Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός και απώλεια βαρους (της μαμας)

erica

Recommended Posts

Λοιπον κορίτσια για να σας εμψυχωσω,

Μια ζωη είχα 5-6 κιλακια παραπανω ποτε δεν ημουν αδυνατη. Στην πρωτη μου εγκυμοσυνη πηρα 8-9 κιλα. Στην δευτερη εγκυμοσυνη δεν προλαβα να χασω τα κιλα της πρωτης και πηρα αλλα 10.

Τα Χριστουγεννα κοντεψα να παθω καταθλιψη δεν εμπαινα στα ρουχα μου, πηγαινα για ψωνια με τον ανδρα μου δεν μου χωρουσε τιποτα. Είπα πρεπει να κανω κατι τον Μαιο εχω και την βαπτιση. Ξεκινησα γυρω στα τελη Ιανουαριου.

Το πρωι τρωω κορν φλεικς, η μια φετα μαυρο ψωμι με γκουντα και 1 ποτηρι γαλα 1,5%.

Το μεσημερι κανονικο φαγητο λιγο μειωμενη μεριδα παντα συνοδευεται απο σαλατα. Εκτος τηγανητων.

Το βραδυ 1 σαλατα και λιγο τυρι με 1 φετα ψωμι, η ενα τοστ με γκουντα-ζαμπον και ενα ποτηρι γαλα.

2-3 φρουτα όλη την ημερα.

Γλυκα κομμενα αντε το πολυ ενα γλυκακι την εβδομαδα. Το φαγητο μου εχει ελαχιστο αλατι η και καθολου. Καφε δεν πινω γιατι κανει κατακρατηση.

Αυτα ότι αλλο θελετε στην διαθεση σας.

και με αυτη τη διατροφη θηλαζες κιολας?Εγω τρωω πολυ παραπανω αλλα αυτο που κανω στην ουσια ειναι να μετραω θερμιδες να σου πω τι εφαγα σημερα πρωι:2 φετες τουτοστ με δυο κουταλακια μαρμελαδα και 1 ποτ γαλα δεκατιανο:1 αυγο βραστο μεσημερι:σαλατα χωριατικη(μια ντοματα μισο αγγουρι λιγο τυρι 2 κοτοσουβλακια 1 σουτζουκακι(αυτο δεν ηταν μεσα) απογευμα:1 τοστ με γαλοπουλα κασερι βραδυ:μιση ντοματα 1 αυγο 2 παξιμαδακια και 2 κ.γ φιλαδελφια,1 ποτηρι χυμο,ειναι 1800-1900 θερμιδες περιπου,αλατι οπως λες και εσυ ελαχιστο καιλαδι 1 κ.σ την ημερα,πολυ νερο και 1 γαλλικο την ημερα και κανα τσαι αυτο του θηλασμου που πινω.

Είμαι ερωτευμένη με δυο άντρες!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 792
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σας κοριτσια θα ηθελα να σας ρωτησω κατι!στην εγκυμοσυνη ειχα παρει 26κιλα περιπου.εχασα γρηγορα τα πρωτα και τωρα μου εχουν μεινει τα 13.θηλαζω αποκλειστικα τη μπεμπα που ειναι δυο μηνων.αποφασισαμε με τον αντρα μου να παμε σε διατροφολογο αφου κι αυτος μαζι με μενα εχει παρει αρκετα!η μια διατροφολογος μου ειπενα μη κανω ακομα τιποτα.η ακκη που πηραμε μας εκλεισε κανονικα ραντεβου.δεν υπαρχει διατροφη για θηλαζουσες που να χανουν σταθερα και αργα βαρος με τη σωστη διατροφη και για το παιδι?υπαρχει προβλημα ή να παω κανονικα στο ραντεβου?υπαρχει καμια κοπελα που να εχει εμπειρια σε αυτο το θεμα?

KLinp2.pngjvcQp2.png

Αχ κοριτσια!γεννησα πριν 2 μηνες,στην εγκυμοσυνη μου πηρα 20 κιλα και μου εχουν μηνει τα 10!Στα παλια μου ρουχα δεν μπαινω ουτε για πλακα ακομα της εγκυμοσυνης φοραω!θηλαζω αποκλειστικα!Δεν ξερω τι να κανω με τα κιλα μου,το χειροτερο σε μενα ειναι οι αμετρητες ραγαδες μου και η χαλαρωση!με βλεπω στον καθρευτη και με σιχαινομαι,εχω πεσει σε καταθληψη,ολη μερα κλαματα,εξω δεν θελω να βγαινω και κυριωσ δεν θελω να συναντω γνωστους,δεν μπορω να χαρω το μπεμπακι μου απο την ψυχολογικη μου κατασταση!ο αντρας μου δεν θελω να με βλεπει γυμνη!δεν γραφω για συμβουλη απλα ηθελα να πω το προβλημα μου για να ξεσπασω και να μαθω αν μονο εγω νιωθω ετσι!

