Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Νέα μανούλα, απορίες για θηλασμό

Recommended Posts

Τα νεύρα μου κρόσια!!!Το "θηλασμός-μια υπέροχη σχέση", μου φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός στην καλύτερη!!!

Και παρ'ολο που προσπαθούσα να σκέφτομαι τα ενθαρρυντικά σας λόγια, και αφού έχω περάσει σχεδόν 40 ημέρες με το βυζί έξω, προχθές απελπίστηκα. Ο μπέμπης να τρώει όλη μέρα, να κοιμάται στο στήθος και με το που τον ακούμπαγα κάτω, να κλαίει σπαρακτικά λες κι είχες να φάει ώρες (ούτε συζήτηση για μαγείρεμα ή λοιπές δουλειές τελευταία).

Ε, το απόγευμα του φτιάχνω κι εγώ λίγο σκόνη. Τρώει 70ml και ησυχάζει ο κύριος για το επόμενο 2ωρο. Δεν τον ακούσαμε. ήρεμος κι ωραίος. Λέω έτυχε. Χθες όμως και σήμερα, πάλι τα ίδια. Με το που τρώει τη σκόνη, ηρεμεί το κακόμοιρο, όσο θήλαζε σπάραζε.

Και φυσικά δεν μπορώ να πιστέψω, ότι χορταίνει με το γάλα μου, δεν μπορεί.

Κι εχω κάνει τόση προσπάθεια η κακομοίρα ώστε να θηλάσω αποκλειστικά! Κράταγα το μπιμπερό κι έκλαιγα, αλλά έλα που το χρειαζόταν.

Ας μου το εξηγήσει κάποιος αυτό παρακαλώ, γιατί θα τρελαθώ!!!

Το παιδί μπαίνει στη ζωή σου & κάνει τόση φασαρία, που δεν αντέχεις.

Το παιδί φεύγει και αφήνει τόση ησυχία, που νομίζεις θα τρελαθείς.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 2,5k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τα νεύρα μου κρόσια!!!Το "θηλασμός-μια υπέροχη σχέση", μου φαντάζει όνειρο θερινής νυκτός στην καλύτερη!!!

Και παρ'ολο που προσπαθούσα να σκέφτομαι τα ενθαρρυντικά σας λόγια, και αφού έχω περάσει σχεδόν 40 ημέρες με το βυζί έξω, προχθές απελπίστηκα. Ο μπέμπης να τρώει όλη μέρα, να κοιμάται στο στήθος και με το που τον ακούμπαγα κάτω, να κλαίει σπαρακτικά λες κι είχες να φάει ώρες (ούτε συζήτηση για μαγείρεμα ή λοιπές δουλειές τελευταία).

Ε, το απόγευμα του φτιάχνω κι εγώ λίγο σκόνη. Τρώει 70ml και ησυχάζει ο κύριος για το επόμενο 2ωρο. Δεν τον ακούσαμε. ήρεμος κι ωραίος. Λέω έτυχε. Χθες όμως και σήμερα, πάλι τα ίδια. Με το που τρώει τη σκόνη, ηρεμεί το κακόμοιρο, όσο θήλαζε σπάραζε.

Κι εχω κάνει τόση προσπάθεια η κακομοίρα ώστε να θηλάσω αποκλειστικά! Κράταγα το μπιμπερό κι έκλαιγα, αλλά έλα που το χρειαζόταν.

Δυστυχως΄ο θηλασμος είναι μια δυσκολη υποθεση κ οποια πει το αντιθετο να μου το αποδειξει παρακαλω!!!Αλλά είναι θέμα υπομονής κι επιμονής.Θηλασα την μπεμπα μου 6 μηνες με νυχια κ με δοντια!!!Γιατι πολλές φορες αγανακτισα, εκλαψα κ εφτασα στο τσακ να δωσω ξενο γαλα!!!Γιατι το ρημαδι το ξενο τους καθεται στο στομαχι σα μπετο κ βεβαια νιωθουν φουσκωμενα , ενω με το δικο μας το εχουν χωνεψει στο τσακ μπαμ!!!Δε φταιει οτι δε χορταινει με το γαλα σου, φταιει οτι δυστυχως ειναι πολυ ευπεπτο...Τι εννοεις οσο θηλαζε σπαραζε???οτι κλαιει ολη την ωρα για φαϊ???Κι εμεις το περασαμε αυτο μεχρι τους 2 μηνες περιπου, μετα μεχρι κ τους 6 μηνες τρωγαμε καθε 2 ωρες.Κ πιστεψε με δυο ωρες περνανε τοσο γρηγορα που δεν καταλαβαινεις ποτε θηλασες τελευταια φορα κ λες παλι πειναει???κι ομως δυο ωρες περασαν κ δεν το καταλαβες!!!Ειμαι πολυ υπερ του θηλασμου κ δε θα σου ελεγα να σταματησεις, κανε υπομονη!!αν τωρα νιωθεις λιγο καλυτερα δωσε λιγο ξενο, απλα για να ησυχαζεις λιγακι.Αλλά μην το παγιωσεις γιατι θα θελει καλυτερα το μπουκαλι παρα εσενα στο τελος!!!Βεβαια το παν ειναι η καλαη σου ψυχολογια.Αν ειναι να μην εισαι καλα, δινε κ ξενο!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

