Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Χμ, στο πουλί δεν πήγε το μυαλό μου...κάτι σε κατσικούλα ή προβατάκι σκεφτόμουν :) Θα δοκιμάσω λίγο τυράκι πρόβειο στην αρχή και βλέπουμε...

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση αμαρέτο μου, πάω να βρω το τοπικ για τα άλματα ανάπτυξης...

δεν με πειράζει που θηλάζει συνέχεια το παιδάκι μου, τρελλαίνομαι για την αγκαλίτσα του αλλά οι θηλές μου τσούζουν!

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλημέρα.κατ' αρχήν δεν είμαι νέα μανούλα, αλλά νέος πατέρας. Πριν από 9 ακριβώς ημέρες η γυναίκα μου γέννησε με καισαρική ένα υγιές κοριτσάκι βάρους 3700 γρ. Εδώ και 4 ακριβώς ημέρες η σύζυγος και το παιδί μου είναι στο σπίτι.

Η σύζυγός μου αποφάσισε να θηλάσει την μπέμπα και όχι να της δίνει κάποιο σύμπλήρωμα. Συμφώνησα με την απόφαση της και προσπαθώ να κάνω οτιδήποτε για να την διευκολύνω προς τούτο : μέσα σε 2 ημέρες έμαθα να πλένω την κόρη μας, να την αλλάζω, να της βάζω κρέμα μετά το μπάνιο, να την κρατάω να ρευτεί (σκεφτείτε ότι είναι το πρώτο μας παιδί και προηγουμένως δεν είχα καμιά προηγούμενη σχέση με το θέμα).Κάπου εδώ αρχίζουν οι απορίες :

1) Η μπέμπα θηλάζει περίπου 10 λεπτά κάθε φορά και μετά κοιμάται στο στήθος. Την χαιδεύουμε στα μάγουλα, τις γαργαλάμε τις πατούσες.....τίποτα. Μετά από μισή ώρα τα ίδια : η μπέμπα κλαίει, η γυναίκα μου τη βάζει στο στήθος και η μικρή θηλάζει για 10 λεπτά, άντε 15. Όλο τπ 24ωρο αυτή η κατάσταση. Η παιδίατρος μας είπε ότι αυτό συμβαίνει σε πολλά μωρά τον πρώτο καιρό. Ότι η σύζυγος μου πρέπει να θηλάζει στη σωστή στάση, για να μην τραυματίσει τις θηλές της (ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο). Ότι η ίδια (: η παιδίατρος) είναι κατά του ξένου γάλακτος και ότι πρέπει να επιμείνουμε στο μητρικό. Ότι εν πάσει περιπτώση θα μπορούσε κατ' εξαίρεση να χρησιμοποιηθεί θήλαστρο, για να μην κουράστεί υπερβολικά η σύζυγος μου (πρότεινε το "Σουίνγκ" τη εταιρίας "Μεντέλα" (αν δεν κάνω λάθος). Και τέλος να προσέξουμε μήπως το κλάμα της μπέμπας δεν υποδηλώνει πείνα, αλλά λερωμένο παμπερς ή ανάγκη να ρευτεί. Πώς σας φαίνονται όλα αυτά ; Είναι φυσιολογικό ένα νεογνο να θηλάζει 10 λεπτά, να κοιμάται και πάλι από την αρχή ύστερα από μισή ώρα ; Δέκα λεπτά θηλασμού φτάνουν για να χορτάσει η μπέμπα 10 ημερών ; Αν ναι, τότε τι κάνουμε όταν αρχίζει το κλάμα ; Αν όχι τότε και πάλι τί κάνουμε ;

2) Μετά το θηλασμό αρχίζει το ρέψιμο : 15 λεπτά σε κάθετη στάση και ελαφρά χτυπήματα στην πλάτη της μπέμπας. Παρόλα αυτά σπάνια ρεύεται. Το αστείο είναι ότι ποτέ δεν έχει κάνει εμετό. Τη βάζουμε στην κούνια της σε πλάγια στάση και μετά από λίγο αρχίζει κλαίει. Τί σημαίνει αυτό το κλάμα ;

3) Τα κακάκια : 18 πάμπερς σε 24 ώρες. Όχι πάντοτε μεγάλη ποσότητα. Πάντοτε όμως "νερουλά" και μουσταρδί. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά ;

4) με όλα αυτά η μπέμπα κοιμάται 6 ώρες ημερησίως. είναι φυσιολογικό ;

5) Η σύζυγός μου : αποκαμωμένη, χλωμή και με μια λανθάνουσα τάση να μην τρώει. Ειδικά για το τελευταίο η παιδίατρος της είπε ότι για να επιτευχθεί ο θηλασμός απαιτείται καλή διάθεση και καλή διατροφή. Και δεν εννοεί να ξεκολλήσει από το δωμάτιο στο οποίο έχουμε την μπέμπα.

Αναμένω τις γνώμες σας

Υ.Γ. : Τις τελευταίες 48 ώρες έχω κοιμηθεί 4 ώρες. το μόνο που με κρατάσει όρθιο είναι οι 6 καφέδες ημερησίως και τα ματάκια της κόρης μου

rix,να σας ζήσει!

Όλα αυτά που περιγράφεις για το θηλασμό είναι φυσιολογικά για ένα νεογέννητο.

Δεν θα πρότεινα να χρησιμοποιήσετε το θήλαστρο σε αυτή τη φάση, μπορεί να σας δυσκολέψει πολύ με το θηλασμό.

Αφήνετε το μωρό στο ένα στήθος να πιεί όσο θέλει και μετά προσφέρετε και το δεύτερο, μέχρι να χάσει το ενδιαφέρον. Για το ρέψιμο, μην ξεροσταλιάζετε περιμένοντας πολλή ώρα, τα μωρά που θηλάζουν δεν καταπίνουν τόσο αέρα. Πολλές φορές ΄ρεύονται μετά το ξύπνημα. Ωστόσο, αν το μωρό φαίνεται ανήσυχο στον ύπνο του, το σηκώνουμε μήπως νιώθει δυσφορία.

Τα μωρά τα βάζουμε ανάσκελα για ύπνο.

Ναι μεν προσέχουμε μήπως κάτι άλλο ενοχλεί το μωρό αλλά η πρωταρχική του ανάγκη είναι να θηλάσει. Άρα, όταν κλαίει, πρώτα το βάζουμε στο στήθος και αν δεν ηρεμήσει, τότε ψάχνουμε να δούμε τι άλλο φταίει. Είναι φυσιολογικό να είναι στο στήθος και 23 ώρες τον πρώτο καιρό.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειάζεται να κοιμάται στην αγκαλιά της μαμάς, αν δεν μπορεί να κοιμηθεί αλλιώς.