as1cJKk07fD0000MjcwZHwwMDAxODcwZHwmIzkzMjsmIzkyNzsgJiM5MTM7JiM5MzE7JiM5MzI7.gif

Αχ κοριτσια!γεννησα πριν 2 μηνες,στην εγκυμοσυνη μου πηρα 20 κιλα και μου εχουν μηνει τα 10!Στα παλια μου ρουχα δεν μπαινω ουτε για πλακα ακομα της εγκυμοσυνης φοραω!θηλαζω αποκλειστικα!Δεν ξερω τι να κανω με τα κιλα μου,το χειροτερο σε μενα ειναι οι αμετρητες ραγαδες μου και η χαλαρωση!με βλεπω στον καθρευτη και με σιχαινομαι,εχω πεσει σε καταθληψη,ολη μερα κλαματα,εξω δεν θελω να βγαινω και κυριωσ δεν θελω να συναντω γνωστους,δεν μπορω να χαρω το μπεμπακι μου απο την ψυχολογικη μου κατασταση!ο αντρας μου δεν θελω να με βλεπει γυμνη!δεν γραφω για συμβουλη απλα ηθελα να πω το προβλημα μου για να ξεσπασω και να μαθω αν μονο εγω νιωθω ετσι!

χρυσα μου στην ιδια φαση ειμαστε περιπου και εγω πριν δυο μηνες γεννησα,τουλαχισοτν εγω ετσι ημου μεχρι να σαραντησω μετα αρχισα να βγαινω και πηρα τα πανω μου,ψωνισα και κανα δυο ρουχαλακια πολυ ομορφα και περνω το παιδακι μου καθε πρωι και βολταρουμε 2-3 ωρες αυτο το κανω κυριως και σαν γυμναστικη αφου το περπατημα ειναι οτι καλυτερο,πηρα 20 κιλα και μου εμειναν 8,φυγαν πολυ γρηγορα γιατι θηλαζω αποκλειστικα και βοηθαει ο θηλασμος,εγω δεν κανω καποια διαιτα απλα εχω κοψει τις βλακειες και τρωω περιπου 1800-1900 θερμιδες την μερα,ραγαδες δεν εκανα πολλες και βαζω μια κρεμα την rilastil για να τις εξαλειψω οσο γινετε η δερματολογος μου ειπε οσο ειναι κοκκινες κατι γινετε,κατι αλλο δεν μπορουμε να κανουμε φιλη μου πρεπει να συμβιβαστουμε με το σωμα μας,αν μπορεις πανε σε κανενα γυμναστηριο για κανα διμηνο θα σε βοηθησει με τη χαλαρωση εγω δυστηχως δεν μπορω να παω μακαρι να μπορουσα θα πηγαινα,μην το περνεις τοσο κατακαρδα να σκεφτεσαι οτι ολα αυτα γινανε για το μωρακι σου..:-P:razz:

γεια σας κοριτσια θα ηθελα να σας ρωτησω κατι!στην εγκυμοσυνη ειχα παρει 26κιλα περιπου.εχασα γρηγορα τα πρωτα και τωρα μου εχουν μεινει τα 13.θηλαζω αποκλειστικα τη μπεμπα που ειναι δυο μηνων.αποφασισαμε με τον αντρα μου να παμε σε διατροφολογο αφου κι αυτος μαζι με μενα εχει παρει αρκετα!η μια διατροφολογος μου ειπενα μη κανω ακομα τιποτα.η ακκη που πηραμε μας εκλεισε κανονικα ραντεβου.δεν υπαρχει διατροφη για θηλαζουσες που να χανουν σταθερα και αργα βαρος με τη σωστη διατροφη και για το παιδι?υπαρχει προβλημα ή να παω κανονικα στο ραντεβου?υπαρχει καμια κοπελα που να εχει εμπειρια σε αυτο το θεμα?

δεν καταλαβαινω ποια αυτο το ποιημα με τους διατροφολογους που φοβουνται να αναλαβουν μια κοπελα που θηλαζει,και σε εμενα κατι τετοια ελεγαν και τελικα εκανα απο μονη μου τρωω 1800-1900 θερμιδες την μερα και ειμαι μια χαρα,εσυ προφανως δεν θελεις καμια στερητικη διαιτα απλα ενα προγραμμα σωστης διατροφης,γιατι να μην σου δωσει?εγω θα σου ελεγα φυσικα και να πας το πολυ πολυ αν δεις οτι εξαντλεισαι πολυ της το λες και σου προσθετει κανα γευμα ακομα.:D

Διαφημίσεις

xrysa εγω γεννησα ακριβως πριν 6 μηνες και θα σου πω ενα πραγμα. οι δυο μηνες που εχουν περασει ειναι πολυυυ λιγοι! εννοειται κι εγω φοραγα ακομα τα εγκυμοσυνης και τα κιλα δε μου ειχαν φυγει. ειχα πανικοβληθει γιατι δεν επεφταν ακομα και με προσεγμενη διατροφη. ο γυναικολογος μου μου ειπε οτι τα κιλα της εγκυμοσυνης δε δημιουργουν το κλασσικο λιπος που εχουν οι παχουλοι αλλα ενα διαφορετικο λιπος-ενεργεια ωφελιμη για το μωρο που θηλαζει. ο θηλασμος δε βοηθαει στο να χασεις. εμενα με μπλοκαρε τους πρωτους μηνες και ημουν σταθερα 10 κιλα πιο πανω ο,τι και να εκανα. σε αυτο συμφωνουν πολλες κοπελες που θηλαζουν αποκλειστικα.