goofy έχεις γράψει κάπου στοιχεία με την ανάπτυξη του παιδιού, τις πάνες που βρέχει κλπ; Ρωτάω για να τα δούμε και να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Αν όχι, απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Επίσης θα ήθελα να μας εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς όταν λες ότι όσο θήλαζε σπάραζε.΄

Προς το παρόν ηρέμησε. Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους!:D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

goofy έχεις γράψει κάπου στοιχεία με την ανάπτυξη του παιδιού, τις πάνες που βρέχει κλπ; Ρωτάω για να τα δούμε και να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε περισσότερο.

Αν όχι, απάντησε σε αυτές τις ερωτήσεις: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Επίσης θα ήθελα να μας εξηγήσεις λίγο καλύτερα τι εννοείς όταν λες ότι όσο θήλαζε σπάραζε.΄

Προς το παρόν ηρέμησε. Όλα τα προβλήματα έχουν τη λύση τους!:D

ναι, εχω απαντήσει εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35027&page=2

αυτη τη στιγμη ειναι περιπου 4600

Όσο θήλαζε, ξύπναγε με το που το ακούμπαγα κατω κοιμισμενο και σπαραζε στο κλαμα σαν να ειχε να φαει ωρες. με το που ηπιε μπιμπερο, ησυχασε για κανα 2ωρο.

Κοιμαται μονο κανα δεκαλεπτο ενδιαμεσα αποο τα συνεχη γευματα του κι αυτο οσο ειναι στα χερια.

πραγματικα κουραστηκα....

ευχαριστω για το ενδιαφερον.

ναι, εχω απαντήσει εδω:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=35027&page=2

αυτη τη στιγμη ειναι περιπου 4600

To μωρό σου ήταν 3100 τη 3η μέρα έβαλε 1500 γρ σε λιγότερο από 40 μέρες. Τα περισσότερα μωρά βάζουν 700-1000γρ στο ίδιο διάστημα.

με το που ηπιε μπιμπερο, ησυχασε για κανα 2ωρο.

Το αγελαδινό γάλα είναι πολύ δύσπεπτο και το μωρό ναρκώνεται μέχρι να το χωνέψει (τα μοσχαράκια έχουν 4 στομάχια για να το χωνέψουν...)

Το μωρό σου πίνει περίπου 1300 ml γάλα το 24ωρο.

Αυτό το 1,5 κιλο το έβαλε από το γάλα σου.

Αλήθεια πιστεύεις ότι χρειάζονταν τα 70ml. Είμαι σίγουρη ότι το μωρό σου δεν τα χρειάζεται.

Είσαι πολύ κουρασμένη και αυτά τα 70ml τα χρειάζεσαι για να ξεκουραστείς και να πάρεις δυνάμεις. Να τα χρησιμοποιείς έτσι και μάλιστα αν υπάρχει άλλος διαθέσιμος να δώσει το μπουκάλι, ακόμη καλύτερα και για σένα και για το μωρό.;)

Διαφημίσεις

GOOFY συνηθως ετσι ειναι ο θηλασμος.

Χορταινει με το γαλα σου γι αυτο αλλωστε εβαλε και τοσο βαρος.

Αλλα τα πραγματα δεν ειναι παντα τοσο ευκολα ειδικα το πρωτο διμηνο, ωστε να νιωθεις αυτην την "υπεροχη σχεση" :)

Υπεροχη συνηθως γινεται περιπου στον 3ο μηνα. Το μωρο εχει πια αποστασεις αναμεσα στα γευματα, εσυ δεν εχεις να αποστειρωνεις μπουκαλια, βγαινεις βολτα χωρις συμπραγκαλα και οταν κλαιει, τρωει αμεσως χωρις να περιμενει νερα να ζεσταθουν κλπ.

