Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΜΝΙΟ


Recommended Posts

Σημερα που πηγα στον γιατρο μου για υπερηχο,τον ρωτησα αν θα επρεπε να κανω αμνιοπαρακεντηση,μου ειπε βαση των εξετασεων μου δεν χρειαζεται,αλλα εκεινος στην γυναικα του εχει κανει,κ σε φιλικο επιπεδο μου το προτεινει,οχι ομως οτι ειναι απαραιτητο,κ οτι ειναι στην δικη μου κριση εαν θελω να κανω η οχι.

Ξεροντας ομως οτι ειναι η μοναδικη διαγνωστικη εξεταση,του ειπα ναι,κ την αλλη εβδομαδα θα παω να την κανω.

ΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΚΑΝΑΤΕ?

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


  • Απαντήσεις 58
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

  • Vann

    Vann 15 δημοσιεύσεις

  • Ekabn

    Ekabn 7 δημοσιεύσεις

  • EYA79

    EYA79 4 δημοσιεύσεις

  • vatraxaki

    vatraxaki 3 δημοσιεύσεις

τα αποτελεσματα ειναι μια χαρα,δοξα το Θεο,κ η ηλικια μου ειναι 29,απλα με την συγκεκριμενη εξεταση αποκλειεις πολλα, κ για αυτο ειπα να την κανω

Link to comment
Share on other sites

Εγω στο πρώτο μου παιδί ήμουν 34, στα όρια δηλαδή, αποφάσισα να την κάνω αν και θα μπορούσα να την αποφύγω. Τα αποτελέσματα ήταν καλά και ήμουν πιο ήσυχη στο υπόλοιπο της εγκυμοσύνης...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

οχι β επιπεδου δεν εχω κανει ακομα,ηθελα πολυ να την κανω την συγκεκριμενη εξεταση κ τωρα καπου κολλαω,ενω ξερω οτι ειναι η καλυτερη εξεταση απο ολες που κανουμε κ ειναι η μοναδικη που σου δινει 91%αποτελεσμα.

ο γιατρος μου,μου ειπε οτι 1/200 δεν παει καλα,κ μου ειπε ουτε καν να το σκεφτομαι,ωστοσο στον συγκεκριμενο γιατρο του εχω απεριοριστη εμπιστοσυνη,δεν πιστευω οτι θα με εβαζε ποτε να κανω κατι μονο κ μονο για τα λεφτα.

απλα θεωρει κ εκεινος οτι ειναι μια πολυ καλη εξεταση που πρεπει ολοι να την κανουν

Link to comment
Share on other sites

ναι ρε συ vann(sorry για το ρε).εχουμε την ιδια ηλικια.Γιατι να την κανεις.Τι σημαινει την εκανε αυτος στη γυναικα του???Αν δεν υπαρχει λογος εγω ειμαι κατα της αμνιο.εχω ακουσει τοσα γι΄αυτην που φοβαμαι.Εσυ οτι νομιζεις φυσικα!!!

rys17ypa0pfa6qnn.png
Link to comment
Share on other sites

αν εχεις εμπιστοσυνη στο γιατρο σου και νιωθεις οτι πρεπει να το κανεις τοτε κανε την εξεταση για να εχεις και το κεφαλι σου ησυχο ευχομαι να ειναι ολα τα αποτελεσματα καλα και με το καλο να φερεις στο κοσμο το μικρουλι σου!!!!!

QnFwm8.png

VyFvm8.png

Link to comment
Share on other sites

Η αμνιοκέντηση είναι μια εξέταση με κίνδυνο περίπου 1/200 αποβολής και αν δεν υπάρχει κάποιο εύρημα που να δικαιολογεί το να την κάνεις,γνώμη μου.... δεν υπάρχει λόγος να την κάνεις.Έτσι κι αλλιώς όλες οι εξετάσεις στην εγκυμοσύνη ¨παίζουν¨ με ποσοστά.Καμία εξέταση δεν θα σου πει ακριβώς τι γίνεται.

Επειδή και εμείς το είχαμε ψάξει (δεν την κάναμε όμως) ανιχνεύει,αν θυμάμαι καλά,ένα μόνο ποσοστό χρωμοσωμικών ανωμαλιών.Υπάρχει δηλαδή και κάποιο άλλο ποσοστό ανωμαλιών το οποίο στην ουσία δεν μπορεί να βρεί η συγκεκριμένη εξέταση.Έτσι τουλάχιστον μας είχε πει ο γιατρός μου.