θα τα χασεις τα κιλακια. δωσε χρονο στον εαυτο σου. εγω ακομα δεν εχω ξεπρηστει τελειως φαντασου και εχω και τρια κιλα συν. τωρα αρχισα να χωραω στα παλια μου ρουχα και να αγαπω τον εαυτο μου ξανα. εχω κανει κι εγω ραγαδες στην κοιλια κυκλικα γυρω απο τον αφαλο. εχει κανει καμια τετοιες? η ολες εχετε αυτες τις μακροστενες?

η χαλαρωση και οι ραγαδες ειναι παρασημο. ενα παιδι εφερες στον κοσμο. να το κοιτας και να φουσκωνεις απο υπερηφανεια!!

θα δεις που το σωμα σου θα στρωσει. παρε κανα δυο φορμιτσες χαλαρες και δυο τρια φανελακια απο το ζαρα μαζι με ζακετουλες για να μπορεις να θηλασεις και να εισαι ετσι για καμποσο καιρο. χαλαρη στα ρουχα σου.

εγω που εχω μονο γοβες καταφερα να φορεσω παπουτσι με ψηλο τακουνι και στενο τζην πριν μια βδομαδα. και ακομα εχω μια ελαφρια κοιλιτσα.

μη βιαζεσαι, χρυσα. οι μερες περνουν σα νερο. μην τις χανεις γιατι το μωρο σου ποτε δε θα ξαναειναι σε αυτη την ηλικια να το χαρεις ετσι. και μεγαλωνουν και γρηγορα τα ατιμα.

xrysa μου, 2 μήνες είναι πολύ νωρίς. Πολλές από εμάς στους 2 μήνες είχαμε τη φουσκωμένη κοιλιά, απόμεινάρι της εγκυμοσύνης. Έχεις δίκιο, κι εγώ απορώ με τον εαυτό μου πώς, 2 μήνες μετά την εγκυμοσύνη έβαλα μπικίνι και βγήκα στην πλαζ... βλέπω τις σχετικές φωτο και φρίτω... 2 μήνες είναι πολύ νωρίς, απόλαυσε το θηλασμό και το μωράκι σου κι όλα τα άλλα θα έρθουν σιγά-σιγά. Το σώμα θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να επανέλθει. Εσύ φρόντισε για την ψυχολογία σου. Καλά τα είπε μαι φίλη παραπάνω, πήγαινε στα μαγαζιά, δε χρειάζεσαι πολλά λεφτά κι η μόδα είναι με το μέρος μας, όλα ριχτά-φαρδιά-μακριά! Και 2-3 αξεσουάρ και να η πρώτη ανανέωση! Αργότερα θα μπορείς να ξεκινήσεις και γυμναστήριο που θα σε οφελείσει ακόμα παραπάνω. Αχ xrysa μου, αν κι έχω επανέρθει στα κιλά μου και το σώμα μου είναι μια χαρά πίστεψε με, κάθε λίγο και λιγάκι όλα και κάποιος θα βρεθεί να με ρωτήσει αν είμαι έγκυος, γκρρρρρρρρρ, κι έχουν περάσει σχεδόν 3 χρόνια!...

yGcNzoc.jpgyGcNp3.png

Πραγματικα σας ευχαριστω ολες για το κουραγιο που μου δινετε!Τα συναισθηματα μου τα ελεγχα για την κατασταση στην οποια βρισκομαι μεχχρι που πηγα στη δερματολογο μου,οταν γεννησα και μου ειπε οτι μονο με κοιλοπλαστικη διορθωνεται το θεμα με τις ραγαδες(ειναι φαρδιεσ και βαθιες λοριδεσ απο το εφηβαιο εως τον αφαλο)μου ειπε παρε μια κρεμα να νομιζεισ οτι κατι κανεισ αλλα μην περιμενεισ αποτελεσμα,απο τοτε τα εχω παρει βαρεως ολα,τα κιλα τα ρουχα μου τα παντα μου!δεν αντεχω ουτε το προσωπο μου να βλεπω στον καθρευτη,μ'εχει παρει πολυ απο κατω και με τον αντρα μου ειμαστε ολο φασαριες γιατι προσπαθει να με συνεφερει.ξερω τι μου συμβαινει,ξερω οτι κανω λαθος με αυτο τον τροπο σκεψης,προσπαθω να χαλαρωσω αλλα στο επομενο λεπτο παλι πεφτω ψιχολογικα.τι να πω?ισως φταινε οι ορμονες ακομα!

as1cJKk07fD0000MjcwZHwwMDAxODcwZHwmIzkzMjsmIzkyNzsgJiM5MTM7JiM5MzE7JiM5MzI7.gif

:shock::shock::shock:

