Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αναπληρωτες καθηγητες!

sweety**

Recommended Posts

καλησπερα σας,

ειχα κανει τα χαρτια μου για αναπληρωτρια και αφου βγηκαν οι πινακες ανοιξε και η πλατφορμα να δηλωσουμε περιοχες!!

δηλωσα ολες τις περιοχες που απεχουν απο την πολη μου μεχρι 3 ωρες το πολυ...δεν εχω πιθανοτητες να με παρουν γτ εχω μεγαλη θεση (2100) αλλα σε περιπτωση που με παρουν θα πρεπει να λειπω απο το σπιτι μου τουλαχιστον ολη την εβδομαδα και αφου θα ειμαι κοντα θα ερχομαι σκ...εχω ομως τον μικρο μου που οσο το σκεφτομαι λεω δεν γινεται να τον βλεπω μονο σκ....εσεις θα αφηνατε τα παιδακια σας ??

Διαφημίσεις

Just now, sweety** είπε:

καλησπερα σας,

ειχα κανει τα χαρτια μου για αναπληρωτρια και αφου βγηκαν οι πινακες ανοιξε και η πλατφορμα να δηλωσουμε περιοχες!!

δηλωσα ολες τις περιοχες που απεχουν απο την πολη μου μεχρι 3 ωρες το πολυ...δεν εχω πιθανοτητες να με παρουν γτ εχω μεγαλη θεση (2100) αλλα σε περιπτωση που με παρουν θα πρεπει να λειπω απο το σπιτι μου τουλαχιστον ολη την εβδομαδα και αφου θα ειμαι κοντα θα ερχομαι σκ...εχω ομως τον μικρο μου που οσο το σκεφτομαι λεω δεν γινεται να τον βλεπω μονο σκ....εσεις θα αφηνατε τα παιδακια σας ??

Καλή επιτυχία!!!

Δεν ξέρω καμία αναπληρώτρια που να πήγε κάπου χωρίς τα παιδιά της, εκτός αν ήταν μαθητες λυκείου. Βέβαια είμαστε νησί κ οποίος έρχεται δύσκολα φεύγει εκτός από τις γιορτές αν δεν μένει στην Αθήνα, ούτε καν σε τριήμερα,  κ ίσως το έκαναν γι αυτό. 

Just now, Έσπερος said:

Καλή επιτυχία!!!

Δεν ξέρω καμία αναπληρώτρια που να πήγε κάπου χωρίς τα παιδιά της, εκτός αν ήταν μαθητες λυκείου. Βέβαια είμαστε νησί κ οποίος έρχεται δύσκολα φεύγει εκτός από τις γιορτές αν δεν μένει στην Αθήνα, ούτε καν σε τριήμερα,  κ ίσως το έκαναν γι αυτό. 

ευχαριστω πολυ!! εγω για αυτο εβαλα κοντινα που σιγουρα θα μπορω καθε σκ ουτε πολλες ωρες ουτε πολλα εξοδα..αλλα και μεσ την μερα αν θελησω μπορω...

είμαι σε παρόμοια φάση.

Δήλωσα κι εγώ μέχρι 3 ώρες μακρυά. Το παιδί δεν υπάρχει περίπτωση να μην έρθει μαζί μου, εάν πάω μακρυά. 

Εάν δεν μπορe;i η μητέρα μου να έρθει ή εάν μου κάνει νερά, θα πάρω νταντά. 

Εάν είναι πιο μικρούλι το παιδάκι σου και πάει παιδικό, είναι πιο εύκολα τα πράγματα γιατί οι παιδικοί έχουν διευρυμένο ωράριο (7 - 16:00) και μπορείς να το πάς και να το παραλάβεις αναπάσα στιγμή.

Καλή τοποθέτηση!

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Just now, sweety** said:

καλησπερα σας,

Δε μπορώ να σου απαντήσω ειλικρινά τι θα έκανα στη θέση σου....αντικειμενικά/ψυχρά, πάντως, αν η τοποθεσία σου αλλάζει κάθε χρόνο, δε θεωρώ οτι είναι και το καλύτερο να αλλάζει το παιδί περιβάλλον κάθε τόσο, ακόμα κι αν δεν πηγαίνει ήδη σχολείο.

