Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Εγχείρηση ΘΥΡΕΟΕΙΔΟΥΣ

Recommended Posts

• 2 εβδομάδες μετά...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 558
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ξέρω καλά τι περνάς αφού η ιστορία μου είναι παραμφερής με τη δική σου αλλά πιο πολύπλοκη. Δεν θα αναφερθώ σε λεπτομέρειες (θα χρειαζόμουν 3 σελίδες να τα γράψω αναλυτικά), όμως θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω λίγο με τα λεγομενά σου. Το πιο ψυχοφθόρο πράγμα ακόμα και από την ίδια την αρρώστια είναι να έχεις ένα γιατρό που να ψάχνει όλα τα κυτταράκια στο σώμα σου για τυχόν δείγμα της ασθένειας και να σε φορτώνει άγχος.

Καταρχάς σε καμμία περίπτωση δεν καταφερόμουν εναντίον μιας άλλης άποψης πόσο μάλλον μιας ομοιπαθούς. Κάθε πτυχή της κατάστασης αυτής σου δημιουργεί μία ψυχολογία ''κυμματισμού'', εννοώ μία έτσι και μία άλλιώς. Και αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικό.

Ναι. Εϊναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα η αναμονή του αποτελέσματος του σπινθηρογραφήματος κάθε φορά. Και ιδιαιτέρως όταν μένεις εκτός τουκέντρου που την έκανες και σου λένε στο τηλέφωνο ότι δεν μπορούν να την τυπώσουν και να την δώσουν σε κάποιον δικό σου γιατί δεν έχουν μελάνι στον εκτυπωτη!!!!!!!!!!!Και όταν ζητάς το λόγο να σου λένε: Δεν πειράζει σήμερα έιναι Δευτέρα, θα σας τη δώσουμε την Πέμπτη. Μα την Πέμτη είναι 25 Μαρτίου! Ε! καλά, την επόμενη Δευτέρα!!!!

Είναι τυχεροί που δεν ήμουν εκεί κοντά. Τίποτα άλλο.

Καταρχάς σε καμμία περίπτωση δεν καταφερόμουν εναντίον μιας άλλης άποψης πόσο μάλλον μιας ομοιπαθούς. Κάθε πτυχή της κατάστασης αυτής σου δημιουργεί μία ψυχολογία ''κυμματισμού'', εννοώ μία έτσι και μία άλλιώς. Και αυτό που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικό.

Ναι. Εϊναι ιδιαίτερα ψυχοφθόρα η αναμονή του αποτελέσματος του σπινθηρογραφήματος κάθε φορά. Και ιδιαιτέρως όταν μένεις εκτός τουκέντρου που την έκανες και σου λένε στο τηλέφωνο ότι δεν μπορούν να την τυπώσουν και να την δώσουν σε κάποιον δικό σου γιατί δεν έχουν μελάνι στον εκτυπωτη!!!!!!!!!!!Και όταν ζητάς το λόγο να σου λένε: Δεν πειράζει σήμερα έιναι Δευτέρα, θα σας τη δώσουμε την Πέμπτη. Μα την Πέμτη είναι 25 Μαρτίου! Ε! καλά, την επόμενη Δευτέρα!!!!

Είναι τυχεροί που δεν ήμουν εκεί κοντά. Τίποτα άλλο.

Γμτ να ξέρες πόσο σε καταλαβαίνω...

Τουλάχιστον τα αποτελέσματα ήταν καλά;

• 1 month later...

Γεια σας και από εμένα. Μόλις ανακάλυψα το forum και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τους φόβους μου.

Έκανα ολική αφαίρεση θυροειδή πριν από τρεις εβδομάδες. Κι αυτό επειδή ανακάλυψα έναν όζο 17 χιλιοστών, ο οποίος στην παρακέντιση έδειξε "υποψία Ca ". (Παράλληλα ανακάλυψα και την τρίτη μου εγκυμοσύνη, την οποία και διέκοψα, επειδή έπρεπε να χειρουργηθώ). Η επίσημη βιοψία δεν έχει βγει ακόμα, αλλά από γνωστούς μέσα στο νοσοκομείο έμαθα ότι δεν έχει πειραχθεί κανένα ζωτικό όργανο, αλλά αυτός ο μικρός όζος είναι μάλλον κακοείθης. Όλοι μου λένε πως μάλλον θα χρειαστεί να κάνω την θεραπεία με το ιώδιο, πράγμα που φοβάμαι πάρα πολύ (περισσότερο από το χειρουργείο). Έχω δυο μικρά παιδάκια (6 και 8 ετών). Ακόμα και αν πάρω απόφαση πως δεν θα κάνω τρίτο παιδί, φοβάμαι για τα δύο που ήδη έχω, πρώτον για να μην τους προκαλέσω κάποια βλάβη από την ακτινοβολία, και δεύτερον φοβάμαι τις παρενέργειες του ίδιου του ραδιενεργού Ιωδίου σε εμένα, μήπως δηλαδή η θεραπεία αυτή μου προκαλέσει κάποια άλλη βλάβη χειρότερη στο μέλλον και δεν προλάβω να τα μεγαλώσω!!!

Μέχρι σήμερα την πάλεψα, αλλά νιώθω να με εγκαταλλείπουν οι δυνάμεις μου!

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ που με δέχεστε στην παρέα σας.

Γεια σας και από εμένα. Μόλις ανακάλυψα το forum και αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας τους φόβους μου.