Επειδη ομως σε καταλαβαινω πολυ καλα, κι ακομη περισσοτερο καταλαβαινω αυτο το "κουραστηκα" που ειπες, θα σου προτεινα να δινεις ενα συμπληρωμα την ημερα, αφου αυτο θα σε ξεκουρασει.

Ετσι και το μητρικο γαλα θα συνεχισεις να προσφερεις στο μωρο σου με ολα τα θετικα που εχει και εσυ θα νιωσεις λιγο πιο ξεκουραστη, γιατι κακα τα ψεμματα μια μαμα με σπασμενα νευρα δε βοηθαει κανεναν :)

Προσωπικα τα εχω περασει αυτα που περιγραφεις (και χειροτερα γιατι ειχαμε και κολικους) και πηρα την αποφαση (αφου εβλεπα οτι το μωρο εβαζε βαρος κανονικα) να κανω υπομονη και να συνεχισω.

Προκειμενου ομως να σου λενε κανε υπομονη και εσενα να σου σπανε τα νευρα, δωσε λιγο ξενο (ως συμπληρωμα ομως) και σου ευχομαι καλη συνεχεια.

k9Tap3.png

ευχαριστώ και πάλι για τα ενθαρρυντικά σας λόγια. αλλά γιατί να είναι έτσι ο θηλασμός;; υποτίθεται ότι είναι το πιο φυσικό πράγμα στο κόσμο. και αν δεν είχα αυτό το φορουμ ή δεν είχα διαβάσει τόμους, δε θα είχα καταφέρει πάλι να θηλάσω.

ότι θα συνεχίσω, θα συνεχίσω, το έχω πάρει πατριωτικά. απλά δε θέλω να είναι εις βάρος του μωρού μου. και δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι αν χορταίνει, όταν θηλάζει όοοοολη μέρα και σχεδόν όλη νύχτα. και ξαναρωτάω, που χωράει όλο αυτό το γάλα;;;:)

διστάζω να δώσω συμπλήρωμα συστηματικά, για να μην πάθει τη σύγχυση θηλών.

και συγγνώμη αν αποθάρρυνα κάποιες με το μήνυμά μου, μάλλον είχα πολλά νεύρα..

Το σίγουρο είναι ότι αξίζει τον κόπο η όποια υπομονή κι αναμονή

και δεν μπορώ να μην αναρωτιέμαι αν χορταίνει, όταν θηλάζει όοοοολη μέρα και σχεδόν όλη νύχτα. και ξαναρωτάω, που χωράει όλο αυτό το γάλα;;;:)

Το μητρικό γάλα χωνεύεται γρήγορα για να χωράει κι άλλο, κι άλλο, κι άλλο....

Το μωρό σου είναι ΠΟΛΥ φαγανό!

και συγγνώμη αν αποθάρρυνα κάποιες με το μήνυμά μου, μάλλον είχα πολλά νεύρα..

Ένα μωρό σε φτάνει εύκολα στα όρια των αντοχών σου. Το δικό μου μωρό γονάτιζε άνετα 3 άτομα !!!!!

Κάνεις πολύ καλά και μοιράζεσαι την εμπειρία αυτή όπως ακριβώς είναι, με κούραση, με νεύρα, με εξάντληση, με αμφιβολίες, με πολλές ανησυχίες. Έτσι όταν μια ακόμη μητέρα ζήσει τα ίδια και σε διαβάσει, θα καταλάβει ότι δεν είναι μόνη, αυτό είναι πολύ σημαντικό!

Δεν είναι καθόλου αποθαρρυντικά αυτά που γράφεις, αντίθετα πολλές μητέρες μπορούν να πάρουν κουράγιο από τη δύναμη που βρίσκεις να συνεχίσεις, παρά τις δυσκολίες.

Φαντάσου πόσο μόνη θα ένιωθες αν έβρισκες μόνο ρόδινες ιστορίες. Αν τα παρατούσαν όλες όσες αντιμετώπισαν δυσκολίες, δεν θα είχες από που να πάρεις κουράγιο και δύναμη.

Όταν το μωρό μου έγινε 2,5 μηνών (αυτό που γονάτιζε τρεις...) πήγαμε διακοπές και δεν χάσαμε ούτε μια μέρα το μπάνιο μας και βγαίναμε κάθε βράδυ έξω!

Οι πολύ δύσκολες ώρες περνάνε σύντομα όσο κι αν φαίνονται ατέλειωτες όταν τις ζεις.

