Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΘΗΛΑΣΜΟΣ & CO-SLEEPING

lydia31

Recommended Posts

Ένας λόγος που δεν το προτίμησα το co-sleeping είναι για να μην αποξενωθούμε ως ζευγάρι με τον άντρα μου. Δε θα μου άρεσε καθόλου να κοιμάμαι εγώ στο κρεβάτι με το μωρό και αυτός στην απομόνωση....του καναπέ. Ούτε θα μου άρεσε να μη μπορούμε να έχουμε σεξουαλική επαφή επειδή είναι η μικρή ανάμεσά μας. Τα ζευγάρια εύκολα αποξενώνονται μετά τη γέννηση των παιδιών. Και το co-sleeping για πολλούς από ό,τι βλέπω δεν έχει καλή επίδραση στη σχέση του ζευγαριού.

Το σπίτι έχει πολλά μέρη όπου μπορεί ένα ζευγάρι να έχει σεξουαλική επαφή, επίσης πολλά μέρη όπου μπορεί να έρθει κοντά, να συζητήσει, να καθίσει αγκαλιά κλπ. Όταν υπάρχει ένα μωρό που ξυπνά τόσο συχνά τη νύχτα, ο ύπνος είναι πολύτιμος και για τους δύο γονείς και είναι άδικο για τη μητέρα να αναγκάζεται να θηλάζει ξύπνια, καθιστή και να ταλαιπωρείται. Εξάλλου, την ώρα που κοιμόμαστε δεν έχουμε συνείδηση του αν είναι δίπλα μας ο σύντροφός μας ή όχι, ούτε μας πολυενδιαφέρει. Για να μην αποξενωθούμε ως ζευγάρι μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα μαζί όταν είμαστε ξύπνιοι!

Το μωρό καλό είναι να μην κοιμάται ανάμεσα στο ζευγάρι, αλλά από την πλευρά της μαμάς με ένα προστατευτικό στην άκρη του κρεβατιού για να μην πέσει, είναι πιο ασφαλές για το μωρό και δεν "χωρίζει" και τους γονείς :wink:

HXuSp2.pngaS46p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 257
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγω πιστευω πως αν η σχέση εχει γερες βάσεις τιποτα δεν την κλονίζει ποσο μάλλον ο καρπος του ερωτά τους :D

Σκεφτειτε οτι υπάρχουν ζευγάρια (οπως εμεις καλη ωρα ) που δεν εχουν τον κοινό νυχτερινό υπνο μαζι . Τι κανουν αυτα δηλ ?

Μωλε αν υπάρχει θεληση και αγαπη .... (εμεις και τον καιρο που ηταν η μαμα μου εδω ... :oops::lol: )

VgL7.jpgIgLdp2.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Επαναφέρω το θέμα :)

Η κόρη μου τώρα τελευταία έχει κολλήσει με το κρεβάτι μου, κυριολεκτικά !!!

Για παραδειγμα: θηλάζουμε για νάνι και ξαφνικά με σπρώχνει με ένα στυλάκι "φύγε απο μπροστά μου" και πέφτει μπρούμυτα στο κρεβάτι μας.

Αν δεν την ενοχλήσω μπορεί να κοιμάται για ώρες έτσι και μάλιστα χωρίς να είμαστε και εμείς δίπλα της αλλά πχ στο σαλόνι.

Μόλις προσπαθήσω όμως να την σηκώσω και να την βάλω στο κρεβατάκι της που είναι φυσικά κολλητά με το κρεβάτι μας γίνεται ο κακός χαμός ...

Τι είναι αυτο ρε παιδιά ?

εγώ νόμιζα ότι έχει κολλήσει με τον θηλασμό, με την μανούλα κτλ

αλλά με το κρεβάτι .... τι να πω ...

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

Τι είναι αυτο ρε παιδιά ?

εγώ νόμιζα ότι έχει κολλήσει με τον θηλασμό, με την μανούλα κτλ

αλλά με το κρεβάτι .... τι να πω ...

Φάση είναι.

