Nefeli2014

Διαδικασία εγγραφής από δημόσιο προνήπιο σε δημόσιο νηπιαγωγείο

  Recommended Posts

  Καλημέρα σας με το εξής δίλημμα. 

  Έγραψα την μικρή μου στο προνηπιο που ανηκουμε, η δασκάλα ζήτησε να πάει να το δει από κοντά να ερθει σε επαφή και η μικρή μη σας τα πολυλεω κατενθουσιαστηκε. Καμμια νύξη για το αν θα πάμε εκεί η όχι. Η διαδικασία έγινε τόσο σωστά και έφυγα πολύ σίγουρη.

   

  Στα καρφιά με έβαλε η διευθύντρια του παιδικου όπου την ενημέρωσα πως θα πάμε δημόσιο. Μου είπε κατά λεξη"δεν ξέρεις αν θα σε δεχτούν" 

   

  Θορυβημενη κάλεσα την υπευθυνη του νηπιου και δεν μου το αρνήθηκε. Μαζεύτηκαν τόσα παιδιά που ενδέχεται κάποιο η κάποια από αυτά να απορροφηθούν σε άλλο νηπιαγωγείο. 

   

  Το θέμα είναι πως η διπλανή μου - γειτόνισσα, δήλωσαν ψεύτικη διεύθυνση και ο ανηψιος της θα πάει στο ίδιο με το δικό μας επειδή τους βολεύει. 

   

  Εγώ αναρωτιέμαι, αν τη δική μου τη βάλουν σε κλήρωση και τελικά την πάνε αλλού και παρουν το άλλο παιδί, θα είμαι πολύ κακία να το κάνω θέμα? 

   

  Επιπλέον, γιατί μου λένε φέρε το παιδί να δει το σχολείο και εμάς, μου το ξεσηκώνουν και μετά μου πετάνε τη βόμβα? Βέβαια η υπεύθυνη προσπαθεί να δικαιολογεί πως τώρα έγιναν όλες αυτές οι αιτήσεις κι εκείνη δεν το φανταζόταν. Γενικά είναι τόσο ευγενική που δυσκολεύομαι να μην την πιστέψω. 

  Όμως θα μπορούσε να με αποτρέψει να πάμε, αφού προηγουμένως την είχα καλέσει. 

   

  Επιπλέον, εγώ της ξεκίνησα αυτή τη Κουβέντα. Αν δεν είχα μιλήσει με την διευθύντρια του παιδικού τώρα θα "κοιμόμουν" 

   

  Και Με ποια κριτήρια τελικά θα μας πάνε αλλού? 

  Και τελικά ακολουθούνται σωστά κριτήρια? Διότι εγώ εδώ βλέπω να παίζονται πονηριές με διευθύνσεις. Από πλευράς γονέων λέω. 

   

  Μας αρέσει εκεί, της άρεσε πολύ, τα παιδιά την καλό δέχτηκαν. Μιλησε αμέσως στις δασκάλες, μπήκε αμέσως στην τάξη, έπαιξε αμέσως με όλους και με όλα και μου το συζητάει συνέχεια. Βέβαια δεν ξέρω και το άλλο νηπιαγωγείο, μπορεί να είναι εξίσου καλό, από άποψη εγκαταστάσεων και φιλικές δασκάλες. Είμαι σε αναμμενα κάρβουνα. 

   

  Εσείς τι λέτε για όλα αυτά? 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Περίμενε μέχρι τις 20/5 που θα ξέρεις αν την έχουν πάρει, κοντά είναι. Αν και νομίζω ότι δεν θα έχεις πρόβλημα.

   

  Πάντως αν τελικά δεν σας πάρουν και πάρουν άλλο παιδί με ψεύτικη διεύθυνση, εγώ στη θέση σου σίγουρα θα το έκανα θέμα. Αλίμονο, εννοείται ότι σε αυτή την περίπτωση είναι θέμα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των συμφερόντων του παιδιού σου. Μη το βλέπει σαν κατάδοση ή ντρέπεσαι ή κάτι τέτοιο. Αντίθετα αυτοί που δηλώνουν ψεύτικη διεύθυνση και κάνουν τέτοια τερτίπια για να πάνε τα παιδιά τους σε «καλύτερα» σχολεία, θα έπρεπε να ντρέπονται. Είναι εξοργιστική αυτή η νοοτροπία της κουτοπονηριάς και του να βολευτούμε εμείς με κάθε τρόπο και οι άλλοι ας πάνε να κουρεύονται!

  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Aυτό το Ελληνικό δαιμόνιο ώρες ώρες με ξεπερνάει πραγματικά! Γιατί να δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση να πάει το παιδί της αλλού και όχι εκεί που κανονικά υπάγεται?

  Ανεξάρτητα από αυτό από ότι γνωρίζω έτσι και αλλιώς στο προνήπιο γίνεται κλήρωση και διαλέγουν έτσι τα παιδάκια που θα υπαχθούν στο εκάστοτε σχολείο, οπότε άστοχη η κίνηση για την ψεύτικη διεύθυνση έτσι και αλλιώς.