ευχαριστώ και πάλι για τα ενθαρρυντικά σας λόγια. αλλά γιατί να είναι έτσι ο θηλασμός;; υποτίθεται ότι είναι το πιο φυσικό πράγμα στο κόσμο.

Το ότι είναι φυσικό δεν το κάνει αυτόματα κι εύκολο!

Η επιβίωση ήταν πάντα δύσκολη και απαιτητική υπόθεση...

Η ανάγκη να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μας δίνει ώθηση να πάμε μπροστά και μας δυναμώνει!;)

Κι η δικιά μου εκανε ετσι... Και τελικα καταλαβα οτι δεν εκλαιγε γιατι δεν χοσταινε, εκλαιγε γιατι την εβγαζα απο τη ζεστη αγκαλια της μανουλας, αυτη αναζητουσε... Δυστυχως ή ευτυχως ο θηλασμος δεν ειναι μονο τροφη για το μωρο σου! (Και τωρα η δικια μου εχει το νου της να παιξει και το περιφρονει το στηθος...) Καλη επιτυχια σου ευχομαι. Στην αρχη θελει πολυ υπομονη αλλα αξιζει καθε λεπτο....

Διαφημίσεις

goofy μου πιστεψε με θα ρθει η στιγμη (που ειμαι εγω τωρα )που ειμαι σε φαση απογαλακτισμου, γιατι αληθεια κουραστηκα να ξυπναω καθε 2 ωρες το βραδυ...τα νευρα κροσια που λες κι εσυ...που θα ζηλευεις τις μανουλες που θηλαζουν. Κι εκει που λεω να τελειωσει το γαλα μου, τσουπ κ βαζω τη μικρη μου να πιει λιγο για να μη σταματησει. Εγω που εκλαιγα γιατι δεν επινε το ξενο γαλα, τωρα το κατεβαζει μονοκοπανιας κ στενοχωριεμαι που δε με αναζηταει. Ειχα σταματησει να δινω στηθος κ μονο αντλουσα κ η μπεμπα ειχε ξεχασει να θηλαζει κ της εδωσα στηθος κ δεν ηξερε τι να κανει...ξερεις πως ενιωσα???να πεθανω... ειμαστε τρελες εμεις οι θηλαζουσες...!!!!ΥΠΟΜΟΝΗ κι εμεις εδω ειμαστε για να σε ακουμε στα νευρα κροσια!!!!Εκει που εισαι ημουνα κ εδω που ειμαι θα ρθεις , λεει μια σοφη κουβεντα!!!Ποσο αληθεια ειναι...

RSvcp2.png wNVQp2.png

Tι παραπάνω μπορώ να προσθέσω goofy; Το μωράκι σου είναι μεγάλος φαγάνας και αγκαλίτσας! Να το χαίρεσαι.

Βέβαια δεν ξέρω πόσους μπορεί να γονατίσει, αλλά σου εύχομαι καλή δύναμη! Κάνεις πολύ καλά να μοιράζεσαι μαζί μας αυτά που αισθάνεσαι γιατί πραγματικά μας δίνεις δύναμη να συνεχίζουμε.

Πολλά φιλιά και καλή συνεχεια!

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

goofy,

και εγώ το ίδιο είχα πάθει, είχα φτάσει στα όριά μου, έτρωγε και δεν ησύχαζε και αφού μετά τον 2ο μήνα είδα ότι βάζει αρκετό βάρος (περίπου 1 κιλό το μήνα) της έδωσα πιπίλα και ηρέμησε λίγο και ηρέμησα και εγώ. Συνέχισα το θηλασμό με ζήλο αποκλειστικά μέχρι τον 6ο μήνα και μετά μέχρι τον 10ο. Και μετά το 2ο μήνα ήταν πραγματικά πολύ ωραία.

Πάντως και με μπουκάλι δεν είναι ρόδινα τα πράγματα, τα μωρά θέλουν να θηλάζουν, τελείωσε. Γιαυτό δίνουν τσάγια ενδιάμεσα για να ξεγελούν τη θηλαστική ανάγκη. Αλίμονο αν το μωρό έπαιρνε μπουκάλι γάλα κάθε φορά που κλαίει, θα γίνονταν τέρας. Το δικό σου όμως μπορεί να παίρνει το στήθος συχνά χωρίς να γίνεται υπέρβαρο και να παρηγοριέται από πονάκια, κολικούς, κά.

Και για να απαντήσω και στο φυσικό, παλιά οι γυναίκες δούλευαν τόσο πολύ στις αγροτικές δουλειές, που λέγανε το παιδάκι μου και το ραχατάκι μου όταν ήταν λεχώνες, γιατί κάθονταν σπίτι και ασχολιόντουσαν μόνο με το μωρό. Τώρα για μας που είμαστε καλομαθημένες μας φαίνεται βουνό.

