Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Δεν θηλάζει. Τι να κάνω;

Recommended Posts

Just now, Lenia16 είπε:

Χρειάζεσαι μεγαλύτερη χοάνη αν είναι έτσι. Λογικά πρέπει να έχουν στο μαιευτήριο, ζήτησε τους. Όλες σου οι απορίες κ τα πρβλ θα λυθούν με έναν σύμβουλο θηλασμού. Μην το καθυστερεις, εμενα λάθος χοάνη μου έκοψε τις θηλές στη μεση-_-

Η χοάνη εξαρτάται από το μέγεθος του στήθους η της θηλης; εγώ φοράω σουτιέν 75b, δεν έχω μεγάλο στήθος, και χρησιμοποιώ την 27 της Medela. Σκέφτομαι να δοκιμάσω την 30αρα αλλά χθες που κατέβηκα στο μαγαζί του ιασω μου είπε η κοπέλα ότι δεν χρειάζεται μεγαλύτερη απ αυτή που χρησιμοποιω. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 120
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κορίτσια νοσοκομειακο θήλαστρο από που μπορώ να νοικιάσω; όταν κοιτάει το στήθος μου η μαία και το πιέζει βγάζει αρκετό γάλα. Το θήλαστρο που έχω, Medela mini electric, δεν μου τραβάει όμως 

Just now, maria_tweety είπε:

Κορίτσια νοσοκομειακο θήλαστρο από που μπορώ να νοικιάσω; όταν κοιτάει το στήθος μου η μαία και το πιέζει βγάζει αρκετό γάλα. Το θήλαστρο που έχω, Medela mini electric, δεν μου τραβάει όμως 

Κοίτα, εξαρτάται από το στηθος αλλά πρέπει όταν ρουφάει το θηλαστρο να μπαίνει στη χοάνη μεγάλο μέρος της θηλαίας αλου κ όχι μόνο η θηλή. Από εκεί θα το καταλάβεις. Επικοινώνησε με τη medela από εκεί μπορείς να νοικιάσεις νοσοκομειακό που είναι κ το ιδανικό για τον πρώτο καιρό μέχρι την εδραίωση του θηλασμού. Το mini electric ούτε εμένα μου έβγαζε τπτ, ακόμη κ με το swing έβγαζα με δυσκολία, καμία σχεση με το νοσοκομειακό.

Βρήκα το ameda στο μαιευτηριο και το χρησιμοποιώ. 25 μλ βγάζω τη φορά. Με το δικό μου έβγαζα 10.περιμενα με το νοσοκομειακο να βγάζω παραπάνω ποσότητα. Συμφέρει λέτε για τόσο μικρή ποσότητα να νοικιάσω; ακόμα μέσα είμαστε με ίκτερο. 

Από μεριάς μου θα ήθελα καταρχήν να σου πω, να ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ! Το παιδί παρακολουθείται από επιστήμονες. Οι ιατροί εκτός από τον ίκτερο κοιτάζουν και συνεκτιμούν και τη γενική εικόνα του παιδιού (να είναι ζωηρό, να έχει καλό μυϊκό τόνο, κλπ) προκειμένου να δώσουν εξιτήριο. Οπότε όταν το παιδί ζωηρέψει, τρέφεται καλύτερα, λερώνει πάνες, κλπ ο ίκτερος από μόνος του δε θα είναι κριτήριο για να το κρατήσουν μέσα (εννοείται να είναι σε μια αποδεκτή τιμή εξόδου). Όπως και να έχει ο ίκτερος θα πέσει και θα πάρετε εξιτήριο.

