Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ! ΠΟΤΕ?

Recommended Posts

Καλησπερα! ποτε κανατε την καμπυλη σακχαρου? γιατι εμενα ο γιατρος δε μου εχει πει να την κανω ακομα και το επομενο ραντεβου μου ειναι στις 4 δεκεμβρη και φοβαμαι μηπως για καποιο λογο με εχει ξεχασει :(

νομιζα πως γινοταν απο την 24 ως την 28 εβδομαδα?!?! :roll:

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Διαφημίσεις

Ίσως να έχεις κάνει απλή εξέταση σακχάρου και να μην τον έχει ανησυχήσει. Εγώ έχω κάνει ήδη 2 χωρίς να έχω μέχρι στιγμής πρόβλημα! Είναι καθαρά θέμα γιατρού. Αν έχεις αγχωθεί θυμησέ του το και θα σου πει να πας να κάνεις... Ελπίζω να μη χρειαστεί να κάνω άλλη γιατί βαρέθηκα το τρίωρο αναμονής.

ds αντι να χαιρεσαι που δεν την εχεις κανει ακομα ανυπομονεις να την κανεις????Εγω ευτυχως τη γλυτωσα και παλι καλα γιατι μου εχουν πει οτι ειναι ασχημη εξεταση και κουραστικη.Μαλλον απο τις εξετασεις που κανεις καθε μηνα το σακχαρο σου ειναι σε καλα επιπεδα και δεν εχει χρειαστει να την κανεις ακομα.Μακαρι να μην χρειαστει!!!!!!!Φιλακια και με το καλο να γεννησεις!! :D

rys17ypa0pfa6qnn.png

Εγω την έκανα την 29η εβδομάδα. ΜΠΛΙΑΑΑΑΞΞΞΞ!!! Πολύ αηδία η γκυκόζη...κοντεψα να τα βγάλω... Πολλοι γιατροί την ζητάνε ασχετα από άλλες εξετάσεις ζαχαρου...Αλλοι πάλι όχι. Αποψη μου είναι να ζητήσεις να την κάνεις πάντως... (για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο και για αυτό)

Εγω την έκανα την 29η εβδομάδα. ΜΠΛΙΑΑΑΑΞΞΞΞ!!! Πολύ αηδία η γκυκόζη...κοντεψα να τα βγάλω... Πολλοι γιατροί την ζητάνε ασχετα από άλλες εξετάσεις ζαχαρου...Αλλοι πάλι όχι. Αποψη μου είναι να ζητήσεις να την κάνεις πάντως... (για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο και για αυτό)

εεεε....γλυκόζη....

Διαφημίσεις

εγω θα κανω την επομενη τεταρτη τεστ ζαχαρου, δεν ξερω αν ειναι η ιδια εξεταση. Δεν εχουν διξει κατι οι μεχρι στιγμης εξετασεις μου αλλα είπα στο γιατρο μου οτι τρωω αρκετα γλυκα και ισως γι' αυτο. το ραντεβου σου φτανει οπότε αν εχεις αμφιβολιες ρωτησε τον. Ειναι οντως θεμα γιατρου... Μην σε αγχωνει παντως.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Με το ζάχαρο δεν παίζουν! Να φροντίσεις να κάνεις σίγουρα καμπύλη ζακχάρου. Και αν ο γιατρός δεν επιμείνει, εσύ να επιμείνεις. Δεν έχει καμία σημασία αν κάνεις μεμονωμένες μετρήσεις και βγαίνουν καλές. Η καμπύλη δείχνει τη δυναμική του ζακχάρου, δηλαδή πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει σε μία εξαιρετική περίπτωση, που δεν φάίνεται από τις μετρήσεις. Πρέπει να ξέρεις για να μπεις σε δίαιτα. Πίστεψέ με είναι πολύ σοβαρό, δεν θέλω να σου πω παράδειγμα πολύ κοντινού μου προσώπου που παραλίγο να πάθει μεγάλη ζημιά, επειδή βαρέθηκε να περιμένει 2-3 ώρες. Σου εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Να κανεις οπωςδηποτε!!!! Ειμαι το ζωντανο παραδειγμα!!!! ειχα σακζαρο στην εγκυμοσυνη και ενω εκανα εξετασεις ζακχαρου καθε μηνα δεν φαινοταν οτι ειχα!!!!Η αληθεια ειναι οτι ουτε στην καμπυλη φανηκε :shock::shock: το καταλαβαμε με τον γιατρο μου απο τις μετρησεις του μωρου!!! Ηταν πολυ μεγαλος για την εβδομαδα που ημουν 7 μηνων ημουν και ηταν 2500 κιλα!!!! χαρακτιριστικα ο γιατρος μου ειπε''θα μου εκανες ενα παιδι 5 κιλα!!!''+τα προβληματα που θα ειχε.....Με το ζακχαρο δεν παιζουν εγω εκανα την καμπυλη στην 28 εβδομαδα λογικα θα σου πει να την κανεις στην επομενη επισκεψη!!! Με το καλο το μωρακι σου!!!

