Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

προβλημα με την νονα!

sweety**

Recommended Posts

Μετά από 9 σελίδες με αντικρουομενα μήνυματα, που για να είμαι ειλικρινής τις διάβασα και τις 9 με πολύ ενδιαφέρον, θα πω μόνο: άρα καλά κάνω και δεν θα βαφτισω την μικρή μου να μην έχω τέτοια τρεχαματα!! 

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και με πάρει και εμένα η μπάλα :) είπα απλά να ελαφρύνω λίγο το κλίμα! 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 298
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Είμαι και εγώ της άποψης του ενός νονού. Δε θα σας πω ότι είμαι τόσο ρομαντική ώστε να αναμένω απαραίτητα την πνευματική καθοδήγηση του παιδιού από το νονό , πιστεύω ωστόσο στη μοναδικότητα της σχέσης. Και δεν το λέω από καλή εμπειρία με το νονό μου, το αντίθετο θα έλεγα, ο νονός μια που βάφτισε μια που εξαφανίστηκε. Ίσως και γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι η επιλογή νονού είναι σοβαρή υπόθεση και δεν αξίζει να αντιμετωπίζεται με το στυλ "έχουμε νονό αλλά αν θες και εσύ έλα να γίνετε δύο". 

Πάντως κορίτσια δε νομίζετε ότι έχει πλάκα που συζητάμε για την πιθανότητα να ζητήσουν 2 ή περισσότεροι να μας βαφτίσουν το παιδί και εμείς να μην ξέρουμε τι να κάνουμε; Με αυτά που βλέπω γύρω μου, τη σήμερον ημέρα υπάρχουν γονείς που ψάχνουν νονό με το τουφέκι :-P

πρίν από 57 λεπτά , Chrysoum είπε:

Μετά από 9 σελίδες με αντικρουομενα μήνυματα, που για να είμαι ειλικρινής τις διάβασα και τις 9 με πολύ ενδιαφέρον, θα πω μόνο: άρα καλά κάνω και δεν θα βαφτισω την μικρή μου να μην έχω τέτοια τρεχαματα!! 

Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ και με πάρει και εμένα η μπάλα :) είπα απλά να ελαφρύνω λίγο το κλίμα! 

Δεν ξέρεις πόσο σε ζηλεύω!!!

πρίν από 53 λεπτά , Anna3011 είπε:

Είμαι και εγώ της άποψης του ενός νονού. Δε θα σας πω ότι είμαι τόσο ρομαντική ώστε να αναμένω απαραίτητα την πνευματική καθοδήγηση του παιδιού από το νονό , πιστεύω ωστόσο στη μοναδικότητα της σχέσης. Και δεν το λέω από καλή εμπειρία με το νονό μου, το αντίθετο θα έλεγα, ο νονός μια που βάφτισε μια που εξαφανίστηκε. Ίσως και γι αυτό το λόγο θεωρώ ότι η επιλογή νονού είναι σοβαρή υπόθεση και δεν αξίζει να αντιμετωπίζεται με το στυλ "έχουμε νονό αλλά αν θες και εσύ έλα να γίνετε δύο". 

Πάντως κορίτσια δε νομίζετε ότι έχει πλάκα που συζητάμε για την πιθανότητα να ζητήσουν 2 ή περισσότεροι να μας βαφτίσουν το παιδί και εμείς να μην ξέρουμε τι να κάνουμε; Με αυτά που βλέπω γύρω μου, τη σήμερον ημέρα υπάρχουν γονείς που ψάχνουν νονό με το τουφέκι :-P

Καλά όταν λέμε πνευματική καθοδήγηση στις μέρες μας εγώ εννοώ έναν ενήλικα που το παιδί εμπιστεύεται πέρα απο τους γονείς και μπορεί να μιλήσει άνετα για όλα τα θέματα χωρίς να κριθεί αλλα να του δωθει μια καθοδήγηση.Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό να το κάνει κ κάποιος θείος πχ ή ένας απλός φίλος.Όμως στο παιδί ακούγεται διαφορετικά η λέξη νονός.Είναι μια ανιδιοτελής σχέση αγάπης κ εμπιστοσύνης απο ενα μη συγγενικό πρόσωπο.Τον επιλέγεις ουσιαστικά για συγγενή σου.