  Ακόμα και αν δημιουργήσεις θέμα δεν ξέρω αν θα βγάλεις άκρη, σίγουρα δεν είναι σωστό αυτό που έγινε όμως εσύ πως μπορείς να το αποδείξεις? το θέμα είναι να μην συμβαίνουν αυτά έτσι ώστε να μην ερχόμαστε σε τέτοια θέση. Και εγώ θα αντιδρούσα στην θέση σου όμως θα γνώριζα εκ των προτέρων πως δεν θα άλλαζε η κατάσταση.

  Κάνε υπομονή μέχρι να σας ανακοινώσουν αν τελικά σας δέχθηκαν ή όχι.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Έχω ακούσει κι άλλες περιπτώσεις με αλλαγές διευθύνσεων, συνήθως δηλώνουν της γιαγιάς ή κάποιου συγγενή που μένει κοντά αλλά ανήκει σε άλλο σχολείο. Όμως ακριβώς όπως σου έγραψαν, πώς θα το αποδείξεις; Το ότι άκουσες ότι σου είπαν κλπ, δεν αποδεικνύει κάτι. Κακιά δεν θα είσαι, αν  υπάρχει παρατυπία και την καταγγείλεις. Αλλά χρειάζονται στοιχεία. 

   

  Το θέμα είναι και η προετοιμασία του παιδιού, αυτό είναι πιο βασικό. Μάλλον θα πρέπει να της εξηγήσεις από πριν, χωρίς όμως να δημιουργήσεις άγχος, ότι το βασικό σχολείο στο οποίο είναι πιθανό να πάει είναι αυτό που είδατε, αλλά αν δεν υπάρχουν θέσεις ίσως τη στείλουν σε κάποιο άλλο. Μπορείτε να δείτε έστω απ' έξω κάποιο άλλο γειτονικό νηπιαγωγείο; Την ώρα του διαλείμματος, για να δει τα παιδάκια να παίζουν, έτσι ώστε να έχει μια χαρούμενη εικόνα, επειδή ένα προαύλιο ίσως να μη λέει και πολλά. Και γενικά να της εξηγήσεις ότι τα νηπιαγωγεία είναι όπως αυτό που είδατε (χωρίς να το εξειδικεύσεις σε λεπτομέρειες, αν είανι ίδιο το κτήριο, η αυλή κλπ και βρεθείς να λες ψέματα). 

  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Ο κανονισμός λειτουργίας των νηπιαγωγείων για το 2019-2020, προβλέπει τα εξής:

   

  [...4. B) Εντός της ανωτέρω προθεσμίας, σε περιπτώσεις που ο αριθμός αιτήσεων νηπίων και προνηπίων για εγγραφή στο Νηπιαγωγείο είναι μεγαλύτερος του αριθμού των θέσεων του Νηπιαγωγείου ή των συστεγαζόμενων Νηπιαγωγείων: α) υποβάλλει αίτημα στον αρμόδιο Διευθυντή Π.Ε. για τη λειτουργία περισσοτέρων τμημάτων, εφόσον υπάρχει στο σχολείο διαθέσιμη αίθουσα (υπόδειγμα 3) και β) αποστέλλει πίνακα με τα ονόματα των νηπίων - προνηπίων που διαμένουν στα όρια της σχολικής περιφέρειας του νηπιαγωγείου με τις σχολικές περιφέρειες όμορων νηπιαγωγείων, με την επισήμανση 3 αν πρόκειται για νήπια ή προνήπια καθώς και αν έχουν αδέρφια που φοιτούν στο ίδιο νηπιαγωγείο ή στο συστεγαζόμενο δημοτικό σχολείο.
  5. Ειδικότερα, αν ο αριθμός αιτήσεων νηπίων/προνηπίων για εγγραφή υπερβαίνει τους 22 μαθητές ανά τμήμα εφαρμόζονται όσα προβλέπονται στο άρθρο 6 παρ. 4δ του Π.Δ.79/2017 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 74 του ν. 4589/2019 (ΦΕΚ 13Α).
  6.Ο Δ/ντής Εκπαίδευσης αποφασίζει, ύστερα από την αιτιολογημένη εισήγηση της αρμόδιας Τριμελούς Επιτροπής, είτε για τη λειτουργία περισσοτέρων τμημάτων, είτε για την κατανομή των μαθητών σε όμορα Νηπιαγωγεία με κριτήριο τον τόπο κατοικίας τους και ενημερώνει αρμοδίως το Νηπιαγωγείο αποχώρησης και το Νηπιαγωγείο υποδοχής, έως την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019...]

   

  Αυτά περί κλήρωσης που σας είπαν, δεν ξέρω αν ισχύουν.

   

  Το θέμα με την ψευδή δήλωση διεύθυνσης είναι παλιό δυστυχώς, στα νηπιαγωγεία νομίζω ζητουν απλώς αποδεικτικό κατοικίας (πχ λογαριασμό ΔΕΚΟ) ενώ στα γυμνάσια-λύκεια νομίζω ότι ζητάνε πλέον ΑΦΜ και πάει βάσει διεύθυνσης δηλωμένης στην εφορία. Καταλαβαίνω ότι ένας εργαζόμενος που έχει τους γονείς του να του κρατάνε τα παιδιά, μπορεί να επιθυμεί για πρακτικούς λόγους να μην πηγαίνουν στο σχολείο που ανήκουν. Έχω αρκετά παραδείγματα γονιών που έγραψαν τα παιδιά τους σε δημόσιους παιδικούς άλλου Δήμου, ακριβώς για αυτό το λόγο. Και εμένα, στο υποθετικό σενάριο που δεν έπαιρναν το παιδί στο κοντινό νήπιο, θα είχα πρακτικά πρόβλημα, θα έπρεπε να βρω κάποιον να το παίρνει απο το σχολείο και να το πηγαίνει στη γιαγιά του (αφού η γιαγιά δεν οδηγεί).

