Μετά το Σχολείο, τι; ΙΕΚ, ΤΕΙ, ΑΕΙ & επαγγελματική κατάρτιση
Εν καιρώ κρίσης, ποιές δυνατότητες υπάρχουν για την κατάρτιση ή τις σπουδές των πλέον ενήλικων νέων;
33 θέματα σε αυτή την ενότητα
-
- 1 follower
- 0 απαντήσεις
- 84 εμφανίσεις
Καλησπέρα σε όλους... Θα ήθελα να με βοηθήσετε αν γνωρίζετε φυσικά... Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε ξεκίνησα εσπερινό ΕΠΑΛ για ειδικότητα... Τώρα τον Οκτώβριο έμεινα άνεργη... Η ερώτηση μου είναι...μπορώ να μπω στο ταμείο αφού πηγαίνω ΕΠΑΛ? Ή θα μου ακυρώσουν την αίτηση? Επίσης παρακολουθώ δυο σεμινάρια στο εκεκ Πατρών... Κ μου είπαν ότι πρέπει να διαγράφω... Τους είπα ότι δεν είναι επιδοτούμενα... Εγώ πληρώνω για να τα κάνω,δεν θαε πληρώσει το κράτος... Μου είπαν όχι... Ξέρει κανένας να μου πει από εμπειρία δική του ή αν εργάζεστε σε κάποιο δυπα? Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων...
Last reply by Αννούλαααα, -
Διαφημίσεις
-
Kαλών Τεχνων
από ZWH- 12 απαντήσεις
- 13,6k εμφανίσεις
Η κορη μου φετος θα παει δευτερα λυκειου και οπως καταλαβαινετε ψαχνεται και ψαχνομαστε για να δουμε τι θα επιλεξει να δωσει στις πανελληνιες του χρονου, ετσι ωστε να κανει και τη προετοιμασια που πρεπει. Ως επιλογες της μεχρι στιγμης, ειναι το Καλων τεχνων, ψυχολογια και το μουσικο.. (νομιζω... ουτε η ιδια ακομη δεν εχει κατασταλαξει). Ειναι και ειμαστε πολυ μπερδεμενοι για τα βηματα που πρεπει να ακολουθησει. Τι ακριβως χρειαζεται για το καλων τεχνων? Θα πρεπει να παει σε "ειδικο" φροντιστηριο για σχεδιο κτλ ή μπορω να βρω καποια δασκαλα που προετοιμαζει τα παιδια? Που θα τα βρω αυτα? Μονο στο κεντρο της Αθηνας υπαρχουν?
Last reply by Milt, -
- 6 απαντήσεις
- 1,4k εμφανίσεις
Χαίρετε! Είμαι 23 ετών και ετοιμάζομαι για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό (αν ο ουρανός δεν πέσει στο κεφάλι μας ως τότε ). Ως τώρα, εργάζομαι, υπό καθεστώς μαθητείας, στο αντικείμενο μου (προϋπόθεση για τις εξετάσεις άδειας άσκησης επαγγέλματος) και μετά τη δουλειά, και κάποια βράδια ή σαββατοκύριακα, προσέχω παιδάκια, πράγμα που έκανα και κατά τη διάρκεια των σπουδών μου, πιο περιστασιακά, βέβαια, γιατί προτεραιότητα ήταν η σχολή μου. Οι γονείς των μικρών που προσέχω τώρα, οι οποίοι έχουν γνωστούς στο μέρος που πηγαίνω, έχουν τη δυνατότητα να με προτείνουν, μάλιστα ήδη έχουν μιλήσει με αρκετά ενθουσιώδη λόγια σε φιλική τους οικογένεια που ψάχνει ελληνόφων…
Last reply by alkmeneg, -
- 0 απαντήσεις
- 1,3k εμφανίσεις
γεια σας ειμαι αποφοιτη λυκειου και σκεφτομαι να δωσω παννελινιες 2η φορα για να περασω καπου ετσι ωστε να γινω γραφιστας γιαι με ενδιαφερει πολυ το συγκεκριμενο επαγγελμα εχει καποιος σπουδασει στο αει γραφιστικης στο παδα για να μου πει τις εμπειριες του και την ισχυ του πτυχιου του? εχω ψαξει και ιδιοτικες σχολες μονο που αυτες δεν εχουν καθολου ισχυρο πτυχιο και επισης δεν εχω μεγαλη οικονομικη δυνατοτητα ....
