Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χτυπήματα στα νηπιαγωγείο

Recommended Posts

Μα δ ειναι θεμα υγιεινής αλλα ιδιωτικοτητας. 

Συν ότι έτσι θα χάνεται όλη η μέρα γτ θα την βγαζουν στην τουαλετα. Το να πηγαίνουν σε στάνταρ ώρα όλα μου φαίνεται περίεργο σαν απαιτηση, κ οκ αν κάποια είναι μόνη μπορεί να το κάνει, αλλά αυτό δ σημαινει οτι δ θ; θελησει κάποια έξτρα στιγμή, κ αν αφήνει το ενα, θα ζητάνε κ αλλα

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 155
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ δεν έγραψα πουθενά να τα πηγαίνει όλα μαζι για κατουρημα. Εγώ είπα να τα παίρνει μαζι της όταν είναι να λείψει. Όπου κι αν είναι αυτό, τουαλετα, γραφείο.. Και να περιμένουν έξω μέχρι να κάνει τη δουλειά της. 

Πολλή ανάλυση για το τίποτα νομίζω. Ότι θέλει κάνει η καθεμία δασκάλα και όπως θέλει το βλέπει η κάθε μαμά. Τελικά. Η ουσία είναι ότι είμαστε αχταρμάς σε πολλά θέματα. Και όντως ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν υπάρχει ταύτιση και κοινή γραμμή, ούτε έλεγχος και γενικώς μια μπούρδα συναντάς παντού. 

Άκου μια δασκάλα για 25 παιδιά συν όλα τα άλλα που πρέπει να εκτελέσει... Μήπως να τη βάλουν να καθαρίζει κιόλας. Η να φτιαχνει και καμμια σκεπή άμα χαλάσει.. Να γλιτώνουν αυτοί λεφτά για να χτίζουνε βιλλαρες

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Just now, Nefeli2014 είπε:

Εγώ δεν έγραψα πουθενά να τα πηγαίνει όλα μαζι για κατουρημα. Εγώ είπα να τα παίρνει μαζι της όταν είναι να λείψει. Όπου κι αν είναι αυτό, τουαλετα, γραφείο.. Και να περιμένουν έξω μέχρι να κάνει τη δουλειά της. 

Πολλή ανάλυση για το τίποτα νομίζω. Ότι θέλει κάνει η καθεμία δασκάλα και όπως θέλει το βλέπει η κάθε μαμά. Τελικά. Η ουσία είναι ότι είμαστε αχταρμάς σε πολλά θέματα. Και όντως ο καθένας κάνει ότι θέλει και δεν υπάρχει ταύτιση και κοινή γραμμή, ούτε έλεγχος και γενικώς μια μπούρδα συναντάς παντού. 

Άκου μια δασκάλα για 25 παιδιά συν όλα τα άλλα που πρέπει να εκτελέσει... Μήπως να τη βάλουν να καθαρίζει κιόλας. Η να φτιαχνει και καμμια σκεπή άμα χαλάσει.. Να γλιτώνουν αυτοί λεφτά για να χτίζουνε βιλλαρες

Μα φυσικα και εγραψες να πηφαινουν ολα μαχι για κατουρημα και ακομα και αν πηγαινει η νηπθαγωγος τουαλετα να τα παιρνει ολα μαζι της (Αληθεια, πρεπει να τα παιρνει μεσα στην τουαλετα ή θα την περιμενουν απ’ εξω; Και αν καποιοχτυπησει ενα αλλο εκεινη τη στιγμη, παλι η νηπιαγωγος επρεπε να το εχει δει και να το εχει απιτρεψει, ε; Με καταβασμενα βρακια!!!)!!!!! Απο χθες αυτο συζηταμε!!!!!

Οσο για τα υπολοιπα:

Εννοειται οτι καθαριζουμε αν χρειαστει!

Η καθαριστρια ερχεται με το σχολασμα. Συο ενδιαμεσο ποιος θα καθαρισει αν χρειαστει; Και τουαλετες εχω καθαρισει γιατι παιδι δεν προλαβε ή δεν βρηκε «στοχο», και ταξεις εχω σκουπισει, και χυμενες μπογιες εχω σφουγγαρισει και εμετους.... Εννοειται οτι θα γινουν αυτα!!!!!