   

  Ο κανονισμός σχετικά με τη διεύθυνση γράφει:

  [..."γ. Αποδεικτικό στοιχείο, από το οποίο, διαπιστώνεται η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή. Συνιστάται οι Προϊστάμενοι/-νες και οι Δ/ντές/-ντριες των Νηπιαγωγείων, όπως ελέγχουν με ιδιαίτερη προσοχή το εν λόγω αποδεικτικό στοιχείο, προκειμένου οι αιτήσεις εγγραφής να υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στο νηπιαγωγείο που ανήκουν οι μαθητές σύμφωνα με τα όρια της σχολικής περιφέρειας"]

  Επίσης ζητείται πιστοποιητικό γέννησης για την εγγραφή (που αναγράφει  τη διεύθυνση κατοικίας, ίσως γίνεται ένας παραπάνω έλεγχος και εκεί).

   

  Στην Κύπρο το γράφουν ρητά ότι "Ψευδείς δηλώσεις συνεπάγονται ποινική δίωξη για εξαπάτηση της Αρμόδιας Αρχής και ακύρωση τυχόν έγκρισης". Εδώ, δεν ξέρω τι μπορείτε να κάνετε, αν και στη θέση σου αν γνώριζα ότι έχει δηλωθεί ψευδής διεύθυνση χωρίς ουσιαστικό λόγο ενώ παράλληλα θα έπρεπε να μπω εγώ και το παιδί μου σε δύσκολη θέση, νομίζω θα το έκανα θέμα. 

   

  Σε σχέση με το παιδί, το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να δείτε και άλλα σχολεία. Αν επιμένει για το πρώτο, του εξηγείς ότι θα το προσπαθήσεις αλλά δεν ειναι στο χέρι σου. Παράλληλα εξηγείς ότι ολα τα νηπιαγωγεία είναι φτιαγμένα για παιδάκια (θα απέφευγα τη λέξη "ομορφα" δεν ξερεις αν τα άλλα νηπιαγωγεία είναι σαν αυτό που είδατα), ότι όλα έχουν δασκάλες που αγαπάνε και φροντίζουν τα παιδάκια, όλα έχουν παιδιά που θέλουν νέους φίλους.


  ndgFp3.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  1 ώρα πρίν, kotsifikos είπε:

  ......Γιατί να δηλώσει ψεύτικη διεύθυνση να πάει το παιδί της αλλού και όχι εκεί που κανονικά υπάγεται?

  ......

   

  Επειδή, όπως είπαμε σε άλλο θέμα, καταλαβαίνω ότι δεν έχετε μπει ακόμα στη δημόσια εκπαίδευση, θα σου πω μερικούς από τους λόγους που ακούω κατά καιρούς,  χωρίς να κρίνω αν είναι σωστό ή όχι 

  1. Γιατί το σχολείο που υπάγεται στεγάζεται σε παλιό/κακοσυντηρημένο κτίριο.

  2. Γιατί έχει ακούσει καλύτερα λόγια για τον Δντή/Δντρια του άλλου σχολείου.

  3. Γιατί είναι πιο κοντά στο σπίτι του ο παππού/της γιαγιάς/της θείας που θα παραλαμβάνει το παιδί. 

  4. Γιατί δεν έχει ολοήμερο.

  5. Γιατί μία δασκάλα στο σχολείο που υπάγεται το παιδί υπήρξε φίλη/γειτόνισσα με τη μητέρα  του παιδιού κ κάποια στιγμή τσακώθηκαν.

  6. Γιατί στο σχολείο που υπάγεται η δεύτερη ξένη γλώσσα που κάνουν είναι συνήθως γαλλικά κ όχι γερμανικά. 

  7. Γιατί το σχολείο που υπάγεται δεν έχει κυλικείο. 

   

  και ούτω καθεξής....... 

  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  10 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

  Καλημέρα σας με το εξής δίλημμα. 

  Έγραψα την μικρή μου στο προνηπιο που ανηκουμε, η δασκάλα ζήτησε να πάει να το δει από κοντά να ερθει σε επαφή και η μικρή μη σας τα πολυλεω κατενθουσιαστηκε. Καμμια νύξη για το αν θα πάμε εκεί η όχι. Η διαδικασία έγινε τόσο σωστά και έφυγα πολύ σίγουρη.

   

  Στα καρφιά με έβαλε η διευθύντρια του παιδικου όπου την ενημέρωσα πως θα πάμε δημόσιο. Μου είπε κατά λεξη"δεν ξέρεις αν θα σε δεχτούν" 

   

  Θορυβημενη κάλεσα την υπευθυνη του νηπιου και δεν μου το αρνήθηκε. Μαζεύτηκαν τόσα παιδιά που ενδέχεται κάποιο η κάποια από αυτά να απορροφηθούν σε άλλο νηπιαγωγείο. 