Last reply by QueenFirecracker, -
- 40 απαντήσεις
- 22,5k εμφανίσεις
Καλησπέρα σας! Μέρες τώρα χαζεύω συζητήσεις για τα σχολεία, το εκπαιδευτικό σύστημα. Οι συζητήσεις για γνώσεις, χαρτιά, διπλώματα πραγματικά δίνουν και παίρνουν, ειδικά το Σεπτέμβρη (ως εποχιακό φρούτο). Ο καθένας από εμάς έχει σχηματίσει μια άποψη βασισμένη κυρίως στα προσωπικά του βιώματα. Λοιπόν... εδώ έρχεται και η ερώτησή μου: Μιας και είμαστε πλέον ενήλικες και έχουμε βρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το δρόμο μας... πόσο άραγε επιβεβαιώθηκαν οι εκάστοτε εκπαιδευτικοί που συναντήσαμε στο δρόμο μας όταν εμείς ήμασταν μαθητές; Υπήρξαν άνθρωποι που μας υποτίμησαν και τελικά η ζωή αποδεικνύει πως έπεσαν έξω στις "προβλέψεις" τους; Υπήρξαν άνθρωποι εμπνευστές που μα…
Last reply by Nefeli2014, -
- 1 follower
- 28 απαντήσεις
- 5,6k εμφανίσεις
Αν και στο φορουμ οι περισσοτερες μανουλες εχουν μικρα παιδακια, θα ηθελα να συζητησουμε αν καποια εχει εμπειρια απο δυσλεξια και παιδι στο Πανεπιστημιο. Τι γινεται οταν ενα παιδι με πολυ προσπαθεια εχει φτασει σε ικανοποιητικο επιπεδο ωστε να ονειρευεται την εισαγωγη του σε σχολη της προτιμησεως του; Ειναι τελικα δυνατον να γινει κατι τετοιο η θα πρεπει (οπως συμβουλευσε η ψυχολογος), να "ενημερωθει" οτι θα πρεπει οι στοχοι του να ειναι μικροτεροι; μπορει ενα παιδι με δυσλεξια μαθητης του 18_19 με πολυ διαβασμα, να περασει σε σχολη υψηλων μοριων οπως επιθυμει; και μετα; μπορει να τα καταφερει; Μιλαω καθαρα για θεματα δυσλεξιας, οχι χαμηλο iq η αλλη δυσκολια.
Last reply by Αννα 35, -
- 21 απαντήσεις
- 15,6k εμφανίσεις
Καλησπέρα! Ειμαι 16 και φετος θα μπω στη Β' Λυκειου. Διαλεξα θεωρητικη κατευθυνση γιατι μου αρεσει περισσοτερο και οι σχολες που εχει με ενδιαφερουν αρκετα. Πιο πολυ ομως με ενδιαφερει η υποκριτικη. Θελω πολυ μολις περασω σε καποια σχολη να ξεκινησω μαθηματα για να δωσω σε καποια δραματικη σχολη. Βεβαια, απ' ό,τι ειδα η χωρα μας δεν εχει και το καλυτερο συστημα εκπαιδευσης για ηθοποιους μιας και ειναι εντελως ανοργανωτα ολα. Ειδικοτερα, για να μπει καποιος σε ιδιωτικη δραματικη σχολη θα πρεπει, συνηθως, να περασει απο εισαγωγικες εξετασεις και αν καταφερει να μπει θα πρεπει να πληρωνει καθε μηνα 250-450 ευρω (εξαρταται απο την σχολη, ισως και παραπανω). Καταλαβαινετε κι ε…
Last reply by Adios amigos, -
- 7 απαντήσεις
- 2,7k εμφανίσεις
Καλησπερα, μπαινω απευθειας στο θεμα, θελω να παω να σπουδασω στο εξωτερικο δραματικη σχολη για ηθοποιος και ετσι να προσπαθησω για τηλεοραση, σινεμα κ.λ.π και εχω καταληξει για Σκωτια(εαν θελεται προτείνετε καποια αλλη χωρα. Το θεμα ειναι το θελω παρα πολυ και ειμαι σιγουρος οτι θα το καταφερω αλλα εαν δεν καταφερω να περασω στην audition τι θα κανω???(εας με βοηθησει καποιος εαν καταλαβαίνει τι εννοω!) μετα θελω να κανω και αλλες ερωτησεις αλλα ας πιαστουμε απο ενα θεμα πρωτα. Ευχαριστω!
