Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Χτυπήματα στα νηπιαγωγείο

Recommended Posts

Just now, erin0000 είπε:

Ωραία όλα αυτά που είπες, εδώ όμως θα διαφωνήσω. Βλέπεις ένα νήπιο να μην μπορεί να σηκώσει τα ρούχα του ή να έχει μπερδευτεί και αμέσως κατηγόρησες τη μαμά του... Αφού ασχολείσαι με νήπια θα ξέρεις πολύ καλά ότι δεν τα καταφέρνουν όλα τα παιδάκια το ίδιο καλά σε όλους τους τομείς στον ίδιο χρόνο και για αυτό δεν φταίει απαραίτητα η μαμά που δεν του το έμαθε...

Δεν αμφιβάλλω ότι είναι δύσκολες οι συνθήκες εργασίας σας. Στο νηπιαγωγείο που πήγαινε το δικό μου παιδί πάλι ήταν μια δασκάλα μόνη της στην τάξη. Γι΄αυτό το λόγο είχε οργανώσει κάπως τα πράγματα. πχ πήγαινε ομαδικά τα παιδιά στην τουαλέτα σε τακτά διαστήματα να κάνουν όσα ήθελαν, περίμεναν τη σειρά τους, έβγαιναν να πλύνουν τα χέρια τους κτλ. Τελείωναν με αυτή τη δουλειά και πήγαιναν στην τάξη. Και σε εμάς έλεγε ότι πρέπει τα παιδιά να είναι αυτόνομα, αλλά προφανώς αν κάπου χρειαζόντουσαν βοήθεια τα βοηθούσε. Και εσύ καλά έκανες και βοήθησες το παιδάκι.

Για να το λεω αυτο, κατι ξερω!!!! Η μαμα δεν της εμαθε, γιατι θεωρησε (αν και το ειπα και το εδωσα και γραπτα) οτι ενταξει μωρε δεν εγινε ξαι τιποτα να της υο μαθει η δασκαλα! Και αυτο δεν το λεω μονη μου, μου το ειπε η ιδια η μαμα! Και η δικαιολογια της ηταν οτι ειναι μονο ενα παιδι, δεν ειναι και ολα που δεν ξερουν!!!!

Εννοειται οτι σε τακτα διαστηματα τα στελνω στην τουαλετα με τη σειρα. Αν ομως θελησει καποιο να παει σε αλλη στιγμη, δεν θα το αφησω;;;;;;;;; Αρα αναγκαστικα θα παει μονο του και εγω θα εχω το νου μου και ταυτοχρονα θα κανω και τη δουλεια μου

Just now, Macgyver είπε:

Εγώ πάντως αν μάθαινα ότι το παιδί μου έχει όλη την τάξη συνοδεία γι τουαλέτα θα «τα έψελνα» στη δασκάλα . Χωρίς παρεξήγηση :) σε πολλά συμφωνω με αυτά που λες , αλλά όχι σε αυτό το κομμάτι .

Οπως βλεπετε, οι μαμαδες δεν βρισκεστε πουθενα! 

Η μια θελει να μην μενει το παιδι της μονο ουτε στην τουαλετα αλλα να πηγαινουν ολα μαζι. Εσυ θα τα εψελνες στη δασκαλα αν το εκανε αυτο.

προταθηκε να μην βγαινουν γαι διαλειμμα. Παω στοιχημα οτι αν γινει σε καποιο σχολειο οι γονεις θα ξεσηκωθουν!

• Μου αρέσει 2

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 155
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, emmaki είπε:

Για να το λεω αυτο, κατι ξερω!!!! Η μαμα δεν της εμαθε, γιατι θεωρησε (αν και το ειπα και το εδωσα και γραπτα) οτι ενταξει μωρε δεν εγινε ξαι τιποτα να της υο μαθει η δασκαλα! Και αυτο δεν το λεω μονη μου, μου το ειπε η ιδια η μαμα! Και η δικαιολογια της ηταν οτι ειναι μονο ενα παιδι, δεν ειναι και ολα που δεν ξερουν!!!!