   

  Το θέμα είναι πως η διπλανή μου - γειτόνισσα, δήλωσαν ψεύτικη διεύθυνση και ο ανηψιος της θα πάει στο ίδιο με το δικό μας επειδή τους βολεύει. 

   

  Εγώ αναρωτιέμαι, αν τη δική μου τη βάλουν σε κλήρωση και τελικά την πάνε αλλού και παρουν το άλλο παιδί, θα είμαι πολύ κακία να το κάνω θέμα? 

   

  Επιπλέον, γιατί μου λένε φέρε το παιδί να δει το σχολείο και εμάς, μου το ξεσηκώνουν και μετά μου πετάνε τη βόμβα? Βέβαια η υπεύθυνη προσπαθεί να δικαιολογεί πως τώρα έγιναν όλες αυτές οι αιτήσεις κι εκείνη δεν το φανταζόταν. Γενικά είναι τόσο ευγενική που δυσκολεύομαι να μην την πιστέψω. 

  Όμως θα μπορούσε να με αποτρέψει να πάμε, αφού προηγουμένως την είχα καλέσει. 

   

  Επιπλέον, εγώ της ξεκίνησα αυτή τη Κουβέντα. Αν δεν είχα μιλήσει με την διευθύντρια του παιδικού τώρα θα "κοιμόμουν" 

   

  Και Με ποια κριτήρια τελικά θα μας πάνε αλλού? 

  Και τελικά ακολουθούνται σωστά κριτήρια? Διότι εγώ εδώ βλέπω να παίζονται πονηριές με διευθύνσεις. Από πλευράς γονέων λέω. 

   

  Μας αρέσει εκεί, της άρεσε πολύ, τα παιδιά την καλό δέχτηκαν. Μιλησε αμέσως στις δασκάλες, μπήκε αμέσως στην τάξη, έπαιξε αμέσως με όλους και με όλα και μου το συζητάει συνέχεια. Βέβαια δεν ξέρω και το άλλο νηπιαγωγείο, μπορεί να είναι εξίσου καλό, από άποψη εγκαταστάσεων και φιλικές δασκάλες. Είμαι σε αναμμενα κάρβουνα. 

   

  Εσείς τι λέτε για όλα αυτά? 

   

  Πάντως Νεφέλη εμένα δεν μου φαίνεται και τόσο αρνητικό να πάει το παιδί προ νήπιο σε παιδικό σταθμό. Έχει και τα θετικά του αυτό, όπως π.χ. περισσότερο προστατευμένο περιβάλλον, περιβάλλον που του είναι ήδη οικείο, επίσης κάτι πολύ σημαντικό για εργαζόμενες γυναίκες (δεν ξέρω αν εργάζεσαι) είναι ότι οι παιδικοί σταθμοί κλείνουν τέλη Ιουλίου και όχι 15 Ιουνίου, δεν ακολουθούν δηλ. το πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας.  

  Δεν ξέρω αν ο παιδικός σταθμός που πηγαίνει το παιδί είναι ιδιωτικός και σε ζορίζει οικονομικά ή είναι μακρυά απ' το σπίτι σας και γι' αυτό επιλέγεις για του χρόνου το προ νήπιο, αλλά αν δεν ισχύουν τα δύο παραπάνω, μήπως να το ξανασκεφτόσουν για προ νήπιο στο παιδικό σταθμό. 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλησπερα και σας ευχαριστω για τις απαντησειε σας. Καταρχασ θα περιμενω να δω τι θα γινει. Αν μας παρουννκλεινει το θεμα. Αν οχι θα μαθω απο τη διπλανη αν οηραν το δικο τους. Αν μου πει ναι θα προσαθησω να μαθω επιθετο. Το μονο που ξερωβειναι διευθυνση που δηλωσαν. Κια μετα θα το κανω θεμα. Σχετιακ με τη μικρη ναι τξς ειπα οτι μπιρει να μην παμε σε αυτο. Δε δειχνει να τη νοιαζει εμενα με νοιαζει γιατι αυτο ειναι διπλα μας τα αλλα ειβαι πιο περα. Εοθσης απο κατω ειναι το δημοτικο μας. Βολτες κ αλλαγες θα κανουμε? Στον παιδικο δε τη συνεχιζω γιατι η ιδια μου λεει θελει να μαθει γραμματα και ειναι μεγαλη.... στον παιδικο εχουν και μικρα μαζι και εοισης ειναι ιδιωτικος. Περαν αυτου δεν με κατενθιυσιασε και σαν σχολειο.

   

  Κληρωση μου ειπε ναι για να τα στειλουν σε ομωρα νηπιαγωγρια..

   

  Εχω λιγο τσιτωσει. Υπομονη. Θα παω απο κει παλι για ενα χαρτι κια θα ξαναρωτησω..

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Just now, annoulen said:

   

  Επειδή, όπως είπαμε σε άλλο θέμα, καταλαβαίνω ότι δεν έχετε μπει ακόμα στη δημόσια εκπαίδευση, θα σου πω μερικούς από τους λόγους που ακούω κατά καιρούς,  χωρίς να κρίνω αν είναι σωστό ή όχι 

  1. Γιατί το σχολείο που υπάγεται στεγάζεται σε παλιό/κακοσυντηρημένο κτίριο.

