Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με την νονα!

sweety**

Recommended Posts

πρίν από 7 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Θα επιμεινω : @sweety**Τι ειναι σημαντικο για σενα; Να ενωθειτε ακομη περισσοτερο με ενα ηδη πολυ κοντινο σου προσωπο ή η αξια των καρατιων ενος σταυρου και αν το φορεμα θα ειναι μακης τσελιος; Αν απαντησεις στον εαυτο σου σε αυτην την απλη ερωτηση εχεις βρει τη λυση του προβληματος σου.

Η αποψη μου ειναι οτι αν δινεις πραγματικη αξια στο μυστηριο και θελεις να λεγεσαι "χριστιανος", τοτε ακομη και ξυλινο σταυρο να σου παρει η νονα δεν θα εχεις προβλημα. Η βαφτιση δεν γινεται για να σου μεινουν σουβενιρ τα ρουχα, τα παπουτσια, οι μπομπονιερες και ο σταυρος, αλλα για να επελθει "καθαρση" στην ψυχη του ατομου. Παρ'ολο που δεν ενστερνιζομαι τις θρησκευτικες αντιληψεις (οχι τις χριστιανικες, αυτα δηλαδη που διεδιδε ο Χριστος) τα εχω ψαξει αρκετα και θεωρω οτι εχω μια ολοκληρωμενη προσωπικη αποψη επι του θεματος. Κακα τα ψεματα τοσο ο θρησκευτικος γαμος, οσο και η βαφτιση εχουν μετατραπει σε παρτυ και εχει χαθει η πραγματικη αξια. Ο καθενας βασιζομενος σε αυτα που εχει ζησει και τις αποψεις που εχει σχηματισει μπορει να πραττει οπως θελει. Αλλα αν θελουμε χρυσο σταυρο, συγνωμη αλλα προσβαλλουμε τον ιδιο τον Χριστο και αυτα που υποστηριζει ο χριστιανισμος.  Δεν τα γραφω για να προσβαλλω κανεναν, αλλα για να δειξω την υποκρισια που υπαρχει στο θεμα της θρησκειας αλλα και της προσωπικης πιστης του καθενος.

Αυτός ειναι μηδενισμός.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 298
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

πρίν από 3 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Που είναι αυτή η λαϊκή με βαφτιστικα; :shock:

πως εχει αν πας σε παζαρι η στην αγια βαρβαρα βρισκεις μια χαρα βαφτιστικα μαιμου με 50 ευρω

πρίν από 2 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Πτωχό μου μυαλό παιρνει λιγο απο λιγο απο κεί και τα βαφτίζεις βαφτιστικά!!! Με οδηγία προςοχη Εύφλεκτο !!!

πρίν από 4 λεπτά , λουκουμαδάκι είπε:

Μακάρι να υπήρχε...θα πηγαίναμε αν είχε καλά κομμάτια ,δεν είναι ντροπή! Προφανώς η νονά θέλει στην λαϊκή να βρει ξεχωριστά τα κομμάτια... Βαπτιστικά πάντως δεν έχου οι λαϊκές...τα κινέζικα έχουν κάτι που μοιάζουν..αλλά φόρεμα σκέτο όχι και τα υπόλοιπα...

πρίν από 2 λεπτά , ninaki80 είπε:

πως εχει αν πας σε παζαρι η στην αγια βαρβαρα βρισκεις μια χαρα βαφτιστικα μαιμου με 50 ευρω

οτι εχει ρουχα-παπουτσια,εχει

αλλα στα ρουχα που παιρνει ο νονος εχει κουτι,λαμπαδα,κερια,μπουκαλι για το βαζο,λαδοπανα εσωρουχα για το μωρο,πετσετα,σεντονι

εχει κ τετοια;

Διαφημίσεις

Just now, λουκουμαδάκι είπε:

Πραγματικά κ εγώ αναρωτιέμαι!