Οσο για επισκευες, δεν θα αλλαξω κεραμμυδια εννοειται, αλλα μικρόεισκευες θα κανω γιατι μεχρι να ερθουν απο το δημο.... φεξε μου και γλιστρισα! Ετσι, εχω μαθει να φτιαχνω καζανακια, να χειριζομαι black and decker, εννοειται να καρφωνω και να βιδωνω!

Απο εκει και περα αγοραζω απειρα υλικα απο την τσεπη μου γιατι δεν εχει λεφτα η σχολικη επιτροπη, εκτυπωνω εξω γιατι δεν εχει το σχολειο εγχρωμο εκτυπωτη και ειναι απαραιτητο να εχει χρωμα η εικονα που θα δειξω (πχ πινακας ζωγραφικης), σε νηπαιγωγειο που ημουν πληρωσαμε οι νηπιαγωγοι και φτιαχτηκε φραχτης γυρω απο κουνιες στην αυλη (δεν αποφευχθηκε το ατυχημα βεβαια, βλ παραπανω ποστ μου), καιε χρονο φερνω μαραγκο και τον πληρωνω εγω για να ελεγξει τον εξοπλισμο του σχολειου και να προσθεσει βιδες κλπ οπου χρειαζεται!

Επιπλεον, ειμαι κοινωνικη λειτουργος, νοσοκομα, σκηνοθετις, σεναριογραφος, σκηνογραφος, ψυχολογος, διασκεδαστης......

Ναι ειμαι ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΣ!!!!!!!

Και δεν ειμαι η μονη που τα κανει αυτα. Ολοι/ες οι νηπιαγωγοι τα κανουν....

Επεξεργάστηκαν by emmaki
  • Μου αρέσει 4

Θέλεις να σου δώσω εδώ και πολλά ποστς σου τα μπράβο μου αλλά από μένα δε θα τα ακούσεις, γιατί αφήνεις τα παιδιά ΜΩΡΆ μόνα τους. Όλα τα άλλα που καταγράφηκαν μετά να χαμε να λέγαμε. Και όσες δασκάλες το κάνουν αυτό είναι εγκληματικό. Έχω άλλα κριτήρια για τους εκπαιδευτικούς και μιας και είμαι μέσα στο χώρο κι εγώ έχω ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια. 

Όσο για αυτά που γράφεις όλες τα κάνουμε. Και στον ιδιωτικό τομέα. Υποχρέωση μας. Δεν μου λένε δηλαδή απολύτως τιποτα. Αλλα πράγματα με νοιάζουν εμένα. Κι εδώ κλείνει η κουβέντα μας. Δε σε θεωρώ σωστή. Απο κει και πέρα εσύ κοιμάσαι το βράδυ με τη συνείδηση σου. Αν είναι οκ δεν έχουμε λόγο να μιλάμε μεταξύ μας. 

• Μπερδεμένη/-ος 1

Διαφημίσεις

Θέλεις να σου δώσω εδώ και πολλά ποστς σου τα μπράβο μου αλλά από μένα δε θα τα ακούσεις, γιατί αφήνεις τα παιδιά ΜΩΡΆ μόνα τους. Όλα τα άλλα που καταγράφηκαν μετά να χαμε να λέγαμε. Και όσες δασκάλες το κάνουν αυτό είναι εγκληματικό. Έχω άλλα κριτήρια για τους εκπαιδευτικούς και μιας και είμαι μέσα στο χώρο κι εγώ έχω ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια. 

Όσο για αυτά που γράφεις όλες τα κάνουμε. Και στον ιδιωτικό τομέα. Εγώ που έχω και δικα μου σχολεία κάνω ακομα περισσότερα αλλά δε θα τα προβάλλω ως δικαιολογία για να νιώθω καλά με τον εαυτό μου. Υποχρέωση μου. Δεν μου λένε δηλαδή απολύτως τιποτα. Αλλα πράγματα με νοιάζουν εμένα. Κι εδώ κλείνει η κουβέντα μας. Δε σε θεωρώ σωστή. Απο κει και πέρα εσύ κοιμάσαι το βράδυ με τη συνείδηση σου. Αν είναι οκ δεν έχουμε λόγο να μιλάμε μεταξύ μας. 

Οκ!!!!!

Αν και εγω ποτε δεν ζητησα ουτε μπραβο, ουτε τιποτα!

Αν θεωρεις οτι η παραθεση γεγονοτων, η οποια απαντα σε δικα σου ερωτηματα και δικες σου αποριες και εκπληξεις γινεται για «μπραβο» και «συγχαρητηρια».... απλα ΟΚ!

