Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΕΜΒΟΛΙΟ MMR

Μαράκι

Recommended Posts

Επειδη κι εγω θα το αντιμετωπισω του χρονου (στο μεγαλο μονο αυτο δεν καναμε) ειτε αλλεργια θα πω ειτε θα βρω χαρτι απο γιατρο να λεει οτι δεν επιτρεπεται το συγκεκριμενο εμβολιο. Τι να γινει με το μικρο που δεν βλεπω να του κανω ΚΑΝΕΝΑ εμβολιο για αρκετα χρονια δεν ξερω......

Κι εγω θα εχω το ιδιο προβλημα, αλλα δε σκοπευω να πω καμια δικαιολογια. Θα πω την αληθεια γιατι εχω εκνευριστει. Τι ρατσισμος ειναι αυτος? Στην τελικη, τα δικα μου παιδια θα κινδυνευουν, οχι τα υπολοιπα!

Διαφημίσεις

ρατσισμος ε?....

αμα την πω κ ρατσιστρια, παει!!!θα με διωξει!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol:

το προβλημα μαλλον ειναι δικο μου,η ημιμαθεια μου επι του θεματος δλδ...:|.

αν ημουν σιγουρη πως θα εχω αμεσα την καταλληλη κ αποστομωτικη απαντηση , μαλλον δεν θα δενομουν φιογκος:?.

αλλα απο την αλλη δεν ειμαι κ γιατρος ρε παιδες!

γνωριζει οτι βλεπουμε κ ομοιοπαθητικο κ ξερεις τωρα...θα νομιζει πως τα λεω δια στοματος Β.

uDuOp2.png

ρατσισμος ε?....

αμα την πω κ ρατσιστρια, παει!!!θα με διωξει!!!!!!!!!!!!:lol::lol::lol:

το προβλημα μαλλον ειναι δικο μου,η ημιμαθεια μου επι του θεματος δλδ...:|.

αν ημουν σιγουρη πως θα εχω αμεσα την καταλληλη κ αποστομωτικη απαντηση , μαλλον δεν θα δενομουν φιογκος:?.

αλλα απο την αλλη δεν ειμαι κ γιατρος ρε παιδες!

γνωριζει οτι βλεπουμε κ ομοιοπαθητικο κ ξερεις τωρα...θα νομιζει πως τα λεω δια στοματος Β.

Πρεπει να ειμαστε γιατροι δηλαδη για να επιλεξουμε για τα παιδια μας? Και πρεπει να μας στηνουν στον τοιχο οι απανταχου κρατικοι υπαλληλοι των παιδικων σταθμων και των σχολειων? Απο τη στιγμη ιδιαιτερα που δεν αποτελουμε κινδυνο για τα αλλα παιδακια? Μη μασας! Και μην πας φοβισμενη. Να εισαι σταθερη και αποφασιστικη.

Δεν ξερω αν υπαρχει ξανα το θεμα, αλλα ηθελα να ρωτησω ποτε κανατε ή θα κανετε το συγκεκριμενο εμβολιο;;;; Εμας μας ειπε η γιατρος αφου κλεισει τον 15ο μηνα, αλλα το τρεμω το συγκεκριμενο εμβολιο με ολα αυτα που ακουω και θα ηθελα να ακουσω γνωμες...

Διαφημίσεις

Δεν ξερω αν υπαρχει ξανα το θεμα, αλλα ηθελα να ρωτησω ποτε κανατε ή θα κανετε το συγκεκριμενο εμβολιο;;;; Εμας μας ειπε η γιατρος αφου κλεισει τον 15ο μηνα, αλλα το τρεμω το συγκεκριμενο εμβολιο με ολα αυτα που ακουω και θα ηθελα να ακουσω γνωμες...

και εμείς μόλις κλείσουμε τον 15ο θα το κάνουμε μαζί με το mantoux. έκανα μια νύξη για αργότερα αλλά είπε οτι τότε γίνεται τι να πω, κ εγώ έχω αγχωθεί ελαφρώς με το θέμα.

uXGbp3.png

Εμεις το καναμε 24μηνων......

Να ρωτήσω κατι και εγω με την σειρα μου?

Δηλαδη η εταιρεια εχει δικαστηρια εξω και την κυνηγανε....

Αρα εμεις αν θελουμε δεν κανουμε την δευτερη δοση σωστα???????

Εμεις το καναμε 24μηνων......

Να ρωτήσω κατι και εγω με την σειρα μου?

Δηλαδη η εταιρεια εχει δικαστηρια εξω και την κυνηγανε....