Και για να απαντήσω και στο φυσικό, παλιά οι γυναίκες δούλευαν τόσο πολύ στις αγροτικές δουλειές, που λέγανε το παιδάκι μου και το ραχατάκι μου όταν ήταν λεχώνες, γιατί κάθονταν σπίτι και ασχολιόντουσαν μόνο με το μωρό. Τώρα για μας που είμαστε καλομαθημένες μας φαίνεται βουνό.

Σωστήηηηηηηηηηη!!! Η προγιαγιά μου λεχώνα έπαιρνε το μωρό και γυρνούσε στα χωράφια!

Εμείς απ' την άλλη δεν έχουμε μάθει στη σωματική κούραση και τα παίζουμε γρήγορα!

Διαφημίσεις

Αυτό που μας καταβάλει περισσότερο είναι το ξενύχτι, ο διακεκομμένος ύπνος. Και δεν είναι λίγο. Κάπου διάβασα ότι είναι ένα από τα πιο σκληρά βασανιστήρια που εφαρμόζουν σε κρατούμενους. Προκαλεί σύγχιση και απώλεια ταυτότητας. Η λύση μου ήταν, η κούνια κολλημένη δίπλα στο κρεβάτι μου, στο δεύτερο έμαθα να θηλάζω ξαπλωμένη στο πλάι, το άλλαζα αν χρειαζόταν και μετά στο κρεβατάκι του πάλι. Στο δεύτερο σχεδόν ούτε που σηκωνόμουνα από το κρεβάτι. Στο πρώτο σηκωνόμουνα, έπλενα θήλες, ξαγρυπνούσα τελείως, θήλαζα καθιστή, με είχε πεθάνει η μέση μου όταν είχε βαρύνει. Μαθαίνει ο άνθρωπος.

Σωστήηηηηηηηηηη!!! Η προγιαγιά μου λεχώνα έπαιρνε το μωρό και γυρνούσε στα χωράφια!

Εμείς απ' την άλλη δεν έχουμε μάθει στη σωματική κούραση και τα παίζουμε γρήγορα!

Μη ξεχνάμε όμως ότι όλες θηλάζανε γιατί δεν υπήρχε εναλλακτική οπότε είχαν και άλλα μέτρα και σταθμά. Κάποια πράγματα που εμείς μπορεί να θεωρήσουμε πρόβλημα εκείνες τα θεωρούσαν φυσιολογικά .π.χ. όταν ήρθε η γιαγιά να με δει στο μαιευτήριο την πρώτη μέρα το μωρό είχε σπαράξει στο κλάμα εγώ ήμουν σαν ζόμπι γιατί είχα περάσει μια νύχτα κόλαση με το μωρό να κλαίει στο στήθος και εγώ να κλαίω από τον πόνο της καισαρικής και τους καθετήρες όρθια αγκαλιά με το μωρό μου να κάνω πέρα δώθε και να λέω δεν μπορεί δεν έχω γάλα κάτι είναι λάθος, οπότε ο από μηχανής θεός έρχεται και μου λέει καλά δεν υπάρχει κανένας εδώ να σου δείξει κοίτα – βουτάει το μωρό το τυλίγει σε ένα σεντόνι με τα ποδαράκια διπλωμένα στην κοιλίτσα και σε 5 λεπτά το μωρό έκανε τον κόσμο μαύρο με κακά και ηρέμησε – έβγαλε λέει τις βρομιές λέει η γιαγιά (το γνωστό σε μας μηκώνιο) όλη νύχτα που ξεσηκώθηκαν όλοι δεν υπήρχε άνθρωπος να μου δείξει κάτι τόσο απλό. Όταν μιλάει η πείρα ...... τις έλεγα βρε γιαγιά μου κλαίει το μωράκι μου και μου έλεγε “ε και τι θες να κάνει να σου πιάσει φιλοσοφική κουβέντα δεν μπορεί ακόμα”. Στην γιαγιά μου φαινόταν φυσιολογικό σε μένα ήταν η απόδειξη ότι κάτι κάνω στραβά στον πανικό μου μέσα ήμουν σίγουρη για το δεύτερο.