Εμάς πάντως η νονά μας που δεν είχε μια, έφτιαξε μόνη της το κουτί κ τη λαμπάδα, πήρε ένα φθηνό ρούχο με λαδοπανα, παρήγγειλε τα μαρτυρικά απτό ίντερνετ κ αγόρασε κ ένα σταυρό που ούτε με απασχόλησε πόσο κόστισε. Αν θέλω χρυσαφικά να φοράει η κόρη μου όταν μεγαλώσει της δίνω κ τα δικά μου ή της αγοράζω αν δεν της αρέσει ο βαφτιστικός σταυρός. Εμένα με βάφτισαν σε μοναστήρι φορώντας η νονά τζιν φούστα κ μετά φάγανε στην αυλή της μονής με πλαστικά πιάτα κ ποτήρια γιατί δεν υπήρχε τπτ άλλο εκεί κοντά. Με τη νονά μου νιώθω τόσο κοντά λες κ είμαστε αδερφές. Κ το σταυρό μου που είναι μασιφ χρυσός δεν τον έχω βάλει ούτε μια φορά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα λεφτά δεν κάνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα συμφωνήσω με τη @Sentir...natureza κ θα πω ότι αν έχει μεγαλύτερη σημασία το φαίνεσθαι από τα αισθήματα τότε έχεις βρει την απάντηση. Εγώ προσωπικά δε σε κατακρίνω @sweety** κ εμένα δε μου άρεσε το φόρεμα της μικρής μου αλλά δε με νοιάζει ιδιαίτερα. Απλά είναι κρίμα να τσακωθείς με μια φίλη που αγαπάς για έναν ευτελή λόγο. Πες της ότι προτιμάς να σου πάρει έναν καλό σταυρό κ τα ρούχα να τα πάρεις εσύ γιατί έχεις δει κάποια που σου αρέσουν κ δε θέλεις να την επιβαρύνεις. Εγώ αν ήμουν στη θέση της δε θα δεχομουν κ θα έκανα πίσω οπότε μπορεί μόνη της να σε βγάλει απτή δύσκολη θέση.

τα υπολοιπα ομως δ κοστιζουν περιπου 100€;εγω δ ειχα βρει φθηνοτερα.στο κατω κατω πριν λιγες μερες ειχε δεκαημερο προσφορων,θα μπορουσε να ψωνισει απο τωρα

προσωπικα δ θα ειχα προβλημα να παρει κουτι κλπ απο βαπτιστικα κ ενα αλλο φορεμα απλο

ασ παρει και οτι σταυρο θελει επιμενω αλλα αυτο που θελω ειναι να κρατησει και οχι να χαλασει διοτι ειναι ο βαφτιστικος του!!επισης και οτι ρουχα θελει απλα οχι απο την λαικη!θα βρει καλα ρουχα εκει;η νονα και κωμωτρια εχει κανονισει και μακιγιεζ και απο τωρα ψαχνει τα ρουχα της!!

3 minutes ago, Lenia16 said:

Πραγματικά κ εγώ αναρωτιέμαι!

Εμάς πάντως η νονά μας που δεν είχε μια, έφτιαξε μόνη της το κουτί κ τη λαμπάδα, πήρε ένα φθηνό ρούχο με λαδοπανα, παρήγγειλε τα μαρτυρικά απτό ίντερνετ κ αγόρασε κ ένα σταυρό που ούτε με απασχόλησε πόσο κόστισε. Αν θέλω χρυσαφικά να φοράει η κόρη μου όταν μεγαλώσει της δίνω κ τα δικά μου ή της αγοράζω αν δεν της αρέσει ο βαφτιστικός σταυρός. Εμένα με βάφτισαν σε μοναστήρι φορώντας η νονά τζιν φούστα κ μετά φάγανε στην αυλή της μονής με πλαστικά πιάτα κ ποτήρια γιατί δεν υπήρχε τπτ άλλο εκεί κοντά. Με τη νονά μου νιώθω τόσο κοντά λες κ είμαστε αδερφές. Κ το σταυρό μου που είναι μασιφ χρυσός δεν τον έχω βάλει ούτε μια φορά. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι τα λεφτά δεν κάνουν τις διαπροσωπικές σχέσεις. Θα συμφωνήσω με τη @Sentir...natureza κ θα πω ότι αν έχει μεγαλύτερη σημασία το φαίνεσθαι από τα αισθήματα τότε έχεις βρει την απάντηση. Εγώ προσωπικά δε σε κατακρίνω @sweety** κ εμένα δε μου άρεσε το φόρεμα της μικρής μου αλλά δε με νοιάζει ιδιαίτερα. Απλά είναι κρίμα να τσακωθείς με μια φίλη που αγαπάς για έναν ευτελή λόγο. Πες της ότι προτιμάς να σου πάρει έναν καλό σταυρό κ τα ρούχα να τα πάρεις εσύ γιατί έχεις δει κάποια που σου αρέσουν κ δε θέλεις να την επιβαρύνεις. Εγώ αν ήμουν στη θέση της δε θα δεχομουν κ θα έκανα πίσω οπότε μπορεί μόνη της να σε βγάλει απτή δύσκολη θέση.

