Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Sos Χοληστερίνη, τριγλυκερίδια στην εγκυμοσύνη


Recommended Posts

Κορίτσια βοήθεια! Έχω ανησυχήσει ιδιαίτερα. Έκανα έκανα ένα βιοχημικό έλεγχο χθες και βρήκα την χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια λίγο ανεβασμένα. Χοληστερίνη : 257 με τιμή 200 και τριγλυκερίδια 189 με τιμή 150, LDL 139 με τιμή 130. Είμαι σε αναμένα κάρβουνα. Ευτυχώς ο αιματοκρίτης μου δεν έχει πέσει πολύ ήταν 35,6 και έχει πέσει στο 33,7. Την άλλη εβδομάδα θα κάνω και την καμπύλη σακχάρου . Πείτε μου πρέπει να ανησυχώ ή είναι λόγω της εγκυμοσύνης?

 

ΥΓ: Πάντα είχα χαμηλή χοληστερίνη, τριγλυκερίδια. Είμαι στην 23 εβδομάδα κύησης και έχω πάρει 4 κιλά

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Γεια σου Σωτηρία :D !

Καταρχην ψυχραιμία, δεν εισαι η μόνη! Υπάρχουν και χειρότερα !!

Σήμερα που πήρα τις απαντήσεις μου η χοληστερίνη μου ειναι 298!!! Τα τριγλυκερίδια και τα υπόλοιπα το ίδιο ανεβασμένα... Ο μικροβιολόγος μου λέει οτι το έχει δει να συμβαίνει σε κάποιες από τις εγκύους που παρακολουθεί. Εσένα βέβαια δεν είναι και τοσο μεγάλη η τιμή νομίζω. Τον Αυγουστο η δική μου ήταν 200 και σιγά σιγά αρχισε να ανεβαίνει και εχω πάρει μονο 2,5 κιλά σύνολο !!! :? Το ίδιο είχε γίνει και στην προηγούμενη εγκυμοσύνη μου που είχα φτάσει 320!!! Ο γυναικολόγος με έβαλε τότε σε διάιτα και τελικά κατέβηκε μόνο 40 μονάδες. Μετά τον τοκετό σιγά σιγά επανήλθε. Το ζάχαρο μου και τις δύο φορές στην καμπύλη ήταν πολύ καλό. Αυτή τη φορά η αλήθεια είναι ότι δεν έχω ξεκινήσει κάποια δίαιτα αν και θα έπρεπε...

Απέφυγε τα πολλά λιπαρά, τα γαλακτοκομικά πλήρη και όλα θα πάνε καλά....

 

Link to comment
Share on other sites

απο οσο ξερω δεν μετρανε χολυστερινη και τριγλυκεριδια στις εγκυες μην ανησυχεις σε ολες ανεβαινουν γι αυτο δεν τα παιρνουν υποψη οι γυναικολογοι εγω που εκανα ζαχαρο ο γιατρος μου ειπε να τρωω αυγο μην ανησυχεις ολα καλα θα πανε

Link to comment
Share on other sites

Κι εμένα η μικροβιολόγος δεν μου είχε κάνει τέτοιες εξετάσεις οταν τις ζήτησα γιατί μου είπε πως λόγω εγκυμοσύνης η χοληστερίνη και τα τριγλυκερίδια ανεβαίνουν πολύ!

Μην ανησυχείς και με το καλό το μπεμπέκι σου!

10/1/1998 Πρώτη φορά μαμά: Ο Ραφαήλ έρχεται στη ζωή μου!