Μα τι βλακείες ειναι αυτές;;;;θηλαζω αποκλειστικα εδω και 5 μήνες, απο το δευτερο μήνα ξεκίνησα διαιτα με διαιτολογο και εως τωρα εχω χασει 12 κιλα χωρις να πεινασω καθολου και με 3 εβδομαδες το πασχα που την ειχα σταματησει και σαβουριαζα κανονικοτατα (:cool:..ξαναπηρα 3 κιλα:lol:). Το γαλα δεν εχει επηρεαστει καθολου και μαλιστα η ευεξια που νιωθω ειναι πολυ καλυτερη απο οταν τρωω οτι βλακεια μου ερθει στο κεφαλι. Τα κιλα που εχω χασει ειναι στην πλειοψηφια λίπος, και αυτο το διαπιστωνω απο τις σταδιακες λιπομετρησεις που κανω. Τωρα τι να σου πω...το θεμα ειναι να εμπιστευεσαι τον γιατρο σου αλλα και αυτος να ξερει τι κανει....

• 2 εβδομάδες μετά...

γεια σας,

ειμαι και εγώ νέα μαμά, έχω ένα μωρό 50 ημερών, και δυστυχώς έχω τις ίδιες ανησυχίες και ανασφάλειες με σας. έβαλα στην εγκυμοσύνη 16 κιλά και έχω χάσει τα 8. στα ρούχα μου (προ εγκυμοσύνης) δεν μπαίνω με τίποτα και έχω πάθει πανικό! θέλω να φύγουν από πάνω μου. έχω κάνει καισαρική και θηλάζω αποκλειστικά το μπέμπη. έχω την αίσθηση ότι το γάλα μου δεν είναι αρκετο γι' αυτόν και αν δεν είχα και την τράπεζα γάλακτος θα λημοκτονούσε. Δεν ξέρω τι να κάνω με τη διατροφή μου. έχω μεγάλη επιθυμία για γλυκά, ειδικά μετά το θηλασμό, προσπαθώ να αντισταθώ, αλλα είναι πολύ δύσκολο. καταγράφω καθε μέρα τι τρώω και προσπαθώ να υπολογίσω θερμίδες, αλλά τα γλυκάκια δεν έχω καταφέρει να τα αποχωριστώ. με βάση τους υπολογισμούς μου παίρνω 1600-1800 θερμίδες/μέρα. όλα είναι θέμα εγκεφάλου, πρέπει να το πάρω απόφαση με πείσμα, αλλα φοβάμαι για το γάλα!:?

Διαφημίσεις

κοριτσια τελικα ξεκινησα εχθες σε διαιτολογο.ολα καλα δε λεω πειναω λιγο αλλα ειναι αρχη ακομα.ετρωγα ολο χαζομαρες και μου κακοφαινεται.ειμαι 73,5 κιλα.σε δυο εβδομαδες θα μετρηθω να σας πω ποσα εχασα....

KLinp2.pngjvcQp2.png

Κορίτσια, καλημέρα! Εγώ έγινα μανούλα πριν απο 6 μηνες. Είχα βάλει στην εγκυμοσύνη 13 κιλά και με προσεκτική διατροφή λόγω αυξημένης καμπύλης σακχάρου. Βγήκα από το μαιευτήριο με 6 κιλά λιγότερα και μέσα σε 1 μήνα πήρα 3! Στερήθηκα τόσα πολλά στην εγκυμοσύνη που μετά έβγαλα το άχτι μου. Επεσαν και τα Χριστουγεννα και οι κουραμπιεδες και τα μελομακάρονα έδιναν κι επαιρναν!!! Τέλος πάντων, από τότε δεν μπορώ να χάσω γραμμάριο. Πήγα σε διαιτολόγο και ενώ χάνω 2-3 κιλά, μετά τα ξαναπαίρνω! Κοντεύω να φτάσω πάλι τα κιλά που είχα στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης. Η αλήθεια είναι ότι με πιάνουν τάσεις βουλιμίας κυρίως το βράδυ! Κάνω σαν τρελή! Να πω ότι θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή και δεν εχω περίοδο ακόμα. Τα βαφτίσια του μπεμπη θα είναι αρχες Σεπτεμβρη και θελω να έχω χάσει τα περισσότερα κιλά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να παω πάλι στην παλιά μου διαιτολόγο; Θέλω καποιον να με ζυγιζει συνεχεια και να κραταει και βούρδουλα! Εχω παθει εμμονη με τα παραπανω κιλά, αγχωνομαι και αυτο με κανει παλι να τρώω! Help!!!

