Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θα προχωρούσατε σε υιοθεσία αν βλέπατε οτι δεν μπορούσατε να αποκτήσετε το δικό σας παιδάκι;  

930

1. 1. Θα προχωρούσατε σε υιοθεσία αν βλέπατε οτι δεν μπορούσατε να αποκτήσετε το δικό σας παιδάκι;

• Σίγουρα ναι!
      1188
    • Σίγουρα οχι!
      28
    • Ισως μετα απο πολύ σκέψη και αρκετές προσπάθειες!
      396

Recommended Posts

Βρε παιδιά γιατί τέτοια επίθεση στη mata??

Δεν γνωρίζω αν ειπώθηκαν κάποια λόγια μεταξύ σας και ποιά λόγια, αλλά επειδή με τη mata μιλάμε στο forum καθημερινά, έχω καταλάβει ότι πρόκειται για ένα αξιόλογο άτομο..

Οι απόψεις της δεν νομίζω ότι είχαν σκοπό να προσβάλλουν κανέναν...

Ειπώθηκαν με πολύ αγάπη για τα παιδιά...άλλο αν στο τέλος παρερμηνεύτηκαν...και κατέληξαν σε μεταξύ σας διαμάχη...

Διαφημίσεις

voula_2 είπε:

γνωστό, πολύ γνωστό είναι το δικό σου ύφος.

Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά αυτό το βρίσκω άδικο. :cry:

Ίσα ίσα, που τη mata τη διακρίνει ο ήπιος και γλυκός τόνος γραφής, χωρίς να αποζητά προστριβές.

Ζητώ συγγνώμη από τα κορίτσια που θέλουν να ενημερωθούν για το θέμα της υιοθεσίας, για την αντιπαράθεση που δημιουργήθηκε.

Ζητώ συγγνώμη επίσης από τη nea mamaka, μια που το τόπικ ανοίχτηκε από την ίδια!

Όσο για τα δύο μέλη, απαξιώ να απαντήσω, (μια χαρά έχω επιχειρήματα, αλλά αν αρχίσω να τα γράφω δεν μας φτάνουν ούτε 100 σελίδες, αλλωστε το θέμα δεν είναι να αποδείξω τις προθέσεις μου σε μέλη που δεν βλέπουν πέρα από τη δική τους γνώμη)για να μην χαλάσει άλλο ο ενημερωτικός χαρακτήρας του συγκεκριμένου τόπικ.

n3kPp3.png

zewgp3.png

Katrin μου, με όλο το θάρρος επειδή παραθέτεις και δικά μου κείμενα, ήθελα να σου πω το εξής. Απ'οτι βλέπεις λίγο πολύ όλες τα ίδια γράφουμε σχετικά με την υιοθεσία και εσύ επισημαίνεις ότι είναι λάθος ο τρόπος που σκεφτόμαστε. Καμιά φορά τα γραπτά δεν μεταφέρουν σωστά όσα θέλουμε να πουμε και όπως θέλουμε να τα πούμε και μπορεί να παρεξηγηθούμε πολύ εύκολα για κάτι. Προσπαθείς εδώ και μέρες να μας πεις κάτι, ίσως όμως με τον λάθος τρόπο, γιατί με το να είσαι ερριστική (βλέπεις, ίσως και εγώ να έχω παρεξηγήσει το ύφος που γράφεις) δεν μας βοηθάς. Βοήθησε να καταλάβουμε που είναι το λάθος.

Επίσης και εμένα θα με ενδιέφερε να μάθω περισσότερα από την δική σου εμπειρία.

• 1 month later...