Αχ κορίτσια μου και οι δικές μου πρώτες 80 μέρες θηλασμού , όπως λένε και οι παλιές μέχρι να δίπλοσαραντήσω ήταν αρκέτά δύσκολες ,μόλις έβλεπα όμως πόσο γαλήνευε στο στήθος , τα ξεχνούσα όλα . Είχα πάρει ένα κουτί σκονόγαλα για ώρα ανάγκης και κάθε φορά που το έβλεπα το κοίταγα και του έλεγα δε θα σε ανοίξω ποτέ όσο κι αν το θέλεις , όσο κι αν δυσκολέυομαι , έπρεπε να αντλώ 500 μλ γάλα τις 5 μέρες της εβδομάδας και είχα κάθε μέρα αγωνία , αν θα τα καταφέρω γιατί δεν αντλόυσα πολλή γάλα σε μια άντληση και έτσι ήμουν αναγκασμένη να κάνω 7-8 αντλήσεις νύχτα μέρα για να εξασφαλήσω το μητρικό αποκλειστικό θηλασμό , τα γράφω και συγκινούμαι , το ξέρω πως κάποιες θα σκεφτούν ότι δεν πάω καλά , αλλά δεν πειράζει . Να φανταστείτε ότι όταν επέστρεψα το symphony το θήλαστρο έιχα μια στενοχώρια που δεν περιγράφεται , ένιωθα πως έκλεισε ένας κύκλος της ζωής μου και ότι κάτι άγνωστο ξεκίναγε , βλέπετε το θήλαστρο και οι αντλήσεις είχαν γίνει η καθημερινότητα μου . Τώρα φυσικά ο θηλασμός πέρα από τα νυχτερινά ξυπνήματα είναι μια απόλαυση και για τους 2 μας .

Νέες μανούλες παλέψτε το , μην το βάζετε κάτω , στο τέλος θα ανταμοιφθείτε(δεν ξέρω αν το έγραψα καλά) και να ξέρετε πως ο επιμένων πάντα νικά!!!! Όλες σχεδόν δυσκλευτήκαμε , απλά είχαμε πολλή θέληση και τα στο τέλος το αποτέλεσμα μας δικαίωσε!!!!

τις έλεγα βρε γιαγιά μου κλαίει το μωράκι μου και μου έλεγε “ε και τι θες να κάνει να σου πιάσει φιλοσοφική κουβέντα δεν μπορεί ακόμα”.

:-) τι γιαγια φοβερη ειναι αυτη????να τη χαιρεσαι!!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

• 4 εβδομάδες μετά...

Καλημέρα καλή χρονιά με υγεία.

Τα νέα μας λοιπόν είναι τα εξής:

01/09/09 2790 γέννηση ύψος 48 περ,κφ 34,5

05/09/09 2730 έξοδος

22/09/09 3200 ύψος 52 περ.κφ 36

12/10/09 3700 55,5 37,5

02/11/09 4000 56 38

03/12/09 4300 57 39

04/01/10 4400 60 39,5

Η μικρή δεν πήρε το αναμενόμενο βάρος τον τελευταίο μήνα παρόλο που τις μέρες που εργάζομαι τρώει τρία γεύματα περίπου 350ml συνολικά με μπουκάλι μητρικό γάλα.

Η παιδίατρος μου πρότεινε ή να κάνουμε κάποιες εξετάσεις στη μικρή, αφού τρώει σωστά και δεν παίρνει βάρος, οι οποίες δεν μπορούν να γίνουν εκτός νοσοκομείου ή για 15 μέρες να της δίνω μόνο συμπλήρωμα και να ξεκινήσω ρυζάλευρο (με μητρικό γάλα )το απόγευμα για να δούμε πως θα πάει.

Πραγματικά δεν ξέρω τί να κάνω. Μάλλον θα δοκιμάσω το δεύτερο και με αντλήσεις θα προσπαθήσω να διατηρήσω την γαλουχία. Πόσες αντλήσεις θα πρέπει να κάνω το 24ωρο; Κάθε πόσες ώρες και πόσα λεπτά; Έχω νοικιάσει το lactina.

Μέχρι χθές αντλούσα κατά τις 03:30, το πρωί πριν φύγω για την δουλειά κατά τις 07:30, μία φορά στη δουλειά κατά τις 14:00. Κατά τις 5πμ ξυπνούσε η μικρή.