Κορίτσια, καλημέρα! Εγώ έγινα μανούλα πριν απο 6 μηνες. Είχα βάλει στην εγκυμοσύνη 13 κιλά και με προσεκτική διατροφή λόγω αυξημένης καμπύλης σακχάρου. Βγήκα από το μαιευτήριο με 6 κιλά λιγότερα και μέσα σε 1 μήνα πήρα 3! Στερήθηκα τόσα πολλά στην εγκυμοσύνη που μετά έβγαλα το άχτι μου. Επεσαν και τα Χριστουγεννα και οι κουραμπιεδες και τα μελομακάρονα έδιναν κι επαιρναν!!! Τέλος πάντων, από τότε δεν μπορώ να χάσω γραμμάριο. Πήγα σε διαιτολόγο και ενώ χάνω 2-3 κιλά, μετά τα ξαναπαίρνω! Κοντεύω να φτάσω πάλι τα κιλά που είχα στον 9ο μήνα της εγκυμοσύνης. Η αλήθεια είναι ότι με πιάνουν τάσεις βουλιμίας κυρίως το βράδυ! Κάνω σαν τρελή! Να πω ότι θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή και δεν εχω περίοδο ακόμα. Τα βαφτίσια του μπεμπη θα είναι αρχες Σεπτεμβρη και θελω να έχω χάσει τα περισσότερα κιλά. Δεν ξέρω τι να κάνω. Να παω πάλι στην παλιά μου διαιτολόγο; Θέλω καποιον να με ζυγιζει συνεχεια και να κραταει και βούρδουλα! Εχω παθει εμμονη με τα παραπανω κιλά, αγχωνομαι και αυτο με κανει παλι να τρώω! Help!!!

Αν κάνεις ...κραιπάλες (π.χ. τρως γλυκά και πολλά παχυντικά) αρκεί να κόψεις αυτά και θα χάσεις κιλά. Οι δίαιτες δεν είναι καλές για κανέναν οργανισμό, πόσο μάλλον για τη μαμά που θηλάζει.

Αν πεινάς πρέπει να τρως κυρίως για να έχεις δυνάμεις, ειδικά αφού θηλάζεις ακόμα αποκλειστικά και το μωρό θηλάζει και το βράδυ. Το ότι δεν έχεις ακόμα περίοδο είναι επίσης μια ένδειξη, σχετικά με τα διατροφικά σου αποθέματα και το πόσο ο οργανισμός σου αυτοπροστατεύεται και προστατεύει το μωρό που θηλάζει...

Οι γυναίκες που θηλάζουν πρέπει να μην χάνουν απότομα βάρος (με δίαιτα) γιατί αποδομείται το δομικό λίπος του σώματος στο οποίο έχουν συσσωρευθεί οι τοξίνες του οργανισμού της μαμάς και περνάνε σε κάποιο βαθμό στο γάλα που πίνει το μωρό. Μισό κιλό το μήνα είναι ό,τι πιο ασφαλές (και εφικτό) για μαμά που θηλάζει.

Επίσης να ξέρεις ότι κάποιες γυναίκες δεν χάνουν σχεδόν καθόλου το 1ο εξάμηνο μετά τη γέννα, αν θηλάζουν, καθώς δεν το "επιτρέπει" ο οργανισμός τους. Οι γυναίκες αυτές χάνουν βάρος τους επόμενους μήνες αρκεί να ακολουθούν ισορροπημένη διατροφή.

Μην αγχώνεσαι για τη βάφτιση! Όπως έλεγα κι εγώ στον εαυτό μου τότε (9 μηνών βαφτίστηκε ο γιος μου κι εγώ ακόμα είχα αρκετά κιλά...), η βάφτιση είναι η μέρα του παιδιού μας όχι η μέρα των δικών μας καλλιστείων :wink:

δε θυμάμαι σε ποιο θεμα το ειχα διαβασει, η Αγλαϊα ελεγε ότι αν νιώθεις μεγάλη ανάγκη για σοκολάτα/γλυκα κλπ σημαίνει ότι ο οργανισμός σου εχει εξαντληθεί.

προχθες που πήγα στον ενδοκρινολόγο που με παρακολουθούσε στις εγκυμοσύνες (ειχα διαβητη κύησης και τις δυο φορες) και του ζήτησα διατροφή, μου αρνήθηκε, σε καμία περιπτωση μου ειπε εφόσον ακόμα θηλάζεις εχεις αυξημένες ανάγκες, απλά μην κανεις καταχρήσεις και περιόρισε τα γλυκα.

EXXQp3.pngAIzKp2.png

δε θυμάμαι σε ποιο θεμα το ειχα διαβασει, η Αγλαϊα ελεγε ότι αν νιώθεις μεγάλη ανάγκη για σοκολάτα/γλυκα κλπ σημαίνει ότι ο οργανισμός σου εχει εξαντληθεί.

:lol::lol: πωπω! Έχω λοιπόν γεννηθεί κουρασμένη!

Διαφημίσεις

Προβληματιζομαι πολυ,το μωρακι μου ειναι 2μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικα,ειπα να ξεκινησω ΔΙΑΤΡΟΦΗ και οχι διαιτα για να τρωω λιγο πιο ισσοροπημενα απο οτι πριν που ετρωγα πολλα γλυκα και βλακειες γενικα,ειναι 1600-1700 θερμιδες,εσεις τι λετε θα επηρεασει το γαλα μου?Ειναι 15 τα κιλα που θελω να χασω και ολοι μου λενε να μην κανω γιατι θα μειωθει το γαλα και αναρωτιεμαι πως θα μειωθει το γαλα αφου θα τρεφομαι σωστα και οχι με βλακειες,πριν ετρωγα για πρωι 2 φετες ψωμι με βιταμ μερεντα ή μαρμελαδα ή σφολιατοειδη διαφορα,ενω τωρα θα τρωω τοστ ή γαλα με δημητριακα κ.α σαφως πιο υγιεινα,εχει 3 γευματα την ημερα και 2 ενδιαμεσα..Εσεις τι λετε?