μα δε ειναι το θεμα αν του αρεσει η οχι ουτε εγω κοιταζω να μ αρεσει ο σταυροσ πχ!!εχω ακουσει πολλεσ φορεσ π εχει κοπει η αλυσιδα πχ επειδη ηταν ψευτικο στην πραγματικοτητα!!

πρίν από 1 λεπτό , sweety** είπε:

ασ παρει και οτι σταυρο θελει επιμενω αλλα αυτο που θελω ειναι να κρατησει και οχι να χαλασει διοτι ειναι ο βαφτιστικος του!!επισης και οτι ρουχα θελει απλα οχι απο την λαικη!θα βρει καλα ρουχα εκει;η νονα και κωμωτρια εχει κανονισει και μακιγιεζ και απο τωρα ψαχνει τα ρουχα της!!

Η κοπέλα αυτή ασχολείται με το παιδί σου; Ενδιαφέρεται αν είναι καλα; Είστε αγαπημένες φίλες ή συμμαθήτριες που συντηρούν μια φιλία; Μετά από κάποια χρόνια θα σε νοιάζουν ακόμα τα ρούχα που πήρε στη βάφτιση κ ας έχει μια φοβερή σχέση με το βαφτιστηρι της κ εσένα ή προτιμάς να έχεις τσακωθεί αλλά τα βαφτιστικά του στο κουτί να είναι μάρκας; Για να αξιολογήσεις ένα πρβλ που αντιμετωπίζεις τώρα πρέπει να το δεις με τα μελλοντικά σου μάτια. Ποσο σημαντικό θα είναι μετά από ένα χρόνο ή μετά από δέκα;

πρίν από 6 λεπτά , sweety** είπε:

εχω ακουσει πολλεσ φορεσ π εχει κοπει η αλυσιδα πχ επειδη ηταν ψευτικο στην πραγματικοτητα!!

Αν γίνει αυτό θα πας κ θα αγοράσεις μια καινούρια χρυσή αλυσίδα. Είσαι πολύ σίγουρη οτι αυτά που εσύ αγοράζεις είναι αληθινά; Εγώ νομίζω ότι γενικά τόσα χρόνια έχουν βρει κορόιδα κ θησαυριζουν στις πλάτες μας.

1 minute ago, Lenia16 said:

Η κοπέλα αυτή ασχολείται με το παιδί σου; Ενδιαφέρεται αν είναι καλα; Είστε αγαπημένες φίλες ή συμμαθήτριες που συντηρούν μια φιλία; Μετά από κάποια χρόνια θα σε νοιάζουν ακόμα τα ρούχα που πήρε στη βάφτιση κ ας έχει μια φοβερή σχέση με το βαφτιστηρι της κ εσένα ή προτιμάς να έχεις τσακωθεί αλλά τα βαφτιστικά του στο κουτί να είναι μάρκας; Για να αξιολογήσεις ένα πρβλ που αντιμετωπίζεις τώρα πρέπει να το δεις με τα μελλοντικά σου μάτια. Ποσο σημαντικό θα είναι μετά από ένα χρόνο ή μετά από δέκα;

δεν ζητησα να ειναι μαρκα τα ρουχα πρωτον!!!απλα καλα ρουχαλακια ζητησα!!οπως και η ιδια ηθελε να φορεσει καλα ρουχαλακια το ανηψακι της που βαφτιστικε ενα χρονο πριν για αυτο και βρηκαν νονα που φτιαχνει μονη της τετοια πραγματα!!εγω δεν παω να βρω νονο για αυτο τον λογο για αυτο και επελεξα αυτη αλλα θελω και το παιδι μου να ντυθει ομορφα!!

Διαφημίσεις

πρίν από 13 λεπτά , sweety** είπε:

μα δε ειναι το θεμα αν του αρεσει η οχι ουτε εγω κοιταζω να μ αρεσει ο σταυροσ πχ!!εχω ακουσει πολλεσ φορεσ π εχει κοπει η αλυσιδα πχ επειδη ηταν ψευτικο στην πραγματικοτητα!!

Εντάξει τι στάση ειναι αυτή; Να δίνεις για μακιγιάζ και κομμωτήριο και να κόβεις απο τα έξοδα του βαφτηστηριου;

Οσον αφορα την αλυσίδα οπως μου ειπε ένας χρυσοχόος όλες οι αλυσίδες κόβονται ακόμα και απο τα ρεο.....

