Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Μεγαλώνοντας εφήβους απο δωρεά ωαρίων / σπέρματος

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 223
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έγραψα στην @BabyCute, ελπίζω να το δει...

Απο το serum έχετε καμία εμπειρία?

Από το site βλέπω ότι είναι πολυ προσανατολισμένο σε  ασθενείς  από Αγγλία.

Δεν έχω ξανακούσει το όνομα του γιατρού, Ιππικογκλου...

Καμία γνώμη επί του θέματος??

Just now, athinais said:

Έγραψα στην @BabyCute, ελπίζω να το δει...

Απο το serum έχετε καμία εμπειρία?

Από το site βλέπω ότι είναι πολυ προσανατολισμένο σε  ασθενείς  από Αγγλία.

Δεν έχω ξανακούσει το όνομα του γιατρού, Ιππικογκλου...

Καμία γνώμη επί του θέματος??

Σου στέιλα μυνημα ... φιλια!

Σε ευχαριστώ babycute!

και για το p.m. και για τις σκέψεις σου εδώ...

Θα ψάξω και το serum μαγιοπούλα και θα επανέλθω όταν έχω νεότερα!

Τι υπέροχη μέρα, σήμερα, κορίτσια!!

Φιλιά Πολλά!!

Διαφημίσεις

Καλησπερα κι απο μενα. Αυτο που θα πω δεν ξερω αν εχει ηδη αναφερθει πιο πανω γιατι δεν διαβασα ολες τις σελιδες. Στο σαιτ του γυναικολογου μου ειχα διαβασει ενα ποστ για τη δωρεα ωαριων και ελεγε οτι ακομα κι ετσι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μεταφερεται στο εμβρυο το 11% του γεννετικου υλικου της γυναικας που το κυοφορει. Ισως αυτη η πληροφορια σε βοηθησει να δεις και μια αλλη σκοπια αυτης της διαδικασιας. Αν θες σου στελνω σε πμ και την παραπομπη να το διαβασεις.

Just now, CMES είπε:

Καλησπερα κι απο μενα. Αυτο που θα πω δεν ξερω αν εχει ηδη αναφερθει πιο πανω γιατι δεν διαβασα ολες τις σελιδες. Στο σαιτ του γυναικολογου μου ειχα διαβασει ενα ποστ για τη δωρεα ωαριων και ελεγε οτι ακομα κι ετσι κατα τη διαρκεια της εγκυμοσυνης μεταφερεται στο εμβρυο το 11% του γεννετικου υλικου της γυναικας που το κυοφορει. Ισως αυτη η πληροφορια σε βοηθησει να δεις και μια αλλη σκοπια αυτης της διαδικασιας. Αν θες σου στελνω σε πμ και την παραπομπη να το διαβασεις.

Αυτο ήθελα να το πω οτιβτο έλεγαν αλλα νομιζω οτι δεν ισχύει.Αυτο νομιζω οτι ισχυει για τα μιτοχονδρια που τα φορουν στο ωάριο της δοτριας κρατώντας τον πυρήνα.

Just now, μαγιοπουλας είπε:

Αυτο ήθελα να το πω οτιβτο έλεγαν αλλα νομιζω οτι δεν ισχύει.Αυτο νομιζω οτι ισχυει για τα μιτοχονδρια που τα φορουν στο ωάριο της δοτριας κρατώντας τον πυρήνα.

Δεν το θυμαμαι ακριβως αλλα μου ειχε κανει εντυπωση. Εψαξα λιγο να το βρω αλλα δυστυχως δεν βρηκα το αρθρο γιατι παει πολυς καιρος.

2 hours ago, CMES said:

Δηλαδή έχει το παιδί dna από 3 διαφορετικά άτομα? Δεν γίνεται αυτό πάρα μόνο με την μέθοδο των μιτοχονδριων κλπ που έχει εγκριθεί στην Αγγλία. Αλλά όχι αυτό δεν γίνεται χωρίς "μηχανική" παρέμβαση στο dna. Ούτε το έμβρυο που κυοφορει μια παρενθετη παίρνει το dna της παρενθετης.  

Διαφημίσεις

On 1/21/2021 at 3:28 AM, BabyCute said:

Πολύ το σκέφτεσαι ..... εγώ όταν προσπαθούσα χρόνια να κάνω παιδί απλά ήθελα να κρατήσω το μωράκι μου (όπως και αν ερχόταν αυτό).... είσαι 44 αν το σκέφτεσαι τόσο πολύ, χαλάς πολύτιμο χρόνο και μάλλον έχεις την απάντηση σου.