τον πρωτο χρονο μετα τη γεννα εχσα 20 κιλα με ισορροπημενη διατροφη

τιποτα φυσικα δεν επαθε το γαλα μου, ουτε κι εγω.

που ακουστηκε οτι κατα το θηλασμο πρεπει να τρως του σκοτωμου?

ετσι βολευει κατι λιχουδες σαν εμενα.

μια φυσιολογικη και ισορροπημενη διατροφη 1800 θερμιδων την ημερα και θα σε βοηθησει να αδυνατισεις και πιο υγιης να εισαι.

οι 1800 βεβαια πρεπει να προερχονται απο καλα τροφιμα.

κοινως κοψε γλυκα, τηγανητα, αναψυκτικα και χαζομαρες που μονο κακο κανουν και τρωγε καλο μαγειρεμενο φαγητακι και μια χαρα θα ειστε.

ο οργανισμος κατα τη διαρκεια του θηλασμου χρειαζεται μολις 500 θερμιδες παραπανω καθημερινα και οχι τις διπλες:-P

k9Tap3.png

Και εγω πήρα πολλά κιλά στην εγκυμοσύνη και τους πρώτους 10 μηνες του θηλασμού ετρωγα πολύ και πήρα μερικά ακόμη . Εδω και 5 μηνες περιπου που παω σε διαιτολογο και κανω δίαιτα 1500 θερμίδων (υποτιθεται, γιατι παντα τρωω παραπάνω) χάνω σταθερά . Μεχρι στιγμής εχασα 10 κιλά και συνεχιζω .

JJBjp3.png

Εγώ πιστέυω οτι ο κάθε οργανισμός έχει τους δικούς οτυ ρυθμούς, όπως και ο κάθε ματαβολισμός. όσο θήλαζα (6 μήνες) έτρωγα πααααααααρα πολύ. Πείναγα συνεχώς και έτρωγα συνεχώς. Και φυσικά χτύπαγα και μια σοκολατίτσα την ημέρα. Παρόλα αυτά έχανα κιλά. Από την ώρα που έκοψα τον θηλασμό, έβαλα και φερμουάρ στο στόμα, αφού πλεον μπρούσα να κάνω δίαιτα. Προσέχω πλεον τι τρώω, πόσο τρώω, γλυκά γιοκ. Περίμενα λοιπόν να αρχίσω να χάνω. Τελικά πήρα ένα κιλο. Το φιλοσόφησα λοιπόν και είδα ότι φταίει η καθιστική δουλεια. Ενώ πριν, έπαιρνα τον μικρό με το καρότσι και αλωνίζαμε. Οπότε όλα παίζουν ρόλο.

xrysa εγω γεννησα ακριβως πριν 6 μηνες και θα σου πω ενα πραγμα. οι δυο μηνες που εχουν περασει ειναι πολυυυ λιγοι! εννοειται κι εγω φοραγα ακομα τα εγκυμοσυνης και τα κιλα δε μου ειχαν φυγει. ειχα πανικοβληθει γιατι δεν επεφταν ακομα και με προσεγμενη διατροφη. ο γυναικολογος μου μου ειπε οτι τα κιλα της εγκυμοσυνης δε δημιουργουν το κλασσικο λιπος που εχουν οι παχουλοι αλλα ενα διαφορετικο λιπος-ενεργεια ωφελιμη για το μωρο που θηλαζει. ο θηλασμος δε βοηθαει στο να χασεις. εμενα με μπλοκαρε τους πρωτους μηνες και ημουν σταθερα 10 κιλα πιο πανω ο,τι και να εκανα. σε αυτο συμφωνουν πολλες κοπελες που θηλαζουν αποκλειστικα.

θα τα χασεις τα κιλακια. δωσε χρονο στον εαυτο σου. εγω ακομα δεν εχω ξεπρηστει τελειως φαντασου και εχω και τρια κιλα συν. τωρα αρχισα να χωραω στα παλια μου ρουχα και να αγαπω τον εαυτο μου ξανα. εχω κανει κι εγω ραγαδες στην κοιλια κυκλικα γυρω απο τον αφαλο. εχει κανει καμια τετοιες? η ολες εχετε αυτες τις μακροστενες?

η χαλαρωση και οι ραγαδες ειναι παρασημο. ενα παιδι εφερες στον κοσμο. να το κοιτας και να φουσκωνεις απο υπερηφανεια!!

θα δεις που το σωμα σου θα στρωσει. παρε κανα δυο φορμιτσες χαλαρες και δυο τρια φανελακια απο το ζαρα μαζι με ζακετουλες για να μπορεις να θηλασεις και να εισαι ετσι για καμποσο καιρο. χαλαρη στα ρουχα σου.

