Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αιφνίδιο εξάνθημα ή σύμπτωμα από εμβόλιο;

Recommended Posts

Το Σάββατο βραδυ η κόρη μου εμφάνισε πυρετό που έφτασε μέχρι 39. Την πήγαμε στο γιατρό ο οποίος μας είπε ότι δεν έχει άλλο σύμπτωμα πλην λίγο κόκκινου λαιμού κ ότι μάλλον είναι από εμβόλιο. Τη δευτερα το μεσημέρι ο πυρετός εξαφανιστηκε. Την Τρίτη εμφάνισε στον κορμό, στα χέρια κ στο πρόσωπο μικρά κόκκινα εξανθήματα χωρίς φαγούρα κ ενόχληση αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν από τα πεύκα που έχει η παιδική χαρά. Αυτά έφυγαν την επόμενη μέρα από μόνα τους. Σήμερα λοιπόν είχε πάλι γκρίνια κ υπνηλία κ τώρα το βράδυ ανέβασε πάλι 38.2. Έχω ακούσει για το αιφνίδιο εξάνθημα αλλά από όσο ξέρω πρώτα ανεβάζεις υψηλό πυρετο κ μετά εμφανίζονται κ εξαφανίζονται ως δια μαγείας τα εξανθήματα χωρίς ομως επανεμφάνιση πυρετου. Έχω αρχίσει κ ανησυχώ. Αύριο θα μιλήσω πάλι με τη γιατρό. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Διαφημίσεις

πρίν από 39 λεπτά , Lenia16 είπε:

Το Σάββατο βραδυ η κόρη μου εμφάνισε πυρετό που έφτασε μέχρι 39. Την πήγαμε στο γιατρό ο οποίος μας είπε ότι δεν έχει άλλο σύμπτωμα πλην λίγο κόκκινου λαιμού κ ότι μάλλον είναι από εμβόλιο. Τη δευτερα το μεσημέρι ο πυρετός εξαφανιστηκε. Την Τρίτη εμφάνισε στον κορμό, στα χέρια κ στο πρόσωπο μικρά κόκκινα εξανθήματα χωρίς φαγούρα κ ενόχληση αλλά θεωρήσαμε ότι ήταν από τα πεύκα που έχει η παιδική χαρά. Αυτά έφυγαν την επόμενη μέρα από μόνα τους. Σήμερα λοιπόν είχε πάλι γκρίνια κ υπνηλία κ τώρα το βράδυ ανέβασε πάλι 38.2. Έχω ακούσει για το αιφνίδιο εξάνθημα αλλά από όσο ξέρω πρώτα ανεβάζεις υψηλό πυρετο κ μετά εμφανίζονται κ εξαφανίζονται ως δια μαγείας τα εξανθήματα χωρίς ομως επανεμφάνιση πυρετου. Έχω αρχίσει κ ανησυχώ. Αύριο θα μιλήσω πάλι με τη γιατρό. Σας έχει συμβεί κάτι παρόμοιο;

Αυτό που περιγράφεις (υψηλός πυρετός για δύο ημέρες  και μετά εμφάνιση εξανθημάτων σε όλο το σώμα) έχει συμβεί κ στα δυο μου παιδιά κ η γιατρός το χαρακτήρισε ως αιφνίδιο εξάνθημα. Μάλιστα τα εξανθήματα ξεκινούν από τα αυτακια και εξαπλώνονται γρήγορα. 

Μήπως η κορούλα σου έχει κάποια ίωση που δεν έχει περάσει ακομη; Ίσως και δύο ιώσεις διαδοχικά;

Ο πυρετός τώρα δεν είναι υψηλός, αλλά αν δεις ότι συνεχίζει πήγαινε πάλι στη γιατρό ή σε ένα νοσοκομείο αν ανησυχείς. 