Υιοθέτησαν παιδί μέσα από το Youtube

ΝΕΑ ΜΟΔΑ

Το youtube χρησιμοποιούν πολλοί , ειδικά στην Αμερική, για να

υιοθετήσουν παιδί., Το υποψήφιο ζευγάρι βάζει στο youtube κάποιο video

με το profile τους. Οσοι θέλουν να δώσουν το παιδί τους για υιοθεσία

μπορούν ψάχνοντας με τις κατάλληλες λέξεις κλειδιά να δουν

εκατοντάδες video με τους υποψήφιους γονείς του παιδιού τους. Αυτό

έκανε και η Amanda όταν έψαχνε να δει τι θα κάνει με το παιδί που

κυοφορούσε. Δεν ήταν σε θέση να το μεγαλώσει μόνη της και έψαχνε να

βρει ένα κατάλληλο ζευγάρι. Μετά από δεκάδες video που είδε στο

youtube αποφάσισε να δώσει το παιδί της στον Jeremy και την Christy

Nueman μόλις είδε το video τους

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΤΟΥΣ

Πηγή http://troktiko.blogspot.com/2009/03/youtube_10.html

Αυτο γιατί εμένα με τρομάζει και με ανησυχεί ??

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

Αντιγόνη είπε:
  voula_2 είπε:

γνωστό, πολύ γνωστό είναι το δικό σου ύφος.

Συγνώμη για την παρέμβαση, αλλά αυτό το βρίσκω άδικο. :cry:

Ίσα ίσα, που τη mata τη διακρίνει ο ήπιος και γλυκός τόνος γραφής, χωρίς να αποζητά προστριβές.

Συμφωνω κι επαυξανω!

Κι εμενα μου εκανε ιδιαιτερη εντυπωση το αδικαιολογητα ερειστικο και προσβλητικο υφος της Katrin.

Η καλη προθεση ολων των κοριτσιων που σχολιαστηκαν αρνητικα ηταν κατι παραπανω απο εμφανης, καθως και οι αποψεις τους αρκετα ενδιαφερουσες.

Σε καμια περιπτωση δεν προκαλεσαν και δεν καταλαβαινω προς τί αυτη η αντιμετωπιση.

Κριμα πραγματικα, θα περιμενα απο ενα γονιο υιοθετημενου παιδιου να εχει διαφορετικου ειδους συμμετοχη σ'αυτο το πολυ ενδιαφερον τοπικ.

Σε σχεση με το θεμα, θεωρω πως η υιοθεσια ,αλλα και η αναδοχη ειναι πραξεις μεγαλειωδεις.

Για να ειμαι εντελως ειλικρινης (κυριως με τον εαυτο μου), θα πω πως θα προχωρουσα σιγουρα σε υιοθεσια, αν μετα απο ενα ευλογο χρονικο διαστημα δεν ειχα καταφερει ν'αποκτησω δικο μου παιδι. Και,ναι, θα προτιμουσα και θα επεδιωκα ,κατα το δυνατον, να ειναι υγιες κι αρτιμελες -ισως δεν εχω το ψυχικο σθενος για κατι διαφορετικο.

Ειναι αλλο το να σου συμβει και αλλο το να το επιλεξεις.

Να σημειωσω, ομως, πως θαυμαζω απεριοριστα τους ανθρωπους που ειναι πιο δυνατοι απο μενα και υιοθετουν παιδακια με ειδικες αναγκες (ο ορος "ατομα με ειδικες ικανοτητες" δε μου αρεσει, μου φαινεται λιγο υποκριτικος) ,καθως και τους ανθρωπους που υιοθετουν, ενω εχουν ηδη βιολογικα παιδια.

Αυτα απο μενα, ας μη χαλαμε το τοπικ με προστριβες, και μαλιστα ανουσιες, αφου ολοι ουσιαστικα το ιδιο λεμε.

Παιδιά μας είναι τα παιδιά όλου του κόσμου.