Προς Θεού, μην αρχίσεις ρυζάλευρο σε 4 μηνών μωράκι! Δε δίνουμε στερεες τροφές πριν τους 6 μήνες, το πεπτικό του σύστημα είναι ανώριμο ακόμα, δεν το λέω εγώ, το λέει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρία και όλοι οι αρμόδιοι φορείς. Ασε που θα στουμπώσει το καυμένο με το ρυζάλευρο και θα σου κάνει δυσκοιλιότητα και θα τρέχεις για άλλα μετά! Αποκλειστική τροφή στα βρέφη μέχρι 6 μηνών είναι το γαλα! Μα πού τη βρήκες αυτή την παιδίατρο? Είσαι και Θεσσαλονίκη, γιατί δεν πας στην Πατσούρου? (δεν κάνω διαφήμιση, αλλά εσείς εκεί στα βόρεια είστε πολύ τυχερές να έχετε παιδίατρο-πιστοποιημένη σύμβουλο θηλασμού και μου φαίνεται αδιανόητο να μην το εκμεταλλεύεστε!) Τι εξετάσεις είναι αυτές που πρέπει να γίνουν σε νοσοκομείο? Γιατί δεν ξεκινάς με μια καλλιέργεια ούρων, που είναι πολύ απλή εξέταση, να αποκλείσεις τουλάχιστον την ουρολοίμωξη (η ουρολοίμωξη μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη προσληψη βάρους).

Πόσες ώρες εργάζεσαι? Τις υπολοιπες που είσαι σπίτι, πόσο συχνά θηλάζεις?

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Κατερινα80, δεν είμαι ειδική , αλλά βλέποντας τις ζυγισεις φαίνεται ότι το μωρό έχει μεινει πίσω στο βάρος. Μην δώσεις ρυζάλευρο, δώσε αρκετό συμπλήρωμα προς το παρόν και επικοινώνησε επειγόντως με πιστοποιημένο σύμβουλο θηλασμού για να σου δώσει οδηγίες για τη συνέχεια. Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 3 παιδίατροι που είναι πιστοποιημένοι σύμβουλοι γαλουχίας:

Άννα Πατσούρου

Στέλιος Παπαβέντσης

Δώρα Μενούνου

καλημερα σε ολους ειμαι νεα μητερα και νεα στο forum

εχω ενα κοριτσακι 36 ημερων που γεννηθηκε στη 40η εβδομαδα με φυσιολογικο τοκετο και επισκληρειδιο. το μωρο γεννηθηκε χωρις να παρουσιασει κανενα προβλημα και το βαρος του ηταν 3 κιλα.

Τωρα το μωρο είναι 4,3 κιλα. Στην αρχη επαιρνε 200 γρ ανα 4 μερες αλλα στη συνεχεια εριξε τους ρυθμους του. Το θυλαζω αποκλειστικα, όμως ηθελε συνεχεια να τρωει, πολλες φορες κάθε μια ωρα και ακομα, ειχε μπερδεψει τη μερα με τη νυχτα με αποτελεσμα να κουραστω παρα πολύ και να μη κοιμομαι καθόλου…

Για να μπορεσω να κοιμηθω λιγο εβγαζα περιπου 100 γρ με το θηλαστο (της medela το mini electric) όμως δεν με βοηθησε πολύ γιατι η διαδικασια της αντλησης ηταν δυσκολη (ασε που την εκανα και λαθος αφου εκανα μια αντληση μια και εξω αντι να κανω πολλες φορες τη μερα και μικρες οπως εμαθα εκ των υστερων)

Το μωρο γυρω στις 30 μερες του εκανε 9-10 γευματα την ημερα και επερνε περιπου 750 γρ (το ζυγιζαμε πριν και μετα το θυλασμο). Λυθηκε και το θεμα μερας-νυχτας ευτυχως!!

Εδώ και μια εβδομαδα εχω βαλει ένα γευμα την ημερα με ξενο γαλα Ο γιατρος ειπε ότι αφου δεχεται το μπιμπερο ένα γευμα ξενο την ημερα δε θα βλαψει το θυλασμο.(είναι ο δευτερος παιδιατρος τον πρωτο τον στειλαμε γιατι ειχε δωσει στο παιδι σιδηρο, βιταμινη D και προβιοτικα)

Όμως τις τελευταιες μερες εχουν αρχισει αλλαγες στη συμπεριφορα του και προβληματα….

Συγκεκριμενα: εχει προβλημα στο θυλασμο! Καποιες φορες εκει που θηλαζει ΠΝΙΓΕΤΑΙ και σκαει στο κλαμα (μιλαμε για γοερο κλαμα που με κανει ρακος) και μετα αρνειται πεισματικα το στηθος (κλαιει χειροτερα). Οσο και να προσπαθω να το ηρεμησω δεν δεχεται.