Last reply by Συντονιστής Περιεχομένου, -
- 2 followers
- 2 απαντήσεις
- 763 εμφανίσεις
Γεια σας κορίτσια, δεν ήξερα πού να το γράψω το θέμα κ ελπίζω να το ανοιξα σωστά. Αυτο το διάστημα ψάχνω για δουλειά λόγω οικονομικών κ θα ήθελα την βοήθεια σας. Πέρασα συνέντευξη από πασίγνωστη κτηματομεσιτικη εταιρεία ως συμβουλος ακινητων που έχει γραφεία σε πολλά μέρη της Ελλαδας. Δουλεύει κάποιος εκεί ή κάποιος γνωστος/συγγενής?? Αξίζει τον κόπο ή απλά θα χάσω την ώρα μου? Μπορείς να βγαλεις λεφτά έτσι ή θα δουλεύω τζάμπα.. Εν τω μεταξύ η πρώτη μεγάλη εκπαίδευση γίνεται σε Αθηνα κ Θεσ/νικη για 5 μέρες.. Πως θα αφήσω την μικρή μ αν αποφασισω να πάω?? Εσείς τι θα κάνατε???
Last reply by mama16, -
- 1 απάντηση
- 2,2k εμφανίσεις
Έχω παιδί στην ηλικία των 14 ετών και νοσεί από οικογενή μεσογειακό πυρετό. Γνωρίζει κάποιος , να μου δώσει πληροφορίες για το αν η νόσος αυτή συγκαταλέγεται στις παθήσεις που δεν δίνουν πανελλαδικές , αλλα μπαίνουν με το 5%.
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 19 απαντήσεις
- 2,5k εμφανίσεις
Καλησπέρα! Είμαι 18 χρόνων και φέτος έδωσα πανελλήνιες. Πέρασα νοσηλευτική. Μου αρέσει σαν σχολή, άλλα αποφάσισα να ξαναδώσω για Ιατρική (όχι ότι θα περάσω άλλα λέω να το ξαναπροσπαθήσω ) Κάποιοι για να χαλαρώνουν πηγαίνουν γυμναστήριο, άλλοι για καφέ... εγώ θέλω πχ 1 φορά την εβδομάδα, να κάνω κάτι διαφορετικό. Κάπου εδώ έρχεται η κουφή ερώτηση που ντρέπομαι να κάνω. Φοβάμαι ότι όλοι θα με κοροϊδεύουν. Δεν ξέρω αν γνωρίζετε αλλά στο εξωτερικό μπορείς να πας σε νοσοκομείο και να εργασθείς εθελοντικά ώστε να καταλάβεις αν πράγματι σου ταιριάζει όλο αυτό. Κάπου είχα ακούσει ότι αυτό γίνεται και εδώ, ισχύει? Ζω σε μικρή πόλη και όλοι λίγο πολύ γνωρίζονται μεταξύ τους κα…
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 2 απαντήσεις
- 1,1k εμφανίσεις
Καλησπερα!!! Γραφω στην συγκεκριμενη ενοτητα και θα καταλαβετε στην πορεια το γιατι. Ισως το κειμενο μου να μην εχει σχεση με θεματα οικογενειας, μητροτητας, παιδιων κτλ, αλλα μιας και εχω γραψει ηδη παλιοτερα εδω καποια πραγματα, θεωρω πως ταιριαζει να γραψω ακομα καποια πραγματακια που θελω, μιας κ μεσα απο εδω εχω βοηθηθει απο καποια ατομα και θελω με αυτα που θα γραψω να περασω ενα δυνατο και αισιοδοξο μηνυμα σε οσους με διαβασουν! Πριν 3 χρονια γραφτηκα στο συγκεκριμενο φορουμ ψαχνοντας πληροφοριες για επεμβαση σκολιωσης, μιας και τοτε πονουσα πολυ και σκεφτομουν σοβαρα την επεμβαση. Στη συνεχεια, αφου μιλησα με ατομα που εχουν κανει επεμβαση σκολιωσης κ…
Last reply by Lorien, -
- 2 απαντήσεις
- 1,3k εμφανίσεις
Γεια σας με λενε γιωργο και πάω πρώτη λυκειου και τελείωσα έβγαλα μ.ο 15 και επειδή έχω σκεφτεί να σπουδάσω τεχνικός εφαρμογών αλλα μου είπαν οτι εχει υψηλές βάσεις και καλύτερα είναι να πάω επαλ γιατι περνάω πιο εύκολα!!ποια ειναι η γνώμη σας γι αυτο??Μήπως έχετε να μου προτείνεται κανένα "καλο" επαλ στην αττική?δηλαδή που να γίνεται μάθημα..σας ευχαριστώ!!