Αλλά οκ, όπως εχει συζητηθεί και παλιότερα στο ίδιο θέμα, το σημαντικό είναι οικογενειακά να συμφωνήσετε τι είναι καλύτερο για σας. Το αν θα το έκανε ή όχι κάποιος άλλος, από μόνο του δε λέει και πολλά...

Διαφημίσεις

Just now, sweety** said:

καλησπερα σας,

Αν φύγεις με ποιον θα είναι στο σπίτι το παιδί? Ο μπαμπάς του φαντάζομαι δουλεύει. Θα έχεις βοήθεια από γιαγιάδες? Αν ναι, με μπαμπά και γιαγιάδες και εσύ κάθε ΠΣΚ νομίζω γίνεται. Άντε, εύχομαι να σε δεχτούν!

πρίν από 12 λεπτά , sweety** είπε:

καλησπερα σας,

Καλή επιτυχία αρχικά.Δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά μια πολύ καλή μου φίλη πηγαίνει αναπληρώτρια τα δύο τελευταία χρόνια.Την πρώτη χρονιά πήγε μόνη και ερχόταν σκ αλλά τη δεύτερη συμβουλεύτηκε παιδοψυχολογο και πήρε μαζί και τα παιδιά και τη μαμά της στην αρχή.Και αυτό επειδή είχαν κάποια ψυχολογικά ξεσπάσματα τα παιδιά που προφανώς οφείλονταν εκεί.Το ένα ήταν 6 και το άλλο 3ων ετών.

Η ξαδέρφη μου που υπήρξε αρκετά χρόνια αναπληρώτρια, έπαιρνε τα παιδιά μαζί και ερχόντουσαν οικογενειακώς με καράβι κάποια ΣΚ να δουν το μπαμπά, συνήθως ερχόταν εκείνος, είναι και αυτό μία λύση, αν θεωρείς καλύτερα για την οικογένειά σας να μείνει μαζί σου το παιδί. 

Εξαρταται από πολλούς παράγοντες. Η ηλικία του παιδιού, τελικά σε τι απόσταση θα είσαι. Με ποιον θα είναι το παιδι όταν λείπεις. Η πρώτη μου επιλογή θα ήταν να τα πάρω μαζί μου, αλλά κάθε περίπτωση διαφερει

Η αλήθεια είναι ότι όσοι ξέρω, είχαν παιδιά σε σχολική ηλικία οπότε ήταν πιο απλό, δεν χρειαζόταν να μένει με ξένο πρόσωπο. Αν δεν πάει σχολείο ίσως είναι προτιμότερο να μείνει με συγγενικά πρόσωπα. 

Ειχαμε άντρα συνάδελφο από την άλλη άκρη της χώρας κυριολεκτικά που άφηνε παιδάκι τριών χρόνων κ ήταν δύσκολο κ η απουσία του πατέρα. δεν είχε αίσθηση χρόνου, νόμιζε ότι το κοροϊδεύουν. όμως ο άνθρωπος ήρθε νοέμβρη, πήγε ξανά χριστούγεννα κ μετά ίσως καθαρά δευτέρα ή 25η μαρτίου ξανά, μετά Πάσχα κ μετά Ιούνιο ήρθε η μαμά με το μικρό. Ήταν δηκαδη τελείως διαφορετική περίπτωση. 

Επειδή η χρόνια θα είναι περίεργη, έχε κ στο νου σου ενδεχόμενο να μην επιτρέπεται μετακίνηση από νόμο σε νομό κ να μην μπορείς να φύγεις για το σπίτι σου...

Απο την άλλη, επειδή στα σχολεία προβλέπω μεγάλο χαμό φέτος, ίσως να μην είναι καλή ιδέα να είσαι σε ξένο μέρος με μικρό παιδί μόνη σου κ να βρεθείς ξαφνικά σε καραντίνα λόγω κρούσματος στο σχολείο σου κ να μην ξέρεις τι να κανεις. 