Ο δικος μου πριν κάποιους μήνες δεν θυμάμαι πότε ακριβώς είχε για τρείς μέρες 38.5 πυρετό χωρίς κανένα σύμπτωμα. Ήταν ορεξατος, έπαιζε κανονικά κτλ. Ή  παιδίατρος μου είπε πως περνά μία ιωσουλα κ με προειδοποίησε για το εξάνθημα. Πράγματι εμφάνισε μικρά κόκκινα σημάδακια στην πλάτη, την κοιλιτσα και τα χέρια. Αν δεν μου το είχε αναφερει θα νόμιζα πως ήταν σπιθουρακια από ιδρώτα μιας και γινόταν μουσκεμα όταν είχε πυρετο. Τελικά μεσα σε δύο τρεις μέρες εξαφανίστηκαν. Εύχομαι περαστικά της!  

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια. Ξέρω οτι δεν πρέπει να κάνω το γιατρό αλλά έψαξα λίγο (:oops:) και δε διάβασα πουθενα για επανεμφάνιση του πυρετού κ αναρωτιέμαι τι στο καλό συμβαίνει. Εν τω μεταξύ έχει κολλήσει πάνω μου κ έχει μια κατατονία κ μια υπνηλία, πράγμα περίεργο για μας! Ίσως όντως είναι δύο απανωτές ιώσεις; Τι να πω... Όπως κ να χει θα την πάω στο γιατρό για σιγουριά.

πρίν από 31 λεπτά , Lenia16 είπε:

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις κορίτσια. Ξέρω οτι δεν πρέπει να κάνω το γιατρό αλλά έψαξα λίγο (:oops:) και δε διάβασα πουθενα για επανεμφάνιση του πυρετού κ αναρωτιέμαι τι στο καλό συμβαίνει. Εν τω μεταξύ έχει κολλήσει πάνω μου κ έχει μια κατατονία κ μια υπνηλία, πράγμα περίεργο για μας! Ίσως όντως είναι δύο απανωτές ιώσεις; Τι να πω... Όπως κ να χει θα την πάω στο γιατρό για σιγουριά.

Και μένα κολλούσε πάνω μου, ειδικά το βράδυ, θήλαζε με τα μάτια κλειστά αλλά δεν κοιμοταν. 

Εννοείται να πάτε στο γιατρο! Την υπόλοιπη μέρα είναι ενεργητική? Τρώει καλά? 

Διαφημίσεις

πρίν από 10 λεπτά , Mama_Anesti_ είπε:

Και μένα κολλούσε πάνω μου, ειδικά το βράδυ, θήλαζε με τα μάτια κλειστά αλλά δεν κοιμοταν. 

Εννοείται να πάτε στο γιατρο! Την υπόλοιπη μέρα είναι ενεργητική? Τρώει καλά? 

Τρώει μια χαρά, απλά έχει αρκετή γκρίνια ενώ στα φυσιολογικά της δεν είναι γκρινιάρα. Σήμερα δεν ήταν ιδιαιτερα ενεργητική, μάλιστα κοιμήθηκε τρεις φορές με μεσοδιάστημα λιγότερο απο δύο ώρες κ αυτό μου έκανε μεγάλη εντύπωση κ μου χτύπησε καμπανάκι κ τελικά μόλις γύρισα από τη δουλειά ανέβασε πυρετό. Πάντως, έχω εκνευριστει λίγο με τους γιατρούς γιατί στο Ιασώ μας είπαν για το εμβόλιο, η δική μας που ήξερε ότι ανέβασε πυρετό όταν της είπα για τα εξανθήματα μου σύστησε αντισταμινικο, ούτε καν πήγε το μυαλό της κ γενικά αλλα αντί άλλων. Κ άντε πες αυτός στο Ιασώ τι να πει, δεν είχε κλινικά συμπτώματα πλην του πυρετού. Η δική μας δεν θα πρεπε να υποψιαστεί κάτι κ να μου πει να έχω το νου μου όταν της είπα για τα εξανθήματα;-_-

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

Σε ποιο εμβόλιο αναφερεσαι? Ο δικός μου 17 μηνών έκανε δεύτερη δόση  mmr και είμαι σε επαγρύπνηση για πυρετο.  

