Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Φόβος για την καισαρικη

Recommended Posts

Καλησπέρα σας σε λίγες μέρες γεννάω με καισαρική και επισκληριδιο. στην πρώτη είχα γεννήσει με ολικη.η γιατρός μου προτείνει την επισκληριδιο.εγω αντί να είμαι ήρεμη λόγω του ότι είναι δεύτερη γέννα έχω αγχωθει πολύ και φοβάμαι.κυριως την αναισθησία. Θέλω γνώμες.εχω ακούσει κοπέλες ότι θα πόνεσαν πολύ την στιγμή που γινόταν γ ένεση.κ ξέρω ότι είναι επικίνδυνο αν κουνηθείς.μηπως να προτιμήσω την γενική??όχι ότι είχα την καλύτερη εμπειρία...

Διαφημίσεις

πρίν από 5 λεπτά , sweety** είπε:

Καλησπέρα σας σε λίγες μέρες γεννάω με καισαρική και επισκληριδιο. στην πρώτη είχα γεννήσει με ολικη.η γιατρός μου προτείνει την επισκληριδιο.εγω αντί να είμαι ήρεμη λόγω του ότι είναι δεύτερη γέννα έχω αγχωθει πολύ και φοβάμαι.κυριως την αναισθησία. Θέλω γνώμες.εχω ακούσει κοπέλες ότι θα πόνεσαν πολύ την στιγμή που γινόταν γ ένεση.κ ξέρω ότι είναι επικίνδυνο αν κουνηθείς.μηπως να προτιμήσω την γενική??όχι ότι είχα την καλύτερη εμπειρία...

με το καλο το μωρακι σου!

ειδικα εφοσον δεν ειχες κ την καλυτερη εμπειρια με την ολικη,στη θεση σου θα δοκιμαζα κ την επισκληριδιο

προσωπικα εκανα ραχιαια.την πρωτη φορα ενιωσα το τσιμπημα κ το φαρμακο,η ετσι νομιζω εγω,αλλα πιστευω οτι ηταν λογω ενος τραυματισμου που ειχα στο αριστερο ποδι.γτ αυτο ακριβως ενιωσα,σαν να με περναει ρευμα σε κεινο το ποδι.ενω την δευτερη φορα δ καταλαβα τπτ

οπως κ κατα την επεμβαση,δ ενιωσα πονο.στην πρωτη νομιζω μια ελαφρια πιεση οταν εβγαλαν το μωρο

προσωπικα με ηρεμησε πολυ οταν τα ειδα.κ στην δευτερη ηταν φοβερος κ ο αναισθησιολογος,με καθησυχαζε πολυ.μου μιλουσε

δ ειχα καποια παρενεργεια μετα.ετυχε 1-2κοπελες που ξερω να νιωθουν οτι κρυωνουν

την δευτερη φορα ειχα κ πολυ καλη αναρρωση.απο την επομενη μερα φροντιζα το μωρο μονη

στην πρωτη αργησα να σηκωθω,δ ηξερα αν ειναι φυσιολογικα τα πονακια που εκανε η μητρα,αλλα δ ειχε σχεση με την αναισθησια,αλλα με τον τραυματισμο μου πιο πολυ,κ την αγνοια της καταστασης

με γενικη εχουν γεννησει καποιες γνωστες μου,αλλα σε εκτακτες κ δυσκολες περιπτωσεις,οποτε την εχω σαν κτ οχι κ πρωτη επιλογη

αλλα αυτα ειναι κ προτιμησεις,προσωπικες εμπειριες.συζητησε το με την γιατρο σου.το τελευταιο που θες ειναι να φοβασαι κ να εισαι αγχωμενη.ισως αν μπορουσες να μιλησεις κ με τον αναισθησιολογο

• Like 1
  • Thanks 1

17 minutes ago, vicky86 said:

με το καλο το μωρακι σου!

ειδικα εφοσον δεν ειχες κ την καλυτερη εμπειρια με την ολικη,στη θεση σου θα δοκιμαζα κ την επισκληριδιο

προσωπικα εκανα ραχιαια.την πρωτη φορα ενιωσα το τσιμπημα κ το φαρμακο,η ετσι νομιζω εγω,αλλα πιστευω οτι ηταν λογω ενος τραυματισμου που ειχα στο αριστερο ποδι.γτ αυτο ακριβως ενιωσα,σαν να με περναει ρευμα σε κεινο το ποδι.ενω την δευτερη φορα δ καταλαβα τπτ

οπως κ κατα την επεμβαση,δ ενιωσα πονο.στην πρωτη νομιζω μια ελαφρια πιεση οταν εβγαλαν το μωρο

προσωπικα με ηρεμησε πολυ οταν τα ειδα.κ στην δευτερη ηταν φοβερος κ ο αναισθησιολογος,με καθησυχαζε πολυ.μου μιλουσε