Έκανα ολική αφαίρεση θυροειδή πριν από τρεις εβδομάδες. Κι αυτό επειδή ανακάλυψα έναν όζο 17 χιλιοστών, ο οποίος στην παρακέντιση έδειξε "υποψία Ca ". (Παράλληλα ανακάλυψα και την τρίτη μου εγκυμοσύνη, την οποία και διέκοψα, επειδή έπρεπε να χειρουργηθώ). Η επίσημη βιοψία δεν έχει βγει ακόμα, αλλά από γνωστούς μέσα στο νοσοκομείο έμαθα ότι δεν έχει πειραχθεί κανένα ζωτικό όργανο, αλλά αυτός ο μικρός όζος είναι μάλλον κακοείθης. Όλοι μου λένε πως μάλλον θα χρειαστεί να κάνω την θεραπεία με το ιώδιο, πράγμα που φοβάμαι πάρα πολύ (περισσότερο από το χειρουργείο). Έχω δυο μικρά παιδάκια (6 και 8 ετών). Ακόμα και αν πάρω απόφαση πως δεν θα κάνω τρίτο παιδί, φοβάμαι για τα δύο που ήδη έχω, πρώτον για να μην τους προκαλέσω κάποια βλάβη από την ακτινοβολία, και δεύτερον φοβάμαι τις παρενέργειες του ίδιου του ραδιενεργού Ιωδίου σε εμένα, μήπως δηλαδή η θεραπεία αυτή μου προκαλέσει κάποια άλλη βλάβη χειρότερη στο μέλλον και δεν προλάβω να τα μεγαλώσω!!!

Μέχρι σήμερα την πάλεψα, αλλά νιώθω να με εγκαταλλείπουν οι δυνάμεις μου!

Έχει κανείς αντίστοιχη εμπειρία να με βοηθήσει;

Ευχαριστώ που με δέχεστε στην παρέα σας.

Εβάκι μην ανησυχείς για τη θεραπεία, δεν έχω η ίδια εμπειρία αλλά γνωρίζω απο 3 συγγενείς μου (όλοι με παιδάκια) και 2 φίλες (25 χρονών περίπου και οι δύο) οι οποίες έχουν κοριτσάκια 2 και 3 ετών αντίστοιχα....δεν έπαθαν τίποτα τα παιδάκια τους, άλλωστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας παραμένεις στο νοσοκομείο και δεν έρχεσαι σε επαφή με κανέναν, ρώτησε πάντως σύντομα και τον γιατρό σου για να ηρεμήσεις, αυτός θα στα εξηγήσει αναλυτικά....περαστικά σου

gNrhp2.png

Διαφημίσεις

eva καλωσήρθες!

σε καταλαβαίνω πως νιώθεις....τα έχω περάσει και πρώτα απ'όλα θέλω να σου δώσω μια άλλη συμβουλή. Δεν ξέρω τη σχέση έχεις με τον ενδοκρινολόγο που σε παρακολουθεί και με τον χειρουργό που σε χειρούργησε αλλά να είσαι πολύ απαιτητική μαζί τους. Να ρωτάς τα πάντα και να μην φεύγεις από το ιατρείο αν νιώθεις ότι ο γιατρός που έχεις απεναντί σου δεν σου έχει λύσει όλες τις απορίες μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν τυχόν πέσεις σε γιατρούς που τους αρέσει να κινδυνολογούν θα τους αφήσεις να σε γεμίσουν άγχος απλά επιμένω στη σωστή ενημέρωση μέσω του γιατρού γιατί κάποιοι (ακόμα και πολύ γνωστά ονόματα) είναι τόσο αλαζόνες και λακωνικοί στις επαφές τους με τους ασθενείς που τους ωθούν να αναζητούν πληροφορίες αριστερά-δεξιά, τις οποίες όμως σαν μη ειδικοί δεν έχουν τα προσόντα να αξιολογήσουν.

Τώρα για τη θεραπεία με το ιώδιο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά υπό την προϋπόθεση ότι μετά τις 2 πρώτες μέρες που μένεις σε ειδικό θωρακισμένο δωμάτιο εντός του νοσοκομείου που θα πάρεις τη δόση, θα μείνεις μακρυά τους σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δοθούν από το νοσοκομείο. Όσο για τις παρενέργειες σε σένα... κάθε θεραπεία και κάθε φάρμακο έχει πιθανές παρενέργειες όμως ο γιατρός έχοντας υπόψη του τα ιατρικά πρωτόκολλα και εξέτάζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά εκτιμά το προσδοκώμενο όφελος σε σχέση με τις πιθανές παρενέργειες και αποφασίζει-προτείνει ανάλογα. Αν η ιστολογική βγει θετική για Ca τα πρωτόκολλα λένε ότι για όζο πάνω από 1,5 εκατοστό πρέπει να γίνει η θερεπεία με ιώδιο και είναι καθησυχαστικά σε σχέση με τις παρενέργειες. Αν ξέρεις αγγλικά ψάξε στο internet, θα βρεις μεγάλο όγκο πληροφοριών, όμως ΠΡΟΣΟΧΗ επειδή μπορεί να πέσεις πάνω σε extreme περιπτώσεις, πάντα να συζητάς με το γιατρό σου για να μην αγχώνεσαι άσκοπα.

Μην σε παίρνει από κάτω, ξέρω ότι αυτό που ζεις είναι μεγάλη ταλαιπωρία, όμως ο καθένας μας κουβαλάει το σταυρό του και ίσως τελικά αυτό να έχει και τη θετική του πλευρά γιατί μας κάνει να βλέπουμε την καθημερινότητα με άλλο μάτι, να εκτιμάμε κάθε στιγμή και να μην στεκόμαστε στα ασήμαντα.

Sorry για το μεγάλο post, που να δεις πόσα ακόμα ήθελα να γράψω :).

eva καλωσήρθες!