Δοκιμάστε να θηλάζετε σε ξαπλωτή στάση, ώστε να μπορεί η γυναίκα σου να ξεκουράζεται λίγο περισσότερο. Αν δεν βγαίνει από το δωμάτιο, πήγαινε της φαγητό εκεί ;) Είναι κοινή πρακτική να έχεις δίπλα σου την ώρα που θηλάζεις νερό και υγιεινά σνακ. Επίσης, πολλές από εμάς γνωρίστηκαν με τα ντελίβερυ της γειτονιάς αυτή την περίοδο :)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

rix ολα αυτα που περιγραφεις τα εζησα πριν λιγο καιρο.Το δικο μας μωρο ολο το 24 ωρο κοιμοταν μονο 4 ωρες και αυτο με διαλειμματα,περασαμε φοβερους κολικους και η μονη παρηγορια ηταν το στηθος.

το οτι θηλαζει το μωρο 10 λεπτα και μετα θελει παλι ειναι φυσιολογικο για να εδραιωθει ομως η γαλουχια καλο θα ηταν να την κρατατε περισσοτερο στο στηθος ακομα και αν κανει μονο πιπιλα και δεν τρωει βοηθαει.

Χρειαζεται υπομονη αλλα η συζυγος να μην αμελει τον εαυτο της και δεν τρωει γιατι το μωρακι χρειαζεται τη μαμα με δυναμεις.

Αυτο το θηλαστρο που σας προτεινε η παιδιατρος ειναι για μαμαδες που ο θηλασμος εχει εδραιωθει,εσεις χρειαζεστε ενα νοσοκομειακο(αν κανω λαθος σε ολα αυτα που γραφω ας με διορθωσουν οι πιο εμεπιρες).

οι πρωτες 6 εβδομαδες ειναι δυσκολες αλλα μετα ολα θα σας φανουν πιο ευκολα.αν υπαρχει καποιος να σας βοηθησει με το σπιτι επιστρατευστε τον για να μπορεσει η μαμα να αφοσιωθει στο μωρο.

υπομονη και νας ζησει!:P

z3Ehp3.png

κατ' αρχήν δεν είμαι νέα μανούλα, αλλά νέος πατέρας. Πριν από 9 ακριβώς ημέρες η γυναίκα μου γέννησε με καισαρική ένα υγιές κοριτσάκι βάρους 3700 γρ. Εδώ και 4 ακριβώς ημέρες η σύζυγος και το παιδί μου είναι στο σπίτι.

Nα σας ζήσει!

Οι περισσότεροι στα πρώτα παιδιά μας δεν είχαμε άλλη εμπειρία και τα μάθαμε όλα μόνοι. Αυτό είναι τεράστιο πλεονέκτημα! Δεν είμαστε δεσμευμένοι από λάθος εμπειρίες και πρακτικές άλλων και είμαστε πιο ανοιχτοί στις ανάγκες του μωρού μας!;)

1) Η μπέμπα θηλάζει περίπου 10 λεπτά κάθε φορά και μετά κοιμάται στο στήθος. Την χαιδεύουμε στα μάγουλα, τις γαργαλάμε τις πατούσες.....τίποτα. Μετά από μισή ώρα τα ίδια : η μπέμπα κλαίει, η γυναίκα μου τη βάζει στο στήθος και η μικρή θηλάζει για 10 λεπτά, άντε 15. Όλο τπ 24ωρο αυτή η κατάσταση. Η παιδίατρος μας είπε ότι αυτό συμβαίνει σε πολλά μωρά τον πρώτο καιρό. Ότι η σύζυγος μου πρέπει να θηλάζει στη σωστή στάση, για να μην τραυματίσει τις θηλές της (ευτυχώς δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο).

Αν το μωρό είναι σωστά τοποθετημένο, η μαμά δεν πονάει και ξέρει ότι ο θηλασμός γίνεται σωστά.

Οι συχνοί θηλασμοί είναι απαραίτητοι για να εδραιωθεί η γαλουχία.

Και τέλος να προσέξουμε μήπως το κλάμα της μπέμπας δεν υποδηλώνει πείνα, αλλά λερωμένο παμπερς ή ανάγκη να ρευτεί. Πώς σας φαίνονται όλα αυτά ;

Μια χαρά σας τα είπε!

Αυτές είναι οι βασικές ανάγκες όλων των μωρών.;)

Βέβαια το μωρό μπορεί να κλαίει και γιατί είναι κουρασμένο, εκνευρισμένο, φοβισμένο, ταλαιπωρημένο (από όλα όσα του κάνανε στην κλινικη) και ναθέλει αγκαλιά και θηλασμό για να ανακουφιστεί.;)

Είναι φυσιολογικό ένα νεογνο να θηλάζει 10 λεπτά, να κοιμάται και πάλι από την αρχή ύστερα από μισή ώρα ; Δέκα λεπτά θηλασμού φτάνουν για να χορτάσει η μπέμπα 10 ημερών ;

Σημασία έχει πόσα δεκάλετα κάνει το 24ωρο! Από ότι φαίνεται η δική σας κάνει πολλά, πάρα πολλά δεκάλεπτα! Οπότε φαίνεται να πηγαίνουν όλα καλά.

Για να βεβαιωθείτε, μετράτε πάνες. Εσύ ως μπαμπάς ίσως να είσαι πιο νηφάλιος για να το κάνεις αλλά επειδή η αϋπνία διαταράσσει την αντίληψή μας, το καλύτερο είναι να τα σημείωνεις.

Μέχρι το μωρό να γίνει 20 ημερών πρέπει να βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και να κάνει 3-4 κενώσεις.

Αν ναι, τότε τι κάνουμε όταν αρχίζει το κλάμα ; Αν όχι τότε και πάλι τί κάνουμε ;

Η μαμά βάζει το μωρό στο στήθος. Πάντα αυτή είναι η πρώτη κίνηση. Αν το μωρό δεν δείχνει ευχαριστημένο ελέγχεται πάνα και ρέψιμο.

2) Μετά το θηλασμό αρχίζει το ρέψιμο : 15 λεπτά σε κάθετη στάση και ελαφρά χτυπήματα στην πλάτη της μπέμπας. Παρόλα αυτά σπάνια ρεύεται.

Αν το μωρό θηλάζει καλά, σπάνια έχει ανάγκη από ρέψιμο. Από ότι φαίνεται, το δικό σας μωρό μπορεί να σας απαλλάξει από αυτό τον κόπο!

Σκέψου πόσα 15άλεπτα γλιτώνεις!:D

Το αστείο είναι ότι ποτέ δεν έχει κάνει εμετό. Τη βάζουμε στην κούνια της σε πλάγια στάση και μετά από λίγο αρχίζει κλαίει. Τί σημαίνει αυτό το κλάμα ;

Μάλλον ότι προτιμάει να είναι στην αγκαλιά. Δοκίμασε να ξαπλώσεις και βάλε το μωρό στο θώρακά σου. Αν κοιμηθεί ήσυχα εκεί, μπορεί να κοιμηθείς κι εσύ!:wink:

3) Τα κακάκια : 18 πάμπερς σε 24 ώρες. Όχι πάντοτε μεγάλη ποσότητα. Πάντοτε όμως "νερουλά" και μουσταρδί. Είναι φυσιολογικά όλα αυτά ;

:D Σούπερ!