Εγω δεν μπορώ να βοηθήσω πολύ, γιατί η εμπειρία μου στο χώρο της υιοθεσίας είναι σε άλλη χώρα (Αγγλία.) Ήθελα όμως να αναφερθώ σε 2 συγκεκριμένα θέματα:

1. ΓΟΝΙΔΙΑ / ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ

Όπως ανέφεραν και άλλοι, σίγουρα δεν ξέρεις αν και το βιολογικό σου παιδί δεν θα δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα... Αλλά είναι γεγονός ότι ένα παιδί με επιβαρυμένο οικογενειακό ιστορικό έχει μεγάλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει το πρόβλημα. Η αδελφή του συζύγου μου έχει Μανιοκατάθλιψη, και έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο 3 φορές. Η πρώτη φορά ήταν όταν ήταν γύρω στα 22, η τελευταία μετά τη γέννα της μικρής της κόρης. Πως επηρρέασε αυτό τον αδελφό της (και σύζυγό μου;) Ο ίδιος μου έχει πει ότι ήταν πολύ δύσκολο, αλλά τον έκανε να συνειδητοποιήσει πόσο "δεμένη" ήταν η οικογένειά του, πόσο υποστηρίζονταν μεταξύ τους τα μέλη της κλπ. Επίσης τον έκανε να μάθει ο ίδιος καλύτερα τον εαυτό του, να είναι πιο ανοιχτόμυαλος, αλλά και να ξέρει ότι μπορεί να ξεπεράσει όποια προβλήματα του προκύψουν. Αυτά τα λέει ο ίδιος, όχι εγώ. Όσο για την αδελφή του, αν δεν ξέρεις την ιστορία (αλλά και αν την ξέρεις!!!!) δεν βλέπεις μια "ψυχασθενή" -βλέπεις μια γυναίκα 40 χρονών, πολύ καλή μητέρα, με μια υπέροχη οικογένεια, τον άντρα της, 2 κοριτσάκια καταπληκτικά, την καριέρα της... Παίρνει τα φάρμακά της, έχει (και θα έχει πάντα) την υποστήριξη της οικογένειάς της, και είναι μια χαρά.

Αυτό που ήθελα να πώ είναι ότι και ακόμη και αν προκύψει κάποιο πρόβλημα, η ύπαρξη μιας σωστής οικογένειας που βοηθάει και υποστηρίζει μπορεί στις περισσότερες περιπτώσεις (δεν θέλω να γενικεύω και να πω σε όλες...) να το κάνει αντιμετωπίσιμο.

2. ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ;

Εμείς το έχουμε εξηγήσει στην κόρη μου (3,5 ετων) ήδη ότι η αδελφούλα της θα είναι υιοθετημένη... Αν τη ρωτήσεις, σου λέει ότι αυτή και ο Φίλιππος ήρθαν από την κοιλιά της μαμάς, και η αδελφή της θα έρθει από την κοιλιά της δικής της μαμας (ή απο την πόρτα, ανάλογα πότε θα την πετύχεις!!! :lol: ) Τα παιδιά ήταν μπροστά σε όλες τις επισκέψεις της κοινωνικής λειτουργού (Η Ματίλντα ξέρει ότι η Κ.Λ. είναι η κυρία που ψάχνει να μας βρει την αδελφούλα της.) Έχουμε εξηγήσει και το γιατί κάποια παιδιά δεν έχουν οικογένεια (όταν γεννήθηκαν, η μαμά και ο μπαμπάς τους δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν...ίσως δεν είχαν λεφτά, ίσως ήταν άρρωστοι.) Ειδαμε και την ταινία Babe το γουρουνάκι... Που παίρνουν τη μαμα γουρούνα...και μετά το γουρουνάκι καταλήγει στη φάρμα και το τσοπανόσκυλο το "υιοθετεί" γιατί δεν είχε μαμά να το φροντίζει. Τα παιδιά μπορούν να καταλάβουν πολλά όταν τους τα εξηγήσεις απλά... Και αν κάτι το ξέρουν από πάντα είναι μέρος της "ταυτότητάς τους," και δεν παθαίνουν σοκ ότι τους είπες ψέματα όταν τελικά το μάθουν. Και στη μικρή που θα υιοθετήσουμε θα πούμε από την αρχή ότι όταν γεννήθηκε, η μαμά της δεν μπο΄ρούσε να την φροντίσει, και επειδή την αγαπούσε πόλύ και ηθελε να είναι ευτυχισμένη, βρήκε εμάς να τη φροντίσουμε. (Στο σπίτι μας λέμε συχνά την ιστορία της μέρας που γεννήθηκε το κάθε παιδί... σαν παραμύθι. Οπότε η συζήτηση έρχεται φυσικά.)