δ ειχα καποια παρενεργεια μετα.ετυχε 1-2κοπελες που ξερω να νιωθουν οτι κρυωνουν

την δευτερη φορα ειχα κ πολυ καλη αναρρωση.απο την επομενη μερα φροντιζα το μωρο μονη

στην πρωτη αργησα να σηκωθω,δ ηξερα αν ειναι φυσιολογικα τα πονακια που εκανε η μητρα,αλλα δ ειχε σχεση με την αναισθησια,αλλα με τον τραυματισμο μου πιο πολυ,κ την αγνοια της καταστασης

με γενικη εχουν γεννησει καποιες γνωστες μου,αλλα σε εκτακτες κ δυσκολες περιπτωσεις,οποτε την εχω σαν κτ οχι κ πρωτη επιλογη

αλλα αυτα ειναι κ προτιμησεις,προσωπικες εμπειριες.συζητησε το με την γιατρο σου.το τελευταιο που θες ειναι να φοβασαι κ να εισαι αγχωμενη.ισως αν μπορουσες να μιλησεις κ με τον αναισθησιολογο

Σε ευχαριστώ!Θα ήθελα να μιλήσω με τον Άναισθησιολογο αλλά δεν ξέρω ποιος θα είναι εκείνη την μέρα ,είναι κανά 4αρι εκει π θα γεννήσω.

Δεν ήξερα καν ότι γίνεται ακόμα ολική νάρκωση στην καισαρική. Νόμιζα ότι είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια. 

Ο πόνος της ένεσης εξαρτάται από τον οργανισμό και τον αναισθησιολόγο. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα και μπορείς να το διαχειριστείς μένοντας ακίνητη. Εγώ είχα νιώσει ένα τσίμπημα όπως της αιμοληψίας. 

Έχοντας κάνει δύο φορές χειρουργείο με ολική νάρκωση (είμαι από τις τυχερές), θα διάλεγα την επισκληρίδιο/ραχιαία κάθε μέρα. Η ανάνηψη από τη νάρκωση με χάλασε και τις δύο φορές πολύ, ενώ στον τοκετό απλά είχα τρέμουλο και φαγούρα για καμιά ώρα. Καμιά σχέση.

• Like 2
  • Thanks 1

1 hour ago, Ilaeira said:

Δεν ήξερα καν ότι γίνεται ακόμα ολική νάρκωση στην καισαρική. Νόμιζα ότι είχε εκλείψει τα τελευταία χρόνια. 

Ο πόνος της ένεσης εξαρτάται από τον οργανισμό και τον αναισθησιολόγο. Σε κάθε περίπτωση είναι κάτι που κρατάει ελάχιστα δευτερόλεπτα και μπορείς να το διαχειριστείς μένοντας ακίνητη. Εγώ είχα νιώσει ένα τσίμπημα όπως της αιμοληψίας. 

Έχοντας κάνει δύο φορές χειρουργείο με ολική νάρκωση (είμαι από τις τυχερές), θα διάλεγα την επισκληρίδιο/ραχιαία κάθε μέρα. Η ανάνηψη από τη νάρκωση με χάλασε και τις δύο φορές πολύ, ενώ στον τοκετό απλά είχα τρέμουλο και φαγούρα για καμιά ώρα. Καμιά σχέση.

Στα δημόσια δεν την έχουν καταργήσει.ουτε π Μ είχαν ρωτήσει αν θέλω επισκληριδιο η ολική. Δυστυχώς δεν είναι απλα ο φόβος της νάρκωσης.πριν μείνω έγκυος επερνα αγχολυτικα λόγω άγχους κ συνεχομενων κρίσεων πανικού κ τα έκοψα λόγω εγκυμοσύνης.ημουν σχετικά καλά αλλά εδώ κ δύο.μηνες περίπου εχουν επιστρέψει κ δεν μπορώ να ηρεμήσω λεπτό . Κλείνω 37 εβδομάδες,η γιατρός θέλει να κλείσουμε 38+5..ενώ της εξηγώ ότι δεν μπορώ άλλο.κ οσο περνάνε η μέρες τρελαίνομαι όλο κ περισσότερο με την ιδέα της οποίας αναισθησίας.

Διαφημίσεις

1 hour ago, sweety** είπε:

Στα δημόσια δεν την έχουν καταργήσει.ουτε π Μ είχαν ρωτήσει αν θέλω επισκληριδιο η ολική. Δυστυχώς δεν είναι απλα ο φόβος της νάρκωσης.πριν μείνω έγκυος επερνα αγχολυτικα λόγω άγχους κ συνεχομενων κρίσεων πανικού κ τα έκοψα λόγω εγκυμοσύνης.ημουν σχετικά καλά αλλά εδώ κ δύο.μηνες περίπου εχουν επιστρέψει κ δεν μπορώ να ηρεμήσω λεπτό . Κλείνω 37 εβδομάδες,η γιατρός θέλει να κλείσουμε 38+5..ενώ της εξηγώ ότι δεν μπορώ άλλο.κ οσο περνάνε η μέρες τρελαίνομαι όλο κ περισσότερο με την ιδέα της οποίας αναισθησίας.

