rania_t

Registered Users
 • Περιεχομενο (αριθμoς δημοσιευσεων)

  121
 • Μελος απο

 • Τελευταια επισκεψη

Όλα όσα δημοσίευσε η/ο rania_t

 1. Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω αν ξέρει κάποια τη διαφορά ανάμεσα στην επισκληρίδιο αναισθησία και στην ραχιαία. Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη, γένννησα σε ιδιωτικό μαιεύτηριο της Θεσσαλονίκης με καισαρική τομή και επισκληρίδιο και μου άφησαν το σωληνάκι για ένα 24ωρο, αν θυμάμαι καλά. Δεν είχα καμία παρενέργεια, ούτε πονούσα ιδιαίτερα μετά. Σε αυτήν την εγκυμοσύνη, αν όλα πάνε καλά, θα γεννήσω στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, που απ' ότι είδα από κάτι στατιστικά του νοσοκομείου, σε ένα έτος έκαναν 3200 ραχιαίες και περίπου 300 αναισθησίες με επισκληρίδιο. Επίσης μια φίλη μου που γέννησε στο Παπαγεωργίου μου είπε ότι της έκαναν ραχιαία αναισθησία, το σωληνάκι το έβγαλαν αμέσως μετά την καισαρική και το πρώτο 24ωρο πονούσε πολύ. Από αυτά που διάβασα στο διαδίκτυο, κατάλαβα ότι η ραχιαία δρα πιο γρήγορα αλλά και η δράση της περνά πιο γρήγορα. Υπάρχει κανείς να με διαφωτίσει? Είναι καλύτερα με επισκληρίδιο?
 2. Καλημέρα κορίτσια, θα ήθελα τη βοήθεια σας, αν γνωρίζει κάποια για το θέμα. Είμαι 20 εβδομάδων και πριν από 20 ημέρες έκανα για δεύτερη φορά κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης εξετάσεις για CMV. Τα αντισώματα έδειξαν IGM αρνητικά και τα IGG +85. Την πρώτη φορά που έκανα εξετάσεις τα αντισώματα έδειξαν IGM αρνητικά και τα IGG +7. Πανικοβλήθηκα γιατί δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί αυξήθηκαν τα IGG αντισώματα μέσα σε 2 μήνες. Ο γυναικολόγος μου είπε ότι τα αντισώματα IGM δείχνουν τωρινή λοίμωξη, και εφόσον είναι αρνητικά δεν έχουμε πρόβλημα, αλλά μου είπε να πάω να ξανακάνω την εξέταση. Τις δύο προηγούμενες φορές τις εξετάσεις τις έκανα στο ΙΚΑ. Σήμερα πήγα και τις έκανα σε ιδιωτικό εργαστήριο και θα πάρω τα αποτελέσματα το βράδυ. Πρέπει να σημειώσω, ότι στην πρώτη εγκυμοσύνη οι εξετάσεις έδειξαν για τα αντισώματα IGM αρνητικά και τα IGG +45. Το οποίο σημαίνει ότι είχα αντισώματα από την πρώτη εγκυμοσύνη. Γιατί ήταν αυξημένα την τελευταία φορά? Πρέπει να ανησυχώ?
 3. Ο γιος μου έκανε εγχείριση βουβουνωκήλης το Γενάρη του 2007, ήταν 2 μηνών στο Ιπποκράτειο. Ο γιατρός που τον χειρούργησε λέγεται Γκαβόπουλος Σπύρος, ήταν πολύ καλός και δεν μας ζήτησε χρήματα. Ίσα ίσα που όταν του πήγα ένα δώρο για να τον ευχαριστήσω με το ζόρι το δέχθηκε.
 4. Εγώ έχω βαφτιστεί μαζί με έναν πρώτο μου ξάδελφο. Και έχουμε και μερικούς μήνες διαφορά. Και φαντάσου ότι αυτό έγινε πριν απο 35 χρόνια.
 5. Καλημέρα! Εγώ έκανα τη διαδικασία για τα γυαλιά, πριν απο λίγο καιρό. Κλείνεις ραντεβού με γιατρό του ΕΟΠΥΥ ή στις μονάδες υγείας. Εγώ έκλεισα ραντεβού με οφθαλμίατρο του ΕΟΠΥΥ, μου έγραψε την συνταγή και μέσα σε πέντε μέρες πρέπει να το θεωρήσεις σε ελεγκτή. Μετά έχεις περιθώριο ένα μήνα να εκτελέσεις την συνταγή. Εγώ πήγα σε οπτικό, μου έκοψε την απόδειξη και ένα άλλο χαρτί μου έδωσε και τα κατέθεσα στο ΙΚΑ. Ύστερα σου βάζουν τα χρήματα σε λογαριασμό. Εγώ πάντως δεν τα έχω πάρει ακόμη.
