Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

2 ώρες πρίν, sweety** είπε:

κοριτσιααα γεννησαααα!!!

την παρακσευη το πρωι εσπασαν τα νερααα!!!εφτασα στο μαιευτηριο χωρίς πόνους,όπου και μου μπηκε η υποψία οτι θα μου πουν να βαλουμε τεχνητους αφού είχαν περάσει 3 ώρες χωρίς να έρχονται οι δικοί μου! το προσπαθησα ,εφτσα σε μια διαστολή αναμεσα 4 με 5!!!μετά από κάποιες ώρες με πιο δυνατούς πόνους η διαστολή δυστυχώς παρέμεινε η ίδια,δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο!!στην συνέχεια μου είπαν οτι το μωράκι δεν πατούσε σωστά ώστε να προχωρήσει η διαστολή μου οπότε κατέληξα σε καισαρικη...!μου πρότειναν να προσπαθήσουμε και την επόμενη μέρα μηπως και αλλάξει η θεση του,αλλα με βάση την εμπειρία τους δεν θα άλλαζε κάτι..πιστεύω ότι δεν είχαν την διάθεση να με περιμένουν..΄δέχτηκα αφού πίστεψα ότι τσάμπα θα περιμένουμε μια μέρα ακόμα και με σπασμένα νερά φοβόμουν για το μικρό μου καθώς είδα στο μονιτορ τους παλμούς του να έχουν φτάσει τους 80!

όπως και να έχει είμαι τόσο ευτυχισμένη που κάθομαι και τον κοιτάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτό το μικρό ανθρωπάκι ήταν στην κοιλια μουυυ και οτι τώρα τον έχω στην αγκαλιά μου!!!!νομίζω είμαι πιο χαρούμενη από ποτέεεεε!!!!!

Να σας ζήσει!!! Να είναι πάντα γερό!

11 ώρες πρίν, sweety** είπε:

κοριτσιααα γεννησαααα!!!

την παρακσευη το πρωι εσπασαν τα νερααα!!!εφτασα στο μαιευτηριο χωρίς πόνους,όπου και μου μπηκε η υποψία οτι θα μου πουν να βαλουμε τεχνητους αφού είχαν περάσει 3 ώρες χωρίς να έρχονται οι δικοί μου! το προσπαθησα ,εφτσα σε μια διαστολή αναμεσα 4 με 5!!!μετά από κάποιες ώρες με πιο δυνατούς πόνους η διαστολή δυστυχώς παρέμεινε η ίδια,δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο!!στην συνέχεια μου είπαν οτι το μωράκι δεν πατούσε σωστά ώστε να προχωρήσει η διαστολή μου οπότε κατέληξα σε καισαρικη...!μου πρότειναν να προσπαθήσουμε και την επόμενη μέρα μηπως και αλλάξει η θεση του,αλλα με βάση την εμπειρία τους δεν θα άλλαζε κάτι..πιστεύω ότι δεν είχαν την διάθεση να με περιμένουν..΄δέχτηκα αφού πίστεψα ότι τσάμπα θα περιμένουμε μια μέρα ακόμα και με σπασμένα νερά φοβόμουν για το μικρό μου καθώς είδα στο μονιτορ τους παλμούς του να έχουν φτάσει τους 80!

όπως και να έχει είμαι τόσο ευτυχισμένη που κάθομαι και τον κοιτάζω και δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτό το μικρό ανθρωπάκι ήταν στην κοιλια μουυυ και οτι τώρα τον έχω στην αγκαλιά μου!!!!νομίζω είμαι πιο χαρούμενη από ποτέεεεε!!!!!

Συγκινήθηκα, πραγματικά!!! Να σου ζήσει, να είναι καλότυχο, γερό και να το καμαρώνεται αγαπημένοι με τον άντρα σου!!!

Και σε εσένα εύχομαι καλή ανάνηψη και υπομονή για τη διαδοχή των νέων γεγονότων!!!!

Πώς είσαι τώρα;;; πώς ήταν η διαδικασία της καισαρικής για εσένα;;

Διαφημίσεις

19 ώρες πρίν, sweety** είπε:

κοριτσιααα γεννησαααα!!!