  2. Γιατί έχει ακούσει καλύτερα λόγια για τον Δντή/Δντρια του άλλου σχολείου.

  3. Γιατί είναι πιο κοντά στο σπίτι του ο παππού/της γιαγιάς/της θείας που θα παραλαμβάνει το παιδί. 

  4. Γιατί δεν έχει ολοήμερο.

  5. Γιατί μία δασκάλα στο σχολείο που υπάγεται το παιδί υπήρξε φίλη/γειτόνισσα με τη μητέρα  του παιδιού κ κάποια στιγμή τσακώθηκαν.

  6. Γιατί στο σχολείο που υπάγεται η δεύτερη ξένη γλώσσα που κάνουν είναι συνήθως γαλλικά κ όχι γερμανικά. 

  7. Γιατί το σχολείο που υπάγεται δεν έχει κυλικείο. 

   

  και ούτω καθεξής....... 

  Σωστά έχεις καταλάβει ναι δεν έχουμε ακόμα μπει στην δημόσια εκπαίδευση και πολλά από αυτά που διαβάζω μου είναι  άγνωστα τελείως.

  Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

  • Μου αρέσει 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Πρωτον, εαν βρισκεσαι σε δημο που ειναι υποχρεωτικα τα προνηπια, το παιδι δεν κπιρει να παραμεινει σε παιδικο σταθμο. Πρεπει να παει στο νηπθαγωγειο, ιδιωτικο ή δημοσιο, αλλιως θα παρεμβει ο εισαγγελεας.

  Δευτερον, οι πολεις χωριζονται σε περιοχες και καθε περιοχη ανηκει σε καποιο σχολειο. Για την εγγραφη στο σχολειο απαιτειται αποδεικτικο της διευθυνσης κατοικιας ωστε να φαινεται οτι το παιδι ανηκει στο συγκεκριμενο σχολειο. Το αποδεικτικο μπορει να ειναι καποιος λογαριασμος στο ονομα των γονεων ή Ε1. Αν εγγραφει καποιο παιδι και θεωρεις οτι εγινε παρατυπη εγγραφη, εχεις εννομο συμφερον βα ζητησεις τα δικαιολογητικα του. Αν, ομως, εχει λογαριασμο στο ονομαψτου γονεα, ειναι δηλαδη τυπικα ενταξει, δεν μπορεις να κανεις κατι.

  Τελος, τα νηπιαγωγεια (και ολα τα σχολεια) ειναι υποχρεωμενα να εγγραψουν ολα τα παιδια που κατοικουν στα ορια τους. Αν τα παιδια ειναι περισσοτερα απο τις θεσεις του σχολειου (22 παιδι σε καθε ταξη, με εξαιρεση καποιες πολυ μικρες ταξεις που εκ των πραγματων παιρνουν λιγοτερα παιδια), τοτε γινεται κληρωση μεταξυ ολων των παιδιων. Οσα περισσευουν (βγουν απο κληρωση) τοτε κετευθυνονται προς ομορα σχολεια. Αν παλι δεν χωρανε, πανε σε οποιο σχολειο εχρι θεση.

  • Ευχαριστώ! 1

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  Δημοσιεύτηκαν (επεξεργάστηκε)

  Ακόμα δε με έχουν ειδοποιήσει. Όταν τους τηλεφώνησα πριν 10 μέρες μου είπαν πως αν σας πάρουμε τηλέφωνο  θα ειναι για αλλαγή Σχολείου. Αν όχι σας περιμένουμε Σεπτέμβρη. Υπάρχει περίπτωση τελ ώρα Σεπτέμβρη να μας στείλουν αλλού? 19 Ιουνίου έχουμε, δεν έχουν αποφασιστεί αυτά? 

  Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  3 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

  Ακόμα δε με έχουν ειδοποιήσει. Όταν τους τηλεφώνησα πριν 10 μέρες μου είπαν πως αν σας πάρουμε τηλέφωνο  θα ειναι για αλλαγή Σχολείου. Αν όχι σας περιμένουμε Σεπτέμβρη. Υπάρχει περίπτωση τελ ώρα Σεπτέμβρη να μας στείλουν αλλού? 19 Ιουνίου έχουμε, δεν έχουν αποφασιστεί αυτά? 

   

  Συνήθως για προνήπιο δεν ξέρεις μέχρι Σεπτέμβρη, για το ενδεχόμενο να υπάρχουν πάρα πολλά νήπια που θα γραφτούν τελευταία στιγμή και τελικά π.χ. να υπάρξει ένα τμήμα προνηπίου μονο σε άλλο σχολείο του Δήμου. Μας έχει τύχει στο παρελθόν, όπου υπάρχουν πολλά νήπια, να προηγηθούν και να πάνε τα προνήπια αλλού.