 6. Έχω την εντύπωση, ότι δεν είναι θέμα ομοφωνίας, αλλά πλειοψηφίας. Εμείς σε σχετικά νέα οικοδομή, στην οποία δεν υπάρχει καταστατικό, πληρώνουμε το 30% του πετρελαίου είτε το καις είτε όχι. Αλλά νομίζω, ότι και καταστατικό να υπήρχε, αν αποφάσιζε κάτι η πλειοψηφία, πάλι θα περνούσε.
 7. Εμείς μένουμε στη Μεταμόρφωση και πέρυσι τέτοιον καιρό, έψαχνα τους παιδικούς της γύρω περιοχής για την κόρη μου, που ήταν 2,5 ετών τότε. Το Λαμπετώ ήταν να το επισκεφθούμε, αλλά μου είχαν πει νομίζω τηλεφωνικά τιμή και τελικά δεν πήγαμε. Ο κουκλότοπος είναι κοντά στο σπίτι μου και έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλά ήταν από τους πιο ακριβούς, έβγαινε γύρω στα 420? το μήνα. Στη μικρή φωλιά είχαμε πάει, αλλά δεν είχε θέσεις. Όταν το επισκεφθήκαμε ο εσωτερικός χώρος μου φάνηκε καλός, ο εξωτερικός χώρος είναι λίγο παρατημένος και το πρόγραμμά τους μου φάνηκε καλό. Επίσης, είχαμε πάει και στην Τσιγκολελέτα, αλλά μου είχε χτυπήσει πολύ άσχημα που είχε σκάλες εσωτερικά, τα μικρότερα παιδάκια ήταν στον κάτω χώρο, ο οποίος ήταν σαν ημιυπόγειο, έπρεπε να ανεβαίνουν σκάλες κτλ. Επίσης, έχω ακούσει καλά λόγια και για τους μικρούς εξερευνητές και εκεί η τιμή ήταν γύρω στα 400? το μήνα. Είχαμε πάει και στο Castellino, αλλά ενώ οι χώροι είναι τεράστιοι και ευρύχωροι, από άλλες μαμμάδες δεν είχα ακούσει και τα καλύτερα λόγια. Τελικά καταλήξαμε στο Ονειρολούλουδο, είναι πολύ κοντα στη μικρή φωλιά. Είναι πολύ φωτεινό και ευρύχωρο και επειδή άνοιξε πέρυσι δεν είχε και πολλά παιδάκια. Η κοπέλα που το έχει είναι πάρα πολύ καλή και κάνουν πάρα πολλά πράγματα. Η τιμή για τον προηγούμενο χρόνο ήταν 350?/μήνα. Ελπίζω να βοήθησα.
 8. Ξέρει κανείς κάποιον γυναικολόγο του ΙΚΑ στη Θεσσαλονίκη? Επίσης έχει κάνει κάποια υπέρηχο μαστού στο ΙΚΑ?
 9. Καλημέρα κα Πατρώνη! Θα ήθελα και εγώ τη βοήθεια σας. Ο γιος μου είναι ακριβώς 5 χρονών και πάει στο νηπιαγωγείο. Δεν μπορεί να πει το ξ, το ψ, επίσης ενώ λέει το ρ, δεν μπορεί να το προφέρει με άλλα σύμφωνα μαζί, και κάτι άλλο που πρόσεξα προχτές δεν μπορεί να πει το μπλουμ και λέει μπουμ. Θα πρέπει να ζητήσω κάποια βοήθεια και μέχρι πότε μπορώ να περιμένω να βελτιωθεί από μόνος του? Μπορώ να κάνω κάτι εγώ στο σπίτι? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
 10. Καλημέρα! Επειδή είμαι σε αναζήτηση παιδικού, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς για τη φετινή χρονιά, ποια είναι τα δίδακτρα για το Λαμπετώ, χωρίς σχολικό? Και είναι επί 11 ή επί 12 μήνες? Υπάρχει και κάποιο ποσό για εγγραφή?
 11. Καλημέρα! Επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση παιδικού, θα ήθελα να ρωτήσω για τη μικρή φωλιά τα δίδακτρα είναι 350? επί 11 μήνες ή επί 12 μήνες? Επίσης, υπάρχει και κάποιο ποσό για εγγραφή?
 12. Καλημέρα! Επειδή είμαι και εγώ σε αναζήτηση παιδικού σταθμού, θα ήθελα να ρωτήσω για τους μικρούς εξερευνητές, το ποσό των 450Χ10=4500 το χρόνο περιλαμβάνει και σχολικό ή όχι? Επίσης υπάρχει και κάποιο ποσό για εγγραφή ή όχι?