Μάλλον η μικρή σας βιάζεται να μεγαλώσει!:wink:

4) με όλα αυτά η μπέμπα κοιμάται 6 ώρες ημερησίως. είναι φυσιολογικό ;

Μια χαρά σας βρίσκω για αρχή. Υπολογίζεις και τα δεκάλεπτα ύπνου. Συνήθως αν τα υπολογίσεις όλα θα πρέπει να συγκεντρώνεις ένα 8ωρο.

5) Η σύζυγός μου : αποκαμωμένη, χλωμή και με μια λανθάνουσα τάση να μην τρώει. Ειδικά για το τελευταίο η παιδίατρος της είπε ότι για να επιτευχθεί ο θηλασμός απαιτείται καλή διάθεση και καλή διατροφή. Και δεν εννοεί να ξεκολλήσει από το δωμάτιο στο οποίο έχουμε την μπέμπα.

Αναμένω τις γνώμες σας

Η συμπεριφορα της συζύγου είναι απόλυτα μητρική!:D

Όλα τα θηλαστικά δεν θέλουν να απομακρύνονται από τα μικρά τους τις πρώτες μέρες και το τελευταίο που τους νοιάζει είναι το να φάνε. Γι αυτό αποθηκεύουν λίπος στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, για να έχουν αποθέματα γι αυτό το πρώτο διάστημα!:wink:

Ο θηλασμός δεν χρειάζεται ούτε καλή διάθεση ούτε καλη διατροφή. Αφοσίωση χρειάζεται και από αυτό έχετε πολύ!:D

Η καλή διατροφή χρειάζεται περισσότερο για να νιώθει καλά ή μαμά και όχι γιατί είναι απαραίτητη για να καταφέρει να θηλάσει.

Δοκίμασες να την ταΐσεις την ώρα που θηλάζει. Οι περισσότερες μητέρες χαλαρώνουν την ώρα του θηλασμού κι έτσι ήρεμες μπορούν να απολαύσουν ένα σνακ ή ακομη και κανονικό γεύμα.

Ένας φρεσκοστημένος χυμός θα γεμίσει ενέργεια και βιταμίνες τη μαμά! Πίνεται σε λίγα λεπτά!

Υ.Γ. : Τις τελευταίες 48 ώρες έχω κοιμηθεί 4 ώρες.

Οι μπαμπάδες λένε ότι με τα μωρά κοιμούνται λιγότερο από ότι στο στρατό! Συνήθως όμως δεν νοσταλγούν τη στρατιωτική ζωή!

το μόνο που με κρατάσει όρθιο είναι οι 6 καφέδες ημερησίως και τα ματάκια της κόρης μου

...

Πρώτες μέρες είναι αλλά πρέπει να οργανωθείτε γιατί δεν θα αντέξετε και πολύ αν συνεχίσετε έτσι.

1. Να θυμάσαι τη πιο βασική αρχή: τα περισσότερα μπορεί να τα κάνει μόνο ένας. Πχ. δεν χρειάζονται δύο άτομα για να αλλαχτεί μια πάνα. Ακόμη και αν ο ένας δεν το κάνει καλά, θα εκπαιδευτεί! Θα πρέπει επειγόντως να εφαρμόσετε βάρδιες για να κοιμόσαστε περισσότερο και οι δύο.

2. Η μαμά πρέπει να μάθει να θηλάζει ξαπλωμένη ώστε να μπορεί να κοιμηθεί σε αυτή τη στάση. Είναι ο μόνος τρόπος για αν εξασφαλίσει περισσότερες ώρες ύπνου για όλη τη οικογένεια: για το μπαμπά που τρέχει, για το μωρό που κοιμάται περισσότερο και καλύτερα σε αγκαλιές, για την ίδια που χρειάζεται περισσότερο ύπνο για να έχει περισσότερο γάλα

3. Αντί να κρατάς το μωρό όρθιο περιμένοντας να ρευτεί, ξάπλωσε μαζί του έχοντάς το στο θώρακα, θα κοιμηθείτε μια χαρά και αν χρειάζεται κάτι θα το καταλάβεις αμέσως!:wink:

ΥΓ: ο κοινός ύπνος με το μωρό είναι ασφαλής όταν δεν λαμβάνονται φάρμακα που προκαλούν υπνηλία, όταν δεν χρησιμοποιούνται απαγορευμένες ουσίες, όταν δεν γίνετα χρήση αλκοόλ και όταν δεν καπνίζετε.

Διαφημίσεις

Να σας ζήσει rix! :)

Η Αγλαϊα τα λέει ακριβώς όπως είναι τα πράγματα και δεν έχετε κανένα λόγο ανησυχίας :)

Έχοντας συμπληρώσει 40 μέρες θηλασμού, το πιο σημαντικό για μένα είναι η ψυχολογία της μανούλας. Η υποστήριξή σου στην αξιόλογη προσπάθειά της να παρέχει ότι σημαντικότερο στο μωρό σε αυτή τη φάση είναι πολύτιμη.

Τα άυπνα βράδια με πονεμένο στήθος και το μωρό να θηλάζει και να πιπιλάει συνέχεια για να φτιάξει την παραγωγή, αυτό που με κράτησε ήταν το χάδι του άντρα μου στην πλάτη και το βλέμα θαυμασμού που μας κοίταγε.

Τα πάτε θαυμάσια! Ζήστε τις στιγμές με το παιδάκι σας στο full γιατί είναι μοναδικές :)

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Αγαπητή Αγλαία,

Το αγοράκι μου γεννήθηκε με ΚΤ, με επισκληρίδιο, βάρος 3900, ίκτερος 10.7, και δεν νοσηλέυτηκε. Είναι τώρα 2 εβδομάδων, 4300κιλά, τρέφεται μικτά, με μητρικό γάλα και σκόνη. Κάνει περίπου 7-8 γεύματα την ημέρα και καταναλώνει συνολικά 700-800ml το 24ωρο. Μόνο τα 2 γεύματα έίναι με μητρικό γάλα, περίπου 200- 300ml, ενώ τα υπόλοιπα με σκόνη. Αλλάζει περίπου 8-9 πάνες λόγω ούρων και τις τελευταίες 3 ημέρες 3-4 λόγω κενώσεων (στην αρχή άλλαζε περισσότερες, σχεδόν κάθε φορά μετά το γεύμα΄, αλλά φαίνεται ότι είναι δυσκοίλιος τις τελευταίες μέρες). Επίσης, πάλι τις τελευταίες 3 ημέρες, έχει πολά αέρια και σφίγγεται πολύ (ίσως κολικοί?)

Χρειάζομαι τη βοηθειά σου για την εδραίωση του θηλασμού.