πρίν από 21 λεπτά , Elfer είπε:

Καλά όταν λέμε πνευματική καθοδήγηση στις μέρες μας εγώ εννοώ έναν ενήλικα που το παιδί εμπιστεύεται πέρα απο τους γονείς και μπορεί να μιλήσει άνετα για όλα τα θέματα χωρίς να κριθεί αλλα να του δωθει μια καθοδήγηση.Θα μπορούσε κάλλιστα αυτό να το κάνει κ κάποιος θείος πχ ή ένας απλός φίλος.Όμως στο παιδί ακούγεται διαφορετικά η λέξη νονός.Είναι μια ανιδιοτελής σχέση αγάπης κ εμπιστοσύνης απο ενα μη συγγενικό πρόσωπο.Τον επιλέγεις ουσιαστικά για συγγενή σου.

Αχ έτσι ακριβώς! 

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

1 hour ago, Elfer είπε:

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Αυτό που περιγράφεις μου ακούγεται ιδανικό και αν το δω να συμβαίνει με την κόρη μου και το νονό της θα είμαι πολύ χαρούμενη. Εμένα μου έλειψε αυτή η σχέση, όχι για τα δώρα (οι γονείς μου αντικαθιστούσαν το νονό με δώρα που επέλεγα μάλιστα η ίδια) αλλά για αυτή την επαφή που έβλεπα να έχουν οι φίλοι μου με τους νονούς και εγώ δεν την είχα.

πρίν από 11 λεπτά , Anna3011 είπε:

Με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνη. Αυτό που περιγράφεις μου ακούγεται ιδανικό και αν το δω να συμβαίνει με την κόρη μου και το νονό της θα είμαι πολύ χαρούμενη. Εμένα μου έλειψε αυτή η σχέση, όχι για τα δώρα (οι γονείς μου αντικαθιστούσαν το νονό με δώρα που επέλεγα μάλιστα η ίδια) αλλά για αυτή την επαφή που έβλεπα να έχουν οι φίλοι μου με τους νονούς και εγώ δεν την είχα.

Ομοιοπαθουσα κ ίσως γι'αυτό έχω κ αυτές τις απόψεις.. :)

13 hours ago, Loyloy said:

Καλημέρα.παρακολουθω το θέμα σου και όλο λε ω να γράψω και στο τέλος δεν γράφω.εγω Έχω αρνηθεί να βαφτισω λόγω οικονομικού γτ Δεν μπορούσα να πάρω αυτά που ηθελα και σύμφωνα με τη δική μου άποψη ηθελ α βα πάρω στο μωρό.πραγματα που θα μείνουν και ας μην τα ξαναβάλει.ειναι κάτι που κρατάει το παιδί για ενθύμιο και τα ρούχα και το σταυρό.καλυτερα θα είναι να της μιλήσεις στα ίσα και ξεκάθαρα.οτι θες κάτι καλύτερο και να ψάξετε μαζί για οικονομικά πακετα.αν νευριασει τότε σημαίνει ότι δεν το νιώθει πραγματικά.Παραπανω ρώτησε κάποια κοπέλα τι σχέση έχει με το παιδί σου η μελλοντική νονα?ασχολείται παίζει μαζί του?το βλέπει συχνά?το παιδί την θέλει?ειναι βασικά κι αυτά να ξερει ς.

εχουμε μιλησει πααρα πολλεσ φορεσ στα ισα!!αλλα δεν δεχεται τιποτα παρα περα!!!η σχεση με το παιδι δεν ειναι συχνη!!ο λογοσ φανταζομαι ειναι οτι δεν εχουμε χρονο και οι δυο για να βρεθουμε!αυτη εχει την δουλεια εγω και παιδι και δουλεια!!

Επεξεργάστηκαν by sweety**

πρίν από 7 λεπτά , sweety** είπε:

εχουμε μιλησει πααρα πολλεσ φορεσ στα ισα!!αλλα δεν δεχεται τιποτα παρα περα!!!η σχεση με το παιδι δεν ειναι συχνη!!ο λογοσ φανταζομαι ειναι οτι δεν εχουμε χρονο και οι δυο για να βρεθουμε!αυτη εχει την δουλεια εγω και παιδι και δουλεια!!