  Από κει και πέρα, το θέμα με τις ψεύτικες διευθύνσεις είναι τόσο έντονο, που φέτος για την εγγραφή του γιου μου στο Γυμνάσιο ζήτησαν στοιχεία από την εφορία, ουτε λογαριασμούς ούτε βεβαιώσεις, και ξαφνικά έφυγε το 1/3 των παιδιών.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Άλλο πάλι και αυτό, μα δεν θα έπρεπε να ενημερώσουν τους γονείς είτε δεχθούν είτε όχι τα παιδιά τους? Έστω να τους ενημερώσουν με ηλεκτρονική αλληλογραφία αν είναι τόσο δύσκολο να τηλεφωνήσουν σε όλους τους γονείς.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Σε εμας υπηρχε ενημερωση

  Στα προνηπια περυσι θα ενημερωναν μονο αν δ παιρνανε καποιο παιδακι. Επειδη ομως το σκεφτομουν εστειλα μειλ κ μου ειπαν οτι την πηραν(ισως δ προλαβα καποια ανακοινωση στο σχολειο) 

  Φετος στο ιδιο σχολειο, ειδαμε χαρτι με τα παιδακια που θα ειναι την νεα χρονια, πριν καμια δεκαρια μερες

  Αλλα ειμαστε επαρχια, ενα μικρο νηπιαγωγειο. Μηπως κ εσας ειναι σιγουρο οτι σας πηραν; 

   


  z05y1ebwohf5jra3.pngkk3v7ypa2n0kj0uy.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Διαφημίσεις


  6 ώρες πρίν, kotsifikos είπε:

  Άλλο πάλι και αυτό, μα δεν θα έπρεπε να ενημερώσουν τους γονείς είτε δεχθούν είτε όχι τα παιδιά τους? Έστω να τους ενημερώσουν με ηλεκτρονική αλληλογραφία αν είναι τόσο δύσκολο να τηλεφωνήσουν σε όλους τους γονείς.

  Στην Αθήνα, που είναι πολλά τα σχολεία ανά περιοχή, και υπάρχουν πάντα οι αργοπορημένοι (γιατί το ξέχασαν, έλειπαν χαρτιά, μετακόμισαν κλπ) είναι αρκετά συνηθισμένο να γίνονται εγγραφές και αρχές Σεπτεμβρίου που προκαλούν μετακινησεις παιδιών από σχολείο σε σχολείο της ίδιας περιοχής. Δηλαδή να έχεις π.χ. 30 νήπια και 10 προνήπια το καλοκαίρι στο Α σχολείο, και τελικά να βρεθούν άλλα 5 νήπια το Σεπτέμβρη, οπότε να πάνε όλα τα προνήπια να ενωθούν με τα 10 προνήπια του Β νηπιαγωγείου που έχει πιο πολλές θέσεις, και να γίνει μόνο εκεί τμήμα προνηπιακό. 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Καλησπέρα γίνεται όντως χαμός με τα νηπιαγωγεία. Σε εμάς έκαναν κάτι που θα το χαρακτήριζα επιεικώς απαράδεκτο. Μας είπαν ότι θα γίνει κλήρωση και ότι μπορούμε να δηλώσουμε ότι πάμε αλλού σε γειτονικό σχολείο χωρίς κλήρωση. Το δεχτήκαμε και είπε η διευθύντρια ότι το σημειώνει και ότι δεν χρειάζεται κάτι άλλο. Όταν βγήκαν τα αποτελέσματα, 15 παιδάκια πήγαν αλλού, το δικό μας όχι. Όταν ρωτήσαμε γιατί, μας είπαν "Α, δεν κάνατε αίτηση μετεγγραφής!". Σκέτη κοροϊδία, δεν μας είπαν ποτέ να κάνουμε αίτηση μετεγγραφής, και προσοχή όλα προφορικά και τίποτε γραπτά! Η μόνη λύση πια είναι η εκπρόθεσμη αίτηση μετεγγραφής που θα εξεταστεί το Σεπτέμβριο. Μη σας φαίνεται περίεργο, τα αφηγήθηκα μετά όλα αυτά σε διευθυντή δημοτικού και κούναγε το κεφάλι, γιατί προφανώς γνώριζε ότι γίνονται αυτά....

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Δημοσιεύτηκαν (επεξεργάστηκε)

  Δεν κατάλαβα Πόπη και πολλά εγώ.. Τι εννοείς αλλου σε γειτονικο? Χωρίς αίτηση? Προνηπιο είναι το παιδάκι σου. Συγνώμη μπερδεύτηκα. Μπορεί κι επειδή ειναι το κεφάλι μου καζάνι. 

   

  Τους πήρα εγώ σήμερα. Α θα σας παίρναμε να σας πούμε ότι δυστυχώς δε χωρατε(πιο ευγενικά) και θα πάτε στο τάδε. Χιλιομετρικα είναι το ίδιο. 

  Οκ. Και μετά? Η μία μου είπε ότι του χρόνου (στο νήπιο) μπορείτε να μείνετε εκεί που ήδη ξεκινησατε. Η άλλη (στο άλλο που θα πάμε) μου είπε ότι στο νήπιο μπορείτε να πάτε εκεί που πραγματικά ανήκετε. Αλλά Καμμια δε μου το επιβεβαίωσε καθώς προνηπια και νήπια πλέον έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Ότι και να κάνω αίτηση στο νήπιο που ανηκουμε του χρόνου πάλι τα ίδια μπορεί να έχουμε και (άποτι κατάλαβα) καλό θα ήταν να μείνουμε 2 χρονιές εκεί που ξεκινάμε. 