Εννοειται οτι σε τακτα διαστηματα τα στελνω στην τουαλετα με τη σειρα. Αν ομως θελησει καποιο να παει σε αλλη στιγμη, δεν θα το αφησω;;;;;;;;; Αρα αναγκαστικα θα παει μονο του και εγω θα εχω το νου μου και ταυτοχρονα θα κανω και τη δουλεια μου

Η μια θελει να μην μενει το παιδι της μονο ουτε στην τουαλετα αλλα να πηγαινουν ολα μαζι. Εσυ θα τα εψελνες στη δασκαλα αν το εκανε αυτο.

προταθηκε να μην βγαινουν γαι διαλειμμα. Παω στοιχημα οτι αν γινει σε καποιο σχολειο οι γονεις θα ξεσηκωθουν!

Για αυτό το λόγο και δεν γινόμαστε εμεις δασκάλες :) χαχαχα ! είπαμε θέλει λεπτές ισορροπίες από όλες τις πλευρές :) Και φυσικά να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει ο άλλος , διότι αλλιώς μιλάς σε έναν δάσκαλο που τον "τσακώνεις στο διάλειμμα να είναι συνέχεια στο κινητό του" και αλλιώς σε έναν δάσκαλο - Βέγγο που προσπαθεί να τους καλύψει όλους. Να τα λέμε κι αυτά ;) 

• Μου αρέσει 2

Just now, emmaki είπε:

Άρα να υποθέσω ότι της παραπονέθηκες ότι το παιδί (του προνηπίου) δυσκολεύτηκε να σηκώσει τα ρούχα του... 

Εγώ ξέρω ότι όταν υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες μέσα στο σχολείο και ελλείψεις και προβλήματα,  ψάχνεις να δεις τι μπορείς να κάνεις με τα μέσα που διαθέτεις και παράλληλα αναζητάς βοήθεια.

Στο άλλο θέμα μεταθέτουμε την ευθύνη για διάφορα στους μαθητές Γυμνασίου και στους γονείς τους γιατί δεν είναι αρκετά ανεξάρτητοι, εδώ μεταθέτουμε την ευθύνη στα νήπια και στις μαμάδες τους που πάλι δεν τους έχουν μάθει πράγματα (όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας).

Ωραία. Τότε μην τα βάζετε στη σειρά, μην τα μαζεύετε. Αφήνετε τα μόνα για να κατουρησετε και να αλλάξετε. Αφηνετε τα να κρεμιουνται χωρίς σειρά χωρίς στοίχιση χωρίς δυάδες. Για να μην είστε αντιπαιδαγωγικες. Αφήνετε τα 45 λεπτά διάλειμμα και το ένα τέταρτο να λείπετε. Αφήνετε να αλωνίζουν. Μην τα παίρνετε στην τουαλετα η όπου είναι ανάγκη γιατί θα τα μάθετε κακούς τρόπους αλλά αφήστε τα ανεξέλεγκτα. Χειρότερο είναι άλλωστε να βλέπουν άλλους να κατουρανε από το να κάνουν ζήμια μεταξύ τους. Επίσης συνέχιστε αυτό που κάνετε. Είναι πολύ καλό. Και να μας πείτε και που ζείτε.. Για να μετακομίσουμε συντομότερο. 

Αυτό που δεν αντέχω από όλα ειναι η δικαιολογία και η Καμμια προσπάθεια για λύση. Γενικως μιλάω σε όλα τα θέματα αναφέρομαι. Σε όλα τα προβλήματα. Τόση ώρα η εμμακι και η κάθε εμμακι που διαβάζω εδώ μέσα, λέει τι συμβαίνει και δικαιολογεί ενώ δεν έχει προτείνει λύσεις που έχει σκεφτεί.

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

Διαφημίσεις

Από το να τα αφήσει μόνα τους ναι εγώ προσωπικά το προτιμώ. 4χρονα και 5χρονα είναι με ανοιχτές τουαλέτες κατουρανε άλλωστε. Δεν υπάρχουν πόρτες. Άσε που μπορούν να περιμένουν έξω από την τουαλευτα. Έλα εντάξει οποίος σε θέλει να ζυμώσει ξέρω γω δέκα χρόνια κοσκινιζει. 

Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014
  • Μπερδεμένη/-ος 1

Just now, Lenia16 είπε:

Μα να σε ρωτήσω κάτι; Αν ερχόταν η κόρη σου κ σου έλεγε ότι την ώρα που κατουρουσε μπήκαν μέσα η δασκάλα με αλλά 20 παιδιά θα σου φαινόταν νορμάλ; Δε θα έλεγες τπτ; Ή ανάποδα, αν σου έλεγε η κόρη σου ότι δεν κάνουν διάλειμμα γιατί εκεί που παίζουν τα μαζεύει η δασκάλα κ πάνε στην τουαλέτα επειδή θέλει να κατουρήσει (:confused:), σου ακούγεται φυσιολογικό;

Τι εννοείς; να μπουν μέσα; εκεί που είναι η λεκάνη; 

Μπαίνουν μέσα ένα ένα, κάνουν τη δουλειά τους και βγαίνουν. Τα υπόλοιπα περιμένουν στους νιπτήρες. 

Διαφημίσεις

Just now, Macgyver είπε:

Για αυτό το λόγο και δεν γινόμαστε εμεις δασκάλες :) χαχαχα ! είπαμε θέλει λεπτές ισορροπίες από όλες τις πλευρές :) Και φυσικά να αναγνωρίζουμε την προσπάθεια που κάνει ο άλλος , διότι αλλιώς μιλάς σε έναν δάσκαλο που τον "τσακώνεις στο διάλειμμα να είναι συνέχεια στο κινητό του" και αλλιώς σε έναν δάσκαλο - Βέγγο που προσπαθεί να τους καλύψει όλους. Να τα λέμε κι αυτά ;) 

Just now, erin0000 είπε:

Άρα να υποθέσω ότι της παραπονέθηκες ότι το παιδί (του προνηπίου) δυσκολεύτηκε να σηκώσει τα ρούχα του... 

Εγώ ξέρω ότι όταν υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες μέσα στο σχολείο και ελλείψεις και προβλήματα,  ψάχνεις να δεις τι μπορείς να κάνεις με τα μέσα που διαθέτεις και παράλληλα αναζητάς βοήθεια.

Στο άλλο θέμα μεταθέτουμε την ευθύνη για διάφορα στους μαθητές Γυμνασίου και στους γονείς τους γιατί δεν είναι αρκετά ανεξάρτητοι, εδώ μεταθέτουμε την ευθύνη στα νήπια και στις μαμάδες τους που πάλι δεν τους έχουν μάθει πράγματα (όπως το αντιλαμβάνεται ο καθένας).

Της το επισημανα. Εννοειται και θα ελεγα κατι!

Ηδη το ειχα πει και το ειχα δωσει και γραπτα σε ολους τους γονεις στα πλαισια ενημερωσης. Για τη λειτουργια του νηπιαγωγειου!

Ουτε αυτο σας αρεσει!!!!! 

@emmaki το θέμα σου είναι να αρέσουν αυτά που κάνει ο δάσκαλος στις μαμάδες ; 

Κατανοώ απόλυτα αυτά που περιγράφεις, απλά σε περίπτωση που ένα παιδί του νηπιαγωγείου χτυπούσε σε μάτι και λαιμό, θα δυσανασχετούσες αν στο ανέφερε η μαμά του παιδιού; Εσύ δεν θα ρωτούσες τη δασκάλα; Προσοχή όντως εννοώ "ερώτηση" και όχι "κατσάδιασμα", μην με παρεξηγήσεις. 

Just now, erin0000 είπε:

Τι εννοείς; να μπουν μέσα; εκεί που είναι η λεκάνη; 

Μπαίνουν μέσα ένα ένα, κάνουν τη δουλειά τους και βγαίνουν. Τα υπόλοιπα περιμένουν στους νιπτήρες. 

Η περιπτωση που συζηταμε ειναι για παιδι που πηγε τουαλετα ( η Νεφελη δεν εχει ιδεα πως ειναι οι τουαλετες στο σχολειο και δεν θελει να μαθει κοολας προφανως) και αργουσε. Πηγα να δω τι γινεται και ειδα οτι χρειαζοταν βοηθεια. Αυτο, λοιπον, θεωρει οτι επρεπε να γινει μαζι με αλλα 24 παιδια!!!!! Σε τουαλετα που ειναι εκτος κτηριου. Παρεπιμπτοντως στο δικο μου σχολειο οι νιπτηρες ειναι μεσα στο κτηριο και η τουαλετα εκτος.....