σε καταλαβαίνω πως νιώθεις....τα έχω περάσει και πρώτα απ'όλα θέλω να σου δώσω μια άλλη συμβουλή. Δεν ξέρω τη σχέση έχεις με τον ενδοκρινολόγο που σε παρακολουθεί και με τον χειρουργό που σε χειρούργησε αλλά να είσαι πολύ απαιτητική μαζί τους. Να ρωτάς τα πάντα και να μην φεύγεις από το ιατρείο αν νιώθεις ότι ο γιατρός που έχεις απεναντί σου δεν σου έχει λύσει όλες τις απορίες μέχρι τελευταίας λεπτομέρειας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αν τυχόν πέσεις σε γιατρούς που τους αρέσει να κινδυνολογούν θα τους αφήσεις να σε γεμίσουν άγχος απλά επιμένω στη σωστή ενημέρωση μέσω του γιατρού γιατί κάποιοι (ακόμα και πολύ γνωστά ονόματα) είναι τόσο αλαζόνες και λακωνικοί στις επαφές τους με τους ασθενείς που τους ωθούν να αναζητούν πληροφορίες αριστερά-δεξιά, τις οποίες όμως σαν μη ειδικοί δεν έχουν τα προσόντα να αξιολογήσουν.

Τώρα για τη θεραπεία με το ιώδιο. Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα παιδιά υπό την προϋπόθεση ότι μετά τις 2 πρώτες μέρες που μένεις σε ειδικό θωρακισμένο δωμάτιο εντός του νοσοκομείου που θα πάρεις τη δόση, θα μείνεις μακρυά τους σύμφωνα με τις οδηγίες που θα σου δοθούν από το νοσοκομείο. Όσο για τις παρενέργειες σε σένα... κάθε θεραπεία και κάθε φάρμακο έχει πιθανές παρενέργειες όμως ο γιατρός έχοντας υπόψη του τα ιατρικά πρωτόκολλα και εξέτάζοντας την κάθε περίπτωση ξεχωριστά εκτιμά το προσδοκώμενο όφελος σε σχέση με τις πιθανές παρενέργειες και αποφασίζει-προτείνει ανάλογα. Αν η ιστολογική βγει θετική για Ca τα πρωτόκολλα λένε ότι για όζο πάνω από 1,5 εκατοστό πρέπει να γίνει η θερεπεία με ιώδιο και είναι καθησυχαστικά σε σχέση με τις παρενέργειες. Αν ξέρεις αγγλικά ψάξε στο internet, θα βρεις μεγάλο όγκο πληροφοριών, όμως ΠΡΟΣΟΧΗ επειδή μπορεί να πέσεις πάνω σε extreme περιπτώσεις, πάντα να συζητάς με το γιατρό σου για να μην αγχώνεσαι άσκοπα.

Μην σε παίρνει από κάτω, ξέρω ότι αυτό που ζεις είναι μεγάλη ταλαιπωρία, όμως ο καθένας μας κουβαλάει το σταυρό του και ίσως τελικά αυτό να έχει και τη θετική του πλευρά γιατί μας κάνει να βλέπουμε την καθημερινότητα με άλλο μάτι, να εκτιμάμε κάθε στιγμή και να μην στεκόμαστε στα ασήμαντα.

Sorry για το μεγάλο post, που να δεις πόσα ακόμα ήθελα να γράψω :).

Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Να ξέρεις πως δε με κούρασες καθόλου. Μου ήρθε πολύ ξαφνικό και θέλω να ακούσω πρώτα εμπειρίες από ανθρώπους που τα έχουν περάσει.

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω μιλήσει ακόμα αναλυτικά με τον ενδοκρινολόγο, επειδή περιμένω να βγει πρώτα η επίσημη ιστολογική και μετά να τους συμβουλευτώ.

Ο ενδοκρινολόγος μου είναι αρκετά καθησυχαστικός, αλλά όπως είπες οι γιατροί κρίνουν ανάλογα με τα πρωτόκολα και τις στατιστικές (όχι πως τους κατακρίνω, έτσι πρέπει να κάνουν). Η ψυχολογική προετοιμασία είναι κάτι όμως πέρα από τον τομέα τους. Προσπαθώ λοιπόν να προετοιμαστώ ψυχολογικά!

Ο λόγος που βρίσκομαι σε κατάσταση πανικού είναι ότι έχω περάσει πολλά εδώ και ένα χρόνο. Το Σεπτέμβριο έχασα τη μαμά μου στα 60 της χρόνια από έναν εξαιρετικά επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο... έτσι ξαφνικά... μέσα σε 6 μήνες. Όλο το βάρος των θεραπειών, της νοσηλείας και της ψυχολογικής στήριξης ήταν στις πλάτες μου και εξαντλήθηκα τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Πάνω που πήγα να ξεχαστώ και να ξεκουραστώ, αρρώστησε ο πεθερός μου και "έφυγε" μέσα σε 2 μήνες. Τρέχαμε πάλι Ρόδο - Αθήνα, νοσοκομεία κλπ. Και καπάκι αυτό!

Αν Κάποιος προσπαθεί να μου δώσει ένα "μάθημα"... με έχει φτάσει σίγουρα στο Διδακτορικό και περιμένει να δώσω κι άλλες εξετάσεις!!!

Έχεις απόλυτο δίκιο! Έχω αναθεωρήσει πολλά εδώ και ένα χρόνο και έχω μάθει να εκτιμώ πράγματα που θεωρούσα κάποτε αυτονόητα.

Φοβάμαι όμως πως από τα 35 μου θα πρέπει να μάθω να ζω με το φόβο μιας αρρώστιας, κι αυτό είναι μια ιδέα με την οποία δεν έχω ακόμα συμφιλιωθεί!

Τώρα σε κούρασα εγώ. Sorry, αλλά είμαι πολύ φορτισμένη και στην οικογένεια πρέπει να λειτουργώ σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Σ' ευχαριστώ και πάλι.:roll:

Εβάκι μην ανησυχείς για τη θεραπεία, δεν έχω η ίδια εμπειρία αλλά γνωρίζω απο 3 συγγενείς μου (όλοι με παιδάκια) και 2 φίλες (25 χρονών περίπου και οι δύο) οι οποίες έχουν κοριτσάκια 2 και 3 ετών αντίστοιχα....δεν έπαθαν τίποτα τα παιδάκια τους, άλλωστε κατά τη διάρκεια της θεραπείας παραμένεις στο νοσοκομείο και δεν έρχεσαι σε επαφή με κανέναν, ρώτησε πάντως σύντομα και τον γιατρό σου για να ηρεμήσεις, αυτός θα στα εξηγήσει αναλυτικά....περαστικά σου

Να 'σαι καλά. Σ' ευχαριστώ πολύ!