Αφού τρώει δείχνει πως είναι εντάξει. Ή υπνηλία συνάδει με τον πυρετό σε πολλά παιδάκια. Την μέρα να προσπαθείς να την απασχολεις, να παίζει και έτσι θα νιώθει καλύτερα. 

Εγώ πρώτη φορά με πυρετο τον ειχα αγκαλιά και δεν έλεγα να τον αφήσω. Με βλέπει ή πεθερα μου και μου λέει: " μην είστε όλη μέρα στο κρεβάτι! πάτε να παιξετε! Θα του κάνει καλό!" Πράγματι τον βοηθούσε πολύ να "ξεχνιέται"!

Πόσο διάστημα έχει που έκανε τα εμβόλια? Εμένα η παιδίατρος μου μ είπε ότι μετά από καμιά 10αρια μέρες μετά το εμβόλιο της ανεμοβλογιας μπορεί να βγάλει κάποιο εξάνθημα, βέβαια δεν μου είπε για πολλά μαζί. Τώρα ίσως εσάς συνέπεσε κ κάποια ιωση, περαστικά πάντως.. είναι δύσκολο να βλέπεις το παιδάκι σου έτσι!

Eμενα ειχε βγαλει εξανθημα (χωρις ενοχληση) μετα απο μια μερα με 38 πυρετο. Μια εβδομαδα πριν ειχαμε κανει εμβολιο (δεν θυμαμαι ποιο, αλλα οχι της ανεμοβλογιας) και επιπλεον εβγαζε δοντι εκεινες τις μερες. Οποτε ο παιδιατρος μου ειπε οτι επειδη επεσε το ανοσοποιητικο του αντεδρασε. Εξαλλου, μου ειπε πως ακομη κι αν δεν ειχε κανει εμβολιο, το εξανθημα (χωρις φαγουρα κλπ) μπορει να ειναι λογω δοντιων, καποια παιδια αντιδρανε ετσι. Οντως, μετα απο 3-4 μερες εφυγε το εξανθημα και ηρθε το δοντακι.

Παντως, κι εγω απ'οτι ξερω μπορει να κανουν πυρετο 10-14 μερες μετα το εμβολιο (και τα 2 που κανατε ειναι συνηθως ενοχα πυρετου).

Διαφημίσεις

Λοιπόν σήμερα δεν έχει καθόλου πυρετό από το πρωί. Δηλαδή έκανε χτες βράδυ κ το πρωί στις 5 ένα 38 κ μετά τπτ. Δεν ξέρω τι πρέπει να ενοχοποιησω τελικά κ αποφάσισα να ξεαγχωθω γιατί σήμερα τη βλέπω πολύ ενεργητική κ χαρωπή. Αν ξανακάνει τότε θα την πάω στη γιατρό, προς το παρόν θα είμαι σε επιφυλακή.

@mama16 τα εμβόλια τα κάναμε 10 μέρες πριν τον πρώτο πυρετό.

Το mmr που χορηγείται ,λόγω ότι είναι ζωντανός μεν ,εξασθενημένος ιος δε ακολουθεί σε πολλές περιπτώσεις και τα συμπτώματα των ιών που προστατεύει. Εντονος πυρετός και εξάνθημα καθώς αναπαράγεται ακίνδυνα για να δημιουργήσει αντισώματα στον οργανισμό. Πυρετός και εξάνθημα σταδιακά υποχωρούν ,πρώτα πέφτει ο πυρετός και έπειτα το εξάνθημα. Ο πυρετός πρέπει να παρακολουθείται για αποφυγή σπασμών. Χλιαρά ντους στο παιδί μιας που το ευνοεί ο καιρός βοηθούν όπως και αντιπυρετικά. Η γκρίνια ίσως προέρχεται από ήπια φαγούρα του εξανθήματος στο παιδί. Κακώς που η παιδίατρος δεν σας ενημέρωσε επιμελώς για τυχών συμπτώματα του εμβολίου μιας και δεν είναι από τα "χαλαρά" εμβόλια. Θα υποχωρήσουν σταδιακα πάντως όλα ,πιστεύω είναι φυσική αντίδραση του εμβολίου. Καλό θα είναι να έρθεις σε επαφή με γιατρό ή νοσοκομείο για σιγουροτερη εκτίμηση.