Απλα, εγω εχω τονισει απειρες φορες οτι δεν ειμαι η μονη που τα κανει αυτα! Αν οχι ολοι, οι περισσοτεροι/ες συναδελφοι ετσι λειτουργουμε! 

Αντιθετα εσυ σε παρα πολλα ποστ σου ανεφερες τι πειθαρχημενα που ειναι τα παιδια σου, και ποσο τα προσεχεις, και πως καταπνιγεις μεχρι και τις φυσικες σου αναγκες! Και, φυσικα, εγω σου ειπα μπραβο!

Επεξεργάστηκαν by emmaki

Δεν είναι το μπράβο δε με νοιάζει εμένα αυτό. Το ξανάγραψα. Αν θες έστω και λίγο την άποψη μου, να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξεις τακτική ώστε να μη μένουν μόνα τους. Δεν ξέρω πως, εσύ θα το βρεις. Ζήτα βοήθεια από τους αρμόδιους. Αυτό το όλες τα ίδια κάνουμε δε θα πρεοει να σε νοιάζει. Εσύ επιτελείς έργο, είσαι η μητέρα 25 παιδιών εκείνη την ώρα. Οφείλεις να τα προστατέψεις με οποιοδήποτε κόστος. 

• Μου αρέσει 1

Δεν είναι το μπράβο δε με νοιάζει εμένα αυτό. Το ξανάγραψα. Αν θες έστω και λίγο την άποψη μου, να σκεφτείς σοβαρά το ενδεχόμενο να αλλάξεις τακτική ώστε να μη μένουν μόνα τους. Δεν ξέρω πως, εσύ θα το βρεις. Ζήτα βοήθεια από τους αρμόδιους. Αυτό το όλες τα ίδια κάνουμε δε θα πρεοει να σε νοιάζει. Εσύ επιτελείς έργο, είσαι η μητέρα 25 παιδιών εκείνη την ώρα. Οφείλεις να τα προστατέψεις με οποιοδήποτε κόστος. 

Τι να ζητησω απο τους αρμοδιους;

Να στειλουν προσωπικο;;;;;

Εδω μονο να γελασω μπορω!!!!! 

Τι να ζητησω ακριβως; 

Για πες!!!!! Με ενδιαφερει! 

Μην ξεχνας οτι μιλαμε για δημοσιο και οχι ιδιωτικο σχολειο!

Μην ξεχνας οτι υπαρχουν νομοι που πρεπει να ακολουθουνται! Δεν μπορω να απιφασισω εγω και να βαλω αλλα ατομα μεσα στο σχολειο (βλ οτι απαγορευεται η παρουσια τριτων ατομων στο χωρο του σχολειου χωρις ειδικη αδεια)!

Στο ξαναειπα, μια και εχεις (ή θα εχεις) παιδι σε νηπθαγωγειο, διαβασε το νομικο πλαισιο (ισχυει και για τα ιδιωτικα, αν επιλεξεις ιδιωτικο νηπιαγωγειο) ωστε να ξερεις τι να περιμενεις.

Επεξεργάστηκαν by emmaki
  • Μου αρέσει 1

Εμείς έχουμε από τις εξιμιση το πρωί έως τις επτά το απόγευμα μια καταπληκτική κυρία που καθαρίζει :) και όχι δεν καθαρίζουν οι δασκάλες ! Και όταν λέω καθαρίζει , κυριολεκτικά κάθεσαι στο πάτωμα της τουαλέτας και τρως ! Για τέτοια καθαριότητα μιλάμε ! Από αυτά που διαβάζω μάλλον έχω πιασει τζόκερ τελικά και δεν το έχω πάρει είδηση :) 

@emmaki το θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει καθαρίστρια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας . Εξωπραγματικά απαράδεκτο . 

Απλά όπως αποδεικνύεται ένας επιχειρηματίας εκπαιδευτικός έχει πολλές δυνατότητες - άπειρες συγκριτικά με το δυσκίνητο σύστημα του δημοσίου . 

Just now, Macgyver είπε:

Εμείς έχουμε από τις εξιμιση το πρωί έως τις επτά το απόγευμα μια καταπληκτική κυρία που καθαρίζει :) και όχι δεν καθαρίζουν οι δασκάλες ! Και όταν λέω καθαρίζει , κυριολεκτικά κάθεσαι στο πάτωμα της τουαλέτας και τρως ! Για τέτοια καθαριότητα μιλάμε ! Από αυτά που διαβάζω μάλλον έχω πιασει τζόκερ τελικά και δεν το έχω πάρει είδηση :) 

@emmaki το θεωρώ απαράδεκτο να μην υπάρχει καθαρίστρια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας . Εξωπραγματικά απαράδεκτο . 