Η απόφαση όμως είναι εντελώς προσωπική γιατί αφορά το παιδί σου οπότε...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Sorry δεν θελω να σε ανησυχησω.Αλλωστε πολλες κοπελες την εχουν κανει και ολα καλα!Απλα ετυχε σε δυο φιλες μου να χασουν τα μωρακια τους το ιδιο κιολας βραδυ!!!!Οπως λεει και το βατραχακι αν εχεις εμπειστοσυνη στον γιατρο σου καντη για να σου φυγει και η ιδεα.Να δεις που ολα καλα θα πανε!!!!!!!Ασε με μενα να λεω τα δικα μου.Και παλι συγνωμη αν σε αναστατωσα!!!!!Πραματικα δεν το θελω!!!!!Αληθεια ποσο μηνων εισαι?

rys17ypa0pfa6qnn.png
Link to comment
Share on other sites

Εγω ανα και λιγο μεγαλυτερη δεν την έκαν εφοσων τα αποτελεσματα ηταν καλα. δεν νομιζω οτι συντρεχει λόγος να την κάνεις και να μπαινεις σε διαδικασιες. Αν παλι ομως θα σε κανει να εισαι πιο ησυχη ετοτε κσλη επιτυχια... και με το καλο να φερεις στον κοσμο το μωρακι σου...

bunbunsrd20090303_-1_To+neraidaki+mou+einai.png

ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΝΤΟΝΟ ΕΧΩ ΖΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΜΟΥ!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

ΕΙΧΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΕΣΤ .ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ. Η ΖΩΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ....Η Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΑΤΙ ΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ .ΠΗΓΑΝ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΩ ΝΩΡΙΤΕΡΑ.ΕΙΜΑΙ ΤΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΟΤΙ ΑΝ Η ΖΩΗ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΘΑ ΕΡΘΕΙ.ΠΑΝΤΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΜΑΙ ΗΡΕΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΣΚΕΛΟΣ ΒΕΒΑΙΑ. Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Link to comment
Share on other sites

Αφού εισαι μόνο 29 και δεν ειναι υποχρεωτική μήπως καλύτερα να ακολουθήσεις τον άλλο δρόμο: β΄επιπέδου κλπ ; Αν έχεις έστω και κάποιους ενδιασμούς δεν υπάρχει λόγος να γίνει. Οι γιατροί προτείνουν αυτό που θεωρούν πιο σίγουρο χωρίς να σημαίνει ότι δεν ειναι σωστή και η άλλη επιλογή. Νομίζω ότι και εγω αν ήμουν 29 δεν θα την έκανα..

(Δεν ειναι επιπονη ή δυσκολη εξέταση, αλλά σου δίνουν κάποια ποσοστά αποβολής μεσα στο πρώτο 24ωρο και ώσπου να περάσει αυτό εχεις αρκετό αγχος, τουλάχιστόν εγω είχα !)

Link to comment
Share on other sites

ρε vaaaaaaaaaaaaaaaaaannn καμαρι μου γιατι καρδια μου?

γιατι να το κανεις κοριστακι μου?

(επιδη σε ξερω κατανοω )

αλλα παραυτα εγω δεν συμφωνω ...εισαι υγιεστατη πανεμορφη με ενα σουπερ συντροφο κι ενα χαρισματικο πλασματακι ...εχεις βαλει μαμουνια στο μυαλο σου και να τα βγαλεις επιγοντως !

Link to comment
Share on other sites

Οι γιατροι στην Ελλαδα την εχουν παρει σκοινι κορδονι την αμνιο. Στο εξωτερικο για να σου κανουν πρεπει να βγει η αυχενικη πανω απο 2.5 και να υπαρχει ταυτοχρονα και ιστορικο στην οικογενεια + να εισαι ανω των 35. Να συνυπαρχουν δηλαδη αυτοι οι τρεις λογοι...

Κατι σου εχει καρφωθει Vann, φοβος ειναι, μην του επιτρεψεις να σου χαλασει την ηρεμια.

Link to comment
Share on other sites

Vann μου θα συμφωνήσω και εγώ με τις άλλες κοπέλες...εάν δεν έδειξε κάτι ανησυχητικό η αυχενική και το papp A, νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος..είναι παρεμβατική εξέταση με όλα τα προαναφερόμενα ρίσκα. Εγώ όμως που είμαι 38 θα την κάνω οπωσδήποτε (στο 1ο μου παιδί, ούτε καν το συζητήσαμε με το γιατρό, είχα και καλό αποτέλεσμα αυχενικής).

Εύχομαι να πάνε όλα καλά, όποια απόφαση και να πάρεις!!

Link to comment
Share on other sites

Vann μου συγνωμη αλλα... τα μαμουνια θα φταινε που λεει κ η Αρια!!! :lol: (πολυ μ'αρεσε αυτο).