πρίν από 23 λεπτά , Dust pink είπε:

Το mmr που χορηγείται ,λόγω ότι είναι ζωντανός μεν ,εξασθενημένος ιος δε ακολουθεί σε πολλές περιπτώσεις και τα συμπτώματα των ιών που προστατεύει. Εντονος πυρετός και εξάνθημα καθώς αναπαράγεται ακίνδυνα για να δημιουργήσει αντισώματα στον οργανισμό. Πυρετός και εξάνθημα σταδιακά υποχωρούν ,πρώτα πέφτει ο πυρετός και έπειτα το εξάνθημα. Ο πυρετός πρέπει να παρακολουθείται για αποφυγή σπασμών. Χλιαρά ντους στο παιδί μιας που το ευνοεί ο καιρός βοηθούν όπως και αντιπυρετικά. Η γκρίνια ίσως προέρχεται από ήπια φαγούρα του εξανθήματος στο παιδί. Κακώς που η παιδίατρος δεν σας ενημέρωσε επιμελώς για τυχών συμπτώματα του εμβολίου μιας και δεν είναι από τα "χαλαρά" εμβόλια. Θα υποχωρήσουν σταδιακα πάντως όλα ,πιστεύω είναι φυσική αντίδραση του εμβολίου. Καλό θα είναι να έρθεις σε επαφή με γιατρό ή νοσοκομείο για σιγουροτερη εκτίμηση.

Δλδ πιστεύεις ότι οφείλονται όλα τα συμπτώματα στα εμβόλια; Πάντως, με την πρώτη δόση mmr περάσαμε απίστευτη ταλαιπωρία με φοβερή γκρίνια, είχε κακουχία για αρκετές μέρες κ μια δυο έκανε κ πυρετό. Κ ήταν κ Χριστούγεννα κ κλειστηκαμε στο σπίτι :unsure:. Ακόμα θυμάμαι ότι δεν αναγνωριζα το παιδί μου έτσι όπως έκανε.

κ γω απο οσο ξερω αυτα ειναι απο τα πιο δυσκολα εμβολια,κ μπορει να κανουν πυρετο κ δυο βδομαδες μετα.κ πιθανον να βγαλατε κ αιφνιδιο που πολλες φορες τυχαινει κοντα σε εμβολια

κ μας καπως ετσι μας πηγε.σιγουρα 7-10μερες πυρετο μεχρι 38,5 κ αιφνιδιο.κ στον ανηψιο μου,αν κ ταλαιπωρηθηκε παραπανω εκεινος

πρίν από 1 λεπτό , Lenia16 είπε:

Δλδ πιστεύεις ότι οφείλονται όλα τα συμπτώματα στα εμβόλια; Πάντως, με την πρώτη δόση mmr περάσαμε απίστευτη ταλαιπωρία με φοβερή γκρίνια, είχε κακουχία για αρκετές μέρες κ μια δυο έκανε κ πυρετό. Κ ήταν κ Χριστούγεννα κ κλειστηκαμε στο σπίτι :unsure:. Ακόμα θυμάμαι ότι δεν αναγνωριζα το παιδί μου έτσι όπως έκανε.