Ασχετο τωρα αλλα μια φιλη μου πηγε και ψώνισε φόρεμα για ενα γάμο που μας είχαν καλέσει  280 ευρώ, και δώρο γάμου έβαλε 100 ευρώ. Εμενα μου χτύπησε πολυ ασχημα..... Εσεις το βρίσκετε λογικό;

Just now, Κάντι είπε:

Εντάξει τι στάση ειναι αυτή; Να δίνεις για μακιγιάζ και κομμωτήριο και να κόβεις απο τα έξοδα του βαφτηστηριου;

Οσον αφορα την αλυσίδα οπως μου ειπε ένας χρυσοχόος όλες οι αλυσίδες κόβονται ακόμα και απο τα ρεο.....

Ασχετο τωρα αλλα μια φιλη μου πηγε και ψώνισε φόρεμα για ενα γάμο που μας είχαν καλέσει  280 ευρώ, και δώρο γάμου έβαλε 100 ευρώ. Εμενα μου χτύπησε πολυ ασχημα..... Εσεις το βρίσκετε λογικό;

100€ για ενα φιλικο ζευγαρι δ μου φαινονται λιγα.280€ μου φαινονται πολλα για ενα φορεμα

καταλαβαινω πως το εννοεις,αλλα το φορεμα θα το βαλει κ σε αλλες περιστασεις

Η κοπέλα λέει κάτι αυτονόητο και έχει κάθε δικαίωμα γι αυτό ,θέλει το παιδί της να έχει από την βάπτιση του κάτι αξιοπρεπή που να το τιμούν (όχι σταυρούς καρατίων ούτε ρούχα με γαλλικές δαντέλες ) κάτι οικονομικό που να στέκεται...και προφανώς για να το ζητάει σημαίνει ότι γνωρίζει  αν η φίλη της μπορεί πραγματικά να ανταποκριθεί σε κάποια έξοδα. Δεν ειναι θέμα οικονομικής συνδιαλλαγής αλλά απλής λογικής . Στο κολλητό που είναι χάλια οικονομιμα και σου βαπτίζει το παιδί προφανώς και δεν ζητάς /απαιτείς/ περιμένεις τίποτα πέρα από τα συμβολικά και με μεγάλη χαρά!! Σε έναν φίλο  που δεν λέει ότι δεν έχω τίποτα ,που δεν δέχεται καμία προσφορά βοήθειας, δεν είναι ξεκάθαρος και υποτιμά άθελά του κάποια πράγματα το ζήτημα είναι πιο σύνθετο απ' όσο φαίνεται!

Σε βαπτισεις πριν 20-30-40 χρόνια τα πράγματα ήταν τελείως αλλιώς και είναι λάθος η σύγκριση.

πρίν από 3 λεπτά , Κάντι είπε:

Ήταν κοντινός, συγγενής,κολλητός ο μελλόνυμφος?? 280€ για φόρεμα μου φαίνονται αρκετά χρήματα...πόσο να βάλεις ένα καλό φόρεμα? 100€ τι σχέση είχε με το ζευγάρι?? Θεωρώ καλό πόσο.

Παντως @sweety** αν σε ενδιαφερει και εισαι Αθηνα ξερω μαγαζι με πολυ ωραια βαφτιστικα που περναγα απ'εξω τις προαλλες και ειχε ταμπελα "προσφορα πακετο βαφτισης 250 ευρω".

πρίν από 50 λεπτά , ninaki80 είπε:

μα δεν εχεις καταλαβει δεν θελει μαρκα η sweety ουτε θελει να παρει τα πιο ακριβα. προσφορες κοιταει κ η μαμα του παιδιου απλα δεν θελει να παρει ρουχα απο την λαικη που της προτεινει η νονα κ σταυρο απο ενεχυροδανηστηριο με 100 ευρω. 

