Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είσαι τυχερή που έχει αυτό το πρόγραμμα. Το κάθε 2 ώρες ... είναι και αυτό πρόγραμμα.

Τα δικά μου, τα 3 από τα 4, ήταν εντελώς απρογραμμάτιστα! Μπορεί να θήλαζαν 1 ώρα (ή και 1:30) και μετά από 15-20 λεπτά να ζήταγαν πάλι. Βάρος έπερναν και όλα πήγαιναν καλά. (Εγώ πτώμα... αλλά αυτά μεγάλωναν! :) )

Μόνο το 4ο έχει πρόγραμμα. Αν δε το ζούσα κι αυτό...... πίστευα πως κανένα παιδί δεν έχει πρόγραμμα. Πίστευα πως δεν υπάρχουν παιδιά με πρόγραμμα! :lol:

Στο θηλασμό δεν υπάρχει θέμα προγράμματος.

Κάπου κοντά στους 2 μήνες (αν δεν κάνω λάθος) εδραιώνεται η γαλουχία και τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα. Καλή συνέχεια!

Θήλαζε όσο θέλει, όταν θέλει, όπου θέλει! :)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Κορίτσια γειά σας.Είμαι καινούργια στο forum και νέα μαμά και έχω κάποιες απορίες.Έχω μια μπεμπούλα 48ημερών,θηλάζω αποκλειστικά και θέλω να συνεχίσω.Ενώ τις δυο πρώτες εβδομάδες απο την γέννησή της θήλαζε κάθε 3ώρες μετά ζήταγε πιο συχνά,κάθε 1,5 με 2ώρες.Μόνο τη νύχτα διατήρησε το τρίωρο.Η παιδίατρος μου είπε να την θηλάζω όποτε θέλει αλλά δεν είναι πολύ σύντομο κάθε 2ώρες?Νιώθω τρομέρη ανασφάλεια να βγούμε μια βόλτα γιατί θα αρχίσει να κλαίει όταν θα θέλει να φάει.θα το αλλάξει αυτό?Να σημειώσω ότι βάρος παίρνει και με το παραπάνω.Μπορεί επειδή έχει κολικούς να την ανακουφίζει ο θηλασμός?

Μια χαρά πρόγραμμα έχει η μικρούλα.. αν εξαιρέσεις το συνεχόμενο βραδυνό ύπνο που έκανε η κόρη μου κατά την διάρκεια της ημέρας δεν ύπήρχε πρόγραμμα, θήλαζε συνεχόμενα για 2-3 ώρες και μετά από 30λεπτά ξανά!!!

Και μην σε πιάνει ανασφάλεια να βγείς έξω.. αφού το φαγητό το έχεις μαζί σου ζεστό κ έτοιμο όποτε το θελήσει ;)

• 4 εβδομάδες μετά...

Αγλαϊα και έμπειρες μανούλες καλησπέρα σας! Ως νέα μανούλα που προσπαθεί να θηλάσει αποκλειστικά, σας παραθέτω μια σειρά από απορίες που προκύπτουν από συμπτώματα που ίσως σχετίζονται με τον θηλασμό:

Καταρχήν, τα στοιχεία μας που χρειάζεστε είναι τα εξής:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+2

Β. Το φύλο του βρέφους Άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. Όχι - μέγιστη τιμή 8,2 με αποτέλεσμα να βγούμε και μια μέρα νωρίτερα από το μαιευτήριο

ΣΤ. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. Όχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

08/09/2009 (Ημ. γέννησης): 3550γρ

11/09/2009 (έξοδος από μαιευτήριο): 3350γρ

15/09/2009 (μέτρηση από παιδίατρο): 3500γρ

18/09/2009: 3660γρ

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 10-14

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Όλα - Διάρκεια από 10 μέχρι 30 λεπτά μάξιμουμ το καθένα - τα περισσότερα είναι διάρκειας 15-20 λεπτών

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει συμπλήρωμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) Καθόλου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Δεν χρησιμοποιώ

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 8-12

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Όσον αφορά σε συμπεριφορά, το μωρό είναι καλοδιάθετο και ξυπνάει με όρεξη κάθε 1-2 ώρες για να φάει. Όπως προανέφερα, ο κάθε θηλασμός διαρκεί κατά μέσο όρο 15-20 λεπτά και μετά αποκοιμιέται. Το κάθε γεύμα γίνεται από ένα στήθος ακόμα και αν ξυπνήσει ο μπέμπης μετά από λίγο μέχρι και να χορτάσει.