Απλά όπως αποδεικνύεται ένας επιχειρηματίας εκπαιδευτικός έχει πολλές δυνατότητες - άπειρες συγκριτικά με το δυσκίνητο σύστημα του δημοσίου . 

Μιλας για ιδιωτικο;

Γιατι στο δημοσιο οι μονιμες σχολικες καθαριστριες που ειναι ολη μερα στο σχολειο ειναι ελαχιστες και ειναι σε μεγαλα σχολεια. Οι περισσοτερες ειναι με συμβασεις και πληρωνονται με βαση τις αιθουσες που καθαριζουν. Η δικη μας παιρνει γυρω στα 150 ευρω το μηνα! Καθε πρωι, οντως, σε ολο το σχολειο μπορεις να βαλεις στο πατωμα φαγητο!!! Μετα ομως.....

Αυτο που καποια σχολεια εχουν εφαρμοσει, παρανομα, ο συλλογος γονεων πληρωνει την καθαριστρια και πηγαινει και στο ενδιαμεσο και καθαριζει τουαλετες. Δεν μπιρω, ομως, να το προτεινω εγω για να γινει αυτο για ευνοητους λογους

• Μου αρέσει 1

Διαφημίσεις

Just now, emmaki είπε:

Μιλας για ιδιωτικο;

Γιατι στο δημοσιο οι μονιμες σχολικες καθαριστριες που ειναι ολη μερα στο σχολειο ειναι ελαχιστες και ειναι σε μεγαλα σχολεια. Οι περισσοτερες ειναι με συμβασεις και πληρωνονται με βαση τις αιθουσες που καθαριζουν. Η δικη μας παιρνει γυρω στα 150 ευρω το μηνα! Καθε πρωι, οντως, σε ολο το σχολειο μπορεις να βαλεις στο πατωμα φαγητο!!! Μετα ομως.....

Αυτο που καποια σχολεια εχουν εφαρμοσει, παρανομα, ο συλλογος γονεων πληρωνει την καθαριστρια και πηγαινει και στο ενδιαμεσο και καθαριζει τουαλετες. Δεν μπιρω, ομως, να το προτεινω εγω για να γινει αυτο για ευνοητους λογους

Ναι επέλεξα ιδιωτικό λόγω ωραρίου . Προφανώς και τα χέρια σου είναι «δεμένα» , αλλά ειλικρινά απορώ ποσό ηλίθιος μπορεί να είναι ένας «αρμόδιος». Καθαριστρια μόνο το πρωί ... μια δασκάλα για 25 παιδια ... όχι επιπλέον προσωπικό κατά τη διάρκεια του διαλειμματοσ ... Μάλλον ζω στο ροζ συννεφάκι μου :( 

Just now, Macgyver είπε:

Ναι επέλεξα ιδιωτικό λόγω ωραρίου . Προφανώς και τα χέρια σου είναι «δεμένα» , αλλά ειλικρινά απορώ ποσό ηλίθιος μπορεί να είναι ένας «αρμόδιος». Καθαριστρια μόνο το πρωί ... μια δασκάλα για 25 παιδια ... όχι επιπλέον προσωπικό κατά τη διάρκεια του διαλειμματοσ ... Μάλλον ζω στο ροζ συννεφάκι μου :( 

Σημερα ειναι 21 Σεπτεμβριου. Ακομα λειπουν απο τα σχολεια (με επισημα στοιχεια) πανω απο 1400 δασκαλοι και νηπιαγωγοι! Για ποιο εξτρα προσωπικο να μιλαμε; Και, υποψιν, δεν ειμαι η μονη με 25αρι τμημα στην Ελλαδα....

1 hour ago, ΑΡΓΚ είπε:

Όχι δεν τα κάνουν όλες. Μην υποτιμάς τον εαυτό σου. Και είναι πάρα πολύ κρίμα κι άδικο που τελικά στο κράτος της ανύπαρκτης αξιολόγησης ίδια αντιμετώπιση θα έχει και ο εκπαιδευτικός που θα αρρωστήσει για να κάνει σωστά τη δουλειά του και ο άλλος που είτε στο σχολείο βρίσκεται είτε στον καναπέ του το ίδιο του κάνει.