παντως σημερα στα τζαμπο δ ειδα βαπτιστικα,μονο για θαλασσα κλπ:eek:

της εχεις πει στα ισια,οτι δ μου αρεσουν τα ρουχα που κοιτας,θα ηθελα κτ καλυτερο για το μωρο;κ επιμενει οτι θα τα βαλει μια φορα μονο οποτε θα παρει απο λαικη;της εχεις πει οτι αυτο ειναι κτ που σε στεναχωρει πολυ;

αν τελικα επιμενει ως που σκεφτεσαι να το φτασεις;να μην γινει νονα;ακομη κ αν χαλασει η φιλια σας;

αν σκεφτεσαι κτ τετοιο καλο ειναι να της το πεις συντομα

Επεξεργάστηκαν by vicky86

Διαφημίσεις

11 minutes ago, vicky86 said:

παντως σημερα στα τζαμπο δ ειδα βαπτιστικα,μονο για θαλασσα κλπ:eek:

της εχεις πει στα ισια,οτι δ μου αρεσουν τα ρουχα που κοιτας,θα ηθελα κτ καλυτερο για το μωρο;κ επιμενει οτι θα τα βαλει μια φορα μονο οποτε θα παρει απο λαικη;της εχεις πει οτι αυτο ειναι κτ που σε στεναχωρει πολυ;

αν τελικα επιμενει ως που σκεφτεσαι να το φτασεις;να μην γινει νονα;ακομη κ αν χαλασει η φιλια σας;

αν σκεφτεσαι κτ τετοιο καλο ειναι να της το πεις συντομα

ναι της τα εχω πει στα ισιαα απο την πρωτη στιγμη!!!δεν εχ αποφασισει ακομα για το τι θα κανω!!νιωθω να ειμαι σε αδιεξοδο!!

23 hours ago, Dust pink said:

Καλά είναι και αστείο έως γραφικό το όλο θέμα! Αν συνεχίσει έτσι και τα πράγματα που κοίτα δεν σε ικανοποιούν θα πρέπει να μιλήσεις μαζί της σοβαρά και να βρείτε μια λύση. Και εσύ να γίνεις συγκεκριμένη και εκείνη να πάρει κάποιες αποφάσεις. Υπάρχει περίπτωση να σου κάνει πλάκα;

τοσοο καιρο πλακα?λεσ!!χαχ!!θα σας ενημερωσω παντως για την εξελιξη οταν μαθω και εγω!!! :P

πρίν από 36 λεπτά , sweety** είπε:

Έχω την αίσθηση ότι τα σημεία κοινής επαφής σας εκμηδενίζονται... Επαφή όχι τόσο στενή, επιμονή σε επιπόλαιες επιλογές άνευ ουσιαστικού λόγου, ανύπαρκτη ανταπόκριση, απαιτήσεις. Πραγματικά τώρα, θέλεις ειλικρινά την γυναίκα αυτή για νονά του παιδιού σου; Η εγκλωβιστηκες επειδή είχατε δεσμευτεί από την αρχή;

πρίν από 58 λεπτά , sweety** είπε:

Αγαπητή μου sweety η επαφή με κάποιον δεν είναι υποχρεωτικό να βασίζεται αποκλειστικά κ μόνο στη συνάντηση,ευτυχώς υπάρχουν κ τα τηλέφωνα.Εκτός αυτού εκείνη έχει μόνο τη δουλειά της,δε λεω μπορεί να δουλεύει 24/7,αλλά κάπου στο ενδιάμεσο θα μπορούσε να πετάγεται να βλέπει το εν δυνάμει βαφτιστήρι της αφου στο τηλ δεν μπορούν να μιλήσουν...Έστω ένα viber ρε παιδί μου στη χειρότερη..Εν πάση περίπτωση,αν θέλεις βρίσκεις το χρόνο.. Κάνε άλλη μια κουβέντα κ σκέψου τα όρια σου.

Εγώ μάλλον θα ξεκινούσα την κουβέντα κάνοντας λίγο χαβαλέ του στυλ "Οκ,το καταλαβαίνω ότι τόσο καιρό με βλέπεις πιεσμένη και με δουλεύεις για τα ρούχα κλπ,αλλά σε παρακαλώ δεν έχω άλλες αντοχές,ο χρόνος τελειώνει κλπ κλπ και θα ήθελα να δω τα ρούχα που έχεις επιλέξει ή σε τι προσανατολιζεσαι για να δω κ εγώ τα χρώματα του στολισμου...