Αρχικά, τον έβαζα στο στήθος (15 λεπτά σε κάθε μαστό, συνολικά 30 λεπτά), και στη συνέχεια του έδινα και συμπλήρωμα, γιατί φαινόταν ότι δεν χόρταινε. Μετά από 5 ημέρες όμως, ξεκίνησα τις αντλήσεις, γιατί σταδιακά το στήθος μου διογκωνόταν ενώ το μωρό έπινε όλο και περισσότερο συμπλήρωμα. Εντωμεταξύ είχε τραυματιστεί και η θηλή μου, και ο θηλασμός ήταν επίπονος ακόμη και με πλαστικές θηλές. Συμπέρανα ότι κάτι δεν κάνω σωστά στο θηλασμό, και ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μια ηλεκτρική αντλία της ΝUK που βρηκα στο φαρμακείο. Από τότε του έδινα μόνο τις αντλήσεις και δεν το έβαζα στο στήθος μου με σκοπό να μετράω τί πίνει και να κλείσει η πληγη στη θηλή μου.

Έκανα 5 αντλήσεις την ημέρα (30 λεπτά την φορά), αλλά μόνο οι 3 ήταν επιτυχείς, συνολικά αντλόύσα 200-300μλ γάλακτος. Εχθές, δεν άντλησα τίποτα, με αποτέλεσμα το μωρό να πιεί μόνο σκόνη. Σήμερα τον έβαλα στο στήθος (φαινόταν ότι είχα γάλα, αλλά δεν ξέρω πόσο), και ενώ στην αρχή φάνηκε ικανοποιημένος, μετά από 30λεπτά ήπιε 120μλ σκόνης.

Θέλω να αντικαταστασήσω την σκόνη με το μητρικό, εξασφαλίζοντας όμως ικανή ποσότητα γάλακτος για τις ανάγκες του μωρού μου.

Σε παρακαλώ, μπορείς να με ενημερώσεις για το

1. πως μπορώ να απαλαγώ σταδιακά από το συμπλήρωμα

2. πως μπορώ να παράγω περισσότερη ποσότητα γάλακτος

3. πως μπορώ να κάνω επιτυχημένες αντλήσεις?

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,

giannou, να σου ζήσει το μωράκι σου!

Διάβασε πολύ προσεκτικά τα πρώτα ποστ στο θέμα του επαναγαλακτισμού http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 , εκεί θα δεις τι πρέπει να κάνεις για να αυξήσεις το γάλα σου!

Το θήλαστρο που έχεις είναι ακατάλληλο για να αυξήσεις το γάλα σου. Χρειάζεται να νοικιάσεις νοσοκομειακό θήλαστρο (στον επαναγαλακτισμό που σου έβαλα δίνει λινκ για τα θήλαστρα).

Ξεκίνα από τώρα να βάζεις το μωρό στο στήθος σε κάθε θηλασμό! Δεν θα κρατάς ώρα, θα το αφήνεις να θηλάζει όσο θέλει, όταν σταματήσει από μόνο του, το σηκώνεις να ρευτεί και το βάζεις στο άλλο στήθος, πάλι για όσο θέλει, αν χάσει το ενδιαφέρον του επαναλαμβάνεις και τέλος δίνεις μπουκάλι με γάλα που έχεις αντλήσει ή αν δεν έχεις με σκόνη. Ακολουθώντας το πρωτόκολλο αντλήσεων που γράφει στον επαναγαλακτισμό και μειώνοντας σιγά σιγά το γάλα σκόνη, με τον τρόπο που γράφει η Αγλαΐα στο ίδιο θέμα, ενώ ταυτόχρονα θα αυξάνεις τον χρόνο στο στήθος, θα τα καταφέρεις!

Καλή επιτυχία!:-D

HXuSp2.pngaS46p2.png

Αγαπητή Αγλαία,

Το αγοράκι μου γεννήθηκε με ΚΤ, με επισκληρίδιο, βάρος 3900, ίκτερος 10.7, και δεν νοσηλέυτηκε. Είναι τώρα 2 εβδομάδων, 4300κιλά, τρέφεται μικτά, με μητρικό γάλα και σκόνη. Κάνει περίπου 7-8 γεύματα την ημέρα και καταναλώνει συνολικά 700-800ml το 24ωρο. Μόνο τα 2 γεύματα έίναι με μητρικό γάλα, περίπου 200- 300ml, ενώ τα υπόλοιπα με σκόνη. Αλλάζει περίπου 8-9 πάνες λόγω ούρων και τις τελευταίες 3 ημέρες 3-4 λόγω κενώσεων (στην αρχή άλλαζε περισσότερες, σχεδόν κάθε φορά μετά το γεύμα΄, αλλά φαίνεται ότι είναι δυσκοίλιος τις τελευταίες μέρες). Επίσης, πάλι τις τελευταίες 3 ημέρες, έχει πολά αέρια και σφίγγεται πολύ (ίσως κολικοί?)

Χρειάζομαι τη βοηθειά σου για την εδραίωση του θηλασμού.

Αρχικά, τον έβαζα στο στήθος (15 λεπτά σε κάθε μαστό, συνολικά 30 λεπτά), και στη συνέχεια του έδινα και συμπλήρωμα, γιατί φαινόταν ότι δεν χόρταινε. Μετά από 5 ημέρες όμως, ξεκίνησα τις αντλήσεις, γιατί σταδιακά το στήθος μου διογκωνόταν ενώ το μωρό έπινε όλο και περισσότερο συμπλήρωμα. Εντωμεταξύ είχε τραυματιστεί και η θηλή μου, και ο θηλασμός ήταν επίπονος ακόμη και με πλαστικές θηλές. Συμπέρανα ότι κάτι δεν κάνω σωστά στο θηλασμό, και ξεκίνησα να χρησιμοποιώ μια ηλεκτρική αντλία της ΝUK που βρηκα στο φαρμακείο. Από τότε του έδινα μόνο τις αντλήσεις και δεν το έβαζα στο στήθος μου με σκοπό να μετράω τί πίνει και να κλείσει η πληγη στη θηλή μου.

Έκανα 5 αντλήσεις την ημέρα (30 λεπτά την φορά), αλλά μόνο οι 3 ήταν επιτυχείς, συνολικά αντλόύσα 200-300μλ γάλακτος. Εχθές, δεν άντλησα τίποτα, με αποτέλεσμα το μωρό να πιεί μόνο σκόνη. Σήμερα τον έβαλα στο στήθος (φαινόταν ότι είχα γάλα, αλλά δεν ξέρω πόσο), και ενώ στην αρχή φάνηκε ικανοποιημένος, μετά από 30λεπτά ήπιε 120μλ σκόνης.

Θέλω να αντικαταστασήσω την σκόνη με το μητρικό, εξασφαλίζοντας όμως ικανή ποσότητα γάλακτος για τις ανάγκες του μωρού μου.

Σε παρακαλώ, μπορείς να με ενημερώσεις για το

1. πως μπορώ να απαλαγώ σταδιακά από το συμπλήρωμα

2. πως μπορώ να παράγω περισσότερη ποσότητα γάλακτος

3. πως μπορώ να κάνω επιτυχημένες αντλήσεις?