εγώ την ενθάρρυνα να πάει στο δικό της κρεβάτι στο στυλ "η μαμά κουράστηκε, πήγαινε στο κρεβάτι σου" ή "θέλεις να πας στο κρεβάτι σου;" (το δεύτερο το εκλαμβάνει επίσης ως εντολή, πάντα θεωρεί και αντιδρά σαν να της είχα πει το πρώτο).

Προσπαθησε εκεί που τη θηλάζεις για νάνι να την περιορίζεις στην πλευρά του κρεβατιού που είναι προς το κρεβατάκι της, ώστε να αφήνει τουλάχιστον μια θέση κενή - και μπορεί να της έρθει να πάει και μόνη της στο δικό της κρεβάτι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Εμένα το μωρούλι μου κοιμάται 8 30 το βράδυ με 8 30 το πρωί με δύο ξυπνήματα ( στις 3 και στις 6 ). Έτσι τον έχω στο δωμάτιό του και σηκώνομαι για να τον θηλάσω (παρακαλώντας το θεό να μην τα κάνει γιατί εκεί αρχίζει το δράμα )! Μερικές φορές στα βαθιά του ύπνου μου σκέφτομαι: τι ωραία θα ήταν να κοιμόταν μαζί μου, δε θέλω όμως να πάει ο άντρας μου στον καναπέ γιατί μου έχει εξηγήσει ότι θα ενοχληθεί με κάτι τέτοιο! έχουμε όμως συμφωνήσει ότι αν το επόμενο παιδάκι έχει διαφορετικό - πιο απαιτητικό - πρόγραμμα δε θα το γλιτώσουμε το co sleeping! :wink:

Q739p2.png

Διαφημίσεις

μια χαρα σας βρισκω!

κι εγω θα τον εβαζα στο κρεβατι του

αν ξυπνουσε κατω από τρεις φορές (ξυπναει από 4 στα καλύτερα μέχρι 8, το συνηθισμένο...)

έχω ένα παρκοκρέβατο στο δωμάτιό μας, το οποίο έχω κολλήσει στο κρεβάτι μας και τελικά λειτουργεί ως κάγκελο για να μην φάει καμια τουμπα ο μικρός!

πάντως όταν καταφέρουμε να κοιμόμαστε καλύτερα , θα προσπαθήσω και μια σταδιακή μετάβαση...

lN4Kp3.png6tK9p2.png

amaretto thanks :)

και εγώ πιστεύω ότι είναι φάση. Επιπλέον όμως μπορεί και να την ενθάρρυνα εγώ σε αυτήν την συμπεριφορά. Σε κάποια φάση τα είχα παίξει απο το ξενύχτι (ξυπνούσε με κλάματα 10 - 12 φορές μέσα στην νύχτα).

Επειδή ένιωθα τις δυνάμεις μου να με εγκαταλείπουν και φοβόμουν μην μου πέσει κάτω το παιδί -σημείωση: θηλάζουμε πάντα εγώ καθιστή και αυτή ξαπλωμένη στην αγκαλιά μου-, μόλις την έβλεπα να την ψιλοπαίρνει ο ύπνος την ακουμπούσα δίπλα μου παρακαλώντας να κοιμηθεί για κανα μισάωρο.

Φαίνεται καλόμαθε η μπουμπού τώρα :) Ευτυχώς βέβαια αυτός είναι και ο μόνος τρόπος να την κοιμήσουν οι γονεις μου τις ώρες που λείπω στην δουλειά.

xristinavin ο άντρας μου όταν ηταν η μικρή 3-4 μηνών ήθελε να την αλλάξουμε δωμάτιο (τον αγνόησα :wink: ), όταν άρχισα να την ξαπλώνω δίπλα μου πήγε μόνος του στον καναπέ γιατί φοβόταν μηπως την πλακώσει κατά λαθος (τον αγνόησα ξανά :P ) και τώρα πια ανυπομονεί να κοιμηθεί αγκαλιά με την κόρη του κάθε βράδυ !!!

Μπιζουδενια μου γεννήθηκες 29/12/2007 !!!

Ηρθε και ο μαγκας 30/01/2010 !!!

• 5 months later...

Καλημέρα...