Αν εξακολουθεί να προσπαθεί να σε πείσει ότι είναι πεταμένα λεφτά ωμά της λες ότι με την ίδια λογική τα δικα της ρούχα,το μακιγιάζ και το κομμωτήριο ειναι κ εκείνα πεταμένα λεφτά.

Δεν μπορείς να κινηθείς στο δικό της πλαίσιο αφού θα ήθελες κάτι καλύτερο για το παιδί διότι εσύ δεν το θεωρείς πεταμένα λεφτά αλλά μια ωραία ανάμνηση,ενα όνειρο που σου χαλάει.

Δωσ'της τελεσίγραφο.."Δε στο λέω εκβιαστικά αλλά αν δεν μπορούμε να βρούμε μια λύση δυστυχώς θα έρθουμε σε σύγκρουση λόγω διαφορετικών απόψεων κ δε θα ήθελα κάτι τόσο μικρό αλλά ταυτόχρονα σημαντικό για μένα να μας χαλάσει τη φιλία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια"

Προτεραιότητα έχει το παιδί κ θα ήθελα μέσα από τις φωτογραφίες κ το βίντεο να έχει μια ωραία εικόνα απο το μυστήριο διότι τώρα δεν καταλαβαίνει..."

Βάλε το παιδί μπροστά...Αν δεις ότι κ πάλι δεν,απλά της λες με ωραίο τρόπο ότι απο τη νονά περίμενα να έχει μια διαφορετική στάση απέναντι στο παιδί (όχι εσένα,το παιδί μπροστά) και δυστυχώς όσο με στεναχωρεί που το λέω θα ήθελα καλύτερη αντιμετώπιση.

πρίν από 58 λεπτά , sweety** είπε:

ναι της τα εχω πει στα ισιαα απο την πρωτη στιγμη!!!δεν εχ αποφασισει ακομα για το τι θα κανω!!νιωθω να ειμαι σε αδιεξοδο!!

τοσοο καιρο πλακα?λεσ!!χαχ!!θα σας ενημερωσω παντως για την εξελιξη οταν μαθω και εγω!!! :P

Μπορείς να της κάνεις εσύ πλακα...τύπου  Γιατί να ξοδευτεις καλή μου στην λαϊκή ,μπορούμε να βρούμε υπέροχα κομμάτια ακομη πιο φτηνά...έως τζάμπα...ναι ναι καλύτερα τζάμπα...δεν θα του βάλουμε τίποτα ! Τσιτσιδι για να κάνουμε και την διαφορά! Α...θέλουμε και σταυρό...τι;;;κινεζικό;;; Μην σε ξανακουσω να λες τρελές αγάπη μου! Αυτό κοστίζει μια περιουσία...Ένας σταυρός πλακιδίων με σχοινακι αρκούν! 

Συγγνώμη για το δικό μου τρολαρισμα αλλά δεν μπορωωω ......

9 ώρες πρίν, sweety** είπε:

Συγγνώμη βρε sweety, δηλαδή της λες, δεν θέλω κουμπάρα μου να είναι από τη λαϊκή τα ρούχα και τι σου λέει, δεν με ενδιαφέρει εγώ από εκεί θα τα πάρω? Είναι δυνατόν να είναι αυτή η συνομιλία δυο φίλων γυναικών που έχουν ήδη κουμπαριάσει και πάνε για δεύτερη κουμπαριά? Νιώθω πως κάτι λείπει από όλη την ιστορία, κάτι έχει ειπωθεί/προηγηθεί που ίσως δεν μας λες ή έχεις ξεχάσει η ίδια.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

14 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Καλά κάνεις χαχα ! Κι εγώ δεν σκόπευα να τα βαφτίσω αλλά έκανα το χατίρι των παππούδων. Βρες μόνο έναν νονό/νονά για τη μικρή σου, γιατί είναι ωραίο να έχει άλλον ενα σημαντικό άνθρωπο στη ζωή της, όχι για τα δώρα, αλλά εγω πιστεύω ότι οι νονοί εκτός από καλοί φίλοι ή συγγενείς των γονέων γίνονται και καλοί "φίλοι" των παιδιών.

Δεν τους βλέπω σαν πνευματικούς καθοδηγητές, αλλά σαν άτομα που δένονται με τα παιδιά μας, κάνουν παρέα, συζητάνε, μεγαλώνοντας μπορούν να αναπτύξουν σχέση εμπιστοσύνης.