Αρα εμεις αν θελουμε δεν κανουμε την δευτερη δοση σωστα???????

Γενικώς κανείς δε σε υποχρεώνει να κάνεις καμμία δόση κανενός εμβολίου.Είσαι δηλαδή κατοχυρωμένη νομικά.

Η εταιρία έχει έξω δικαστήρια, έχει όμως κι ο Wakefeld που άνοιξε το θέμα.

http://www.noesi.gr/node/568

Το παραπάνω λινκ το έχει βάλει στην πρώτη σελίδα αυτού του θέματος μια κοπέλα, δε θυμάμαι ποια και το έβαλα κι εγώ στην προηγούμενη.Αλλά με τη φαγωμάρα μας με τη vera μπορεί να μην το πρόσεξες.:-(

Διάβασε το αν θέλεις.Λέει για ποιους λόγους έχει σταματήσει να υπάρχει θέμα με τον wakefeld και γιατί έχει θεωρηθεί αναξιόπιστος, λέει όμως στο τέλος, ότι ναι μεν το θέμα αυτού του κυρίου έχει κλείσει, αλλά συνεχίζει να υπάρχει θέμα για σύνδεση mmr-αυτισμού για την επιστημονική κοινότητα.

Και από ότι έχω καταλάβει διαβάζοντας μέσα σε αυτό το ποστ,και στα λινκ που παραθέτουν δεν έχει καταδικαστεί η εταιρία για αυτισμό, αλλά για άλλα εγκεφαλικά κρούσματα(διορθώστε με αν κάνω λάθος), τα οποία όμως νομίζω ούτως η άλλως υπάρχουν σαν παρενέργειες σε ένα ποσοστό του εμβολίου.

Καλαμαράκι, ερώτηση:τώρα που θα πας Κοζάνη, θα πάρεις και τη μπουμπού σου, και θα αλλάξεις και παιδίατρο?:shock:Μανίκι...

Djccp2.png

67KIp2.png

κάναμε και μεις προχθες το περιβοητο mmr. το σκεφτηκαμε αρκετα και αποφασισμαμε για διαφορους λόγους να το κανουμε. ειναι νωρις ακόμη φαντάζομαι για παρενέργειες. με τον αντρα μου παρατηρούμε το μωρο σαν alien :) μηπως και υπαρχει αλλαγή στη συμπεριφορα του (μπρρρ). εως τωρα ολα καλα γενικώς ειμαστε λιγο χεσ..νοι! παρακαλάω να μην κανει πυρετο. δεν εχει κανει γενικως ποτε πυρετο απο τοτε που γεννηθηκε και δεν ξερω πως θα το αντιμετωπισω.ειμαι λιγοψυχη σ αυτα. μας ειπε ο doctor μπορει να μην κανει καθολου αλλα μπορει (μικρη πιθανοτητα) να περασει και την αρρωστια στο πιο light ομως...σας ικετευω κοριτσια αν ειναι να απαντησει καποια κοπελα μην με αγχωσετε με παραπομπες και αναφορες στις μη αναστρεψινες συνεπειες του εμβολιου.

καλημερα σας!!!

M6bap3.png

cik1p3.png

Όχι κοπέλα μου μην αγχώνεσαι...

Και εμείς το κάναμε στους 15 μήνες. Η γιατρός μας είπε όπως και σε εσάς ότι μπορεί να μην έχει κανέναν σύμπτωμα μπορεί όμως και να ανεβάσει λίγο πυρετό μεταξύ της 6ης και 14ης ημέρας. Και όντως η μικρή ανέβασε ένα 38 την 7η ημέρα για μια μέρα μόνο. Αυτό ήταν....της δώσαμε λίγο depon και τέλος!

Βέβαια για εμάς που οι αρρώστιες είναι συνηθισμένο φαινόμενο δεν ήταν τίποτα ο πυρετός της μίας μέρας...πέρασε και δεν ακούμπησε...........

Αλλά και ο μικρούλης σας αν ανεβάσει πυρετό μη φρικάρεις.....δεν είναι τίποτα! Απλά να χαίρεσαι που θα ξέρεις ότι είναι από το εμβόλιο αντί να ψάχνεις αν είναι ωτίτιδες, αμυγδαλίτιδες κτλ. Τα περισσότερα βέβαια παιδάκια που ξέρω δεν παρουσίασαν τίποτα!! Εύχομαι και εσείς στην ίδια κατηγορία να ανήκετε!

Διαφημίσεις

Καναμε κι εμεις το mmr την Παρασκευη 10/09 μετα απο πολλες καθυστερησεις γιατι το φοβομουνα πολυ ,αποφασισαμε αφου αρχισε παιδικο και εχουμε και την μικρη (8 μηνων) να το κανουμε στα 2,5.