Κοίτα, το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν είναι από τα πιο εύκολα, μέρες μετά από αυτό μπορεί να εμφανιστούν συμπτώματα και συνήθως οι παιδίατροι ενημερώνουν για όλες τις αντενδείξεις έτσι ώστε ο γονιός να είναι προετοιμασμένος.  Έτσι όπως μου ακούγεται χωρίς να θέλω να σε πάρω στον λαιμό μου (θα πάρεις και την γνώμη γιατρού) ναι είναι αντίδραση από το εμβόλιο και με προσοχή (κυρίως του πυρετού αλλά και ελαφριά ρούχα για το εξάνθημα) θα υποχωρήσουν. Δεν είμαι ειδικός ούτε και η μικρή έχει κάνει ακόμη το συγκεκριμένο εμβόλιο ωστόσο επειδή στον άντρα μου πριν κανένα μήνα ήρθε ενα τέτοιο περιστατικό  γείτονα(νύχτα στο σπίτι) καθώς οι γονείς πανικοβλήθηκαν και λογικό είναι από τον υψηλό πυρετό και τα εξάνθηματα παραπέμφθηκαν στο παιδιατρικό του νοσοκομείου για σιγουριά (άλλης ειδικότητας). Η γνωμάτευση πάντως ήταν κοινή και από τους δύο, οφείλονταν στο εμβόλιο. Το παιδάκι τώρα είναι μια χαρά! Με κάθε επιφύλαξη και πάλι, προσωπική άποψη καταθέτω χωρίς να το παίζω γιατρός. Ο ειδικός θα αποφανθεί.

Διαφημίσεις

Γενικά η δικη μου παιδίατρος ακολουθεί τον κανόνα διαφοράς μηνα μεταξύ καθε εμβολίου, μηπως οτι τα εκανε κ τα δυο μαζι ευθύνεται?  Περαστικα.. Mmr δεύτερη δόση αναμε κι εμεις την τρίτη, ακομη δεν εχει εμφανίσει κατι, αναμένω... Πάντως στην πρωτη δόση δε θυμάμαι να είχε εμφανίσει κατι.

εμας στα εξανθηματα βοηθανε δροσερα ντουζ κ μετα για ενυδατωση το υγρο ταλκ

γενικα υγρα κ παρακολουθεις πυρετο

αν ζωηρεψε κ δ εχει ορεξη μαλλον περασε

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Σχετικά με αντενδείξεις ας πούμε η δική μου εμφάνισε διάρροια 5 μέρες μετά το εμβόλιο για την γαστρεντερίτιδα...ήταν και 2 μηνών..τα είχε κάνει μαζί με το infarnix hexa + rotateq. Μας είχε ενημερώσει ο παιδίατρος ότι ίσως εμφανίσει και θα είναι παροδική. Όπως και έγινε.

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

Λοιπόν σήμερα δεν έχει καθόλου πυρετό από το πρωί. Δηλαδή έκανε χτες βράδυ κ το πρωί στις 5 ένα 38 κ μετά τπτ. Δεν ξέρω τι πρέπει να ενοχοποιησω τελικά κ αποφάσισα να ξεαγχωθω γιατί σήμερα τη βλέπω πολύ ενεργητική κ χαρωπή. Αν ξανακάνει τότε θα την πάω στη γιατρό, προς το παρόν θα είμαι σε επιφυλακή.

@mama16 τα εμβόλια τα κάναμε 10 μέρες πριν τον πρώτο πυρετό.

Ίσως όντως να ήταν τότε απ τα εμβόλια κ να μην έχει κάποια ιωση. Και μενα η δικη μου παιδιατρος αφηνει 1 μηνα μεταξυ των εμβολιων οπως την @Sunshine8 αλλά ξέρω ότι κάποια εμβόλια οι παιδίατρο τα κάνουν μαζί κ επιτρέπεται κάτι τέτοιο. Παρόλα αυτά το mmr oπως κ το bexsero νομίζω είναι βαριά εμβόλια κ αν κ δεν είμαι γιατρός νομίζω ότι δεν πρέπει να γίνονται μαζί με άλλα, πόσο μάλλον με της ανεμοβλογιας που κ αυτό εμφανίζει συνήθως εξάνθημα.. Πάντως χαίρομαι που είναι καλύτερα το κοριτσάκι σου, ελπίζω να μην ξανά ανεβάσει πυρετό

Θα συμφωνήσω με το μηνιαίο τουλάχιστον κενό που πρέπει να υπάρχει. Σε ήπια εμβόλια μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα δύο. Το varivax+Mmr σίγουρα δεν είναι ήπια. Δεν ξέρω την λογική που έγιναν ταυτόχρονα  όταν για τα συγκεκριμένα δύο εμβόλια προβλέπεται μεσοδιάστημα τουλάχιστον 1 μηνα από το πρώτο...