Και σε τελική ανάλυση και αν το κοροϊδέψουν τα άλλα παιδάκια που είναι υιοθετημένο (αν αυτό φοβούνται κάποιοι, δεν ξέρω....???) τι έγινε; Αν δεν ήταν υιοθετημένο μπορεί να το κορόιδευαν επειδή είναι χοντρό....κοντό.....φοράει γυαλιά....κλπ. Αμα θέλουν τα παιδιά, κάτι βρίσκουν (μιλάω από πείρα!!!!!)

Εγώ θέλω απλώς να πω πόσο πολύ ενδιαφέρον είναι να ακουστούν προσωπικές εμπειρίες γυρω από αυτό το θέμα...ίσως και σε κάποιο άλλο τόπικ...Οπως για παράδειγμα η εμπειρία της Ditta.

Ομολογώ ότι οι γνώσεις μου γύρω από την υιοθεσία και την αναδοχή περιορίζοναι στα κλισέ, και θα χαιρόμουν αν μπορουσα να μάθω κάτι πέρα από αυτά...Πολλές φορές έχω σκεφτεί ότι ενώ δηλώνω εύκολα ότι θα υιοθετούσα ένα παιδί το κάνω με την ''σιγουριά'' της δυσκολίας με την οποία γίνεται κάτι τέτοιο...Δεν ξέρω αν καταλαβαίνετε τι θέλω να πω...Απ'αυτή την άποψη είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμο να καταρίπτονται αυτά τα στερεότυπα...

df306542d5.pngbb1d25814b.png

Για οσες δεν το ειδαν.....Συγκλονιστικο

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Τα εγκαταλελειμμένα μωρά του "Αλεξάνδρα"

http://www.megatv.com/summaries.asp?catid=15313&subid=2&tag=11477&pubid=1632726

• 4 εβδομάδες μετά...

Φέρανε χθες ένα βιβλιο στον μικρό που λέγετε "οι δύο μαμάδες του Μελένιου", εκδόσεις Μεταίχμιο για το πως να εξηγήσουμε την υιοθεσία στα μικρά παιδιά. Είναι ένα πολύ όμορφο και τρυφερό βιβλίο!

Μια φορά κι έναν καιρό στη μακρινή Καγκουροχώρα ζούσε ένα μικρό καγκουρό που είχε δύο μαμάδες...

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Διαφημίσεις

Λοιπον ειχα πει στον εαυτο μου να μην ανακατευτω,ομως δεν μπορω να αντισταθω...

Ειμαι υιοθετημενη απο οταν ημουνα 9 μηνων.Οι γονεις μου δεν μπορουσαν να κανουν αλλα παιδια (ενα εκανε η μαμα μου πριν απο εμενα και πεθανε 2 ημερων.Μετα εκανε εγχειρηση αφαιρεσης νεφρου,οποτε...)

Εμενα με πηραν απο το κεντρο βρεφων Μητερα.

Περασε σχεδον ενας χρονος συνεχων επισκεψεων και συνεντευξεων ωσπου να με παρουν τελικα σπιτι.Το προβλημα ηταν οτι η μαμα μου ειχε ενα νεφρο πια!Παρ' ολα αυτα,για να μην πολυλογω,ολα πηγαν καλα και για αυτους και για μενα.Ηταν πολυ ψυχοφθορα η ολη διαδικασια για εκεινους αλλα ηταν αποφασισμενοι.Νομιζω οτι αυτη ειναι η λεξη-κλειδι.

