Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με την νονα!

sweety**

Recommended Posts

πρίν από 7 λεπτά , marakiz είπε:

Εμένα αν πέθαινε η νονά μου είτε όταν ήμουν μικρή είτε τώρα θα μου κόστιζε  πολύ, όπως θα μου κόστιζε για κάθε δικό μου άνθρωπο που αγαπώ. Και δεν με καθοδηγεί  που έχω γίνει η ίδια μαμά, όμως χαίρομαι αφάνταστα που ακόμα μιλάμε κάποιες φορές στο τηλέφωνο κι αν βρεθεί η ευκαιρία συναντιόμαστε κιόλας. Ακόμα με καμαρώνει, ακόμα με αγαπάει, ακόμα είμαστε σημαντική η μία για την άλλη.

Υπερβολές για σένα λοιπόν νινάκι και σεβαστό, δεν είναι όλες οι σχέσεις σημαντικές για όλους τους ανθρώπους.

η γυναικα αυτη θα ηταν καλη μαζι σου οτι σχεση κ να ειχατε αν δηλαδη δεν ηταν νονα σου δεν θα την αγαπουσες. 

ετυχε απλα να ταιριαζετε ητε ηταν φιλη απλη των γονιων σου ειτε θεια σου ειτε νονα σου.

η λεξη νονα δεν ειναι αυτη που καθορισε την σχεση σας αυτο δεν εχεις καταλαβει. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 298
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Just now, vicky86 είπε:

κ η επαφη με τις νονες μας η κουμπαρες μας δ ειναι μονο το πασχα για τη λαμπαδα,αλλα γενικα υπαρχει ενδιαφερον

εννοειτε αλλα αν η νονα δεν συννοειτε με τους γονεις στα πιο απλα δεν χρειαζετε να το ζοριζεις ουτε να τσακωθεις. 

νονους διαλεγεις δικους σου φιλους οχι φιλους του παιδιου σου. αν κατι παει στραβα δεν χρειαζετε να τσακωθεις ουτε να το αναλυσεις παραπανω γιαυτο κ η λυση να βρουν καποιον αλλο καλο φιλο για δευτερο νονο κ δεν χαθηκε κ ο κοσμος. 

κ ομως εχει διαφορα,δ ειναι η προσφωνηση

η νονα της μεγαλης ειναι κ θεια της,οχι αδερφη μου

οποτε ειναι κ θεια του ανηψιου μου,κ του γιου μου.η σχεση που εχει με την κορη μου ειναι τελειως διαφορετικη

αν τελικα δ κουμπαριαζαμε,ναι θα ηταν μια αγαπημενη θεια,αλλα φανταζομαι οτι θα αφηναμε πιο ευκολα την αποσταση να παρεμβει.τωρα σαν νονα επιδιωκει να ερχεται πιο συχνα

το ιδιο κ με την φιλη που βαφτισε τον μικρο

οπως εγω νοιαζομαι για τα παιδια των φιλων που μενουμε μακρια,αλλα δ μου ειναι ευκολο να πηγαινουμε να τους βλεπαμε,αν βαφτιζα καποιο απο αυτα σιγουρα ομως θα πηγαινα πιο συχνα

συμφωνω οτι ο νονος ειναι φιλος του γονιου(αν κ παλαιοτερα ηταν ο νονος του γονιου η το παιδι του νονου του γονιου,σαν εθιμοτυπικο),οχι του παιδιου

αλλα ειναι ενα προσωπο,που αν υπαρχει η θεληση,κ καλως εχοντων των πραγματων,θα ειναι στη ζωη του παιδιου,αν οχι σαν πνευματικος γονιος,σαν ενας ακομη θειος/θεια,χωρις να υπαρχει πραγματικα η συγγενεια

πρίν από 7 λεπτά , vicky86 είπε:

κ ομως εχει διαφορα,δ ειναι η προσφωνηση

η νονα της μεγαλης ειναι κ θεια της,οχι αδερφη μου

οποτε ειναι κ θεια του ανηψιου μου,κ του γιου μου.η σχεση που εχει με την κορη μου ειναι τελειως διαφορετικη

αν τελικα δ κουμπαριαζαμε,ναι θα ηταν μια αγαπημενη θεια,αλλα φανταζομαι οτι θα αφηναμε πιο ευκολα την αποσταση να παρεμβει.τωρα σαν νονα επιδιωκει να ερχεται πιο συχνα

το ιδιο κ με την φιλη που βαφτισε τον μικρο

οπως εγω νοιαζομαι για τα παιδια των φιλων που μενουμε μακρια,αλλα δ μου ειναι ευκολο να πηγαινουμε να τους βλεπαμε,αν βαφτιζα καποιο απο αυτα σιγουρα ομως θα πηγαινα πιο συχνα