Σε ευχαριστώ εκ των προτέρων,

να σου ζησει το μωρακι σου!!!!

θα σου απαντησουν σιγουρα και πιο εμπειρες μανουλες απο εμενα (ελπιζω και η aglaia), απλα μπορω να σου πω τα αρχικα βασικα πραγματα!!!

ο θηλασμος πρεπει να ειναι ανεμποδιστος και χωρις χρονικους περιορισμους,τον πρωτο καιρο ουσιαστικα εισαι συνεχεια με το μωρακι σου στο στηθος μεχρι να εδραιωθει η γαλουχια!

το θηλαστρο που εχεις ειναι εντελως ακαταλληλο για τη χρηση που το θες το καλυτερο ειναι το symphony της medela το οποιο μπορεις να το νοικιασεις!

τα βηματα για να μειωσεις το συμπληρωμα καλυτερα να στα πει καποια αλλη μανουλα, για να μη σου πω κατι λαθος!

για το πληγωμενο στηθος το μονο που μπορω να σου πω ειναι υπομονη, σε λιγο καιρο δεν θα εχεις κανενα προβλημα και θα απολαμβανεις το θηλασμο οπως το μωρακι σου. αφηνε το στηθος οσο περισσοτερο μπορεις να παιρνει αερα, μπορεις να βαζεις και καποια κρεμουλα οπως η lansinoh που δε χρειαζεται να την ξεπλενεις πριν το θηλασμο, καθως επισης και να βαζεις λιγο απο το γαλα σου επανω στη θηλη και τη θηλαια αλω, μη βαζεις σαπουνι στο στηθος οταν κανεις μπανιο, μονο με νερακι!

ελπιζω να σου απαντησουν συντομα και αλλες μανουλες που θα σε βοηθησουν περισσοτερο!:)

καλη συνεχεια και υπομονη!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Kαλή μου giannou να σου ζήσει το μωράκι σου!

Διάβασα προσεκτικά το ποστ σου. Είναι νωρίς ακόμη, κι εύκολα μπορείς να κάνεις επαναγαλακτισμό. Διάβασε το τόπικ στο οποίο σε παραπέμπει η Σοφούκα.

Έκανα κι εγώ επαναγαλακτισμό όταν για κάποιους λόγους μου κόπηκε το γάλα και μπορώ να σου πω υπεύθυνα πως κάτι τέτοιο δεν είναι ούτε ανέφικτο ούτε δύσκολο. Απλά, για λίγο καιρό χρειαζεται επιμονή και υπομονή από την πλευρά σου.

Ακολούθησε τις οδηγίες τις Σοφούκας. Εγώ θέλω να σου επισημάνω πως επειδή το μωράκι σου είναι πάρα πολύ μικρό κι ακόμη δεν έχετε εναρμονιστεί και δεν έχει εδραιωθεί ο θηλασμός, θα πρέπει να ξεχάσεις αυτό που λένε στα μαιευτήρια πως το μωρό θηλάζει 15-20 λεπτά από το κάθε στήθος. Ειδικά τους δύο πρώτους μήνες του θηλασμού, το μωρό μπορεί να είναι στο στήθος συνέχεια. Ένας θηλασμός μπορεί να διαρκεί πάνω από μία ώρα, αυτό δε σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα ή ότι δε χορταίνει το μωρό. Απλά έτσι γίνεται!

Συχνά, κι ένώ έχεις ήδη θηλάσει για αρκετή ώρα, μπορεί το μωράκι να ζητήσει ξανά στήθος. Μην αγχωθείς. Θήλασέ το ξανά, όση ώρα θέλει. Ίσως κάποιοι σου πουν ότι σε κάνει πιπίλα και αυτό δεν είναι σωστό, αλλά μην ακούσεις κανέναν στο θέμα αυτό. Ακόμη και το απλό πιπίλισμα είναι πολύ σημαντικό σε αυτή τη φάση γιατί με αυτό το μωρό αυξάνει την παραγωγή σου!

Προσπάθησε επίσης να αυξήσεις τη σωματική επαφή μαζί του. Θήλασέ το γυμνούλι, χάιδεψέ το την ώρα που θηλάζει, κάνε μπάνιο μαζί του, ενθάρρυνέ το με γλυκά λογια. Θα νιώσει έτσι ασφάλεια στην αγκαλιά σου και αυτό θα το βοηθήσει. Μείνε κοντά του τώρα στην αρχή όσο μπορείς περισσότερο, κοιμήσου δίπλα του, φόρα το επάνω σου με σλινγκ ή μάρσιπο. θα φύγει γρήγορα ο πρώτος χρόνος και ούτε θα το καταλάβεις! Τώρα μπορεί όλα να φαίνονται λιγάκι δύσκολα αλλά αργότερα θα τα θυμάσαι με μια γλυκιά νοσταλγία.:-P

Όπως αναφέρθηκε και πριν, το θήλαστρο που έχεις είναι ακατάλληλο για τη χρήση που το θες. Καλύτερα νοίκιασε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο. Εγώ είχα αρχικά το LACTINA MEDELA και μετά νοίκιασα το SYMPHONY MEDELA.

Σου υπενθυμίζω ότι στο τόπικ του επαναγαλακτισμού θα βρεις πάρα πολλές πληροφορίες. Εγώ από εκεί άντλησα όλα όσα χρειάστηκα και θηλάζω ακόμη την μικρούλα μου!

Καλή επιτυχία!!!:D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Καλημέρα και να χαίρεσαι το μωρό σου.

Η κόρη μου είναι σχεδόν 9 μηνών και τρώει το δικό μου γάλα, μετά από καθημερινές αντλήσεις που κάνω με το θήλαστρο Sympony της Medela - το οποίο είναι επαγγελματικό και το νοικιάζω με το μήνα -, ύστερα από τεράστιες προσπάθειες επαναγαλακτισμού που έκανα, σύμφωνα με τις οδηγίες της Αγλαίας, διαβάζοντας το ποστ που σου αναφέρει η Σοφούκα μας.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη μπορέσεις να θηλάσεις το μωρό σου αποκλειστικά, αλλά χρειάζεται να προσπαθήσεις και να κάνεις όλα τα βήματα ένα - ένα και σωστά.

Σχετικά με τη δυσκοιλιότητα του μωρού μπορεί να σε συμβουλέψει μια πιο ειδική, όμως νομίζω ότι το μωρό έχει γίνει δυσκοίλιο λόγω του συμπληρώματος γάλακτος που του δίνεις.

Οταν θα θηλάζει συνεχώς και πολλές φορές μέσα στη μέρα και όταν θα αρχίσεις να λιγοστεύεις το συμπλήρωμα και στο τέλος να το κόψεις τελείως, τότε θα δεις ότι θα επιστρέψουν οι κανονικές κενώσεις του μωρού σου.

Συνέχισε, προσπάθησε, όλα θα πάνε καλά και σίγουρα θα θηλάζεις αποκλειστικά.