DsRyp3.png

Η γιατρός μου έγραψε κι έκανα την καμπύλη σακχάρου. Συγκεκριμένα την έκανα με 75 γρ γλυκόζης και χρόνους 0, 30 min, 60 min, 120 min. Σε άλλο site ανέφερε ότι η καμπύλη πρέπει να γίνεται με 100 γρ γλυκόζης και τελευταίο χρόνο τα 180 min. Εσείς τι καμπύλη κάνατε;

Επειδή το ραντεβού μου αργεί μήπως έχετε καμιά ιδέα από αποτελέσματα; Τα αποτελέσματά μου είναι :

0 min σάκχαρο 79

30 min σάκχαρο 144

60 min σάκχαρο 124

120 min σάκχαρο 99

Είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή της ώρας (60') απλά ίσως σε πρώτη φάση θα σε βάλει να κάνεις διατροφή και να την επαναλάβεις σε έναν μήνα.

Εγώ μετράω και το σάκχαρο μόνη μου στο σπίτι και μου έχει πει το πρωινό νυστικό να είναι κάτω από 90 και το πιο σημαντικό μία ώρα μετά το τέλος του μεσημεριανού να είναι κάτω από 110. Τώρα αν μία φορά φας απίστευτα πολύ και παχυντικά δεν θα ξεκινήσεις δίαιτα αν δείξει 120, αλλά καλό είναι να το παρακολουθείς.

Διαφημίσεις

κοριτσια σας ευχαριστω πολυ!! :)

η αληθεια ειναι πως μετραμε το σακχαρο σε καθε αιματολογικη εξεταση και επισης ΔΕΝ ΤΡΩΩ καθολου γλυκα!!! :(

εχω να φαω γλυκο απο την ανοιξη σχεδον. :(

και γενικοτερα προσεχω τι τρωω, οχι πολλους υδατασθρακες μακαρονια, ψωμια και τετοια.

παρ'ολα αυτα θα περασω σημερα απο το γιατρο να του κανω μια ερωτηση για την καπυλη!! :)

σας ευχαριστω πολυ!

ymjE.jpg8APHp3.png

Είσαι ο άγγελος μου!!

Καλημέρα,

ο γιατρός μου επέμενε να κάνω εξέταση καμπύλης σακχάρου, παρόλο που το σάκχαρο ήταν εντός φυσιολογικών ορίων. Και είχε δίκιο γιατί η καμπύλη ήταν πολύ ανεβασμένη. Το ρύθμισα με διατροφή και έκανα τακτικά μετρήσεις.

Η γνώμη μου είναι ότι αυτή η εξέταση πρέπει να γίνεται ανεξάρτητα από την τιμή του σακχάρου.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ . ΕΓΩ ΤΗΝ ΚΑΜΠΥΛΗ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑ ΣΤΟΝ ΕΒΔΟΜΟ ΜΗΝΑ . ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΗΤΑΝ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΕΣ -ΕΔΕΙΧΝΕ ΟΤΙ ΕΙΧΑ ΤΑΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ ΣΑΚΧΑΡΟ ΤΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΣΑΚΧΑΡΟ ΕΙΧΕ ΑΝΕΒΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΝΕΣΕΙΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΤΟΚΕΤΟ . ΤΕΛΟΣ ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ .

url=http://ticker.7910.org/eng]as1cCAg0g411110ODc2NTQ0fDUxNzEwZHxteSBsaXR0bGUgcHJpbmNlIGlzIA.gif[/url]

Βρε κοριτσια ,εγω δεν εχω κανει καμπυλη ζαχαρου!αλλα ουτε και μου εχει αναφερει ο γιατρος μου κατι σχετικο.μετραω μονη μου το σακχαρο,με το μηχανηματακι,και μου βγαινει γυρω στα 100 συνηθως.εξετασεις αιματος ,εκανα μοναχα 2 φορες συνολικα ,μεχρι τωρα!ουρων,εχω κανει μοναχα μια!!!!!τωρα θα ξανακανω αλλη μια αιματος,επαναληπτικη για τoξοπλασμα και cmv....καθε γιατρος ειναι διαφορετικος,δεν μπορω να το εξηγησω διαφορετικα. :roll:

ol4hp2.png

Vp1tp2.png

cristin κι εμενα ο γιατρος ου δεν με πλακωσε στις εξετασεις. Βεβαια οχι τοσο λιγες οσο εσυ αλλα συγκεκριμενα πραγματα. Αλλα νομιζω ορι καποια εξεταση για το ζαχαρο θα ηταν καλο να κανεις. συζητησε το μαζι του.