συμφωνω οτι ο νονος ειναι φιλος του γονιου(αν κ παλαιοτερα ηταν ο νονος του γονιου η το παιδι του νονου του γονιου,σαν εθιμοτυπικο),οχι του παιδιου

αλλα ειναι ενα προσωπο,που αν υπαρχει η θεληση,κ καλως εχοντων των πραγματων,θα ειναι στη ζωη του παιδιου,αν οχι σαν πνευματικος γονιος,σαν ενας ακομη θειος/θεια,χωρις να υπαρχει πραγματικα η συγγενεια

κοιτα νομιζω δεν θα αφηνατε την αποσταση να σας επιρεασει. κανετε καλη παρεα κ αυτο θα εμενε αν ηταν να μην μεινει θα εμφανιζοταν η νονα μονο χριστουγεννα πασχα. 

εμενα του ανιψιου μου οι νονοι μενουν μακρια αλλα παντα ερχοντουσαν να δουν το ζευγαρι κ σε ασχετες φασεις γιατι περνανε καλα μαζι. 

οι επισκεψεις ειναι ακριβως οι ιδιες οπως κ πριν δηλαδη δεν επιδιωκουν κατι με το ζορι για το παιδι. πχ αν δεν μπορουν το πασχα απλα θα στειλουν την λαμπαδα κ θα ερθουν καποια αλλη στιγμη οχι μονο για το παιδι γιατι παντα ερχοντουσαν για τους φιλους τους. 

Διαφημίσεις

1 hour ago, ninaki80 είπε:

παιδια η βαφτιση ειναι για τους γονεις κ καθαρα τους γονεις! οι γονεις πιστευουν στη ορθοδοξια το μωρο δεν το ενδιαφερει καθολου αν ηταν βουδιστες. 

ειναι καθαρα μια πραξη πιστης των γονιων κ γινετε οπως γουσταρουν οι γονεις καλως η κακως οι γονεις ειναι το αλφα κ το ωμεγα στην βαφτιση. 

οπως κ να το κανουμε ο ρολος της νονας ειναι καθαρα η φιλια η συνενενοηση κ η αγαπη με τους γονεις. ουτε καθοδηγητρια ειναι του μωρου ουτε θα το ανθρεψει ουτε τιποτα απο ολα αυτα. φιλη των γονιων θα ειναι παντα που θα την αγαπανε αλλα κ ισως με τα χρονια κ να χαθουνε οπως γινετε με παρα πολλες φιλιες. το παιδι δεν θα συγκλονιστει αν καποια στιγμη οι γονεις του χαθουν με την νονα του ουτε θα τραυματιστει ψυχολογικα.... τα αλλα ολα ειναι θεωριες για ρομαντικους κ υποκριτες. 

οταν οι γονεις δεν μπορουν να συνενοηθουν με την νονα τοτε καλο ειναι κατι να γινει. το να τσακωθεις κ να διωξεις την νονα ειναι κατι που σιγουρα μετα θα το μετανιωσεις γιατι ειναι ακραιο. το να βρεις κ αλλη λυση ειναι κατι που μπορει να σου λυσει τα χερια κ οι σχεσεις να γινουν ακομα καλητερες. 

Δεν έχεις εντελως άδικο έτσι όπως το θέτεις, προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα της εκκλησίας, πιστεύω στο Θεό με ένα δικό μου τροπο κ συμφωνώ στο ότι πλέον κανενας νονος ούτε καθοδηγεί ούτε είναι σίγουρο οτι θα διατηρήσει σχέσεις με το βαφτιστηρι του κ με τους κουμπάρους κ δεν έγινε κ τπτ αλλα δεν μπορείς να ξεκινάς με αυτό το σκεπτικό! Κ η δική μας νονά είναι μακριά κ φυσικά πιο κοντινοί μας φίλοι ασχολούνται περισσότερο με το παιδί κ τους νιώθει πιο κοντά της από ότι τη νονά προς το παρόν τουλάχιστον κ αυτό το ήξερα κ δε με απασχολεί. Όταν κουμπαριαζεις με έναν άνθρωπο τον τιμας κ σε τιμά αντίστοιχα κ η φιλία περνάει σε άλλο επιπεδο. Έτσι το βλέπω εγω, ίσως είμαι ονειροπόλα.