ειναι κ θεμα νοσοκομειου παντα

εκει που γεννησα πχ εκαναν ραχιαια.ολικη σε εκτακτα,η καποιο θεμα

δ εχω περασει κτ αναλογο,αλλα καταλαβαινω οτι ειναι δυσκολο γτ πιεζεσαι ασχετως του τροπου αναισθησιας

μονο η συζητηση με την γιατρο σου κ ειδικο ισως μπορεσει να σε βοηθησει

δ εχει κανενα νοημα να συζηταμε αν μια βδομαδα μετα θα ειναι καλυτερα οταν εσυ νιωθεις ετσι

• Like 1
  • Thanks 1

Εγώ δεν είχα πονέσει καθόλου κατά την ραχιαία, έχει όμως πολύ να κάνει με τον αναισθησιολόγο.

Το πολύ θετικό είναι ότι βλέπεις το μωράκι σου κατευθείαν και μπορείς να το πάρεις αγκαλιά!

Με το καλό εύχομαι.

• Thanks 1

Ούτε εγώ θυμάμαι πόνο στη ραχιαία, γενικά η όλη διαδικασία ήταν πολύ εύκολη και ανώδυνη. Η στιγμή που μου έφεραν δίπλα μου το μωρό μου ήταν μαγική. Την ένεση δεν μπορώ να πω ότι την κατάλαβα. Και ο αναισθησιολόγος ήταν συνέχεια δίπλα μου και με ηρεμούσε. Δεν ξέρω καν αν ένιωσα κρυάδα μετά, γιατί από λάθος μας δεν ήταν ρυθμισμένη η θερμοκρασία σωστά στο δωμάτιο και ήταν γενικά πολύ κρύος ο χώρος. Σηκώθηκα πολύ γρήγορα και επίσης δεν ένιωσα καθόλου πόνο, μόνο τράβηγμα στη τομή. Πριν 8 χρόνια πάντως σε δημόσιο στην Αττική, στις προγραμματισμένες ήταν ραχιαία. Ολική έκαναν μόνο στις έκτακτες. Και γενικά η ολική δεν προτιμάται και λόγω της δύσκολης επαναφοράς της μαμάς αλλά και γιατί επηρεάζει και το μωρό, μου είχαν πει. Πάντως αν έπρεπε να επιλέξω, σίγουρα δε θα ήθελα ολική (αν και από άλλες επεμβάσεις που έχω κάνει, η επαναφορά ήταν και πάλι εύκολη). Με τίποτα δε θα ήθελα να χάσω το πρώτο κλάμα του μωρού μου.

Καλά κάνει η γιατρός σου και θέλει να περιμένεις λίγο ακόμα, καθώς ειδικά για το πνευμονολογικό κάθε εβδομάδα κάνει μεγάλη διαφορά. Στην περίπτωσή σου όμως, πρέπει να το συζητήσεις σίγουρα ξανά, ειδικά αν φοβάσαι ότι μπορεί να πάθεις κάποια κρίση.

• Like 2
  • Thanks 1

Οι κοπέλες πιο πάνω ανάφεραν τα πλεονεκτήματα της επισκληριδιου έναντι της ολικής. Έχουν σημασία όμως τα συναισθήματα σου. Αν για κάποιο λόγο νιώθεις ότι η ολική για σένα είναι καλύτερη από ψυχική άποψη, θα έλεγα να το συζητήσεις με το γιατρό σου. Είναι πραγματικά κρίμα να πιεζεσαι. Προσωπικά θα πω και εγώ ότι η καισαρική με επισκληριδιο ήταν μια θετική εμπειρία. Σωματικά ταλαιπωρήθηκα αρκετά την πρώτη μέρα( κρυαδες την πρώτη ώρα και πόνο όταν σηκώθηκα)και σύνολο μου πήρε μια εβδομάδα - δέκα ημέρες να αναρρωσω πλήρως . Θα τη προτιμούσα και εγώ από την ολική, αλλά σημασία έχει εσύ τι θες και κατά πόσο είναι εφικτό από ιατρική άποψη. Αν γίνεται η ολική σαν ενδεχόμενο, μπορείς να το συζητήσεις με το γιατρό να την επιλέξετε, γιατί το παν είναι να είσαι ήρεμη την ώρα του τοκετού 

• Like 1