εγω που εχω μονο γοβες καταφερα να φορεσω παπουτσι με ψηλο τακουνι και στενο τζην πριν μια βδομαδα. και ακομα εχω μια ελαφρια κοιλιτσα.

μη βιαζεσαι, χρυσα. οι μερες περνουν σα νερο. μην τις χανεις γιατι το μωρο σου ποτε δε θα ξαναειναι σε αυτη την ηλικια να το χαρεις ετσι. και μεγαλωνουν και γρηγορα τα ατιμα.

Συμφωνώ απόλυτα! Εγώ πήρα 17 κιλά στην εγκυμοσύνη-ξεκίνησα 55 και έφτασα 72-και μετά τη γέννα έχασα τα 5 κι από τότε δεν μπορώ να αδυνατίσω, χάνω ένα κιλό και μετά το ξαναπαίρνω! Γέννησα πριν απο τρεισήμισι μήνες και από τότε είμαι σταθερα 67 κιλά!! Επειδή ήμουν αρκετά αδύνατη φαίνομαι κανονική και οι άλλοι δεν με πιστεύουν όταν τους λέω ότι μου έχουν μείνει 12 κιλά! Θηλάζω κι εγώ και όντως ο θηλασμός είναι εμπόδιο για να χάσουμε βάρος. Εγω έχανα πολύ εύκολα κιλά και τώρα ο οργανισμός μου έχει μπλοκάρει! Και ο γυναικολόγος μου και ο παιδίατρος αλλά και η διατροφόλόγος στην οποία ξεκίνησα να πηγαίνω μου είπαν ότι οι ορμόνες που παράγονται λόγω θηλασμού παίζουν ανασταλτικό ρόλο στην απώλεια βάρους κ ότι μόλις σταματήσω το θηλασμό τότε θα αρχίσω να χανω. Ευτυχώς δεν πεινάω πολύ και γενικώς κάνω σωστή διατροφή και υπό άλλες συνθήκες θα τα είχα χάσει τα κιλά, αλλα τώρα οι ορμόνες κάνουν πάρτυ! Το πρόβλημα είναι ότι δεν μου κάνει κανένα ρούχο και πρέπει να πάω για άλλα ρούχα!!! Υπομονή, μόλις σταματήσουμε το θηλασμό θα επανέλθουμε!

Mdvgp2.png

I00Jp2.png

κορίτσια να σας πω κι εγώ την ιστορία μου για να σας δώσω λίγο κουράγιο. Όταν έμεινα έγκυος ήμουν 57 κιλά. επειδή έκανα διαβήτη κύησης πήρα μόνο 10 στην εγκυμοσύνη κι ενώ 10-15 μέρες μετά τη γέννα είχα χάσει τα 6-7, άρχισα πάλι να παίρνω την ανιούσα. Η αλήθεια είναι ότι έβγαζα το αχτι μου κι έτρωγα υπερβολικά πολλά γλυκά (συχνά 2 σοκολάτες τη μέρα +διάφορα άλλα). είχα διαβάσει κι εγώ το βιβλίο της Πατσούρου (μεγάλη ζημιά μας έκανε:lol: ειδικά εκείνη η ιστορία με τη γυναίκα που είχε φάει σαραντατόσα εκλεράκια και είχε μείνει μισή, τη σκεφτόμουν κάθε φορά που έτρωγα γλυκά!). Αποτέλεσμα: 3 μήνες μετά τη γέννα ήμουν 63 κιλά. Μετά ευτυχώς αδιαθέτησα, κι αυτό πιστεύω με βοήθησε πολύ γιατί μου κόπηκαν οι λιγούρες που είχα, ήμουν όμως και αποφασισμένη γιατί είδα ότι δεν πάει άλλο, έμαθα και ότι έχω διαταραχή ανοχής στη γλυκόζη και μου έδωσε γιατρός δίαιτα 1700 θερμίδων με την οποία, αν και δεν ακολούθησα ποτέ πιστά, άρχισα να χάνω πάρα πολύ γρήγορα και αυτή τη στιγμή είμαι 54! Το συμπέρασμά μου είναι ότι ο θηλασμός σίγουρα βοηθάει, μου το είπε και η ενδοκρινολόγος, χάνεις 300-500 θερμίδες ημερησίως νομίζω. αλλά αν σαβουρώνεις ό,τι βρισκεις τι να σου κάνει από μόνος του? δοκιμάστε να κόψετε τα γλυκά και προσπαθήστε να τρώτε λίγο πιο υγειινά και θα δείτε σίγουρα διαφορά! Εγώ χωράω πλέον σε ρούχα που φορούσα χρόνια πριν μείνω έγκυος!

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Κι εγώ διαβήτη κύησης είχα και πήρα μόνο 6 κιλά τα οποία κι έχασα αμέσως. Μετά από τόσο αυστηρή δίαιτα, όμως, πέφτεις ή δεν πέφτεις με τα μούτρα στο φαί; Έτσι έκανα κι εγώ και πήρα 2. Αν δεν ήταν ο θηλασμός, θα είχα πάρει πολύ περισσότερα.

