Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Υπερηχογενείς εστίες (κομβίο)

Recommended Posts

Σήμερα πήγαμε για το β επιπέδου..Όλα ήταν καλά το αγοράκι μας είναι 450γρ. εκτός από ένα ευρημα που βρέθηκε στη καρδούλα του..είναι μια άσπρη κουκκιδίτσα που λέγεται κομβίο.Έχετε κάποια παρόμοια εμπειρία?Η γιατρός μου είπε ότι από μόνο του σαν εύρημα είναι αθώο αλλά μεγαλώνει τα ποσοστά για σύνδρομο down.Δε ξέρω τι να πώ!!Πάντως δε μου συνέστησε αμνιοπαρακέντηση.

Διαφημίσεις

Καλημέρα sissy82.

Και εγώ όταν έκανα την Β' επιπέδου, βρήκε ο γιατρός ότι το μωρό έχει μονήρη ομφαλική αρτηρία και επιπλέον δύο υπερηχογενή κομβία στην δεξιά και στην αριστερή κοιλία της καρδιάς. Το κάθε ένα από αυτά τα ευρήματα, αλλά και σε συνδυασμό αυξάνουν τις πιθανότητες για χρωμοσωμικές ανωμαλίες, αλλά και για καρδιακά προβλήματα. Μου συνέστησε λοιπόν αμνιοπαρακέντηση και να με δει και εμβρυοκαρδιολόγος. Ο καρδιολόγος είδε την καρδιά του μωρού την ίδια μέρα και εκτός από τα υπερηχογενή κομβία δεν είδε κάποια άλλη ανωμαλία στην καρδιά. Έκανα και την αμνιοπαρακέντηση και βγήκαν όλα καλά. Βέβαια μέχρι το τέλος θα ανησυχώ, αλλά τουλάχιστον αποκλείσαμε κάποια πράγματα. Η γνώμη μου είναι, για να ηρεμήσεις και εσύ να κάνεις αμνιοπαρακέντηση και να σε δει και παιδοκαρδιολόγος. Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

Στην μεγάλη μου κόρη στο β επιπέδου βρήκε και σε εμάς ο γιατρός την κουκιδίτσα στην καρδούλα. Με διαβεβαίωσε ότι ουδεμία σχέση έχει με την καρδιά ή οποιοδήποτε καρδιολογικό πρόβλημα. είναι δείκτης χρωμοσωματικής ανωμαλίας, ωστόσο από τους λιγότερο σοβαρούς και τους ανησυχεί μόνο σε περίπτωση που παρατηρείται μαζί με κάποιον άλλον δείκτη. του ζήτησα να κάνω αμνιοπαρακέντηση και ήταν κάθετος στο ΟΧΙ. Η κόρη μου έιναι υγιέστατη. για την ιστορία η κουκιδίτσα ονομάζεται golf ball και παρατηρείται στο 8% των υγιών εμβρύων με αύξουσα συχνότητα στις χώρες της ανατολής. μάλλον κάποια γιαγιά είχε κάνει αταξία!!!! :D:D:D

Με το καλό να γεννήσεις!!!!!!

Με την σειρα μου σου λεω οτι κ μενα στην κορη μου εγινε το ιδιο. Το ευρημα σου αυξανει στο διπλασιο απο αυτο που εβγαλε το τεστ papΑ τις πιθανοτητες για συνδομο νταουν. Τι τιμες ειχες στο παπΑ??? Επισης ο γιατρος μου επειδη ηταν πολυ αγχωδης με εστειλε σε παιδοκαρδιολογο και αυτος μετα απο πολυ σχολαστική εξεταση ειπε οτι ολα ειναι καλα. Ρωτησα κ αυτους τους γιατρους, αλλα και μετα τον παιδιατρο εαν πρεπει να ξαναεξετασουμε την καρδια και ολοι ηταν αρνητικοι, εκτος και αν ακουσουν κατι. Μεχρι στιγμης μια χαρα ειναι κορη μου και ευχομαι να παραμεινει.

Δες τι τιμες εχεις στο παπΑ. Με το καλο σου ευχομαι!