Διαφημίσεις

ο μικρος μου ειναι 2.5!σκεφτηκα να τον παρω μαζι φυσικα γτ μια εβδομαδα ελειψα μεσα τον ιανουαριο και ενω δεν ηταν παραμελημενος(το πρωι στον παιδικο,μετα το μεσημερι τον επερνε η γιαγια και οταν τελειωνε ο συζυγος την δουλεια τον επερνε αυτος)αλλαξε συμπεριφορα βαραγε τα παιδακια στον παιδικο δεν ακουγε την δασκαλα σε τπτ κτλ ,εκλαιγε και ζητουσε να με δει με βιντεοκληση με το που γυρισα παλι ολα καλα...αν δεν τον παρω θα ειναι με τον μπαμπα και τους παπουδες που τους εχει τρελη αγαπη και του εχουν! ενα ςλογος που σκεφτηκα να μην τον παρω ειναι οτι που θα το αφηνω το παιδι??οι αιτησεις για τους παιδικους σταθμους με ΕΣΠΑ θα γινουν τωρα...δεν γνωρζω αν θα με παρουν καπου οποτε θα δηλωσω παιδικο στην πολη μου. βεβαια ολα αυτα τελειως υποθετικα γτ στην πραγματικοτητα δεν εχω ελπιδες να με παρουν καπου...ειναι η πρωτη φορα που δηλωσα..εχω πολυ μακρινη θεση στον κλαδο μου 2100 κατι...σιγα μην παρουν τοσους αναπληρωτες σε εναν μονο κλαδο... @Έσπερος εχεις δικιο δεν ειχα σκεφτει το ενδεχομενο να μην μπορω να μετακινηθω λογω του ιου...

Επεξεργάστηκαν by sweety**

το έσπα ναι, θα γίνει τώρα, αλλά στους δημοτικούς μπορείς να γραφτείς όταν θελήσεις και μέχρι ένα εισόδημα είναι δωρεάν.

Και πιστεύω ότι δε θα υπάρχει θέμα με τη μεταγραφή, πάντα βοηθούν τους εργαζόμενους. 

Επίσης, επειδή τα αποτελέσματα / τοποθετήσεις θα γίνουν πολύ πολύ άμεσα (το νωρίτερο μεθαύριο), ίσως προλάβεις και τα έσπα.

Τα σχολεία προσωπικά δε νομίζω να ξανακλείσουν, ίσως έρχονται οι μαθητές εναλλάξ. 

Για καραντίνα δεν ξέρω, πάντως γενικά πολύ χαλαρούς τους βλέπω

2t7wp3.png

Just now, jellyfishch said:

το έσπα ναι, θα γίνει τώρα, αλλά στους δημοτικούς μπορείς να γραφτείς όταν θελήσεις και μέχρι ένα εισόδημα είναι δωρεάν.

Και πιστεύω ότι δε θα υπάρχει θέμα με τη μεταγραφή, πάντα βοηθούν τους εργαζόμενους. 

Επίσης, επειδή τα αποτελέσματα / τοποθετήσεις θα γίνουν πολύ πολύ άμεσα (το νωρίτερο μεθαύριο), ίσως προλάβεις και τα έσπα.

Τα σχολεία προσωπικά δε νομίζω να ξανακλείσουν, ίσως έρχονται οι μαθητές εναλλάξ. 

οι εγγραφες στους δημοτικους ειχαν γινει τον μαιο...ποιες τοποθετησεις θα γινουν αμεσα καλε??των αναπληρωτων?

Just now, jellyfishch είπε:

αν αρρωστήσει μαθητής θα κλείνει το τμήμα. δεν έχουν πει όμως αν ο εκπαιδευτικός θα μπαίνει κ αυτός σε καραντίνα. αλλά είναι κ αυτό ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί εύκολα να αγνοήσει κάποιος. Επίσης ένας παιδικός μπορεί να κλείσει για τον ίδιο λόγο κ να μην έχει η γυναίκα που να αφήσει το παιδί. 

επειδή η ελληνική επαρχία είναι πολύ ρατσιστική κ μισογυνικη σε κάποιες περιοχές, δεν ξέρω ποσο εύκολο θα είναι για μια «ξένη» μαμά με τόσο μωρό παιδί. μπορεί να μην της δώσουν θέση στον δημοτικό σταθμό γιατί θα τη φυλάνε για ντόπιες, στο σχολείο σίγουρα θα της έχουν το χειρότερο πρόγραμμα κ ίσως θα πηγαίνει σε πολλά μερη κ αν είναι πρωτοβάθμια μάλλον θα πάει στο ολοήμερο, οπότε είναι δύσκολο αν δεν εχεις παιδί σε ηλικία που να αυτό εξυπηρετείται κάπως.  