Να κάνεις μόνο καλούς λογισμούς, να ακούς μόνο τους ειδικούς συμβούλους θηλασμού και όχι τους "παιδιάτρους" οι οποίοι δεν ξέρουν τίποτα απολύτως για το θέμα του θηλασμού και όλα θα πάνε καλά στο τέλος, θα με θυμηθείς.

Καλή συνέχεια.

a>

geia sas koritsia,

na sas sysththw prwta!!!!gennhthikame stis 14.10, to onoma mas einai Christine kai fygame apo to maieythrio 19.10 me 2520 gr. -baros gennas 2600-...apo kei kai pera xekinaei o "golgothas" mas me to thilasmo!!!katarxhn na ksekatharisw oti exw olh thn kalh diathesh, oso kai ptwma na ginomai, na thilazw th mikrh apokleistika...den xerw omws an to kanw swsta, giati oses odhgies kai na xw apo paidiatro kai maia, sthn praxh einai ola diaforetika....

telika ti synhthizetai?????kathe fora pou klaei h mikrh-akoma kai an h apostash einai sth mia wra pou teleiwse me to thilasmo- na ths prosferw to stithos h na mpainei kai symplhrwma, wste na gemizei to stithos kai thn epomenh fora na yparxei eparkes gala???? o paidiatros mou pe sthn arxh...ok , to"swsto" einai na pernoun 3 wres apo to teleiwma tou prohg.thilasmou kai an sto metaxy xypnaei kai xtypietai...na thn kathysterw me pipiles, agkalies, wste thn epomenh na faei swsta.....den ginontai omws ayta sthn praxh...PWS na kathystereis 2 wres ena neogennhto an peinaei? meta mou pe..na ths dinw kai symplhrwma an xypnaei sth mia, miamish wra, giati profanws to xreiazeitai...ela omws pou fovamai mhmpws telika to symplhrwna ginei h basikh mas trofh kai to gala ths manoulas deytereyousa????

h maia mou pali leei, an trwei daxtyla kai manikia ta prwta 15 me 20 lepta na thn xanabazw sto sththos, giati peinaei...an perasoun ta 40 lepta..pali na mhn ths dwsw trofh alla na perimenw thn epomenh wra thilasmou...

akolouthwntas aytes tis symboules phrame thn prwth bdomada 130 gr.baros(oxi arketo symfwna me ton paidiatro),me peripou 5 thilasmous maximum 6 th mera alla sxetika megalhs diarkeias thn Trith tha xanazygistoume...apo oti katalabainete..oi wres einai anastates kai o panikos megalos...

telika ti na kanw???kathe fora pou peinaei na dinw apo to diko mou gala?....h na dinw symplhrwma h na perimenw thn epomenh wra thilasmou?????xerw oti kathe paidaki leitourgei diaforetika....apla an kapoia manoula antimetwpise h antimetwpizei ta idia me mena thn parakalw na mou grapsei dyo grammes!!!

me ektimhsh!!!

Prinzessin οι βετεράνοι του θηλασμου θα σου δώσουν σαφέστερες οδηγίες, αλλά μια πρώτη εικόνα απο την εμπειρία μου και συμβουλή είναι να αλλάξεις παιδιατρο τώρα που είναι νωρίς ακόμη... Είναι δυνατόν αν αφήνουμε το βρέφος να κλαίει; Θηλασμός σημαίνει να προσφέρει το στήθος σου όποτε θελήσει το παιδί και για όσο το θέλει. Τις πρώτες μέρες μάλιστα μπορεί να περνάει και 23 ωρες το 24ωρο στο στήθος (πάρε το βιβλίο της Άννας Πατσούρου "θηλασμος, μια υπέροχη σχέση", εκδ:σύγχρονοι ορίζοντες. είναι και παιδιατρος και σύμβουλος θηλασμού). Δεν πρέπει να δίνεις ούτε συμπλήρωμα ούτε πιπιλα καθόλου προκειμένου να ρυθμιστεί η παραγωγή σου. Δες το απλά: αν σήμερα το παιδί θέλει 200ml για να χορτάσει, τόσο θα παράγει το στήθος σου. Αν αυριο που θα είναι πιο μεγάλο θέλει 500ml , τι θα κανεις για να χορτάσει; θα του δώσεις συμπλήρωμα; αν ναι, τότε πως θα καταλάβει ο οργανισμός σου ότι το παιδί χρειάζεται περισσότερο γάλα για να το παράξει; Αν δε δώσεις συμπληρωμα αλλά αφήσεις το παιδί να κλαίει 3 ωρες και δεν το αφήνεις όση ώρα θέλει στο στήθος πάλι ο οργανισμός σου δε θα ξέρει οτι πρέπει να παράγει περισσότερο γάλα! Αρα ποια είναι η λύση; να προσφέρεις στο στήθος σου και να αφήσεις το παιδί να ρυθμίζει την παραγωγή σου ανάλογα με την πεινα του και τις αναγκες του, γιατι ο θηλασμός είναι θέμα "προσφοράς και ζήτησης". Ελπίζω να μη σε εμπλεξα χειρότερα! Προσπαθησα να σε βοηθήσω ! :)

XV25p2.png

Τα πραγματα ειναι πολυ απλα..αν θελεις να το θηλασεις..θα το ταιζεις καθε στιγμη που θα στο ζηταει ακομα και αν εχει περασει μονο μιση ή μια ωρα...

Στο θηλασμο δεν εχουμε ωραρια

Εαν βαλεις συμπληρωμα..,..ειναι η αρχη του τελους του θηλασμου

Να σου ζησει....και να μην ακους καθολου τον παιδιατρο στο θεμα του θηλασμου...δεν ξερει τι του γινεται (οπως και η πλειοψηφια των γιατρων στην Ελλαδα..γι αυτο και δεν θηλαζουν τα παιδακια τους οι Ελληνιδες)

Επίσης τώρα που είναι μικρούλη πρέπει να τρώει ανα 3 ωρες το λιγότερο νομίζω (ας με διορθώσει κάποια πιο έμπειρη αν κάνω λάθος) που σημαίνει οτι δεν πρέπει να τον αφήνεις νηστικό παραπανω απο τρεις ώρες. Μετράς απο την έναρξη του ενός του θηλασμού έως την εναρξη του επομένου και κοιτάς να βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο για να ξέρεις οτι έχει παρει αρκετό γαλατάκι. Σε κάθε θηλασμό δίνουμε το ένα στήθος γιατι το πρώτο γαλατάκι μας είναι αραιο για να ξεδιψάει το μωρό και στη συνέχεια γίνεται λιπαρό για να "το πιάσει" και να πάρει τα κιλάκια του!

XV25p2.png

Διαφημίσεις

θα σου απαντησω μονο απο την εμπειρια μου μεχρι στιγμης.

θηλαζε οταν ζηταει.

ειτε ανα 5 λεπτα ειτε ανα 1 ωρα.

το γαλα σου δεν ειναι σε δοχειο για να φτανει ή οχι. το μωρο κατεβαζει το γαλα.