Κοριτσι μου να σας ζησει!!! Να ειναι γερο κ τυχερο το μπεμπακι!!!!! Ευχομαι να εισαι καλα!!! πολυ χαιρομαι που εισαι καλα!!!! 

σασ ευχαριστώ πολυυ όλες σας!!!να στε καλα και να χαιρεστε τα παιδάκια σας!!και με το καλό όσες τα περιμένετε να έρθουν στον κόσμο και όσες προσπαθείτε!!

έιναι λίγο η διαδικασια μεχρι να σε ετοιμάσουν στο χειρουργείο γιατί λίγο πριν με κοιμήσουν σκέφτομαι παναγία μου θα μου ανοίξουν την κοιλιά!!χαχαχ!!αλλα ξαφνικά ξύπνησα με ένα μωρό δίπλα!!εντάξει έχεις πόνους μετά!αλλά πραγματικά δεν δίνεις καμια σημασία..ειμαι πολύ καλά πλέον..τα δυο πρώτα 24ωρα ήταν το ζόρι που πονάς στην κάθε κίνηση αλλά για το πότε σηκωνόμουν όταν  άκουγα να κάνει ένα θόρυβο μήπως έπαθε κάτι και γω δεν το πιστεύω!!

το θέμα είναι ότι έλεγα άντε να βγει να ησυχάσωω(να βλεπώ ότι είναι καλα), αλλά δεν αλλάζει κάτι και όταν βγει!! με καταλαβαίνετε όλες οι μανούλες!!!

να σας ρωτήσω το εξής,μέσα στην κλινική ήρθε τόσος κόσμος να μας δει και εγώ από ότι φαίνεται κάτι κόλλησα γτ με ψιλοταλαιπωρεί ο λαιμός μου...φοβάμαι μην κολλήσει ο μικρός ή και από τις επισκέψεις που δεν σταματάνε και πάνε από πανω του και κάθονται..προσπαθώ να τον θηλάσω δεν έχομε βρει ακόμα καλα τον τρόπο αλλά έχει πιει και λίγο γάλα από μενα..πόσο εύκολα μπορεί να κολλήσει κάτι???

πρίν από 5 λεπτά , sweety** είπε:

να σας ρωτήσω το εξής,μέσα στην κλινική ήρθε τόσος κόσμος να μας δει και εγώ από ότι φαίνεται κάτι κόλλησα γτ με ψιλοταλαιπωρεί ο λαιμός μου...φοβάμαι μην κολλήσει ο μικρός ή και από τις επισκέψεις που δεν σταματάνε και πάνε από πανω του και κάθονται..προσπαθώ να τον θηλάσω δεν έχομε βρει ακόμα καλα τον τρόπο αλλά έχει πιει και λίγο γάλα από μενα..πόσο εύκολα μπορεί να κολλήσει κάτι???

Κοριτσι μου εχε το νου σου... Οχι επισκεψεις...Ειναι κ ο καιρος περιεργος στα μερη μας..μια ηλιο μια βροχη κ πολυυ κρυο... Μην πλησιαζουν το μωρο περα απο εσενα κ το μπαμπα..αντε κ καμια γιαγια αφου δεν ειναι αρρωστες. Θα σου προτεινα να φορας μασκα οσο εισαι πολυ κοντα το μωρο..θηλασμο αλλαγη πανας κλπ. Αλλα ειναι επικινδυνο. Δεν θεκω να σε τρομοκρατησω αλλα οσο το μωρακι ειναι τοσο μικρο ενα απλο κρυωμα ισον νοσηλεια...Αν θελουν να ερθουν να σας δουν ας ερθουν αλλα μακρια απο το μωρο.. Καλα για εσας δε το συζητω καλο πλυσιμο χεριων κλπ... Στο ξαναλεω δε στα λεω για να σε τρομαξω γτ αγχωνεσαι ευκολα !!! Αλλα θελει προσοχη!!! Μπορεις να τους πεις με καλο τροπο οτι θελεις να ανακτησεις τις δυναμεις σου εσυ απο τη καισαρικη κ να μπεις σε ρυθμο με το μωρο...