Το Σαββατο το απογευμα 18.09 μετα απο8 μερες δηλαδη μου ανεβαζει 38,5 και συνεχιζει ολο το βραδυ την επομενη μερα φτασαμε 39,5 και τα ειδα ολα εντωμεταξυ εβγαλε και χαρακτηριστικο εξανθημα ιλαρας στο θωρακα, στην πλατη, στον λαιμο και στο προσωπο την Τριτη μερα εφτασε μεχρι 38 οπυρετος και την Τεταρτη απυρετος , το εξανθημα το εχουμε ακομα αλλα οχι τοσο εντονο. Εκτος απο πυρετο και εξανθημα εχουμε και εντονη ανορεξια μεχρι σημερα ,καλα το φοβομουνα εγω το παλιοεμβολιο, ηταν σαν να νοσησε κανονικα απλα για λιγοτερες μερες:( Εντωμεταξυ με ολα αυταπου διαβαζω φοβαμαι μην κολλησε και την μικρη ιλαρα και τρεχουμε

Καναμε κι εμεις το mmr την Παρασκευη 10/09 μετα απο πολλες καθυστερησεις γιατι το φοβομουνα πολυ ,αποφασισαμε αφου αρχισε παιδικο και εχουμε και την μικρη (8 μηνων) να το κανουμε στα 2,5.

Το Σαββατο το απογευμα 18.09 μετα απο8 μερες δηλαδη μου ανεβαζει 38,5 και συνεχιζει ολο το βραδυ την επομενη μερα φτασαμε 39,5 και τα ειδα ολα εντωμεταξυ εβγαλε και χαρακτηριστικο εξανθημα ιλαρας στο θωρακα, στην πλατη, στον λαιμο και στο προσωπο την Τριτη μερα εφτασε μεχρι 38 οπυρετος και την Τεταρτη απυρετος , το εξανθημα το εχουμε ακομα αλλα οχι τοσο εντονο. Εκτος απο πυρετο και εξανθημα εχουμε και εντονη ανορεξια μεχρι σημερα ,καλα το φοβομουνα εγω το παλιοεμβολιο, ηταν σαν να νοσησε κανονικα απλα για λιγοτερες μερες:( Εντωμεταξυ με ολα αυταπου διαβαζω φοβαμαι μην κολλησε και την μικρη ιλαρα και τρεχουμε

Δε θα ήταν τόσο light αν νοσούσατε κανονικά. Κατά τη γνώμη μου καλά κάνατε και εμβολιαστήκατε....anyway τέλος καλό όλα καλα! Από τη στιγμή που αποφασίσατε να το κάνετε μην σκέφτεσαι περισσότερα! Απλά ίσως αν το έκανες στην ώρα του να μην ανησυχούσες τώρα για τη μικρή, η οποία δεν πιστεύω να έχει κολλήσει και τίποτα...σπάνια συμβαίνει....

Περαστικά και να χαίρεσαι τα μωράκια σου!:)

Ευχαριστω Χριστινα κι εσυ την δικια σου!!!:D

Δεν το καναμε στην ωρα του γιατι ηταν να το κανουμε 15 μηνων και 1 εβδομαδα πριν το κανουμε εμαθα οτι ειμαι εγκυος και επειδη δεν εχω περασει ερυθρα και δεν εχω αντισωματα , γυναικολογος και παιδιατρος αποφασισαν να μην του το κανω γιατι υπηρχαν ελαχιστες πιθανοτητες να κολλησω ερυθρα πραγμα που θα ηταν πολυ επικινδυνο για το εμβρυο , μετα ηταν νεογεννητη η μικρη και παλι δεν το καναμε και φτασαμε να το κανουμε κι εμεις τωρα. Απλα δεν το περιμενα να αντιδρασει τοσο βαρια σε ολα τα υπολοιπα εμβολια δεν ειχαμε καμια παρενεργεια

Ευχαριστω Χριστινα κι εσυ την δικια σου!!!:D

Δεν το καναμε στην ωρα του γιατι ηταν να το κανουμε 15 μηνων και 1 εβδομαδα πριν το κανουμε εμαθα οτι ειμαι εγκυος και επειδη δεν εχω περασει ερυθρα και δεν εχω αντισωματα , γυναικολογος και παιδιατρος αποφασισαν να μην του το κανω γιατι υπηρχαν ελαχιστες πιθανοτητες να κολλησω ερυθρα πραγμα που θα ηταν πολυ επικινδυνο για το εμβρυο , μετα ηταν νεογεννητη η μικρη και παλι δεν το καναμε και φτασαμε να το κανουμε κι εμεις τωρα. Απλα δεν το περιμενα να αντιδρασει τοσο βαρια σε ολα τα υπολοιπα εμβολια δεν ειχαμε καμια παρενεργεια