Θεωρω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των συναδελφων μου τα κανουμε και αυτα και ακομα παραπανω.

Αλλα, οπως, βλεπεις για καποιους και αρκετα δεν ειναι και «ειμαι λαθος»!!!!!

• Μου αρέσει 1
  • Λυπημένη/-ος 1

Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως κάποιοι πραγματι ζουν στο ροζ συννεφάκι τους!!! Και το λεω φιλικά πραγματικά. Τοσο η Μαγκαιβερ οσο και η νεφέλη αγνοουν την πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου. Προφανως θα είναι και αλλοι. Φετος ειναι η 17η χρονιά που εργάζομαι σε σχολείο. Τα 5 πρώτα χρόνια σε διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας κυρίως άλλα και δημοτικά σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ως αναπληρώτρια και ωρομίσθια. Τα τελευταία 12 χρόνια στο νησί που διορίστηκα. Σε κανένα μα κανένα σχολείο από αυτά που πέρασα (και πιστέψτε με ήταν πολλά καθώς κάθε χρόνο ειδικά τα πρώτα χρόνια που δούλευα με άλλη ειδικότητα από ότι τώρα ήμουν σε περισσότερα από ένα σχολεια) δεν είδα καθαρίστρια στη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου. Πάντα ήταν με σύμβαση και έρχονταν μετά το σχολασμα. 

Ας μη μιλήσω για τα κενά που υπάρχουν στη δευτεροβάθμια...

• Λυπημένη/-ος 2

Just now, MagdaP είπε:

Μου κάνει φοβερή εντύπωση πως κάποιοι πραγματι ζουν στο ροζ συννεφάκι τους!!! Και το λεω φιλικά πραγματικά. Τοσο η Μαγκαιβερ οσο και η νεφέλη αγνοουν την πραγματικότητα του δημόσιου σχολείου. Προφανως θα είναι και αλλοι. Φετος ειναι η 17η χρονιά που εργάζομαι σε σχολείο. Τα 5 πρώτα χρόνια σε διάφορα σχολεία δευτεροβάθμιας κυρίως άλλα και δημοτικά σε διαφορετικά μέρη της Ελλάδας ως αναπληρώτρια και ωρομίσθια. Τα τελευταία 12 χρόνια στο νησί που διορίστηκα. Σε κανένα μα κανένα σχολείο από αυτά που πέρασα (και πιστέψτε με ήταν πολλά καθώς κάθε χρόνο ειδικά τα πρώτα χρόνια που δούλευα με άλλη ειδικότητα από ότι τώρα ήμουν σε περισσότερα από ένα σχολεια) δεν είδα καθαρίστρια στη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου. Πάντα ήταν με σύμβαση και έρχονταν μετά το σχολασμα. 

Θεωρώ ότι μιλάτε για μεμονωμένα περιστατικά από αυτά που διαβάζουμε στις ειδήσεις ... ειλικρινά τι να πω ! Αν δεν είχα θέμα ωραρίου και είχα επιλέξει δημόσιο , μάλλον θα με είχατε δει στις ειδήσεις ως η γραφική που ξεμαλλιασε τον υπουργό παιδείας :( 

• Χαχαχα 2

Just now, Macgyver είπε:

Θεωρώ ότι μιλάτε για μεμονωμένα περιστατικά από αυτά που διαβάζουμε στις ειδήσεις ... ειλικρινά τι να πω ! Αν δεν είχα θέμα ωραρίου και είχα επιλέξει δημόσιο , μάλλον θα με είχατε δει στις ειδήσεις ως η γραφική που ξεμαλλιασε τον υπουργό παιδείας :( 

Τον υπουργο καν’ τον ο,τι θες! Τις/τους δασκαλους ομως ακουσε τους πρωτα!!!!

και, ξαναματαλεω, η εκθεση μια πραγματικοτητας δεν ειναι δικαιολογια!!!!!

Αλλα εγω δεν πρεπει να μιλαω! Ειμαι ανευθυνη και δεν πρεπει να μπορω να κοιμαμαι τα βραδια!

Διαφημίσεις

Just now, Macgyver είπε:

Δεν ξέρω τι γίνεται στην Αθήνα γιατί δεν έχω δουλέψει άλλα στην επαρχία δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένα... Είναι ο κανόνας!!

Βέβαια δεν είμαι νηπιαγωγός άλλα φαντάζομαι τα ίδια χάλια επικρατούν σε όλες τις βαθμίδες.