πρίν από 19 λεπτά , Dust pink είπε:

Θα συμφωνήσω με το μηνιαίο τουλάχιστον κενό που πρέπει να υπάρχει. Σε ήπια εμβόλια μπορεί να γίνουν ταυτόχρονα δύο. Το varivax+Mmr σίγουρα δεν είναι ήπια. Δεν ξέρω την λογική που έγιναν ταυτόχρονα  όταν για τα συγκεκριμένα δύο εμβόλια προβλέπεται μεσοδιάστημα τουλάχιστον 1 μηνα από το πρώτο...

Εγώ πάλι ξέρω οτι γίνονται ή ταυτοχρονα ή με κενό ενός μήνα. Όπως κ της γρίπης κ πνευμονιόκοκκου ενηλίκων.

Ότι ειναι δυναμίτης πάντως θα συμφωνήσω.

πρίν από 12 λεπτά , Lenia16 είπε:

Εγώ πάλι ξέρω οτι γίνονται ή ταυτοχρονα ή με κενό ενός μήνα. Όπως κ της γρίπης κ πνευμονιόκοκκου ενηλίκων.

Ότι ειναι δυναμίτης πάντως θα συμφωνήσω.

Με κενό 1 μηνα συμφωνώ ,αυτό είπα και πριν. Ταυτόχρονα, επειδή είναι λίγο δύσκολα εμβόλια πολλοί το αποφεύγουν. Το ανοσοποιητικό του ενήλικα διαφέρει από του βρέφους, μπορεί δηλαδή  να διαχειριστεί  καλύτερα  ο οργανισμός  το  εμβόλιο. Και στα μωρά μπορεί να χορηγηθούν δύο μαζί εμβόλια όταν δεν έχουν σημαντικές παρενέργειες όπως υψηλός πυρετός πχ infarnix hexa που πολλά βρέφη περνούν αθόρυβα + rotateq που ίσως κάνει κάποια διάρροια ή πράσινα κακά. Σε δύο εμβόλια με αρκετές από μόνα τους παρενέργειες στατιστικά δεν ξέρω κατά πόσο είναι σωστό να γίνονται ταυτόχρονα χωρίς απρόοπτα. Το έχω ακούσει ότι γιατροί τα κάνουν μαζί αυτά τα δύο. Εγώ απλώς διαφωνώ για τους λόγους που παρέθεσα με βάση λεγόμενα άλλων παιδιάτρων.

σε κανενα απο τα δυο παιδια δ καναμε διπλα εμβολια,μου φαινεται αρκετα "βαρυ" ,κ μπερδεμα να προσεχεις παρενεργειες απο διαφορα εμβολια.οσο ελαφρια κ να ειναι,ποσο μαλλον αυτα τα δυο

Ακολουθούσατε οδηγίες γιατρού ή το λέγατε εσείς ότι δε θέλετε ταυτόχρονη χορήγηση; Πάντως το priorix tetra είναι mmr κ varivax μαζί κ το δίνουν πολλοί γιατροί. Δεν ξέρω κορίτσια, εγω αν ήμουν γιατρός κ έλεγα κάτι κ οι γονείς χωρίς να είναι γιατροί με αμφισβητούσαν θα ξινιζα λίγο να πω την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι την εμπιστεύομαι την παιδίατρο μας σε γενικές γραμμές κ μου έχει δώσει δείγματα ότι γενικά είναι από τους πολύ μετριοπαθείς παιδιατρους. Μπορεί όντως να είναι καλύτερα να γίνονται χώρια τα εμβόλια αλλά φαντάζομαι για να επιτρέπεται κ η ταυτόχρονη χορήγηση κατι θα παίζει με τους χρόνους επώασης που δεν την καθιστά απαγορευτική.