Ακόμη και εάν το παιδί σιτίζεται με μπιμπερό, ακόμη κι αν σιτίζεται με φόρμουλα, και τα δύο μπορούν να αναστραφούν. ΜΗΝ σκέφτεσαι αν θα θηλάσεις αποκλειστικά ή για πόσο θα τα καταφέρεις! Να σκέφτεσαι ότι εσύ θα κάνεις την προσπάθεια σου και είτε θηλάσεις, είτε όχι, και τα δύο είναι ok! Το θέμα αυτό θα το βλέπεις μέρα με τη μέρα. Κάθε μέρα που θα θηλάζεις, κέρδος θα είναι. Να έχεις υπομονή, να ζητήσεις βοήθεια σε πρακτικά θέματα από τον περίγυρό σου, να ζητήσεις να σε στηρίξει ψυχολογικά ο σύντροφός σου, η μητέρα σου ή όποιος είναι κοντινός σου άνθρωπος και όλα καλά θα πάνε! Κι αν δεν επιτευχθεί ο θηλασμός ΜΗΝ το πάρεις βαρέως!

Λάβε υπόψη σου όσα σου έχουν πει εδώ μαμάδες έμπειρες στον θηλασμό και στη χρήση θηλάστρου, κάνε την προσπάθεια σου και όλα καλά θα πάνε είτε έτσι, είτε αλλιώς!

Και κάτι ακόμη που το έμαθα από εδώ, από το forum (ευχαριστώ τις μαμάδες που το καταγράψατε) και το επιβεβαίωσα με τον γυναικολόγο μου και την παιδίατρο-σύμβουλο θηλασμού, είναι ότι το χαπάκι που συχνά χορηγείται μετά τον τοκετό και δρα μητροσυσταλτικά (συνήθως το Mitrotan) δεν είναι απαραίτητο να το λάβει η γυναίκα εφόσον θηλάζει/χρησιμοποιεί θήλαστρο διότι μειώνει την παραγωγή. Εάν το λαμβάνεις, συζήτησε το με τον ιατρό σου.

Να σας ζήσει! Έχετε ένα μωράκι, αυτό είναι τέλειο, ΧΑΜΟΓΕΛΑ!

Διαφημίσεις

12 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Στο θήλαστρο δεν μπαίνει όλη η θηλή που θα έπιανε κανονικά το μωρό με το στόμα του. Μπαίνει μόνο το μπροστινό μέρος. Είναι λάθος αυτό; μήπως λόγω της τριβής ερεθιζονται οι θηλες; πως θα καταλάβω το σωστό μέγεθος χοανης; 

Eίναι εντελώς ακατάλληλο τότε. Θες άλλη χοάνη. Πρέπει να πιάνει και όλη τη θηλή και το γύρω γύρω και να μην πονάς.

Βρήκα το ameda στο μαιευτηριο και το χρησιμοποιώ. 25 μλ βγάζω τη φορά. Με το δικό μου έβγαζα 10.περιμενα με το νοσοκομειακο να βγάζω παραπάνω ποσότητα. Συμφέρει λέτε για τόσο μικρή ποσότητα να νοικιάσω; ακόμα μέσα είμαστε με ίκτερο. 

Το στήθος δεν ανταποκρίνεται αμέσως στην αλλαγή θηλάστρου. Εγώ ξεκίνησα με χειροκίνητο και πήγα μετά στο swing που έβγαζα λιγότερο στην αρχή!!!! 25ml μια χαρά είναι για αρχή. Αν είναι να ξεκινήσεις με θήλαστρο, καν' το σωστά. Αλλιώς είναι άδικη ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου.Οι αντλήσεις θέλουν λίγη μελέτη. Αν έχεις facebook, μπες στην ομάδα θήλαστρο και θηλασμός να δεις οδηγίες. Πάρε νοσοκομειακό διπλής άντλησης για να κερδίσεις χρόνο, 20 λεπτά στο κάθε στήθος, δες τις οδηγίες για το πρόγραμμα που κάνει στην αρχή γρήγορες κινήσεις όπως το στόμα του μωρού στην αρχή του θηλασμού για να κατέβει το γάλα. Αυτό τα θήλαστρα το κάνουν αυτόματα στην αρχη, αλλά μπορείς να το ξανακάνεις στο μέσο της άντλησης αν δεις ότι δεν βγάζει τίποτα. Μη σταματήσεις πριν το 20λεπτο αν δεν βγάζει. Για να καταλάβει ο οργανισμός ότι πρέπει να παραγάγει κι άλλο. Κάνε μαλαξεις κ εννοείται ότι αν στο 20λεπτο έχεις κι άλλο, μη σταματήσεις αν δεν αδειάσει. Κάθε 2 ώρες μετρώντας από την αρχή της άντλησης και το βράδυ κάθε 3. ΓΙα τα του θηλασμού θα σου τα πουν άλλες γιατί εγώ δεν τα κατάφερα. Πριν βγεις όμως ρώτα αν έλεγξαν χαλινό, μπορεί γι αυτό να μην κάνει θηλαστικές κινήσεις, και μετά θα έγινε ληθαργικός από τον ίκτερο, και φαύλος κύκλος. 