πως κοιμαστε μαζί με το μικρό τα βράδια;

Εχω μια ζουζούνα 8 μηνών και θηλάζει ως τωρα, και ελπιζω για πολυ ακόμα. Από τη στιγμη που κοντεψε να μου πεσει απο τα χερια οταν την θηλαζα καθιστη ενα βραδυ και με πηρε ο υπνος την θηλαζω και την κοιμιζω στο κρεβατι. Μετα απο ωρες την μεταφερω στην κουνια της.

Φοβαμαι ομως μην την πλακωσω εγώ ή ο άντρας μου.. Γι αυτο βαζω μια μαξιλάρα στην πλατη της μικρης, ειτε σαν προστασια απο επικειμενη πτωση, οταν κοιμαται απο εξω, ειτε σαν προστασιά απο το ενδεχομενο να την πλακωσει ο πατερας της μεσα στον υπνο του οταν κοιμοματε στην μεση.. Το αποτέλεσμα είναι να μην κοιμαμαι εγω οσο ειναι η μικρη στο κρεβατι γιατι εχω την εννοια της, και να στριμωχνεται ο αντρας μου και τελικα να μην κοιμαται ουτε κι αυτος.

Δεν θελω να ξεκινησει η γνωστη διαμαχη "κανει/δεν κανει να κοιμαται το παιδι στο κρεβατι των γονιων..." Ο καθενας εχει την αποψη του, και πραττει αναλογως. Το θεμα ειναι, όταν κοιμαται στο κρεβατι, πως μπορουμε να διασφαλισουμε την ασφαλειά του αλλα και καποιο χωρο για τους γονείς; Τι κολπα υπαρχουν;

Γεια σας co sleepers!!

Λοιπον θα σου πω τι εχουμε κανει εμεις ως τωρα. Τον δικο μας τον βαλαμε στο κρεβατι μας απο πολυ νωριτερα, απο 2 μηνων. Ο αντρας μου ειχε τον ιδιο φοβο, μηπως το πλακωσει, αλλα προφανως προσεχει υποσυνειδητα και δεν εχει συμβει τπτ ως τωρα και δεν πιστευω οτι θα συμβει. Ειχαμε ενα προστατευτικο καγκελο στην μια πλευρα του κρεβατιου οποτε οταν ο μικρος κοιματαν απο εξω δεν υπηρχε κανενας φοβος να πεσει. Πιστευω οτι θα σου χρειαστει ενα τετοιο γιατι σε λιγο καιρο θα σου ζουζουνιζει πολυ στον υπνο της η μικρη σου και το μαξιλαρι δε θα σας καλυπτει. Εμενα ο μικρος πολλες φορες εχει το κεφαλι του στο στηθος μου και θηλαζει και τα ποδια του στο κεφαλι του πατερα του!

Τωρα εχουμε βγαλει το ενα καγκελο απο το κρεβατι του και το εχουμε κολλησει στο δικο μας. Βεβαια τον φερνω και στο κρεβατι μας πολλες φορες αλλα καποιες φορες κοιμαται στο δικο του κι ετσι δεν υπαρχει κανενας φοβος.

Εμενα ο μικρος πολλες φορες εχει το κεφαλι του στο στηθος μου και θηλαζει και τα ποδια του στο κεφαλι του πατερα του!

.

Ωραιος ο μαγκας!!!

Η κουνια ειναι απο αυτες που ειναι σχεδιασμενες να βγαινει το καγκελο ή είναι απο τις κανονικες κουνιτσες;

Το καγκελο το σκεφτηκα κι εγω οτι μαλλον θα χρειαστει, αλλα δεν ειμαι σιγουρη οτι θα μας καλυπτει γιατι το στρωμα μας ειναι ψηλο. Θα το ψαξω κι αυτο ομως.

Ευχαριστω...

Διαφημίσεις

ειλικρινά βολεύομαι πολύ περισσότερο όταν κοιμάται στην κούνια της, αλλά επειδή κι εμείς θελουμε να κρατήσουμε το θηλασμό για πολύ ακόμα, η ενδιάμεση λυση που βρήκα είναι αυτή...