Αφου δεν τα βρισκουν πουθενα, τοτε ψαχνει αλλο νονο. Εφοσον ειναι τοσο καλες φιλες, αν ειναι ειλικρινης μαζι της θα υπαρξει κατανοηση και θα μεινουν στην κουμπαρια του γαμου. Αληθεια, αναρωτιεμαι @sweety** αφου ειστε τοσα χρονια φιλες πως και δεν ειχες προβλεψει οτι θα διαφωνουσατε τοσο πολυ; 

πρίν από 47 λεπτά , Dust pink είπε:

Συμφωνούμε ότι σε όλα τα μυστήρια έχει χαθεί η ουσία αλλά πραγματικά ποιος το 2018 βαφτίζει το παιδί του με ξύλινο σταυρό και ιμάτιο;; 

Δεν θα απαντησω γιατι θα ανοιξει ο ασκος του Αιολου και θα εμβαθυνω σε ζητηματα που δυσκολα συζητιουνται σε ενα φορουμ, πισω απο εναν υπολογιστη, με ανθρωπους που δεν γνωριζεις. Ειμαι σιγουρη οτι θα δεχτω επιθεση πολλαπλων μετωπων:-D Eχει ξαναγινει στο φορουμ, μολις εμβαθυνεται λιγο η συζητηση και αγγιζονται ευαισθητα(ή απλα ακατανοητα/μη αντιληπτα) για καποιους θεματα να ξεκιναει ενας "τυφωνας". Γνωριζοντας λοιπον την καταληξη, θα αρκεστω στο να αφησω τον καθε ωριμο, ευφυη ανθρωπο του 2018 να αναρωτηθει εστω και λιγο για την αιτιολογια και αναγκαιοτητα της υπαρξης των θρησκειων, το πως εχουμε φτασει ιστορικα εν ετει 2018 να πιστευουμε ακομη σε αυτες, εστω κι αν δεν πιστευουμε πραγματικα σε αυτες αλλα στην εκσυγχρονισμενη εκδοχη τους (βλεπε Χριστουγεννα=Σατουρναλια, βαφτιση σε ποταμο με αξια μονο στο μυστηριο=βαφτιση σε ναο με καλοντυμενους καλεσμενους, φωτογραφους, λαμπαδες, μπομπονιερες, γλυκακια, κλπ). 

Επεξεργάστηκαν by Sentir...natureza

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , vicky86 είπε:

100€ για ενα φιλικο ζευγαρι δ μου φαινονται λιγα.280€ μου φαινονται πολλα για ενα φορεμα

καταλαβαινω πως το εννοεις,αλλα το φορεμα θα το βαλει κ σε αλλες περιστασεις

Αυτου του είδους τα φορέματα ειναι ψιλοκομμένα. Και στο λέω απο προσωπικη εμπειρια εχω 3-4 πολυ καλα ρούχα για πολυ κοντινούς γάμους βαφτίσεις που τα εχω βάλει μόνο μια φορα. Δεν ειναι εύκολο να εμφανιστείς σε κοινό κόσμο με την ίδια τουαλέτα.

πρίν από 3 λεπτά , Κάντι είπε:

Αυτου του είδους τα φορέματα ειναι ψιλοκομμένα. Και στο λέω απο προσωπικη εμπειρια εχω 3-4 πολυ καλα ρούχα για πολυ κοντινούς γάμους βαφτίσεις που τα εχω βάλει μόνο μια φορα. Δεν ειναι εύκολο να εμφανιστείς σε κοινό κόσμο με την ίδια τουαλέτα.

το φανταζομαι,κ για αυτο ακομη κ σε τοσο επισημα καλεσμετα εχω παρει πολυ φθηνοτερα.απο τη αλλη δ ημουν καλεσμενη κ σε καμια δεξιωση που απαιτουνταν

αλλα αφου τα διαθετει γτ να μην τα ξοδεψει για τον εαυτο της;

πρίν από 6 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Αφου δεν τα βρισκουν πουθενα, τοτε ψαχνει αλλο νονο. Εφοσον ειναι τοσο καλες φιλες, αν ειναι ειλικρινης μαζι της θα υπαρξει κατανοηση και θα μεινουν στην κουμπαρια του γαμου. Αληθεια, αναρωτιεμαι @sweety** αφου ειστε τοσα χρονια φιλες πως και δεν ειχες προβλεψει οτι θα διαφωνουσατε τοσο πολυ; 