Δ εχω χρησιμοποιησει θηλαστρο απο οσο ξερω ομως ειναι καλο να νοικιασεις νοσοκομειακο

Κ η ποσοτητα ειναι μια χαρα

Ο ικτερος αν ειναι 14 παντως δ ειναι απαγορευτικη τιμη για να μην παρετε εξιτηριο

4 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Το νοσοκομειακό θηλαστρο θα σου αυξήσει τη ροή. Επειδή το στήθος παράγει ανεξέλεγκτα πρέπει να προσέχεις ποτέ κ πόσο αντλείς κ να ακολουθείς ένα πρωτόκολλο για να μην πάθεις υπερπαραγωγή κ μαστίτιδα. Δεν ξερω να σε καθοδηγήσω. Είναι αρχή ακόμα μην ανησυχείς. Πάντως τον τρόπο του μωρού να κατεβάσει γάλα δεν τον έχει κανένα θηλαστρο. Με τον ίκτερο πως πατε, πέφτει; Ο παιδίατρος τι λέει;

Κορίτσια βγήκαμε τελικά σήμερα το απόγευμα. Ένα χάος επικράτησε σπίτι γιατί δεν έτρωγε. Να ρωτήσω κάποια πραγματάκια, αν θα βγω εκτός θέματος. Του έδωσα μπιμπερό έφαγε πολύ λίγο κ μετά το έβγαζε από το στόμα του κ αν επεμενα εγώ το εχυνε απ έξω αυτός. Τι κάνουμε σ αυτή την περίπτωση; πιέζουμε; γιατί εγώ πίεσα κ στο τέλος έκανε εμετό. Το αποτέλεσμα 25μλ κ αυτό το έκανε εμετό. Δεύτερη απορία, έβγαλα με το δικό μου θήλαστρο 20μλ κ τα έβαλα ψυγείο για να βγάλω κ άλλα και να του φτιάξω ολόκληρο γεύμα,πχ 40μλ.καλα έκανα λέτε; όταν θέλω να το ζεστάνω σε Μπεν Μαρί πως καταλαβαίνω σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι το νερό; γιατί απ ότι ξέρω δεν πρέπει να καίει. 

Και αν δεν τρώει ρε κορίτσια τι να κάνω; στο μαιευτηριο ήμουν ήσυχη γιατί ήξερα ότι και να μην μπορώ εγώ θα τον ταισουν οι μαιες. Είναι δυνατόν να μην πεινάει ποτέ; λόγω ικτερου τον ξυπνάω ανά 3 ώρες να φάει, γιατί θα του ξανακάνουμε μέτρηση. Ανεξαρτήτως ικτερου όμως τα ξυπνάμε το βράδυ η όχι; γεννήθηκε 2990 και βγήκαμε σήμερα 2860.

