΚΑτζηδες; Πηγε τωρα ο πεθερος μου και του ειπε ενας μπιπ παιδιατρος που ειναι εκει οτι αν θελω να παω εκει να το κανω. (για να δειτε ποσο ασχετος ειναι του εστειλα να μου γραψει κατι εξετασεις του παιδιου που θα κανει στο Παιδων...οπως u/s εγκεφαλου, βυθυσκοπηση, αιματολογικες και ακουογραμμα...Αυτο το τελευταιο ειναι το γνωστο τεστ ακοης που ολα τα προωρα κανουν 3 φορες μεχρι να πανε 12 μηνων. Τα αρχικα του ειναι ABR... Μου το εστειλε πισω γιατι ειπε στον πεθερο μου "αυτο τι ειναι; ABR; Δεν το ξερω, δεν το γραφω") Τον πηρα λοιπον τηλεφωνο και του λεω: Ηθελα να σας ενημερωσω οτι αυτο για το οποιο δηλωσατε αγνοια, ειναι το ακουογραμμα, γνωστο και ως ABR σε ολη την παιδιατρική επιστημονική κοινοτητα. Επισης αφου δεν μας γραφεται το ΜΜR, που θα τσεκαρω αν ενεργειτε βασει νομου, θα το αγορασω και θα το κανει η γιατρος μας...

Θα με βρειτε υπερβολική αλλα ο συγκεκριμενος ΙΚΑτζης μου εχει σπασει απειρες φορες τα νευρα κι ο λογος ειναι οτι το παιδι το παμε αλλου κι οχι σ'αυτον!!

Θα με βρειτε υπερβολική αλλα ο συγκεκριμενος ΙΚΑτζης μου εχει σπασει απειρες φορες τα νευρα κι ο λογος ειναι οτι το παιδι το παμε αλλου κι οχι σ'αυτον!!

Άσχετα από το MMR....

για τον ΙΚΑτζη δεν σε βρίσκω υπερβολική...

:arrow: όταν χρειάστηκε να πάω στον ΙΚΑτζη γυναικολογο για να μου δωσει το χαρτι που δινουμε στον εργοδοτη, αυτο που επιβαιβεωνει την κυηση και την ΠΗΤ και μπλαμπλα, είχα μαζί μου τον τοτε τελευταιο υπερηχο (ήμουν 7 μηνων) αλλά δε μπορουσε λεει να βρει απο αυτον τον υπερηχο "ποσο" εγκυος ημουν (η κοιλια ήταν καμουφλαζ ήθελα να 'ξερα;;;;...) και έπρεπε να παω αυτον που ειχα κανει 3 μηνων..... και ναι με την κοιλια εκει και ενω αργουσα στη δουλεια με γυρισε πισω (τόσο αυτός όσο και ο υποδιευθυντης του ΙΚΑ που κατεφυγα, γιατι λεει αυτος είναι ο γιατρος και ξερει, δεν μπορουμε να του παμε κοντρα....) για να συμπληρωσει στο χαρτί, αυτο που ο δικος μου γυναικολογος του ειχε γραψει μεσα στο βιβλιαριο του ΙΚΑ, δηλαδη ΠΗΤ 19/6.....

τι να πω λοιπον... δεν έχω λογια....

sorry που ξεφυγα απο το θεμα του MMR αλλά με κατι τετοιους μ....ες τα παίρνω άσχημα :evil:

.....και που λες ο Πινόκιο... τάνει μαμάααααααααααααα!!!! :lol:

Ετσι κάνουν όλοι οι γιατροί του ΙΚΑ , ενώ αν πας που και που στο ιατρείο τους και τους σκάσεις 40ευρω για την επίσκεψη σε κοιτάνε στο γραφείο του ΙΚΑ!!! :wink:

Εχω ιδία πείρα και ξέρω τι σας λέω!!! :evil:

Διαφημίσεις

Εμείς είχαμε κάνει το ΜΜR στον μεγάλο. Επί 4 μέρες μετά το παιδί ψηνόταν στον πυρετό, 39-40 ακατέβατο. Ο παιδίατρος τότε είπε ότι ήταν από το εμβόλιο, αντίδραση του οργανισμού. Όταν ήρθε η ώρα του μικρού να το κάνει (είχαμε αλλάξει στο μεταξύ παιδίατρο) κάναμε το Priorix. Είχα αναφέρει στην παιδίατρο τους φόβους μου για το MMR, αυτό που πέρασε ο μεγάλος μου δηλαδή, γιατί τα άλλα δεν τα ήξερα, εδώ τα διάβασα. Και μου είπε τότε η γυναίκα αυτή ότι το priorix έχει πιο "εξασθενημένους" ιούς μέσα και δεν επηρεάζει σε τέτοιο βαθμό τον οργανισμό ώστε να κάνει πυρετούς μετά. Όντως όταν το έκανε ο μικρός, ήταν σαν να μην το έκανε, καταλαβαίνετε τι θέλω να πώ...

Great minds discuss ideas, average minds discuss events, small minds discuss people.

Πυρετό μετά από πόσες μέρες σου ανέβασε; Το κάναμε τελικά την περασμένη Πέμπτη . Ο γιατρός μου είπε από απόψε το βράδυ να προσέχω αλλά προς το παρόν είναι μια χαρά...(τρέμει η ψυχή μου βέβαια...)

Μου είπε μια εβδομάδα μετά και φαντάζεσαι πως περιμένω να περάσουν αυτές οι μέρες...... Πάντως μέχρι τώρα δεν αντέδρασε σε κανένα εμβόλιο ...θα σου πω... Σ' ευχαριστώ πολύ πάντως

Φιλιά καληνύχτα

• 1 month later...

Διαβάστε και τα νεώτερα από το μέτωπο "αυτισμός και εμβόλιασμός".

http://www.evidenceofharm.com/

http://www.cnn.com/CNN/Programs/larry.king.live/

και το σχετικό βιντεάκι με τον Larry king

http://edition.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2008/02/27/lkl.autism.long.cnn

Διαφημίσεις

Διαβάστε και τα νεώτερα από το μέτωπο "αυτισμός και εμβόλιασμός".

http://www.evidenceofharm.com/

http://www.cnn.com/CNN/Programs/larry.king.live/

και το σχετικό βιντεάκι με τον Larry king

http://edition.cnn.com/video/#/video/bestoftv/2008/02/27/lkl.autism.long.cnn

Ευχαριστούμε πολύ angela :):)

tRGJp2.png1054268gj3rg6cc5t.gif

Δεν είναι μόνο ο αυτισμός η παρενέργεια...

Η αδελφή μιας φίλης μου έπαθε σοβαρή εγκεφαλίτιδα μετά το πρώτο εμβόλιο. Το μωρό ήταν φυσιολογικό μέχρι τότε αλλά μετά την εγκεφαλιτιδα η ανάπτυξη δεν ήταν η αναμενόμενη και αργότερα φάνηκε ότι υπήρχε νοητική αναπηρία.

Η φίλη μου είναι γιατρός και δεν εμβολίασε τα δύο της παιδιά...

Εχω "φαει" μια απιστευτη φρικη με αυτο το εμβολιο. Την πρωτη δοση την εχει κανει αλλα ξερω οτι πρεπει να κανει και 2η δοση. Εχω φτασει στο σημειο να θελω να πω στον γιατρο να μην την κανει. Αλλα απο την αλλη φοβαμαι παλι. Υπαρχει καποιο αλλο εμβολιο που να μπορει να το αντικαταστησει ουτως ωστε να προφυλαχθει το παιδι απο τις ασθενεις για τις οποιες προστατευει αυτο το εμβολιο???? :roll:

ΜΠΡΑΒΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ

.png

Εχω "φαει" μια απιστευτη φρικη με αυτο το εμβολιο. Την πρωτη δοση την εχει κανει αλλα ξερω οτι πρεπει να κανει και 2η δοση. Εχω φτασει στο σημειο να θελω να πω στον γιατρο να μην την κανει. Αλλα απο την αλλη φοβαμαι παλι. Υπαρχει καποιο αλλο εμβολιο που να μπορει να το αντικαταστησει ουτως ωστε να προφυλαχθει το παιδι απο τις ασθενεις για τις οποιες προστατευει αυτο το εμβολιο???? :roll:

η fivi ειπε οτι καναν το PRIORIX,που ειναι καλυτερο.

Διαφημίσεις

καλημερα κοριτσια!!

καλα τωρα διαβασα ολα αυτα που εχουν γραφτει για αυτο το εμβολιο!!