Last reply by Μαρια38, -
- 8 απαντήσεις
- 1,6k εμφανίσεις
Γεια σας ειμαι 19 χρόνων και έχω αρκετά προβλήματα με τους γονείς μου ( θα έλεγα τον τελευταίο καιρό ) αλλά τελικά τα προβλήματα ήταν από πολύ παλαιότερα οι γονείς μου λοιπόν από πάντα ( και όταν λέω από πάντα το εννοώ ) με πίεζαν πολύ για τα μαθήματα αφού στόχος τους ήταν να μπορούν να λένε ότι το παιδί τους είναι η καλύτερη μαθήτρια . Για να καταλάβετε ένα χρόνο πριν πάω πρώτη δημοτικού είχε αγοράσει η μάνα μ τα βιβλία της επόμενης χρονιάς για τα μάθω όλα απ έξω . Τέλος πάντων μεγαλώνοντας είχαν πάντα την απαίτηση να είμαι η καλύτερη μαθήτρια και με μάλωναν υπερβολικά πολύ αν τύχαινε και δεν έφερνα καλούς βαθμούς από δημοτικό - γυμνάσιο - λύκειο εχω ακ…
Last reply by ΑΡΓΚ, -
- 1 απάντηση
- 1k εμφανίσεις
Γειά σας παιδιά. Είμαι άνεργος εδώ και λίγα χρόνια. Πρόσφατα μου προσφέρθηκε μια δουλειά σε Παν/μιο της Αλεξανδρείας της Αιγύπτου. Θα ήθελα να ακούσω εμπειρίες και αν τελικά αξίζει να πάω σε αυτή τη χώρα. Αν μείνω εδώ δε βρίσκω δουλειά με τίποτα.
Last reply by popi76, -
- 16 απαντήσεις
- 14,7k εμφανίσεις
Καλησπέρα. Βλέποντας τις φετινες βάσεις εισαγωγής των σχολών διαπιστωσα ότι έπεσαν αρκετά. Με το βαθμό που είχα βγάλει όταν εδωσα, φέτος θα περνουσα άνετα σε 2-3 που εχω υπόψη μου, αλλά το κακό είναι ότι το 10% ισχύει μόνο για τα επόμενα δύο χρόνια. Εγώ επομένως που εδωσα πανελληνιες το 2011, δεν μπορώ να χρησιμοποιησω το σύστημα με το 10%, όπου δηλαδή κρατας τον ίδιο βαθμό. Σκέφτομαι ότι αν του χρόνου οι βάσεις κινηθούν στα ίδια επίπεδα με φέτος, μπορώ να βγαλω ίσως ένα βαθμό να περασω σε μια απο αυτές τις σχολες που έχω υπόψη μου. Δεν ξέρω βέβαια αν είμαι πλέον μεγάλη ηλικιακα για πανελληνιες + 4 χρόνια μετά σπουδές. Από την άλλη γραφτηκα σε ιεκ με αντικείμενο που μου α…
Last reply by alexekab2, -
- 3 απαντήσεις
- 5,2k εμφανίσεις
Η σωστη προετοιμασια ειναι απαραιτητη για την επιτυχια στις εξετασεις. Ποια ομως ειναι η σωστη προετοιμασια και πως επιτυγχανεται? Μπορει ενα παιδι να διαβασει μεθοδικα μονο του χωρις φροντιστηριο και να περασει? Εχει περισσοτερες επιτυχιες αν παει σε ενα μεγαλο φροντιστηριο στο κεντρο της Αθηνας? Εαν ειναι συνοικιακο και οικογενειακο και το παιδι αισθανεται ανετα εκει και διαβαζει? Λοιπον γιατι σας τα ρωταω ολα αυτα.Εχω επιλεξει ενα συνοικιακο φροντιστηριο για την νκορη μου,μικρο αρκετα φιλικο.Ουσιαστικα το διαλεξε η κορη μου αφου ειχε παει εκει εναν μηνα στην τριτη γυμνασιου πριν τις εξετασεις. ΑΡχικα εκανε προετοιμασια σε ενα μεγαλυτερο στην περιοχη που ζω, ομως ουτε…