Στις περιπτώσεις που ο μπέμπης αποκοιμιέται στο 10λεπτο, τον αλλάζω, ξυπνάει και θέλει πάλι να φάει, το σωστό είναι να συνεχίσει στο ίδιο στήθος (ακόμα και αν έχει περάσει μισάωρο; ) ή να τον βάζω στο άλλο; Δηλ. λογαριάζεται το ίδιο γεύμα ή διαφορετικό;

Επίσης, με έχει ανησυχήσει το γεγονός ότι σε αρκετές κενώσεις κάθε μέρα (περίπου τις μισές) ο μπέμπης παρουσιάζει κιτρινοπράσινα κακάκια που κάποιες φορές περιέχουν βλέννες. Είναι κάτι που πρέπει να ανησυχώ; Πως σχετίζεται με τον θηλασμό και πως πρέπει να το χειριστώ;

Στις υπόλοιπες κενώσεις τα κακά του είναι σαν μουστάρδα με σποράκια ενίοτε.

Να σημειώσω ότι από τη γέννησή του, δείχνει ιδιαίτερο ζήλο να θηλάσει και δείχνει να χορταίνει κάθε φορά.

Επίσης θα σας παραθέσω άλλη μια ανησυχία μου αν και δεν ξέρω κατά πόσο σχετίζεται με τον θηλασμό: Ο μπέμπης εδώ και δυο μέρες έχει ένα γουργουρητό σαν να τον ταλαιπωρούν φλέγματα. Υπάρχει τρόπος να τον βοηθήσω να απαλλαγή από αυτά μέσω του θηλασμού;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθειά σας!

Φιλιά πολλά,

Μαρία

JnDWp3.png Η λίστα με τα eshops-->Εδώ

Διαφημίσεις

Για το χουρχουρητό, αν όντως έχει φλέματα, καλό είναι να δει το παιδί παιδίατρος. Και εγώ τον είχα πάει γιατί είχε φλέματα. Μου είπε να βάλω ενα-δυο βιβλία κάτω από την κούνια, ώστε να υπάρχρι κλίση στο κρεβάτι, αν ρουθουνίζει ορό 1,5 ml αφού τον έχω γυρίσει στο πλάι και αρκετό γαλατάκι, μιας και θήλαζε. Για τη βλένα...και εγώ το ψάχνω!!!Για τα υπόλοιπα θα σου πουν τα κορίτσια, που είναι πιο έμπειρα.

Vd4Sp3.png

Και άλλη μια απορία: Μια από τις θηλές μου είναι αρκετά ερεθισμένη και στα πρώτα δευτερόλεπτα που ξεκινάει ο μπέμπης να θηλάζει από αυτήν, κλαίω από τον πόνο (ευτυχώς δεν υπάρχει πληγή). Αν χρησιμοποιήσω θηλές σιλικόνης, θα συμβάλλω στην επούλωσή της χωρίς να δημιουργήσω σύγχιση στον μικρούλη; Και αν ναι, ποια μάρκα θα προτείνατε;

Να μην χρησιμοποιήσεις ψευδοθηλές. Απλά να προσέχεις τον τρόπο που πιάνει το μωρό το στήθος. Να έχει όσο περισσότερο μέρος της θηλαίας άλω μέσα στο στόμα, τα χειλάκια να είναι γυρισμένα προς τα έξω και μπορεί (αν έχει πιάσει πάρα πολύ καλά) να διακρίνεις και τη γλώσσα του στο κάτω μέρος.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Να μην χρησιμοποιήσεις ψευδοθηλές. Απλά να προσέχεις τον τρόπο που πιάνει το μωρό το στήθος. Να έχει όσο περισσότερο μέρος της θηλαίας άλω μέσα στο στόμα, τα χειλάκια να είναι γυρισμένα προς τα έξω και μπορεί (αν έχει πιάσει πάρα πολύ καλά) να διακρίνεις και τη γλώσσα του στο κάτω μέρος.

Το μωρό μια χαρά σωστά πιάνει από την πρώτη μέρα, αλλά η θηλή δεν λέει να επουλωθεί! Βάζω νερό μια φορά τη μέρα όταν κάνω μπάνιο, βάζω γάλα και το αφήνω ναα στεγνώσει ακάλυπτο, αλλά δεν βλέπω βελτίωση...