Ας πούμε, δε μας προτείνει πολλαπλά εμβόλια όπου υπάρχουν μεμονωμένα τα στελέχη. Rotateq καθολου κ bexsero ακόμα όχι για να μην επιβαρυνθεί με τρεις δόσεις πχ. Δε μου έχει δωσει λόγο να την αμφισβητήσω έως τώρα πάντως, τι να πω.

Επεξεργάστηκαν by Lenia16

πρίν από 20 λεπτά , Lenia16 είπε:

Ακολουθούσατε οδηγίες γιατρού ή το λέγατε εσείς ότι δε θέλετε ταυτόχρονη χορήγηση; Πάντως το priorix tetra είναι mmr κ varivax μαζί κ το δίνουν πολλοί γιατροί. Δεν ξέρω κορίτσια, εγω αν ήμουν γιατρός κ έλεγα κάτι κ οι γονείς χωρίς να είναι γιατροί με αμφισβητούσαν θα ξινιζα λίγο να πω την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ότι την εμπιστεύομαι την παιδίατρο μας σε γενικές γραμμές κ μου έχει δώσει δείγματα ότι γενικά είναι από τους πολύ μετριοπαθείς παιδιατρους. Μπορεί όντως να είναι καλύτερα να γίνονται χώρια τα εμβόλια αλλά φαντάζομαι για να επιτρέπεται κ η ταυτόχρονη χορήγηση κατι θα παίζει με τους χρόνους επώασης που δεν την καθιστά απαγορευτική.

Ας πούμε, δε μας προτείνει πολλαπλά εμβόλια όπου υπάρχουν μεμονωμένα τα στελέχη. Rotateq καθολου κ bexsero ακόμα όχι για να μην επιβαρυνθεί με τρεις δόσεις πχ. Δε μου έχει δωσει λόγο να την αμφισβητήσω έως τώρα πάντως, τι να πω.

Το τετραδυναμο έτσι κ αλλιώς τα περιέχει όλα. Αν κάνατε αυτό τότε της ανεμοβλογιάς ήταν μέσα. Το varivax + mmr είναι δύο διαφορετικά εμβόλια  που πολλοί γιατροί το σπάνε με μήνα διάφορα. Με οδηγίες γιατρού λειτουργώ αλλά αν για κάποιο εμβόλιο έχω μια επιφύλαξη η φόβο  ίσως με διακριτικότητα  έλεγα μια αποψη. Ο σωστός γιατρός οφείλει να σεβαστεί αν του προτείνω να αφήσει περιθώριο (θα πληρωθεί στην τελική) . Δεν είναι θέμα αμφισβήτησης της επιστημονικότητας του αλλά ανησυχία του γονιού. Εγώ θα ψάχνομαι μετά ...εκείνος οχι, στην καλύτερη θα παραπέμψει στο νοσοκομείο να βρουν εκεί άκρη.

Συνήθως οι γιατροί εξετάζουν το οικογενειακό περιβάλλον για κάποια εμβόλια προαιρετικά όπως το πχ  rotateq  και εκείνοι τα προτείνουν στους γονείς. Για το συγκεκριμένο εμβόλιο λόγω της καθημερινης τριβής με τέτοιους ιούς από τον άντρα μου έπρεπε να το κάνει το μωρό νωρίς και όλες τις δόσεις. Το πρότεινε και ο γιατρός φυσικά. Προτίμησα εννοείται τις 2 μέρες διάρροιας από το αφήσω το παιδί ακάλυπτο και να τρέχω μετά! Ότι αλλάζει ο τρόπος προσέγγισης του γιατρού δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός στην δουλειά του , ούτε η εξέταση ενός φόβου του γονιού θα ληφθεί ως αμφισβήτηση. Αυτή είναι και η δουλειά των γιατρών να συζητούν , να εξηγούν, να προειδοποιούν και να δίνουν το παρόν άμεσα  όποτε χρειαστεί.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...