Στη θέση σου δεν θα έβρισκα παραδείγματα (γιατί δεν υπάρχει περίπτωση να βρεις κάτι που θα σε ικανοποιήσει ειδικά σε φόρουμ κλπ), απλά θα πήγαινα να μιλήσω σε ένα ψυχολόγο να βγάλεις όλες τις φοβίες από μέσα σου, να ηρεμήσεις ! .... σκέφτεσαι πολλλλλυυυυ

Στην τελική μάνα θα γίνεις , όπως και να γίνει θα πρέπει να είσαι σούπερ δυνατή να αντιμετωπίσεις πολλά, και αυτό είναι ένα από αυτά.. δεν είναι το τέλος του κόσμου, είναι απλά ένα πρόβλημα και θα βρεις την λύση του όταν θα έτσι η ώρα του :rolleyes: . Πραγματικά στο εύχομαι να είναι το χειρότερο πρόβλημα που θα αντιμετωπισεις. ;-) Κάνε one step at a time, βρες ένα τρόπο να βγαλεις τις αρνητικές σκέψεις από μέσα σου, συγκεντρώσουν στο τι θα κανεισ τον άλλο μήνα, και όχι σε 12 χρόνια....ότι και να γίνει αν έχεις την τέλεια σχέση μαζί του όλα θα πάνε καλά.... ψυχολογικά προβλήματα τον παιδί σου δεν θα αποκτήσει γιατί θα έχει εσένα!!  :)

Και εννοείται μια γνώμη είναι, εσυ ξέρεις καλύτερα ... καληνύχτα 

Εμένα πάντως μου φαίνεται ένας σοβαρός προβληματισμος που θα πρέπει να τον λάβει υποψην της εξ των προτέρων. Δηλαδή εγώ στην θέση της θεματοθετριας θα ήθελα να έχω αποφασίσει πάνω κάτω πώς (και εάν μπορώ) να το χειριστω προτού πάρω την απόφαση να προχωρήσω στην εγκυμοσύνη. Καλώς κάνει και το σκέφτεται κατά την γνώμη μου, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και σοβαρό θέμα. Και πολύ δύσκολο ίσως. Δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να με τρώει 12-13 χρόνια ούτε το ρίσκο να φερθω "αγαρμπα" τελικά επειδή δεν ξέρω πώς να το διαχειριστω. Δεν είναι όλα για όλους και καλώς κάνει και το σκέφτεται γιατί ο καθένας ξέρει τις δυνάμεις του και εφόσον δεν της είναι εύκολο και απλό θέλει μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους της. Προφανώς δεν θέλω να την αποθαρρυνω αλλά από την άλλη δεν πιστεύω ότι είναι ένα απλό θέμα αυτό που την απασχολεί.

Just now, maripoz είπε:

Εμένα πάντως μου φαίνεται ένας σοβαρός προβληματισμος που θα πρέπει να τον λάβει υποψην της εξ των προτέρων. Δηλαδή εγώ στην θέση της θεματοθετριας θα ήθελα να έχω αποφασίσει πάνω κάτω πώς (και εάν μπορώ) να το χειριστω προτού πάρω την απόφαση να προχωρήσω στην εγκυμοσύνη. Καλώς κάνει και το σκέφτεται κατά την γνώμη μου, είναι ένα πολύ ευαίσθητο και σοβαρό θέμα. Και πολύ δύσκολο ίσως. Δεν θα έπαιρνα το ρίσκο να με τρώει 12-13 χρόνια ούτε το ρίσκο να φερθω "αγαρμπα" τελικά επειδή δεν ξέρω πώς να το διαχειριστω. Δεν είναι όλα για όλους και καλώς κάνει και το σκέφτεται γιατί ο καθένας ξέρει τις δυνάμεις του και εφόσον δεν της είναι εύκολο και απλό θέλει μεγαλύτερη προσοχή εκ μέρους της. Προφανώς δεν θέλω να την αποθαρρυνω αλλά από την άλλη δεν πιστεύω ότι είναι ένα απλό θέμα αυτό που την απασχολεί.

Συμφωνώ.και ειναι πολλες γυναίκες που σκέφτονται ετσι .απλά δεν έχουν εκφραστει γιατι όταν υπάρχουν μόνο δημοσιευσεις που δείχνουν μονο την χαρούμενη όψη δρν το σηκώνει το κλιμα να βγουν κ να μιλήσουν.