Διαφημίσεις

Κορίτσια,την βοήθειά σας!τόσες μέρες διαβάζω,διαβάζω και άκρη δεν βρίσκω για το τι έιναι σωστό και τί όχι στο θέμα θηλασμού!Έχω ένα κοριτσάκι 24 ημερών και δεν χορταίνει με τίποτα με το δικό μου γάλα!

Γεννήθηκε 2730 και βγήκαμε απο το νοσοκομείο 2610.Τώρα (τελευταία μέτρηση 22 ημερών)είναι 3150.

Απο το νοσοκομείο και μεχρι σήμερα δεν έχει περάσει μέρα που να μην της έχω δώσει συμπλήρωμα,δυστυχώς!Όταν τη θηλάζω όση ώρα και να την έχω,όσες εναλλαγές στο στήθος και να κάνω,μετά απο λίγο πάλι πεινάει,και μετά δεν έχω άλλο γάλα,την βλέπω εκνευρισμένη και να κλαίει και της δίνω συμπλήρωμα.Είναι και το θέμα οτι έιναι αδυνατούλα,και θέλω να είμαι σίγουρη οτι τρώει σωστά,για να πάρει κιλά γρήγορα.καμιά φορά μέσα στην ημέρα μπορεί να χορτάσει και να κοιμηθεί στο στήθος μου,αλλα πολύ σπάνια.Είδικά το βράδυ όμως,αν δεν της δώσω συμπλήρωμα,δεν υπάρχει περίπτωση να κοιμηθεί κλάιει συνέχεια.Αγόρασα και ένα θήλαστρο,το swing και προσπάθησα να βγάλω απο εκεί για να της δίνω τουλάχιστον το βράδυ,και πάνω απο 70ml δεν βγάζω(με μια άντληση την ημέρα),η μικρή για να χορτάσει αν είναι εντελώς νηστική θέλει 120ml..Τί δεν κάνω σωστά;(μάλλον όλα!!:()Θα καταφέρω ποτέ να θηλάσω αποκλειστικά;:confused:;Έχω απογοητευτεί,μια μπουκάλια, αποστειρώσεις κτλ,θηλασμός και πάλι κλάμα και να έχω και την αμφιβολία αν τρέφεται σωστά.Ο γιατρός μου είπε πρωί μεσημέρι απόγευμα και βράδυ στήθος κανένα τέταρτο το κάθε στήθος την φορά και μετά αν ζητάει να της δίνω συμπλήρωμα όσο θέλει(μέχρι 120ml βέβαια που χωράει το στομάχι της).έτσι όμως πώς θα "απαλλαγώ" απο το συμπλήρωμα ποτέ;..:(

Kira να σου ζήσει το κοριτσάκι σου !

Για να παρεις καλυτερη βοηθεια πρεπει να απαντησεις σ΄αυτες τις ερωτήσεις .

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40799

VgL7.jpgIgLdp2.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40η

Β. Το φύλο του βρέφους κοριτσάκι

Γ. Τον τρόπο τοκετού:ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.Δεν χρησιμοποιήθηκε

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ελάχιστη 6,9 μέγιστη 9,1

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.όχι

28/08/2009 2730

31/08/2009 2610

05/09/2009 2790

11/09/2009 2920

18/09/2009 3140

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

στα 7-8

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 90ml,και πολλές φορές και 120ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

480ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela swing

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο μία και όχι πάντα

7β. ποιες ώρες αντλείτε και συνήθως απόγευμα μεταξύ 6 και 8

συνήθως 30 λεπτά με τρία τέταρτα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

4-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

ιδιαίτερη πείνα την πιάνει τις βραδυνές ώρες(απο 22:30 που αρχίζω να την θηλάζω και δεν χορταίνει με τίποτα και κλαίει συνέχεια όταν την αφήνω,μέχρι να της δώσω συμπλήρωμα,γύρω στις 02:00.)Προσπαθώ να το αποφύγω αλλα δεν γίνεται,αλλιώς δεν κοιμάται.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!:D Έχω ενα μπεμπακο 3 μηνων και θηλαζουμε αποκλειστικά απο την αρχή. Θέλω να ρωτήσω τα εξής (κυρίως την Αγλαϊα-λόγω γνώσεων και εμπειρίας), αλλά και όποια άλλη κοπέλα γνωρίζει:

