Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Διακοπές κοντά στην ΑΘήνα

marakiz

Recommended Posts

Ψάχνω να βρω ένα μέρος για τις φετινές μας διακοπές μέχρι 2 ώρες από Αθήνα γιατί πρώτα ο Θεός θα είμαι 7 μηνών έγκυος. Θέλω να είναι πάνω στη -φιλική προς τα παιδιά- θάλασσα. Δεν με ενδιαφέρει να είναι τουριστικό το μέρος, δηλαδή και ένα άγνωστο παραθαλάσσιο χωριό θα με κάλυπτε. Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές, το θέμα μου είναι το μπάτζετ. Ψάχνω στο περίπου μέχρι το πολύ 70 ευρώ τη μέρα ή 80 αν έχει και πρωινό ή 100 αν έχει ημιδιατροφή. Προς το παρόν έχω βρει στο Τολό με 80 ευρώ με πρωινό, είναι πολύ καλό και το Τολό ιδανικό για αυτό που ψαχνω μόνο που είναι ξενοδοχείο και δεν έχει μέσα κουζινάκι οπότε αναγκαστικά θα τρώμε κάθε μερα έξω (άρα επιπλέον κόστος).

Έχετε καμιά άλλη ιδέα?

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Just now, marakiz είπε:

Ψάχνω να βρω ένα μέρος για τις φετινές μας διακοπές μέχρι 2 ώρες από Αθήνα γιατί πρώτα ο Θεός θα είμαι 7 μηνών έγκυος. Θέλω να είναι πάνω στη -φιλική προς τα παιδιά- θάλασσα. Δεν με ενδιαφέρει να είναι τουριστικό το μέρος, δηλαδή και ένα άγνωστο παραθαλάσσιο χωριό θα με κάλυπτε. Φυσικά υπάρχουν πολλές επιλογές, το θέμα μου είναι το μπάτζετ. Ψάχνω στο περίπου μέχρι το πολύ 70 ευρώ τη μέρα ή 80 αν έχει και πρωινό ή 100 αν έχει ημιδιατροφή. Προς το παρόν έχω βρει στο Τολό με 80 ευρώ με πρωινό, είναι πολύ καλό και το Τολό ιδανικό για αυτό που ψαχνω μόνο που είναι ξενοδοχείο και δεν έχει μέσα κουζινάκι οπότε αναγκαστικά θα τρώμε κάθε μερα έξω (άρα επιπλέον κόστος).

Έχετε καμιά άλλη ιδέα?

Μπορεις να διαλεξεις περιοχη και να μπεις στο airbnb που συνηθως ειναι οικονομικοτερα και εχεις τις ανεσεις κουζινας κλπ! 

Εκτος απο Τολο, θα σκεφτομουν και Ευβοια, Πορτο Χελι-Ερμιονη και γυρω περιοχες, μεχρι ισως και Μαραθωνα για να εισαι πολυ κοντα!

Just now, irin είπε:

Μπορεις να διαλεξεις περιοχη και να μπεις στο airbnb που συνηθως ειναι οικονομικοτερα και εχεις τις ανεσεις κουζινας κλπ! 

Εκτος απο Τολο, θα σκεφτομουν και Ευβοια, Πορτο Χελι-Ερμιονη και γυρω περιοχες, μεχρι ισως και Μαραθωνα για να εισαι πολυ κοντα!

Να σου πω, με βολεύει σε αυτή τη φάση το booking που έχει στα περισσότερα καταλύματα δωρεάν ακύρωση μέχρι και λίγο πριν την ημερομηνία που έχεις κλείσει.

Μαραθώνα δεν είναι χάλια τα νερά? Λάθος θυμάμαι?

Το Τολό είναι ωραίο σαν μέρος απ' ότι θυμάμαι για οικογένειες. Όπως είπε κ η άλλη κοπέλα κ Εύβοια θα σου έλεγα. Αν δεν έχει κουζινακι το ξενοδοχείο θα σκεφτόμουν να αγοράσεις εσύ μια μικρή ηλεκτρική εστία?

Και στο booking πλεον υπαρχουν διαμερισματα! Τελευταια το ανακαλυψα. Δεν ξερω αν ειναι χαλια στο Μαραθωνα, να σου πω την αληθεια. 

Εγω οταν εμπαινα στον 8ο ειχα παει προς κρανιδι-ερμιονη. Εχει ωραια νερα εκει

Διαφημίσεις

Kαι εγώ θα σου έλεγα να κοιτάξεις προς Ναύπλιο, έχεις πολλές επιλογές εκεί, δεν ξέρω πάντως και εγώ που έψαχνα φέτος για τις διακοπές μας δύσκολα έβρισκα διαμέρισμα με κουζίνα μέσα γιατί δεν γίνεται να τρώμε κάθε μέρα έξω..πάντως το booking είναι καλη΄ιδέα εγώ εκεί βρήκα τελικά αυτό που ήθελα .