Αν ο νομοθέτης ομως εκανε στην Ελλάδα σοβαρή δουλειά θα ήταν αλλιώς τα πραγματα

O κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, δεν έχει νόημα να κάνεις γκάλοπ για τέτοια πράγματα. Εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να είμαι μαμά δεκαπεντάχρονου στα 60, άλλη γυναίκα κάνει παιδί στα 50. Εγώ μπορεί να μην έκανα ποτέ παιδί με δωρεά, άλλος μπορεί να είναι ενθουσιασμένος στην ιδέα. Δική μου άποψη είναι ότι αν υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού, δεν πρέπει να γίνεται. Αν ο ένας γονιός ας πούμε θέλει ένα παιδί και ο άλλος είναι πολύ χλιαρός προς το αρνητικό, για εμένα η απάντηση είναι Οχι, για να πάω σε ένα σενάριο που είναι πιο συνηθισμένο από την δωρεά ωαρίων. Εγώ λοιπόν αν είχα έντονες επιφυλάξεις για οτιδήποτε αφορά παιδιά, θα έτεινα στο Όχι, γιατί επιστροφή δεν έχει... Αυτό δηλαδή το "όταν το αγκαλιάζεις όλα αλλάζουν, μην το σκέφτεσαι και αν υπάρχει αγάπη όλα λύνονται" και λοιπά καθησυχαστικά που ακούγονται κατά καιρούς όταν μέλλοντες γονείς προβληματίζονται, τα βρίσκω επιπόλαια και επικίνδυνα. Οι επιφυλάξεις πάντα πρέπει να εξετάζονται και να λαμβάνονται σοβαρότατα υπόψη!

Και για να πω τον αντίλογο στο "πολύ το σκέφτεσαι, εγώ απλά ήθελα να κρατήσω αγκαλιά το μωράκι μου", ακριβώς ότι η μία υποψήφια μαμά δεν το σκέφτοταν καν το αρνητικό, αλλά η άλλη ναι, είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αν δεν είναι Ναι χωρίς επιφυλάξεις και εγγυήσεις, οποιοδήποτε μωρό, θέλει δεύτερη και τρίτη και εκατοστή σκέψη.

Και επίσης να ρωτήσω καταρχήν ο υποψήφιος μπαμπάς τι λέει; Γιατί και εκείνου η γνώμη μετρά περισσότερο από οποιουδήποτε αγνώστου

Just now, maripoz said:

Μα μια γνώμη είναι.... αν θέλει να χαλάει πολιτικό χρόνο να ψάχνει παραδείγματα από το Ίντερνετ για το πως νιώθουν τα παιδιά στα 13, δεν την εμποδίζει κανεις

Είναι ειδική περίπτωση αυτή εννοείται ,  δεν είναι εύκολο .... μπορεί είτε να τη αποφύγει εντελώς και να μην κάνει απολύτως τίποτα.. η μπορεί να πιστέψει στον εαυτό της, να βρει δύναμη από όπου μπορεί και να προχωρήσει να φτιάξει έναν άνθρωπο και να γίνει μητέρα  ....

το γεγονός ότι τα ωάρια είναι από δότρια δεν σημαίνει ότι θα πετύχει αμέσως , ούτε και ότι θα μπορεί (η θα έχει την δύναμη) να το κάνει στα 50... επειδη πολυς χρονος δεν υπάρχει και επίσης να αγχώνεται/αμφιβάλλει δεν είναι το καλύτερο, για αυτό πρότεινα ένα ψυχολόγο η έστω ένα βιβλίο να φύγουν φοβίες να ηρεμήσει το μυαλό, να είναι ελεύθερο να σκεφτεί το σωστό και δυνατό να πάρει το ανάλογο ρισκο, ότι και να είναι αυτό

@athinais   Η μητρότητα αγάπη μου ξεκινάει στην μήτρα και όχι στην σύλληψη (δεν είναι δικό μου :-P )

Just now, ΑΡΓΚ said:

Εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να είμαι μαμά δεκαπεντάχρονου στα 60

Mη μας ρίχνεις έτσι εμάς τις μεγαλομάνες :( Και εγώ το σκέφτομαι αυτό.. Τόσο θα μαι. Αν είμαι δηλαδή. 