Just now, Έσπερος said:

αν αρρωστήσει μαθητής θα κλείνει το τμήμα. δεν έχουν πει όμως αν ο εκπαιδευτικός θα μπαίνει κ αυτός σε καραντίνα. αλλά είναι κ αυτό ένα ενδεχόμενο που δεν μπορεί εύκολα να αγνοήσει κάποιος. Επίσης ένας παιδικός μπορεί να κλείσει για τον ίδιο λόγο κ να μην έχει η γυναίκα που να αφήσει το παιδί. 

επειδή η ελληνική επαρχία είναι πολύ ρατσιστική κ μισογυνικη σε κάποιες περιοχές, δεν ξέρω ποσο εύκολο θα είναι για μια «ξένη» μαμά με τόσο μωρό παιδί. μπορεί να μην της δώσουν θέση στον δημοτικό σταθμό γιατί θα τη φυλάνε για ντόπιες, στο σχολείο σίγουρα θα της έχουν το χειρότερο πρόγραμμα κ ίσως θα πηγαίνει σε πολλά μερη κ αν είναι πρωτοβάθμια μάλλον θα πάει στο ολοήμερο, οπότε είναι δύσκολο αν δεν εχεις παιδί σε ηλικία που να αυτό εξυπηρετείται κάπως.  

τα εχω σκεφτει και αυτα ειναι αναλογα το μερος που θα βρεθεις...δεν ειμαι πρωτοβαθμια...σε λυκειο περισσοτερο και κυριως σε τεχνικα...

Διαφημίσεις

Just now, sweety** είπε:

οι εγγραφες στους δημοτικους ειχαν γινει τον μαιο...ποιες τοποθετησεις θα γινουν αμεσα καλε??των αναπληρωτων? Η πρώτη φάση των αναπληρωτών αναμένεται την Παρασκευή, εκτός εάν υποκύψουν στις πιέσεις των δασκάλων όπου θα μεταφερθεί στις 1/9. Καλή επιτυχία σε ο τι αποφασίσεις.

Επεξεργάστηκαν by jellyfishch
2t7wp3.png

Αν πάντως υπάρχει καραντίνα, στο σπίτι σου μπορείς να γυρίσεις. Μπορείς να πας εκεί που δείχνει το εκκαθαριστικό σου. Η στον τόπο εργασίας σου

Δ πιστευω δλδ ότι θα αποκλειστεί καπου

Η αλήθεια είναι ότι φέτος τα πράγματα είναι πολύ ρευστά. Τι θα γίνει αν υπάρξει κρούσμα σε ταξη σου, η στον παιδικο του μικρού. 

Λογικά το ωράριο των δημοτικών σταθμών θα σε καλύπτει, κ εχουμε έναν Δήμο πολύ βοηθητικό τουλ σε αυτα, δ πιστευω οτι δ θα δεχονταν εγγραφή για τέτοιο λόγο. Οποτε εξαρτάται που θα πέσεις. 

Λογικο είναι να θες κ μια οικονομικά σχετική επιλογή, κ οχι να δινεις όλο τον μισθό σου σε νταντά η ιδ.παιδικο

Ναι μεν το παιδι, εφόσον δ το πάρεις, θα είναι σπίτι του, με μπαμπα κ παππουδες, που τα παει κ καλά, αλλά μόνη σου λες ότι έλειψες μια βδομαδα κ ειχε επιπτώσεις. Οππτε σίγουρα πρέπει να το συνυπολογισεις

Just now, vicky86 είπε:

Αν πάντως υπάρχει καραντίνα, στο σπίτι σου μπορείς να γυρίσεις. Μπορείς να πας εκεί που δείχνει το εκκαθαριστικό σου. Η στον τόπο εργασίας σου

Δ πιστευω δλδ ότι θα αποκλειστεί καπου

Φίλος παντρεμένος με γυναίκα στην Αθήνα που δούλευε σε πόλη εκτός Αττικής, από ένα σημείο κ μετά δεν μπορούσε να φύγει από τη δουλειά γιατί αν έφευγε, που δεν απαγορευοταν, δεν μπορούσε να γυρίσει. το είχαν κάνει αυτό ένα διάστημα νομίζω παραμονές Πάσχα, αν έφευγες δεν μπορούσες να γυρίσεις κ το χαν κάνει σαν φόβητρο γιατί δεν θα μπορούσε να γυρίσει ο κόσμος στη δουλειά του.

