Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

κόλλημα με τη μαμά

my1stbaby

Recommended Posts

Κορίτσια καταλαβαίνω ότι οι συνθήκες πολλές φορές δεν το επιτρέπουν οι μπαμπάδες να ασχολούνται πολύ με τα μωρά αλλά αυτό έχει σοβαρές συνέπειες μακροπρόθεσμα. Πρώτον αν τύχει κάτι (μια περίπτωση σοβαρής ανάγκης) το παιδί δεν μπορεί να μείνει με τον μπαμπά κλαίει και αυτός δεν μπορεί να το φροντίσει. Δεύτερον ο μπαμπάς δεν αναπτύσσει δέσιμο με το παιδί, αυτό παγιώνεται και μετά  δεν υπάρχει ουσιαστική επικοινωνία. Επίσης δεν αφήνει καθόλου ελεύθερο χρόνο στις μαμάδες πχ να πάνε με την ησυχία  τους για ψώνια, για ένα καφέ με φίλες κτλ. Ακόμα και αν δουλεύει ο μπαμπάς πολλές ώρες, πιστεύω ότι οφείλει να ασχοληθεί όσο χρόνο έχει ελεύθερο (ακόμα και 30΄) ουσιαστικά με το παιδί. Και δε λέω μόνο να παίξει αλλά να αναλάβει και φροντίδα, τάισμα, μπάνιο, ύπνο. Νομίζω ότι πέρα από την κούραση και τη δουλειά πολλοί πατεράδες "βολεύονται" με την κατάσταση αυτή και δεν αναλαμβάνουν αρκετές ευθύνες με το παιδί. Μου φαίνεται αδιανόητο το παιδί να μην μπορεί να μείνει με τον μπαμπά του το ίδιο εύκολα σαν να είναι με τη μαμά. 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 52
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

15 ώρες πρίν, Chrysoum είπε:

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής είναι όπως τα λες. Τους πρώτους μήνες της ζωής της δούλευε μέχρι το βράδυ και ήταν απών. Τώρα έχει μεν περισσότερο χρόνο, αλλά δεν έχει υπομονή και με την πρώτη δυσκολία μου την φέρνει. Τις δύο τελευταίες μέρες δε, η μικρή δεν κάθεται ούτε 5' μαζί του. Έχει τύχει 2-3 φορές να τους αφήσω για κάποιες υποχρεώσεις που δεν μπορούσα να έχω μαζί μου το μωρό για 30 λεπτά έως μια ώρα και έκλαιγε ασταμάτητα όλη την ώρα. Όταν γυρναγα τον έβλεπα που προσπαθούσε να την ηρεμήσει, να παίξει μαζί της, αλλά η μικρή έκλαιγε απαρηγορητα. Τι να πω; Αύριο εν τω μεταξύ έχω μια υποχρέωση που πρέπει να πάω και θα λείπω για 4 ώρες, θα δούμε τι θα γίνει.

Κάνε το συστηματικά. Κανόνισε κάτι να κάνεις μόνη, αν όχι κάθε μέρα, 2-3 φορές τη βδομάδα. Μία βόλτα αργά το απόγευμα, απλά αν δε σου έρχεται κάτι άλλο, ένα δίωρο κάθε Σαββατο πρωί, ένα γυμναστήριο, κάτι που θα σε απασχολεί και θα είναι σταθερά στο πρόγραμμα. Αν ο άντρας σου ξέρει ότι π.χ. κάθε Σάββατο και Κυριακή 10 με 12 εσύ λείπεις, θα πρέπει να το διαχειριστεί. Στο μεταξύ, κάνε του μία κουβέντα για το ότι πρέπει να δεθεί με το μωρό σας παραπάνω και συζητήστε τι του φαίνεται πιο εύκολο να κάνει: Μία βόλτα μαζί όταν γυρνάει από τη δουλειά, το μπάνιο του μωρού, το βραδινό ύπνο; Η βόλτα ίσως είναι το πιο εύκολο, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που αργεί να βραδιάσει, γιατί έτσι κι αλλιώς αρέσει συνήθως στα μωρά. 

18 ώρες πρίν, Δωρα είπε:

Επειδη λειπει πολλες ωρες απο το σπιτι την βλεπει πολυ λιγο αλλα οταν ειναι εδω καθεται και παιζει μαζη της απλως ειμαι και εγω τριγυρω (δεν τολμησα μεχρη τωρα να φυγω απο το σπιτι να του αφησω μονους), η στο διπλανο δωματιο το πολυ. Πιστευω πως εχουν δημιουργησει μια αρκετατα καλη σχεση τουλαχιστων η μικρη τον ψαχνει τον ζηταει απο το πρωι μεχρη να ερθει σπιτι το απογευμα-βραδυ. Ταισμα η κοιμησμα η μπανιο δεν εχει κανει. Για βολτα παμε οποτε μπορουμε μαζι. Αλλα και να μην ερθει μαζι μας του φερνει δωρακια απο την παιδικη χαρα (πετρουλες, κουκουτσακια ξυλακια κτλ οτι την αρεσει). Γιαγιαδες δεν υπαρχουν στην ουσια γιατι μενουν μακρια.... Πηγαινουμε και σε φιλους που εχουν παιδακι αλλα και εκει εχει την ιδια συμπεριφορα. Ωραια και καλα γελακια φωνουλες κτλ μεχρη να θελουν να την αγγηζουν εκει αποτραβιεται με αγχομενο βλεμμα, και αν ο αλλος επιμενει η εχουμε κλαμματα η ζηταει να την παρω αγκαλια.

Μα σκέψου τι γράφεις ; :) Εχετε περάσει το χρόνο, και ο ίδιος ο μπαμπάς του παιδιού δεν έχει δει πώς είναι να ταϊζει ή να κάνει μπάνιο το μοναχοπαίδι του; Όσο εξωφρενικό θα ήταν να μην τα έχει κάνει όλα αυτά το παιδί μαζί σου, το ίδιο είναι και για το μπαμπά. Κι αν αρρωστήσεις; Πέρα της "καταστροφολογίας" (αρρωστήσεις, λείψεις, κάτι πάθεις κλπ) είναι και κρίμα για τον ίδιο το μπαμπά να μην έχει αυτό το δεσμό με το παιδί του. Το να λες ότι δεν έχεις τολμήσεις να αφήσεις ένα χρόνο το παιδί με τον ίδιο του τον πατέρα, υποθέτοντας ότι ο πατέρας είναι και σωματικά και ψυχικά υγιής, είναι κρίμα για όλη την οικογένεια. Τον ίδιο δεν τον στεναχωρεί αυτή η "μισή" γονική σχέση;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...