Διαφημίσεις

Just now, ΑΡΓΚ said:

O κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, δεν έχει νόημα να κάνεις γκάλοπ για τέτοια πράγματα. Εμένα μου φαίνεται αδιανόητο να είμαι μαμά δεκαπεντάχρονου στα 60, άλλη γυναίκα κάνει παιδί στα 50. Εγώ μπορεί να μην έκανα ποτέ παιδί με δωρεά, άλλος μπορεί να είναι ενθουσιασμένος στην ιδέα. Δική μου άποψη είναι ότι αν υπάρχουν επιφυλάξεις σε σχέση με τη γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού, δεν πρέπει να γίνεται. Αν ο ένας γονιός ας πούμε θέλει ένα παιδί και ο άλλος είναι πολύ χλιαρός προς το αρνητικό, για εμένα η απάντηση είναι Οχι, για να πάω σε ένα σενάριο που είναι πιο συνηθισμένο από την δωρεά ωαρίων. Εγώ λοιπόν αν είχα έντονες επιφυλάξεις για οτιδήποτε αφορά παιδιά, θα έτεινα στο Όχι, γιατί επιστροφή δεν έχει... Αυτό δηλαδή το "όταν το αγκαλιάζεις όλα αλλάζουν, μην το σκέφτεσαι και αν υπάρχει αγάπη όλα λύνονται" και λοιπά καθησυχαστικά που ακούγονται κατά καιρούς όταν μέλλοντες γονείς προβληματίζονται, τα βρίσκω επιπόλαια και επικίνδυνα. Οι επιφυλάξεις πάντα πρέπει να εξετάζονται και να λαμβάνονται σοβαρότατα υπόψη!

Και για να πω τον αντίλογο στο "πολύ το σκέφτεσαι, εγώ απλά ήθελα να κρατήσω αγκαλιά το μωράκι μου", ακριβώς ότι η μία υποψήφια μαμά δεν το σκέφτοταν καν το αρνητικό, αλλά η άλλη ναι, είναι κάτι που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Αν δεν είναι Ναι χωρίς επιφυλάξεις και εγγυήσεις, οποιοδήποτε μωρό, θέλει δεύτερη και τρίτη και εκατοστή σκέψη.

Και επίσης να ρωτήσω καταρχήν ο υποψήφιος μπαμπάς τι λέει; Γιατί και εκείνου η γνώμη μετρά περισσότερο από οποιουδήποτε αγνώστου

Δεν διαφωνούμε το ίδιο λέμε αλλά διαφορετικά .... 

Δεν ειπα , να προχωρήσει όπως και να σκέφτεται η κοπέλα... όταν κάποιος σκέφτεται τοοοοσο πολύ α) δεν είναι έτοιμος β) δεν μπορεί καν να σκεφτεί καθαρά να πάρει αποφαση η γ) μπορεί και να μην το θέλει στη τελική 

Θα επικεντρωνόμουνα πιο πολύ σε κάτι να με βοηθήσει θετικά (θρησκεία, γιατρό κλπ), παρά να βρω απαντήσει από κάπου που πιθανόν να μην βοηθήσει 

Just now, BabyCute said:

Δεν διαφωνούμε το ίδιο λέμε αλλά διαφορετικά .... 

Δεν ειπα , να προχωρήσει όπως και να σκέφτεται η κοπέλα... όταν κάποιος σκέφτεται τοοοοσο πολύ α) δεν είναι έτοιμος β) δεν μπορεί καν να σκεφτεί καθαρά να πάρει αποφαση η γ) μπορεί και να μην το θέλει στη τελική 

Θα επικεντρωνόμουνα πιο πολύ σε κάτι να με βοηθήσει θετικά (θρησκεία, γιατρό κλπ), παρά να βρω απαντήσει από κάπου που πιθανόν να μην βοηθήσει 

δ) μπορεί να θέλει να εξετάσει πρώτα όλους τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει μια τόσο σοβαρή απόφαση, πόσο μάλλον που μιλάμε για μια μέθοδο αρκετά πρόσφατη , για την οποία εσκεμμένα  έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι να μην γνωρίζουμε παρά μόνο τί ωραία που θα νιώθουμε, κρατώντας επιτέλους ΄να μωρό στην αγκαλιά μας. 

Για μένα, το ότι το σκέφτεται τόσο, δείχνει άτομο σοβαρό που δεν αφήνει τις επιθυμίες της να την παρασύρουν.

Just now, Yovanna said:

δ) μπορεί να θέλει να εξετάσει πρώτα όλους τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει μια τόσο σοβαρή απόφαση, πόσο μάλλον που μιλάμε για μια μέθοδο αρκετά πρόσφατη , για την οποία εσκεμμένα  έχουν φροντίσει οι αρμόδιοι να μην γνωρίζουμε παρά μόνο τί ωραία που θα νιώθουμε, κρατώντας επιτέλους ΄να μωρό στην αγκαλιά μας. 