η αληθεια ειναι οτι με τοσο κοσμο δεν ειναι ευκολο να μπεις και σε ρυθμο!!αγχωμαι δεν θα πει τιποτα! να φανταστεις καποια στιγμη τν ειχα αγκαλια για να ρευτει κ εκανε μια νευρικη κινηση και απο την μια μερια πηγε στην αλλη και χτυπησε το κεφαλακι του στο πλαι πανω στν ωμο μου..απο κεινη την στιγμηη ειμαι να σκασω μηπως χτυπησεεε κ μου παθει τιποτα! !!!θα κοιταξω να κοψω τις πολλες επισκεψεις,εχεις δικιο!!!καλα η μια η γιαγια δν καταλαβαινει τπτ..σου λεει δεν τον κολλαω γιατι δεν ειμαι άρρωστη απλα εχω κρυωσειι...εκι μου ερχεται ν την βαρεσω!!!

πρίν από 28 λεπτά , sweety** είπε:

η αληθεια ειναι οτι με τοσο κοσμο δεν ειναι ευκολο να μπεις και σε ρυθμο!!αγχωμαι δεν θα πει τιποτα! να φανταστεις καποια στιγμη τν ειχα αγκαλια για να ρευτει κ εκανε μια νευρικη κινηση και απο την μια μερια πηγε στην αλλη και χτυπησε το κεφαλακι του στο πλαι πανω στν ωμο μου..απο κεινη την στιγμηη ειμαι να σκασω μηπως χτυπησεεε κ μου παθει τιποτα! !!!θα κοιταξω να κοψω τις πολλες επισκεψεις,εχεις δικιο!!!καλα η μια η γιαγια δν καταλαβαινει τπτ..σου λεει δεν τον κολλαω γιατι δεν ειμαι άρρωστη απλα εχω κρυωσειι...εκι μου ερχεται ν την βαρεσω!!!

Ξεκαθαρισε τα αυτα.. Πες στη γιαγια οτι δεν παιζουμε με την υγεια του παιδιου.. Ειναι πολυ μικρο ακομα...Στον ωμο σου αν πηγε δεν παθαινει κατι καλε!! Μην αγχωνεσαι τοσο+ το αγχος ειναι κακος συμβουλος. Χαλαρωσε κ ολα θα κυλησουν φυσιολογικα.. Απλα με ολη μου τη συμπαθεια χωρις κακια σταματησε τις επισκεψεις κ βαλε μετρο στη γιαγια... Θα σου πω μονο επειδη η πεθερα μου δουλευει με κοσμο το παιδι το ειδε μονο στο μαιευτηριο κ την πηρε αγκαλια στο μηνα!!! Της ελεγα να ερθει σπιτι να τη δει κ δεννερχοταν γτ ελεγε "δε ξερω τι μπορει να εχω με υοσο κοσμο που βλεπω" Κ η μαμα μου ηταν αρρωστη οταν γεννησα κ δεν την αφησαν να μπει καν στο μαιευτηριο στους οροφους με τα δωματια. Μονο στο ισογειο ηρθε η καημενη!!!

Διαφημίσεις

πρίν από 33 λεπτά , sweety** είπε:

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!! Λοιπόν συμφωνώ με όλα τα κορίτσια. Πολύ προσοχή με τις ιώσεις!! Πρώτον απαγόρεψε τις επισκέψεις στο σπίτι τουλάχιστον μέχρι να σαραντήσει!! Εμένα η παιδίατρος μου απαγόρεψε να πάρει αγκαλιά η αδερφή μου το παιδί μέχρι να σαραντήσει γιατί έχει παιδί που πάει σχολείο. Επίσης να πεις στις γιαγιάδες ότι δεν υπάρχει σκέτο κρύωμα!! Και αυτό που ονομάζουμε κρύωμα είναι ίωση!! Όλα είναι ιώσεις και το μωρό ακόμα δεν έχει ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ ένας ενήλικας μπορεί να περνάει μια ίωση ακόμα και αθόρυβα!! Θα σου πω ένα παράδειγμα (χωρίς να θέλω να σε τρομάξω). Μία φίλη μου γέννησε και η μαμά της εκείνες τις ημέρες είχε λίγο ξηρό βήχα, σκέτο χωρίς τίποτε άλλο, ούτε πυρετό, ούτε μύξες ούτε τίποτα. Το παιδί τελικά κόλλησε και ήταν κοκκύτης, απλά δεν εκδηλώνεται στους ενήλικες όπως στα παιδιά!! Το μικρό νοσηλεύτηκε 15 ημερών για 10 ημέρες στο Παίδων και κινδύνεψε η ζωή του!!! Κι εσύ αν έχεις συμπτώματα να φοράς μασκούλα όταν το έχεις αγκαλιά και φυσικά καλό πλύσιμο χεριών κλπ.

