Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

εμβολια..ποια η γνωμη σας?

Recommended Posts

καλημερα!ο μικρος μου ειναι 9 μηνων..του κανω ολα τα εμβολια που μου λεει ο γιατρος. πριν 1μιση μηνα που καναμε το τελευταιο μου ειπε για το εμβολιο της μηνιγγιτιδας β!!μου ειπε οτι δεν ειναι απο τα εμβολια που εχουν μπει στο προγραμμα εμβολιων των μωρων..και οτι ακομα το κανει οποιος θελει..και οτι μου το ειπε τωρα που τελειωσαν τα πολλα μαζεμενα εμβολια να γινει και αυτο..εχω κλεισει ραντεβου να το κανω..δεν ξερω αλλα φοβηθηκα λιγο..μηπωςδεν ειναι αξιοπιστο ακομα?μηπως εχει καποιεσ παραπανω παρενεργειεσ?ποια ειναι η γνωμη σας?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 87
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Posted Images

To έχουν κάνει τα παιδιά μου. Δεν είναι θέμα ασφάλειας, δεν είναι στο πρόγραμμα για τον γενικό πληθυσμό γιατί θεωρείται ότι ο αριθμός των θανάτων από αυτό το είδος μηνιγγίτιδας που δεν καλύπτεται από τα άλλα εμβόλια δεν είναι αρκετά μεγάλος ώστε οικονομικά να δικαιολογείται το κόστος για το ελληνικό κράτος. Το εμβολιο κάνει 100 ευρώ η κάθε δόση.

πρίν από 44 λεπτά , sweety** είπε:

καλημερα!ο μικρος μου ειναι 9 μηνων..του κανω ολα τα εμβολια που μου λεει ο γιατρος. πριν 1μιση μηνα που καναμε το τελευταιο μου ειπε για το εμβολιο της μηνιγγιτιδας β!!μου ειπε οτι δεν ειναι απο τα εμβολια που εχουν μπει στο προγραμμα εμβολιων των μωρων..και οτι ακομα το κανει οποιος θελει..και οτι μου το ειπε τωρα που τελειωσαν τα πολλα μαζεμενα εμβολια να γινει και αυτο..εχω κλεισει ραντεβου να το κανω..δεν ξερω αλλα φοβηθηκα λιγο..μηπωςδεν ειναι αξιοπιστο ακομα?μηπως εχει καποιεσ παραπανω παρενεργειεσ?ποια ειναι η γνωμη σας?

Το εμβόλιο κυκλοφορεί εδώ και 4 χρόνια, έχει ελεγχθεί, έχει εγκριθεί και είναι ασφαλές. Το ότι δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ είναι θέμα οικονομικό, γραφειοκρατικό και οργανωτικό.

Ωστόσο, επειδή αν το αρχίσεις πριν τα 2 χρόνια, απαιτούνται 3 δόσεις (110 ευρώ/δόση) ενώ μετά αρκούν οι 2 δόσεις, θα μπορούσε ενδεχομένως να περιμένεις να γίνει το παιδί 2 ετών, ειδικά εάν δεν πάει ή δεν σκοπεύει να πάει παιδικό. Προσωπικά το έκανα και στα δύο παιδιά, το εμβόλιο κυκλοφόρησε όταν ο γιος μου ήταν 2 ετών οπότε του έκανα 2 δόσεις, ενώ στην μικρή το άρχισα πριν γίνει 2 ετών, οπότε χρειάστηκε 3 δόσεις, αλλά ξεκίνησε σταθμό 20 μηνών.

Όσον αφορά στις παρενέργειες, μάλλον είναι πιο "βαρύ" από άλλα εμβόλια, στην πλειοψηφία τους τα παιδιά κάνουν πυρετό για 1-2 μέρες, αλλά μέχρι εκεί. Κατά τα άλλα, η μηνιγγίτιδα είναι πολύ επικίνδυνη ασθένεια, προσωπικά περίμενα το εμβόλιο πώς και πώς.