οταν γεννησα την τριτη μερα εκανε ικτερο η μικρη και επρεπε να την βαλουμε στις λαμπες. μαλωσα με τον νοσοκομειο για να με αφησουν να την θηλαζω χωρις να παιρνει ξενο.

οταν γυρισαμε στο σπιτι, οποτε εκλαιγε και ζητουσε να φαει την θηλαζα.

εμεις καναμε πολλες ωρες διοτι, χωρις να το ξερω (απο το νοσοκομειο δεν ειχα καμια βοηθεια) επρεπε να ανοιξουν οι ποροι της θηλης.

το οποιο το εκανε η παιδιατρος στην επισκεψη μας στις 15 μερες.

απο εκεινη την μερα βελτιωθηκε ο χρονος μας.

Σιγουρα χορταινει με το γαλα σου!

θα σου προτεινα να διαβασεις (ειτε να αγορασεις ειτε να δανειστεις ) τα βιβλια της Αννα Πατσουρου για τον θηλασμο. Και θα μαθεις πολλα και θα ενισχυθεις ψυχολογικα για τον θηλασμο.

Εκει αναφερεται και για το βαρος. αν ψαξεις και στο φορουμ εχουν αναφορες.

προσωπικα, δεν την ζυγιζω καθε εβδομαδα ακριβως γιατι θηλαζουμε αποκλειστικα.

και προς θεου, μην το αφηνεις να κλαει μεχρι να κανει 3 ωρο!!!!!!!

Καλη επιτυχια και καλωσηρθες στις θηλαζουσες μανουλες!!!!

Όπως σου τα λένε τα κορίτσια. Το παιδάκι σου είναι πολύ μικρό ακόμα για να του βάλεις πρόγραμμα φαγητού. Βάζε το στο στήθος όποτε γκρινιάζει, μπορεί να μη πεινάει αλλά να θέλει την αγκαλιά σου και τη μυρωδιά σου για να ηρεμίσει. ΄

Όσο για το συμπλήρωμα (αφού έχεις αποφασίσει να θηλάσεις αποκλειστικά) κόψ'το. Ακόμα δεν έχει εδραιωθεί η γαλουχία και κυνδινεύεις να σου μειωθεί το γάλα, μην περιμένεις να γεμίσει το στήθος για να θηλάσεις το παιδί. Το γάλα παράγεται ταυτόχρονα την ώρα που το παιδί κάνει θηλαστικές κινήσεις στο στήθος.

Υπόμονη, οι πρώτες μέρες είναι δύσκολες.

67d6bea5bf.png

Aυτο με το συμπληρωμα εκανα εγω στο πρωτο μου παιδι και σε εναμιση μηνα παπαλα το γαλατακι μου! Τώρα στην αρχή βαζε το οποτε κλαιει στο στηθος δεν εχει κανενα μωρο ωραριο ουτε αυτα που τρωνε ξενο γαλα! Ο παιδιατρος σου αν και δεν κρινω τους ανθρωπους με την πρωτη δεν ξερω σαν γιατρος τι ειναι μα στο θεμα θηλασμος εχει μαυρα μεσανυχτα! Για το βαρος μην ανησυχεις θα παρει τα πανω του...υπομονη και σταματα το συμπληρωμα! Ακου να κρατας το βρεφακι νηστικο... ειδικη δεν ειμαι απλα μοιραστηκα μαζι σου το παθημα που μου εγινε μαθημα στο 2ο παιδι μου...

koritsia sas eyxaristw!!!!elpizw na mhn einai poly arga pou ths edwsa -eytyxws oxi panw apo mia fora th mera- symplhrwma.....to pinei omws to galataki ths mamas h kardoula mou.....ma kai mena apo enstinkto kati den mou phgaine kala.....xanamilhsa kai me th maia mou kai mou tonise oti metrame to thilasmo apo thn ARXH pou xekinaei....enw o paidiatros mou lege apo thn wra pou teleiwnei...profanws den einai to forte tou to thema thilasmos:( an kai mou ton systhsane 3 agnwstoi metaxy tous anthrwpoi me ta kalytera logia......telos pantwn....

kai opws sas eipa milhsa me th maia-exei poly kalh fhmh sto Iasw pou gennhsa-me kathyshxase kai mou pe na hremhsw kai oti to mwraki tha xanampei sto programma tou...epimenei omws oti AN xekinw gia paradeigma stis 12 to thilasmo to nwritero pou prepei na thn xanathilasw tha nai stis 2 to meshmeri, dhladh sto diwro an klapsei.....ektos kai an dwsei shmadi ta prwta 15 lepta pou tha thn exw xaplwsei...alliws an xanazhthsei stis mia to meshmeri PREPEI na perimenw ligo akomh gia na faei stis 2 swsta....bebaia kamia sxesh me ton paidiatro pou elege oti metrame apo to telos tou thilasmou kai mporoun na perasoun mexri kai 4 wres!!!!!:(

kati akoma koritsia...th nyxta....kai MONO th nyxta symfwna me th maia mou...dhladh apo 12 mexri 6..an to mwro apo mono tou den klapsei kai den anazhthsei trofh eipe DEN to xypname me to zori...kata th diarkeia ths meras mono DEN afhnoume na perasoun panw apo 3mish to poly 4 wres an den klapsei.....to xypname kai to taizoume.....oso gia tis panes tha arxisw na tis metrw apo shmera...an kai mou fainetai oti 6 panes tis brexoume sigoura!!!!

sas eyxaristw kai pali kai an exete symboulh gia to brady perimenw!!!h empeiries twn manadwn bazoun katw POLLA ptyxia paidiatrwn!!!

filia kai eyxaristw gia thn ypodoxh sto forum:)

Beti....milhses gia ena triwro apoklishs, ayto einai to IDANIKO.....an omws perasoun treisimhsi h kai tesseris wres xwris na klapsei, tote thn xypname me to "zori" h maia mou pe tesseris wres afhnoume MAXIMUM na perasoun an den to xei zhthsei monh ths, alliws thn xypname kai thn taizoume.....kaneis se ayto to thema????

Κααααλααα!!! Το τι ακουμε οι δολιες μανες!

Πριν απο οτιδηποτε αναρωτησου ποια ειναι αξιοπιστη πηγη για σενα. Ο παιδιατρος, η μαια, η Πατσουρου(συμβουλος μητρικου θηλασμου και παιδιατρος), εμεις οι μαμαδες που θηλαζουμε ακομα ή το ενστικτο σου;¨¨

Συμφωνα με τους συμβουλος θηλασμου και την Πατσουρου το παιδι θηλαζει χωρις ρολογια ακομα και 23 ωρες το 24ωρο.

Συμφωνα με αυτα που εζησα την εβαζα στο στηθος μολις εκλαιγε, κι ας ειχαν περασει 5 λεπτα απο την τελευταια φορα, κι ας πιπιλιζε μονο (βοηθαει στο να κατεβασει γαλα εμαθα μετα)...

