Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αιφνίδιο εξάνθημα ή σύμπτωμα από εμβόλιο;

Recommended Posts

η αληθεια ειναι οτι δ μου προταθηκε ποτε,αν κ ξερω απο γνωστους που πανε σε αλλους γιατρους οτι καποια συνδιαζονται,οποτε ειναι θεμα γιατρου μαλλον.ετυχε να συμφωνουμε με βαση κ οτι αλλο εχουμε συζητησει για εμβολια

συμφωνω με την dust pink ομως οτι δ ειναι αμφισβητηση.στο κατω κατω εσεις θα λουστειτε τις παρενεργειες.δ ειναι τοσο τραγικο να τα κανετε χωρια,εσεις θα πληρωσετε κ δευτερο μηνα.επειδη τα περισσοτερα παιδακια δ ειχαν παρενεργειες δ σημαινει κτ,αν ετσι ειστε πιο ηρεμοι

Διαφημίσεις

πρίν από 48 λεπτά , Lenia16 είπε:

Ακολουθούσατε οδηγίες γιατρού ή το λέγατε εσείς ότι δε θέλετε ταυτόχρονη χορήγηση;

Εγώ σε όλα τα εμβόλια εμπιστεύομαι την παιδίατρο. Μέχρι στιγμής τα εμβόλια που έχουν αναφερθεί πχ για ιλαρά, ανεμοβλογιά κτλ τα κάνει ξεχωριστα. Νόμιζα πάντως πως ακολουθεί τις επίσημες οδηγίες που είναι κοινές για όλους τους παιδίατρους. Μάλλον είμαι λαθος ε?:oops: 

Το αν θα κάνει ο γιατρός ταυτόχρονα ή όχι τα εμβόλια είναι καθαρά υποκειμενικο στον κάθε γιατρό για δικούς του λόγους. Εγώ απλώς αναφέρομαι σε παρενέργειες κάποιων συγκεκριμένων εμβολίων και στο χρόνο μεσολαβησης η μη. Δεν κρίνω ως κακό έναν γιατρό επειδή τα έκανε ταυτόχρονα η καλό επειδή τα έκανε μεμονωμένα. Κατά γενική ομολογία όμως   δύο ξεχωριστά δυνατά εμβόλια καλύτερα να σπάνε. Αν είναι ένα τετραδυναμο πχ μοιραία δεν μπορεί να σπάσει οπότε δεν έχει νόημα ο φόβος και η συζήτηση με τον γιατρό.

Πάντως ,αναφορικά με το παιδί της @Lenia16 το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει τις παρενέργειες που παρουσιάζει και σταδιακά υποχωρούν , χωρίς όμως επαναπαυση ο γιατρός του παιδιού θα δει και την συνολική του εικόνα.

Οι οδηγιες του ΚΕΕΛΠΟ για τη συγχορηγηση εμβολιων http://www.keelpno.gr/Portals/0/Αρχεία/Ταξιδιωτική Ιατρική/Εμβόλια/Συγχορήγηση εμβολίων_10-7-2013.pdf  

Παντως, ενω και ο δικος μας παιδιατρος ειναι υπερ της συγχορηγησης (μου ειχε αναφερει και τα πλεονεκτηματα: γρήγορη ανοσιακή κάλυψη με λιγότερες ιατρικές επισκέψεις, που συνεπάγεται λιγότερο πόνο, μειωμένο κίνδυνο ιατρικών λοιμώξεων, μειωμένο κόστος και γενικά λιγότερη ταλαιπωρία για το παιδί και την οικογένεια), μονο 2 φορες εκανε 2 ταυτοχρονα (ενεσιμα) και δεν θυμαμαι ποια ηταν (το ποσιμο rotateq σιγουρα το πηρε μαζι με αλλο ολες τις φορες).