TpqWp2.pngIgXop2.png

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια ευχαριστώ πάρα πολύ για την άμεση απάνησή σας. Η αλήθεια είναι ότι ο γυναικολόγος μου δεν μου ζήτησε να κάνω αυτές τις εξετάσεις απλά απο μόνη μου είπα να κάνω ένα τσεκ απ! Μου φαίνεται δεν ξαναψάχνομαι γιατί όσο ψάχνομαι χειρότερα γίνομαι όταν ανακαλύπτω κάτι! :)

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν ξερω σχετικα απλα θυμαμαι που περιμενα στην αναμονη στον γυναικολογο, και μια κοπελα εφερε τα αποτελεσματα στη μαια οπου τη ρωτησε γιατι δεν κανει ποτε χοληστερηνη και τριγλυκεριδια στην εγκυμοσύνη. Η μαια της ειπε οτι δεν εχει αξια να κανει γιατι παντα στην εγκυμοσυνη παιρνουν την ανιουσα και δεν μπορεις να βγαλεις συμπερασμα. Οποτε μην ανησυχεις. :wink:

lcWup3.png
Link to comment
Share on other sites

Πωπω!!! Δλδ εγώ δεν το γλιτώνω το έμφραγμα! Προ εγκυμοσύνης είχα 298 χοληστερίνη λόγω κληρονομικότητας. (ευτυχώς δεν είχα και τριγλυκερίδια). Τώρα με την εγκυμοσύνη που λέτε ότι ανεβαίνει και μάλιστα πολύ πού στην ευχή θα φτάσει; Στο Θεό; :shock:

Link to comment
Share on other sites

Αν υπηρχε κινδυνος να παθει καποια εγκυος κατι απο την χοληστερηνη πιστευω θα τη μετρουσαν οποτε μην ανησυχεις. Εγω δηλαδη που ειμαι ευτραφουλα και δεν εχω κανει ΠΟΤΕ χοληστερηνη (ουτε τωρα στην εγκυμοσυνη) τι να πω :P Δεν εχω ιδεα ουτε ποσο ειχα ουτε ποσο εχω. :lol:

lcWup3.png
Link to comment
Share on other sites

Αν υπηρχε κινδυνος να παθει καποια εγκυος κατι απο την χοληστερηνη πιστευω θα τη μετρουσαν οποτε μην ανησυχεις. Εγω δηλαδη που ειμαι ευτραφουλα και δεν εχω κανει ΠΟΤΕ χοληστερηνη (ουτε τωρα στην εγκυμοσυνη) τι να πω :P Δεν εχω ιδεα ουτε ποσο ειχα ουτε ποσο εχω. :lol:

 

Μην νομίζεις Ρουλάκι μου! Δεν έχει σημασία το πάχος και καμιά φορά ούτε η διατροφή. Ο παππούς μου ήταν ολοστρόγγυλος με μια κοιλιά νααα και είχε φάει γουρούνι στη ζωή του που πήγαινε σύννεφο. Πάντα χοληστερίνη κάτω από 180. Από την άλλη η καημένη η μαμά μου (που μου κληροδότησε όλα τα καλά της και χοληστερίνη και θυρεοειδή τρομάρα μου!) από μικρό κορίτσι νηστεύει όλες τις νηστείες σχεδόν το μισό χρόνο δεν τρώει ζωικά λίπη και τον άλλο μισό χρόνο προσέχει σαν τρελή! Κι είχε χοληστερίνη 340 μια περίοδο! Δεν το γλίτωσε το χάπι. Άτιμη κληρονομικότητα! Πάντως θα ενημερώσω το γυναικολόγο μου γιατί δεν το ξέρει. Από τη μια θα σου έλεγα να κάνεις,από την άλλη κάτσε στα αυγά σου! Τουλάχιστον να τρως χωρίς τύψεις!! :lol:

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Ρωτα τον να σου φυγει το αγχος. Μπορει να σου πει να περιορισεις τα λιπαρα απλα.

 