Τα έχετε γράψει κι εσείς τόσο ωραία, το θέμα είναι καθαρά η οπτική γωνία του καθενός.

Άλλα ήταν τα στερεότυπα για τους νονούς παλαιότερα. Ο παππούς μου βάφτιζε παιδιά σε όλη την Ελλάδα γιατί είχε επαγγελματικές σχέσεις με τους γονείς και τις "σφράγιζαν" με κουμπαριά.

Τώρα δεν συμβαίνει αυτό. Άρα η κάθε οικογένεια έχει διαφορετικές προσδοκίες από τους νονούς των παιδιών.

Εγώ προσωπικά είμαι υπερευτυχισμένη που οι νονοί μας αγαπάνε τα παιδιά μου πραγματικά (η μία είναι φίλη, ο άλλος κοντινός συγγενής). Συζητάνε μαζί τους, ενδιαφέρονται, πηγαίνουν βόλτες, τα παιδιά μπορούν να πάνε να μείνουν στα σπίτια τους (οκ ο μικρός όχι ακόμη). Για μένα αυτά είναι ουσιώδη, και εγώ σαν νονά αυτά ελπίζω να καταφέρω.

Τώρα, στην περίπτωση της sweety σηκώνω τα χέρια ψηλά!!! Συμφωνώ με marakiz, κάτι δεν κολλάει, από την πολύ κοντινή φιλία - κουμπαριά που έχει δοκιμαστεί στα δύσκολα κλπ, μέχρι την σχεδόν πλήρη αδιαφορία μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός!

@sweety** μηπως απλα να παρεις τα πραγματα που σου αρεσουν μονη σου? αφου απο λογια δεν περνει αλλο νονο δεν θες να βρεις να της το φερεις πιο ηρεμα παρε οτι θες εσυ κ στην εκκλησια εσυ θα το ντυσεις το παιδακι βαλτου τα δικα σου ρουχαλακια κ καντης μια εκπληξη!!!

πρίν από 3 λεπτά , ninaki80 είπε:

@sweety** μηπως απλα να παρεις τα πραγματα που σου αρεσουν μονη σου? αφου απο λογια δεν περνει αλλο νονο δεν θες να βρεις να της το φερεις πιο ηρεμα παρε οτι θες εσυ κ στην εκκλησια εσυ θα το ντυσεις το παιδακι βαλτου τα δικα σου ρουχαλακια κ καντης μια εκπληξη!!!

Ο κακος χαμος στην εκκλησια.....

πρίν από 21 λεπτά , ZWH είπε:

Ο κακος χαμος στην εκκλησια.....

ε αφου δεν περνει απο λογια! η sweety αλλο νονο δε βρισκει να της το φερει πιο ανωδυνα να μην καταλαβει πολλα! δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη λυση! περνεις τα δικα σου κ ησυχαζεις!! 

@ninaki80 στη συζήτηση σου με τα κορίτσια δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωστό κ λάθος απλά διαφορετικές απόψεις που όλες είναι δεκτές γιατί αν όλος ο κόσμος συμφωνούσε μεταξύ του δεν θα υπήρχε λόγος συζήτησης!!! Στην προκειμένη περίπτωση έχω την ίδια γνώμη με τις υπόλοιπες... Δεν συμφωνω με την ύπαρξη 2 νονων εκτός κ αν ήταν συμφωνημένα απ την αρχή. Για μένα νονός γίνεται αυτός που είναι πιο κοντά στο ζευγάρι όχι οποιοσδήποτε απλά φίλος. Συν το ότι όταν κουμπαριαζεις σ κάνει την τιμή να βαπτίσει το παιδί σου όπως κ εσύ κάνεις την τιμή σε αυτόν. Οπότε δεν θα κουμπαριαζα με τον οποιονδήποτε απλά επειδή μόνο θέλει να βαπτίσει... Δλδ με ποιον τροπο θα τιμουσα τον νονο αν του ελεγα 2 μηνες πριν την βαπτιση οτι βρεθηκε κ αλλος υποψηφιος για τη θεση??? :-P Κ το να μην τον είχα σκεφτεί αρχικά κ να μ έκανε αργότερα την πρόταση σημαίνει ότι δεν είμαστε τόσο κοντά μεταξύ μας. Εγώ πχ έχω στο νου μου 2-3 άτομα που θα ήθελα αργότερα να μου βαπτισουν τα επόμενα παιδιά, δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κουμπαριασω με όλους αλλά αν τύχει το θέλω!