Η Πόπη όμως ζει στην Αθήνα. Άραγε τι δικαιολογία να βρήκαν αυτές οι κυρίες δασκάλες που το παιδάκι γύρισε σπίτι του με μισό μάτι? Ναι, θυμήθηκα. Σοκαρίστηκε. Γιατί δεν είχε ιδεα.. 

Λοιπόν δεν είναι θέμα πόλης ή χωριού. Και στα ιδιωτικά υπάρχει η βλακεια και η ανευθυνότητα. Εγώ από τον παιδικο της μικρής τελείωσα παρόλο που πλήρωνα τόσα γιατί πολύ απλά ήταν μια μπούρδα. Παρόλο που είναι δίπλα μου θα προτιμήσω για το μωρό κάτι άλλο. Πιο σωστή μου φαίνεται η κυρία του δημοσίου  νηπιαγωγείου. Αν και είναι νωρίς ακόμα για να κρίνω. Άρα και γενικά έχει να κάνει με τον άνθρωπο. 

Η Πόπη όμως ζει στην Αθήνα. Άραγε τι δικαιολογία να βρήκαν αυτές οι κυρίες δασκάλες που το παιδάκι γύρισε σπίτι του με μισό μάτι? Ναι, θυμήθηκα. Σοκαρίστηκε. Γιατί δεν είχε ιδεα.. 

Λοιπόν δεν είναι θέμα πόλης ή χωριού. Και στα ιδιωτικά υπάρχει η βλακεια και η ανευθυνότητα. Εγώ από τον παιδικο της μικρής τελείωσα παρόλο που πλήρωνα τόσα γιατί πολύ απλά ήταν μια μπούρδα. Παρόλο που είναι δίπλα μου θα προτιμήσω για το μωρό κάτι άλλο. Πιο σωστή μου φαίνεται η κυρία του δημοσίου  νηπιαγωγείου. Αν και είναι νωρίς ακόμα για να κρίνω. Άρα και γενικά έχει να κάνει με τον άνθρωπο. 

Επιμενεις, δηλαδη, ακομα οτι η νηπιαγωγος ειναι κακια γιατι δεν ειδε ενα χτυπημα.

ΟΚ!!!!

10 ώρες πρίν, MagdaP είπε:

Ειλικρινά απορώ κι εγώ , γιατί καθαρίστρια εντός ωραρίου έχω να δω από όταν ήμουν 6 χρονών, τις εποχές που δεν ασχολιόταν κανείς με θέματα υγιεινής, ένσημα, συμβάσεις κλπ, και υπήρχε μία κυρία που ταυτόχρονα καθάριζε το Δημοτικό, κράταγε το κυλικείο και πούλαγε κουλούρια και λουκουμάδες εκτός σχολείου. 

Στην Αθήνα ζω, αν υπάρχουν καθαρίστριες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό που κυκλοφορεί στα σχολεία, είναι μάλλον αόρατο.

On 20/9/2019 at 1:29 ΜΜ, emmaki είπε:

Για να το λεω αυτο, κατι ξερω!!!! Η μαμα δεν της εμαθε, γιατι θεωρησε (αν και το ειπα και το εδωσα και γραπτα) οτι ενταξει μωρε δεν εγινε ξαι τιποτα να της υο μαθει η δασκαλα! Και αυτο δεν το λεω μονη μου, μου το ειπε η ιδια η μαμα! Και η δικαιολογια της ηταν οτι ειναι μονο ενα παιδι, δεν ειναι και ολα που δεν ξερουν!!!!

Καλα σου είπε αυτή η μαμά που (κατά) κρίνεις. Ξέρουν πολλά και κάποια δεν τα ξέρουν. Βοήθησε τα να μάθουν. Δεν μας έδωσε κάνεις οδηγό τι πρέπει να ξέρουν πριν πάνε στο νηπιαγωγείο. Αλλα κατουριουνται ακόμα, είναι ακόμα μωρά. Εσύ όπως βλέπω περιμένεις συμπεριφορά νηπιου να είναι πολύ πιο ώριμη από αυτό που πραγματικά είναι. Και τι κάνεις? Τα αφήνεις μόνα και κατηγορείς και τις μαμάδες τους. Όπως ήμουν σίγουρη ότι το παιδαγωγικό ΔΕΝ ήταν η πρώτη σου επιλογή και μου το επιβεβαιωσες, πιστεύω επίσης πως δεν έχεις παιδιά ούτε εσύ ή ίδια. Επιβεβαίωσε με. 