Εδώ και 2 εβδομάδες όμως εφήρμοσα (στο περίπου) τη διατροφή του διαβήτη και σήμερα είδα ότι έχασα 1,5 κιλό! Δεν το περίμενα καθόλου! Σημειωτέον δεν έχω αδιαθετήσει ακόμα.

Το μυστικό είναι τα συχνά γεύματα, κάθε τρεις ώρες και πρωτεινη σχεδόν σε κάθε γεύμα πχ τυρί , γιαούρτι, κρέας. Ελπίζω να διατηρηθώ έτσι.

έμαθα και ότι έχω διαταραχή ανοχής στη γλυκόζη και μου έδωσε γιατρός δίαιτα 1700 θερμίδων

Τι ακριβώς είναι αυτό και πώς κατάλαβες ότι το έχεις nana80; Τα μπεμπάκια μας έχουν την ίδια ηλικία.

w94ip2.png

Τι ακριβώς είναι αυτό και πώς κατάλαβες ότι το έχεις nana80; Τα μπεμπάκια μας έχουν την ίδια ηλικία.

3 μήνες μετά τον τοκετό δε σου είπε ο γιατρός να κάνεις καμπύλη σακχάρου? Εμένα μου είχε πει και την έκανα 4,5 μήνες μετά, βγήκε χάλια, χειρότερα από αυτή της εγκυμοσύνης. η διαταραχή ανοχής στη γλυκόζη είναι προδιάθεση για ζάχαρο, μου είπε ότι αν δεν προσέξω, σε 5 χρόνια θα έχω ζάχαρο. τη δίαιτα της εγκυμοσύνης μου έδωσε πάλι και ακολουθώ. βέβαια αυτή τη φορά χωρίς το μωρό στην κοιλια είμαι πολύ πιο χαλαρή, και μου είπε και η γιατρός ότι μπορώ να τρώω 30-40 γραμμάρια σοκολάτας ή περισσότερο πού και πού. Απλώς πιστεύω κι εγώ ότι κάποια πράγματα βοηθούν πάρα πολύ, πχ τρώω μόνο milner, το οποίο όμως μου αρέσει πάρα πολύ, τρώω μόνο μαύρο ψωμί, γιαούρτια 2%, γενικά και με κανένα γλυκάκι πού και πού δεν μπορώ να πω ότι υποφέρω. και η χαρά όταν ανεβαίνω πάνω στη ζυγαριά και όταν βλέπω να μου μπαίνουν τα ρούχα μου είναι τόσο μεγάλη που αντισταθμίζει όλες μου τις προσπάθειες.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Το μυστικό είναι τα συχνά γεύματα, κάθε τρεις ώρες και πρωτεινη σχεδόν σε κάθε γεύμα πχ τυρί , γιαούρτι, κρέας. Ελπίζω να διατηρηθώ έτσι.

Κι εγώ βρίσκω πολύ αποτελεσματικό αυτό το μυστικό, μόνο να προσθέσω ότι οι πρωτεΐνες καλό είναι να μην είναι μόνο ζωϊκές, αλλά να τσιμπάμε και λίγους ξηρούς καρπούς ενδιάμεσα (όχι αλατισμένους γιατί το παρακάνουμε και δεν σταματάμε), πότε πότε καμμιά φασολάδα για μεσημεριανό, λίγο χούμους για βραδυνό κτλ.

3 μήνες μετά τον τοκετό δε σου είπε ο γιατρός να κάνεις καμπύλη σακχάρου?

Και βέβαια μου είπε! Πω πω το αμέλησα! Τσιμπήθηκα 2 φορές με το μηχανάκι, βγήκε το ζάχαρο 90 μετά το μεσημεριανό και νόμιζα ότι ήμουν οκ. Θα κάνω οπωσδήποτε τώρα που μου είπες.

οι πρωτεΐνες καλό είναι να μην είναι μόνο ζωϊκές, αλλά να τσιμπάμε και λίγους ξηρούς καρπούς ενδιάμεσα (

Συμφωνώ απόλυτα!

w94ip2.png

Και βέβαια μου είπε! Πω πω το αμέλησα! Τσιμπήθηκα 2 φορές με το μηχανάκι, βγήκε το ζάχαρο 90 μετά το μεσημεριανό και νόμιζα ότι ήμουν οκ. Θα κάνω οπωσδήποτε τώρα που μου είπες.

Να το κάνεις, κι εγώ το είχα αμελήσει για 1.5 μήνα γιατί ήμουν σίγουρη ότι θα ήμουν οκ, αφού στην εγκυμοσύνη δεν είχα κάνει ινσουλίνες και γενικά μου είχαν πει ότι θεωρούταν οριακά διαβήτης κύησης αλλά τελικά είχα θέμα. και φαντάσου δεν έχω ιστορικό διαβήτη στην οικογένειά μου, ούτε ήμουν ποτέ παχιά. όχι ότι θα σου συμβεί κι εσένα βέβαια, αλλά καλού κακού κάνε για να είσαι σίγουρη.

tMJnp2.png

W2cQp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...