Δεν θα απαντησω γιατι θα ανοιξει ο ασκος του Αιολου και θα εμβαθυνω σε ζητηματα που δυσκολα συζητιουνται σε ενα φορουμ, πισω απο εναν υπολογιστη, με ανθρωπους που δεν γνωριζεις. Ειμαι σιγουρη οτι θα δεχτω επιθεση πολλαπλων μετωπων:-D Επειδη, εχει ξαναγινει στο φορουμ, μολις εμβαθυνεται λιγο η συζητηση και αγγιζονται ευαισθητα(ή απλα ακατανοητα/μη αντιληπτα) για καποιους θεματα να ξεκιναει ενας "τυφωνας". Γνωριζοντας λοιπον την καταληξη, θα αρκεστω στο να αφησω τον καθε ωριμο, ευφυη ανθρωπο του 2018 να αναρωτηθει εστω και λιγο για την αιτιολογια και αναγκαιοτητα της υπαρξης των θρησκειων, το πως εχουμε φτασει ιστορικα εν ετει 2018 να πιστευουμε ακομη σε αυτες, εστω κι αν δεν πιστευουμε πραγματικα σε αυτες αλλα στην εκσυγχρονισμενη εκδοχη τους (βλεπε Χριστουγεννα=Σατουρναλια). 

Πράγματι μιλάς για ασκό του Αιολου.

Ας περιοριστεί η συζήτηση στην αξιοπρεπή εμφάνιση.

πρίν από 8 λεπτά , Sentir...natureza είπε:

Δεν θα απαντησω γιατι θα ανοιξει ο ασκος του Αιωλου και θα εμβαθυνω σε ζητηματα που δυσκολα συζητιουνται σε ενα φορουμ, πισω απο εναν υπολογιστη, με ανθρωπους που δεν γνωριζεις. Ειμαι σιγουρη οτι θα δεχτω επιθεση πολλαπλων μετωπων:-D Επειδη, εχει ξαναγινει στο φορουμ, μολις εμβαθυνεται λιγο η συζητηση και αγγιζονται ευαισθητα(ή απλα ακατανοητα/μη αντιληπτα) για καποιους θεματα να ξεκιναει ενας "τυφωνας". Γνωριζοντας λοιπον την καταληξη, θα αρκεστω στο να αφησω τον καθε ωριμο, ευφυη ανθρωπο του 2018 να αναρωτηθει εστω και λιγο για την αιτιολογια και αναγκαιοτητα της υπαρξης των θρησκειων, το πως εχουμε φτασει ιστορικα εν ετει 2018 να πιστευουμε ακομη σε αυτες, εστω κι αν δεν πιστευουμε πραγματικα σε αυτες αλλα στην εκσυγχρονισμενη εκδοχη τους (βλεπε Χριστουγεννα=Σατουρναλια). 

Επειδή το θέμα των θρησκειών δεν είναι καθόλου της παρούσης θα πω μόνο αναφορικά με τα Χριστουγεννα . Χριστός και Μίθρας περσικός θεός θρησκεία που βρήκε απήχηση στον ρωμαϊκό στρατό (τα γνωστά Χ που χαρασαν στο δέρμα) πρόδρομος του χριστιανισμού. Ημερομηνία γέννησης μεταξύ των δύο....25/12!!!!!

πρίν από 2 λεπτά , vicky86 είπε:

το φανταζομαι,κ για αυτο ακομη κ σε τοσο επισημα καλεσμετα εχω παρει πολυ φθηνοτερα.απο τη αλλη δ ημουν καλεσμενη κ σε καμια δεξιωση που απαιτουνταν

αλλα αφου τα διαθετει γτ να μην τα ξοδεψει για τον εαυτο της;

Γι αυτόν ακριβως τον λόγο το ανέφερα, μου φάνηκε οτι ηταν γυφτια ( προς Θεού δεν λέω οτι ειναι λίγα τα 100ευρω) γι αυτούς που την κάλεσαν, γιατι γενικως διαθέτει χρηματα. Μπορει να ειμαι εγω λάθος και δεν θέλω να καταχραστω το ξένο θεμα. Το ανέφερα για να δείξω οτι ειναι πολλές οι περιπτώσεις που κάποιος βάζει πρώτο τον εαυτό του.

πρίν από 9 λεπτά , Dust pink είπε:

Επειδή το θέμα των θρησκειών δεν είναι καθόλου της παρούσης θα πω μόνο αναφορικά με τα Χριστουγεννα . Χριστός και Μίθρας περσικός θεός θρησκεία που βρήκε απήχηση στον ρωμαϊκό στρατό (τα γνωστά Χ που χαρασαν στο δέρμα) πρόδρομος του χριστιανισμού. Ημερομηνία γέννησης μεταξύ των δύο....25/12!!!!!

Πραγματι βγαινουμε εκτος θεματος αλλα μιας που εγραψες για ομοιοτητα μεταξυ των δυο, θα πω μονο αυτο και θα το τελειωσω εδω: Αιγυπτιος Ωρος - Ιουδαιος Χριστος...