Διαφημίσεις

Μην τον πιεζεις! καλύτερα να τον ταΐζεις πιο συχνά.. δεν ισχύει το κάθε τρεις ώρες, κάθε δυο τη μερα κ τρεις τη νυχτα. μπορεις να ενώσεις δυο δοσεις, αρκει να ειναι στην ιδια θερμοκρασια. δλδ τη δευτερη δοση τη βαζεις κι αυτη στο ψυγειο κ τις ενωνεις μετα απο καποια ωρα οταν θα ειναι κι αυτη κρυα. Αφού δεν τρώει πολύ όμως, καλύτερα μην ενώνεις τις δοςεις γιατί μετά τι θα κανείς αν το ζεστάνεις κ δεν το φαει; λενε οτι ακομα κ το μητρικο,  καλο ειναι να μην το ξαναδινεις. εγώ στην αρχή δεν το ήξερα (περίπου ίδια περιπτωση με εσας) και το έδινα, μετα διαβαςα οτι υπαρχουν αντίθετες αποψεις, αλλα τωρα που ειναι τοςο μικρο, μην το ριςκαρεις. 

Το μπεν μαρι ξερω ότι πρέπει να είναι ζεστό αλλά όχι καυτό, για να μη γίνει απότομα η μεταβαση από τη μια θερμοκρασία στην αλλη.

με τι δίνεις το γαλα; αν δεν σε βολεύει η σύριγγα, πάρε τουλάχιστον ένα μπιμπερό για θηλάζει τα βρέφη, οπως το calma. εχει αργει ροη κ δεν σταζει μονο του αν δεν ρουφήξει  το μωρό. μιμείται την αίσθηση του στήθους.

κανονικα αν εχει πεσει ο ίκτερος κ γενικα εχει πάρει τα πάνω του θα πρέπει να δείχνει λίγο ενδιαφέρον να θηλάσει. όπως θα σου πουν τα κορίτσια, μπορείς να κανείς διαφορα κολπα για να τον κρατας ξυπνιο οσο ειναι στο στηθος και λογικα καποια στιγμη θα φαει. Αλλου βεβαια εχω διαβαςει οτι καμια φορε κοιμιςμενα ειναι πιο δεκτικά να θηλάσουν. να το βαλεις δλδ κοιμισμενο στο στηθος. 

Εννοειται ότι πρέπει να σας δει παιδίατρος-σύμβουλος όσο πιο γρήγορα γίνεται. ψάξε στο Ίντερνετ τα στοιχεια τους κ διάλεξε καποιον που ειναι κοντα σου, να σας δει το αργοτερο μεθαυριο. 

4 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Κορίτσια βγήκαμε τελικά σήμερα το απόγευμα. Ένα χάος επικράτησε σπίτι γιατί δεν έτρωγε. Να ρωτήσω κάποια πραγματάκια, αν θα βγω εκτός θέματος. Του έδωσα μπιμπερό έφαγε πολύ λίγο κ μετά το έβγαζε από το στόμα του κ αν επεμενα εγώ το εχυνε απ έξω αυτός. Τι κάνουμε σ αυτή την περίπτωση; πιέζουμε; γιατί εγώ πίεσα κ στο τέλος έκανε εμετό. Το αποτέλεσμα 25μλ κ αυτό το έκανε εμετό. Δεύτερη απορία, έβγαλα με το δικό μου θήλαστρο 20μλ κ τα έβαλα ψυγείο για να βγάλω κ άλλα και να του φτιάξω ολόκληρο γεύμα,πχ 40μλ.καλα έκανα λέτε; όταν θέλω να το ζεστάνω σε Μπεν Μαρί πως καταλαβαίνω σε τι θερμοκρασία πρέπει να είναι το νερό; γιατί απ ότι ξέρω δεν πρέπει να καίει. 

Και αν δεν τρώει ρε κορίτσια τι να κάνω; στο μαιευτηριο ήμουν ήσυχη γιατί ήξερα ότι και να μην μπορώ εγώ θα τον ταισουν οι μαιες. Είναι δυνατόν να μην πεινάει ποτέ; λόγω ικτερου τον ξυπνάω ανά 3 ώρες να φάει, γιατί θα του ξανακάνουμε μέτρηση. Ανεξαρτήτως ικτερου όμως τα ξυπνάμε το βράδυ η όχι; γεννήθηκε 2990 και βγήκαμε σήμερα 2860.