θελω να παω σπιτι και να δω αν το καναμε!(παναγια μου να μην το εχουμε κανει!!!! :oops::oops::oops: )

βρε κοριτσια , αφου υπαρχει το πιο ελαφρυ το priorix, γιατι κανουν το ΜΜR?????για τα λεφτα???και οι ζωουλες των παιδιων μας???αυτες οι ψυχουλες δεν μετρανε???? :cry::cry::cry::cry:

κανουν τα εμβολια οι παιδιατροι, εχουν παρενεργειες και ενα φυσιολογικο παιδι μεχρι προτινος εχει προβληματα, και μπορουν και κοιτανε στα ματια αυτο το παιδι και τους γονεις του???? :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

παω σημερα να διαβασω τα βιβλιαρια!!!θα τα φαω!!!

και φυσικα εννοειται οτι θα το συζητησω αμεσα με την παιδιατρο μας....

συνηθως ποτε γινεται αυτο το εμβολιο????και εχει και δευτερη δοση απο οτι καταλαβα......η οποια γινεται μετα απο ποσο διαστημα της πρωτης??

Η πρώτη δόση λέει πρέπει να γίνει τον 15ο μήνα και η επόμενη 6 χρονών νομίζω.

Εγώ δεν έχω αποφασίσει ακόμη αν θα το κάνουμε, όπως και να έχει αν το κανουμε θα είναι μετά τον 17ο μήνα.

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Στις ιστοσελίδες που παρέθεσε η Αγγέλα, αναφέρει αρκετά αναλυτικά πώς τελικά ο οργανισμός έχει να αντιμετωπίσει 3 ή 5 "ασθένειες" (εννοώ τους εισβολείς από τα εμβόλια...) ταυτόχρονα. Από την άλλη δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ κάποιος άνθρωπος να πάσχει ταυτόχρονα από τέτοιου είδους μεταδοτικές ασθένεις...

Αυτό που πάντα με έβαζε σε σκέψεις ήταν ότι στο DNA μας δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την ταυτόχρονη αντιμετώπιση αυτών των ασθενειών...

Δεν είναι μόνο ο υδράργυρος (το συντηρητικό) αλλά και μακροχρόνιες επιδράσεις (ενοχοποιούνται για αυτοάνοσα νοσήματα τα οποία είναι σοβαρά, χρόνια....).

Ρώτησα τον παιδίατρο για τα δύο εμβόλια ΜΜR και priorix και του είπα ότι προτιμώ να κάνουμε το δεύτερο γιατί είναι πιο ελαφρύ ... αυτός γέλασε και μου είπε ότι αυτό δεν ισχύει, είναι ακριβώς το ίδιο φάρμακο απλά παρασκευάζεται από άλλη εταιρεία ... αυτός πάντως μου είπε κάνει και τα δύο δεν έχει αντιμετωπίσει στα τόσα χρόνια ποτέ πρόβλημα :roll:

Τι ισχύει άραγε;;;

1aLup3.png

BtUIp3.png

Εννοείται πως διαβάζοντας όλα αυτά έχουμε τρομοκρατηθεί και ρώτησα την παιδίατρο αν μπορούμε να το κάνουμε μετά τους 16 μήνες και συμφώνησε.

Η φίλη μου είναι γιατρός και δεν εμβολίασε τα δύο της παιδιά...

Αγλαϊα έχω τον εξής προβληματισμό γιατί και εγώ έχω ακούσει για γιατρούς που δεν εμβολίασαν ή εμβολίασαν σε μεγαλύτερη ηλικία τα παιδιά τους: τα παιδιά αυτά σίγουρα δεν πρόκειται να νοσήσουν αφού όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος, αν όμως όλοι αποφασίσουμε να μην κάνουν κανένα εμβόλιο τα παιδιά μας, δεν διακινδυνεύουμε να επανεμφανιστούν ασθένειες εξαιρετικά επικίνδυνες;

Ίσως να αναφέρθηκε κάτι σχετικό σε προηγούμενα posts. Πάντως αναλογιστείτε τι χορός εκατομμυρίων παίζει πίσω από τα εμβόλια. Γιατί σκεφτείτε πως δεν είναι κέρδη από φάρμακα που καταναλώνουν άρρωστοι αλλά πάγια έσοδα μια και όλα τα παιδιά πρέπει να εμβολιάζονται και αυτό συμβαίνει σε δισεκατομμύρια παιδιά...