Επισης, θεωρει οτι αν παω εγω στην τουαλετα, πραγμα που ειναι τελειως λαθος γιατι δεν πρεπει να κατουραω, πρεπει να παρω 25 παιδια μαζι μου!

Just now, Macgyver είπε:

@emmaki το θέμα σου είναι να αρέσουν αυτά που κάνει ο δάσκαλος στις μαμάδες ; 

Κατανοώ απόλυτα αυτά που περιγράφεις, απλά σε περίπτωση που ένα παιδί του νηπιαγωγείου χτυπούσε σε μάτι και λαιμό, θα δυσανασχετούσες αν στο ανέφερε η μαμά του παιδιού; Εσύ δεν θα ρωτούσες τη δασκάλα; Προσοχή όντως εννοώ "ερώτηση" και όχι "κατσάδιασμα", μην με παρεξηγήσεις. 

Εννοειται και δε θα δυσανασχετουσα! Εννοειται και με τους γονεις θελω να συζηαω! Και αν ημουν μητερα εννοειται και θα ρωτουσα τη δασκαλα τι συνεβη. Οχι ομως επιθετικα! Και θα δεχομουν το «δεν το ειδα», οπως και το εχω δεχτει

Διαφημίσεις

Just now, emmaki είπε:

Η περιπτωση που συζηταμε ειναι για παιδι που πηγε τουαλετα ( η Νεφελη δεν εχει ιδεα πως ειναι οι τουαλετες στο σχολειο και δεν θελει να μαθει κοολας προφανως) και αργουσε. Πηγα να δω τι γινεται και ειδα οτι χρειαζοταν βοηθεια. Αυτο, λοιπον, θεωρει οτι επρεπε να γινει μαζι με αλλα 24 παιδια!!!!! Σε τουαλετα που ειναι εκτος κτηριου. Παρεπιμπτοντως στο δικο μου σχολειο οι νιπτηρες ειναι μεσα στο κτηριο και η τουαλετα εκτος.....

Επισης, θεωρει οτι αν παω εγω στην τουαλετα, πραγμα που ειναι τελειως λαθος γιατι δεν πρεπει να κατουραω, πρεπει να παρω 25 παιδια μαζι μου!

Εννοειται και δε θα δυσανασχετουσα! Εννοειται και με τους γονεις θελω να συζηαω! Και αν ημουν μητερα εννοειται και θα ρωτουσα τη δασκαλα τι συνεβη. Οχι ομως επιθετικα! Και θα δεχομουν το «δεν το ειδα», οπως και το εχω δεχτει

Νομίζω ότι όλες μας "το έχουμε δεχτεί". Απλά παίζει ρόλο τι άνθρωπο έχεις απέναντί σου και φυσικά τι δυνατότητες έχει το ίδιο το σχολείο, τόσο από πλευράς προσωπικού όσο και κτιριακών δομών. 

Just now, Macgyver είπε:

Νομίζω ότι όλες μας "το έχουμε δεχτεί". Απλά παίζει ρόλο τι άνθρωπο έχεις απέναντί σου και φυσικά τι δυνατότητες έχει το ίδιο το σχολείο, τόσο από πλευράς προσωπικού όσο και κτιριακών δομών. 

Και αυτο που λες παλι «παιζει».

Ανεφερα σε καποιο ποστ περιστατικο με παιδι στην αυλη που το χτυπησε κουνια. Οι κουνιες αυτες ηταν αποφαση του συλλογου γονεων να μπουνε στην αυλη. Ως σχολειο ειχαμε κανει απειρες διαμαρτυριες για να βγουν για λογους ασφαλειας, αλλα δεν εισακουστηκαμε.

Ημασταν 2 διθεσια νηπιαγωγεια, αρα 4 νηπιαγωγοι και ενα τμημα ενταξης, αρα συνολο 5 νηπιαγωγοι! Τα παιδια ηταν 100 (ζωη να χουν!!).