Το μωρό σου είναι νεογέννητο, δεν μπορεί να φάει τέτοιες ποσότητες. Με μητρικό γάλα, και μήνες από τώρα, θα τρώει 20-30 ml ανά ώρα μεταξύ γευμάτων. Θα πρέπει να τον ξυπνάς ανά 2ώρο, 3ωρο το βράδυ, να επιμένεις στο στήθος πρώτα, ένα τέταρτο από κάθε στήθος, και μετά μπουκάλι. Δεν τον πιέζεις για ποσότητα, τα 20 και τα 25 είναι μία χαρά, το 3ωρο δεν είναι. Θα είναι δύσκολο να ξυπνήσει και θα επιμένεις, μέρα νύχτα με ξυπνητήρι, μέχρι να πει ο παιδίατρός σας ότι είστε καλά να κόψετε τα με το ζόρι ξυπνήματα, λογικά σε 6-8 βδομάδες.

Τώρα το πρωί δεν έφαγε καθόλου. Αναγουλιαζει, ξινιζει τη μούρη και όσο γάλα του έχει μπει μέσα στο στόμα το χυνει. Για στήθος δεν το συζητώ. Άρα δεν πεινάει να φανταστώ; άρα ούτε το 2ωρο 3ωρο τηρούμε.,αφου δεν θέλει. Οι σύμβουλοι θηλασμού πόσο στοιχίζουν περίπου; σε πρώτη φάση θα με ενδιέφερε να έτρωγε έστω και από μπιμπερό η δικό μου Η ξένο δεν με νοιάζει. Θα πάθει τίποτα αν συνεχίσει έτσι. 

Τώρα το πρωί δεν έφαγε καθόλου. Αναγουλιαζει, ξινιζει τη μούρη και όσο γάλα του έχει μπει μέσα στο στόμα το χυνει. Για στήθος δεν το συζητώ. Άρα δεν πεινάει να φανταστώ; άρα ούτε το 2ωρο 3ωρο τηρούμε.,αφου δεν θέλει. Οι σύμβουλοι θηλασμού πόσο στοιχίζουν περίπου; σε πρώτη φάση θα με ενδιέφερε να έτρωγε έστω και από μπιμπερό η δικό μου Η ξένο δεν με νοιάζει. Θα πάθει τίποτα αν συνεχίσει έτσι. 

Μπορείς να καλέσεις στο σύνδεσμο θηλασμού Ελλάδος, οι σύμβουλοι έρχονται δωρεάν ή μιλάτε τηλεφωνικα. Το ιδανικό είναι να βρεις παιδιατρο-συμβουλο, που μένεις; 

Με τι τον ταιζεις τλκ τώρα?? Πάρε κ τον παιδίατρο τηλ να σου πει γνώμη... Αν του δίνεις με συρριγα κ δεν τρώει δοκίμασε με μπιμπερο μήπως θα του αρέσει καλύτερα.. Κ προσπάθησε να τον ταισεις νησταγμενο μήπως νανουριζεται κ είναι πιο δεκτικός... Πραγματικά σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί τα πέρασα στην κόρη μου αυτά.. Το να την ταισω μου φαινόταν μαρτύριο. Αν είναι κ ο άντρας σου σπίτι βάλτον κ αυτόν να δίνει γάλα μήπως εσύ είσαι πολύ αγχωμενη κ το εκλαμβάνει το μωρό.

Διαφημίσεις

Πραγματικά θέλω να κλαίω όλη την ώρα. Ένα μπάχαλο επικρατεί. Μένω Αθήνα κέντρο. Αν έχει καμιά να μου προτείνει κάτι για σύμβουλο θηλασμου. Εν τω μεταξύ τα κακά του δεν μου αρέσουν έχουν κάτι άσπρα κομματάκια μέσα, σαν σουσάμι σκεφτείτε. Ο παιδιατρος από φώτο που του έστειλα μου λέει απεπτα είναι, απ όσο μπορεί να κρίνει από μια φώτο. Σας έχει τύχει ποτέ; κορίτσια κάτι ακόμα, βγάζω το δικό μου γάλα από το ψυγείο και το βάζω κατευθείαν σε Μπεν Μαρί. Υπάρχει περίπτωση να "κόβει" και να τον πειράζει αυτό; επίσης, όταν το βγάζω με το θήλαστρο μπορώ πριν το βάλω ψυγείο να το βγάζω από το μπουκάλι της Medela και να το βάζω σε απλό γυάλινο μπιμπερό  η δεν κάνει να το μετακινούμε; 