:lol::lol::lol::lol: Σαν ανέκδοτο μου φάνηκε αυτό με το να περιορίσω τα λιπαρά. Καλά... πολύ κρέας δε τρώω (τώρα αναγκάζομαι λόγω εγκυμοσύνης αλλιώς έκανα κι ένα μήνα να φάω προ εγκυμοσύνης) Τηγανιτά μόνο καμιά πατάτα κι αυτή σχετικά σπάνια. Γαλακτοκομικά μόνο πράσινα 2% δλδ. Αυγά κι αυτά σπάνια θα έλεγα. Καμιά φορά θα φάω κανένα γλυκάκι ή θα πάρουμε κάτι απέξω. Κατά τα άλλα ότι και να κάνω Ρουλάκι μου δεν πιάνει. Αν δεν πάρω χάπι θα με κυνηγάει μια ζωή σκέψου ότι για να ελέγξω αν είναι κληρονομικό μπήκα σε δίαιτα. Αυτό δεν ήτο δίαιτα!!! Αν το έκανα μια ζωή θα είχα σώμα μοντέλου. Ίχνος λιπαρού, γλυκού, τηγανιτού, αλμυρού, ανθυγιεινού δεν έβαλα μέσα μου και τσάκισα τις φυτικές ίνες, τις φυτικές στερόλες, τις φυτικές μπαρούφες που κάνουν καλό στη χοληστερίνη. Αποτέλεσμα έχασα κάποια κιλά, ένιωσα ευεξία, έλαμψε το δέρμα μου, έγινα πιο ανάλαφρη και πιο ευκίνητη..... και........ η χοληστερίνη έπεσε από 298 στα 246 (μόνο) και πήρε η μπάλα όμως και την καλά χοληστερίνη η οποία από 79 έπεσε στα 63 (αυτή πρέπει να είναι ανεβασμένη και σαν να μη μου έφταναν αυτά μου ανέβηκε και η λιποπρωτείνη Α από 40 στα 52 με όριο το 30!!!

Γιαυτό σου λέω ας τρώω να πάω τουλάχιστον χορτασμένη!!! :lol::lol:

Link to comment
Share on other sites

Bρε κορίτσια γιατί κάνετε τη ζωή σας δύσκολη?

Χοληστερίνη και τριγλυκερίδια δε μετράμε ποτέ στην εγκυμοσύνη.

Αφού κανείς γιατρος δεν τα ζητάει, γιατί πάτε γυρεύοντας?

 

Εγώ είχα από πριν τσιμπιμένες τιμές, εξαιτίας των αντισυλληπτικών που έπαιρνα (στις παρενέργειες αναφέρεται ότι προκαλεί δυσλειτουργία στον μεταβολισμό των λιπιδίων), όταν το ανέφερα στον γυναικολόγο μου είπε να μην ασχοληθώ καθόλου και ότι ο πλακούντας μετατρέπει τα λιπίδια σε μια ουσία (δε θυμάμαι ποια) χρήσιμη για το έμβρυο.

 

Χαλαράααα λοιπόν!

:)

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Κυρα δασκάλα για φερτε τον χάρακά σας να επαναφέρουμε την τάξη, γιατί βλέπω ότι τα κορίτσια μας είναι έτοιμα να παρεκτραπούν! :lol:

 

Διαχωρισμός:

τριγλυκερίδια/χοληστερίνη που προσλαμβάνουμε από τις τροφές --> τζιζ, κακό, δεν το θέλουμε, γι΄αυτό και καταναλώνουμε κατά το δυνατόν άπαχα κρέατα, χωρίς πέτσες, λίπια και λοιπά μπλιαχ με εννοήσατε πιστεύω

 

τριγλυκερίδια/χοληστερίνη που παράγει ο οργανισμός, ανεξαρτήτως του τι βάζουμε στο στοματάκι μας --> δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, ξέρει ο οργανισμός τι κάνει

 

Εν ολοίγις εντάξει, δεν ασχολούμαστε με το θέμα, αλλά δεν πάμε και γυρεύοντας έτσι? Γι' αυτό αφήστε κάτω το κοκορέτσι, μη φωνάξω το γιατρό σας και του τα πω όλα! Άτακτα κορίτσια!

:lol:

EXXQp3.pngAIzKp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

σημερα εκανα κατα τυχη και εγω εξετασεις γιατι ηθελα να δω τη πορεια του αματοκριτη εκτος οτι ο αιματοκριτης ειναι 33 ειδα αυξημενη χοληστερινη 256 κατι που δεν ειχα ποτε(συνηθως 150)και ldl 160 με οριο το 130!ανησυχησα περισσοτερο για το μικρο μου δε ξερω εαν επηρεαζεται!να το πω στο γιατρο?και δε τρωω και υπερβολικα κιολας!