1. Είναι φυσιολογικό να θηλάζει ακόμη και τώρα που είναι 5,5 κιλά για μία ώρα και άνα δίωρο; θα μειώσει κάποια στιγμή από μόνος του τη διαρκεια του θηλασμού και το μεσοδιάστημα ή υπάρχει περίπτωση να φτάσουμε έτσι στο 6μηνο στην εισαγωγή των στερων τροφών;

2. επειδή τον τσάκωσα να κάνει πιπιλα το δάχτυλο του και λόγω του ότι ενδείκνυται η πιπιλα έναντι του δαχτύλου, προσπαθώ να τον κάνω να ξεχάσει το δάχτυλο και να μάθει την πιπίλα. Επειδή όμως διάβασα κάπου να λές Αγλαϊα -αν κατάλαβα καλά- ότι η πιπιλα είναι εχθρός του θηλασμού γιατί ξεχνάει το παιδί να φάει και επειδή σε κιλά είμαστε οριακά πάνω στην καμπύλη (θα μπορούσε και καλύτερα μου είπε η παιδίατρος) δεν ξέρω τι να κάνω τελικά.

3. έχω νοικιάσει το lactaline θήλαστρο αλλά δεν έχω αντλήσει πάνω απο 2 φορές γιατί το στήθος μου μόλις θηλάσω δε βγάζει άλλο γάλα. Το άλλο στήθος φοβάμαι να το αδειάσω γιατί φοβάμαι μήπως δε βρεί το μωρό μετά από μία ώρα που θα θηλάσει (αν θηλάσει το μωρό από το δεξί και αντλήσω από το αριστερό, μετά ποιο στήθος να του δώσω;)

Τα στοιχεία μας είναι τα εξής:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40η

Β. Το φύλο του βρέφους άρρεν

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) φτ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. όχι

20-6 (ημ.γέννησης) 3050

24-6 (εξοδος απο μαιευτ.)2960

20-7 3900

23-8 4835

20-9 5435

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

9-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

οχι

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

όχι

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. ameda-lactaline personal

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

πάνω απο 5-6

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

περίπου 4-5

:sad:sorry για τις πολλές ερωτήσεις και για το τεράστιο ποστ αλλά μαζεύονταν οι απορίες και ζητώ τη βοήθεια σας ....!!!

XV25p2.png

Έχω το ίδιο πρόβλημα με την kira. Φοβάμαι μήπως μου σταματήσει το γάλα...

Αν τραβάω με το θήλαστρο(ηλεκτρικό της Nuk) κάθε 3-4 ώρες θα ξαναέχω γάλα??

PLZ βοηθήστε με γιατί δεν ήθελα να δώσω καθόλου συμπλήρωμα στο μωρό μου και τώρα δεν παίρνει σχεδόν καθόλου μητρικό γάλα! Όλη μέρα κλαίω.....

Ευχαριστώ πάρα πολύ!!

8b66868b08.png

Διαφημίσεις

• 2 εβδομάδες μετά...

Μάλλον επειδη μπηκαμε ολοι σε ενα κουβαδακι δε μας ειδε κανεις ακομη...;;;!!!Μας ακουει κανεις;;...Οι βετερανοι του θηλασμου help! ειναι φυσιολογικο να τρωει για τοση ωρα; δε θα επρεπε να εχει αρχισει να μειωνει τη διαρκεια θηλασμου; μηπως δεν κανω κατι καλα;

Κατι απεγνωσμενες μανουλες

XV25p2.png

Σας διαβάζω και είναι σαν να ακούω τον εαυτό μου κάποιους μήνες πριν.Beti,καταρχήν να σου ζήσει το αντράκι σου και ναι,είναι φυσιολογικό να τρώει με αυτούς τους ρυθμούς ακόμα.Μέχρι και 4-5 μηνών και μένα ο Κων/νος έτρωγε για μια ώρα,σιγά σιγά το μείωσε και τώρα είμαστε στο 10λεπτο,κάνω πάρτυ αν καθίσει τέταρτο και παραπάνω...Daisy84, για θήλαστρα δεν ξέρω,δεν χρησιμοποίησα ποτέ,αλλά δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862 σχετικά με θήλαστρα,μήπως δεν χρησιμοποιείς το σωστό.Καλή συνέχεια!