Το ενστικτο σου τι λεει; Να την αφησεις 10 λεπτα ή μια ωρα, δεν εχει σημασια ο χρονος, να κλαψει για να μαθει στα ωραρια, ή να την ανακουφισεις σε κλασματα δευτερολεπτου στο στηθος σου; Το μωρο σου δεν ειναι χαζο, ακολουθει την φυση του. Ακουσε το...

mou pe na hremhsw kai oti to mwraki tha xanampei sto programma tou...

Να σου ζήσει!

Πότε είχε το μωρό πρόγραμμα και θα ΞΑΝΑμπει σε πρόγραμμα;

epimenei omws oti AN xekinw gia paradeigma stis 12 to thilasmo to nwritero pou prepei na thn xanathilasw tha nai stis 2 to meshmeri, dhladh sto diwro an klapsei.....ektos kai an dwsei shmadi ta prwta 15 lepta pou tha thn exw xaplwsei...alliws an xanazhthsei stis mia to meshmeri PREPEI na perimenw ligo akomh gia na faei stis 2 swsta...

Λυπάμαι, αλλά τόσο ο παιδίατρος όσο και η μαία είναι εντελώς απαράδεκτοι. Το αν η μαία λέει δίωρο αντί για τρίωρο που λέει ο παιδίατρος δεν την κάνει καλύτερη. Αν το μωρό πεινάει θα ΠΡΕΠΕΙ να φάει όποτε αυτό πεινάει.

Κανένας επίσημος φορέας δεν έχει γράψει και δεν έχει πει τέτοιες ανοησίες. Η μαία μπορεί να είναι καλή σαν μαία αλλά από θηλασμό δεν... το ίδιο και ο παιδίατρος, μπορεί να είναι καλός γιατρός αλλά είναι εντελώς προφανές ότι ούτε γνωρίζει ούτε ενδιαφέρεται για το θηλασμό. Το πρόγραμμα που προτείνει για το μωρό, μπορεί να του προκαλέσει αφυδάτωση και φυσικά εσύ δεν θα έχεις ποτέ αρκετό γάλα για το μωρό. Ο αποθηλασμός είναι θέμα 3-4 εβδομάδων με αυτές τις οδηγίες.

kati akoma koritsia...th nyxta....kai MONO th nyxta symfwna me th maia mou...dhladh apo 12 mexri 6..an to mwro apo mono tou den klapsei kai den anazhthsei trofh eipe DEN to xypname me to zori...kata th diarkeia ths meras mono DEN afhnoume na perasoun panw apo 3mish to poly 4 wres an den klapsei.....to xypname kai to taizoume.....

Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιάτρων τα νεογέννητα πρέπει να θηλάζουν τουλάχιστον 8 φορές το 24ωρο. Αν όμως αφήσεις να περάσει ένα 6ωρο τη νύχτα και 3-4 ώρες τη μέρα, δεν βγαίνουν οι 8 φορές.

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Δεν αφήνουμε τετράωρο να περάσει σε νεογέννητο χωρίς να το ταΐσουμε! Τη μέρα δεν αφήνουμε ούτε τρίωρο.

Οι περισσότερες μητέρες δεν μπορούν να έχουν πλήρη γαλουχία αν οι θηλασμοί δεν είναι τουλάχιστον 8 και μοιρασμένοι στο 24ωρο έτσι ώστε να μην μένει κενό πάνω από 5 ώρες. Οι 6 ώρες είναι πάρα πολλές.

Υποθέτω ότι η συγκεκριμένη μαία και δεν έχει θηλάσει και δεν έχει δει κανένα παιδί να μεγαλώνει θηλάζοντας.

Prinzessin, απελπισμένη γιατί; Χαρούμενη θέλω να είσαι, που βρήκες νωρίς πληροφορίες και θα ξεφύγεις από τις άσχετες συμβουλές του παιδιάτρου και της μαίας σου.:D

Οι προηγούμενες κοπέλες έχουν καλύψει το θέμα. Ξέχασε εντελώς τα προαγράμματα τα 2ωρα, τα 3ωρα και τα 4ωρα. Το μωράκι σου είναι πάρα πολύ μικρό. Όταν κλαίει και ζητάει στήθος δώστου το ακόμη και αν έχουν περάσει 5 λέπτά μόνο απ' τον προηγούμενο θηλασμό. Ακόμη κι αν πιπιλάει. Όσες περισσότερες θηλαστικές κινήσεις κάνει στο στήθος σου, τόσο το καλύτερο για αυτό. Με τον τρόπο αυτό δίνει σήμα στον εγκέφαλό σου πως χρειάζεται περισσότερο γάλα και αυξάνει την παραγωγή σου.

Η μαγική συνταγή για έναν επιτυχημένο θηλασμό είναι: θήλαζε συνέχεια, ό,τι ώρα κι αν είναι, όσο κι αν θέλει το μωρό. Ακόμη και 23 ώρες το 24ωρο. Δε θα κρατήσει για πάντα αυτό. Σιγά σιγά το μωρό σου θα προσαρμοστεί στην εξωμήτρια ζωή, θα μάθει να θηλάζει αποτελεσματικότερα, οι θηλασμοί θα αραιώσουν και θα συντομεύσουν σε διαρκεια.

Ως τότε χαλάρωσε κι απόλαυσέ το!!! Απέναντι απ' την τηλεόραση, με ένα βιβλίο στο χέρι, πίνοντας ένα κοκτέιλ φρούτων κι ακούγοντας τη μουσική που σου αρέσει. Ήξερα κοπέλα που θήλαζε κι έπλεκε βελονάκι!!! πώς τα κατάφερνε μη με ρωτάς, αλλά είχει παράγει έργο!!!!:lol:

Είσαι πολύ τυχερή που το μωρό σου συνεργάζεται τόσο καλά από τόσο νωρίς. Εμπιστεύσου το. Τα μωράκια λειτουργούν με το ένστιχτό τους, χωρίς να σκέφτονται, και στο θέμα του θηλασμού γνωρίζουν περισσότερα από εμάς!:D

Σου εύχομαι καλή συνέχεια. Για ό,τι θες, εδώ είμαστε!!!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

wx....ola straba ta exw kanei mou fainetai!!!!akoma kai th nyxta dhl.prepei na thn xypnaw th mikrh......kati mou leei oti mias kai ta kana mantara profanws to sththos den paragei eparkes gala kai gi ayto h mikrh diamartyretai syxna...bebaia pia ths dinw amesws sththos....ti na pw bre koritsia????dhladh xtes pou to thilasa stis 00.30 kai xana stis 5.30 (xypnhse apo mono tou) hmoun sto tsak sto orio???:(

Thee mou bohthise me ayrio na xoume kala apotelesmata me to baros ths kai mhn apodeixtei oti h manoula ta ekane XALIA!!!!!DEN thelw to prostheto gala....alla dystyxws mou fainetai oti tha nai dyskolo na kalypsw to xameno xrono:((((( dwste mou kouragio!!!!!!!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...