GwASp3.png

Δεν νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς. Και σε εμένα, στα διδυμάκια μου υπάρχει αυτό το άσπρο σημαδάκι στην καρδούλα τους. Ο γιατρός είπε ότι είναι πολύ σύνηθες ( την ίδια ημέρα το είχε δει σε άλλα τρία έμβρυα εγκύων που είχε εξετάσει ), δεν συνδέεται με καρδιολογικά προβλήματα απλώς εμφανίζεται κατά 1/100 περισσότερο σε παιδιά με χρωμοσωματικές ανωμαλίες. Συνήθως μετά την 32η εβδομάδα υποχωρεί και δεν υπάρχει πλέον. Εγώ (επειδή ανησύχησα) έκανα και αμνιοπαρακέντηση αλλά ευτυχώς όλα ήταν φυσιολογικά. Νομίζω ότι εμφανίζεται σε πάρα πολλά έμβρυα.

ΦΕΗ

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ πολύ κορίτσια..Οι τιμές στο παπ-α είναι με βάση την ηλικία 1 στις 913 και με βάση τον έλεγχο 1 στις 14311.Στο β επιπέδου είναι με βάση την ηλικία 1 στις 1139 και μετά τον έλεγχο 1 στις 1036..Η γιατρός που έκανε τον υπέρηχο μου είπε ότι θεωρητικά το ποσοστό είναι τέτοιο σαν να έκανα παιδί μετά από 2 χρόνια δηλ.στα 28 μου.Σήμερα θα πάω στο γιατρό μου να το συζητήσουμε αν και ήταν καθυσηχαστικός..

Τελικά πήγα στο γιατρό μου χθές και συζητήσαμε..Μου είπε ότι όταν βρίσκεται μεμονομένα αυτός ο δείκτης είναι αθώος κι ότι δεν προτείνει αμνιοπαρακέντηση με τέτοια ποσοστά.Επίσης ότι αυτή η κουξξιδίτσα μπορεί και να εξαφανιστεί ως το τέλος της εγκυμοσύνης κι ότι σε καμμιά περίπτωση δε σημαίναι καρδιολογικό πρόβλημα.Παρ΄όλα αυτά η απόφαση είναι δική μας.Αποφασίσαμε να μην τη κάνουμε κι είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

Τελικά πήγα στο γιατρό μου χθές και συζητήσαμε..Μου είπε ότι όταν βρίσκεται μεμονομένα αυτός ο δείκτης είναι αθώος κι ότι δεν προτείνει αμνιοπαρακέντηση με τέτοια ποσοστά.Επίσης ότι αυτή η κουξξιδίτσα μπορεί και να εξαφανιστεί ως το τέλος της εγκυμοσύνης κι ότι σε καμμιά περίπτωση δε σημαίναι καρδιολογικό πρόβλημα.Παρ΄όλα αυτά η απόφαση είναι δική μας.Αποφασίσαμε να μην τη κάνουμε κι είμαστε πολύ αισιόδοξοι.

και σε μένα βρέθηκε στη β επιπέδου και τόσο ο γιατρός όσο και ο υπερηχογραφιστής μου είπαν ότι από μόνο του αυτό το εύρημα δεν είναι ανησυχητικό. Είπαν ότι θα εξαφανιστεί στη γέννηση, ότι δεν είναι πρόβλημα της καρδιάς, δεν μου συνέστησαν άμνιο ούτε καμία άλλη εξέταση και από τότε συνεχίσουμε με αισιοδοξία! (αλλά και με μια μικρή ανησυχία όσο να 'ναι)

[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cEQc0g411310MTIwZHw3OTc1MTA5MGRhfEJvdWdhdHNha29zIGlzIA.gif[/img][/url]
[url=http://www.ticker.7910.org/eng][img]http://www.ticker.7910.org/an1cJUT0g410010MzAwMTI5NmR8NjgzMDg2MzQ1ZGF8UG9udGlrYWtpIGlz.gif[/img][/url]

Kαι μενα το ειχαν βρει. Εκανα αμνιο αν και με ειχαν καθησυχασει οτι πιθανοτατα δεν ειναι κατι ειδικα με τα μεχχρι τοτε στοιχεια. Τελικα οντως δεν ηταν κατι.