Ωστόσο, το ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταντήσει όλα τα μυστήρια κοινωνικά γεγονότα κ πηγες κουτσομπολιού δε σημαίνει ότι πρεπει να χάνεται το αρχικό νόημα τους. Κανονικά είθισται οι γονείς να βλέπουν τα βαφτιστικά την ημέρα της βάπτισης κ να μην έχουν κανένα λόγο στην επιλογή τους. Όντως μπορεί να έχεις καλή σχέση με κάποιον κ χωρίς να είναι νονός σου απλά όταν ένας άνθρωπος βαφτίζει αναλαμβάνει εν γνώσει του μια υποχρέωση να βρίσκεται στη ζωή ενός παιδιού με διάφορους τρόπους. Αν δεν θέλει ή νιώθει ότι δεν μπορεί καλύτερα να μην το κάνει. Είναι άλλο να τύχει να τσακωθείς ή να χαθείς μελλοντικά κ άλλο να ξεκινας εκ των προτέρων με λάθος βάσεις.

@ninaki80Συμφωνώ με την τελευταία σου φράση αν και επιμένω για ακόμα μια φορά ότι εχει συζητηθεί και εχει απορριφθεί.Το να βάλεις σωνει κ ντε κ αλλον νονο δεν είναι κομψό πως να το κάνουμε..

Και εμένα πέθανε ο νονος μου οταν ήμουν 10 χρονών κ μου είχε στοιχίσει πάρα πολύ..Και όχι για τα δώρα,αυτό το είχε αναλάβει η θεία μου και πότε μα ποτέ δε με ένοιαξε...Ξέρεις τι με στεναχώρησε πιο πολύ (πέρα απο την απώλεια) ότι ξαφνικά έχασα κ τη νονά μου..Συνειδητοποίησα ότι δε με έπαιρνε καν τηλ για να δει τι κάνω..Ενώ απο την άλλη βλέπω τη νονά της αδελφής μου,που παρά το γεγονός ότι κάποια στιγμή είχε παρεξηγηθεί με τη μαμά μας,ήταν πάντα εκεί για την αδελφή μου!!Την έπαιρνε τηλ. ρωτούσε αν είναι καλά,αν χρειάζεται κάτι,αν της έχει λείψει να πάνε μια βόλτα..Με τη βαφτιστήρα μου πλέον και εμείς μένουμε σε άλλην πόλη και παρ'όλα αυτά το παιδί ξέρει ότι είμαι πάντα δίπλα του,στα καλά κ στα κακά.Την αγαπάω πάρα πολύ και της παρέχω απεριόριστη ηθική και συναισθηματική συμπαράσταση..Πότε δε με κοίταξε στα χέρια,προς τιμή της,ούτε καν όταν ήταν παιδάκι.Δε μου έχει ζητήσει τπτ ποτέ και όταν βρει τα σκούρα με παίρνει τηλ.

"νονά έχω αυτό"

"Νονά μου έλειψες,ποτέ θα έρθεις;"

"Δε θέλω τπτ,θέλω μόνο να σε δω"

"σ'αγαπάω νονά"

Αυτό σημαίνει νονός!!!!Δεν είναι αυτός που εμφανίζεται καθε Πάσχα και Χριστούγεννα με μια τσάντα δώρα και μετά τπτ...

Αυτο θα πρέπει να αναρωτηθεί η sweety..Θα το προσφέρει αυτό στο παιδί της;;;Αν ναι θα βρεθεί μια λύση,αλλιώς δεν έχει νόημα..

μα κ εμεις πηγαινουμε να δουμε τους φιλους,δ εχουμε κουμπαρεψει αν κ θα θελαμε,αλλα ειναι μακρια κ βλεπομαστε ζητημα μια φορα το χρονο,αν ομως πραγματι ημουν νονα σε ενα παιδακι απο αυτα,θα προσπαθουσα για παραπανω

επισης συμφωνω οτι ενας δευτερος νονος ισως να ελυνε το θεμα,αλλα εχει πει κ η νονα οτι δ θελει.κ ειναι κ πολυ λογικο.το θεμα θελει αρκετη αναλυση λογω του οτι υπηρχε καλη φιλια,αν δ υπηρχε θα ηταν πολυ πιο ευκολο να ξεμπερδεψουν(αναλυση κ σκεψη απο τη θεματοθετρια,οχι εμας)

πρίν από 2 λεπτά , Lenia16 είπε:

Δεν έχεις εντελως άδικο έτσι όπως το θέτεις, προσωπικά δεν είμαι ιδιαίτερα της εκκλησίας, πιστεύω στο Θεό με ένα δικό μου τροπο κ συμφωνώ στο ότι πλέον κανενας νονος ούτε καθοδηγεί ούτε είναι σίγουρο οτι θα διατηρήσει σχέσεις με το βαφτιστηρι του κ με τους κουμπάρους κ δεν έγινε κ τπτ αλλα δεν μπορείς να ξεκινάς με αυτό το σκεπτικό! Κ η δική μας νονά είναι μακριά κ φυσικά πιο κοντινοί μας φίλοι ασχολούνται περισσότερο με το παιδί κ τους νιώθει πιο κοντά της από ότι τη νονά προς το παρόν τουλάχιστον κ αυτό το ήξερα κ δε με απασχολεί. Όταν κουμπαριαζεις με έναν άνθρωπο τον τιμας κ σε τιμά αντίστοιχα κ η φιλία περνάει σε άλλο επιπεδο. Έτσι το βλέπω εγω, ίσως είμαι ονειροπόλα.