 13. Καλημέρα σας! Θα ήθελα τη βοήθεια σας. Το 2006 γέννησα το πρώτο μου παιδάκι, αλλά λόγω κάποιων συγκυριών δεν μπόρεσα να το θηλάσω όπως ήθελα και όσο ήθελα, με αποτέλεσμα όταν ήταν 2 μηνών, σταματήσαμε το θηλασμό με χάπι. Το Φεβρουάριο του 2009 γέννησα την κόρη μου, την οποία και θήλασα αποκλειστικά για ένα εξάμηνο και μετά θηλάζαμε μέχρι που έγινε ενός έτους. Ο αποθηλασμός έγινε εντελώς φυσικά. Το πρόβλημα μου είναι ότι ακόμη και μετά από ένα χρόνο από τον αποθηλασμό, όταν πιέζω το στήθος μου βγάζει ακόμη σταγόνες γάλα. Πήγα έκανα εξέταση προλακτίνης και η τιμή ήταν στα φυσιολογικά όρια. Μετά από αυτό πήγα και έκανα υπέρηχο μαστών και ήταν και αυτός φυσιολογικός. Ο γυναικολόγος μου μου είπε να το αφήσουμε προς το παρόν και να το ξαναδούμε το θέμα σε μερικούς μήνες. Είναι φυσιολογική αυτή η γαλακτόρροια ή πρέπει να το ψάξω ακόμη περισσότερο?
 14. "Αλλά και οι μαμάδες πρέπει να προσπαθούν λίγο να ενημερώνονται για τα νομικά πλαίσια πριν διακδικήσουν κάτι ή πριν τα βάλουν με τις νηπιαγωγούς για τις "απαιτήσεις" που έχουν. Και δεν αναφέρομαι σε σένα, αναφέρομαι γενικά!!!!!!!!!!" Το κακό είναι ότι οι μαμάδες αναγκάζονται να ενημερώνονται για τα νομικά πλαίσια, για να διεκδικήσουν τα αυτονόητα, ακόμη και αν αυτό είναι μια απλή ενημέρωση. Πάντως στο δικό μας νηπιαγωγείο, η νηπιαγωγός μου απάντησε ότι και ακόμη και αν μαζευτούν οι πέντε αιτήσεις, αυτή θα κάνει στάση εργασίας.
 15. Καταρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω την κα Στυλιανάκη, που ενδιαφέρθηκε για το θέμα, και δεύτερον θα ήθελα να ενημερώσω ότι χθες το Υπουργείο Παιδείας έβγαλε νέα εγκύκλιο (Φ.50/288/63058/Γ1/2-6-2011) "Προγραμματισμός λειτουργίας ολοήμερων δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων για το σχολικό έτος 2011-2012". Σε κάποιο σημείο αναφέρεται" Με ευθύνη των Δ/ντών των ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων και των Προϊσταμένων των ολοήμερων Νηπιαγωγείων θα πρέπει να δίνονται στους γονείς τα έντυπα "ΑΙΤΗΣΗ -ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ" (1) ή (2) που επισυνάπτονται. Επίσης, το έντυπο "ΑΙΤΗΣΗ -ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ" καθώς και οι καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αίτησης για εγγραφή μαθητή σε ολοήμερο τμήμα, θα πρέπει να είναι αναρτημένα σε εμφανές σημείο για την ενημέρωση των γονέων." Τουλάχιστον τώρα ας ελπίσουμε ότι οι Νηπιαγωγοί θα ενημερώνουν τους γονείς. ΑΙΤΗΣΗ – ΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝΕΑ (2) ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ • Δηλώνω ότι επιθυμώ να συμμετέχει/χουν το/α παρακάτω τέκνο/α μου στο πρόγραμμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου (αποχώρηση 15.45-16:00). * • Δηλώνω ότι επιθυμώ το/α παραπάνω τέκνο/α μου να παρακολουθήσει/σουν την πρωινή ζώνη 7:00-8:00. * Ονοματεπώνυμο Γονέα …………………………………………………………… Ονοματεπώνυμο παιδιού 1.………………………………….................…………… ΝΗΠΙΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ 2.…………………………………………….………… ΝΗΠΙΟ ΠΡΟΝΗΠΙΟ Ο / Η Αιτ……… - Δηλ………… Η φοίτηση στο Ολοήμερο Πρόγραμμα είναι υποχρεωτική μέχρι τη λήξη του * Συμπληρώνετε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