Η μαμα μου μου ελεγε την ιστορια συνεχεια απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου.Μου την ελεγε σαν παραμυθακι,με εμενα ομως πρωταγωνιστρια και με την επισημανση οτι αυτο εχει στα αληθεια συμβει.

Ποτε δεν αισθανθηκα "διαφορετικη" ουτε μειονεκτικα απεναντι στα ξαδελφια και τους συγγενεις.Ισα-ισα...Ενιωθα και νιωθω τυχερη...

Περασα βεβαια μια δυσκολη περιοδο κατα την εφηβεια που αναρωτιομουν γιατι με εγκατελειψαν,αν εφταιγα εγω,ποιοι να ειναι αραγε οι "αληθινοι" γονεις μου ,και αλλες τετοιες βλακειες...Ευτυχως συνειδητοποιησα γρηγορα την αληθεια...και δεν πληγωσα παραπανω τους γονεις μου.

Ποτε απο τοτε δεν αισθανθηκα την αναγκη να ψαξω να βρω απαντησεις-και πιστεψτε με ειμαι πολυ περιεργη σαν ανθρωπος.

Δεν με νοιαζει ποιοι ειναι γιατι μου ειναι παντελως αγνωστοι και αδιαφοροι.Εγω εχω τους γονεις μου και ειναι αυτοι που ηταν παντα διπλα μου,σε ολα τα καλα και τα ασχημα,αλλα ηταν παντα εκει.Δεν με αφησαν ποτε.

Δεν με νοιαζει γιατι η φυσικη μου μανα με εγκατελειψε,σιγουρα θα ειχε τους λογους της που δεν μπορω να πω οτι με ενδιαφερουν,γιατι εγω εχω γονεις.

Ολα αυτα τα χρονια νιωθω οτι ειμαι το πιο τυχερο παιδι του κοσμου που μεγαλωσα πλαι στους γονεις μου.Απιστευτα τυχερη κι ευλογημενη που μπηκα στο δρομο τους.Υπαρχουν τοσα αλλα παιδια που δεν ειχαν τη δικη μου τυχη...

Επισης δεν με ενοιαξε ποτε να "ψειρησω" τους λογους που τους οδηγησαν στην υιοθεσια,αν ηταν εγωιστικοι 'η κατι αλλο,αφου το αποτελεσμα μετραει κι εγω δεν βρεθηκα στους δρομους...καλα ισως μονο για 9 μηνες,σιγα τα αβγα :D .

Τα γραφω ολα αυτα,θα μπορουσα να γραφω μεχρι αυριο,απλα για να πω πως ναι,η υιοθεσια ειναι λιγο δυσκολη και ισως χρονοβορα διαδικασια αλλα αυτοι που θελουν με την καρδια τους ενα παιδακι,πρεπει να εχουν υπομονη και επιμονη...Και πολλη αγαπη για να δωσουν...Και θα τα καταφερουν...Πιστεψτε με,οι ανθρωποι που ασχολουνται με τις υιοθεσιες μπορει να φερονται "αυστηρα" ομως ξερουν να ξεχωριζουν αυτους που θελουν πραγματικα ενα παιδι για να αγαπησουν...και να τους αγαπησει και αυτο...

Κλεινοντας,θελω να πω ενα γλυκο ευχαριστω στην μαμα μου,που την εχασα,ομως με μεγαλωσε μαθαινοντας με να ειμαι δυνατη.Εισαι η καλυτερη μαμα του κοσμου,η δικια μου μαμα.

Μαμα,μπαμπα....ευχαριστω

(δεν ξερω αν ειμαι off topic,αν ειμαι ζητω ταπεινα συγνωμη...)

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ είπε:

Ολα αυτα τα χρονια νιωθω οτι ειμαι το πιο τυχερο παιδι του κοσμου που μεγαλωσα πλαι στους γονεις μου.Απιστευτα τυχερη κι ευλογημενη που μπηκα στο δρομο τους.Υπαρχουν τοσα αλλα παιδια που δεν ειχαν τη δικη μου τυχη...