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

4 ώρες πρίν, Sunshine8 είπε:

Γενικά η δικη μου παιδίατρος ακολουθεί τον κανόνα διαφοράς μηνα μεταξύ καθε εμβολίου, μηπως οτι τα εκανε κ τα δυο μαζι ευθύνεται?  Περαστικα.. Mmr δεύτερη δόση αναμε κι εμεις την τρίτη, ακομη δεν εχει εμφανίσει κατι, αναμένω... Πάντως στην πρωτη δόση δε θυμάμαι να είχε εμφανίσει κατι.

Τα συγκεκριμένα γίνονται και ταυτόχρονα, κυκλοφορεί και τετραπλό πλέον νομίζω.

(Το εγραψα πριν διαβασω τις απαντήσεις)

Πάντως, διαβάζοντας πάλι τα συμπτώματα της @Lenia16 θυμήθηκα ότι ο μικρός μου, είχε πάθει κάτι παρόμοιο μετά το mmr, νομίζω ήταν 14 ημέρες μετά και στο νοσοκομείο που πήγαμε το θεώρησαν αλλεργικό (γιατί ήμασταν σε περιβαλλον με φυτα εκεινη τη μέρα) και του έδωσαν αντιισταμινικό. Τώρα δεν ξέρω, ήταν σύμπτωση, ήταν παρενέργεια; Πάντως την επόμενη μέρα ήταν μια χαρά.

Διαφημίσεις

4 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Οι οδηγιες του ΚΕΕΛΠΟ για τη συγχορηγηση εμβολιων http://www.keelpno.gr/Portals/0/Αρχεία/Ταξιδιωτική Ιατρική/Εμβόλια/Συγχορήγηση εμβολίων_10-7-2013.pdf  

Παντως, ενω και ο δικος μας παιδιατρος ειναι υπερ της συγχορηγησης (μου ειχε αναφερει και τα πλεονεκτηματα: γρήγορη ανοσιακή κάλυψη με λιγότερες ιατρικές επισκέψεις, που συνεπάγεται λιγότερο πόνο, μειωμένο κίνδυνο ιατρικών λοιμώξεων, μειωμένο κόστος και γενικά λιγότερη ταλαιπωρία για το παιδί και την οικογένεια), μονο 2 φορες εκανε 2 ταυτοχρονα (ενεσιμα) και δεν θυμαμαι ποια ηταν (το ποσιμο rotateq σιγουρα το πηρε μαζι με αλλο ολες τις φορες).

Το rotateq αν το κάνατε ως πρώτο εμβολιο θα το χορήγησε μαζί με infarnix hexa η κάποιοι παιδίατροι έχω ακούσει ότι το κάνουν με το prevenar 13 συνήθως μαζί τα κάνουν αυτά.  Εμείς το κάναμε με το πρώτο  όλες  τις δόσεις  κάθε  φορά  ανά  δεύτερο  μηνα. 

Εμείς συνεχίζουμε με δέκατα πάντως μέχρι σήμερα. Τη μισή μέρα είναι καλά κ την άλλη μισή έχει 37.5. Μίλησα με την παιδίατρο κ μου είπε λόγω του ότι κυκλοφορούν αρκετές ιώσεις μπορεί να έχει αρπάξει κατι, θα περιμένουμε να κλείσει 7 μέρες με δέκατα κ μετά θα κάνουμε εξετάσεις για να μην ταλαιπωρηθεί άδικα. Εγω ωστόσο έχω αγχωθει αρκετά κ σκέφτομαι αύριο να την πάω πάλι στο νοσοκομείο, ίσως στο Παίδων αυτή τη φορά, γιατί 7 μέρες μου φαίνονται πολλές. 