σε ευχαριστω πολυ!λογικα θα παει παιδικο σταθμο γιατι ποσο να τον φυλαξει και η μανα μου...οποτε θα του το κανω πριν τα δυο.

Επεξεργάστηκαν by sweety**

Κι εμείς τώρα θα το κανουμε μολις κλεισει τους 9 μηνες. Η παιδίατρος το συνιστα γενικα να γινει νωρις κ σ' εμας ειπε οτι το κρινει αναγκαίο αφου δουλεύουμε σε σχολείο. 

Ειναι και πολυ ακριβο, ε; ειδα σε μια ομαδα στο fb οτι κανει 105 ευρω. Ισχυει; 

Διαφημίσεις

ναι ειναι τοσο..100-110 εχω ακουσει..ακριβο ειναι αλλα τι να κανεις...κανονικα επρεπε να καλυπτεται απο τον εοππυ εφοσον ειναι τοσο αναγκαιο..γιατι πολλοι γονεις δεν μπορουν να ανταπεξελθουν...

Ο μικρός θα το κάνει αύριο (1η δόση) σύνολο θα κάνει 4 δόσεις . Στην αρχή ήμουν σκεπτική και μετά διάβασα ότι σε αλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχει ήδη αρχίσει να μπαίνει στο προγράμμα εμβολίων και κατάλαβα ότι εδώ καθυστερεί διότι κλασική Ελλάδα κάνουμε ένα βήμα και μέχρι να σηκώσουμε το άλλο πόδι έχει βρωμίσει. (Γραφειοκρατία αδιαφορία) 

Και εμείς είχαμε το δίλημμα πριν ένα μήνα περίπου που μας το συζήτησε η γιατρός. Πρότεινε και σε εμάς, εφόσον θέλουμε να το κάνουμε νωρίς, να γίνει η πρώτη δόση αυτό το μήνα που η μικρή είναι 9 μηνών και η δεύτερη στον 11ο μήνα, εκμεταλλευόμενοι το κενό που θα έχουμε σε εμβόλια αυτόν τον καιρό. Η τρίτη δόση μετά το χρόνο. Δεν ήταν παντως ιδιαίτερα θερμή στο να γίνει απαραίτητα τώρα, γιατί δε σκοπεύουμε να τη στείλουμε σταθμό μέχρι τα δύο έτη και επίσης δεν έχει αδερφάκι. Μας είπε ωστόσο ότι οφείλει να μας ενημερώσει και εμείς αποφασίζουμε αν θέλουμε να είμαστε πλήρως καλυμμένοι από τώρα. Επιπλέον το θεωρεί ασφαλές σαν εμβόλιο.

Η αλήθεια είναι ότι προβληματιστήκαμε, ρωτήσαμε και φίλους με μωρά τι τους είπαν οι γιατροί τους και καταλήξαμε να μην το κάνουμε τώρα. Στην περίπτωσή μας το παιδί όντως δεν είναι υψηλού κινδύνου και δε θέλουμε να το επιβαρύνουμε από τόσο μωρό, είναι και βαρύ το εμβόλιο οπότε είπαμε να το αφήσουμε προς το παρόν. 

Οι γιατροί, από ότι καταλαβαίνω, σου δίνουν μεν μια εικόνα όμως δεν παίρνουν και ξεκάθαρη θέση οπότε ο κάθε γονιός ανάλογα με τα δεδομένα του παίρνει και την απόφαση.

On 16/9/2018 at 1:12 ΜΜ, Έσπερος είπε:

Είδα μια διαφήμιση ότι καλύπτεται για ομαδες υψηλού κινδύνου αλλα δεν ξερω ποιες ειναι αυτες. 