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Διαφημίσεις

Θα την κάνω την επόμενη εδβομάδα που είναι και η 26η εβδομάδα κύησης. Τρώω αρκετά γλυκά. Μέχρι τώρα οι εξετάσεις μου είναι καλές αλλά ο γιατρός μου επέμενε ότι σίγουρα πρέπει να την κάνω. Λίγο ανησυχώ γιατί δεν έχω ακούσει και τα καλύτερα για την εξέταση από την άποψη βεβαίως ότι είναι δύσκολη. Σου παίρνουν αίμα ανά μισάωρο 4 φορές νηστική ενώ τα 3 προηγούμενα βράδια τρως ένα μεγάλο σιροπιαστό γλυκό? Το μονό καλό της υπόθεσης είναι το σιροποιαστό........

ουρων,εχω κανει μοναχα μια!!!!!

Καλά, μιλάς σοβαρά????

Δε σε εχει βάλει να κάνεις κάθε μήνα εξέταση ούρων???

Απίστευτο μου φαίνεται! :shock:

Ο δικός μου μια φορά ξέχασα να του πάω τη γενική ούρων και με έβαλε και του την έστειλα με fax την επομένη.

Ειδικά για την εξεταση ούρων, δε νομίζω ότι είναι θέμα γιατρού, είναι επιβεβλημένη να γίνεται, όπως κάνεις και τη γενική αίματος κάθε μήνα... τι να πω...

Καμπύλη σακχάρου θα κάνω κι εγώ μέσα στον Δεκέμβριο... και σκέφτομαι... προλαβαίνω να την κάνω πριν πλακώσω τα μελομακαρονοκουραμπιεδάκια??? :lol::lol::lol:

EXXQp3.pngAIzKp2.png

Εντάξει βρε zouzounel μην την τρομάζεις την κοπέλα! Και εγώ αιματολογικές και ούρων έκανα στον 2ο και τον 4ο προς 5ο μήνα. Δεν έκανα κάθε μήνα. Ενδεχομένως από εδώ και πέρα να κάνω κάθε μήνα. Την άλλη εβδομάδα που έχω ραντεβού θα τον ρωτήσω. Και ο δικός μου έχω την εντύπωση ότι επιβάλλει την καμπύλη ζαχάρου

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

... Σου παίρνουν αίμα ανά μισάωρο 4 φορές νηστική ενώ τα 3 προηγούμενα βράδια τρως ένα μεγάλο σιροπιαστό γλυκό? Το μονό καλό της υπόθεσης είναι το σιροποιαστό........

Δυστυχώς δεν γίνεται έτσι ή τουλάχιστον εγώ όσες φορές την έχω κάνει δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να είσαι νηστική 12 ώρες πριν τη πρώτη λήψη, σου παίρνουν αίμα νηστική, έπειτα πίνεις μία ποσότητα γλυκόζης με χλιαρό νερό ανακατεμένη και μετά θα σου πάρουν 3 φορές αίμα είτε ανά μισάωρο είτε ανά ώρα. Τώρα αν ο γιατρός σου τη συστήνει διαφορετικά δεν ξέρω.

... Σου παίρνουν αίμα ανά μισάωρο 4 φορές νηστική ενώ τα 3 προηγούμενα βράδια τρως ένα μεγάλο σιροπιαστό γλυκό? Το μονό καλό της υπόθεσης είναι το σιροποιαστό........

Δυστυχώς δεν γίνεται έτσι ή τουλάχιστον εγώ όσες φορές την έχω κάνει δεν γίνεται έτσι. Πρέπει να είσαι νηστική 12 ώρες πριν τη πρώτη λήψη, σου παίρνουν αίμα νηστική, έπειτα πίνεις μία ποσότητα γλυκόζης με χλιαρό νερό ανακατεμένη και μετά θα σου πάρουν 3 φορές αίμα είτε ανά μισάωρο είτε ανά ώρα. Τώρα αν ο γιατρός σου τη συστήνει διαφορετικά δεν ξέρω.