1 hour ago, Lenia16 είπε:

Εμείς συνεχίζουμε με δέκατα πάντως μέχρι σήμερα. Τη μισή μέρα είναι καλά κ την άλλη μισή έχει 37.5. Μίλησα με την παιδίατρο κ μου είπε λόγω του ότι κυκλοφορούν αρκετές ιώσεις μπορεί να έχει αρπάξει κατι, θα περιμένουμε να κλείσει 7 μέρες με δέκατα κ μετά θα κάνουμε εξετάσεις για να μην ταλαιπωρηθεί άδικα. Εγω ωστόσο έχω αγχωθει αρκετά κ σκέφτομαι αύριο να την πάω πάλι στο νοσοκομείο, ίσως στο Παίδων αυτή τη φορά, γιατί 7 μέρες μου φαίνονται πολλές. 

Να την πας άμεσα! 7 μέρες με δέκατα ακόμη και σε περίπτωση ίωσης πρέπει να ελεγχθεί το παιδί. Η γιατρός σας εξέτασε το παιδί από κοντά; Πήγατε η ήρθε σπίτι;

Βρε κορίτσια από την Πέμπτη το βράδυ που έγραψα έχει τα δέκατα, όχι 7 μέρες. Η γιατρός μου είπε στις 7 μέρες αν συνεχιστεί θα κάνουμε εξετάσεις. Την Κυριακή έκανε 38.8 μάξιμουμ που έπεφτε με αντιπυρετικα, Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη απυρετη, μόνο τα εξανθήματα που έφυγαν μόνα τους. 

Διαφημίσεις

πρίν από 15 λεπτά , Lenia16 είπε:

Βρε κορίτσια από την Πέμπτη το βράδυ που έγραψα έχει τα δέκατα, όχι 7 μέρες. Η γιατρός μου είπε στις 7 μέρες αν συνεχιστεί θα κάνουμε εξετάσεις. Την Κυριακή έκανε 38.8 μάξιμουμ που έπεφτε με αντιπυρετικα, Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη απυρετη, μόνο τα εξανθήματα που έφυγαν μόνα τους. 

Οκ λαθος, το διάβασα φευγαλέα. Γνώμη μου να την δει και κάποιος γιατρός στο νοσοκομείο. Θα κάνετε και τις απαραίτητες εξετάσεις αν συνεχίσει πυρετός η δέκατα (απευχομαι) αλλά αν υπάρχει χρόνος για μια επίσκεψη για δεύτερη /τρίτη γνώμη δεν θα είναι άσχημα, ίσως σου πούνε κάτι παραπάνω. Προτείνεις στην παιδίατρο να δει το παιδί; Να το εξετάσει; Η ίωση απαιτεί εξέταση.

πρίν από 13 λεπτά , Dust pink είπε:

Οκ λαθος, το διάβασα φευγαλέα. Γνώμη μου να την δει και κάποιος γιατρός στο νοσοκομείο. Θα κάνετε και τις απαραίτητες εξετάσεις αν συνεχίσει πυρετός η δέκατα (απευχομαι) αλλά αν υπάρχει χρόνος για μια επίσκεψη για δεύτερη /τρίτη γνώμη δεν θα είναι άσχημα, ίσως σου πούνε κάτι παραπάνω. Προτείνεις στην παιδίατρο να δει το παιδί; Να το εξετάσει; Η ίωση απαιτεί εξέταση.

Βασικά σκέφτομαι ότι στο νοσοκομείο θα ταλαιπωρηθεί αρκετά αλλά λογικά αν συνεχίσει έτσι κ αύριο θα πάμε κ ο,τι μας πούνε, τι να πω.. Προτιμώ πάντως να την πάω στο Παίδων να πω την αλήθεια. Απλά σκέφτομαι μήπως τους πω τρεις μέρες με 37.5 κ πουν καλά τρελή είναι αυτή κ μας ξεπεταξουν.

9 ώρες πρίν, Lenia16 είπε:

Βασικά σκέφτομαι ότι στο νοσοκομείο θα ταλαιπωρηθεί αρκετά αλλά λογικά αν συνεχίσει έτσι κ αύριο θα πάμε κ ο,τι μας πούνε, τι να πω.. Προτιμώ πάντως να την πάω στο Παίδων να πω την αλήθεια. Απλά σκέφτομαι μήπως τους πω τρεις μέρες με 37.5 κ πουν καλά τρελή είναι αυτή κ μας ξεπεταξουν.