έχω ένα μαξιλάρι θηλασμού ανάμεσα στην κούνια -που την εχουμε κολλητα-και το κρεβάτι μας (γιατί έχει περίεργα "πλαινά") και όταν τη θηλάζω από το δεξί κοιμάται από τα δεξιά μου , μετά όταν αρχίζω να μη βολεύομαι τη μεταφέρω στην κούνια. Οταν θήλαζα ξαπλωμενη από το αριστερο μετα τη μετεφερα κ παλι στα δεξιά μου.Τωρα συνήθως θηλάζω σταυροπόδι στο κρεβάτι και αυτό για εντελώς άσχετο λόγο (κάνω πολλα πετρώματα τον τελευταίο καιρό:roll: και θελω να ρεει το γαλα) αλλά ετσι κι αλλιως αποφεύγω να κοιμαται αναμεσα μας...δεν μου φαίνεται κ πολύ ασφαλές...

άλλο κόλπο εκτός από το μαξιλάρι είναι να κοιμάμαι στο πλαι γυρισμενη προς τη πλευρά της και με λυγισμενα πόδια.Τα ποδια της ακουμπάνε στα γόνατά μου και της κάνω "φωλίτσα":-D

καπου επισης υπαρχει ενα σαιτ με οδηγιες για ασφαλες cosleeping αλλα δεν θυμαμαι πού....:roll:

εχω αγορασει το κρεβατακι απο το ικεα το οποιο μας βολεψε αφανταστα βγαινει το καγκελο και το στρωμα προσαρμοζεται σε δυο υψη.δες και εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=46024

επισης πολυ καλα κανεις που κοιμασαι με το παιδι σου και μην ακους κανεναν κανε αυτο που ΕΣΥ νομιζεις καλυτερο για το παιδι σου

1kOup2.pngTxJmp3.png

Δεν ηξερα οτι εχει ονομα αυτο το πραγμα. Ειμαι κι εγω co sleeperou. :lol: Τουλαχιστον οταν τον παιρνω προσεχτικα και τον βαζω στην κουνια τις περισσοτερες φορες κοιμαται. Κι εγω τον αφηνα μεχρι το πρωι και ο αντρας στον καναπε αλλα δεν γινεται να συνεχιστει ετσι. Ηδη κανω προσπασθειες τουλαχιστον ως τις 6 που σηκωνεται ο συζυγος για δουλεια να ειναι στην κουνια μετα μπορει και να τον παρω διπλα μου μεχρι να ξυπνησει. Ενας αλλος λογος ειναι οτι ρευεται δυσκολα και πρεπει να ειμαι περα δωθε στην κουνια για να δω αν ειναι καλα κι αυτο με κουραζει την νυχτα. :rolleyes:

lcWup3.png

Η πλακα ειναι οτι πριν γεννησω ημουν κατά του να κοιμαται το παιδι στο κρεβατι μαζι με τους γονεις του. Εκανα βαρυσημαντες δηλωσεις του τυπου "με το που θα γεννηθει στο δωματιο του" κοκ. Μεχρι που διαβασα για το SID, μετα ηρθε ο θηλασμος, ευτυχως, και αναθεωρησα τα παντα. Γι αυτο, μεγαλη μπουκια φαε, μεγαλη κουβεντα μη λες...

Τωρα ερχονται στιγμες που την χαζευω και σκεφτομαι ποσο γρηγορα μεγαλωνει!!!

Τωρα ερχονται στιγμες που την χαζευω και σκεφτομαι ποσο γρηγορα μεγαλωνει!!!

και που εισαι ακομη....που μια μερα θα ξυπνησεις και θα φωναξει μαμα ,θα σου σκασει ενα φιλακι στα χειλακια και θα σου κανει την ποιο τελεια αγΚαλια του κοσμου...

