Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Λογοτεχνικά Βιβλία για παιδιά Α Δημοτικού

Recommended Posts

καλημέρα σας, 

έχετε υπόψιν κανένα βιβλιαράκι που ενδείκνυται για να το διαβάζει παιδάκι Α δημοτικού ? ΟΧΙ για να το διαβάζει ο γονιός στο παιδί αλλά το παιδί μόνο του (έστω κ με λίγη βοήθεια). Αν ψάξω σε βιβλιοπωλείο ή στο ιντερνετ  θα φάω 5 ώρες γι αυτό έλεγα μήπως είχατε "έτοιμη" απάντηση. 

Σας ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Αυτή η σειρά είναι για παιδιά 5-6 ετών και νομίζω πως είναι πολύ καλή για να ξεκινήσει το παιδί να διαβάζει. Εμάς μας είχαν φέρει το Ψαράκι που φορούσε γυαλιά και άρεσε πολύ στη μικρή. Και ωραία μηνύματα περνάει η υπόθεση αλλά και μεγάλα γράμματα για να μη τρομάζει το παιδί στο ξεκίνημα του διαβάσματος. 

https://www.psichogios.gr/site/Books/Categories?series=518

Και είναι και μια άλλη σειρά Διαβάζω ιστορίες, πάλι ανάλογα με τις ηλικίες.

Επεξεργάστηκαν by ΜΑΡΙΤΑ

Η περιπέτεια της περιπέτειας,Μελισσουλα Σουλα Φροσουλα,Ο Αντώνης κ η Κουκιδιτσα

Είναι κλασσικά λογοτεχνικά και το 1ο μας το είχαν προτείνει στο σχολείο.Το είχαμε διαβάσει όλοι κ είχαμε γράψει περίληψη κάναμε κουβέντα κλπ..το προτείνω ανεπιφύλακτα!!Τα έχω διαβάσει ολα σε παιδική ηλικία,είμαι 32 και τα θυμάμαι ακόμα!!Τέλεια βιβλία

Ενδιαφέρεσαι αμιγώς για ελληνική ή και για ξενόγλωσση βιβλιογραφία;

Επίσης, το περιεχόμενο να είναι λογοτεχνικό ή θα σε ενδιέφεραν και άλλα είδη;

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

κορίτσια ευχαριστώ - θα τα τσεκάρω -

Άννα 35 ενδιαφέρομαι για ελληνική γλώσσα, μεταφρασμένα ναι. κ ναι θα με ενδιέφεραν κ άλλα είδη. - σε ευχαριστώ.

Διαφημίσεις

Καλημέρα annoulen. Με συγχωρείς για την καθυστέρηση, τώρα κατάφερα να βρω λίγο χρόνο.
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι εξής σειρές βιβλίων:
Ιστορίες του Ουράνιου Τόξου, είναι σειρά τεσσάρων βιβλίων (κίτρινο, ροζ, γαλάζιο και πράσινο).
H σειρά Ας μιλήσουμε γι' αυτό...
Η σειρά Όλη η γη ένα χωριό
Η σειρά Η απίθανη εγκυκλοπαίδεια Larousse

Ο τρόπος που σε αντιμετωπίζει η ζωή είναι ένας ανελέητος καθρέφτης του τρόπου που εσύ αντιμετωπίζεις τη ζωή.

πρίν από 33 λεπτά , Αννα 35 είπε:

Καλημέρα annoulen. Με συγχωρείς για την καθυστέρηση, τώρα κατάφερα να βρω λίγο χρόνο.
Προσωπικά μου αρέσουν πολύ οι εξής σειρές βιβλίων:
Ιστορίες του Ουράνιου Τόξου, είναι σειρά τεσσάρων βιβλίων (κίτρινο, ροζ, γαλάζιο και πράσινο).
H σειρά Ας μιλήσουμε γι' αυτό...
Η σειρά Όλη η γη ένα χωριό
Η σειρά Η απίθανη εγκυκλοπαίδεια Larousse

Την εκγυκλοπαίδεια Larousse την έχει βρει κανείς σε κατάστημα? Όπου έχω ρωτήσει δεν την έχουν και ο εκδοτικός οίκος ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ την αναφέρει ως εξαντλημένη.

Πριν από αρκετά χρόνια την είχα αγοράσει τη σειρά ως δώρο για τον ανιψιό μου και σκόπευα να την αγοράσω και για τα δικά μου παιδιά.

Έχει αποσυρθεί ή απλά υπάρχει έλλειψη αυτό το διάστημα;

Προσωπικά θα πήγαινα με το παιδί στην τοπική δημοτική βιβλιοθήκη (αν υπάρχει) ή σε ένα βιβλιοπωλείο να διαλέξει μόνο του. Μπορεί να του τραβήξει την προσοχή κάτι τελείως διαφορετικό από ο,τι ο γονιός φαντάζεται και θέλουμε ένας νέος αναγνώστης να κάνει μία καλή αρχή :)

Για παιδάκια που μόλις έμαθαν να διαβάζουν, πολύ ωραία είναι η σειρά με τον Λύκο του Geoffroy Pennart. Ειναι 5-6 βιβλία από όσο θυμάμαι.