Αυτό το φιλικό προς τα βρέφη ιδιωτικό μαιευτήριο που δίνει εξιτήριο σε μωρά που δεν τρώνε και αφήνει τις μαμάδες χωρίς οδηγίες, με εξοργίζει. 

Άσπρα σαν σποράκια λες; Αυτά είναι που έχουν τα κακά των θηλαζόντων βρεφών. 

Να υποθέσω ότι κάνεις τόσες αντλήσεις όσα και τα γεύματα; Γιατί το γάλα σου δυο ώρες σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να μείνει, αν φοβάσαι το μπεν μαρί. Εγώ και 2 και 3 το άφηνα, όχι καλοκαίρι προφανώς, αλλά τώρα δεν έχει τόση ζέστη. Άρα μπορείς αυτό που αντλείς πριν από κάθε γεύμα να το έχεις έξω και να το δίνεις έτσι. Μπορείς να το βάλεις και σε μπιμπερό και σε σακουλάκι φύλαξης γάλακτος αν θες να το φυλαξεις για κατάψυξη, αλλά ποιος ο λόγος; στο μπουκάλι της medela εφαρμόζει η θηλή της medela που σου είπα και μια θηλή από τη σειρά της nuk. ίσως και άλλες μάρκες, δεν το ξέρω. 

Επειδή τους συνδέσμους αργεί να τους εμφανίσει, σου στέλνω μήνυμα με λίστα παιδιάτρων-συμβούλων. 

Δυστυχως δ μπορω να σε βοηθησω σε ολες τις αποριες σου. Παρε σημερα σε παιδιατρο συμβουλο να ερθεο αυριο κιολας. Θηλαστρο νοικιασες; τα σωληνακια; με συριγγα εχεις δοκιμασει; δινεις μονο αντλημενο η κ σκονη; 

Δωσε σε καποιον αλλον να το ταισει, μηπως τα καταφερει καλυτερα

Νομιζω προς το παρον καλυτερα να κρατας μικρα γευματα, των 20μλ

Κ λογω οτι εχει ικτερο κ δ εχει ανακτησει βαρος θα θηλαζα ανα διωρο

Κανονικα τα κακα μπορει να εχουν σπορακια σαν σουσαμι, αυτο ειναι φυσιολογικο

Εν τω μεταξύ τα κακά του δεν μου αρέσουν έχουν κάτι άσπρα κομματάκια μέσα, σαν σουσάμι σκεφτείτε.

Αυτό που περιγράφεις είναι φυσιολογικά κακά μωρού που θηλάζει! Μάλιστα είναι ένδειξη σωστής πέψης του γάλακτος.

Εάν αναζητήσεις στο διαδίκτυο 'πιστοποιημένοι σύμβουλοι θηλασμού IBCLC' θα βρεις λίστα με τα στοιχεία τους και αρκετοί είναι και παιδίατροι. Κάλεσε αυτόν που εξυπηρετεί την περιοχή σου, εξήγησε του την κατάσταση και κανονίστε συνάντηση άμεσα. Θα έρθει και θα αφιερώσει χρόνο να δει το παιδί, να το εξετάσει, να δει πως συμπεριφέρεται στο στήθος, να δει την πάνα του, να λύσει όλες τις απορίες σας, να σας δώσει μια κατευθυντήρια γραμμή.

Πραγματικά θέλω να κλαίω όλη την ώρα.

Επίσης να του μιλήσεις για ότι σε απασχολεί σχετικά με το μωρό (τα άγχη, τους προβληματισμούς σου). Συμφωνώ με τις προλαλήσασες, μην διστάζεις να κλείσεις ραντεβού με έναν... χθες. Δεν είναι πολυτέλεια.