ΔΕΝ ΤΑ ΑΛΛΑΖΩ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ

1kOup2.pngTxJmp3.png

Διαφημίσεις

Εμείς είχαμε εφαρμόσει τους 2-3 πρώτους μήνες το co-sleeping, αλλά μετά επειδή το μωρό μεγάλωνε πολύ γρήγορα δεν βολευόμουν και τον μετέφερα στην κούνια του, δίπλα μου. Πολλές φορές ο άντρας μου με παρακαλάει να κοιμηθούμε όλοι μαζί, αλλά δεν βολεύεται τώρα ο μπέμπης. Τις προάλλες που έκανε ανήσυχο ύπνο τον θήλασα ξαπλωμένη στο κρεβάτι μας κι όταν έφαγε και πήγε να αλλάξει πλευρό έκανε δυο βαρελάκια και κόντεψε να μου πέσει!!! Θέλει πολύ άπλα! Νομίζω ότι δεν τον "χωράει" πια ούτε το κρεβάτι του, συνέχεια στριφογυρίζει σαν τους δείκτες του ρολογιού ένα πράγμα. Ο άντρας μου λέει ότι πρέπει να του πάρουμε μεγαλύτερο κρεβάτι!!!

vChmp3.png IkwYp3.png

Ωραιος ο μαγκας!!!

Η κουνια ειναι απο αυτες που ειναι σχεδιασμενες να βγαινει το καγκελο ή είναι απο τις κανονικες κουνιτσες;

Να σου πω την αληθεια δεν ξερω... Εχει και απο τις 2 πλευρες καγκελο που ανεβοκατεβαινει συρταρωτα και "κουμπωνει" σε 3 θεσεις. Εβγαλα κι εγω συρταρωτα το ενα καγκελο και εκανα τη δουλεια μου.

να πω κι εγω την εμπειρια μου θελω την γνωμη σας κοριτσακια!

Λοιπον η μπουμπου απο 0-6 μηνων κοιμοταν στο κρεβατι της ολο το βραδυ..ξυπναγε μια φορα ενδιαμεσα την θηλαζα σε καρεκλα και την ξαναεβαζα στην κουνια της.Απο 6 μηνων εως σημερα κοιμομαστε οι 3 μας στο διπλο κρεβατι.Εννοειτε γουσταρα με χιλια και πιο ξεκουραστα αφου ξυπναγε πολλες φορες την νυχτα.Η αληθεια ομως ειναι πως απο παντα κοιμομουν λιγο ατσαλα(πλακωνα χερια κτλ)Ειδικα τωρα που δεν εχουμε πολυ χωρο στο κρεβατι ειμαι μονιμως πιασμενη και νιωθω και λιγο καμπουρα!!!:lol:

Η μικρη μας κλωτσαει,στριφογυρναει και ο μπαμπας εχει αρχισει την μετακομιση!:lol:

Θελω να αρχισω να την κοιμιζω στο κρεβατι της.Εβγαλα το προστατευτικο καγκελο της κουνιας και κολλησα ενα στρωμα που ειχα.Δεν εχω σκοπο να κοιμαμαι εκει..μονο μεχρι να την κοιμισω και το βραδυ οταν θελει να θηλασει..που συνηθως θελει πιπιλα γιατι την περνει κατευθειαν ο υπνος.Σκεπτομαι ποσο ασφαλες θα ειναι οταν θα ξυπνησει και θα σηκωθει για να μας βρει.Τα δωματια ειναι σχεδον απεναντι και εχω και ενα φωτακι αναμεσα στα δωματια,πιο πολυ για να βλεπω τα βραδυ.

Θα μου λειψει μωρε το μουτρακι μου αλλα εχει στραβωσει το σωμα μου.:?

Θελω κυριως να κοιμαται στο κρεβατι της και καμια φορα να την εχουμε κι εμεις..μαλλον ζηταω πολλα ε?

Ξεχασα να σας πω...ο μπαμπας μας εφαγε μια κλωτσια χτες...στην μουρη!!:lol:και δεν ειπε και τπτ ο καημενος:lol:

είμαι κι εγώ από αυτές που πριν γεννήσουν θεωρούσαν λάθος το να κοιμάται το μωρό με τους γονείς, αλλά... έχω αλλάξει πολλές αντιλήψεις απο τη στιγμή που μπήκα στο παιχνίδι! Και φυσικά εχω καταβολευτεί με το co-sleeping, δεν εχω μείνει άυπνη ούτε μέρα.