Φοβάμαι όμως πως από τα 35 μου θα πρέπει να μάθω να ζω με το φόβο μιας αρρώστιας, κι αυτό είναι μια ιδέα με την οποία δεν έχω ακόμα συμφιλιωθεί!

Τώρα σε κούρασα εγώ. Sorry, αλλά είμαι πολύ φορτισμένη και στην οικογένεια πρέπει να λειτουργώ σα να μη συμβαίνει τίποτα!

Σ' ευχαριστώ και πάλι.:roll:

Έγώ ανακάλυψα το πρόβλημα στα 34 και σήμερα δύο χρόνια μετά έχω κάνει 2 χειρουργεία. Ναι είναι γεγονός ότι πρέπει να μάθεις να ζεις όχι με το φόβο γιατί να το πω ωμά δεν πρόκειται να πεθάνεις απ'αυτό αλλά με την αρρώστια, τις συνεχείς εξετάσεις, την αγωνιώδη αναμονή των αποτελεσμάτων που εμένα με χαλάει τόσο που μου έχει περάσει από το μυαλό να μην ξανακάνω ποτέ εξετάσεις και ότι γίνει, παιδιάστικη συμπεριφορά όπως καταλαβαίνεις απλά θέλω να σου πω τι σκαμπανεβάσματα στη διάθεση δημιουργεί αυτή περιπέτεια. Αλλά είμαι εδώ, είμαι σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη και πολλές φορές καλύτερη και πιο ορεξάτη σε όλα γιατί έμαθα να μην θεωρώ τίποτα αυτονόητο.

Για ότι θελήσεις μην διστάσεις να μου στείλεις pm.

Έγώ ανακάλυψα το πρόβλημα στα 34 και σήμερα δύο χρόνια μετά έχω κάνει 2 χειρουργεία. Ναι είναι γεγονός ότι πρέπει να μάθεις να ζεις όχι με το φόβο γιατί να το πω ωμά δεν πρόκειται να πεθάνεις απ'αυτό αλλά με την αρρώστια, τις συνεχείς εξετάσεις, την αγωνιώδη αναμονή των αποτελεσμάτων που εμένα με χαλάει τόσο που μου έχει περάσει από το μυαλό να μην ξανακάνω ποτέ εξετάσεις και ότι γίνει, παιδιάστικη συμπεριφορά όπως καταλαβαίνεις απλά θέλω να σου πω τι σκαμπανεβάσματα στη διάθεση δημιουργεί αυτή περιπέτεια. Αλλά είμαι εδώ, είμαι σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη και πολλές φορές καλύτερη και πιο ορεξάτη σε όλα γιατί έμαθα να μην θεωρώ τίποτα αυτονόητο.

Για ότι θελήσεις μην διστάσεις να μου στείλεις pm.

Φοβάμαι πολύ... και κλαίω στα καλά καθούμενα... εγώ που δεν έκλαιγα ποτέ!!!

Ίσως να γίνομαι λίγο κουραστική και έχεις κάθε δικαίωμα να αρνηθείς, δε θα το παρεξηγήσω, αλλά μπορείς να μου γράψεις λίγο για την εμπειρία σου; π.χ. Γιατί έκανες δύο χειρουργεία και όχι ένα, έκανες και ιώδιο και πόσο καιρό έμεινες μακριά από το/τα παιδι -ά, το ίδιο έκανες και στο σπινθιρογράφημα, γιατί έχω ακούσει πως επηρεάζει και αυτό ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά... Συμβουλεύτηκες κάποιον ειδικό (ψυχολόγο εννοώ) ή κατάφερες και το χειρίστηκες μόνη;

Μάλλον σου έγινα τσιμπούρι και να με συγχωρείς. Σου ξαναλέω, έχεις κάθε δικαίωμα να μην απαντήσεις.

Σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ που ασχολείσαι μαζί μου!:?:???::?

Διαφημίσεις

Μάλλον σου έγινα τσιμπούρι και να με συγχωρείς. Σου ξαναλέω, έχεις κάθε δικαίωμα να μην απαντήσεις.

Σε χαιρετώ και σε ευχαριστώ που ασχολείσαι μαζί μου!:?:???::?

Βρε...μην απολογείσαι....δεν υπάρχει πρόβλημα.....λοιπόν....θα σου στείλω π.μ. απλά δώσε μου λίγο χρόνο γιατί είμαι πηγμένη...

Η ιστολογική πότε περιμένεις να βγει?΄

Βρε...μην απολογείσαι....δεν υπάρχει πρόβλημα.....λοιπόν....θα σου στείλω π.μ. απλά δώσε μου λίγο χρόνο γιατί είμαι πηγμένη...

Η ιστολογική πότε περιμένεις να βγει?΄

Evita γεια σου και πάλι!

Πάρε όσο χρόνο θές. Έτσι κι αλλιώς όπως λές κι εσύ "έχουμε χρόνο" (έχω ειδικευτεί κι εγώ τελευταία στο black houmor!).

Η ιστολογική έχει βγει, αλλά δεν την λεχω στα χέρια μου ακόμα. Ίσως να την πάρω τώρα το πρωί. Από ότι είπαν χειρουργός και ενδοκρινολόγος δεν έχει πειραχθεί τίποτα άλλο από αυτά που έβγαλαν (Θυροειδής, παραθυροειδείς και πρόσθιους λεμφαδένες), ούτε από αυτά που έμειναν μέσα.