Αφου δεν καταφεραμε να απομακρυνθουν οι κουνιες, βαλαμε (με δικα μας εξοδα, μπας και γλιτωσουμε απο κακες καταστασεις και εμεις και τα παιδια) ενα ειδος φραχτη (κοντο για να μπιρουμε να πηδηξουμε μεσα αν χρειαζοταν) γυρω γυρω απο τις κουνιες. Επισης, καναμε πολλες ωρες μαθημα για τη συμπεριπφρα ατην αυλη και για το οτι δεν περναμε πισω απο τις κουνιες (οχι μονο με λογια, αλλα και με εικονες και βιωματικα και και και). 

Ε, μια μερα, και ενω ημασταν και οι 5 στην αυλη, μπηκε ενα παιδι μεσα απο απο το φραχτη, πηγε πισω απο τις κουνιες, το χτυπησε η κουνια ΕΥΤΥΧΩΣ πλαγια και εσπασε ΜΙΝΟ τα μπροστινα του δοντια. Ανεσως ειδοποιηθηκε η μανα, πηγε το παιδι στο γιατρο κλπ.

Γιατι το λεω; Προσωπικο υπηρχε! Τα μετρα που μπορουσαν να παρθουν, παρθηκαν (το κανακεω, απι την τσεπη μας!!!!)! Και ομως, το κακο εγινε

Αν πάντως εμένα μου έλεγε ο γιος μου πως πηγαίνει τουαλέτα παρέα με 20 παιδιά και την δασκάλα δεν θα το έπαιρνα καθόλου καλά!!!

Εδώ προσπαθώ να του μάθω πως στην τουαλέτα κλείνουμε την πόρτα (ακόμα και στο σπίτι μας) και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν άλλο να μπει!

Σε αυτή την ηλικία το παιδί αρχίζει να μαθαίνει τι επιτρέπεται και τι όχι και προσωπικά θεωρώ πως πρέπει να ξέρει ότι δεν επιτρέπεται κάποιος άλλος, συμμαθητής ή δάσκαλος,  να μπαίνει στην τουαλέτα την ώρα που κατουράει, όπως φυσικά ούτε εκείνος μπορεί να μπει στην τουαλέτα όταν βρίσκεται εκεί κάποιος συμμαθητής του.

• Μου αρέσει 2

10 ώρες πρίν, erin0000 είπε:

Τι λέτε βρε παιδιά;

Δεν έχετε δει να βάζουν τα παιδιά ανά δυο σε σειρά και να μπαίνουν στην τάξη μετά από διάλειμμα;

Στο μονοθέσιο που σας έλεγα αυτό έκανε η νηπιαγωγός και το ίδιο έκαναν και στον παιδικό σταθμό.  Να στοιχιστούν όχι. Δεν στοιχίζονται. Κάνουν ουρά σε δυάδες όμως.

Το να μπαίνουν ανά δυο σε σειρά πολύ χρήσιμο μού φαίνεται. Μαθαίνουν ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά πρέπει να συνεργαστούν με κάποιον άλλο για να πετύχουν κάτι. Μακάρι να το έκαναν όλοι!

• Μου αρέσει 1

8 ώρες πρίν, popi76 είπε:

Το να μπαίνουν ανά δυο σε σειρά πολύ χρήσιμο μού φαίνεται. Μαθαίνουν ότι δεν είναι μόνα τους, αλλά πρέπει να συνεργαστούν με κάποιον άλλο για να πετύχουν κάτι. Μακάρι να το έκαναν όλοι!

Φυσικα και ειναι ορθο να κανουν «τρενακι». Φυσικα και ειναι ορθο να μαθαινουν οτι δεν τρεχουμε σαν παλαβοι για να οαμε καπου, αλλα παμε οργανωμενα και με σωστο τροπο για την ασφαλεια μας (γιατι στα νηπθα ο,τι λεμε πρεπει να το δικαιολογουμε και οχι απλα να λεμε «γιατι ετσι ειναι το σωστο» ή «γιατι το λεω εγω»).