Να την πας και φυσικά να τους εξηγήσεις όλο το ιστορικό και ο,τι σε έχει ανησυχήσει.. Περαστικά!

Αν εμπιστεύεσαι την παιδίατρο σου ας την δει κ να την ακούσεις.  Νοσοκομείο τώρα και θα ταλαιπωρηθεί και θα φοβόμουν εγώ μην κολλήσει τίποτα άλλο. Από την άλλη,  αν το ένστικτο σου λέει να την πας κινήσου ανάλογα.  Τώρα πως είναι? 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

Βασικά εγώ έχω εδώ και αρκετές αναρτήσεις την απορία με την γιατρό του παιδιού. Απ ότι κατάλαβα την έχεις ενημέρωσει για την εξέλιξη του παιδιού και σας είπε ότι κυκλοφορούν ιώσεις... Είχε εξετάσει το παιδι από κοντά; Έδωσε κάποια αγωγή;  Η τηλεφωνικώς υπήρχε ενημέρωση;

Η γιατρός δεν την εξέτασε γιατί την είχαμε πάει την Κυριακή στο Ιασώ κ την ενημέρωσα ανάλογα. Μετά ξανακανε δέκατα κ μιλήσαμε πάλι τηλεφωνικά όπου μου είπε αυτά που έγραψα παραπάνω.

Σήμερα είναι μια χαρά, εντελώς απυρετη. Το πρωί εκεί που καθόταν έβαζε γοερα κλάματα σα να πονουσε κάπου οπότε της έδωσα ντεπον κ από τότε ειναι μες στην τρελή χαρά. Αν ανεβάσει το απόγευμα δέκατα θα την πάω αύριο πρωί στην παιδίατρο.

πρίν από 52 λεπτά , Lenia16 είπε:

Η γιατρός δεν την εξέτασε γιατί την είχαμε πάει την Κυριακή στο Ιασώ κ την ενημέρωσα ανάλογα. Μετά ξανακανε δέκατα κ μιλήσαμε πάλι τηλεφωνικά όπου μου είπε αυτά που έγραψα παραπάνω.

Σήμερα είναι μια χαρά, εντελώς απυρετη. Το πρωί εκεί που καθόταν έβαζε γοερα κλάματα σα να πονουσε κάπου οπότε της έδωσα ντεπον κ από τότε ειναι μες στην τρελή χαρά. Αν ανεβάσει το απόγευμα δέκατα θα την πάω αύριο πρωί στην παιδίατρο.

Νομίζω αν συνέχιστει ακόμη και τα δέκατα πρέπει να ελεγχθεί το παιδί και να ακολουθήσει οδηγίες. Ακόμη και μια απλή ίωση να είναι πάλι θα πρέπει να εξεταστεί. Τουλάχιστον να ξέρετε από πού πηγάζει και ο πυρετός και όλη αυτή η αναστάτωση υπεύθυνα. Εύχομαι σύντομα περαστικά. Από την περασμένη Κυριακή μέχρι σήμερα μεσολαβεί βδομάδα που το παιδί ταλαιπωρείται έστω και με δέκατα η σκαμπανεβάσματα πυρετού. Νομίζω είναι αρκετά μεγάλο διάστημα αν δεν σταματήσει να περιμένετε και άλλο για εξετάσεις και τα συναφή.

5 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

@Lenia16 πως είναι το παιδί;; Πήγατε τελικά στον γιατρό;

Χτες κ σήμερα εντελώς απυρετη κ πολύ ορεξατη αλλά από το πρωί έχει μυξες κ τώρα το βράδυ το γύρισε σε βηχαλακι. Μάλλον συνδέονται όλα αυτά τι να πω. Δεν πήγαμε στο γιατρό αλλά δε βλέπω να το γλιτώνουμε. Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...