On 20/12/2017 at 2:01 ΜΜ, sweety** είπε:

Eνημερώνεις τον παιδίατρο καταρχήν. Φοράς αυστηρά μάσκα όταν αγκαλιάζεις το μωρό, και πλένεις τακτικά τα χέρια σου, όσο έχεις συμπτώματα. Και θηλάζεις ακατάπαυστα, ή βγάζεις γάλα και δίνεις, είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί το μωρό, με τα δικά σου αντισώματα.

Και εννοείται ότι επισκέψεις τέλος!

On 12/22/2017 at 10:22 PM, ΑΡΓΚ said:

Eνημερώνεις τον παιδίατρο καταρχήν. Φοράς αυστηρά μάσκα όταν αγκαλιάζεις το μωρό, και πλένεις τακτικά τα χέρια σου, όσο έχεις συμπτώματα. Και θηλάζεις ακατάπαυστα, ή βγάζεις γάλα και δίνεις, είναι ο μόνος τρόπος να προστατευτεί το μωρό, με τα δικά σου αντισώματα.

Και εννοείται ότι επισκέψεις τέλος!

ααχ ολοι θελουν να ερθουν να δουν το μωροοο!!!

χθεσ τα πεθερικα μου ,ενταξει δεν μπορω να πω στον παππου και στην γιαγια να μην έρθουν,εφεραν και το ένα εγγόνι τους 6-7 χρονών και πήγαν από την κούνια να δουν το μωρό,το πιτσιρικι εβηχε και μετα που βγηκαν εξω φτερνιζόταν!!δεν φανταζεσαι τι με επιασε!!ο αντρας μου έλειπε και τι να έλεγα!!κατάλαβαν την δυσαρέσκεια μου γιατι έγινα τελειώς αφιλόξενη μόλιςείδα ότι ήρθαν με το μικρό μαζι!!!και εφυγαν αρκετά γρήγορα!!όσες φορες και να τους το πούμε δεν καταλαβαίνουν.μέχρι και η παιδίατρος τους τα είπε και η πεθερά μου έκανε γκριμάτσες του στυλ ότι τι βλακείες λες εσυ τώρα!!!

το αποτέλεσμα??τσακώθηκα εγω με τον άντρα μου!!!τεσπα!

κορίτσια τώρα σε ποιο σαιτ μπορώ να σας βρίσκω για ότι συζητάτε για τα μωράκια??!!γιατί το θέμα είναι συμπτώματα τοκετού και εγώ λέω άλλα!!!

χθεσ τα πεθερικα μου ,ενταξει δεν μπορω να πω στον παππου και στην γιαγια να μην έρθουν,εφεραν και το ένα εγγόνι τους 6-7 χρονών και πήγαν από την κούνια να δουν το μωρό,το πιτσιρικι εβηχε και μετα που βγηκαν εξω φτερνιζόταν!!δεν φανταζεσαι τι με επιασε!!ο αντρας μου έλειπε και τι να έλεγα!!κατάλαβαν την δυσαρέσκεια μου γιατι έγινα τελειώς αφιλόξενη μόλιςείδα ότι ήρθαν με το μικρό μαζι!!!και εφυγαν αρκετά γρήγορα!!όσες φορες και να τους το πούμε δεν καταλαβαίνουν.μέχρι και η παιδίατρος τους τα είπε και η πεθερά μου έκανε γκριμάτσες του στυλ ότι τι βλακείες λες εσυ τώρα!!!