Φυσικα και οργανωμενα και με τη σειρα θα πανε να πλυνουν τα χετια τους πριν το φαγητο ή να πιουν ηερο μετα το διαλειμμα ή τουαλετα μετα το διαλειμμα. Αλλα αν ενα ζητησει τουαλετα σε αλλη φαση, τι κανεις;

Α) Το αφηνεις να κατουρηθει γιατι δεν ειναι η σωστη ωρα;

Β) Το πας τουαλετα με συνοδεια ολων των αλλων παιδιων;

Γ)Του λες να παει τουαλετα και εχεις το νου σου ενω συνεχιζεις να εισαι στην ταξη με τα αλλα 24;

Θα ηθελα πραγματικα να μαθω τι θα «αρεζε» στην καθεμια σας ή αν εχετε καποια αλλη προταση που εγω δεν τη σκεφτηκα

(αντιστοιχα, μπορει να λερωσει τα χερια του με μπογιες, καθως οι τεμπερες χρησιμοποιουνται κατα κορον και φυσικα δεν ειναι λυση να σκουπισει απλα τα χερια του, ή με πλαστελινες ή με μαρκαδορους ή με κολλες)

Φυσικα η γ επιλογή. Δ θα ήθελα να είμαστε σε νηπιαγωγειο που οι τουαλέτες είναι εκτός, ευτυχως δ ειμαστε, ξέρω ότι υπάρχουν, δ ειναι καθολου σωστό για μενα ούτε καν σε δημοτικο. Αλλα δ θα το χρεώσω στη δασκάλα. Κ φυσικα θα ήθελα να έχει κ βοηθό, φανταζομαι κ η ίδια, αλλά δ ειναι επιλογή της

Απο την αλλη, το παιδακι των 4χρ μέσα στο σπίτι του μπορει να παει τουαλετα μόνο του, γτ να μην μπορεί να το κάνει κ στο σχολειο; 

• Μου αρέσει 1

Just now, emmaki είπε:

Φυσικα και ειναι ορθο να κανουν «τρενακι». Φυσικα και ειναι ορθο να μαθαινουν οτι δεν τρεχουμε σαν παλαβοι για να οαμε καπου, αλλα παμε οργανωμενα και με σωστο τροπο για την ασφαλεια μας (γιατι στα νηπθα ο,τι λεμε πρεπει να το δικαιολογουμε και οχι απλα να λεμε «γιατι ετσι ειναι το σωστο» ή «γιατι το λεω εγω»).

Φυσικα και οργανωμενα και με τη σειρα θα πανε να πλυνουν τα χετια τους πριν το φαγητο ή να πιουν ηερο μετα το διαλειμμα ή τουαλετα μετα το διαλειμμα. Αλλα αν ενα ζητησει τουαλετα σε αλλη φαση, τι κανεις;

Α) Το αφηνεις να κατουρηθει γιατι δεν ειναι η σωστη ωρα;

Β) Το πας τουαλετα με συνοδεια ολων των αλλων παιδιων;

Γ)Του λες να παει τουαλετα και εχεις το νου σου ενω συνεχιζεις να εισαι στην ταξη με τα αλλα 24;

Θα ηθελα πραγματικα να μαθω τι θα «αρεζε» στην καθεμια σας ή αν εχετε καποια αλλη προταση που εγω δεν τη σκεφτηκα

(αντιστοιχα, μπορει να λερωσει τα χερια του με μπογιες, καθως οι τεμπερες χρησιμοποιουνται κατα κορον και φυσικα δεν ειναι λυση να σκουπισει απλα τα χερια του, ή με πλαστελινες ή με μαρκαδορους ή με κολλες)

Emmaki, αναφέρομαι στις ομαδικές δραστηριότητες, που τις κάνουν όλοι, και όχι στην τουαλέτα. Αυτό είναι άλλο κεφάλαιο!

Εμάς στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχουν πορτες στην τουαλετα. Κάτι λεκανιτσες έχει με τοιχακια ανάμεσα. Και σε άλλο ένα νηπιαγωγείο που έχω δει. Υπόψην ότι ζω σε καλή περιοχή της Αθήνας και τα νηπιαγωγεία είναι γενικώς πολύ προσεγμενα. 

Κι εσείς άμα προτιματε να μένουν μόνα τους από το να τα παίρνει παρέα, πάω κι εγώ πάσο.. 

Vicky ναι με ενδιαφέρει η υγιεινή αλλά πρωτίστως η σωματική τους ακεραιότητα. Πιο πιθανό είναι να χτυπήσει πάρα μα κολλήσει η τελοσπαντων κανενα από τα δύο δε μου αρέσει απλώς ιεραρχω. 