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

• 1 χρόνο μετά...

Αν και γραφω στο συγκεκριμένο topic ένα χρόνο μετα την τελευταία απάντηση, είμαι σίγουρη ότι πολλες φίλες που τις αφορά το θέμα το διαβάζουν μέχρι και σήμερα. Ειμαι 7 μηνών έγκυος και στο μεγάλο υπέρηχο που έκανα τον Νοέμβριο, βρήκαν κομβίο στην αριστερη κοιλία της καρδιάς της μικρούλας. Ο γιατρός με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι αφού το alpha τεστ είναι καλό (1/2701), υπάρχει το ρινικό οστό και η αυχενική πτυχή είναι εντός ορίων (4,7), το κομβίο δεν σημαίνει τίποτα. Αν υπήρχε και άλλος δείκτης ελάσσονας σημασίας, τότε θα μου σύστηνε αμνιοκέντηση. Απλά ανεβαίνουν οι πιθανότητες για σύνδρομο Down στο 1/1000. Φυσικά δεν ησύχασα (δυο μέρες έκλαιγα), αλλά είπα μέσα μου πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να πάθει κάτι το μωρό από την αμνιοπαρακέντηση παρά να γεννηθεί με σύνδρομο Down. Διάβασα και ανάλογες εμπειρίες στο forum και ηρέμησα κάπως. Ελπίζω η μικρούλα μου να γεννηθεί υγιής.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Διαφημίσεις

O γιατρος μου ειχε πει οτι αν συνυπηρχαν και αλλα σημαδια θα ηταν πιο ανησυχητικο. Απο μονο του σπανια ειναι κατι. Και ευτυχως ειχε δικιο οπως ειχα γραψει και παραπανω. Σου ευχομαι ολοψυχα να ειναι και σε σενα ετσι.:D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ο γυναικολόγος μου διέγνωσε υπερηχογενές κομβίο στην καρδούλα του μωρού μου, στην 38η εβδομάδα είχε εξαφανιστεί και φυσικά το μωρό γεννήθηκε υγιέστατο. Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και να μη στεναχωριέσαι καθόλου.

στην πρωτη μου εγκυμοσυνη στον β επιπεδου βρηκε ο γιατρος και στον γιο μου το ιδιο ομως μεχρι να γεννησω ειχε φυγει απο μονο του.μην στεναχωριεσαι δεν θα ειναι τιποτα.

• 2 εβδομάδες μετά...

Και στο δικό μου μωράκι είδαμε αυτήν την άσπρη κουκιδίτσα στη β επιπέδου. Δεν ανησυχώ καθόλου. Μάλιστα ο γιατρός μου είπε ότι δεν αυξάνονται οι πιθανότητες για σύνδρομο Down, απλά δεν μειώνονται.

Διαφημίσεις

• 4 εβδομάδες μετά...
Αν και γραφω στο συγκεκριμένο topic ένα χρόνο μετα την τελευταία απάντηση, είμαι σίγουρη ότι πολλες φίλες που τις αφορά το θέμα το διαβάζουν μέχρι και σήμερα. Ειμαι 7 μηνών έγκυος και στο μεγάλο υπέρηχο που έκανα τον Νοέμβριο, βρήκαν κομβίο στην αριστερη κοιλία της καρδιάς της μικρούλας. Ο γιατρός με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι αφού το alpha τεστ είναι καλό (1/2701), υπάρχει το ρινικό οστό και η αυχενική πτυχή είναι εντός ορίων (4,7), το κομβίο δεν σημαίνει τίποτα. Αν υπήρχε και άλλος δείκτης ελάσσονας σημασίας, τότε θα μου σύστηνε αμνιοκέντηση. Απλά ανεβαίνουν οι πιθανότητες για σύνδρομο Down στο 1/1000. Φυσικά δεν ησύχασα (δυο μέρες έκλαιγα), αλλά είπα μέσα μου πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να πάθει κάτι το μωρό από την αμνιοπαρακέντηση παρά να γεννηθεί με σύνδρομο Down. Διάβασα και ανάλογες εμπειρίες στο forum και ηρέμησα κάπως. Ελπίζω η μικρούλα μου να γεννηθεί υγιής.