κορίτσια τώρα σε ποιο σαιτ μπορώ να σας βρίσκω για ότι συζητάτε για τα μωράκια??!!γιατί το θέμα είναι συμπτώματα τοκετού και εγώ λέω άλλα!!!

Δεδομένου ότι στην εντατική θα είναι το δικό σου το μωρό αν συμβεί κάτι, ΑΝ εσύ ανησυχείς, δε χωράνε ευγένειες σε τέτοια θέματα. Αν σκεφτείς τι σε ενοχλεί περισσότερο, να κάνει γκριμάτσες η πεθερά ή να έχεις το μωρό σε νοσοκομείο, νομίζω δεν τίθεται θέμα ντροπής. Και μην περιμένεις ότι οι επισκέπτες τηρούν στοιχειώδιες κανόνες ή έχουν κοινη λογική.

Διαφημίσεις

@sweety** καλησπέρα!! 

Αν επιτρέπεται, θα ήθελα να σε ρωτήσω, κανείς rooming in με το μωρό ;; 

Κοριτσια εγώ σκεφτόμουν με το καλό μόλις γεννήσω, να κάνω rooming in, αλλά η πεθερά μου νομίζει τα νεογέννητα είναι αξιοθέατο, και κάτι που έχει πετάξει του τύπου «δεν μπορείς να μην δείξεις το μωρό σε όσους θα έρθουν να σε δουν», που σκέφτομαι τελικά να μην πάρω το μωρό μαζί, ώστε να αποφύγω και τσακωμούς, γιατί είμαι και νευρική και νομίζω θα ξεσπάσω!! 

@sweety** Μόλις τώρα το είδα...Να σας ζήσει το μπεμπακι σας!!Να είναι γέρος και δυνατός και να έχει κάθε ευτυχια στη ζωή του!!!Καλοτυχος!!!

*Να μην αφήνεις κανέναν είναι πολύ μωρό ακόμα!!!Και οσο κ αν σε τρομάζει η @ΑΡΓΚ έχει δίκιο!!Μέχρι 6 μηνών αν αρρωστήσουν μπαίνουν ΜΕΝΝ.Είναι δύσκολη εποχή κ μπορεί οι ίδιοι να μη νοσούν αλλα να είναι φορείς.Μακριά απο εκπαιδευτικούς και παιδιά μέχρι 15 χρόνων τουλάχιστον.

On 24/12/2017 at 3:53 ΜΜ, sweety** είπε:

Να σ ζησει ο μπεμπης... Παντως μια χαρά μπορείς να πεις ακόμα κ στον παππού κ στη γιαγιά να μην έρθουν όταν πρόκειται για την υγεία του παιδιού σ.. Αρκει να τα βρισκετε με το συζυγο σας. Εγώ παιδιά πείτε με υπερβολική αλλά όταν γεννησα λόγω του ότι γεννήθηκε πρόωρα, έμεινε 3 εβδομάδες στη θερμοκοιτιδα κ όταν την πήραμε σπίτι ακόμα κ οι παππούδες το μωρό το είδαν όταν ήταν 2 μηνών μέχρι να πάρει λίγο τα κιλακια της κ να μην είναι τόσο επιρρεπής σε ιωσεις.. Οι μόνοι που βλέπαμε την μπεμπα ήμουν εγώ κ ο σύζυγος μου κ κανείς απ τους συγγενείς δεν είπαν τπτ.. Να φανταστείτε δώσαμε το οκ να έρθουν να το δουν οι παππούδες μόνο κ οι γονείς μ έλεγαν δεν πειράζει θα έρθουμε να το δούμε λίγο αργότερα να μην κολλήσει τπτ.. Κ εννοείται ότι όποιος ερχόταν επίσκεψη έβαζε πρώτα αντισηπτικό κ φορούσε κ μάσκα! Μπορεί άλλοι να λένε ότι ήμουν υπερβολική αλλά το μωρό το προστατεψα όσο μπορούσα περισσότερο κ δεν αρρώστησε ποτέ.. Ούτε καν συναχακι, δεν θα αντεχα να μπει πάλι στο νοσοκομείο κ να είναι μακρυά μας!!

• 4 εβδομάδες μετά...

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...