Η αλήθεια είναι ότι και εμείς σε κανένα άλλο δεν είχαμε παρενέργειες. Μόνο σε αυτό ανέβασε πυρετο...αλλά ήμασταν προετοιμασμένοι από την παιδίατρο ότι μπορεί να συμβεί οπότε δε με ανησύχησε ιδιαίτερα.

to θεμα το εχω ψαξει παααααρα πολύ . μεχρι και φιλος μου στην Αγγλια που σπουδαζει γιατρος ρωτησε καποιους προφεσόρες .

Στο παιδί μου εκανα όλα τα εμβολια στην ωρα τους , αυτο το καθυστερησα λίγο γιατι ειχα ακουσει τόοοοοοοοοοοοσα πολλα.

Τι να πω αλλοι λενε οτι για να δημιουργησει προβλημα στο παιδι ενα εμβόλιο κατα πάσα πιθανότητα θα εχει το προβλημα το παιδι και το εμβολιο απλά να το φερει πιο γρηγορα την επιφανεια .

Ουφ τί να πώ εμεις το καναμε και δεν ειχαμε προβλημα .

Ο θεός βοηθός !!!

Αντε να δουμε πόσο υπομονη ακομα ....

Διαφημίσεις

Χθες πήγαμε για το μαντού και επειδή τον άλλο μήνα θεωρητικά είναι να κάνουμε το MMR μίλησα με την παιδίατρό μου και είπαμε ότι αφενός θα κάνουμε το priorix το τριπλό και όχι το τετραπλό (την ανεμοβλογιά θα την κάνουμε την άνοιξη μόνη της) αφετέρου με διαβεβαίωσε ότι μπορώ αυτή τη στιγμή να το καθυστερήσω καθόσον δεν υπάρχει επιδημία σε καμμία από τις τρεις αρρώστιες και ότι θα έχει το νου της αν συμβεί οτιδήποτε να πάμε να το κάνουμε. Συμφωνήσαμε να το κάνουμε μετά τα 2 χρόνια. Έτσι κι αλλιώς για μας πιο σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή το εμβόλιο της γρίπης ένεκα παιδικού σταθμού.

δεν υπαρχει λαθος και σωστο υπαρχει ΜΟΝΟ διαφορετικο!

(Λορέτα Ποντικίνα)

Ξέρω τα πάντα αλλά δεν μπορώ να σας τα αποκαλύψω!

Έτσι κι αλλιώς για μας πιο σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή το εμβόλιο της γρίπης ένεκα παιδικού σταθμού.

Εχε υποψη σου οτι το φετινο εμβολιο γριπης περιεχει μεσα και την γριπη των χοιρων. Εχει κανει αρκετες παρενεργειες σε παιδακια και σε καποιες χωρες του εξωτερικου δεν το επιτρεπουν σε παιδια κατω των 5 αν δεν κανω λαθος.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

καναμε το εμβολιο στις 13/9.στις 25 ειχε λιγα δεκετα και τησ εδωσα αντιπυρετικο. από την ημέρα που το καναμε ομως είναι ακεφη και σχετικα ανορεξη (δεν ήταν και ποτέ βεβαια καλοφαγη αλλα τωρα παραγινε). στον υπνο της ξυμναει και κλαιει και δυο μέρες τωρα χάνει την ισορροπια της και πέφτει όλη την ώρα ενώ περπατούσαμε κανονικά. τρέμω ολοκληρη μηπως συμβαινει κάτι σοβαρό με αυτά που διάβασα. help

ticker.php?pic=2gq8wseqyjitgphcgPxap2.png?IrlZdvqO

Χθες πήγαμε για το μαντού και επειδή τον άλλο μήνα θεωρητικά είναι να κάνουμε το MMR μίλησα με την παιδίατρό μου και είπαμε ότι αφενός θα κάνουμε το priorix το τριπλό και όχι το τετραπλό (την ανεμοβλογιά θα την κάνουμε την άνοιξη μόνη της) αφετέρου με διαβεβαίωσε ότι μπορώ αυτή τη στιγμή να το καθυστερήσω καθόσον δεν υπάρχει επιδημία σε καμμία από τις τρεις αρρώστιες και ότι θα έχει το νου της αν συμβεί οτιδήποτε να πάμε να το κάνουμε. Συμφωνήσαμε να το κάνουμε μετά τα 2 χρόνια. Έτσι κι αλλιώς για μας πιο σημαντικό είναι αυτή τη στιγμή το εμβόλιο της γρίπης ένεκα παιδικού σταθμού.