[ edit admin έγινε διόρθωση συνδέσμου 

https://diavgeia.gov.gr/doc/9Ο7Η465ΦΥΟ-2ΒΦ?inline=true  στην σελίδα 7 περιγράφονται οι ομάδες υψηλού κινδύνου ]

Διαφημίσεις

αυτες οι ομαδες υψηλου κινδυνου ειναι κτ παρα πολυ σπανιο στο πλαισιο που το εχουν θεσει.δ ειναι πχ τα βρεφη κ οι εφηβοι που ειναι συχνα τα κρουσματα

τουλ ετσι ειχε πει η γιατρος μας περυσι

φετος δ ξερω αν θα αλλαξει κτ

αλλα το βρισκω υποκριτικο να γινεται διαφημιση απο το υπουργειο αν δ κανω λαθος για την σημαντικοτητα του οταν ειναι ενα προεραιτικο κ ακριβο εμβολιο κ λογω της σπανιοτητας των κρουσματων δ το εντασσουν στο εθνικο προγραμμα εμβολιασμου

3 hours ago, Έσπερος said:

Είδα μια διαφήμιση ότι καλύπτεται για ομαδες υψηλού κινδύνου αλλα δεν ξερω ποιες ειναι αυτες. 

Υψηλου κινδυνου ομαδεσ ειναι γιατροι ,νοσοκομοι κτλ..ισως και οι εκπαιδευτικοι..παρολα αυτα για μενα υψηλου κινδυνου ειναι και οσοι ερχονται σε παφη με κοσμο.πχ εμεισ οι μαμαδεσ που δουλευουμε και ερχομαστε σε επαφη με κοσμο..επισης και τα υπολοιπα παιδακια που ερχομαστε σε επαφη χωρις να ειναι σε παιδικο σταθμο πχ ο δικοσ μου εχει αλλα 7 ξαδερφακια που πανε σχολειο..μολισ τον βλεπουν πεφτουν παπνω του και αρχιζουν τα φιλια και τισ αγκαλιεσ...

3 hours ago, Έσπερος said:

Υψηλου κινδυνου ομαδεσ ειναι γιατροι ,νοσοκομοι κτλ..ισως και οι εκπαιδευτικοι..παρολα αυτα για μενα υψηλου κινδυνου ειναι και οσοι ερχονται σε παφη με κοσμο.πχ εμεισ οι μαμαδεσ που δουλευουμε και ερχομαστε σε επαφη με κοσμο..επισης και τα υπολοιπα παιδακια που ερχομαστε σε επαφη χωρις να ειναι σε παιδικο σταθμο ,ο δικοσ μου εχει 7 ξαδερφακια που πανε σχολειο και μολισ τον βλεπουν αρχιζουν τα φιλια και τισ αγκαλιεσ...

22 minutes ago, vicky86 said:

sweety συμφωνω οτι αυτες ειναι ομαδες υψηλου κινδυνου αλλα το εμβολιο δ ειναι δωρεαν για ολους αυτους

δυστυχως....

Εμείς το κάναμε αυτό το εμβόλιο κ αυτό το μήνα θα κάνουμε κ την 3 δόση κ δεν το μετάνιωσα καθόλου.. μπορεί να είναι ακριβό αλλά για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο προτίμησα να το κάνω. Όντως είναι βαρύ, είναι το μόνο εμβόλιο που Μ ανέβασε πυρετό προς στιγμήν αλλά με το αντιπυρετικό έπεφτε. Κάποια άλλη παρενέργεια δεν είχε. Αν ψάξετε στο ίντερνετ σε ποιους χορηγείται δωρεάν θα το δείτε

Διαφημίσεις

3 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Υψηλου κινδυνου ομαδεσ ειναι γιατροι ,νοσοκομοι κτλ..ισως και οι εκπαιδευτικοι..παρολα αυτα για μενα υψηλου κινδυνου ειναι και οσοι ερχονται σε παφη με κοσμο.πχ εμεισ οι μαμαδεσ που δουλευουμε και ερχομαστε σε επαφη με κοσμο..επισης και τα υπολοιπα παιδακια που ερχομαστε σε επαφη χωρις να ειναι σε παιδικο σταθμο ,ο δικοσ μου εχει 7 ξαδερφακια που πανε σχολειο και μολισ τον βλεπουν αρχιζουν τα φιλια και τισ αγκαλιεσ...