Άλλες φορες εκει που θηλαζει αρχιζει ηχους δυσφοριας σαν κατι να το ενοχλει αλλα δεν τα παραταει αμεσως Στο τελος όμως βαζει παντα τα κλαμματα και τοτε αν ηρεμησει μπορει να ξαναθηλασει μπορει και να αρνηθει.

Άλλες φορες κυριως τη νυχτα που είναι νυσταγμενο τρωει ησυχα

Προσπαθω να το βοηθησω με το να το βαλω να ρευτει. Άλλες φορες ρευεται άλλες όχι αλλα το ρεψιμο δεν δειχνει να το βοηθαει.

Με το μπιμπερο πινει το ένα γευμα που λεγαμε χωρις προβλημα!

Φοβαμαι μηπως είναι συγχηση θηλων

Τωρα λογω του προβληματος αυτου της 2 τελευταιες μερες τρωει ακοαμα και 100 γρ λιγοτερο από πρωτα και αυτό γιατι δεν μπορει να κανει μεγαλα γευματα των 100-120 γρ (με θηλασμο παντα) που τα εκανε πριν. Ευτυχως χθες εφαγε 730 γρ αλλα παλι δεν εκανε κανενα μεγαλο γευμα

Με προβληματιζει ακομα ότι σταματησε να κανει κακα του Εκει που εκανε 6-8 φορες την ημερα τις τελευταιες 3 μερες κανει 1 φορα. Συνεχιζει όμως να κανει τσισα του. Παρολα αυτά συνεχιζει να παιρνει βαρος

ΕΠΙΣΗΣ: ειχαμε διαπιστωσει προβλημα παλινδρομησης. Το μωρο μετα το φαγητο όταν τη βαζαμε να ξαπλωσει εκανε ηχους δυσφοριας σαν βηξιματα, σφιγκοταν το στομαχακι του, τεντονοταν και εκανε το κεφαλι του προς τα πισω και εβαζε τα κλαμματα άλλες φορες κοιμοταν για λιγο και μετα ξυπναγε και εκανε τα ιδια. Ειχαμε δει και γουλιτσες. Το προβλημα λυθηκε με το να το κραταμε αγκαλια και κατακορυφα. Αυτό το ηρεμει σχεδον παντα και κοιμαται στον ωμο μας και ετσι το κανουμε παντα για 20-30 λεπτα μετα το φαι. Επισης ανασηκωσαμε και το σρωματακι του κατα 30 μοιρες. Ακομα κανει ηχους σαν βηξηματακια στον υπνο του όμως του περνανε και δεν ξυπανει…

Μηπως το προβλημα στο θηλασμο οφειλεται σε παλινδρομηση? Π.χ να εχει παθει οισοφαγιτηδα και να δυσφορει η να του ανεβαινει το γαλα και να πνιγεται?

Δειχνει να χειροτερευει και δεν ξερω τι να κανω…please help

Ευχαριστω εκ των προτερων και συγνωμη για το μεγαλο post

Να σου ζήσει το μωράκι σου γλυκιά μου.

Το βάρος σας είναι super έχει πάρει σε ένα μήνα το βάρος που άλλα βάζουν σε 2 οπότε η στασιμότητα δεν εμπνέει καμία ανησυχία για την ώρα.:D Το γεγωνός ότι δυσανασχετεί στο στήθος μπορεί να οφείλεται στην αυξημένη ροή που ενδεχομένως υπάρχει και μπορείς να το λύσεις κόβοντας την μπυρομαγιά ενα (δεν σου χρειάζεται δεν υπάρχει λόγος να την παίρνεις) που παρεμπιπτόντως αλλοιώνει τη γεύση του γάλακτος και σε μερικά μωρά δεν αρέσει και δύο δοκιμάζοντας και άλλες στάσεις θηλασμού. π.χ ξαπλωμένη και εσύ και το μωρό (η αγαπημένη μου) , καθιστή με πλάτη να ακουμπάει ελαφρώς προς τα πίσω και το μωρό να γέρνει προς το μέρος σου ώστε να μπορεί το μωρό να ελέγχει καλύτερα τη ροή σου....\

γνώμη μου ταπεινή επίσης για το μπουκάλι είναι ότι πειράζει και πειράζει πάρα πολύ να το δίνουμε όταν δεν υπάρχει κανένας λόγος. Το μωρό σου τα καταφέρνει περίφημα με το στήθος και εσύ ανταποκρίνεσαι πολύ καλά το μπουκάλι θα σας δημιουργήσει προβλήματα όχι μόνο λόγω σύγχυσης θηλών αλλά και με την παραγωγή σου (νόμος προσφοράς και ζήτησης)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...