Just now, sweety** είπε:

να ρωτησω κατι ακομα αν γνωριζετε...ποιος ειναι ο μισθος αναπληρωτη?

Ο βασικός είναι 1092 μικτά αν δεν εχεις προϋπηρεσια, οι αναπληρωτές έχουν λιγότερες κρατήσεις από τους μόνιμους, άρα θα είναι σίγουρα 800-850 κ αν εχεις μεταπτυχιακό είναι παραπάνω αν το καταθέσεις κ ζητήσεις αναγνώριση (παίρνει λίγο καιρό αυτό). Αν δεν πάρεις καμία κανονική άδεια παίρνεις ένα ποσο τον Ιούνιο (αποζημίωση μη ληφθείσης άδειας) που δεν γνωρίζω πόσο είναι, κάποια χρήματα κόβονται στις αναρρωτικές. 

Just now, Έσπερος είπε:

Φίλος παντρεμένος με γυναίκα στην Αθήνα που δούλευε σε πόλη εκτός Αττικής, από ένα σημείο κ μετά δεν μπορούσε να φύγει από τη δουλειά γιατί αν έφευγε, που δεν απαγορευοταν, δεν μπορούσε να γυρίσει. το είχαν κάνει αυτό ένα διάστημα νομίζω παραμονές Πάσχα, αν έφευγες δεν μπορούσες να γυρίσεις κ το χαν κάνει σαν φόβητρο γιατί δεν θα μπορούσε να γυρίσει ο κόσμος στη δουλειά του.

Τώρα να σου πω την αλήθεια δ θυμαμαι τι ακριβώς γινόταν το πασχα κοντά στην αθηνα. Ξέρω εδώ γύρω για εμάς που είχε πολύ αυστηρή καραντίνα σε κάποια μερη

Αν ειχε σπίτι στην Αθήνα, πρώτη κατοικία, πολυ δυσκολο να μην τον αφήνανε να γυρίσει σπίτι του. Όπως φαντάζομαι κ οταν θα γυρνούσε στη δουλειά, με το αντίστοιχο χαρτί. Ξέρω ότι σε κάποιες δουλειές απλα(ασχέτως ιού), πρέπει να μένεις σε κάποιο χιλιομετρικο όριο, κ πάλι δ το κανουν ολοι

Εκτός αν μιλάμε για παρανόηση, κ μη ξεκαθαρες οδηγίες, όπως δίνανε συνηθως με τα παιδια

(σορρυ για το άσχετο) 

3 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

Τώρα να σου πω την αλήθεια δ θυμαμαι τι ακριβώς γινόταν το πασχα κοντά στην αθηνα. Ξέρω εδώ γύρω για εμάς που είχε πολύ αυστηρή καραντίνα σε κάποια μερη

Αν ειχε σπίτι στην Αθήνα, πρώτη κατοικία, πολυ δυσκολο να μην τον αφήνανε να γυρίσει σπίτι του. Όπως φαντάζομαι κ οταν θα γυρνούσε στη δουλειά, με το αντίστοιχο χαρτί. Ξέρω ότι σε κάποιες δουλειές απλα(ασχέτως ιού), πρέπει να μένεις σε κάποιο χιλιομετρικο όριο, κ πάλι δ το κανουν ολοι

Εκτός αν μιλάμε για παρανόηση, κ μη ξεκαθαρες οδηγίες, όπως δίνανε συνηθως με τα παιδια

(σορρυ για το άσχετο) 

Όχι το θυμάμαι σαφώς. Είχαν πει ότι αν έφευγες, δεν μπορούσες να γυρίσεις. Επι τούτου για να μη φύγει κάποιος, γιατί μετά δεν θα μπορούσε να γυρίσει στη δουλειά. 

Αυτα βέβαια είναι πιο ακραία σενάρια. πιο ανησυχητικό θα θεωρούσα να μπει η μαμά σε καραντίνα λόγω κρούσματος στο σχολείο κ να είναι ολομόναχη χωρίς να ξέρει κανέναν.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...