Just now, Nefeli2014 είπε:

Εμάς στο νηπιαγωγείο δεν υπάρχουν πορτες στην τουαλετα. Κάτι λεκανιτσες έχει με τοιχακια ανάμεσα. Και σε άλλο ένα νηπιαγωγείο που έχω δει. Υπόψην ότι ζω σε καλή περιοχή της Αθήνας και τα νηπιαγωγεία είναι γενικώς πολύ προσεγμενα. 

Κι εσείς άμα προτιματε να μένουν μόνα τους από το να τα παίρνει παρέα, πάω κι εγώ πάσο.. 

Vicky ναι με ενδιαφέρει η υγιεινή αλλά πρωτίστως η σωματική τους ακεραιότητα. Πιο πιθανό είναι να χτυπήσει πάρα μα κολλήσει η τελοσπαντων κανενα από τα δύο δε μου αρέσει απλώς ιεραρχω. 

Οι πορτες δεν υπαρχουν για λογους ασφαλειας. Για φαντασου να μπλοκαρει η πορτα!!!  

Σε πολλα νηπιαγωγεια, οπως και εκει που ειμαι εγω, εχει πορτες.

Και τα δυο εχουν και τα υπερ τους και τα κατα τους.

Επισης, υπαρχουν νηπιαγωγεια που εχουν μεγαλες λεκανες, με τη λογικη οτι τα παιδια στο σπιτι χρησιμοποιουν τετοιες. Αλλου εχει μικρες γιατι ειναι πιο ευχρηστες απο μικορυς ανθρωπους.

Δεν υπαρχει κανονας

Επισης, για μενα το θεμα δεν ειναι αν θα κολλησρι κατι ή οχι. Για μενα το θεμα ειναι η ιδιωτικοτητα! Για μενα υο θεμα ειναι οτι τα μικρα παιδια τους φερομαστε οπως θα φερομασταν στους μεγαλους, γιατι δεν ειναι χαζα αλλα μικρα σε μεγεθος! Αρα, απο τη στιγμη που οι μεγαλοι σεν πηγαινουμε με παρεα στην τουαλετα ακομα και αν δεν θελουμε να παμε (προλαβαινω την ενσταση, οτι στα εστιατορια πχ ειναι πολλοι και περιμενουν, ναι αλλα εκει πας γιατι θες να κατουρησεις οχι γιατι θελει να κατουρησει ο φιλος σου!), δεν μπορω να το απαιτησω απο τα νηπια! Οπως δεν μου αρεσει εμενα να εχω συνοδεια, ετσι δεν αρεσει και σε αυτα!

Χωρια το οτι μαθαινουν πως αν καποιος ξενος παει μαζι τους στην τουαλετα, ακομη και αν τα περιμενει να τελειωσουν, ειναι φυσιολογικο! Μετα, αν ειναι μεγαλυτερα και πανε μονα τους στην τπυαλετα του παιδοτοπου πχ ή στο σπιτι του φιλου τους και μπει καποιος μαζι τους μεσα ή τα περιμενει εξω απο την πορτα, θα το θεωρησουν φυσιολογικο! Και μην ξεχνατε, οι κακοποιησεις συνηθως γινονται απο γνωστα ατομα!!!!!!!

Και παμε και στο πρακτικο του θεματος! Ειμαι εγω με 25 παιδια και κανουμε μια δραστηριοτητα μαθηματικων. Η Μαρια ζηταει να παρι τουαλετα. Πρεπει να διακοψω τη συγκεντρωση των αλλων 24 παιδιων, να τα σηκωσω απο τη δπυλεια τους, να συνοδεψουμε τη Μαρια, να επιστρεψουμε, να ξανακαθισμουμε, να ξανασυγκεντρωθουμε και να συνεχισουμε. Και αν μετα θελει και ο Γιωργος; Παλι τα ιδια! 25 ειναι! Ολη μερα αυτο θα γινεται; Η διαδικασια πιυ περιεγραψα ειναι τουλαχιστον 10 λεπτα! 

Επεξεργάστηκαν by emmaki
  • Μου αρέσει 2

Guest
Το θέμα αυτό είναι κλειστό για νέες απαντήσεις
  • Δημιουργία νέου...