Και Εύβοια είναι πάρα πολύ ωραία, έχω ακούσει πως η Κάρυστος είναι ιδανική για οικογένεια (δεν έχω όμως προσωπική εμπειρία να σου πω)

Γενικά βρίσκω επιλογές με κουζίνα κλπ αλλά είτε δεν είναι πάνω στη θάλασσα είτε δεν μας παίρνει οικονομικά. 

Εύβοια ειναι ωραία αλλά δεν είναι όλα τα μέρη κοντά και δεν ξέρω που να πρωτοκοιτάξω. Πχ η Κάρυστος είναι 3 ώρες, εγώ θέλω το πολύ 2 ώρες!
Για που είστε φέτος?

Just now, marakiz said:

Γενικά βρίσκω επιλογές με κουζίνα κλπ αλλά είτε δεν είναι πάνω στη θάλασσα είτε δεν μας παίρνει οικονομικά. 

Εύβοια ειναι ωραία αλλά δεν είναι όλα τα μέρη κοντά και δεν ξέρω που να πρωτοκοιτάξω. Πχ η Κάρυστος είναι 3 ώρες, εγώ θέλω το πολύ 2 ώρες!
Για που είστε φέτος?

Στις πρώτες διακοπές με τον γιο μου ειχαμε πάει στο Κιβέρι , είναι κοντά στο Άργος, είναι γύρω στις δύο ώρες από Αθήνα, ήταν πολύ ωραία για το παιδί, βέβαια δεν έχει και πολλά να κάνεις εκεί, έχει παραλία ωραία, και ταβερνάκια για φαί, το Ναύπλιο για βόλτα είναι πάρα πολύ κοντά. Εμείς μέναμε σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα τα οποία ήταν τέλεια, στην τιμή που ψάχνεις και είχε και κουζίνα να μαγειρεύεις, η θέα ήταν φοβερή από εκεί που μέναμε, γενικά έμεινα ευχαριστημένη από το μέρος, απλά θα ήθελα λίγες περισσότερες επιλογές.

Φέτος δεν με νοιάζει καθόλου να έχω επιλογές, θέλω ένα απλό δωμάτιο πάνω στη θάλασσα μέχρι 2 ωρες από ΑΘήνα. Να είναι όλα στα πόδια μας, ταβερνούλα, σούπερ μάρκετ κι ας τρώμε στο ίδιο μέρος κάθε μέρα (εφόσον είναι καλό το φαγητό βέβαια). Τελείως ρέκλα φάση, εγώ θα είμαι φούσκα, να χορτάσει το παιδί θάλασσα θέλω. Στο Κιβέρι που λες έχει διαμερίσματα πάνω στη θάλασσα?

Διαφημίσεις

Just now, Fenia27 είπε:

Συμφωνω και εγω στην ευβοια...θα σου προτεινα να κοιταξεις και στον θεολογο φθιωτιδας...εχει πολυ ρηχα νερα ιδανικα για μικρα παιδια.

Να κάτι που δεν είχα σκεφτεί, στο Θεολόγο. Λίγο που κοιτάζω φαίνεται ωραία και με καλές τιμές!! 

Έχεις πάει διακοπές εκεί?

Έχει κάποια εμπειρία?

Just now, marakiz said:

Φέτος δεν με νοιάζει καθόλου να έχω επιλογές, θέλω ένα απλό δωμάτιο πάνω στη θάλασσα μέχρι 2 ωρες από ΑΘήνα. Να είναι όλα στα πόδια μας, ταβερνούλα, σούπερ μάρκετ κι ας τρώμε στο ίδιο μέρος κάθε μέρα (εφόσον είναι καλό το φαγητό βέβαια). Τελείως ρέκλα φάση, εγώ θα είμαι φούσκα, να χορτάσει το παιδί θάλασσα θέλω. Στο Κιβέρι που λες έχει διαμερίσματα πάνω στη θάλασσα?

Εκεί που μέναμε εμείς ναι, απλά δεν μου άρεσε εκείνη η θάλασσα για να κάνω μπάνιο και πηγαίναμε πιο κάτω (με τα πόδια πάλι)

το μοναδικό μείον με εκεί που μέναμε ήταν πως κατέβαινες σκάλες για να πας στο σπίτι. Μισό να σου το στείλω με μήνυμα να τα δεις.

Just now, marakiz είπε:

Να κάτι που δεν είχα σκεφτεί, στο Θεολόγο. Λίγο που κοιτάζω φαίνεται ωραία και με καλές τιμές!! 

Έχεις πάει διακοπές εκεί?

Έχει κάποια εμπειρία?

Θα σου πω αρνητικα και θετικα...Βεβαια σχετικα ειναι και αυτα ετσι?