Είπαν όμως πως ο όζος μου (17 χιλιοστά) είναι κακοείθης με διείθηση στους λεμφαδένες! Ανάθεμα αν ξέρω τί σημαίνει αυτό! Ούτε πως γράφεται δεν ξέρω! Εύχομαι να μη σημαίνει μετάσταση!

Το ενθαρρυντικό είναι πως και οι δύο είπαν πως όλα είναι οκ (για εκείνους πάντα) και πως δεν ανακάλυψαν τίποτα που δεν ήταν αναμενόμενο. Για εμένα όμως τίποτα από αυτά δεν ήταν αναμενόμενο!

Μου είπαν να κόψω το χάπι, και σε 20 μέρες θα κάνω σπινθιρογράφημα και εξετάσεις αίματος και θα ξαναρχίσω το χάπι μετά και βλέπουμε...

Δεν ξέρω καν αν το γεγονός του ότι έκοψα το χάπι θα έχει παρενέργειες (όπως πάχος, πρήξιμο, αδυναμία κλπ.) Νιώθω μια ανασφάλεια επειδή οδηγώ καθημερινά, πολλές φορές με τα παιδιά μέσα, δουλεύω με παιδιά σε σχολείο και η υπομονή μου έχει εξαντληθεί (καθώς τα έχουν πιάσει κι αυτά οι ζέστες και δεν παλεύονται) και φοβάμαι ξαφνικές αδιαθεσίες και αδυναμίες όταν οδηγώ ή στο σχολείο.

Περιμένω, όόόόόποτε μπορέσεις!

Φιλιά

ΥΓ.: Αν σε διευκολύνει μπορείς να μου στείλεις και e-mail: [email protected]

:confused:

• 2 εβδομάδες μετά...
Γμτ να ξέρες πόσο σε καταλαβαίνω...

Τουλάχιστον τα αποτελέσματα ήταν καλά;

Δεν θα μπορούσαν να μην είναι........Εννοώ ότι δεν φαίνονται και πολλά κοντά στο ιώδιο.

Η αγωνία μεταφέρεται Σεπτέμβρη με Οκτώβρη στο επόμενο μακρυά χρονικά από το ιώδιο.

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον αν και επιμένω να υπενθυμίζω στον εαυτό μου ότι είμαι από τις πιο light περιπτώσεις!!

Evita γεια σου και πάλι!

Πάρε όσο χρόνο θές. Έτσι κι αλλιώς όπως λές κι εσύ "έχουμε χρόνο" (έχω ειδικευτεί κι εγώ τελευταία στο black houmor!).

Η ιστολογική έχει βγει, αλλά δεν την λεχω στα χέρια μου ακόμα. Ίσως να την πάρω τώρα το πρωί. Από ότι είπαν χειρουργός και ενδοκρινολόγος δεν έχει πειραχθεί τίποτα άλλο από αυτά που έβγαλαν (Θυροειδής, παραθυροειδείς και πρόσθιους λεμφαδένες), ούτε από αυτά που έμειναν μέσα.

Είπαν όμως πως ο όζος μου (17 χιλιοστά) είναι κακοείθης με διείθηση στους λεμφαδένες! Ανάθεμα αν ξέρω τί σημαίνει αυτό! Ούτε πως γράφεται δεν ξέρω! Εύχομαι να μη σημαίνει μετάσταση!

Το ενθαρρυντικό είναι πως και οι δύο είπαν πως όλα είναι οκ (για εκείνους πάντα) και πως δεν ανακάλυψαν τίποτα που δεν ήταν αναμενόμενο. Για εμένα όμως τίποτα από αυτά δεν ήταν αναμενόμενο!

Μου είπαν να κόψω το χάπι, και σε 20 μέρες θα κάνω σπινθιρογράφημα και εξετάσεις αίματος και θα ξαναρχίσω το χάπι μετά και βλέπουμε...

Δεν ξέρω καν αν το γεγονός του ότι έκοψα το χάπι θα έχει παρενέργειες (όπως πάχος, πρήξιμο, αδυναμία κλπ.) Νιώθω μια ανασφάλεια επειδή οδηγώ καθημερινά, πολλές φορές με τα παιδιά μέσα, δουλεύω με παιδιά σε σχολείο και η υπομονή μου έχει εξαντληθεί (καθώς τα έχουν πιάσει κι αυτά οι ζέστες και δεν παλεύονται) και φοβάμαι ξαφνικές αδιαθεσίες και αδυναμίες όταν οδηγώ ή στο σχολείο.

Περιμένω, όόόόόποτε μπορέσεις!

Φιλιά

ΥΓ.: Αν σε διευκολύνει μπορείς να μου στείλεις και e-mail: [email protected]

:confused:

Γεια σας και απο εμένα..

Δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς. Ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω αλλά ακόμα και αν γυρνούσε δεν θα μπορούσες να αλλάξεις τίποτα. Κοιτάμε μπροστά και συζητάμε για το πρόβλημά μας όσο πιο ανοιχτά μπορούμε.

Δουλέυω πάρα πολλές ώρες και δυστυχώς άργησα πολύ να δω την περίπτωσή σου. Είμαι στη διάθεσή σου για ότι χρειαστείς ή ανοιχτά ή σε pm ή σε mail ([email protected]) μια και από το θάλαμο ...όπως και να το πούμε έχω μια εμπειρία μετά τις δύο φορές που έκανα.

Νάσαι καλά, πάντα!

Διαφημίσεις

• 3 εβδομάδες μετά...

To 'Blue Marine Resort Kolonaki' σας καλωσορίζει στις εγκαταστάσεις του! Στις ευρύχωρες, ευάερες και ευήλιες suites του με θέα το Λυκαβηττό, μπορείτε να περάσετε αξέχαστα ήσυχα και μοναχικά διήμερα. Μόνο για απαιτητικούς πελάτες!