Έκλεισα με παιδίατρο σύμβουλο θηλασμου για αύριο βράδυ. Σας ευχαριστώ πολύ με βοηθήσατε. . Οπότε αν κατάλαβα καλά το μητρικό το δίνουμε και σε θερμοκρασία δωματίου; οπότε μετά την άντληση το αφήνω έξω και το δίνω; αν το βγάλουμε από το ψυγείο και περιμένουμε να έρθει σε θερμοκρασια δωματίου γίνεται; μακάρι να μπορέσω να θηλασω θα το ήθελα πάρα πολύ, ανυπομονώ να δω αύριο τι θα μου πει η γιατρός.αλλαξα κ μπιμπερό και μου φαίνεται τον βολεύει καλύτερα. Πριν έφαγε 45μλ μισό κοιμισμένο βέβαια. 

5 ώρες πρίν, maria_tweety είπε:

Αν δεν πίνει καθόλου γάλα για κάποιες ώρες, τα μαζεύεις και πάτε στο νοσοκομείο δυστυχώς. Είναι πολύ μικρό και δεν μπορείς να κάνεις διάγνωση από τηλέφωνο, πόσο μάλλον από το διαδίκτυο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Μια χαρά μπορείς και σε θερμοκρασία δωματίου. Εξάλλου έτσι βγαίνει και απο το στήθος. 

Από κάποιες οδηγίες που έχω πρόχειρες για συντήρηση: 

1. Το γάλα διατηρείται σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι 25°C για 6-8 ώρες. Θερμοκρασίες μεγαλύτερες από 25°C μπορεί να μην είναι ασφαλείς για την αποθήκευση του γάλακτος σε θερμοκρασία δωματίου. Τα δοχεία θα πρέπει να καλύπτονται και να διατηρούνται όσο πιο κρύα γίνεται, η κάλυψη των δοχείων με κρύα πετσέτα μπορεί να κρατήσει το γάλα πιο κρύο.

2. Το γάλα μπορεί να αποθηκευθεί σε μια προστατευτική-ισοθερμική τσάντα ψύξεως με παγοκύστες για 24 ώρες.

3. Το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο με ασφάλεια στους 4° μέχρι 5 ημέρες. Αποθηκεύετε το γάλα στο πίσω μέρος του ψυγείου, όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη.

ΞΕΠΑΓΩΜΑ Ή ΖΕΣΤΑΜΑ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

1. Το παλαιότερο γάλα πρέπει να χρησιμοποιείται πρώτο.

2. Το μωρό μπορεί να πιει το γάλα κρύο, σε θερμοκρασία δωματίου ή ζεσταμένο.

3. Ξεπαγώστε το γάλα τοποθετώντας το στο ψυγείο το βράδυ πριν την χρήση του ή ξαναζεστάνετε το ελαφρά, βάζοντάς το κάτω από χλιαρό νερό που τρέχει ή μέσα σε ένα μπολ με χλιαρό νερό.

4. Μην αφήσετε το νερό στο μπολ ή το νερό που τρέχει, να ακουμπήσει το στόμιο του δοχείου.

5. Το γάλα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 24 ώρες αφού ξεπαγώσει.

6. Ποτέ να μην χρησιμοποιείτε φούρνο μικροκυμάτων ή μάτι κουζίνας για να ζεστάνετε το γάλα. Το γάλα δεν ζεσταίνεται ομοιόμορφα με κίνδυνο να προκαλέσει εγκαύματα και επιπλέον καταστρέφονται τα αντισώματα.

7. Περιστρέψτε το δοχείο γάλακτος για να ανακατευθεί ξανά η κρέμα και να κατανεμηθεί ομοιόμορφα η θερμοκρασία. Μην ανακατεύετε το γάλα με το κουταλάκι.

8. Το γάλα που μένει στο δοχείο μετά από ένα γεύμα πρέπει να πετιέται και να μην χρησιμοποιείται ξανά.