Εχει καθαρα ρηχα νερα και αρκετα ενοικιαζομενα δωματια μπροστα στην θαλασσα ή εναν δρομο απο την θαλασσα...Ειναι ησυχα, εχει πολλα ταβερνακια στον κυριο δρομο που βγαινει ο κοσμος για περπατημα...Πολυ ωραια φρεσκα ψαρια...Εχει δυο καφετεριες/μπαρ μαζι με παιδικη χαρα μεσα..οποτε βολευει για να παιζουν τα παιδια...Ολα ειναι κοντα, φουρνοι, σουπερ μαρκετ...

Η παραλια του θεολογου παλια ηταν μια μεγαλη παραλια την οποια καποια στιγμη την τσιμεντωσανε και αφησανε ενα μικρο κομματι αμμου...Αυτο μονο θεωρω πολυ αρνητικο γιατι δεν εχει και τον απλετο χωρο να κατσεις και να απλωσεις πετσετες κτλ...Βεβαια μπορεις να βρεις ρήχες να κατσεις, και καφετεριες που εχουν ξαπλωστρες, μπορεις να κατσεις και στα υποστεγα που εχουν...Εχει πολυ ωραιο ηλιοβασιλεμα...Υπαρχουν και πολλες παραλιες τριγυρο που πας με αυτοκινητο...

Το προγραμμα μας ηταν πρωι πρωι θαλασσα (καθομασταν στις καφετεριες συνηθως γιατι ο αντρουλης το καφεδακι του το θελει το πρωι)...μεσημερι φαγητο και υπνος...απογευμα μπανιο ξανα στην θαλασσα...βολτα το βραδακι και σουβλακακια...

Just now, Fenia27 είπε:

Θα σου πω αρνητικα και θετικα...Βεβαια σχετικα ειναι και αυτα ετσι?

Εχει καθαρα ρηχα νερα και αρκετα ενοικιαζομενα δωματια μπροστα στην θαλασσα ή εναν δρομο απο την θαλασσα...Ειναι ησυχα, εχει πολλα ταβερνακια στον κυριο δρομο που βγαινει ο κοσμος για περπατημα...Πολυ ωραια φρεσκα ψαρια...Εχει δυο καφετεριες/μπαρ μαζι με παιδικη χαρα μεσα..οποτε βολευει για να παιζουν τα παιδια...Ολα ειναι κοντα, φουρνοι, σουπερ μαρκετ...

Η παραλια του θεολογου παλια ηταν μια μεγαλη παραλια την οποια καποια στιγμη την τσιμεντωσανε και αφησανε ενα μικρο κομματι αμμου...Αυτο μονο θεωρω πολυ αρνητικο γιατι δεν εχει και τον απλετο χωρο να κατσεις και να απλωσεις πετσετες κτλ...Βεβαια μπορεις να βρεις ρήχες να κατσεις, και καφετεριες που εχουν ξαπλωστρες, μπορεις να κατσεις και στα υποστεγα που εχουν...Εχει πολυ ωραιο ηλιοβασιλεμα...Υπαρχουν και πολλες παραλιες τριγυρο που πας με αυτοκινητο...

Το προγραμμα μας ηταν πρωι πρωι θαλασσα (καθομασταν στις καφετεριες συνηθως γιατι ο αντρουλης το καφεδακι του το θελει το πρωι)...μεσημερι φαγητο και υπνος...απογευμα μπανιο ξανα στην θαλασσα...βολτα το βραδακι και σουβλακακια...

Εντάξει δεν λες και πολλά αρνητικα!

Και Λιβανάτες που κοιτάζω πιο δίπλα φαίνονται ωραία! Με έχεις ρίξει στη μελέτη! 

Διαφημίσεις

Just now, marakiz είπε:

Εντάξει δεν λες και πολλά αρνητικα!

Και Λιβανάτες που κοιτάζω πιο δίπλα φαίνονται ωραία! Με έχεις ρίξει στη μελέτη! 

Ναι εχει αρκετους οικισμους/χωριουδακια εκει τριγυρο...Και ειναι κοντα η μια παραλια με την αλλη...

Δείτε και για Βοιωτία στον Κορινθιακό. Δύο παραθαλάσσια χωριά είναι η Αλυκή και το Σαράντι. Δεν έχω πάει ως τουρίστας ώστε να σου πω γνώμη, απλώς κατάγομαι από εκεί κοντά. 

• 3 εβδομάδες μετά...

Κι εμεις περισυ πηγαμε Μαρμαρι πολυ κοντα...πας Ραφηνα κ μετα με το καραβι δε θυμαμαι ποσο ειναι παντως ουτε μια ωρα.Τουριστικο οσο πρεπει οχι χαμος η θαλασσα στα ποδια σας κ η Καρυστος κοντα αν θελετε βολτουλα.Ειχαμε κλεισει στο ξενοδοχειο ΘΕΑ...τελειο με ολοκληρη κουζινα μεσα εξοπλισμενη φουλ μεχρι κ πλυντηριο ειχε,ειχε κ πρωινο αλλα εμεις δε θελαμε κ νομιζω γυρω στα 60 διναμε αν θυμαμαι καλα

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...