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Ειλικρινά απορώ κι εγώ , γιατί καθαρίστρια εντός ωραρίου έχω να δω από όταν ήμουν 6 χρονών, τις εποχές που δεν ασχολιόταν κανείς με θέματα υγιεινής, ένσημα, συμβάσεις κλπ, και υπήρχε μία κυρία που ταυτόχρονα καθάριζε το Δημοτικό, κράταγε το κυλικείο και πούλαγε κουλούρια και λουκουμάδες εκτός σχολείου. 

Στην Αθήνα ζω, αν υπάρχουν καθαρίστριες και λοιπό βοηθητικό προσωπικό που κυκλοφορεί στα σχολεία, είναι μάλλον αόρατο.

Οι καθαρίστριες πηγαίνουν αργότερα. Όσες έχουμε εμεις κατα καιρους ερχονται ή μετα τις 10, οταν αρχιζει να βρωμίζει ο χωρος, ή και μετα τις 12 και καθονται εχει απογευματακι. Μας εχει τυχει κ καθαρίστρια που πηγαινει σε δυο σχολεια. Οντως με την αιθουσα πληρώνονται κ εξαρταται απο την καλη τους διάθεση τι θα γίνει με τον υπόλοιπο χώρο. Εμάς μας έχει τύχει τα γραφεία μας κ η τουαλέτα μας να ειναι σε απαράδεκτη κατασταση πχ. Αλλο προσωπικο μπορει να ειναι καποιος επιστατης που δεν ειναι συνηθισμενο. Εχει καποιες αρμοδιοτητες συντήρησης του χώρου, κλειδώματος κ επίβλεψης χώρου κ είναι μια βοήθεια σε περιπτωση πχ κενού που λεγαμε αλλου, αν κ φυσικα δεν μπορει να κανει παρατηρηση σε μαθητη (τυπικα, εννοειται οτι αν ειναι θεμα κινδύνου ή ζημιάς θα επεμβει) κ δεν φερει κ καποια ευθυνη ως εφημερεύων. 

2 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Δεν έγραψα πουθενά για καθαρίστρια εντός διδακτικού ωραρίου. Άλλωστε και να θες δε γιβεται. Ειδικά αν έχεις σφουγγαρισει. Πέραν ότι είναι επικίνδυνο μη γλιστρησουν, στα κάνουν χάλια πάλι. Επίσης αν έχεις ρίξει απολυμαντικό στη λεκανη αυτό θέλει κάποιες ώρες να δράσει. Με το πρώτο καζανάκι δεν έχεις κάνει τίποτα. Αυτό θέλει το βράδυ να δράσει. Η καθαρίστρια οπότε έρχεται μετά. Και σχεδόν κάθε μερα κάνω κι εγώ δουλειές εκεί. Μαζευω κάδους, σκουπίδια, ρίχνω απολυμαντικό πριν φύγω στις λεκάνες. Αυτά είναι τα στάνταρ που εγώ προσωπικά  κάνω. Η καθαρίστρια ξεσκονίζει, κανει τζάμια και σφουγγαριζει. 

Πάντως σχετικά με το αν είδε ή δεν είδε κάποιος κάτι, εγώ δεν αμφιβάλλω ότι κ δίπλα να είσαι, ολα δεν τα προλαβαινεις ακομα κ με ένα δυο δικά σου παιδια. Άλλο αυτό όμως άλλο το να σου εμφανιστεί κάποιος μετά το διάλειμμα με βουλωμένο μάτι κ να μην το καταλάβεις κ να μη ρωτήσεις κ να μην τιποτα στο γονιο που θα παρει το παιδι. 

Δεν έγραψα πουθενά για καθαρίστρια εντός διδακτικού ωραρίου. Άλλωστε και να θες δε γιβεται. Ειδικά αν έχεις σφουγγαρισει. Πέραν ότι είναι επικίνδυνο μη γλιστρησουν, στα κάνουν χάλια πάλι. Η καθαρίστρια έρχεται μετά. 

Καλά θα μπορούσε να είναι από το πρωί για τις τουαλέτες, να τις καθαρίζει σε ώρα μαθήματος. 