Last reply by marianthi_tsig, -
σχολή
από marianthi_tsig- 9 απαντήσεις
- 5,8k εμφανίσεις
Γεια σας! είμαι 20 χρονών και σπουδάζω νομική το ήθελα από 2α γυμνασίου και χωρίς να θέλω να περιαυτολογήσω, είχα τις δυνατότητες να τα καταφέρω. Τα κατάφερα χωρίς εξαντλητικό διάβασμα και με καλό βαθμό να μπω στη σχολή αλλά... Είμαι στο 2ο έτος και νοιώθω ότι η σχολή δεν είναι για μένα...μ' αρέσει πολύ, αλλά η ύλη μου φαίνεται χαοτική, ο τρόπος που γίνεται το μάθημα το ίδιο και επίσης αποθαρρύνομαι πολύ από τα διάφορα κακώς κείμενα στο πανεπιστήμιο καθώς και από το γεγονός ότι βλέπω κάποιους συμφοιτητές μου να είναι πραγματικά πανέξυπνοι και με ώριμη νομική σκέψη.. Νοιώθω ότι δε θα καταφέρω να γίνω πραγματικά καλή στην επιστήμη που διάλεξα και αυτό μου κόβει κάθε όρε…
Last reply by marianthi_tsig, -
- 1 follower
- 23 απαντήσεις
- 13,8k εμφανίσεις
Καλησπερα. Εχω μια κορη που φετος πηγαινει δευτερα λυκειου. Τα ενδιαφεροντα της εχουν να κανουν με ζωγραφικη και μουσικη. Γενικα ειναι καλη μαθητρια αλλα λιγο μμπερδεμενη στο τι θα κανει μελλοντικα. Στο σχολειο δεν γινεται το μαθημα του επαγγελματικου προσανατολισμου και προσπαθουμε να δουμε τι μπορει να κανει. Αρχικα εχει στο μυαλο της να δωσει για την καλων τεχνων (οπως σας ειχα πει και παλιοτερα). Επειδη απ οσες συζητησεις εχω κανει, ειναι πολυ δυσκολο να μπει, σκεφτομαστε εναλλακτικες. Σε καμια περιπτωση δεν σκεφτομαστε ιδιωτικη σχολη. Μιλησα και με καθηγητρια της και μου ειπε οτι οντως πρεπει να σταφει σε σχολες που εχουν σχεση με τα καλλιτεχνικα, οπως η καλων τεχνω…
Last reply by ZWH, -
- 33 απαντήσεις
- 28,4k εμφανίσεις
κοριτσια γεια σας!αποφασισα να σας γραψω για να μοιραστω το αγχος μου...ξεκινησα διαβασμα προκειμενου να δωσω παλι πανελληνιες...ομως εχω αγχωθει αν θα προλαβω να βγαλω την υλη,αν θα γραψω... επισης θα ηθελα καποια κοπελα να με ενημερωσει ποτε πρεπει να παω σε σχολειο για να βγαλω τον κωδικο που χρειαεται στις εξετασεις...ευχαριστω εκ των προτερων...και ευχομαι ολα τελικα να πανε καλα!