Τα δωμάτια διαθέτουν mini bar (με άφθονο γάργαρο νεράκι), διατροφή από διαιτολόγο (για τρομερές δίαιτες) και επειδή είναι μέρες καύσωνα, μια καταπληκτική ευκαιρία: Όλα τα κανάλια παίζουν μέσα από χιόνια για να υπάρχει η ψευδαίσθηση του δροσερού τοπίου!!!

To 'Blue Marine Resort Kolonaki' σας καλωσορίζει στις εγκαταστάσεις του! Στις ευρύχωρες, ευάερες και ευήλιες suites του με θέα το Λυκαβηττό, μπορείτε να περάσετε αξέχαστα ήσυχα και μοναχικά διήμερα. Μόνο για απαιτητικούς πελάτες!

Τα δωμάτια διαθέτουν mini bar (με άφθονο γάργαρο νεράκι), διατροφή από διαιτολόγο (για τρομερές δίαιτες) και επειδή είναι μέρες καύσωνα, μια καταπληκτική ευκαιρία: Όλα τα κανάλια παίζουν μέσα από χιόνια για να υπάρχει η ψευδαίσθηση του δροσερού τοπίου!!!

Συγνωμη, δεν καταλαβα.

Αυτο πού κολλαει????????:confused:

Συγνωμη, δεν καταλαβα.

Αυτο πού κολλαει????????:confused:

Έχει πάρει θεραπευτική δόση ραδιενεργού ιωδίου και είναι στην απομόνωση.

Συγνωμη, αλλα η εμπειριες μου απο το θεμα φτανουν ως την αφαιρεση του και την Τ4. Την αλλη πλευρα δεν την γνωριζω.

Ευχαριστω για την διευκρινιση.

Περαστικα σε ολους/ολες που σχετιζονται.

και η δικη μας ιστορια... Η μητερα μου με αιματολογικες εξετασεις δεν ειχε θυρεοειδη. Εκανε μια εξεταση (δεν τη θυμαμαι,θα τη θυμηθω ομως) και ο γιατρος της ειπε "πας κατευθειαν για εγχειρηση, δεν παιρνει θεραπεια" .Δε θυμαμαι επισης τι οζους της βρηκε & τι μεγεθος:-( Αρχισαμε να ψαχνουμε για γιατρο απο τον Σεπτεμβριο του 2009 και ενας γιατρος στο Μεταξα, αφου την ειδε κ την ακουσε της ειπε "εχω κενο τον Ιουνιο του 2010" :shock:. Η μητερα μου του εξηγησε οτι εχει ηδη πολλα προβληματα λογω του θυρεοειδη και οτι δεν θα αντεξει μεχρι τοτε...Εκεινος ειπε απλα "καταλαβαινω" & εγω την πηρα κ φυγαμε γιατι οσο κι αν τον ρωτησα αν υπαρχει νωριτερα κενο στο προγραμμα του, εκεινος μας κοιτουσε σαν να ειμασταν εξωγηινοι κ ελεγε "καταλαβαινω" :evil:. Επειδη "καταλαβα" & εγω τη δουλεια, την πηρα κ φυγαμε... Αν του ελεγα για φακελακι κ αυτοματως εβρησκε νωριτερα κενο, θα τον πλακωνα.

Μια φιλη απο Αγρινιο, μου μιλησε για αλλο γιατρο,παλι μεσα στο Μεταξα & πηγαμε...Ολα καλα, συζητησιμος, φανηκε ανθρωπος...Καναμε εισαγωγη αρχες Νοεμβρη(2009) με σκοπο να χειρουργηθει κ 2 ωρες μετα πηραμε εξιτηριο :shock::? διοτι η αναισθησιολογος εκρινε σκοπιμο, να παμε σε αλλο νοσοκομειο να κανει μια εξεταση απνοιας υπνου (το Μεταξα δεν την κανει αυτη την εξεταση) γιατι μαλλον εκανε απνοιες στον υπνο της. Η ταλαιπωρια κρατησε ως το Πασχα (Απριλιο του 2010) μεχρι να μας κλεισουν το ραντεβου για την απνοια & να βγουν οι απαντησεις...Ξαναπηρα τον γιατρο κ του πηγα τα αποτελεσματα της απνοιας ( 2 φορες γιατι το 1ο χαρτι το εχασε) η οποια βγηκε φυσιολογικη.Ειχε φτασει Μαιος.... Του ειπα "δεν νομιζω να υπαρχει κατι αλλο τωρα..." "οχι, οχι παμε για χειρουργειο! Ποτε θες?" Του ειπα απλα, να μην την πιασουν οι καυσωνες γιατι δεν αντεχει..."14 Ιουνιου το χειρουργειο, φερτην 8 Ιουνιου πρωτα να κανει εξετασεις, γιατι οι αλλες απο τον Νοεμβρη,παλιωσαν" ΟΚ!!! :D:D Να σημειωσω οτι η μητερα ζει με συνταξη 340 ? κ την συντηρω εγω, εχει προβληματα με μεση, γονατα & πολλα κιλα κ δεν μετακινειται ευκολα (οικονομικα & υγειας) οποτε ή θα της δινω χρηματα να μετακινηθει (μενει Σαλαμινα) ή θα την πηγαινω εγω, χανοντας μεροκαματα. Την πηγα 8 Ιουνιου, παιρνω τηλ. τον γιατρο που ηταν καθοδον κ αποφασισα να επιστρεψω στη δουλεια. Μετα απο λιγο με παιρνει τηλ. η μητερα κ μου λεει οτι ο γιατρος την εδιωξε γιατι ειχε πολυ κοσμο κ δεν θα προλαβαιναν οι απαντησεις να βγουν ως την Δευτερα που ειχε προγραμματιστει η εγχειρηση της κ πως αναβαλεται το χειρουργειο για 21/6!!!:shock::shock::shock:. Θυμωμενη παιρνω τον γιατρο ( στο πρωτο ραντεβου μας τον ειχα ρωτησει τι θα κοστισει και ειχε πει "αυτο ειναι δικο σας θεμα, δεν με αφορα") και του λεω οτι δεν γινεται να χανω μεροκαματα στο περα δωθε για πλακα (με ομορφο τροπο αλλα επρεπε να τον στολισω με το γαντι!!) κ εκεινος μου εδινε οδηγιες του τυπου.."γιατι να χανετε μεροκαματα, υπαρχουν λεωφορεια που ερχονται εδω ή βαλτε την σε ενα ταξι" :evil::evil::evil: Του εξηγησα οτι τον τροπο της μετακινησης της αφηστε να τον γνωριζω εγω καλυτερα απο εσας κ αυτο που θελω ειναι να μου πει γιατι καθε φορα πρεπει να της Γ$#&νε την ψυχολογια ...Αρχισε τις υπεκφυγες..."και ναι, να δω κ την αναισθησιολογο, να δουμε την εξεταση της απνοιας ( 3η φορα που την ζητησε!!!) κ εχει πολλα κιλα.." και ..και αλλες τοσες βλακειες! Τον ρωτησα ξεκαθαρα " Γιατρε, αν δεν μπορουσατε να την αναλαβετε, θα μου το λεγατε απο την αρχη να κοιταξω αλλου??" Ποσο ποιο ξεκαθαρα???? Τα κιλα της τα ειδε κ τον Νοεμβριο!! Η μητερα μου λεει αν του εδινα 1000 ? θα με χειρουργουσε??? Αλλα κοριτσια, αν του ειχα δωσει ηδη χρηματα, τωρα θα τον πλακωνα στο ξυλο:evil::evil:

Συγγνωμη 1000 φορες για το μεγαλο ποστ αλλα..θα εσκαγα!!!

4usdp3.png

Πες τα κοριτσι μου να ξελαφρωσεις. Το θεμα ειναι να τακτοποιηθει αυτο το θεμα της εγχειρησης. Η μαμα σου τι ασφαλεια εχει?Εννοω ποιο ταμειο καλυπτει εξοδα νοσηλειας κλπ. Κανε καμια καταγγελια. Μην φοβασαι. Γιατρους και δαιμονες θα τους εφερνα αναποδα. Εχω τυχεςι σε παρομοιο περιστατικο με τον μπαμπα μου και μπηκα ως μεσα στο χειρουργειο για να παρω εξιτηριο για να τον μεταφερω σε αλλο νοσοκομειο (καρκονιποαθης και πολλα πολλα αλλα) και ο μλκς κρυβοταν. Σιγουρα το ελληνικο συστημα πασχει σε αυτο το ειδος παροχων. Παρε τη μανουλα σου και πηγαινε σε ενα νοσκοκομειο, βρες εναν ανθρωπο γιατρο (υπαρχουν ακομα) και να δεις τι θα γινει με την εγχειρηση. Παιξε και λιγο θεατρο παραπανω, απειλησε και λιγακι μην πας με χαμηλους τονους. Κανε πως παιρνεις τηλ και μιλας με καναλια και θα δεις .... θα πιασει. Και μην λαδωσεις.Αυτους πρεπει να ελεγξουν για φοροδιαφυγες και οχι τους ... μικροπωλητες κλπ.

Ειναι πολυ σημαντικο για ζωτικα οργανα του οργανισμου η TSH να ειναι σε φυσιολογικα ορια. (μαλλον αυτη τον ορμονη της υποφυσης εννοουσες και δεν θυμοσουν. Τ4 ειναι η θυροξινη που με την Τ3 ρυθμιζονται με χαπια και σταθεροποιουν την TSH.

Ενδοκρινολογος την παρακολουθει? Παιρνει χαπια?

Εκανε τις υπολοιπες εξετασεις (σπινθηρογραφημμα, παρακεντηση, υπερηχογραφημμα)?

Αν υπαρχουν οζοι, αναλογα με την συσταση και τη μορφη τους, πρεπει να βγουν ή δεν ειναι απαραιτητο.

Ευχομαι ταχεια γιατρεια και σε σενα υπομονη και δυναμη.

Πες τα κοριτσι μου να ξελαφρωσεις. Το θεμα ειναι να τακτοποιηθει αυτο το θεμα της εγχειρησης. Η μαμα σου τι ασφαλεια εχει?Εννοω ποιο ταμειο καλυπτει εξοδα νοσηλειας κλπ. Κανε καμια καταγγελια. Μην φοβασαι. Γιατρους και δαιμονες θα τους εφερνα αναποδα. Εχω τυχεςι σε παρομοιο περιστατικο με τον μπαμπα μου και μπηκα ως μεσα στο χειρουργειο για να παρω εξιτηριο για να τον μεταφερω σε αλλο νοσοκομειο (καρκονιποαθης και πολλα πολλα αλλα) και ο μλκς κρυβοταν. Σιγουρα το ελληνικο συστημα πασχει σε αυτο το ειδος παροχων. Παρε τη μανουλα σου και πηγαινε σε ενα νοσκοκομειο, βρες εναν ανθρωπο γιατρο (υπαρχουν ακομα) και να δεις τι θα γινει με την εγχειρηση. Παιξε και λιγο θεατρο παραπανω, απειλησε και λιγακι μην πας με χαμηλους τονους. Κανε πως παιρνεις τηλ και μιλας με καναλια και θα δεις .... θα πιασει. Και μην λαδωσεις.Αυτους πρεπει να ελεγξουν για φοροδιαφυγες και οχι τους ... μικροπωλητες κλπ.

Ειναι πολυ σημαντικο για ζωτικα οργανα του οργανισμου η TSH να ειναι σε φυσιολογικα ορια. (μαλλον αυτη τον ορμονη της υποφυσης εννοουσες και δεν θυμοσουν. Τ4 ειναι η θυροξινη που με την Τ3 ρυθμιζονται με χαπια και σταθεροποιουν την TSH.

Ενδοκρινολογος την παρακολουθει? Παιρνει χαπια?