   

  Ωραία, λέω. Και τι γίνεται με το δημοτικό? Μα θα πάτε εκεί που ανήκετε αμετάκλητως. Εκεί δεν υπάρχουν αυτά. Ωραία, λέω. Και η κόρη μου που θα έχει κανει παρέες, θα πρεπει να περασει φάση προσαρμογής? 

   

  Τότε αν θέλετε συνεννοησυε με το διευθυντή του δημοτικού που σας ενδιαφέρει - κι ας μην ανήκετε εκει-, του εξηγείτε ότι φοιτουσαμε δίπλα και ειναι εδώ όλες οι φίλες και αν το εγκρίνει, μένετε εκεί. 

   

  Πήρα και στην πρωτοβάθμια. Μου μίλησε μια υπάλληλος αγενέστατη ότι έτσι ειναι κυρία μου το νομοθετικό πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε. Ωραία λέω πάιζετε με τις ψυχές παιδιών και γονέων. 

   

  Τι να κάνω, τι να πω. Προσπαθώ να δω τα θετικά. Και να μη σκέφτομαι το 2 χρόνια αργότερα. Να σκέφτομαι πως υπάρχουν χειρότερα.. Πως την πήραν και πως αν χρειαστεί να αλλάξει, δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί μαθαίνει έτσι να προσαρμόζεται. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ να νιώσω καλυτερα.:/

  13 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

   

  Συνήθως για προνήπιο δεν ξέρεις μέχρι Σεπτέμβρη, για το ενδεχόμενο να υπάρχουν πάρα πολλά νήπια που θα γραφτούν τελευταία στιγμή και τελικά π.χ. να υπάρξει ένα τμήμα προνηπίου μονο σε άλλο σχολείο του Δήμου. Μας έχει τύχει στο παρελθόν, όπου υπάρχουν πολλά νήπια, να προηγηθούν και να πάνε τα προνήπια αλλού.

  Από κει και πέρα, το θέμα με τις ψεύτικες διευθύνσεις είναι τόσο έντονο, που φέτος για την εγγραφή του γιου μου στο Γυμνάσιο ζήτησαν στοιχεία από την εφορία, ουτε λογαριασμούς ούτε βεβαιώσεις, και ξαφνικά έφυγε το 1/3 των παιδιών.

  Τελικα εκείνο το παιδάκι όντως μένει δίπλα. Απέναντι σχεδόν. Μετακόμισαν οι γονείς πρόσφατα, μου το είπε η γειτόνισσα... Εγώ Ειχα μείνει στο παλιό.. Γιαυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση γιατί έμεναν στην άλλη άκρη σχεδόν της πόλης. Τώρα ήρθαν πιο κοντά σε όλα και στην οικογένεια τους. 

   

  Επεξεργάστηκαν by Nefeli2014

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Κ γω ειμαι της αποψης να μεινει στο ιδιο για του χρονου

  Αλλα δ ειναι κ κτ τρομερο να αλλαξει. Ειδικα στο δημοτικο παντα υπαρχουν παιδακια κ απο λιγο πιο μακρια, κ ειναι καλη χρονικη στιγμη για αλλαγη


  z05y1ebwohf5jra3.pngkk3v7ypa2n0kj0uy.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  15 ώρες πρίν, Nefeli2014 είπε:

  Δεν κατάλαβα Πόπη και πολλά εγώ.. Τι εννοείς αλλου σε γειτονικο? Χωρίς αίτηση? Προνηπιο είναι το παιδάκι σου. Συγνώμη μπερδεύτηκα. Μπορεί κι επειδή ειναι το κεφάλι μου καζάνι. 

   

  Τους πήρα εγώ σήμερα. Α θα σας παίρναμε να σας πούμε ότι δυστυχώς δε χωρατε(πιο ευγενικά) και θα πάτε στο τάδε. Χιλιομετρικα είναι το ίδιο. 

  Οκ. Και μετά? Η μία μου είπε ότι του χρόνου (στο νήπιο) μπορείτε να μείνετε εκεί που ήδη ξεκινησατε. Η άλλη (στο άλλο που θα πάμε) μου είπε ότι στο νήπιο μπορείτε να πάτε εκεί που πραγματικά ανήκετε. Αλλά Καμμια δε μου το επιβεβαίωσε καθώς προνηπια και νήπια πλέον έχουν την ίδια αντιμετώπιση. Ότι και να κάνω αίτηση στο νήπιο που ανηκουμε του χρόνου πάλι τα ίδια μπορεί να έχουμε και (άποτι κατάλαβα) καλό θα ήταν να μείνουμε 2 χρονιές εκεί που ξεκινάμε. 

   

  Ωραία, λέω. Και τι γίνεται με το δημοτικό? Μα θα πάτε εκεί που ανήκετε αμετάκλητως. Εκεί δεν υπάρχουν αυτά. Ωραία, λέω. Και η κόρη μου που θα έχει κανει παρέες, θα πρεπει να περασει φάση προσαρμογής? 