Στο συγκεκριμένο εμβόλιο υψηλού κινδύνου είναι αλλες κατηγορίες.. Πάει πιο πολύ σε άτομα που έχουν προσβληθεί με HIV. Το είχα ψάξει κ εγώ για τη μικρή. Εμάς η παιδίατρος πηρε ξεκάθαρη θέση και είπε να το κάνουμε νωρίς γτ μπορεί το δικο μας παιδί να μην πηγαίνει παιδικό αλλα έρχεται σε επαφή με αλλα παιδάκια μεγαλύτερα.. Το εμβόλιο δεν έχει μπει ακόμα στον προγραμματισμένο εμβολιασμό καθαρά για οικονομικούς λόγους. Εμεις ούτε πυρετό κάναμε ούτε τπτ..

Βρε κορίτσια λύστε μου μια απορία...το εμβόλιο είναι το bexero; Αν, ναι το έχουμε κάνει πριν κάτι μήνες. Χάθηκα λίγο  αυτή την στιγμή με τις ονομασίες και τι είναι , γιατί ,για αυτό και ρωτάω.

22 hours ago, sweety** said:

σε ευχαριστω πολυ!λογικα θα παει παιδικο σταθμο γιατι ποσο να τον φυλαξει και η μανα μου...οποτε θα του το κανω πριν τα δυο.

Εμείς το έχουμε κάνει  .

Και εγώ νομίζω πως οι λόγοι που δεν έχει μπει στο σύστημα είναι οικονομικοί καθαρά!

17 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

αυτες οι ομαδες υψηλου κινδυνου ειναι κτ παρα πολυ σπανιο στο πλαισιο που το εχουν θεσει.δ ειναι πχ τα βρεφη κ οι εφηβοι που ειναι συχνα τα κρουσματα

τουλ ετσι ειχε πει η γιατρος μας περυσι

φετος δ ξερω αν θα αλλαξει κτ

αλλα το βρισκω υποκριτικο να γινεται διαφημιση απο το υπουργειο αν δ κανω λαθος για την σημαντικοτητα του οταν ειναι ενα προεραιτικο κ ακριβο εμβολιο κ λογω της σπανιοτητας των κρουσματων δ το εντασσουν στο εθνικο προγραμμα εμβολιασμου

Η διαφήμιση, αν αναφέρεσαι σε αυτή που παίζει αυτές τις μέρες στην τηλεόραση, είναι από την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου, όχι από το Υπουργείο. Το παρατήρησα καλύτερα γιατί μου έκανε εντύπωση να διαφημίζει το υπουργείο κάτι που δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

πρίν από 1 λεπτό , anemoni1989 είπε:

Περιμένω το παιδάκι μου απο μέρα σε μέρα... Λόγω επαγγέλματος (εργαζόμενη σ παιδιατρικό νοσοκομείο) έχω δει παιδιά να πεθαίνουν απο μηνιγγίτιδα και δε θα ρίσκαρα το παιδί μου να είναι ένα απο αυτά, όσο μικρά κι αν είναι τα ποσοστά, όσο ακριβή κι αν είναι η κάθε δόση!

Κατανοώ απόλύτως τη θέση σας αν και το φίλτρο σας είναι επηρεασμένο λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Μακάρι βέβαια να είχαν την ίδια ευαισθησία με εσάς και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας και ειδικά στο εμβόλιο της ιλαράς, όπου μετά την έξαρση δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ήταν εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων επαγγελματιών υγείας και μιλάμε για εμβόλιο το οποίο χορηγείται δωρεάν.  

Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 είχαμε πανελλαδικά 11 κρούσματα (όχι θανάτους) του συγκεκριμένου τύπου (να το τονίζουμε αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί τύποι).Βάσει του ΚΕΕΛΠΝΟ το διάστημα 2004-2014 τα κρούσματα να κυμαίνονται μεταξύ 55 και 108 ανά έτος (με peak το 2007) με πτωτική πορεία από το 2007 έως το 2010, και μετά φαίνεται να παραμένει σε σταθερά επίπεδα. Το ηλικιακό εύρος που φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο είναι το 0-4.

πηγή: keelpno.gr/blog/?p=6168

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, αν σκεφτεί κανείς ότι την δεκαετία 2006-2016 είχαμε 19 θανάτους παιδιών ηλικίας 0-4 σε τροχαία δυστυχήματα 

Εννοείται ότι όταν πρόκειται για το παιδί μας, καμία στατιστική και καμία πιθανότητα δεν είναι αρκετή για να μας ησυχάσει. Υπό αυτό το πρίσμα, φυσικά και καλά κάνει ο κάθε γονιός που έχει την οικονομική δυνατότητα, να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο. Το πόσο απαραίτητο είναι να γίνει όμως είναι άλλη κουβέντα και για κάθε οικογένεια η απάντηση είναι διαφορετική. Αν δε ζυγίσει κανείς όλα τα δεδομένα στη χώρα μας, φαίνεται να υπάρχει πχ μεγαλύτερη ανάγκη για οδική ασφάλεια των παιδιών παρά για το bexsero :-(

1 ώρα πρίν, vtgian είπε:

Κατανοώ απόλύτως τη θέση σας αν και το φίλτρο σας είναι επηρεασμένο λόγω της επαγγελματικής σας ιδιότητας. Μακάρι βέβαια να είχαν την ίδια ευαισθησία με εσάς και οι υπόλοιποι συνάδελφοί σας και ειδικά στο εμβόλιο της ιλαράς, όπου μετά την έξαρση δυστυχώς αποδείχτηκε ότι ήταν εξαιρετικά χαμηλό το ποσοστό εμβολιασμένων επαγγελματιών υγείας και μιλάμε για εμβόλιο το οποίο χορηγείται δωρεάν.  

Μέχρι τον Ιούνιο του 2018 είχαμε πανελλαδικά 11 κρούσματα (όχι θανάτους) του συγκεκριμένου τύπου (να το τονίζουμε αυτό γιατί υπάρχουν αρκετοί τύποι).Βάσει του ΚΕΕΛΠΝΟ το διάστημα 2004-2014 τα κρούσματα να κυμαίνονται μεταξύ 55 και 108 ανά έτος (με peak το 2007) με πτωτική πορεία από το 2007 έως το 2010, και μετά φαίνεται να παραμένει σε σταθερά επίπεδα. Το ηλικιακό εύρος που φαίνεται να επηρεάζεται περισσότερο είναι το 0-4.

πηγή: keelpno.gr/blog/?p=6168

Είναι αρκετά ενδιαφέρον, αν σκεφτεί κανείς ότι την δεκαετία 2006-2016 είχαμε 19 θανάτους παιδιών ηλικίας 0-4 σε τροχαία δυστυχήματα 

Εννοείται ότι όταν πρόκειται για το παιδί μας, καμία στατιστική και καμία πιθανότητα δεν είναι αρκετή για να μας ησυχάσει. Υπό αυτό το πρίσμα, φυσικά και καλά κάνει ο κάθε γονιός που έχει την οικονομική δυνατότητα, να κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο. Το πόσο απαραίτητο είναι να γίνει όμως είναι άλλη κουβέντα και για κάθε οικογένεια η απάντηση είναι διαφορετική. Αν δε ζυγίσει κανείς όλα τα δεδομένα στη χώρα μας, φαίνεται να υπάρχει πχ μεγαλύτερη ανάγκη για οδική ασφάλεια των παιδιών παρά για το bexsero :-(

Δεν νομίζω πως θα μπορούσα να εκφράσω κάτι απο όσα είπατε, καλύτερα!!! Συμφωνώ απόλυτα με όλα όσα γράψατε!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...