I love mummy's milk!

squsqusvi20080821_-8_Konstantinoulis+is.png

oaNOp3.png

Kira, διάβασε το τοπικ του επαναγαλακτισμού για να κόψεις το συμπλήρωμα σταδιακά. Είναι φυσιολογικό να κάθεται στο στήθος 23ώρες τη μέρα, προσπαθεί να ανεβάσει την παραγωγή σου στα επίπεδα που θέλει. Εσύ δίνοντας συμπλήρωμα χαλάς τη διαδικασία και το γάλα σου δεν αυξάνεται και δεν φτάνει εκεί που θέλει το μωρό. Άσε το γιατρό να λέει για το πόσο θα θηλάζεις. Εσύ θα θηλάζεις συνέχεια και με την παραμικρή αφορμή που θα σου δώσει το μωρό σου.

Beti, το μωρό σου έχει πάρει κατα μ.ο. αυτούς τους 3 μήνες, 825γρ/μήνα. Πολύ πάνω από το μ.ο. οπότε ο γιατρός σου δεν στα λέει και πολύ καλά. Είναι φυσιολογικό να θηλάζει όσο θέλει. Μην κοιτάς την ώρα, θήλαζε όσο θέλει το μωρό σου και σιγά σιγά θα μειώνει το χρόνο. Το πότε θα γίνει η μείωση διαφέρει από μωρό σε μωρό. Αν δεν βάλεις καλά στο μυαλό σου ότι ο θηλασμός δεν έχει προγράμματα και ώρες και διάρκειες θα αγχώνεσαι συνέχεια χωρίς λόγο.

Daisy84, απάντησε κι εσύ στις ερωτήσεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Kira, διάβασε το τοπικ του επαναγαλακτισμού για να κόψεις το συμπλήρωμα σταδιακά. Είναι φυσιολογικό να κάθεται στο στήθος 23ώρες τη μέρα, προσπαθεί να ανεβάσει την παραγωγή σου στα επίπεδα που θέλει. Εσύ δίνοντας συμπλήρωμα χαλάς τη διαδικασία και το γάλα σου δεν αυξάνεται και δεν φτάνει εκεί που θέλει το μωρό. Άσε το γιατρό να λέει για το πόσο θα θηλάζεις. Εσύ θα θηλάζεις συνέχεια και με την παραμικρή αφορμή που θα σου δώσει το μωρό σου.

σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση,θα κοιτάξω΄κι εκέι που λες και θα το προσπαθήσω..:P

Ευχαριστω παρα παρα πολυ και τις δυο σας!!Pipi εχεις δικιο για τα κιλα τελικα κι εμεις ετσι το σκεφτηκαμε αλλα λεω "άλλο να ευλγαμε τα γενια μας κι αλλο να στο επιβεβαιωνει και κάποιος ποιο εμπειρος. Πάντως ανοιξα και ενα θεμα μηπως υπαρχει καποια κοπελα να μου προτεινει παιδιατρο υπερ του θηλασμου στην ευρυτερη περιοχη της πευκης!Ελπιζω να βρεθει κάποια... Thanks ξανα! :)

XV25p2.png

Να προσθεσω οτι για τη διαρκεια θηλασμου ρωταω επειδη αλλα παιδακια σε αυτη την ηλικια τρωνε πιο γρηγορα και σκεφτομουν μηπως εχει παθει υπερβολικη προσκολληση. Αντλησα με το θηλαστρο 140 ml και του το εδωσε ο αντρας μου για να δω αν αντεχει 4 ωρες χωρις στηθος , ωστε να μπορω να παω στο γιατρο εστω χωρις να τον ταλαιπωρω και το μικρουλη μου και μια ωρα μετα τσιριζε!Αποτελεσμα; να του δωσω το στηθος μου, να φαει κι αλλο επειδη το βρηκε ευκαιρο και μετα να ειναι τουμπανιασμενη η κοιλιτσα του! :) Τελικα πηγα στον γιατρο μαζι με το μπεμπη! Αλλα αφου βλεπω οτι και άλλα παιδακια, οπως της mama mia ειχαν την ιδια αντιδραση δε με πειραζει! :)