KLinp2.pngjvcQp2.png
Link to comment
Share on other sites

  • 1 χρόνο μετά...

Καλησπέρα, είμαι έγκος 31 εβδομάδων στο 1ο μας παιδάκι κια χτες έκανα τις μηνιαίες μου αιματολογικές εξετάσεις. Όλα καλά με ζάχαρο, αιματοκρίτη κλπ και είπα να ελέγξω και χοληστερίνη και τριγλυκερίδια μια που στην προηγούμενη εξέταση ήταν ψηλά (χοληστερίνη 252, τριγλυκερίδια 200). Αυτή τη φορά αυξήθηκαν και άλλο και έχω τρομοκρατηθεί (χοληστερίνη 280 και τριγλυκερίδια 290). Πήρα τον γιατρό μου, ο οποίος ήταν σχετικά χαλαρός. Σημειωτέον ότι η κύηση είναι έπειτα από εξωσωματική γονιμοποίηση, είμαι 40 ετών, τον περισσότερο καιρό το έχω περάσει στο κρεββάτι λόγω ανοιχτού ταρχήλου και μετά λόγω περίδησης. Είμαι σε ακινησία (σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα) και τρέφομαι αποκλειστικά με κρέας, κοτόπουλο, ψάρι καθημερινά, σαλάτες, γιαούρτι 2%, ελαιόλαδο και 1 μήλο και 1 ακτινίδιο ημερισίως. Δεν τρώω κανένα απολύτως λιπαρό ή γλυκό. Θα χαρώ αν έχει κάποια σχετικέ πληροφορίες γιατί έχω φοβηθεί πολύ. Όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις μου είναι μια χαρά.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Είμαι καινούργια στο forum και θα εκτιμούσα πολύ να με συμβουλεύατε σχετικά. Ειμαι 40 ετών ,έγκυος 32 εβδομάδων στο 1 μας παιδάκι ύστερααπό εξωσωματική γονιμοποίηση και αφού είχαν ήδη προηγηθεί 2 αποβολές από φυσιολογική σύλληψη. Γενικά έχω περάσει το μεγαλύτερο μέρος της εγκυμοσύνης μου στο κρεββάτι, λόγωμικρού μήκους τραχήλου (μόλις 1,5 εκατοστό) που συνεχίστκε αφού περίπου στις 23 εβομάδες χρειάστηκε να κάνω περίδεση λόγω προβολής του σάκου. Απότότεέίμαι τελείως στο κρεββάτο και σηκώνομαι μόνο για τουαλέτα. Γενικά η διατροφή μου από τον 2-3 μήνα είναι εντελώς ανάλατα και άγλυκα και όταν περίπου πριν από κανένα μήνα ανέβασα ζάχαρο 99 ο γιατρός μου μου αφαίρεσε εντελώς και το άμυλο (ζυμαρικά, ρύζι, πατάτες, ψωμί κλπ). Το ζάχαρο έφτασε στα 89 έκτοτε, τρώγοντας μόνο κρέας, ψάρι και κοτόπουλο καθημερινά σε πλούσια ποσότητα, λαχανικά, ελαιόλαδο, γιαούρτι, μήλο και ακτινίδιο και περίπου 100-120 γρ. φέτα με χαμηλά λιπαρά καθημερινά γιατί είχα χαμηλή πίεση. Το ζάχαρο και γενικά όλες μου οι εξετάσεις είναι μια χαρά αν εξαιρ΄ςσουμε την χοληστερίνη που έφτασε τα 280 και τα τριγλυκερίδια στα 290. Τρομοκρατήθηκα μια που πότε μου δεν είχα τίποτα από τα δύο (βέβαια ποτέ δεν έτρωγα καθημερινά τόση πρωτεϊνη) και δεν έχω πάρει κανένα απολύτως κιλό στην εγκυμοσύνη μου αντιθέτως έχω χάσει 1-2 κιλά (ξεκίνησα βέβαια με παραπανίσια κιλά 92-93 και ύψος 1,65-1.67) και ο γιατρός μου είναι αρκετά αυστηρός στο θέμα της διατροφής. Έκτοτε τρώω μόνο λαχανικά, φρούτα, γιαούρτι 2%, μετρημένη ποσότηα ψαριού, όσπριου και ζυμαρικού (1 φλυτζάνι του τσαγιού στα 2 κυρίως γεύματα), και μετρημένο ελαιόλαδο (περίπου 2,5 κουταλιές την ημέρα). Αν μπορείτε πείτε μου τις δικές σας εμπειρίες.