• Μου αρέσει 1

Just now, Έσπερος είπε:

Πάντως σχετικά με το αν είδε ή δεν είδε κάποιος κάτι, εγώ δεν αμφιβάλλω ότι κ δίπλα να είσαι, ολα δεν τα προλαβαινεις ακομα κ με ένα δυο δικά σου παιδια. Άλλο αυτό όμως άλλο το να σου εμφανιστεί κάποιος μετά το διάλειμμα με βουλωμένο μάτι κ να μην το καταλάβεις κ να μη ρωτήσεις κ να μην τιποτα στο γονιο που θα παρει το παιδι. 

Καλά θα μπορούσε να είναι από το πρωί για τις τουαλέτες, να τις καθαρίζει σε ώρα μαθήματος. 

Εξήγησα παραπάνω γιατί πρακτικά δε γιβεται. Εντάξει άμα έχει σκ.. κακά η λεκάνη και έχουν Πάντου ρίξει χαρτιά ναι. Αλλά και πάλι δε γινεται. Επίσης σε εμάς μπαινιβγαινει κόσμος, δεν μπορώ να έχω την καθαρίστρια μέσα στα πόδια τους. Στην αίθουσα αναμονής, στο γραφείο πάνε, στις τουαλέτες.. Το πρωί είναι ήδη καθαρά  αν έχεις καθαρισει το βράδυ. Εγώ αν δω κακά στις λεκάνες και τσισα στων αγοριων πάω στο διαλείμμα και καθαρίζω. Αλλα δε μπορείς να χεις μια γυναίκα 10 ώρες εκεί και να περιμένει ποτέ θα βρωμίσουν οι λεκάνες. Επίσης τα μαντήλια dettol κάνουν δουλειά για γρήγορα. Εμπειρικα πάντα των αγοριών έχουν σοβαρό θέμα. Κατουρανε και τοίχους :Dαλλά ενταξει παιδάκια είναι. Και μιλάμε και για μεγάλα παιδάκια. Αδυνατώ να κάνω παρατήρηση, είναι βιολογικό το θέμα. Κατά λάθος το κάνουν δεν το κάνουν επίτηδες. Δε σημαδευουν σωστά η ή ουρηθρα τους κάνει συστολή διαστολή άμα είναι πιο μεγάλα. Τι να πω, πόσο μάλλον να τα βάζω με τις μαμάδες που έχουν 4χρονα (και κάποια είναι 3,5!λογω χρονολογία γέννησης) και δυσκολεύονται να σηκώσουν τα ρουχαλάκια τους. Εμένα η δικιά μου ειναι αστέρι σε αυτά, αλλά ξέρω παιδάκια που είναι ανώριμα ακόμα για τοοοση αυτονομία. Και είναι απολύτως λογικό. 

Πράγματι και συμφωνώ δεν τα προλαβαίνεις Καμμια φορά τα πεσίματα πρέπει να τα κρατάς όσο γιβεται σε νηνεμία. Να είσαι σε εγρήγορση. Και να προβλέπεις.. Επίσης για το βουλωμένο μάτι. Ξέρεις γιατί δεν το είδε? Γιατί απλά ήταν απούσα.. 

Καλα σου είπε αυτή η μαμά που (κατά) κρίνεις. Ξέρουν πολλά και κάποια δεν τα ξέρουν. Βοήθησε τα να μάθουν. Δεν μας έδωσε κάνεις οδηγό τι πρέπει να ξέρουν πριν πάνε στο νηπιαγωγείο. Αλλα κατουριουνται ακόμα, είναι ακόμα μωρά. Εσύ όπως βλέπω περιμένεις συμπεριφορά νηπιου να είναι πολύ πιο ώριμη από αυτό που πραγματικά είναι. Και τι κάνεις? Τα αφήνεις μόνα και κατηγορείς και τις μαμάδες τους. Όπως ήμουν σίγουρη ότι το παιδαγωγικό ΔΕΝ ήταν η πρώτη σου επιλογή και μου το επιβεβαιωσες, πιστεύω επίσης πως δεν έχεις παιδιά ούτε εσύ ή ίδια. Επιβεβαίωσε με. 

Στον αγιασμό ανεφεραν ότι θα πρέπει να αυτοεξυπηρετούνται. Θα μπορούσε αυτό να γίνει πιο αναλυτικό στη συναντηση

Απο κει κ περα ειναι πως βλέπει ο καθένας το παιδι του, δ έβλεπα την κορη μου σαν μωρο περυσι 4χρ,ουτε καν στις αρχες καλοκαιριου(για να πιάσουμε του Δεκέμβρη) 

• Μου αρέσει 1

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...