Μην ξεχνάτε τον ντόρο με τα περιβόητα εμβόλια της γρίπης των πουλερικών τα οποία στην ουσία δεν προφυλάσουν καν από τον συγκεκριμένο ιό. Ωστόσο αυτοί που ήταν να τα αρπάξουν τα αρπάξαν μια χαρά! Άντε και τσατίζομαι πάλι! Πειραματόζωα μας έχουν κάνει!!! :twisted::twisted::twisted::twisted::twisted:

Ήρθες και έγινες το νόημα της ζωής μου...

Ρώτησα τον παιδίατρο για τα δύο εμβόλια ΜΜR και priorix και του είπα ότι προτιμώ να κάνουμε το δεύτερο γιατί είναι πιο ελαφρύ ... αυτός γέλασε και μου είπε ότι αυτό δεν ισχύει, είναι ακριβώς το ίδιο φάρμακο απλά παρασκευάζεται από άλλη εταιρεία ... αυτός πάντως μου είπε κάνει και τα δύο δεν έχει αντιμετωπίσει στα τόσα χρόνια ποτέ πρόβλημα :roll:

Τι ισχύει άραγε;;;

Δεν ξέρω να σου πω αλλά έλεγξε τα συντηρητικά των εμβολίων, μπορεί να διαφέρουν (ο γιατρός μπορεί να είναι εντελώς άσχετος με το θέμα οπότε να μη γνωρίζει). Για άλλα εμβόλια ξέρω ότι διαφέρουν.

Πάντως η φράση που χρησιμοποιήσες "το εμβόλιο είναι πιο ελαφρύ" είναι πολύ γενική και δεν βοηθάει, ο γιατρός κατάλαβε ότι το δεύτερο εμβόλιο προκαλεί πιο ελαφριά ανοσία...

Είναι πολύ σημαντικό να είμαστε ακριβείς στην επικοινωνία με το γιατρό για να καταλαβαίνει αυτός αλλά και για να καταλαβαίνουμε κι εμείς. :wink:

Αγλαϊα έχω τον εξής προβληματισμό γιατί και εγώ έχω ακούσει για γιατρούς που δεν εμβολίασαν ή εμβολίασαν σε μεγαλύτερη ηλικία τα παιδιά τους: τα παιδιά αυτά σίγουρα δεν πρόκειται να νοσήσουν αφού όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός είναι εμβολιασμένος, αν όμως όλοι αποφασίσουμε να μην κάνουν κανένα εμβόλιο τα παιδιά μας, δεν διακινδυνεύουμε να επανεμφανιστούν ασθένειες εξαιρετικά επικίνδυνες;

Κανονικά ο γιατρός πριν εμβολιάσει το κάθε μωρό πρέπει να παίρνει αναλυτικά το ιστορικό της οικογένειας (όχι των γονέων, όλης της οικογένειας, της ευρύτερη....) για αυτοάνοσα νοσήματα, για παρενέργειες λόγω εμβολίων...

Πόσους γιατρούς ξέρετε να το κάνουν;

Ο εμβολιασμός δεν είναι κακός από μόνος του, γίνεται όμως κακός λόγω του τρόπου που γίνεται...

Όταν το ιστορικό της οικογένειας είναι βεβαρυμένο τα παιδιά δεν πρέπει να κάνουν εμβόλια ή πρέπει να τα κάνουν σε μεγαλύτερη ηλικία. Η ιατρική πρέπει να σκύβει πάνω από τον κάθε ασθενή ξεχωριστά και όχι να τον αντιμετωπίζει σαν στατιστική... Μπορεί οι παρενέργειες να εμφανίζονται σε μικρό ή μεγάλο ποσοστό όμως όταν σου συμβεί έχεις το 100% της παρενέργειας...

Με λίγα λόγια γενικά αυτό που θα έπρεπε να γίνεται είναι:

εμβόλια σε πιο μεγάλη ηλικία, αυτό σημαίνει λιγότερες δόσεις εμβολίων αλλά και εμβόλια σε μια ηλικία που ο οργανισμός μπορεί να αντιδράσει στην όποια παρενέργεια πιο αποτελεσματικά.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...