Επισης δεν με ενοιαξε ποτε να "ψειρησω" τους λογους που τους οδηγησαν στην υιοθεσια,αν ηταν εγωιστικοι 'η κατι αλλο,αφου το αποτελεσμα μετραει κι εγω δεν βρεθηκα στους δρομους...καλα ισως μονο για 9 μηνες,σιγα τα αβγα :D .

Πολλη ομορφη η ιστορια σου Μπουκιτσα.....

Κρατω αυτο που ειπες γιατι κακως αναλωνομαστε στους λογους και στις προθεσεις.... αυτο που μετραει ειναι το καθε παιδι να εχει οικογενεια και σπιτι .....το αξιζει!

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

ΜΠΟΥΚΙΤΣΑ είπε:
(δεν ξερω αν ειμαι off topic,αν ειμαι ζητω ταπεινα συγνωμη...)[/b]

Είναι δυνατόν να είσαι εκτός τόπικ;;; Δεν θα μπορούσες να είσαι πιο εντός!!!!

Εμένα, πάντως κοριτσάκι, με υπερκάλυψες :D

Το τρίτο κοντό μου ανθρωπάκι τσουυυυυπ βγήκε στις 8/12/2011!!!

Δεν θα έμπαινα καν στη διαδικασία εξωσωματικής.

Αν δεν μπορούσα να κάνω παιδιά θα ξεκινούσα κατευθείαν προσπάθειες να υιοθετήσω παιδί από την Ελλάδα ή από αλλού.

Αν ήταν σύμφωνος και ο σύζυγος, ενώ έχω ήδη δύο παιδιά, θα υιοθετούσα και ένα τρίτο.

Δυο γλυκά χαμόγελα...η ζωή μου όλη...

• 3 εβδομάδες μετά...

νΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ? Για καποιον που ζει στη βορειο ελλαδα που πρεπει να απευθυνθει για υιοθεσια? Υπαρχει αντιστοιχο κεντρο (η παραρτημα) με το κεντρο βρεφων Μητερα στη Θεσσαλονικη?

“Itʼs difficult to get someone to understand something when his salary depends upon his not understanding it.”

Al Gore - An Inconvenient Truth

Διαφημίσεις

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Δημοτικό Βρεφοκομείο «Άγιος Στυλιανός»

ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: Εώς 4 ετών

ΑΝΑΔΟΧΗ: Ναι

ΥΙΟΘΕΣΙΑ: Ναι

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: 28ης Οκτωβρίου 99

ΠΕΡΙΟΧΗ: Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310.939860

Ορφανοτροφείο Θηλέων «Η Μέλισσα»

ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ: 6-18 ετών

ΑΝΑΔΟΧΗ: Μόνο φιλοξενίες

ΥΙΟΘΕΣΙΑ: Όχι

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Χαριλάου Τρικούπη 2

ΠΕΡΙΟΧΗ: Πανόραμα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310.341965 / 2310.343872

Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων «Ο Μελιτεύς»

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Παπάφη 33

ΠΕΡΙΟΧΗ: Άγιος Παύλος

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2310.216738

ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.papafeio.gr

Σιγουρα θα το εκανα ακομη δεν εχω δικο μου παιδακι αλλα μεχρι να μεινω εγκυος την πρωτη φορα και αφου παλινδρομησε ειπα στον αντρα μου γιατι να μην υιοθετησουμε ενα!!!!

Το σκεφτηκα ξανα παλι μετα την 3 μου παλινδρομη προβλημα δεν υπαρχει σε κανενα μας απλα θεωρω οτι μητερα δεν ειναι αυτη που γενναει αλλα εκεινη που το μεγαλωνει!!!!!

Ναι!!!!!!

Και εγω θα το εκανα!!!

Θεωρω ευλογια τα παιδια και δυο φορες ευλογια αν ειναι υιοθετημενα!!!