Εκανε τις υπολοιπες εξετασεις (σπινθηρογραφημμα, παρακεντηση, υπερηχογραφημμα)?

Αν υπαρχουν οζοι, αναλογα με την συσταση και τη μορφη τους, πρεπει να βγουν ή δεν ειναι απαραιτητο.

Ευχομαι ταχεια γιατρεια και σε σενα υπομονη και δυναμη.

Σε ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση...Ο γιατρος (δεν θυμαμαι ειδικοτητα) της ειχε κανει σπινθηρογραφημα κ της ειχε πει ουτε χαπι ουτε τιποτα δεν γινεται για την περιπτωση σου, πας κατευθειαν χειρουργειο. Απο τοτε -περιπου 1 χρονο- ειναι το ..κατευθειαν! Και εχει ασφαλεια ΙΚΑ. Εχω τρελαθει βρε κοριτσια...ολοι στην αναβολη και στην κοροιδια! Δεν εχω και "εμπειρια" με χειρουργεια, γιατρους,διαδικασιες και καθε φορα αναρωτιεμαι που εκανα λαθος χειρισμο...Ουτε σαν την κακομοιρα παω στον γιατρο, ουτε του κλαιγομαι..Μιλαω σωστα ελληνικα, δεν προσβαλλω και ειμαι περηφανη και οχι σπαστικη και πιεστικη αλλα...αν τα παρω θα την πληρωσει ο επομενος για ολους τους συναδελφους του!!!

4usdp3.png

Βασω, δεν ξερω ποσο σοβαρη μπορει να ειναι η περιπτωση της μητερας σου αλλα για να της ειπαν οτι πρεπει να παει κατευθειαν χειρουργειο, σημαινει οτι δεν επιδεχεται φαρμακευτικη αγωγη. Παρε ολες τις εξετασεις της (και αλλο ιστορικο της μητερας) και πηγαινε αποφασιστικα σε εναν "χειρουργο ενδοκρινολογο". Εξηγησε του την περιπτωση και απαιτησε να προχωρησει η διαδικασια.

Αν πας σε γιατρο του ΙΚΑ και δεν σε "προχωρησει" κατηγγειλε τον στο αρμοδιο υποκαταστημα.

Αν πας σε ιδιωτη, πιστευω πως κατι θα γινει για παρακατω. Η επιλογη δικη σου.

Κι επειδη λες οτι δεν εχεις ιδεα απο τα αποτελεσματα, ριξε μια ματια στα εργαστηριακα αποτελεσματα και πες μας τις τιμες που εχει και διπλα γραφει τις φυσιολογικες τιμες που θα επρεπε να εχει. Δεν ειναι τοσο δυσκολο. Οσων αφορα το σπινθηρογραφημα ολο και καποια αναφορα θα γραφει ο γιατρος που την εκανε.

Οπως και να εχει μην το αναβαλεις αλλο.

Εγω, παρολο που εκανα αφαιρεση, δυσκολευτηκα παρα πολυ μεχρι να επαναφερω με το αναλογο χαπι τις φυσιολογικες τιμες στις ορμονες, εχοντας πολλα παρατραγουδα σε "ζωτικα" οργανα.

Αν θελεις στειλε μου ΠΜ για οτιδηποτε μπορω να βοηθησω και οτιδηποτε θελεις να ρωτησεις.

Γεια σας κι από μένα. Στην τελευταία μου εγκυμοσύνη ανακάλυψα μηδενική tsh κι από τότε η ενδοκρινολόγος με παρακολουθούσε αιματολογικά. Τον Οκτώβριο που μας πέρασε έκανα ένα υπέρηχο και έδειξε έναν κυστικό όζο στον δεξί λοβό 1,2x0,8εκ. Τον Μάρτιο έκανα παρακέντηση στο Μεταξά: "μη διαγνωστικό υλικό" όμως στο μέγεθος ο όζος ήταν ίδιος. Η ενδοκρινολόγος μου είπε να κάνουμε ένα σπινθηρογράφημα και βλέπουμε. Βγήκε "ψυχρός" ο όζος, οπότε πρέπει να ξανακάνουμε οπωσδήποτε παρακέντηση. Πάω πάλι 27/4 στο Μεταξά, τον βλέπει στο υπέρηχο και έχει υπερδιπλασιαστεί: 1,8x2,0x1,7.Μου κάνει παρακέντηση και μου τον μίκρυνε τον όζο, όσο μια φακή μου είπε. Η απάντηση πάλι ήταν "μη διαγνωστικό υλικό", απελπισία.. Πάω πάλι στην ενδοκρινολόγο και μου λέει να κάνουμε ένα υπέρηχο σε ένα δίμηνο και μόνο αν μεγαλώσει πάλι θα το ψάξουμε. Βέβαια κατά την άποψή της (που ήταν ίδια με άλλης γιατρού που έκανα διασταύρωση) αποκλείεται να μεγαλώσει και αυτοί οι όζοι είναι καλοήθεις και δεν τρέχει τίποτα... Πάω για το υπέρηχο και δείχνει τον όζο 2,5x2,5x2,0:shock: κυστικός μεν αλλά με παχύ τοίχωμα και ο ακτινολόγος που είπε ότι απ' την εμπειρία του είναι ύποπτος και να δω άμεσα χειρούργο! Πάω πάλι στην ενδοκρινολόγο και μου λέει ότι καλό είναι να δω χειρούργο, αν και επιμένει ότι δεν είναι απαραίτητο, άμεσο κλπ. και δεν έχει κάποιον να μου συστήσει..

Πείτε μου τι να κάνω; Από γνωστούς μου έχουν συστήσει έναν κορυφαίο χειρούργο στο Ευγενίδειο όμως δεν το σηκώνει η τσέπη μου για ιδιωτικά... Ψάχνω για χειρούργο σε δημόσιο νοσοκομείο..

5dyVp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...