Ωστόσο, το ότι τα τελευταία χρόνια έχουν καταντήσει όλα τα μυστήρια κοινωνικά γεγονότα κ πηγες κουτσομπολιού δε σημαίνει ότι πρεπει να χάνεται το αρχικό νόημα τους. Κανονικά είθισται οι γονείς να βλέπουν τα βαφτιστικά την ημέρα της βάπτισης κ να μην έχουν κανένα λόγο στην επιλογή τους. Όντως μπορεί να έχεις καλή σχέση με κάποιον κ χωρίς να είναι νονός σου απλά όταν ένας άνθρωπος βαφτίζει αναλαμβάνει εν γνώσει του μια υποχρέωση να βρίσκεται στη ζωή ενός παιδιού με διάφορους τρόπους. Αν δεν θέλει ή νιώθει ότι δεν μπορεί καλύτερα να μην το κάνει. Είναι άλλο να τύχει να τσακωθείς ή να χαθείς μελλοντικά κ άλλο να ξεκινας εκ των προτέρων με λάθος βάσεις.

μα σε αυτο συμφωνω οταν η νονα δεχτει αναλαμβανει μια υποχρεωση κυριως απεναντι στους φιλους της γιαυτο ειναι σημαντικο κ να συμφωνησει με την μαμα.

τωρα αν δεν συμφωνει δεν χρειαζετε ουτε να τσακωθουν αλλα ουτε κ να μην βρουν αλλο ενα καλο φιλο να τιμησουν κ να περασουν κ καλητερα. 

πρίν από 1 λεπτό , ninaki80 είπε:

μα σε αυτο συμφωνω οταν η νονα δεχτει αναλαμβανει μια υποχρεωση κυριως απεναντι στους φιλους της γιαυτο ειναι σημαντικο κ να συμφωνησει με την μαμα.

τωρα αν δεν συμφωνει δεν χρειαζετε ουτε να τσακωθουν αλλα ουτε κ να μην βρουν αλλο ενα καλο φιλο να τιμησουν κ να περασουν κ καλητερα. 

μαλλον θα τσακωθουν ομως,γτ δ υπαρχει συνεννοηση

αν της πει να μην γινει νονα,η βαλουν κ εναν ακομη,φοβαμαι οτι θελωντας κ μη θα χαλασουν οι σχεσεις

Διαφημίσεις

πρίν από 6 λεπτά , vicky86 είπε:

μα κ εμεις πηγαινουμε να δουμε τους φιλους,δ εχουμε κουμπαρεψει αν κ θα θελαμε,αλλα ειναι μακρια κ βλεπομαστε ζητημα μια φορα το χρονο,αν ομως πραγματι ημουν νονα σε ενα παιδακι απο αυτα,θα προσπαθουσα για παραπανω

επισης συμφωνω οτι ενας δευτερος νονος ισως να ελυνε το θεμα,αλλα εχει πει κ η νονα οτι δ θελει.κ ειναι κ πολυ λογικο.το θεμα θελει αρκετη αναλυση λογω του οτι υπηρχε καλη φιλια,αν δ υπηρχε θα ηταν πολυ πιο ευκολο να ξεμπερδεψουν(αναλυση κ σκεψη απο τη θεματοθετρια,οχι εμας)

ε μα αυτο προσπαθω να πω οτι δε χρειαζετε να τσακωθει με την νονα ουτε να της πει ακριβως ολες τις αληθειες για να σωσει τις σχεση της η να τσακωθει μια κ καλη μαζι της. 

μπορει απλα να βρει λυση που δεν θα προσβαλει κανεναν ουτε θα γινει μεσανατολικο ουτε θα υπεραναλυθει ως πυλωνας μιας τελειας σχεσης φιλιας κτλ. 

αν της πει κατι ασχετο για αιτιολογια δευτερου νονου ουτε θα τσακωθουν ουτε τιποτα ανωτερα βια ουτε που θα το αναλυσουν.

Επεξεργάστηκαν by ninaki80

πρίν από 2 λεπτά , ninaki80 είπε:

ε μα αυτο προσπαθω να πω οτι δε χρειαζετε να τσακωθει με την νονα ουτε να της πει ακριβως ολες τις αληθειες για να σωσει τις σχεση της η να τσακωθει μια κ καλη μαζι της. 