Ο γιατρός μου προχτες μου τα είπε: 1) δεν χρειάζεται να είμαι 12 ώρες νηστική την προηγούμενη μερα, αρκεί το πρωί που θα κάνω την εξέταση να μην φάω τίποτα. 2) 4 φορές ανά μισάωρο με παίρνουν αίμα, αγού πιω το διάλυμα γλυκόζης, 3) τα 3 προηγούμενα βράδια τρως ένα μεγάλο σιροπιαστό γλυκό.

Και μια φίλη που έκανε πρόσφατα με τον ίδιο ακριβώς τρόπο την έκανε. Τώρα τί να σου πω...Κάθε γιατρός ίσως την προτείνει και με λίγο διαφοροποιημένο τρόπο, δεν ξέρω....

Στο εργαστήριο που έκανα την καμπύλη σακχάρου μου είχαν πει να είμαι 12 ώρες νηστική και τίποτα για γλυκά. Κατά τη διάρκεια των δύο ωρών έπρεπε να παραμείνω στο εργαστήριο και όχι να κινούμαι γιατί, αν περπατούσα ή ήμουν γενικά σε κίνηση θα επηρεαζόταν ο μεταβολισμός και θα επηρέαζε και τα αποτελέσματα της εξέτασης, ενώ στην εξέταση θέλουν να δουν την αντίδραση του οργανισμού σε δυσμενέστερες συνθήκες (δηλαδή στην ακινησία). Μάλλον ο γιατρός που σύστησε τα σιροπιαστά ήθελε να δει τα αποτελέσματα σε ακόμα δυσμενέστερες συνθήκες. Γενικά νομίζω ισχύει το να μην προσέχεις ιδιαίτερα τα γλυκά τις προηγούμενες μέρες αλλά να τρως ό,τι τρως συνήθως, ώστε τα αποτελέσματα να είναι αντιπροσωπευτικά της γενικής σου διατροφής. Εγώ δεν το ήξερα και τις προηγούμενες μέρες δεν πολυέφαγα γλυκά.

Εγώ θα την κάνω μετά τις γιορτές, γύρω στις 10/1 την 25η εβδ.

Η γιατρός μου μου σύστησε

-για 2-3 μέρες πριν να κάνω μια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζια, πατάτες κλπ) και να τρώω και κανένα γλυκό -δεν είπαμε για σοροπιαστό βέβαια :lol:

-να μην φάω μετά τις 10 το προηγούμενο βράδυ

-ακινησία κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη πριν 2 χρόνια δεν μου είχε δώσει καμία τέτοια οδηγία :roll: , μόνο την ακινησία μου την είπανε εκεί που έκανα την εξέταση.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Εγώ θα την κάνω μετά τις γιορτές, γύρω στις 10/1 την 25η εβδ.

Η γιατρός μου μου σύστησε

-για 2-3 μέρες πριν να κάνω μια δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες (μακαρόνια, ρύζια, πατάτες κλπ) και να τρώω και κανένα γλυκό -δεν είπαμε για σοροπιαστό βέβαια :lol:

-να μην φάω μετά τις 10 το προηγούμενο βράδυ

-ακινησία κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Στην προηγούμενη εγκυμοσύνη πριν 2 χρόνια δεν μου είχε δώσει καμία τέτοια οδηγία :roll: , μόνο την ακινησία μου την είπανε εκεί που έκανα την εξέταση.

Αυτές είναι οι σωστές οδηγίες. Τουλάχιστον αυτές δίνουν οι ενδοκρινολόγοι.

zouzounel κ εμενα ο δικος μου γιατρος μια φορα με εβαλε να κανω εξεταση ουρων κ αιματος,δεν ξαναεκανα σε ολοκληρη την εγκυμοσυνη αλλη φορα, κ τωρα στην δευτερη εγκυμοσυνη μου παλι το ιδιο κανει

Κορίτσια κ εμένα μετά τις εξετάσεις που έκανα μόλις εμεινα έγκυος μόνο μία ακόμη φορά στον εβδομο μου ζήτησε ξανά γενικές... Τι να πω δεν ξέρω..παντωσ του έχω εμπιστοσύνη... Όσο για την καμπύλη σακχάρου μου είπε να την κάνω στην 28η εβδομάδα. Τα αποτελέσματα βγήκαν πολύ καλά αν κ στην εγκυμοσύνη τρώω πολλά γλυκά :oops:

D9kvp2.png?3X2batCM

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...