 16. Αφού πλέον είδαμε ότι δεν μας παίρνει θεσμικά, το ρίξαμε στα αντιπαιδαγωγικά. Αντιπαιδαγωγικό και βάρβαρο όμως είναι να βάλω στο σπίτι μου μια ξένη γυναίκα για να φέρνει το παιδί στο νηπιαγωγείο, όπως επίσης είναι και βάρβαρο για κάθε οικογένεια που θα αναγκαστεί να πληρώνει αυτή τη γυναίκα, σε αυτήν την περίοδο οικονομικής κρίσης.
 17. (Εγκύκλιος Αριθ.Πρωτ. Φ.32/ 288/ 108599/Γ1/3 - 9 - 2010) Δ. Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Χωρίς πρωινή Ζώνη (08.00-16.00). Με πρωινή Ζώνη (7.00-16.00) Το Ωρολόγιο Πρόγραμμα του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου ορίζεται με τη με αριθμ. Φ. 32/190/81670/Γ1/20-7-2007 (ΦΕΚ 1420/2007 τ.Β΄ ) Υπουργική Απόφαση. α. Ολοήμερο Νηπιαγωγείο : Ο διδακτικός χρόνος που καλύπτει η 1η νηπιαγωγός ορίζεται από τις 08.00 έως τις 12.00, ενώ της 2ης νηπιαγωγού από τις 11.45 έως τις 15.45. Ο χρόνος που διατίθεται για τη συνεργασία των δύο νηπιαγωγών ορίζεται από τις 11.45 έως τις 12.00. β. Ολοήμερο Νηπιαγωγείο με λειτουργία Πρωινής Ζώνης : Η προσέλευση των νηπίων στην Πρωινή Ζώνη ξεκινά από τις 7.00 και ολοκληρώνεται στις 7.30. Ο διδακτικός χρόνος που καλύπτει η 1η νηπιαγωγός ορίζεται από τις 07.00 έως τις 11.30, ενώ της 2ης νηπιαγωγού από τις 11.15 έως τις 15.45. Ο χρόνος που διατίθεται για τη συνεργασία των δύο νηπιαγωγών ορίζεται από τις 11.15 έως τις 11.30. γ. Για τη λειτουργία της Πρωινής-Προαιρετικής ζώνης στο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο απαιτείται η συμμετοχή τουλάχιστον 5 νηπίων πρώτης νηπιακής ηλικίας, λαμβανομένου πάντοτε υπόψη και του κοινωνικού χαρακτήρα του θεσμού. Οι Διευθυντές Π.Ε. και οι Προϊστάμενοι Γραφείων Π.Ε. είναι υπεύθυνοι για την επίβλεψη λειτουργίας της Πρωινής Ζώνης εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις. Επισημαίνεται ότι σε όσα Νηπιαγωγεία δεν λειτουργεί Πρωινή Ζώνη, οι Νηπιαγωγοί με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, οφείλουν να ενημερώσουν τους γονείς των νηπίων/προνηπίων για τις προϋποθέσεις λειτουργίας της (5 τουλάχιστον νήπια πρώτης ηλικίας) και να δεχτούν σχετικές αιτήσεις ενδιαφερομένων. Επομένως, τα "παράνομα" και "αυθαίρετα" είναι αυτά που μας λένε οι νηπιαγωγοί σε κάθε νηπιαγωγείο που πάμε.
 18. Καταρχήν, επειδή το νομικό πλαίσιο το έχω ψάξει πολύ καλά, η πρωινή ζώνη αναφέρεται στη σχολική μονάδα και όχι στα τμήματα του νηπαιγωγείου. Δεύτερον, το ωράριο είναι θεσμοθετημένο για το ολοήμερο, συμπεριλαμβανομένης και της πρωϊνής ζώνης, όπου αναφέρεται ότι το ωράριο της πρώτης νηπιαγωγού είναι από τις 7:00 έως τις 11:30 και της δεύτερης από τις 11:15 έως τις 15:45. Επομένως, μιλάμε για μισή ώρα σε κάθε νηπιαγωγό και όχι για μία ώρα. Επιπλέον, μπορεί να σας καλύπτει η ΔΟΕ, αλλά επειδή μίλησα με και με Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, δεν θα σας καλύπτουν πλέον οι Διευθύνσεις. Μπορεί οι συνδικαλιστές να μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση, αλλά δεν πάει άλλο. Μια αγανακτισμένη μάνα