Για μένα, το ότι το σκέφτεται τόσο, δείχνει άτομο σοβαρό που δεν αφήνει τις επιθυμίες της να την παρασύρουν.

Και το «εξετάζει» από το να βρίσκει  παραδείγματα από φόρουμ από το πως μπορεί να νοιώσει ένας έφηβος ; Και αν βρει 100 παραδείγματα ότι είναι όλοι χάλια ψυχολογικά τι σημαίνει αυτό; Που ξέρει πως μεγάλωσαν, τι περιβάλλον/βιώματα είχαν κλπ

Εννοείται ότι θα έχει διαφορετικά είδους προβλήματα μια μητέρα που περνάει τέτοια διαδικασία, θα έχει διαφορετικές σκέψεις από μέρικες από μας και θα έχει διαφορετικές συζητήσεις το μέλλον με το παιδί της ... τι είναι καλύτερο να το συζητήσει με ένα ψυχολόγο τώρα (που πολυ πιθανόν να έχει εμπειρία από τέτοιες περιπτώσεις όχι μόνο γονιών αλλα και παιδιών )  η να ψάχνει σε φόρουμ για παραδείγματα ;

Just now, BabyCute said:

Και το «εξετάζει» από το να βρίσκει  παραδείγματα από φόρουμ από το πως μπορεί να νοιώσει ένας έφηβος ; Και αν βρει 100 παραδείγματα ότι είναι όλοι χάλια ψυχολογικά τι σημαίνει αυτό; Που ξέρει πως μεγάλωσαν, τι περιβάλλον/βιώματα είχαν κλπ

Εννοείται ότι θα έχει διαφορετικά είδους προβλήματα μια μητέρα που περνάει τέτοια διαδικασία, θα έχει διαφορετικές σκέψεις από μέρικες από μας και θα έχει διαφορετικές συζητήσεις το μέλλον με το παιδί της ... τι είναι καλύτερο να το συζητήσει με ένα ψυχολόγο τώρα (που πολυ πιθανόν να έχει εμπειρία από τέτοιες περιπτώσεις όχι μόνο γονιών αλλα και παιδιών )  η να ψάχνει σε φόρουμ για παραδείγματα ;

Κοίτα, το ότι έχει ανοίξει το θέμα εδώ, δεν σημαίνει ότι δεν το εξετάζει και εκτός φόρουμ. Ή ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει. Απλά να, κάποιες φορές, καλοί και αναντικατάστατοι οι ειδικοί, αλλά έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε με κάποιον που το έχει ζήσει. Που έχει βρεθεί στη θέση που είμαστε, ή που σκεφτόμαστε να έρθουμε. Δεν σημαίνει ότι η ανταλλαγή αυτή θα είναι καταλυτική στην απόφαση μας, αλλά την θέλουμε.

Just now, Yovanna said:

Κοίτα, το ότι έχει ανοίξει το θέμα εδώ, δεν σημαίνει ότι δεν το εξετάζει και εκτός φόρουμ. Ή ότι δεν έχει σκοπό να το κάνει. Απλά να, κάποιες φορές, καλοί και αναντικατάστατοι οι ειδικοί, αλλά έχουμε ανάγκη να μιλήσουμε με κάποιον που το έχει ζήσει. Που έχει βρεθεί στη θέση που είμαστε, ή που σκεφτόμαστε να έρθουμε. Δεν σημαίνει ότι η ανταλλαγή αυτή θα είναι καταλυτική στην απόφαση μας, αλλά την θέλουμε.

Ναι 100% αλλά αυτό είναι τεράστια σοβαρό θέμα και τέτοιες επιφυλάξεις δεν φεύγουν εύκολα ... ένας ψυχολόγος θα την αναγκάσει να μιλήσει/αντιμετωπίσει πολλά, μιας και η κοπέλα έχει περάσει εξωσωματικές , πρέπει να έχει περάσει θλίψη, απογοήτευση...

τεσπα απλά λέω τι θα έκανα εγώ ...Πρόσωπικα δεν θα έκανα τίποτα αν δεν έβγαζα όλη την αρνητικότητα και τις φοβισμένες σκέψεις από πάνω μου, και αν δεν ένοιωθα ήρεμη, δυνατή  μέσα μου . Θα έβαζα πιο πολύ  ενέργεια σε αυτό παρά σε οτιδήποτε άλλο

Επεξεργάστηκαν by BabyCute

Just now, Yovanna είπε:

Mη μας ρίχνεις έτσι εμάς τις μεγαλομάνες :( Και εγώ το σκέφτομαι αυτό.. Τόσο θα μαι. Αν είμαι δηλαδή. 