Θελει μεγαλη δυναμη ψυχης και μεγαλα αποθεματα αγαπης!!!!

Μπουκιτσα, σ'ευχαριστουμε που μοιραστηκες μαζι μας την ιστορια σου. Οι γονεις σου ειναι παραδειγματα για τους υπολοιπους και φυσικα σε πιστευω οτι με γονεις σαν αυτους μεγαλωσες υπεροχα και εγινες και εσυ ενας καλος ανθρωπος.

7ytop2.png

Θα το έκανα σίγουρα, μόνο όμως αν δεν μπορούσα να αποκτήσω βιολογικά παιδιά. Ξέρω πολλά ζευγάρια που έχουν υιοθετήσει μετά από αναμονή 4-5 χρόνων και ζευγάρια που περιμένουν ακόμη. Θα ήταν αδικία - γνώμη μου - να στερήσω από άλλους το όνειρο ζωής χωρίς σοβαρό λόγο.

Τώρα για το οικονομικό, ξέρω ή έχω ακούσει από πρώτο χέρι για θετές μητέρες νοσοκόμες, εργάτριες σε βιοτεχνία, κομμώτριες κτλ. Η μόνη προϋπόθεση ως προς το εισόδημα είναι να μπορείς να συντηρήσεις το παιδί, όχι πολυτέλειες. Για τη Ντενίση δεν ξέρω αν έγινε κάποια παρατυπία και δεν το διάβασα, αλλιώς γιατί να μην αποκτήσει κι αυτή παιδάκι, επειδή είναι πλούσια και διάσημη δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλή μητέρα ή ότι πήρε τη θέση άλλων υποψήφιων γονιών.

Για παιδιά με ειδικές ανάγκες, δύσκολο το ερώτημα, εξαρτάται και από τη φύση της αναπηρίας. Νομίζω ότι θα υιοθετούσα ευχαρίστως ένα παιδί με σωματική αναπηρία. Με διανοητική καθυστέρηση δεν ξέρω, ας μην λέω μεγάλα λόγια καλύτερα.

Ευχαριστούμε την Ditta και τη Μπουκίτσα που μοιράστηκαν μαζί μας τις προσωπικές τους εμπειρίες ... πραγματικά οι πληροφορίες εκ των έσω μας ανοίγουν τα μάτια και τους ορίζοντες ...

Επίσης να πω, πως συμφωνώ με την ουσία αυτών που λέει η Κατριν και αντιλαμβάνομαι πως έτσι όπως το εννοεί έχει δίκαιο ... ο τρόπος της όμως δεν είναι ο καλύτερος και λογικό είναι να δημιουργούνται παρεξηγήσεις ... είπαμε ο γραπτός λόγος είναι λίγο ύπουλος και θέλει πολύ προσοχή στο πως εκφραζόμαστε.

Και κάτι τελευταίο, δεν έχει νομίζω νόημα να απαντάμε υποθετικά σε τέτοια ερωτήματα, αν θα υιοθετούσαμε ένα παιδί κτλ ... εκ του ασφαλούς όλοι μας και έξω απο το χορό .... η πράξη απέχει χιλιόμετρα απο τη θεωρία ...

Δεν το λέω ειρωνικά καθόλου και βάζω και τον εαυτό μου μέσα σε αυτό ...

1aLup3.png

BtUIp3.png

ξερω για το μητερα οτι ειναι πολυ σημαντικο ισως και προυποθεση να εχεις σπιτι δικο σου.φιλικο μας ζευγαρι αγορασε σπιτι για να υιοθετησει.οσο για την οικονομικη κατασταση δεν υπαρχει νομος αλλα πρεπει να ειναι καλη.οταν η αναμονη ειναι 4 με 5 χρονια και μπροστα απο εσενα υπαρχουν ζευγαρια πιο οικονομικα ευκαταστατα τοτε πας πολυ πισω...

Njq1p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...