μπορει απλα να βρει λυση που δεν θα προσβαλει κανεναν ουτε θα γινει μεσανατολικο ουτε θα υπεραναλυθει ως πυλωνας μιας τελειας σχεσης φιλιας κτλ.

για μενα αυτο δ ειναι ενδειξη πραγματικης φιλιας.κ δ θα ηθελα να μου το κανει φιλη παιδικη απο το σχολειο,ποσο μαλλον η κουμπαρα μου που με εχει παντρεψει,θα ηθελα ολη την αληθεια

καμια σχεση δ ειναι τελεια.αλλα με ειλικρινια κ συμβιβασμους μππρουν να ξεπερασουν τα οποια προβληματα

4 hours ago, Elfer said:

Αν πραγματικά θέλει όμως να βρει μια λύση θα την βρει.Στην χειρότερη πάει μαζί της να δει τι είναι αυτό που της προτείνει και αν δεν την καλύπτει το ξαναλέει κ επιμένει.Αλλά στο κάτω κάτω δεν απορρίπτεις κάτι χωρίς να το έχεις δει...Ναι ακόμα κ αν είναι απο τη λαϊκή.Είπαμε με την προϋπόθεση οτι πραγματικά θέλεις να κρατήσεις αυτή τη σχέση..ειδάλλως δεν έχει νοημα να το συζητάμε..

μαζι της δεν εχω παει η αληθεια ειναι,αλλα μου εδειξε μεσω φωτογραφιας που ειχε παει η ιδια,τετοια ρουχαλακια εχει ο μικρος μου στο σπιτι,του ειχα παρει μερικα απο τζαμπο!!αλλα δεν θεωρω οτι ειναι για βαφτιση τα ρουχα του ταζμπο τουλαχιστον ακομα δεν εχω δει κατι αναλογο!!

Συμφωνουσα εξ αρχής να είσαι ειλικρινής απέναντι της και αν τελικά καταλήξεις ότι δεν θέλεις να σου βαφτίσει το παιδί θα της εξηγήσεις ακριβώς τους λόγους για αυτή την απόφαση με όμορφο τρόπο. Ίσως με μια κουβέντα ειλικρινή απέναντι της διορθωθεί η κατάσταση , ίσως καταλάβει ότι κάπου και εκεινη σκέφτηκα λάθος.

Γενικά όμως πέρα από αυτά που έχεις αναφέρει  διακρίνω από την αρχή μεγάλη ασυμφωνία και προβληματισμό που θα πρέπει να εξετάσεις και να ζυγίσεις την σχέση σού.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής αν η κολλητή μου που θα μου βάφτιζε το παιδί μου έκανε επειδειξη αγορών(ξαναλέω δικαιώματα και μπράβο του καθένα να αγοράζει για τον εαυτό του ότι επιθυμεί χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανένα) και υπόδειξη "ακριβής" διοργάνωσης ενώ για το παιδί μου δηλώνει ότι θα βρει ότι πιο φτηνό υπάρχει ,όχι γιατί δεν έχει αλλά γιατί έτσι θέλει, θα με έκαναν να ξανασκεφτώ λίγο σοβαροτερα αν υπάρχει η ίδια αυτοεκτίμηση στην φιλία μας. Και ο λόγος δεν θα είναι ότι θα δώσει 5,10,100 αλλά η νοοτροπία της ξεπετας της! Προσπαθώ να βρω μια δικαιολογία για εκείνη μήπως ως πρωτάρα δεν γνωρίζει αλλά σε προηγούμενο ποστ ανέφερες ότι για τον ανηψιού της ήθελε να είναι όλα τέλεια! 