Συμφωνώ.Δεν ήταν επιλογή μας.Φτυσαμε αίμα για να φτάσουμε εδώ. 

Λοιπον εδω ΑΡΓΚ αυτο ειναι αλλο κομμάτι.Δεν ζήτησε η κοπελα τη γνώμη μας για την ηλικια της στην τελική.

Σίγουρα θα γινει πολυ καλύτερη μαμα από άλλες .

Βασικα εγω θα ελεγα οτι κανεις μας δεν ξερει τι προβληματα θα συναντησει με ενα παιδι καθως μεγαλωνει.. Ολα ομως αντιμετωπιζοναται . Καμια γυναικα πριν ξεκινησει προσπαθεια για εγκυμοσυνη δεν εχει ρωτησει πως ειναι να γεννησεις ενα παιδι με αυτισμο με Δεπυ ενα παιδι που στην εφηβεια θα εχει ψυχολογικα ολοι τα φοβομαστε μην συμβουν αλλα καμια δεν εχει κανει ειδικη προετοιμασια κ ας ειναι δια βιου προβληματα.. 

Η σκεψη ειναι παντα θελω να κανω παιδι ναι... Αν προκυψει καποιο προβλημα εχω κουραγιο να το αντιμετωπισω ναι ή οχι? Αν φοβαμαι δεν προχωραω αν δεν εχω κουραγιο δεν προχωραω ... 

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες σας για τις σκέψεις και το ενδιαφέρον...

Κορίτσια το θέμα είναι συνθετο... στην Ελλάδα το κρύβουμε κάτω από το χαλί δυστυχώς γιατί τα λεφτά  είναι πολλά!!  Αλλά είναι θέμα χρόνου να μας χτυπήσει την πόρτα η πραγματικότητα!

Στην Μεγάλη Βρετανία αντιμετώπισαν εν τις πράγμασι τα προβλήματα που εγώ φοβάμαι κι αλλαξανε τον νόμο από το 2005..  τώρα πια η δότρια  είναι identifiable για όσα παιδιά "δημιουργήθηκαν" απο εκεί και ύστερα. Μπορει δηλαδή το παιδί στα 18 να ζητήσει να μάθει το ονοματεπώνυμο της δότριας. Για όσα παιδιά δημιουργήθηκαν νωρίτερα, το κράτος δίνει την δυνατότητα τα παιδιά να μαθαίνουν αν είναι half siblings με τον/ την σύντροφό τους, αν το ζητήσουν.

Εκεί έχει δημιουργηθεί (τυχαία?) μια μεγάλη οργάνωση εδω και 25(!) χρόνια από γονείς donor conceived παιδιών για να υποστηρίξει τα παιδιά και τους γονείς κατά την διαδικασία αυτής της αποκάλυψης.Λεγεται dcnetwork.org ψάξτε το στο ίντερνετ. Κάνουν σεμινάρια στους γονείς για το πώς θα το πουν στα παιδιά, κάνουν συμβουλευτικη στα παιδιά όταν το μαθαίνουν. Μου εκανε μεγάλη εντύπωση! Κι όλα αυτά με την συνέργεια του κράτους!

Αυτο κάνει μια κοινωνία με  υγιή αντανακλαστικά, δεν κρυβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, το αναγνωρίζει και διορθωνει το νομικο πλαίσιο.

Επίσης και στην Πορτογαλία η δωρεά έγινε non anonumous για τα παιδια το 2018! Τώρα οι δότριες μπορούν να δωρίσουν έως 4 φορές και οι δότες σπέρματος έως 8. Και εκει υπάρχει online μητρώο που καταγράφονται οι δότριες/δότες για να παρακολουθείται πόσες φορές δίνουν...

Αυτό που υποτίθεται ότι θα είχε γίνει κι εδώ, εδω και 15 χρονια κι ακόμα  δεν λειτουργεί...

Διάβαζα ότι η non anonymous δωρεά ισχύει και στην Δανία και στην Φινλανδία... 

Ενώ οι χώρες που επιτρέπουν την ανώνυμη δωρεά είναι η Ισπανία, η Τσεχία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η north cyprus και η Ελλαδιτσα...

