Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Θηλασμός, συγκοιμηση και εργασία με βάρδιες

Annitamik

Recommended Posts

Μόλις μίλησα με τη μαία που με βοήθησε στο θηλασμό. Έχω αναστατωθεί. Θα ξεκινήσω σε τρεισήμισι μήνες βάρδιες(και νύχτα) και θηλάζω κατά απαίτηση του μωρού από την αρχή και τον τελευταίο μήνα κάνω συγκοιμηση γιατί δε κοιμάται αλλιώς. Μου είπε να κόψω τη συγκοιμηση ( λογικό) και το θηλασμό με πρόγραμμα πλέον. Πώς θα βάλω πρόγραμμα σε κάτι που το κάνω οπότε μου ζητάει; Βοήθεια!!! Τρώει τρία γεύματα στερεών και ενδιάμεσα θηλάζει. Τις τελευταίες ημέρες δε τρώει κιόλας τα δύο γεύματα καλά, δηλαδή πρωί και απόγευμα σχεδόν καθόλου, ενώ έτρωγε. Μου φαίνεται ανέφικτο και το πρόγραμμα και να κόψω τη συγκοιμηση. Σε προηγούμενο θέμα, σχετικά με αποσύνδεση θηλασμό από τον ύπνο , ειπώθηκε ότι θα ήταν καλό να γίνει αυτό μετά τον δέκατο μήνα. Θα έχω όμως αρκετό χρόνο; Τώρα είναι εννιά μηνών σχεδόν . Αν δεν είχα τις νυχτερινές βάρδιες δε θα είχα αγχωθει έτσι...

Διαφημίσεις

Σταματας να μιλας σε αυτη τη μαια, γιατι σου λεει βλακειες, συνεχιζεις τη συγκοιμιση, και δεν ανησυχεις για πραγματα που θα συμβουν σε τρεισημιση μηνες, που το μωρο σου θα ειναι ενα τελειως αλλο πλασμα πια.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Σταματας να μιλας σε αυτη τη μαια, γιατι σου λεει βλακειες, συνεχιζεις τη συγκοιμιση, και δεν ανησυχεις για πραγματα που θα συμβουν σε τρεισημιση μηνες, που το μωρο σου θα ειναι ενα τελειως αλλο πλασμα πια.

Λιτή κ περιεκτική! :-P

@AnnitamikΗ αλήθεια είναι κ εγω θα αναρωτιόμουν πόσο ειδικός είναι στο θηλασμο η μαια

Δ καταλαβαινω γτ να κόψεις την συνκοιμηση, αν πχ όταν λείπεις ο μικρος κοιμαται με τον μπαμπα, παλι στο κρεβατι που κοιμαται κ τωρα, ισως να είναι κ πιο εύκολο γι αυτον

Αυτό με τους 10μ είναι κ σχετικό, εγω το πρότεινα κυρίως για το sleep regression που έχει στους μήνες σας

Δ ξερω ποσο χρονο θα σου πάρει να έκανες αποσυνδεση

Απλα σκέψου ότι το μωρό θηλαζει πολύ συχνά γτ είσαι κ στο σπιτι. Όσο θα λείπεις θα τρωει,αλλα θα παρηγορείται με αλλο τρόπο από όποιον είναι μαζι

Και γω θα συμφώνησω με τις μαμαδες παραπάνω. Δεν καταλαβαίνω την αναγκαιότητα να γίνουν όλα τα παραπάνω μαζί και τώρα. Συγκοιμηση μπορείς να κάνεις όταν είσαι σπίτι και τις υπόλοιπες μέρες το μωρό θα κοιμάται με τον μπαμπά του στο κρεβάτι που έχει συνηθίσει. Πρόγραμμα δεν έβαλα ποτέ στον θηλασμό και δεν μπορώ να σε βοηθήσω. Επίσης αποσύνδεση δεν έχω προσπαθήσει πριν το χρόνο. 

Πιστεύω πως το μωρό θα βρει άλλο τρόπο να ησυχάζει και να κοιμάται όταν λείπεις. Ισως του φανεί δύσκολο στην αρχή αλλά δεν είναι ακατόρθωτο. Ίσως να δοκιμαζες κι άλλους τρόπους στα ενδιάμεσα ξυπνήματα πχ κουνημα, αγκαλιά και περπάτημα αλλά είναι δύσκολο να το δεχτεί από σένα εφόσον ξέρει ότι μπορεί να θηλασει. Ενώ όταν δει πως λείπεις θα δεχτεί πιο εύκολα την εναλλακτική. 

Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο! Και εγώ έτσι το είχα στο μυαλό μου , και μάλιστα σκεφτόμουν την εκπαίδευση του ύπνου χωρίς στήθος να την ξεκινήσω γύρω στους έντεκα μήνες, ενάμιση μήνα πριν γυρίσω στη δουλειά, καθώς θα είναι μεγαλύτερη. Σκεφτόμουν να συνεχίσει να κοιμάται η μικρή με τον μπαμπά , απλώς με άλλο τρόπο, ίσως με μουσικό παιχνίδι( το έχουμε δοκιμάσει αλλά όχι ως το τέλος, γιατί ψιλονανουριστηκε μεν αλλά μετά ξαφνικά με θυμήθηκε και άρχισε να κλαίει για στήθος. Φαντάζομαι αν δεν εμφανιζομουν μπορεί στο τέλος να τα κατάφερνε ο άντρας μου) . Η αλήθεια είναι πως ήδη την έχω αφήσει για λίγες ώρες και με τον άντρα μου και με τη μαμά μου, για να κάνω μικροδουλειές, ψώνια, καφέ με φίλη και γιατρό όταν χρειάστηκε, ωστόσο πχ η μαμά μου δε μπόρεσε να τη νανουρισει ( ήταν και μέρα βέβαια, ενώ στο περιστατικό που σας ανέφερα πριν με τον άντρα μου ήταν νύχτα και είχε γλαρωσει). Το θέμα μου είναι ποτέ να ξεκινήσω την εκπαίδευση; Να αρχίσω από τώρα για να μην την αφήσω ψυχικό τραύμα ή δεν έχει νόημα γιατί είναι χάλια ο ύπνος της; Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν πίνει ιδιαίτερα νερό. Αν και εύχομαι να αλλάξει σιγά σιγά αυτό. Δε θέλω οκτω ώρες να μη πίνει τίποτα

Διαφημίσεις

Just now, Annitamik είπε:

Σας ευχαριστώ πολύ και τις δύο! Και εγώ έτσι το είχα στο μυαλό μου , και μάλιστα σκεφτόμουν την εκπαίδευση του ύπνου χωρίς στήθος να την ξεκινήσω γύρω στους έντεκα μήνες, ενάμιση μήνα πριν γυρίσω στη δουλειά, καθώς θα είναι μεγαλύτερη. Σκεφτόμουν να συνεχίσει να κοιμάται η μικρή με τον μπαμπά , απλώς με άλλο τρόπο, ίσως με μουσικό παιχνίδι( το έχουμε δοκιμάσει αλλά όχι ως το τέλος, γιατί ψιλονανουριστηκε μεν αλλά μετά ξαφνικά με θυμήθηκε και άρχισε να κλαίει για στήθος. Φαντάζομαι αν δεν εμφανιζομουν μπορεί στο τέλος να τα κατάφερνε ο άντρας μου) . Η αλήθεια είναι πως ήδη την έχω αφήσει για λίγες ώρες και με τον άντρα μου και με τη μαμά μου, για να κάνω μικροδουλειές, ψώνια, καφέ με φίλη και γιατρό όταν χρειάστηκε, ωστόσο πχ η μαμά μου δε μπόρεσε να τη νανουρισει ( ήταν και μέρα βέβαια, ενώ στο περιστατικό που σας ανέφερα πριν με τον άντρα μου ήταν νύχτα και είχε γλαρωσει). Το θέμα μου είναι ποτέ να ξεκινήσω την εκπαίδευση; Να αρχίσω από τώρα για να μην την αφήσω ψυχικό τραύμα ή δεν έχει νόημα γιατί είναι χάλια ο ύπνος της; Επίσης, ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν πίνει ιδιαίτερα νερό. Αν και εύχομαι να αλλάξει σιγά σιγά αυτό. Δε θέλω οκτω ώρες να μη πίνει τίποτα

Νερό εκτός από μπιμπερο και διάφορα εκπαιδευτικα ποτηρια μπορείς να δοκίμασεις και παγουρινο με στόμιο ή μικρό ποτήρι από σφηνακι. 

Την εκπαίδευση για αποσύνδεση εννοείς? 

Just now, Mama_Anesti_ είπε:

Νερό εκτός από μπιμπερο και διάφορα εκπαιδευτικα ποτηρια μπορείς να δοκίμασεις και παγουρινο με στόμιο ή μικρό ποτήρι από σφηνακι. 