   

  Τότε αν θέλετε συνεννοησυε με το διευθυντή του δημοτικού που σας ενδιαφέρει - κι ας μην ανήκετε εκει-, του εξηγείτε ότι φοιτουσαμε δίπλα και ειναι εδώ όλες οι φίλες και αν το εγκρίνει, μένετε εκεί. 

   

  Πήρα και στην πρωτοβάθμια. Μου μίλησε μια υπάλληλος αγενέστατη ότι έτσι ειναι κυρία μου το νομοθετικό πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε. Ωραία λέω πάιζετε με τις ψυχές παιδιών και γονέων. 

   

  Τι να κάνω, τι να πω. Προσπαθώ να δω τα θετικά. Και να μη σκέφτομαι το 2 χρόνια αργότερα. Να σκέφτομαι πως υπάρχουν χειρότερα.. Πως την πήραν και πως αν χρειαστεί να αλλάξει, δεν είναι απαραίτητα κακό γιατί μαθαίνει έτσι να προσαρμόζεται. Δεν ξέρω τι άλλο να σκεφτώ να νιώσω καλυτερα.:/

  Τελικα εκείνο το παιδάκι όντως μένει δίπλα. Απέναντι σχεδόν. Μετακόμισαν οι γονείς πρόσφατα, μου το είπε η γειτόνισσα... Εγώ Ειχα μείνει στο παλιό.. Γιαυτό μου έκανε φοβερή εντύπωση γιατί έμεναν στην άλλη άκρη σχεδόν της πόλης. Τώρα ήρθαν πιο κοντά σε όλα και στην οικογένεια τους. 

   

   

  Τα παιδιά στο Δημοτικό πάνε στο σχολείο που υπάγονται, όπου κι αν πήγαν νηπιαγωγείο. Μην σε αγχώνει αυτό, πάντα είναι πάρα πολλά τα παιδιά που έρχονται από άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι παρέες, συν ότι θα χωριστούν σε τμήματα με κριτήρια εντελώς άσχετα συνήθως από του Νηπιαγωγείου.  Εκτός αν δεν χωράτε στο Δημοτικό όπου ανήκετε, οπότε θα σας στείλουν από εκεί αλλού, αν π.χ. είστε στα όρια από 2 περιοχές και το άλλο σχολείο έχει κενές θέσεις.

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  1 ώρα πρίν, vicky86 είπε:

  Κ γω ειμαι της αποψης να μεινει στο ιδιο για του χρονου

  Αλλα δ ειναι κ κτ τρομερο να αλλαξει. Ειδικα στο δημοτικο παντα υπαρχουν παιδακια κ απο λιγο πιο μακρια, κ ειναι καλη χρονικη στιγμη για αλλαγη

  Γιατί είναι καλή στιγμή λες? 

  Εγώ μετακομισα στο δημοτικό και μου κακοφάνηκε. Βέβαια ήμουν πιο μεγάλη. Γιαυτό κάθε αλλαγή εμένα με τρομοκρατει. Αλλά φυσικά το ανάποδο θα περνάω στο παιδί μου, εννοείται... 

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  Just now, Nefeli2014 είπε:

  Γιατί είναι καλή στιγμή λες? 

  Εγώ μετακομισα στο δημοτικό και μου κακοφάνηκε. Βέβαια ήμουν πιο μεγάλη. Γιαυτό κάθε αλλαγή εμένα με τρομοκρατει. Αλλά φυσικά το ανάποδο θα περνάω στο παιδί μου, εννοείται... 

  Εννοω στην πρωτη ειναι καλη στιγμη, σε σχεση με την τριτη πχ

  Για τους λογους που λεει κ η αργκ, ανακατανομη των παιδιων στις ταξεις, παιδακια απο πιο μακρινα νηπια

  • Μου αρέσει 1

  z05y1ebwohf5jra3.pngkk3v7ypa2n0kj0uy.png

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites
  3 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

   

  Τα παιδιά στο Δημοτικό πάνε στο σχολείο που υπάγονται, όπου κι αν πήγαν νηπιαγωγείο. Μην σε αγχώνει αυτό, πάντα είναι πάρα πολλά τα παιδιά που έρχονται από άλλα δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, έτσι κι αλλιώς δεν θα είναι παρέες, συν ότι θα χωριστούν σε τμήματα με κριτήρια εντελώς άσχετα συνήθως από του Νηπιαγωγείου.  Εκτός αν δεν χωράτε στο Δημοτικό όπου ανήκετε, οπότε θα σας στείλουν από εκεί αλλού, αν π.χ. είστε στα όρια από 2 περιοχές και το άλλο σχολείο έχει κενές θέσεις.

  Α ωραια, αυτά δεν τα είχα σκεφτεί... 

   

  Share this post


  Link to post
  Share on other sites

  Εγγραφείτε ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

  Για να δημοσιεύσετε ένα σχόλιο θα χρειαστεί να είστε εγγεγραμμένο μέλος. Είναι δωρεάν.

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Κάντε εγγραφή να συμμετάσχετε στις συζητήσεις - είναι εύκολη και γρήγορη!

  Δημιουργήστε νέα εγγραφή

  Σύνδεση

  Έχετε ήδη έναν λογαριασμό χρήστη; Συνδεθείτε εδώ.

  Συνδεθείτε τώρα