Προσωπικά προτιμω η δωρεά να ειναι non anonymous για το παιδί... Έτσι θα μπορέσει να βρει και να τακτοποιήσει μέσα  του το missing part που όλα τα donorconceived παιδιά (που γνωρίζουν ότι είναι donor conceived) νιωθουν ότι έχουν.

Μίλησα με το serum, με την κυρία που μου είχατε πει, ζήτησα την βοήθεια τους να διερευνήσω αν θα μπορούσα να πάρω δωρεά από uk. Σκεφτομουν να κάνω εδώ την προετοιμασία και με συνεργασία των γιατρών να πάω  σε κάποιο κέντρο  εκεί να δώσουμε  σπέρμα  και να  κάνουμε  την έμβρυομεταφορα.   Αρνήθηκε να μου προτείνει κάποιο, δεν έχει σε κανένα εμπιστοσύνη, ολες αποτυγχάνουν εκει κι έρχονται μετα εδω σε εμάς, μου είπε... 

Hint: Η δωρεά ωαρίων όπως διάβαζα κοστίζει τουλάχιστον 20.000€ εκεί γι'αυτό κι έρχονται όλες εδω... τέλος πάντων...

Κι εμείς δεν έχουμε τέτοια χρήματα να διαθέσουμε...

Προς το παρόν κοιτάζουμε και την Πορτογαλία...

Κάποιες αναρωτιθήκατε τι λέει ο σύζυγός μου για όλα αυτά. Με στηρίζει απόλυτα! Συμμερίζεται τις ανησυχίες μου! Δόξα τώ Θεώ, έχουμε σύμπνοια και μαζί ψάχνουμε για την λύση...

Θα τα ξαναπούμε! 

Φιλιά πολλά!

7 ώρες πρίν, Yovanna είπε:

Άντε καλέ. Αυτό ακριβως εννοώ: εσύ μπορείς, εγώ δε θα μπορούσα. Να μην κάνεις εσύ παιδί επειδή δε θα μπορούσα εγώ; Ή να έκανα εγώ τώρα, επειδή μπορείς εσύ; Δεν έχουμε όλοι ίδιες αντοχές, βιώματα, υγεία, χαρακτήρα. 

5 ώρες πρίν, μαγιοπουλας είπε:

Συμφωνώ.Δεν ήταν επιλογή μας.Φτυσαμε αίμα για να φτάσουμε εδώ. 

Λοιπον εδω ΑΡΓΚ αυτο ειναι αλλο κομμάτι.Δεν ζήτησε η κοπελα τη γνώμη μας για την ηλικια της στην τελική.

Σίγουρα θα γινει πολυ καλύτερη μαμα από άλλες .

Μα το ίδιο λέμε, απλά το φέρνω σαν πιο συνηθισμένο και οικείο παράδειγμα του πόσο διαφορετικές αποφάσεις παίρνουν οι άνθρωποι. Ο ένας μπορεί και θέλει, ο άλλος όχι. Αν με ρώταγες και σου έλεγα ότι εγώ με τίποτα, δε θα έκανες εσύ παιδί; Χαζό δε θα ήταν;

3 ώρες πρίν, athinais είπε:

Κάποιες αναρωτιθήκατε τι λέει ο σύζυγός μου για όλα αυτά. Με στηρίζει απόλυτα! Συμμερίζεται τις ανησυχίες μου! Δόξα τώ Θεώ, έχουμε σύμπνοια και μαζί ψάχνουμε για την λύση...

@athinais με παρεξήγησες, δεν ήταν αυτή η ερώτηση. Σε ένα ζευγάρι, ταύτιση απόψεων 100% δεν υπάρχει ποτέ. Ούτε και σε φίλους, αδέρφια ή γονείς και παιδιά. Γι αυτό ρωτάω και ποιος σπρώχνει τον άλλο σε αυτό το ταξίδι, αλλά και ποιος ανησυχεί περισσότερο; Εγώ θα ξεκινούσα από εκεί, να πάω σε έναν ειδικό μαζί με το σύζυγο και να μιλήσω για το πώς νιώθει ο καθένας μας. Νομίζω θα ήταν πιο εποικοδομητικό από το να συζητάς με αγνώστους, για να δείτε αν για εσάς αξίζει το ρίσκο ή όχι.

5 ώρες πρίν, athinais είπε:

Κορίτσια μου σας ευχαριστώ όλες σας για τις σκέψεις και το ενδιαφέρον...