Γιατι να κανεις αμνιο δεν καταλαβα... Οχι δεν θα εκανα απο την στιγμη που ειμαι 30 κ κυριοτερο ολες οι εξετασεις ειναι ενταξει!

Link to comment
Share on other sites

Vann κορίτσι μου θα συμφωνήσω με τη Μαρία39. ΟΠοια είναι "γραμμένη" στη μοιρα του καθενός μας θα γίνει. Δεν λέω βέβαια να μην πέρνουμε όσες περισσότερες προφυλάξεις μπορούμε αλλά δεν μπορούμε να αλλάξουμε και πάντα την ιστορία.

Συγνώμη που επιμένω αλλά έχω την χειρότερη προσωπική εμπειρία: πρώτη εγκυμοσύνη αποβολή, δεύτερη εγκυμοσύνη όλα καλά, γεννάω τον γιό μου και όταν πηγαίνει 2 μηνών μας λένε οτι έχει ένα σπάνιο γενετικό νόσημα (το οποίο ΔΕΝ φαίνεται σε καμιά εξέταση χωρίς να το ξέρεις από πριν) και 3,5 μηνών τον χάνουμε!

Τώρα, τρίτη εγκυμοσύνη, έκανα την 12η εβδ. τροφοβλάστη αναγκαστικά για να σιγουρευτούμε οτι δεν είναι και αυτό το μωρό άρρωστο. Ευτυχώς όλα καλά.

Γι' αυτό λοιπόν σου λέω οτι αφού φαίνεται κάποιο υπαρκτό πρόβλημα και είσαι και πολύ νέα γιατί να διακινδυνέψεις τη ζωή του υγιούς μωρού σου;

Love is all around!

Link to comment
Share on other sites

Εγώ Vann μου δεν ξέρω τι να σε συμβουλέψω γιατί και εγώ είχα περάσει από το δικό σου δίλημμα και μετά από πολύ σκέψη και παίδεμα δεν έκανα τελικά...Είμαι 33,5 και οι πρώτες εξετάσεις είχαν βγει μια χαρά απλά εγώ τρωγόμουν με τα ρούχα μου μήπως να την κάνω να εξασφαλιστώ για το υπόλοιπο της εγκυμοσύνης μου και να μην έχω άγχος. Η γιατρός μου μου έλεγε να μην την κάνω ακόμη και να περιμένουμε πρώτα την Β επιπέδου και αν δούμε κάτι περίεργο εκεί τότε να την κάνουμε (αν και τότε θα ήταν ήδη μεγάλο το μωράκι αλλά τεσπα). Και για να ηρεμήσω μου πρότεινε να κάνω το Α-τεστ (παρόμοια με το παπ-Α αλλά πιο παλιά εξέταση) που την έκανα έτσι ώστε αν βγει καλή να ηρεμήσω. Έλα μου όμως ντε που οι τιμές βγήκαν μόνο οριακά καλές πράγμα που με άγχωσε περισσότερο αλλά η γιατρός μου είπε να την αγνοήσουμε. Τελικά στην Β επιπέδου όλα δείξανε καλά και δεν χρειάστηκε να κάνω.

 

Σου τα λέω όλα αυτά για να σου προτείνω το ίδιο. Να περιμένεις μέχρι την Β επιπέδου και βλέπεις μετά μήπως? :roll:(το ξέρω ότι η Β επιπέδου δεν δείχνει χρωμοσωμικές ανωμαλίες αλλά κάποια σύνδρομα κλπ μπορούν να γίνουν ορατά και σε αυτήν την εξέταση)

gwggp2.png ISWTp2.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν την έκανα. Είμαι 32 και όλα τα στατιστικά (αυχενική, papp-A) ήταν καλά, οπότε δεν υπήρχε λόγος να την κάνω. Αν κάποια εξέταση έβγαινε κακή θα την έκανα. Οι πιθανότητες της επιπλοκής λόγω της αμνιοπαρακέντησης είναι πιο πολλές από τις πιθανότητες να έχει το μωρό κάποιο γενετικό πρόβλημα. Γιατί και η αμνιοπαρακέντηση δεν δείχνει όλα τα προβλήματα. Πολλές κοπέλες την έχουν κάνει χωρίς κανένα πρόβλημα. Γνωρίζω όμως περίπτωση που μολύνθηκε το έμβρυο από μικρόβιο που πέρασε με τη βελόνα και το μωρό πέθανε. Μάλλον ανήκε στο 1:200... Πάντως η απόφαση είναι δική σου. Εύχομαι όλα να πάνε καλά ό,τι κι αν αποφασίσεις.

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...