πρίν από 7 λεπτά , ninaki80 είπε:

ε αφου δεν περνει απο λογια! η sweety αλλο νονο δε βρισκει να της το φερει πιο ανωδυνα να μην καταλαβει πολλα! δεν νομιζω οτι υπαρχει αλλη λυση! περνεις τα δικα σου κ ησυχαζεις!! 

Σε όλη την συζήτηση λες ότι δεν χρειάζεται να ξεκαθαρίσει τα πράγματα η μητέρα με την νονά για να μην χαλάσουν οι σχέσεις.. Λες ότι με αυτόν τον τρόπο μετά θα συνέχιζαν να ήταν 2 καλές φίλες που θα έπιναν μαζί τον καφέ? Ή ότι δεν θα ξανά μιλούσαν ποτέ στη ζωή τους κ το μωρό θα έχανε τον νονό?? Καλύτερα δεν θα ήταν μία ειλικρινή συζήτηση? Αν όντως είναι πραγματικές φίλες με την συζήτηση όλα λύνονται

πρίν από 5 λεπτά , mama16 είπε:

@ninaki80 στη συζήτηση σου με τα κορίτσια δεν πιστεύω ότι υπάρχει σωστό κ λάθος απλά διαφορετικές απόψεις που όλες είναι δεκτές γιατί αν όλος ο κόσμος συμφωνούσε μεταξύ του δεν θα υπήρχε λόγος συζήτησης!!! Στην προκειμένη περίπτωση έχω την ίδια γνώμη με τις υπόλοιπες... Δεν συμφωνω με την ύπαρξη 2 νονων εκτός κ αν ήταν συμφωνημένα απ την αρχή. Για μένα νονός γίνεται αυτός που είναι πιο κοντά στο ζευγάρι όχι οποιοσδήποτε απλά φίλος. Συν το ότι όταν κουμπαριαζεις σ κάνει την τιμή να βαπτίσει το παιδί σου όπως κ εσύ κάνεις την τιμή σε αυτόν. Οπότε δεν θα κουμπαριαζα με τον οποιονδήποτε απλά επειδή μόνο θέλει να βαπτίσει... Δλδ με ποιον τροπο θα τιμουσα τον νονο αν του ελεγα 2 μηνες πριν την βαπτιση οτι βρεθηκε κ αλλος υποψηφιος για τη θεση??? :-P Κ το να μην τον είχα σκεφτεί αρχικά κ να μ έκανε αργότερα την πρόταση σημαίνει ότι δεν είμαστε τόσο κοντά μεταξύ μας. Εγώ πχ έχω στο νου μου 2-3 άτομα που θα ήθελα αργότερα να μου βαπτισουν τα επόμενα παιδιά, δεν ξέρω αν θα καταφέρω να κουμπαριασω με όλους αλλά αν τύχει το θέλω!

καλα εννοειτε οτι συζητηση κανουμε δεν ειπα σε κανενα πως θα βαφτισει απλα μιλαω σε σχεση με τον δικο μου κυκλο που δεν εχει τετοιες σκεψεις.

καλα κ εγω οποιονδηποτε δεν θα εβαζα για νονο οχι γιατι πιστευω οτι ο νονος ειναι καθοδηγητης κ φωστηρας του παιδιου μου απλα κ μονο γιατι ο νονος θελω να ειναι καλος φιλος κ να ταιριαζει με εμενα δεν θελω δηλαδη καποιον αγνωστο.

κ εγω εχω σκεφτει 3-4 ατομα για νονους δεν θα προτεινω σε ολους εννοειτε αλλα αν ερθει ενας απο αυτους τους 3-4 κ μου το ζητησει αφου εγω εχω προτεινει δεν θα το αρνηθω με αυτη την λογικη το λεω οτι αν καποιος καλος μου φιλος μου το ζητησει επιπλεον δεν θα το αρνηθω κ οχι οτι θα εβαζα εναν περαστικο να βαφτισει. 

πρίν από 5 λεπτά , ninaki80 είπε:

καλα εννοειτε οτι συζητηση κανουμε δεν ειπα σε κανενα πως θα βαφτισει απλα μιλαω σε σχεση με τον δικο μου κυκλο που δεν εχει τετοιες σκεψεις.