XV25p2.png

Εγώ στο είπα γιατί πολλές φορές παρασυρόμαστε από το τι μας λένε και το τι κάνουν τα παιδιά τους οι άλλοι με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι κάτι κάνουμε εμείς λάθος και στην προσπάθεια να το διορθώσουμε, ενώ στην ουσία δεν υπάρχει, δημιουργούμε πρόβλημα. Το κάθε παιδί είναι διαφορετικό κι έχει τους δικούς του ρυθμούς. Εμείς δεν πρέπει να παρεμβαίνουμε όταν όλα πάνε καλά.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Αυτο ακριβως συμβαινει εχεις δίκιο καπως ετσι νιωθω καμια φορα...σκεφτομαι μηπως κανω εγω κατι λαθος, αλλα σκεφτομαι και οτι αν η παιδιατρος μας ήταν λίγο πιο θετικη με το θηλασμο και εγω θα ημουν πιο ηρεμη σε καποια θέματα.Αν και με το παιδι ειναι πολυ καλη και γλυκια , το ιδιο και με μας στις αποριες μας και στα τηλεφωνηματα, ερχεται και σπιτι εφοσον το θες, αλλα μια η συμβουλη την 5η μερα να θηλαζουμε ανα 2ωρο και μετα τις 30 μερες ανα 3ωρο, μια η ατακα οτι στους 5μησι μηνες θα δωσουμε βανιλια και προβληματιστηκα...

XV25p2.png

Καλησπέρα μανούλες!

Ως νέα μανούλα κι εγώ, έχω τις απορίες μου και ελπίζω να μπορείτε να με βοηθήσετε!

Λοιπόν...γέννησα στις 13 Σεπτεμβρίου μια πανέμορφη μπουμπού (ψωνάρα ε?) την οποία και θηλάζω αποκλειστικά. Η μικρή τρώει σχεδόν κάθε 2 ώρες εκτός απο το βράδυ που θα θηλάσει κάθε 3-4 ώρες.

Με προβληματίζει οτι θηλάζει για λίγη ώρα...απο 10 εως 20 λεπτά το πολύ. Και απορώ: χορταίνει? προλαβαίνει να πιεί το πιο λιπαρό γάλα ή απλά φουσκώνει με το πρώτο και σταματάει να θηλάζει???

(βάρος γέννησης 13/09/09 3220 γρμ

έξοδος απο μαιευτήριο 17/09/09 3300 γρμ

ζύγισμα παιδιάτρου 29/09 3800γρμ

πάνες λερώνουμε πολλές!)

Επίσης, έχω παρατηρήσει οτι το δεξί μου στήθος είναι μονίμως φουσκωμένο σαν να έχει πάντα γάλα ενώ το αριστερό μου στήθος μετά απο κάθε θηλασμό είναι σαν να "αδειάζει" και μου δίνει την αίσθηση οτι δεν έχει τόσο γάλα όσο το δεξί. Μπορώ να κάνω κάτι για να αυξήσω την παραγωγή σε αυτό το στήθος?

Τέλος, επειδή προς το παρόν νοικιάζω το symphony της medela και πλέον θέλω να αγοράσω θήλαστρο, το swing της medela είναι καλό για την περίπτωση μου όπου το χρειάζομαι μόνο για να κάνω μια άντληση το βράδυ όταν αισθάνομαι πρησμένη ή για να αφήνω ένα γευματάκι όταν χρειαστεί να λείψω απο το σπίτι??

fairytale, γιατί αγχώθηκες πάλι; Τα πηγαίνετε πολύ καλά και δεν χρειάζεται να αυξήσεις την παραγωγή σου με τεχνητό τρόπο. Το μωρό σου θηλάζει πολύ καλά και αν χρειαστεί περισσότερο, ξέρει τι να κάνει!

Αυτό που συμβαίνει με το δεξί και αριστερό στήθος είναι αρκετά συνηθισμένο. Η παραγωγή είναι ανεξάρτητη σε κάθε στήθος και θα ρυθμιστεί εν καιρώ. θα μπορούσες να ξεκινάς τους θηλασμούς από αυτό το στήθος αλλά αυτό σημαίνει ότι θα εναλλάσεις πολύ συχνά τα στήθη και θα προκαλέσεις υπερπαραγωγή. Η υπερπαραγωγή είναι ένα πρόβλημα αρκετά δύσκολο. Χαλάρωσε, ναι; Τα πάτε πολύ καλά.

Για τα θήλαστρα δες στο αντίστοιχο τόπικ. Και οι εταιρείες έχουν αναλυτικούς πίνακες για το ποιο θήλαστρο ταιριάζει σε ποια περίπτωση.

Ωστόσο, γιατί κάνεις άντληση το βράδυ; Μπλέκεις σε μπελά με αποστειρώσεις κτλ. Αν νιώθεις πρησμένη και το μωρό δεν ξυπνάει, βγάλε λίγο γάλα με το χέρι ή με το θήλαστρο, ίσα-ίσα για να ανακουφιστείς. Έτσι, θα προσαρμοστεί η παραγωγή σου ευκολότερα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...