Δεν έχω να προσθέσω κάτι ουσιαστικό στη συζήτηση, αλλά μια που αναφέρθηκε η ¨εγκατάλειψη" από τους νονούς, κι επειδή το έχω ζήσει, είναι άσχημο, Οι νονοί μου έχουν ακόμα καλές σχέσεις με τους γονείς μου και δεν μπορώ να πω ότι με ξέχασαν, απλώς μέσα στις πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις τους (καριερίστες και οι δύο) κάπου έχασαν την μπαλα (με τα δικά τους παιδιά πρώτα πρώτα) οπότε δεν είχα κάθε χρόνο ούτε προσωπική επαφή. Δεν μιλώ για τα δώρα, ως ένα σημείο έστελναν αλλά κάπου όταν τελείωνα το δημοτικό νομίζω περιορίστηκαν κι αυτά - μου έκαναν βέβαια αργότερα κάποια πολυ καλά σε διάφορες περιστάσεις. Αλλά ακόμα και έφηβη θυμάμαι μια ζήλια όταν η αδερφή μου έπαιρνε τα πασχαλινά δώρα και τη λαμπάδα και γενικά είχε επαφή με τη νονά της. Τώρα βέβαια μου φαίνεται αστείο που το λέω, ολόκληρη γαϊδούρα να ζηλεύω τη μικρή αδερφή μου, κι εξάλλου αργότερα ο νονός μου με υποστήριξε πολύ στις σπουδές και τα μεταπτυχιακά και επαγγελματικά θέματα, κάτι δλδ πολύ πιο ουσιώδες από τα δώρα, και πλέον έχουμε πιο τακτική επικοινωνία λόγω των κοινών επιστημονικών ενδιαφερόντων. Αλλά για την ψυχολογία του παιδιού, η απουσία του νονού, και η φυσική απουσία, αλλά καλώς ή κακώς και τα δώρα /  η λαμπάδα, είναι κάτι που μένει και χτυπάει άσχημο. Γι' αυτό, αν όντως η νονά που διάλεξε η κοπέλα είναι τόσο μυστήρια, καλό θα ήταν να κάνουν μια ανοιχτή συζήτηση για αυτά τα θέματα ουσίας αντί να αναλώνονται στα ψώνια από τη λαϊκή - που ειλικρινά δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχει ειπωθεί αυτό έτσι, νομίζω ότι με κάτι πείσμωσε η άλλη και το λέει αυτό. 

Διαφημίσεις

πρίν από 16 λεπτά , sweety** είπε:

μαζι της δεν εχω παει η αληθεια ειναι,αλλα μου εδειξε μεσω φωτογραφιας που ειχε παει η ιδια,τετοια ρουχαλακια εχει ο μικρος μου στο σπιτι,του ειχα παρει μερικα απο τζαμπο!!αλλα δεν θεωρω οτι ειναι για βαφτιση τα ρουχα του ταζμπο τουλαχιστον ακομα δεν εχω δει κατι αναλογο!!

Έχει και βαφτιστικά ρούχα το τζάμπο;;;; Για φορμακια ,πιτζαμακια ήξερα! Νιώθω ότι ο εγκέφαλος μου θα κάνει εκτόξευση και θα πιάσει σελήνη... 

2 ώρες πρίν, ninaki80 είπε:

η γυναικα αυτη θα ηταν καλη μαζι σου οτι σχεση κ να ειχατε αν δηλαδη δεν ηταν νονα σου δεν θα την αγαπουσες. 

ετυχε απλα να ταιριαζετε ητε ηταν φιλη απλη των γονιων σου ειτε θεια σου ειτε νονα σου.

η λεξη νονα δεν ειναι αυτη που καθορισε την σχεση σας αυτο δεν εχεις καταλαβει. 

Όχι σε καμία περίπτωση δεν θα ήταν το ίδιο αν δεν ήταν νονά μου.  Έχει καλή σχέση με την αδερφή μου,  όμως καμία σχέση με μένα κι ούτε τα λένε ακόμα. Επίσης εγώ ως νονά δεν θα είχα σε καμία περίπτωση την ίδια σχέση με το βαφτισιμιό μου μιας και τυχαίνει να είναι παιδί φίλου του άντρα μου.  Θα είχαμε καλές σχέσεις αλλά ως εκεί,  τώρα μετά το γιο μου είναι προτεραιότητα μου. Επίσης η νονά του δικού μου γιου είναι τόσο πολυάσχολη που θα τον αγαπούσε σίγουρα όμως σε καμιά περίπτωση δεν θα έβρισκε χρόνο να τον δει όπως τώρα ούτε θα είχαν ήδη μια τόσο καλή σχέση.  Πιθανολογώ πως λόγω θανάτου της νονάς σου (ή μπορεί και όχι) δεν το έχεις ζήσει βιωματικά και δεν ξέρεις τι υπέροχη,  ξεχωριστή σχέση μπορεί να δημιουργηθεί ανάμεσα σε νονό και βαφτιστήρι γι αυτό και την απαξιώνεις κάπως.  

1 ώρα πρίν, Lenia16 είπε:

. Όταν κουμπαριαζεις με έναν άνθρωπο τον τιμας κ σε τιμά αντίστοιχα κ η φιλία περνάει σε άλλο επιπεδο. Έτσι το βλέπω εγω, ίσως είμαι ονειροπόλα.

Ονειροπόλα κι εγώ λοιπόν!  