Νασια μου γεια σου...

Εγω ειμαι καινουργια στο forum ..και εχω το ιδιο ακριβως με το κομβιο στην καρδουλα του μωρου μου..το ενος γιατι ειναι διδυμα :)

Προφανως τωρα που στελνω το μηνυμα εχεις γεννησει.Εαν μπορεις απαντησε μου σε παρακαλω αν ολα πηγαν καλα?

Τα ιδια περασα και γω με κλαμματα οταν πηραμε τα αποτελεσματα απο τον β υπερηχο..και φυσικα αν μπορει οποιοσδηποτε να μου απαντησει καλα θα ητανε. Σε ευχαριστω πολυ ...

Γεια σας :) ειμαι καινουργια στο forum..αν και διανυω την 35η Εβδομαδα διδυμης κυησης απο εξωσωματικη. Στον β Υπερηχο βρήκαμε το κομβιο στο ενα απο τα δυο μωρα.Το PAP-A ηταν 1 προς 1256..Ο γιατρος ειπε να μην ανυσηχουμε καθολου και μας απαγορευσε να κανουμε αμνιοκεντηση γιατι μου ειπε οτι ειναι πιο επικυνδινο να κανεις αμνιοκεντηση απο το κομβιο στην καρδουλα του μωρου.Εγω βεβαια ακομα ανησυχω :( Υπαρχουν κοπελες που εχουν γεννησει με αυτο το κομβιο? και επισης εχθες στην εξεταση των μωρων ειδαμε οτι το ενα μωρο αναπτυχθηκε πολυ πιο πολυ απο το αλλο..35η εβδομαδα το ενα ειναι γυρω στα 3κιλα και το αλλο στα 2,5 κιλα..αυτο λεγεται ασυμμετρη κυηση αλλα τωρα που βρισκομαι ιδη στην 35η εβδομαδα και τα μωρα ειναι μεγαλα δεν υπαρχει προβλημα..το εχει συναντησει καποια απο εσας κοριτσια? Ολο ανυσηχια ειμαι ..Ωχ θεε μου μεχρι να γεννησω ειμαι με ενα αγχος συνεχεια..Μια που προσπαθουσαμε με τον αντρα μου 5 με 6 χρονια και εχουν γινει με εξωσωματικη καταλαβαινεται η αγωνια μου ειναι μεγαλη..:)Σας παρακαλω εαν εχετε καποιες απαντησεις η αν περασατε τα ιδια βοηθηστε μια μελλοντικη μάνα που αγωνια...:)))))

Σας ευχαριστω πολυ

ελπιζω να προλαβω να διαβασω απαντησεις γιατι ειμαστε σε αναμονη ανα πασα στιγμη..

Maroylaki, δεν γέννησα ακόμα, αλλά μπορώ να σου πω ότι πλέον ούτε το σκέφτομαι. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι τείνει να καταργηθεί από δείκτης σύνδρομου down και ότι ένα παιδάκι με αυτό το σύνδρομο έχει επίπεδο πρόσωπο. Από ό,τι φαίνεται στον υπέρηχο, μόνο επίπεδο δεν είναι το προσωπάκι της... Πήρα τηλέφωνο και σε καθηγητή πανεπιστημίου (έφτασε και εκεί η χάρη μου...) και μου είπε να συνεχίσω την εγκυμοσύνη σαν να μην υπηρχε. Βρήκα στήριξη και στα άλλα μέλη του φόρουμ που είχαν παρόμοια εμπειρία, αλλά τα παιδάκια τους γεννηθηκαν καλά. Βεβαια υπάρχει πάντα το σαράκι που δεν σε αφήνει να ησυχάσεις αλλά με την πίστη στο Θεο όλα θα πανε καλά. Σου ευχομαι τα καλύτερα.