Το ότι έδωσε κάποια κοντά 300 ευρώ για να πάρει φόρεμα για γάμο λέγεται, ψώνιο, ματαιοδοξία, φιλαρέσκεια κλπ. Τα 100 ευρώ δώρο γάμου όμως δεν είναι σε καμιά περίπτωση γυφτιά. 

10 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

. Αληθεια, αναρωτιεμαι @sweety** αφου ειστε τοσα χρονια φιλες πως και δεν ειχες προβλεψει οτι θα διαφωνουσατε τοσο πολυ; 

Εύλογο ερώτημα πραγματικά!! 

10 ώρες πρίν, Sentir...natureza είπε:

Γνωριζοντας λοιπον την καταληξη, θα αρκεστω στο να αφησω τον καθε ωριμο, ευφυη ανθρωπο του 2018 να αναρωτηθει εστω και λιγο για την αιτιολογια και αναγκαιοτητα της υπαρξης των θρησκειων, 

Αγαπημένη μου sentir αποφεύγεις μεν να επεκταθείς, τη ρίχνεις τη σποντάρα σου όμως. :) 

Η δική μου άποψη είναι πως τον πρώτο λόγο στις επιλογές αγορών τον έχουν οι νονοί, ωστόσο συνεργάζονται και λίγο με τη μαμά.

Εγώ έδειξα στη νονά τι περίπου μου αρέσει και την άφησα να διαλέξει μόνη της. Μου έστειλε φώτο όμως να πάρει έγκριση. Από μόνη της, δεν της το ζήτησα εγώ. Με ρώτησε τι σταυρό προτιμάω και της είπα κάτι λιτό κι απέριττο. Απλά να μην χαλάσει μια περιουσία. Το σταυρό τον είδα στην εκκλησία κι ενώ της είχα πει παλιότερα σε συζήτηση πως ίσως να το προτιμούσα λευκόχρυσο, τον πήρε χρυσό. Δεν με πείραξε καθόλου.

Από την άλλη πλευρά και για να είμαι ειλικρινής, εφόσον θα έκανα ανοιχτή βάφτιση και δεν θα ήμασταν στην εκκλησία οι γονείς και οι νονοί μόνο, δεν θα ήθελα τα βαφτιστικά να είναι από τη λαϊκή. Ούτε και θα περίμενα βέβαια να χαλάσει ολόκληρο μισθό για μία βάφτιση. Θα ήθελα βασικά να μπορούμε να συνεννοηθούμε, στο κάτω κάτω στενές φίλες είμαστε. Να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις, το θέλω του καθενός να είναι σεβαστό. Στο κάτω κάτω, η κουμπαριά είναι συγγένεια που διαλέγουμε να έχουμε. Αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε για ένα ρούχο τι στο καλό? Αν δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε τώρα, αργότερα τι θα γίνει? Θα κινδυνεύσει να μείνει χωρίς νονό το παιδί κι αυτό είναι ΑΔΙΚΟ. 

Το ότι θέλει να γίνει μόνη της νονά το καταλαβαίνω απόλυτα. Από το να φοβάται να μην μπει σε έξοδα γιατί ο άλλος δεν τα λογαριάζει, μέχρι το να θέλει να διαλέγει μόνη της τα δώρα, ακόμα και να μην χρειάζεται να πρέπει κάθε φορά να συνεννοηθεί με ένα άλλον άνθρωπο που δεν είναι ο σύντροφος της για κάθε θέμα που αφορά το πνευματικό της παιδί.

Κλείνοντας θέλω να υπερθεματίσω στο πόσο σημαντικό είναι η επιλογή νονού για το παιδί μας και πρέπει να προσέχουμε πάρα πάρα πολύ, διότι αυτή η σχέση μπορεί να είναι πολύ όμορφη και πολύ σημαντική στη ζωή ενός παιδιού.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαβασα τόσες πολλές απαντήσεις, έχω κάνει like σε αυτές που κινούνται στη δική μου αντίληψη..

Η βάπτιση είναι μία μέρα, μία μέρα αφιερωμένη στο παιδι που βαπτίζεται. Με τη θρησκευτική διάσταση ούτε εγώ έχω καλή σχέση, σέβομαι όμως όσους πιστεύουν και το αντιμετωπίζουν σαν "μυστήριο". Υπάρχουν και αυτοί που το αντιμετωπίζουν σαν πάρτι, σαν γλέντι, σαν ευκαιρία να διασκεδάσουν με την οικογένειά τους. Δεκτό και αυτό. Διαφωνώ με τη βάπτιση ως μέσο "επίδειξης" και προβολής, τότε χάνει όλο το νόημά της σαν βάπτιση.