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Υποκειμενικα είναι όλα άλλωστε οι σχέσεις δοκιμάζονται και σε βάθος χρόνου τα δεδομένα στη ζωή των ανθρώπων αλλάζουν για κάποιο λόγο! Το ιδανικό θα είναι ο νονός νονά να είναι όπως ορίζει και ο ρόλος του ένας πνευματικός γονιός που θα ασχολείται με το παιδί και αντίστοιχα εκείνο σε διάφορες φάσης της ζωής του θα καταφεύγει σε εκείνον. Όμως δεν συμβαίνει πάντα έτσι. Μιας και πιάσαμε τους νόνους ,εγώ είχα την ίδια νονά με τον μπαμπά μου ήταν φίλη της γιαγιάς μου και έτσι όταν η γιαγιά γέννησε τον μπαμπά τον βάφτισε η νονά μας και αντίστοιχα όταν έγινα εγώ βάφτισε και εμένα. Λαμπάδες ,δώρα κτλ δεν είδα ποτέ σαν παιδί από την νονά ,όλα οι γονείς μου , από την μια ήταν κάτοικος εξωτερικού και από την άλλη ήταν μεγάλη σε ηλικία ! Ήταν όμως καλή γυναίκα με χιούμορ! Παρόλο που σαν παιδί στεναχωριομουν που τα άλλα παιδάκια είχαν κάποια υποτυπώδη δωράκια από την νονά του και εγώ τίποτα  από εκείνη, μόνο από γονείς. Όταν μεγάλωσα κράτησα τις καλές στιγμές μαζί της, όταν έφυγε από την ζωή τις καλύτερες!!

Εγώ πάλι τώρα ως νονά αξιολογοντας κάποια πράγματα και με την δυνατοτητα που έχω προσπαθώ να τα συνδυάσω όλα προς το βαπτιστηρι μου! Ο χρόνος θα δείξει!

5 ώρες πρίν, vicky86 είπε:

κ στο κατω κατω,δ ειναι υποχρεωμενη η νονα να ρωτησει τη μαμα τι να παρει.αλλοι νονοι πανε ψωνιζουν κ τα δειχνουν κατευθειαν στη βαφτιση

Αυτό πάντως, πράγματι. Ο ενας μου ο γιος, οταν βαφτιστηκε είδαμε τα ρούχα στην εκκλησία, ήταν πανάκριβα και μία απλή ερώτηση θα είχε γλυτώσει πολύ κόπο και χρήμα από τη νονά, γιατί πέραν ότι δεν ήταν καθόλου του γούστου μας και σε καμία περίπτωση δε θα τα ξαναφοράγαμε στο παιδί, τα μισά δεν τα έβαλε ούτε στη βάφτιση, γιατί ήταν ζεστά, σε πολλά κομμάτια, και το παιδί έκλαιγε και τελικά έβαλε με το ζόρι το πουκαμισάκι και γιλέκο και σακάκι που είχε το σετ απλά έμειναν στο κουτί, αφόρετα για πάντα.

Προφανώς δε θύμωσα με τη νονά, ούτε παρεξηγήθηκα, πιο πολυ στεναχωρέθηκα που για καλό πήγε και τελικά απλά ξοδεύτηκε χωρίς λόγο.

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως η νονά τρολαρει για κάποιο λόγο. Δεν ξέρω τι σχέσεις έχετε δούναι και λαβείν τοσα χρόνια σε υλικά η τι συζητήσεις έχουν παίξει σε επίπεδο πολυτέλειας και λαϊκής σε επιλογές εκατέρωθεν αλλά εμένα μου κάνει φάση "σου λέω λαϊκή για να κόψω αντιδράσεις". Κανείς δεν είναι τόσο αφελής να διαλαλεί τις "φτωχές" επιλογές του στο θέμα κουμπαριά εκτός αν θέλει να πατήσει κάλο! Λάθος φυσικά αλλά.. 

Κράτα το

Κράτα το

πρίν από 1 λεπτό , λουκουμαδάκι είπε:

Εγώ συνεχίζω να πιστεύω πως η νονά τρολαρει για κάποιο λόγο. Δεν ξέρω τι σχέσεις έχετε δούναι και λαβείν τοσα χρόνια σε υλικά η τι συζητήσεις έχουν παίξει σε επίπεδο πολυτέλειας και λαϊκής σε επιλογές εκατέρωθεν αλλά εμένα μου κάνει φάση "σου λέω λαϊκή για να κόψω αντιδράσεις". Κανείς δεν είναι τόσο αφελής να διαλαλεί τις "φτωχές" επιλογές του στο θέμα κουμπαριά εκτός αν θέλει να πατήσει κάλο! Λάθος φυσικά αλλά.. 