 19. Είμαι εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών. Μόλις πρόσφατα άρχισα την αναζήτηση στο διαδίκτυο των δικαιολογητικών, που απαιτούνται για την εγγραφή στο νηπιαγωγείο του μεγαλύτερου μου παιδιού. Εκεί ανακάλυψα ότι μεταξύ άλλων προβλέπονταν η δημιουργία πρωινής ζώνης στα νηπιαγωγεία (δηλαδή ώρα προσέλευσης στο νηπιαγωγείο 7:00 αντί για 8:00), κάτι που αφορά κυρίως οικογένειες, που οι γονείς ξεκινούν νωρίς την εργασία τους και που δεν έχουν μάλιστα κάποιον παππού ή γιαγιά να πάει τα παιδιά στο σχολείο. Χθες, 1/6/2011, πρώτη ημέρα έναρξης των εγγραφών στα νηπιαγωγεία πήγε ο σύζυγος μου με τα δικαιολογητικά, που απαιτούνται για να εγγράψει το γιο μου. Εκεί με έκπληξη διαπίστωσε, ότι η νηπιαγωγός δεν έκανε καμία απολύτως αναφορά στη δυνατότητα δημιουργίας πρωινής ζώνης. Μετά από ερώτηση του συζύγου μου για τη συγκεκριμένη ζώνη, η νηπιαγωγός απάντησε ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο. Αφού συνέβησαν όλα αυτά, άρχισα την αναζήτηση όλων των σχετικών αποφάσεων και εγκυκλίων του Υπουργείου Παιδείας και διαπίστωσα ότι για να λειτουργήσει η πρωινή ζώνη απαιτούνται 5 τουλάχιστον αιτήσεις και επιπλέον επισημαίνεται ότι σε όσα νηπιαγωγεία δεν λειτουργεί πρωινή ζώνη οι νηπιαγωγοί οφείλουν να ενημερώσουν τους γονείς και να δεχθούν σχετικές αιτήσεις ενδιαφερομένων (Εγκύκλιος Φ32/288/108599/Γ1/3-9-2010). Στη συνέχεια ανακάλυψα στο διαδίκτυο αλλά και από συζητήσεις με άλλους γονείς, ότι το φαινόμενο αυτό είναι γενικευμένο και οφείλεται στην άρνηση πολλών νηπιαγωγών να εφαρμόσουν την παραπάνω απόφαση, λέγοντας ότι τους καλύπτει το συνδικαλιστικό τους όργανο. Επειδή όμως το συγκεκριμένο θέμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μια μεγάλη μερίδα εργαζόμενων γονέων, πήρα τη πρωτοβουλία να γράψω τα παραπάνω αφενός μεν για να ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για τη δυνατότητα που τους παρέχει ο νόμος και αφετέρου να επιδιώξουν να κάνουν αίτηση άσχετα από την πιθανή άρνηση των νηπιαγωγών επικοινωνώντας παράλληλα με τις αντίστοιχες διευθύνσεις πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Όποιος θέλει περισότερες πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου και θα παρακαλούσα να ενημερώσετε όσους περισσότερους γονείς μπορείτε. Επίσης, όποιος μένει στο Δήμο Μεταμόρφωσης Αττικής, και ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο θέμα, ας επικοινωνήσει οπωσδήποτε μαζί μου.
 20. Εμείς στο Δήμο Μεταμόρφωσης, πληρώνουμε 100? για τον μεγάλο στον παιδικό και 50? για την μικρή στον βρεφικό.
 21. Εμείς αλλάξαμε παιδίατρο από τον Σεπτέμβρη, λόγω αλλαγής πόλης. Από τον Σεπτέμβρη ο γιος μου παραπονέθηκε δύο φορές ότι πονούσε το αυτί του. Πήγαμε στον παιδίατρο, γιατί φοβήθηκα για ωτίτιδα, αλλά μας είπε ότι δεν είχε ωτίτιδα, αλλά είχε πολύ κερί το αυτί του και έπρεπε να του ρίξω λάδι στο αυτί του. Του έριξα μερικές φορές και πρέπει να σημειώσω, ότι δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ μπατονέτα. Την προηγούμενη εβδομάδα, επισκεφθήκαμε ωρυλά, για άλλο λόγο για να δούμε αν έχει κρεατάκια. Κοίταξε και τα αυτιά του και μας είπε ότι ήταν γεμάτα κερί. Της είπα τι μου είχε πει ο παιδίατρος για το κερί, και με δούλευε για το λάδι. Κοινώς θα έπρεπε να είχα πάει σε ωρυλά πολύ νωρίτερα. Τρόμαξα από το τι έβγαλε από αυτιά του παιδιού μου. Και τον καημένο να προσπαθούμε να τον κρατήσουμε με το ζόρι. Το ένα το καθάρισε, το άλλο όχι τελείως και πρέπει να ξαναπάμε. Επίσης, μου είπε να ρίχνω οξυζενέ στα αυτιά του.
 22. rania_t