Άρα, από τη στιγμή που διαλέγεις τη νονά με τα σωστά κατ' εμέ κριτήρια, δηλ κάποιο πρόσωπο αγαπητό στην οικογένεια, που εμπιστεύεσαι και ξέρεις ότι θα έχει καλή σχέση με το παιδί, θα πρέπει να σεβεσαι και τις επιθυμίες της. Δηλαδή, αφήνεις το μπάτζετ πάνω της (οι περισσότεροι γονείς πλέον συμβουλεύουν τους νονούς να μην ξοδέψουν πολλά). Την ενημερώνεις για το θέμα της βάπτισης, και πάλι προαιρετικά όμως, δηλ δεν της λές θέλω vintage ρούχα πχ, και τη ρωτάς ευγενικά αν χρειάζεται κάποια βοήθεια από εσένα, να προτείνεις, να ψάξεις στα μαγαζιά κλπ. (αν και αν είχε σκοπό να σε συμβουλευτεί θα το έκανε από μόνη της εξ αρχής). Και το να επιμένεις σε δεύτερο νονό αφού δεν το δέχεται, θεωρώ ότι δεν είναι ευγενικό.

Ενδεικτικά εγώ όταν έγινα νονά ξόδεψα 700 για όλα, ο σταυρός ήταν ωραιότατος, απλά τον βρήκα σε προσφορά σε ιντερνετικό κατάστημα, ρουχαλάκια που τα φόρεσε όλο το χειμώνα το παιδί, όπως και παπούτσια.

Τώρα, για να είμαι ειλικρινής, αν ήμουν στη θέση σου, δεν θα μου άρεσαν τα ρούχα από τη λαϊκή, αλλά δεν θα έλεγα τίποτα, ίσα ίσα θα την ευχαριστούσα και θα τα φορούσα στο παιδί μόνο εκείνη τη μέρα. Για το σταυρό δεν θα είχα πρόβλημα γιατί τον θεωρώ συμβολικό.

Διάβασα κι εγώ όλες τις σελίδες του θέματος, το στριφογύρισα στο μυαλό μου, το έφερα από εδώ το έφερα από εκεί....όπως και να το δω....σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να δικαιολογήσω αγορά βαφτιστικών από την λαϊκή!!!!

Στην εποχή που ανθούν οι βιοτεχνίες, που βρίσκεις ωραιότατα παιδικά ρούχα στα ZARA και στα H&M, δεν γίνεται να ψωνίσεις για το βαφτιστήρι σου από την λαϊκή, πώς να το κάνουμε!!!

Αντιλαμβάνομαι την οικονομική ανάγκη, προσωπικά έχω χαρίσει αφόρετα και αχρησιμοποίητα πράγματα των παιδιών μου σε κοπέλα που θα γινόταν νονά και δεν μπορούσε το κορίτσι να διαθέσει πολλά χρήματα, το θεωρώ απείρως πιο έντιμο να ζητήσεις βοήθεια ώστε να εξασφαλίσεις για το βαφτιστήρι σου κάτι όμορφο και ποιοτικό για αυτή την ιδιαίτερη μέρα, παρά να κλείσεις κομμώτρια και μακιγιέζ για τον εαυτό σου και να ψωνίσεις βαφτιστικά από το καλάθι!

Σε όλη την ιστορία αυτή, δεν μπορώ τη νοοτροπία του ψάχνω το φθηνότερο και στην ανάγκη παίρνω από τα πανέρια. Εάν υπάρχει οικονομικό θέμα θα έπρεπε η νονά να το έχει δηλώσει εξαρχής, ώστε να βρεθεί κάποια λύση. Καλώς ή κακώς, θα υπάρχουν έξοδα και στο μέλλον. Θα ψάχνει πάντα τη φθηνότερη λύση, αγνοώντας ας πούμε άλλες παραμέτρους; (πχ ποιότητα, διαχρονικότητα κτλ) Εγώ πιστεύω ότι δεν είναι οικονομικό το θέμα. Είναι θέμα νοοτροπίας... Ορισμένοι ψάχνουν συνειδητά συνέχεια προσφορές ή εξευτελιστικές τιμές μην κοιτώντας οτιδήποτε άλλο.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...