ISGLp2.pngilpPp3.png

Κοριτσια ειχα και εγω ενα αγχος οταν ανιχνευτηκε στο γιο μου!!Δε σας λεω τιποτα!Παντως δεν ειναι τιποτα,δεν εχει σχεση με ανωμαλια της καρδιας και εξαφανιζεται προς το τελος της εγκυμοσυνης.Μου το ειπε και φιλος μας παιδοκαρδιολογος!!Οταν γεννηθηκε ο γιος μου ευτυχως ηταν ολα καλα!!Αυξανει παντως τις πιθανοτητες για down οταν συνυπαρχει κι αλλο ευρημα πιο σημαντικο οπως ειναι το μεγεθος του αυχενα κ.α.

mamy να σαι καλα...γιατι εσυ γεννησες κιολας και ειδες οτι ολα ειναι μια χαρα...και γω κοντα ειμαι τωρα και εχω μια αγωνιαα!!ειναι διδυμα και το ειδαμε και μεις στο αγορι..αλλα νομιζω οτι ολα θα πανε καλα, μιας που ολοι λενε τα καλυτερα...Πρωτα ο θεος λεω γιατι τελικα μονο αυτος ξερει..

το παραμικρο μπορει να με ανυσηχησει..το ενα μωρακι τωρα στο τελος εβαλε ενα ολοκληρο κιλο και το αλλο μισο...στην τελευταια εξεταση ακομα και αυτο με ανυσηχησε..!!!

ο γιατρος ειναι παντα καθυσηχαστικος και μου λεει οτι τωρα ειμαστε στο τελος και ολα ειναι μια χαρα...

τωρα περιμενω με αγωνια να μου ερθουν τα διδυμακια..

Σας ευχαριστω ειλικρινα για τα μυνηματα ..

για μενα ειναι ανακουφιστικες νοτες μεσα στην αγωνια μου ..

εγω δεν φυλαξα και ο γιατρος μου μου ειπε αν εχεις λεφτα που σε περισσευουν καντο,αν οχι αστο..δεν υπαρχει νομικο πλαισιο στη Ελλαδα,οποτε αυτες οι εταιριες κανουν ο,τι θελουν..Το εψαξα πολυ και πιστευω να πηρα τη σωστη αποφαση...Αληθεια που γεννας?Ποιον γιατρο εχεις?(αν θες μου λες φυσικα)Εγω 10 Μαρτη επιστρεφω στη δουλεια..Κλαψ..

μαμμυ κανένα προβλημα να σου πω..

στο (γέννεσις) και ο γιατρος μου ειναι ο χατζιωακειμιδης ..την εξωσωματική βέβαια την έκανα στον πράπα..Θεσσαλονίκη..

Οσο για τα βλαστοκύτταρα ειναι οντως πολλα τα λεφτά και τελικά δεν ξέρεις το αποτέλεσμα της ολης καταστασης και δεν μπορούμε να κρατήσουμε γιατι οντως ειναι πολλά τα λεφτά..

Τελος πάντων κάνεις τον σταυρό σου και εύχεσαι ολα να πάνε καλά..

Οταν εγώ θα γεννάω εσύ θα πηγαίνεις στην δουλεια..καλο!

σου εύχομαι καλή προσαρμογη γιατί μετά απο τόσο χρονικό διάστημα καταλαβαίνω ότι ειναι δύσκολο..εγώ πάλι σαν άνεργη και με δύο παιδιά μετα χλωμό το βλέπω να μπορώ να δουλέψω και δεν θα είναι καθόλου εύκολο γιατί βλεπω πολλά έξοδα στο μέλλον :(

Aς είμαστε καλά πάνω απο όλα και βλέπουμε τι φέρνει η ζωή..

Σε ευχαριστώ για την απάντηση σου ..

Οπως και σε όλα τα κοριτσια φυσικα..

περιμενω με αγωνία την τετάρτη..μπρρρρ...:)

• 2 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...