καλα κ εγω οποιονδηποτε δεν θα εβαζα για νονο οχι γιατι πιστευω οτι ο νονος ειναι καθοδηγητης κ φωστηρας του παιδιου μου απλα κ μονο γιατι ο νονος θελω να ειναι καλος φιλος κ να ταιριαζει με εμενα δεν θελω δηλαδη καποιον αγνωστο.

κ εγω εχω σκεφτει 3-4 ατομα για νονους δεν θα προτεινω σε ολους εννοειτε αλλα αν ερθει ενας απο αυτους τους 3-4 κ μου το ζητησει αφου εγω εχω προτεινει δεν θα το αρνηθω με αυτη την λογικη το λεω οτι αν καποιος καλος μου φιλος μου το ζητησει επιπλεον δεν θα το αρνηθω κ οχι οτι θα εβαζα εναν περαστικο να βαφτισει. 

Είναι ανάλογα την περίσταση για μένα. Αν πχ δεν θες να κάνεις άλλο παιδί συνεννοησε με τον ήδη κουμπάρο κ του λες ότι θέλω να μ βαπτίσει μαζί σου ένας εξίσου καλός μου φίλος το παιδί. Αν όμως έχεις σκοπό κ για αλλά παιδιά μπορεί ο τόσο καλός σου φίλος να βαπτίσει το επόμενο. Εμένα πχ ενώ έχω 2 πολύ καλές φίλες όπως κ ο σύζυγος μου έχεις καλούς φίλους αποφασίσαμε να μας παντρέψει αρκετά συγγενικό μου πρόσωπο που ξέραμε ότι αποκλείεται ποτέ να χαθουμε κ θα έχουμε πάντα καλές σχέσεις. Όπως κ βαπτισαν το παιδί μας. Οι φίλοι μας εννοείται ότι δεν παρεξηγηθηκαν. Στο δεύτερο παιδί βλέπουμε!

Just now, mama16 είπε:

Είναι ανάλογα την περίσταση για μένα. Αν πχ δεν θες να κάνεις άλλο παιδί συνεννοησε με τον ήδη κουμπάρο κ του λες ότι θέλω να μ βαπτίσει μαζί σου ένας εξίσου καλός μου φίλος το παιδί. Αν όμως έχεις σκοπό κ για αλλά παιδιά μπορεί ο τόσο καλός σου φίλος να βαπτίσει το επόμενο. Εμένα πχ ενώ έχω 2 πολύ καλές φίλες όπως κ ο σύζυγος μου έχεις καλούς φίλους αποφασίσαμε να μας παντρέψει αρκετά συγγενικό μου πρόσωπο που ξέραμε ότι αποκλείεται ποτέ να χαθουμε κ θα έχουμε πάντα καλές σχέσεις. Όπως κ βαπτισαν το παιδί μας. Οι φίλοι μας εννοείται ότι δεν παρεξηγηθηκαν. Στο δεύτερο παιδί βλέπουμε!

ναι οκ αλλα γενικα λες θα κανεις δευτερο αλλα δεν ξερεις κιολας εγω δηλαδη δεν το εχω δεδομενο οτι θα μπορω δευτερο οποτε λεω οκ γιατι οχι κ δευτερος νονος. καλα κανεις δεν παρεξηγητε αν ειναι φιλος σου πραγματικος  για τετοια θεματα. αν παρεξηγηθει τωρα για τετοια θεματα κ τον θεωρεις κ φιλο καλο κατι εχετε κανει λαθος. γιαυτο κ λεω κ στις κοπελες οτι ειναι λιγο υπερβολικο να τσακωθεις με εναν αληθινο σου φιλο επειδη θες κ αλλο ατομο στην βαφτιση. υπαρχουν τοσο σοβαρα θεματα που κρινουν μια φιλια που να θυμωσεις για ενα τετοιο λογο μου φαινετε λιγο αστειο. 

1 hour ago, ninaki80 είπε:

Καλά δεν υπάρχεις βρε τρολ!

πρίν από 2 λεπτά , Lenia16 είπε:

Καλά δεν υπάρχεις βρε τρολ!

χα χα χα οχι δεν ειμαι τρολ αλλα αυτη η νονα της sweety πραγματικα θα με τρελανει!!!! δεν θελει το ενα δεν θελει το αλλο θελει μονο ρουχα απο τα τζαμπο δεν υπαρχει! 

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...