Κορίτσια το θέμα είναι συνθετο... στην Ελλάδα το κρύβουμε κάτω από το χαλί δυστυχώς γιατί τα λεφτά  είναι πολλά!!  Αλλά είναι θέμα χρόνου να μας χτυπήσει την πόρτα η πραγματικότητα!

Στην Μεγάλη Βρετανία αντιμετώπισαν εν τις πράγμασι τα προβλήματα που εγώ φοβάμαι κι αλλαξανε τον νόμο από το 2005..  τώρα πια η δότρια  είναι identifiable για όσα παιδιά "δημιουργήθηκαν" απο εκεί και ύστερα. Μπορει δηλαδή το παιδί στα 18 να ζητήσει να μάθει το ονοματεπώνυμο της δότριας. Για όσα παιδιά δημιουργήθηκαν νωρίτερα, το κράτος δίνει την δυνατότητα τα παιδιά να μαθαίνουν αν είναι half siblings με τον/ την σύντροφό τους, αν το ζητήσουν.

Εκεί έχει δημιουργηθεί (τυχαία?) μια μεγάλη οργάνωση εδω και 25(!) χρόνια από γονείς donor conceived παιδιών για να υποστηρίξει τα παιδιά και τους γονείς κατά την διαδικασία αυτής της αποκάλυψης.Λεγεται dcnetwork.org ψάξτε το στο ίντερνετ. Κάνουν σεμινάρια στους γονείς για το πώς θα το πουν στα παιδιά, κάνουν συμβουλευτικη στα παιδιά όταν το μαθαίνουν. Μου εκανε μεγάλη εντύπωση! Κι όλα αυτά με την συνέργεια του κράτους!

Αυτο κάνει μια κοινωνία με  υγιή αντανακλαστικά, δεν κρυβει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, το αναγνωρίζει και διορθωνει το νομικο πλαίσιο.

Επίσης και στην Πορτογαλία η δωρεά έγινε non anonumous για τα παιδια το 2018! Τώρα οι δότριες μπορούν να δωρίσουν έως 4 φορές και οι δότες σπέρματος έως 8. Και εκει υπάρχει online μητρώο που καταγράφονται οι δότριες/δότες για να παρακολουθείται πόσες φορές δίνουν...

Αυτό που υποτίθεται ότι θα είχε γίνει κι εδώ, εδω και 15 χρονια κι ακόμα  δεν λειτουργεί...

Διάβαζα ότι η non anonymous δωρεά ισχύει και στην Δανία και στην Φινλανδία... 

Ενώ οι χώρες που επιτρέπουν την ανώνυμη δωρεά είναι η Ισπανία, η Τσεχία, η Ρωσία, η Ουκρανία, η north cyprus και η Ελλαδιτσα...

Προσωπικά προτιμω η δωρεά να ειναι non anonymous για το παιδί... Έτσι θα μπορέσει να βρει και να τακτοποιήσει μέσα  του το missing part που όλα τα donorconceived παιδιά (που γνωρίζουν ότι είναι donor conceived) νιωθουν ότι έχουν.

Μίλησα με το serum, με την κυρία που μου είχατε πει, ζήτησα την βοήθεια τους να διερευνήσω αν θα μπορούσα να πάρω δωρεά από uk. Σκεφτομουν να κάνω εδώ την προετοιμασία και με συνεργασία των γιατρών να πάω  σε κάποιο κέντρο  εκεί να δώσουμε  σπέρμα  και να  κάνουμε  την έμβρυομεταφορα.   Αρνήθηκε να μου προτείνει κάποιο, δεν έχει σε κανένα εμπιστοσύνη, ολες αποτυγχάνουν εκει κι έρχονται μετα εδω σε εμάς, μου είπε... 

Hint: Η δωρεά ωαρίων όπως διάβαζα κοστίζει τουλάχιστον 20.000€ εκεί γι'αυτό κι έρχονται όλες εδω... τέλος πάντων...

Κι εμείς δεν έχουμε τέτοια χρήματα να διαθέσουμε...

Προς το παρόν κοιτάζουμε και την Πορτογαλία...

Θα τα ξαναπούμε! 

Φιλιά πολλά!

Θα ξαναπω οτι το θεμα που άνοιξες ειναι  απο τα πιο ενδιαφέροντα που έχω δει εδώ.

Σκεφτομσι οτι Τσεχία Πορτογαλία Ελλάδα είναι προορισμός αναπαραγωγής. Αν μπουν όλα αυτα σε πλαίσια θα χαθεί πολυ χρημα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...