Επίσης το ο Ξενοφών και το νησί των Δεινοσαύρων και ένα άλλο με τον ίδιο ήρωα και πειρατές που δε μου έρχεται τώρα, ειδικά για αγοράκια πολύ αγαπημένο.

Επισης βιβλια του Τριβιζά, π.χ. τα τρια μικρά λυκάκια.

Το Οχι κυρια και το Εχω για συμμαθητη ενα πειρατη (μου διαφευγει ο συγγραφεας)

Υπάρχει και μία σειρα με διασκευασμένα βιβία του Ιουλίου Βερν για πρωτάκια από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Αν το παιδί ήδη διαβαζει πολύ άνετα,όλα τα βιβλία με τα Μούμιν της Τοve Jansson, και αν και λογοτεχνία δεν τα λες, δε θα σνομπαριζα σειρές δημοφιλείς με τα παιδάκια του τύπου Τζερόνιμο Στίλτον, Τεα Στιλτον κλπ, που βοηθάνε να δουν τα παιδιά το διάβασμα σαν παιχνίδι και μετά από όσο έχω διαπιστώσει προχωράνε και σε πιο "σοβαρά" αναγνώσματα

Διαφημίσεις

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας - ενδιαφέρουσες,  σίγουρα θα καταλήξω σε κάποιο από αυτά για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης των παιδιών.

Αλλά και πάλι νομίζω ότι πρόκειται για βιβλία που διαβάζει ο γονιός στο παιδί κ όχι ένα παιδί Α Δημοτικού μόνο του. Γιατί έχει λυσσάξει ο γιος μου να διαβάσει μόνος του. :shock:

Έλεγα μήπως υπάρχουν εξειδικευμένα βιβλία με πολλές εικόνες και μικρό κείμενο (ίσως κάποιο κόμικ??) για αυτό το πρώτο στάδιο ανάγνωσης. 

ΑΡΓΚ,  κ η πρότασή σου ενδιαφέρουσα και σε ευχαριστώ για την απάντηση, όντως τα παιδιά μας εκπλήσσουν με τις επιλογές τους κάποιες φορές :).

Επεξεργάστηκαν by annoulen

πρίν από 15 λεπτά , annoulen είπε:

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας - ενδιαφέρουσες,  σίγουρα θα καταλήξω σε κάποιο από αυτά για εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης των παιδιών.

Αλλά και πάλι νομίζω ότι πρόκειται για βιβλία που διαβάζει ο γονιός στο παιδί κ όχι ένα παιδί Α Δημοτικού μόνο του. Γιατί έχει λυσσάξει ο γιος μου να διαβάσει μόνος του. :shock:

Έλεγα μήπως υπάρχουν εξειδικευμένα βιβλία με πολλές εικόνες και μικρό κείμενο (ίσως κάποιο κόμικ??) για αυτό το πρώτο στάδιο ανάγνωσης. 

ΑΡΓΚ,  κ η πρότασή σου ενδιαφέρουσα και σε ευχαριστώ για την απάντηση, όντως τα παιδιά μας εκπλήσσουν με τις επιλογές τους κάποιες φορές :).

Μικρό (σύντομο) κείμενο και ωραίες εικόνες έχει η σειρά ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ του Διεθνούς Κέντρου Βιβλίου ΑΛΛΑ η θεματολογία είναι πολύ παιδική. Ωστόσο, για την παρούσα φάση νομίζω ότι θα ήταν καλά γιατί θα πάρει το παιδί την ευχαρίστηση ότι διαβάζει μόνο του χωρίς πολυ κόπο και χρόνο.

Για οποια ενδιαφέρεται η σειρά Η απίθανη εγκυκλοπαίδεια Larousse διατίθεται online στην ιστοσελίδα των εκδόσεων Πατάκης.

Μόλις ολοκλήρωσα την αγορά.

1 ώρα πρίν, Deena είπε:

Μικρό (σύντομο) κείμενο και ωραίες εικόνες έχει η σειρά ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ του Διεθνούς Κέντρου Βιβλίου ΑΛΛΑ η θεματολογία είναι πολύ παιδική. Ωστόσο, για την παρούσα φάση νομίζω ότι θα ήταν καλά γιατί θα πάρει το παιδί την ευχαρίστηση ότι διαβάζει μόνο του χωρίς πολυ κόπο και χρόνο.

Καλέ Deena, τα έχω αυτά χα χα (όχι όλα, 5-6 περίπου) κ όντως έχεις δίκιο. Τα είχαμε πάρει πριν πολλά πολλά χρόνια (δλδ ήταν πχ 2 ετών ο μεγάλος μου) και τα έχουμε (τους τα έχω) διαβάσει άπειρες φορές. Τώρα είναι η σειρά του να τα διαβάσει μόνος του. Καλά που μου το θύμισες !!! :-P

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...