Η απορία μου αφορά στο ρέψιμο. επειδή με παίρνει ο ύπνος όταν θηλάζει ο μικρός και δεν καταλαβαίνω πότε τελειώνει, δεν τον βάζω να ρευτεί. Δεν είναι λάθος ή επικίνδυνο αυτό? εσείς τι κάνετε?

Η απορία μου αφορά στο ρέψιμο. επειδή με παίρνει ο ύπνος όταν θηλάζει ο μικρός και δεν καταλαβαίνω πότε τελειώνει, δεν τον βάζω να ρευτεί. Δεν είναι λάθος ή επικίνδυνο αυτό? εσείς τι κάνετε?

Κανένα πρόβλημα, έτσι κι αλλιώς το μωρό κοιμάται στο πλάι όταν το θηλάζεις ξαπλωμένη, οπότε κι αν βγάλει μετά λίγο γαλατάκι, απλώς θα στάξει στο σεντόνι. Άλλωστε αν τον βάλεις να ρευτεί, θα ξυπνήσει :(

ευχαριστώ pax. όσες φορές κοιμάται στο στήθος και τον βάζω να ρευτεί ξυπνάει. γι΄αυτό και χρησιμοποιώ την ξαπλωτή στάση πολλές φορές για να τον κοιμήσω, αλλά μετά έχω αγχος...

Αν είναι ανήσυχο (φαντάζομαι θα το νιώθεις κατευθείαν), μπορείς να το σηκώσεις να ρευτεί. Αν κοιμάται, κοιμήσου κι εσύ ;)

Θα ρευτεί μόλις ξυπνήσει. Επίσης, όταν θηλάζουν τόσο ήρεμα και κολλητά με τη μαμά, δεν καταπίνουν και τόσο αέρα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Η αληθεια ομως ειναι πως απο παντα κοιμομουν λιγο ατσαλα(πλακωνα χερια κτλ)Ειδικα τωρα που δεν εχουμε πολυ χωρο στο κρεβατι ειμαι μονιμως πιασμενη και νιωθω και λιγο καμπουρα!!!:lol:

Η μικρη μας κλωτσαει,στριφογυρναει και ο μπαμπας εχει αρχισει την μετακομιση!:lol:

Καλά τώρα το διάβασα και γελάω μόνη μου σα βλάκας :lol::lol::lol:

Λες και το 'γραψα εγώ! Εμένα βέβαια είναι πιο μικρός και από τότε που έμαθε να γυρνάει (μπρούμυτα - ανάσκελα - πλάι) έχει κατενθουσιαστεί και τα κάνει και στον ύπνο του! Μια μέρα ξύπνησα γιατί ο πωπός τους προσγειώθηκε στη μύτη μου!!! Έχω να κοιμηθώ 3ωρο σερί από τότε που ήταν 3 μηνών!

Λύση μπαμπά μπουμπούκου: Έχει μόνιμα ανοιχτό τον καναπέ που γίνεται κρεβάτι και την πέφτει εκεί και κοιμάται σαν άρχοντας!;)

Λύση μαμάς μπουμπούκου: Κοιμάμαι μονίμως σαν την Τσιτσιολίνα και σε κάθε στροφή ο μπουμπούκος τραβάει και 2 ρουφιξιές... Θα κοιμηθώ ξανά όταν αποφασίσει να κοιμηθεί στο κρεβάτι του ή όταν πάει φαντάρος! :D

και εμενα η μπεμπα μου δεν εχει κλεισει μηνα ..και πολλα βραδυα θηλαζουμε στη ξαπλα ..και μας παιρνει και ο υπνος αγκαλια ....και αργοτερα συνηθως τη βαζω στο πορτ μπεμπε ..και ειμαστε μια χαρα ..

και πολλα μεσημερια κοιμομαστε αγκαλια και το ευχαριστιομαστε πολυ και οι τρεις ..και ο μπαμπας μας εννοειται ..βεβαια ολοι μου λενε προσεχε μην το πλακωσεις το παιδι ..αλλα εγω ξερω οτι δε γινεται..αφου κοιμαμαι ,,με ολες τις αισθησεις σε εγρηγορση αλλα εχω να πω οτι ειναι πολυ ωραια αισθηση το οικογενειακο κρεβατι!!!

0sb2p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...