Πόσο δούναι και λαβείν μπορεί να έχουν δύο φίλες στο θέμα λαϊκής; Άντε να έχουν πάει παρέα να ψωνίσουν τίποτα...άντε η μία να πήρε κάποιο δώρο στην άλλη από εκεί οκ. Όσο τρολ και να είσαι όταν οι μέρες περνούν και η οργάνωση απαιτεί κάποιο χρόνο εκ μέρους όλων κόβεις την πλάκα και επανέρχεσαι στην πραγματικότητα. Προσπερνάει ότι έχει συμβεί και στέκεται με ένα επίπεδο αντάξια των περιστάσεων της νονας...δεν τρολαρεις σε βάρος ενός μωρού που δεν σου φταίει κάτι. Δεν πανικοβαλλεις τους γονείς μήπως τα ρούχα του παιδιού είναι ένα φορμακι με ζωγραφισμένα γραβατα στο πανω μέρος  και παντελόνι -ζωνη στο κατω.Αποδέχτηκε την προταση της νονας για τους γονείς και για το μωρό! Πάντως μην το λες αρκετοί άνθρωποι έχουν τέτοιες λογικές και δεν τους φαίνεται μάλιστα....

πρίν από 11 λεπτά , Dust pink είπε:

Πόσο δούναι και λαβείν μπορεί να έχουν δύο φίλες στο θέμα λαϊκής; Άντε να έχουν πάει παρέα να ψωνίσουν τίποτα...άντε η μία να πήρε κάποιο δώρο στην άλλη από εκεί οκ. Όσο τρολ και να είσαι όταν οι μέρες περνούν και η οργάνωση απαιτεί κάποιο χρόνο εκ μέρους όλων κόβεις την πλάκα και επανέρχεσαι στην πραγματικότητα. Προσπερνάει ότι έχει συμβεί και στέκεται με ένα επίπεδο αντάξια των περιστάσεων της νονας...δεν τρολαρεις σε βάρος ενός μωρού που δεν σου φταίει κάτι. Δεν πανικοβαλλεις τους γονείς μήπως τα ρούχα του παιδιού είναι ένα φορμακι με ζωγραφισμένα γραβατα στο πανω μέρος  και παντελόνι -ζωνη στο κατω.Αποδέχτηκε την προταση της νονας για τους γονείς και για το μωρό! Πάντως μην το λες αρκετοί άνθρωποι έχουν τέτοιες λογικές και δεν τους φαίνεται μάλιστα....

φυσικά δεν εννοώ πήγα λαϊκή σου πήρα πορτοκάλια πήγες κολωνάκι μου πήρες chloè! εννοώ ότι στα τόσα χρόνια φιλίας δεν ξέρω πως έχει αντιμετωπιστεί η οικονομική δυνατότητα της νονας τι σχόλια έχουν γίνει κατά καιρούς για τις όποιες επιλογές και των δύο ακόμα και σε άσχετες αγορές ή και τι σχολιάστηκε στην προηγούμενη κουμπαριά του γάμου. όλο αυτό το προκλητικό, εγώ στα καλύτερα το παιδί από τη λαϊκή έχει άλλο υπόβαθρο πιστεύω.

Κράτα το

Κράτα το

παντως sweety πρεπει να περνας ζορικα με τις ετοιμασιες της βαφτισης,μια η μελλουσα νονα,μια τα πεθερικα

πραγματικα δ μπορω να καταλαβω γτ δ μπορειτε να συνεννοηθειτε ειστε φιλες χρονια.οποτε πιστευω ξερει η μια την αλλη κ μιλατε ανοιχτα

πες της ξεκαθαρα,θα ηθελα κτ λιγο πιο επισημο να ψωνισεις για τα ρουχα του μωρου,μια κ ο μπαμπας,η μαμα,η νονα θα φορανε καλα ρουχα.αλλιως αν ειναι παμε ολοι με φορμες κ μην παμε κομμωτηριο.οχι κτ υπερβολικο,ενα υφασματινο παντελονι,ενα πουκαμισο κ ενα παπουτσακι οχι σπορτεξ

πραγματικα ειναι πολυ περιεργη η επιμονη της,κ γενικα η σταση της,οποτε θα σκεφτομουν οτι υπαρχει κτ βαθυτερο κ θελει ψαξιμο

Γεια σου και απο μένα... Δεν διάβασα τι σου έγραψαν και τα υπολοιπα κορίτσια αλλά θα σου οω την γνώμη μου.  

Η φιλη σου οικονομικά δεν είναι καλά ; 

Κοιτά Συμφωνώ με όσα λες διότι αν δεν μπορούσε οικονομικά να βάφτιση το παιδακι σου δεν θα σου έλεγε ναι.  Το να της προτιεις να την βοηθησεις με μερικά έξοδα ; 

Ίσως να ηταν δυο οι νονοί που θα βαφτίσουν το παιδάκι σου ; 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...