9. Όπως ισχύει για όλα τα τρόφιμα, όταν το γάλα ξεπαγώσει μερικά ή ολικά δεν καταψύχεται πάλι.

Καλή τύχη με τη γιατρό!

Κορίτσια 2 ερωτήσεις άσχετες με το θέμα, μιας κ με έχετε βοηθήσει μέχρι εδώ. Τα μλ που τρώει από που τα μετράμε; το νερό είναι 60μλ και όταν βάλω τη σκόνη γίνεται 70.απο το 60 η το 70;

Επισης,στο θερμαντήρα μπορώ να φτιάξω το γάλα του και να το αφήσω μέσα να διατηρηθεί ζεστό για να το φάει στο επόμενο γεύμα του; δλδ θέλω να ετοιμάζω δύο γεύματα το ένα να του το δίνω και το άλλο να το βάζω θερμαντήρα για το επόμενο γεύμα. Γίνεται η θα χαλάσει; στο ξένο γάλα αναφερομαι

6 ώρες πρίν, ΑΡΓΚ είπε:

Αν δεν πίνει καθόλου γάλα για κάποιες ώρες, τα μαζεύεις και πάτε στο νοσοκομείο δυστυχώς. Είναι πολύ μικρό και δεν μπορείς να κάνεις διάγνωση από τηλέφωνο, πόσο μάλλον από το διαδίκτυο. Ελπίζω να πάνε όλα καλά.

Εκτός από εκείνη τη φορά Πίνει τη μια 20 την άλλη 30 την άλλη 40.αναλογα με τις ορέξεις του. Εν τω μεταξύ ανέβηκε ο ίκτερος πάλι στο 14.μας βλέπω για νοσοκομείο και λάμπα. Ίσως παίζει ρόλο κ αυτό στο φαγητο

Κορίτσια 2 ερωτήσεις άσχετες με το θέμα, μιας κ με έχετε βοηθήσει μέχρι εδώ. Τα μλ που τρώει από που τα μετράμε; το νερό είναι 60μλ και όταν βάλω τη σκόνη γίνεται 70.απο το 60 η το 70;

Επισης,στο θερμαντήρα μπορώ να φτιάξω το γάλα του και να το αφήσω μέσα να διατηρηθεί ζεστό για να το φάει στο επόμενο γεύμα του; δλδ θέλω να ετοιμάζω δύο γεύματα το ένα να του το δίνω και το άλλο να το βάζω θερμαντήρα για το επόμενο γεύμα. Γίνεται η θα χαλάσει; στο ξένο γάλα αναφερομαι

Εκτός από εκείνη τη φορά Πίνει τη μια 20 την άλλη 30 την άλλη 40.αναλογα με τις ορέξεις του. Εν τω μεταξύ ανέβηκε ο ίκτερος πάλι στο 14.μας βλέπω για νοσοκομείο και λάμπα. Ίσως παίζει ρόλο κ αυτό στο φαγητο

Στο θερμαντηρα θα ζεσταινεις νερο και θα το αφηνεις. Το γαλα το βαζεις τελευταια στιγμη. Κραταει μια ωρα φτιαγμενο. Μετα πρεπει να το πεταξεις. Δεν θυμαμαι ομως τι ισχυει με την αποστειρωση του μπιμπερο. Νομιζω κι αυτο κραταει μονο μια ωρα εκτος ψυγειου

Δηλ, αποστειρωνεις τα μπιμπερο,βραζεις πολυ νερο,και το βαζεις μεσα. Ολο μαζι στο ψυγειο κραταει 24 ωρες. Εκτος ψυγειου μια ωρα.εγω ειχα στο ψυγειο τα μπιμπερο με νερο και θερμαινα ενα στον θερμαντηρα και εβαζα τη σκονη οταν το νερο ειχε την καταλληλη θερμοκρασια

Τα ml είναι τα συνολικά, όχι μόνο το νερό.

Το γάλα δεν μένει σε θερμαντήρα, άντε κανένα μισάωρο, και ποτέ δεν ζεσταίνεται ξανά το μπιμπερό. 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...