Ποιο της γρίπης θα κάνετε αν επιτρέπεται?Κι εμείς δε θα κάνουμε της ανεμοβλογιάς, γιατί εγώ δεν έχω περάσει και δεν το έχω κάνει, κι είμαι έγκυος, και μας είπε η παιδίατρος για της γρίπης, το vapigrips:roll: δεν ξέρω πως λέγεται, δε θυμάμαι δλδ, κάπως έτσι.

Djccp2.png

67KIp2.png

Δεν μας είπε κάποιο συγκεκριμένο γιατί δεν ξέρει ακόμα ποια θα κυκλοφορήσουν.

Της ανεμοβλογιάς έτσι κι αλλιώς το κάνουν στους 18 μήνες οπότε αργείτε ακόμα ;)

(Λορέτα Ποντικίνα)

Εμείς το κάναμε πριν από 9 μέρες ακριβώς. Η αλήθεια είναι ότι "μετά φόβου Θεού" πήγαμε γιατί είχα διαβάσει αυτά που γράφτηκαν εδώ. Στα 2 πρώτα παιδιά μου το έκανα χωρίς καμμία σκέψη γιατί δεν ήξερα τίποτα..! Μάλιστα την ίδια μέρα έκανε και η δεύτερη κόρη μου την δεύτερη δόση στα 5 της χρόνια.

Προς το παρόν το μωρό (17 μηνών)δεν έχει κάνει ούτε πυρετό, ούτε εξανθήματα και είναι πολύ χαρούμενη και ζωηρή. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι.

Πάντως όταν τη ρώτησα πριν το κάνουμε μου είπε ότι τα έχει ακούσει όλα αυτά αλλά έχουν δοθεί απαντήσεις και ότι δεν ισχύουν αυτά εδώ και αρκετό καιρό. Μου τα εξήγησε λεπτομερώς αλλά λόγω της ασθενής μου μνήμης δεν τα θυμάμαι για να σας τα μεταφέρω. Όταν της είπα κάτι για υδράργυρο που περιέχουν αυτά τα πολλαπλά μου είπε ότι πλέον δεν βάζουν υδράργυρο.

Επίσης μου είπε ότι αν θέλω να ενημερωθώ περισσότερο να διαβάσω και να ψάξω μπορώ να μπω στο http://www.who.int (world helath organization).

Τι να πω........ ο Θεός μαζί μας.!!! Είναι τόσα πολλά από αυτά που κινδυνεύουν τα παιδιά μας πια.!!!

Αγάπη.... η χαραμάδα της αιωνιότητας..

Ernesto Cardenal

Kι εγώ στον μεγάλο μου γιο το έκανα στους 15 μήνες με κλειστά μάτια γιατί δεν είχα ακούσει τίποτα. Ήταν δύσκολος γενικώς με τα εμβόλια, αλλά περιέργως στο συγκεκριμένο δεν είχε καμία αντίδραση από αυτές που διαβάζω. Μας έχει μείνει μία τελευταία τον Απρίλιο. Προσωπικά πάντως είμαι υπέρ των εμβολίων. Και της γρίππης των χοίρων είχαμε κάνει πέρισυ τον Νοέμβριο οικογενειακώς και δεν πάθαμε τίποτα.

Stellasef, πήρες τηλέφωνο τον παιδίατρό σου?

Όταν της είπα κάτι για υδράργυρο που περιέχουν αυτά τα πολλαπλά μου είπε ότι πλέον δεν βάζουν υδράργυρο.

Πράγματι έτσι είναι. Μην ξεχνάμε ότι αυτό το τόπικ είναι εδώ πολλά χρόνια και κάποια πράγματα έχουν όντως αλλάξει.

(Λορέτα Ποντικίνα)

• 3 εβδομάδες μετά...

Scientists fear MMR link to autism

http://www.dailymail.co.uk/news/article-388051/Scientists-fear-MMR-link-autism.html

Η δευτερη ανεξαρτητη ερευνα, στην αμερικη αυτη τη φορα που επιβεβαιωνει την ερευνα του Wakefield. Bρισκουν ζωντανο ιο ιλαρας (που προερχεται απο εμβολιο) στο εντερο ο οποιος προκαλει ασθενειες του γαστρεντερικου που συνδεονται με αυτισμο.

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...