Την εκπαίδευση για αποσύνδεση εννοείς? 

Ευχαριστώ πολύ και σένα @Mama_Anesti_, είδα αργότερα το μήνυμα σου. Ναι την εκπαίδευση για αποσύνδεση εννοώ

Αν δε σε χαλάει εσένα ο θηλασμός, θα έλεγα να μην κάνει καμία εκπαίδευση. Τα μωρά κοιμούνται διαφορετικά με διαφορετικούς ανθρώπους. Μία χαρά μπορεί να θηλάζει για να κοιμηθεί όταν είσαι εκεί και να μάθει να κάνει κάτι τελείως άσχετο τις μέρες που τη βάζει ο μπαμπάς για ύπνο.

Just now, ΑΡΓΚ είπε:

Αν δε σε χαλάει εσένα ο θηλασμός, θα έλεγα να μην κάνει καμία εκπαίδευση. Τα μωρά κοιμούνται διαφορετικά με διαφορετικούς ανθρώπους. Μία χαρά μπορεί να θηλάζει για να κοιμηθεί όταν είσαι εκεί και να μάθει να κάνει κάτι τελείως άσχετο τις μέρες που τη βάζει ο μπαμπάς για ύπνο.

Σε ευχαριστώ! Αυτό θα ήταν το ιδανικό για μένα. Όχι δε με χαλάει, ίσα ίσα με βοηθά γιατί κοιμάται στο λεπτό έτσι. Και θέλω να το συνεχίσω ανεξάρτητα από τη δουλειά.

2 ώρες πρίν, Annitamik είπε:

Ευχαριστώ πολύ και σένα @Mama_Anesti_, είδα αργότερα το μήνυμα σου. Ναι την εκπαίδευση για αποσύνδεση εννοώ

Εγώ στην θέση σου θα έκανα προσπάθεια για αποσύνδεση μόνο αν ήμουν σίγουρη πως θα δυσκολευτει απιστευτα να ηρεμήσει διαφορετικά. Συνήθως όμως τα μωρά προσαρμόζονται αναλογα με τους φροντιστές τους και δέχονται τις εναλλακτικές. Στην αρχή θα δυσκολευτει αλλά θα τα καταφερει. 

Προσωπικά αν δεν ήθελα να κάνω αποσύνδεση ή αν το παιδί δεν ήταν δεκτικό θα συνέχιζα ως έχει όταν είμαστε μαζί. Γιατί να μπεις σε τέτοια διαδικασία αν δεν το θέλεις πραγματικά? Αυτό που θα μπορουσες να κάνεις είναι να αφήνεις τον μπαμπά να προσπαθεί να την κοιμίσει από τώρα κάποια βράδια την εβδομάδα ώστε να μην είναι απότομη ή αλλαγη. 

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω με τα κορίτσια αν κ εγω δεν θήλασα τα παιδιά μου, μπορώ να σου πω ότι τα Παιδια προσαρμοζονται με τους φροντίστες τους αν και 6 εμείς αγχωνομσστε που είναι κ λογικό.. 

Ο μικρός μου γιος στην ηλικία σας κ μέχρι πριν λίγους μήνες σπίτι όταν ένιωθε ματαίωση η ήθελε να ηρεμισει η να κοιμηθεί ήθελε να πιει γάλα από το μπιμπερό 

Οπότε ήταν αλλού στη μαμά μου στη πεθερά μου η στο σταθμό κοιμόταν πανεύκολα, ιδικά στο σταθμό τον έπαιρναν αγκαλιά να τον πάνε στο κρεβάτι να κοιμηθεί να μη πέσει στο πάτωμα κ στα τρία μεροι είχε σχεδόν την ίδια ώρα ύπνου...στο σπίτι ποτέ.. 

Πάντα τα βράδια όταν ξυπνουσε πηγενα κ συνέχιζα τον ύπνο μαζί του τον είχω  σε μόνο κρεβάτι ή ξυπνουσε κ ερχόταν στο κρεβάτι μας σαν κύριος τους τελευταίους μήνες ερχόταν αθόρυβα η εμείς είμασταν κουρασμένοι κ κοιμόμασταν βαριά κ δεν τον ακούγαμε κ τον καταλάβαινα με εκ τον ύστερον πως ήρθε στο κρεβάτι μας.. :-o

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...