Link to comment
Share on other sites

εγω ειχα παντα τιμες κατω του φυσιολογικου και στην εκγυμοσυνη πηγαν στο θεο!!!η γυναικολογος μου ειπε οτι τα μαχανηματα των εργαστηριων μπερδευουν τη χοληστερινη και τα τριγλικεριδια με την χοριακη και γι'αυτο ποτε στην εγκυμοσυνη δεν κανουμε ελεγχο αυτων των δυο.....2 μηνες μετα τον τοκετο ηταν ολα οπως πριν!!!μην ανησυχεις

IhCLp3.png

3Zdxp3.png

Link to comment
Share on other sites

μήν στενοχωριέσαι καθόλου γλυκιά μου,

 

στο πρώτο μου ξεκίνησα με 73 κιλά (1,68) έγινα 103, ήμουν ακίνητη 3 μήνες, έφτασα χοληστερίνη 400, τρι/δια 350, ζάχαρο φυσιολογικό.

 

σε αυτή την εγκυμοσύνη, εφτασα τώρα 98, τρώω οτι δεν μου φέρνει καούρα, και υγιεινά και τζανκφουντ και τα πάντα, τρι/δια 440 και χοληστερίνη ... στο θεό!

 

χαλάρωσε, δεν την αξιολογούν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης, ούτε τα τρι/δια, μετά την εγκυμοσύνη πρέπει να έχει κατεβεί στα φυσιολογικά εντός 3μήνου ή το πολύ εξαμήνου. σου δίνει απλά ένδειξη για το απο τί μπορεί να υποφέρεις στο μέλλον. το μόνο επικύνδυνο από αυτά είναι το ζάχαρο, αν έχεις όμως καλή καμπύλη είσαι οκ.

 

εγώ κάνω αυτή την χοληστεριναιμία λόγω και θεμάτων με τον θυροειδή, αλλά οι γυναικολόγοι που έχω ρωτήσει σχετικά μου λένε να μήν δίνω σημασία στις τιμές της χοληστερίνης κατά την εγκυμοσύνη. μετά να κάνω εξετάσεις και να δω οτι θα επανέλθει (την πρώτη φορά σε 3 μήνες ήταν σούπερ)

 

αυτά από προσωπική εμπειρία, ρώτα και κανέναν παθολόγο αν θέλεις για να ηρεμήσεις.

 

s-age.png

 

 

Link to comment
Share on other sites

telakiloukaki κι εγω θα σου πω οτι δε χρειαζεται να ανησυχεις.κι εμενα στην εγκυμοσυνη μου μου εβγαιναν αυξημενες οι τιμες της χοληστερινης..και η γιατρος μου και η μικροβιολογος μου ειπαν οτι στην εγκυμοσυνη η χοληστερινη βγαινει ψευδως ανεβασμενη και δεν την αξιολογουν..μην αγχωνεσαι αδικα...:D

q3pIp3.png

7QYNp3.png

Link to comment
Share on other sites

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ανεβαίνουν οι τιμές της χοληστερίνης και των τριγλυκερίδιων. Για αυτό το λόγο δεν κοιτάνε τις τιμές τους. Κάθε μήνα παρακολουθείς μόνο Γενική αίματος/ ούρων, σάκχαρο και ουρία.

 

Συνήθως μετά την γέννα κάνουν κανά 6μηνο με χρόνο για να έρθουν στις φυσιολογικές τιμές

Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΙΟ ΧΑΡΙΣΜΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ ΤΗΣ.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...