Last reply by Lorien, -
- 1 απάντηση
- 9,7k εμφανίσεις
Επειδή (λόγω επαγγέλματος) διαπίστωσα ότι δεν γνωρίζουν πολλοί για τις δημόσιες ΕΠΑΛ και τι ισχύει για την φοίτηση, τα δικαιώματα, τα πλεονεκτήματα κλπ σε αυτές, ανοίγω αυτό το θέμα προς ενημέρωση γονέων αλλά και μαθητών. Οι μαθητές μπορούν να είναι και ενήλικοι, αποκτούν απολυτήριο και πτυχίο ειδικότητας. Η φοίτηση είναι δωρέαν. Όσοι έχουν ήδη απολυτήριο λυκείου εγγράφονται στην ειδικότητα που επιθυμούν και παρακολουθούν μόνο μαθήματα ειδικότητας (23 ώρες την εβδομάδα) και καθόλου γενικής παιδείας. Παρέχει η δυνατότητα αναβολής στράτευσης. Αποκτάται άδεια άσκησης επαγγέλματος χωρίς εξετάσεις πιστοποίησης- όπως απαιτείται για τους αποφοίτους ΙΕΚ. Υπάρχουν κ…
Last reply by tarta, -
- 0 απαντήσεις
- 11,1k εμφανίσεις
Το πρώτο δελτίο τύπου για την ενότητα Μετά το Σχολείο:
Last reply by administrator, -
- 16 απαντήσεις
- 17,6k εμφανίσεις
Κορίτσια άνοιξα αυτό το θέμα μιας και δεν βρήκα παρόμοιο. Μέσα απάυτό θα ήθελα γονείς, αλλά και παιδιά που φοιτούν στην Γ΄Λυκείου ή παιδια που τελείωσαν λίγα χρόνια πριν, να αντλλάσουμε ιδέες, συμβουλές σε καταστάσεις ... emergency. πληροφοριακά ο γιος μου θα παει 3η Λυκείου και εγώ έχω αγχωθεί με όλο αυτό που έρχεται...
Last reply by kerasaki10, -
- 35 απαντήσεις
- 44k εμφανίσεις
Είμαι τόσο μα τόσο νευριασμένη!!! Είχα να δω τη γιαγιά μου ένα χρόνο+, (από δική της επιλογή, έχει αρχίσει να τα χάνει λίγο..) πάνω στην συζήτηση την ενημέρωσα πως πέρσι άλλαξα σχολείο, δηλαδή πως από το ενιαίο πήγα σε επαλ! Μόνο εγκεφαλικό δεν έπαθε! Κάποια από τα λεγόμενα της: "Τι πήγες να κάνεις εκεί;" "Και όλο ξένους είναι αυτά τα σχολεία" "Θα μπλέξεις εκεί με όλους τους αλβανούς" "Και που θα βρεις δουλειά, πως θα σπουδάσεις μετά;" Μάλλιασε η γλώσσα μου να της εξηγώ πως το απολυτήριο είναι ίσοτιμο με του ενιαίου, πως μπορώ να δώσω πανελλαδικές κανονικότητα και έχω πρόσβαση και σε σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης,πως το επαλ στο τέλος που δίνει και πτ…
Last reply by anastasia_k, -
- 10 απαντήσεις
- 19,5k εμφανίσεις
Καλημέρα,αυτή τη φορά το ζήτημα που με απασχολεί σχετίζεται με τις πανελλήνιες οπως ειδατε και στον τίτλο! Σε 5 μέρες αρχίζουν οι εξετάσεις και έχω απίστευτο άγχος.Ας τα πάρω όμως απ'την αρχή καλυτερα..Γενικά όλη τη χρονιά και το καλοκαίρι που μας πέρασε διαβαζα πολύ -εως παρα πολυ-..Σε γενικές γραμμές δεν είχα άγχος,απλά ένιωθα πιεσμένη επειδή από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου είχα ένα σωρό εξωσχολικές δραστηριοτητες στο προγραμμα μου και ξαφνικά έκοψα τα πάντα οπότε η καθημερινότητα μου εγινε "σχολείο-σπιτι-διαβασμα-φροντιστήριο-διαβασμα-υπνος".Όμως έκανα υπομονή.. Το θέμα είναι οτι τις τελευταίες μέρες δεν είμαι καθόλου καλα.Από το Πάσχα διαβάζω μόνο 3-5 ώρες(…
Last reply by alcyon,
-
Προτεινόμενα Θέματα
-
- 38 απαντήσεις
- 19.404 εμφανίσεις
-
- 2 απαντήσεις
- 9.177 εμφανίσεις
-
- 0 απαντήσεις
- 7.583 εμφανίσεις