  ΚΕΙΚ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙ (CAKE POPS)

  ΜΙΚΡΑ ΚΕΙΚ ΓΛΕΙΦΙΤΖΟΥΡΙΑ βάση για μάφινς αλεύρι 240 γρ. αλάτι 1/2 κ.γ. μπεικιν 2 κ.γ ζάχαρη 80 γρ. βούτυρο λιωμένο 80 ml αυγά 2 γιαούρτι 200 γρ. σόδα 1 κ.γ. κουβερτούρα 250 γρ. Ανακατέψτε όλα τα στέρεα υλικά σε ενα μπολ Ανακατέψτε το βούτυρο με τα αυγά και το γιαούρτι Με ένα ξύλινο κουτάλι προσθέσετε τα στέρεα υλικά στα υγρά και ανακατέψτε ελαφρά Βάλτε την ζύμη σε φορμάκια και ψήστε για 20 λεπτά στους 170 c. Λιώστε την σοκολάτα σε μπεν μαρι. Όταν είναι έτοιμα τα κεκάκια περάστε τα σε καλαμάκια για σουβλάκια και βουτήξτε τα στην σοκολάτα. Μπορείτε να τα διακοσμήσετε με καραμελίτσες, σοκολατένια τρούφα ή ξηρούς καρπούς.
 23. Καλημέρα! Επειδή μόλις ήρθαμε στην Αθήνα από Θεσσαλονίκη, θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς πληροφορίες για τον συγκεκριμένο παιδίατρο?
 24. rania_t

  Εμβολια που συνταγογραφούνται

  Θεωρητικά δεν μπορείς να κάνεις πάνω από ένα εμβόλιο το μήνα σε κάθε παιδί. Επομένως, θα μπορέσει να σου γράψει ένα για το μπέμπη και το havrix για τη μεγάλη.
 25. rania_t

  Εμβολια που συνταγογραφούνται

  Αν δεν πας σε Κέντρο Μάνας και Παιδιού να κάνεις όλα τα εμβόλια δωρεάν, οι παιδίατροι του ΙΚΑ μπορούν να σου γράψουν μόνο αυτά τα τρία prevenar, neisvac και havrix και είναι εντελώς δωρεάν, απλά δε νομίζω ότι μπορούν να σου τα γράψουν όλα μαζί. Εμάς η παιδίατρος μας τα έγραφε κάθε εμβόλιο και δόση ξεχωριστά.