Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Οριοθέτηση "μαμάδων"

mama_3

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 80
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Δημοφιλείς ημέρες

... Ξέρω και ανθρώπους τεμπέληδες που έφαγαν τις περιουσίες τους σε τζόγο κλπ και δεν άφησαν τίποτε στα παιδιά τους,...

Άρα έχεις γνωρίσει κι εσύ ανθρώπους που δεν είναι μόνο αγάπη και προσφορά στα παιδιά τους. Now you're talking!

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Nα το πω εντελώς καθαρά: μεγάλωσες σε μία αγαπημένη οικογένεια. Αυτό λέγεται τυχη, δεν μπορείς να το ελέγξεις. Ο άνθρωπος που επέλεξες, το ίδιο. Και αυτό λέγεται τύχη. Σε βοηθούν γονείς και πεθερικά με το σπίτι, με τα οικονομικα, έχεις ακίνητη περιουσία. Και αυτά λέγονται τύχη. Με όλη αυτή τη βοήθεια, συναισθηματική, οικονομική, ψυχολογικη, μεγαλώνεις τα παιδάκια σου, φροντίζεις τον εαυτό σου, πηγαίνεις τις διακοπές σου, συζητάς με τον άντρα σου κόσμια, και έχεις την επιλογή να δουλέψεις ή μη. Ολα αυτά είναι προνόμια. Δεν πρέπει να ντρέπεσαι γι αυτά, προς Θεού. Αλλά αναγνώρισέ τα σαν αυτά που είναι: προνόμια που δεν έχουν όλοι. Και σκέψου ότι οι άλλες γυναίκες που δεν ζουν σε αυτό το ανέμελο συννεφάκι, ίσως απλά γεννήθηκαν πιο άτυχες.

Προσωπικά πάντως μπορεί να μην απολαμβάνω όλα τα προνόμια του ζαχαρουλινίου, αλλά μια χαρά προνομιούχα αισθάνομαι...

Για τις περισσότερες που γράφουν εδώ δεν ισχύει αυτό? Και μόνο που έχεις ίντερνετ, προνομιούχος είσαι. Αλλά το αντιμετωπίζεις ως το αυτονόητο.

Κατ' αρχάς δεν είμαι χαζή για να χρειάζεται να πεις κάτι καθαρά, το καταλαβαίνω και αλλιώς :D

Θα διαφωνήσω σε κάτι. Δεν είναι όλα τύχη, πολλά είναι επιλογή.

Εξηγώ:

α) Οι γονείς μου δούλεψαν σκληρά στη ζωή τους για να αφήσουν πράγματα στο παιδί τους. Ξέρω και ανθρώπους τεμπέληδες που έφαγαν τις περιουσίες τους σε τζόγο κλπ και δεν άφησαν τίποτε στα παιδιά τους, εκεί λοιπόν είναι επιλογή όχι τύχη. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπήρξαν και άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά και δεν κατάφεραν λόγω συγκυριών να αφήσουν κάτι

β) Το να αγαπάς και να σέβεσαι τον άλλον είναι μία αξία που σου δίνεται και είναι στο χέρι σου πως θα την "εκμεταλλευτείς"

γ) Διάλεξα τον σύζυγο γιατί είχε τις ίδιες αξίες με εμένα. ¨Οχι γιατί ήταν κούκλος (που ήταν :D) ή είχε τα πολλά λεφτά η άλλα κριτήρια άσχετα με το να κάνεις μία ωραία οικογένεια.

δ) Βλεπω καλοπροαίρετα και όχι κακοπροαίρετα μία συμβουλή που θα μου δώσει η πεθερά μου όπως θα έβλεπα και μίας φίλης μου. Δηλαδή αυτό που θα μου πει εμένα η πεθερά μου, σου φέρνω ένα χαζό παράδειγμα κάνε έτσι ένα φαγητό εγώ το παίρνω ως συμβουλή, το εφαρμόζω και της λέω το αποτέλεσμα. Μία φίλη μου κάτι τέτοιο το βλέπει ότι ανακατεύεται ότι την θεωρεί άχρηστη νοικοκυρά κλπ. Δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις άμα μία φίλη σου σου πει κάτι για το παιδί / για το φαγητό κλπ δεν θα δώσεις σημασία, στην πεθερά όμως θα χαλαστείς.

Οπότε δεν ήμουν τόοοοοοοοοσο τυχερή όσο θες να νομίζεις.

η επιλογή του γονιού είναι η κακή τύχη του παιδιού.

δεν είναι όλα στο χέρι μας...

Κατ' αρχάς δεν είμαι χαζή για να χρειάζεται να πεις κάτι καθαρά, το καταλαβαίνω και αλλιώς :D

Θα διαφωνήσω σε κάτι. Δεν είναι όλα τύχη, πολλά είναι επιλογή.

Εξηγώ:

α) Οι γονείς μου δούλεψαν σκληρά στη ζωή τους για να αφήσουν πράγματα στο παιδί τους. Ξέρω και ανθρώπους τεμπέληδες που έφαγαν τις περιουσίες τους σε τζόγο κλπ και δεν άφησαν τίποτε στα παιδιά τους, εκεί λοιπόν είναι επιλογή όχι τύχη. Δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν υπήρξαν και άνθρωποι που δούλεψαν σκληρά και δεν κατάφεραν λόγω συγκυριών να αφήσουν κάτι

β) Το να αγαπάς και να σέβεσαι τον άλλον είναι μία αξία που σου δίνεται και είναι στο χέρι σου πως θα την "εκμεταλλευτείς"

γ) Διάλεξα τον σύζυγο γιατί είχε τις ίδιες αξίες με εμένα. ¨Οχι γιατί ήταν κούκλος (που ήταν :D) ή είχε τα πολλά λεφτά η άλλα κριτήρια άσχετα με το να κάνεις μία ωραία οικογένεια.

δ) Βλεπω καλοπροαίρετα και όχι κακοπροαίρετα μία συμβουλή που θα μου δώσει η πεθερά μου όπως θα έβλεπα και μίας φίλης μου. Δηλαδή αυτό που θα μου πει εμένα η πεθερά μου, σου φέρνω ένα χαζό παράδειγμα κάνε έτσι ένα φαγητό εγώ το παίρνω ως συμβουλή, το εφαρμόζω και της λέω το αποτέλεσμα. Μία φίλη μου κάτι τέτοιο το βλέπει ότι ανακατεύεται ότι την θεωρεί άχρηστη νοικοκυρά κλπ. Δηλαδή για να σου δώσω να καταλάβεις άμα μία φίλη σου σου πει κάτι για το παιδί / για το φαγητό κλπ δεν θα δώσεις σημασία, στην πεθερά όμως θα χαλαστείς.

Οπότε δεν ήμουν τόοοοοοοοοσο τυχερή όσο θες να νομίζεις.

Eχεις καταλάβει ότι δεν σου αναλογούν τα εύσημα για τις επιλογές των γονιών ή των πεθερικών σου;;; Οτι το πού θα γεννηθούμε λέγεται Τύχη; Ειλικρινά ακούγεσαι σαν κάτι τύπους που έχουν κληρονομήσει την οικογενειακή επιχείρηση, και μετά ειρωνεύονται τους χαμηλόμισθους γιατί δεν "δούλεψαν σκληρότερα" .

Τελος παντων, ώστε υπάρχουν και κακοί γονείς τελικά; Δεν θέλουν όοοοολες οι μανούλες το καλό των παιδιών τους πάνω από όλα; Επιτέλους :)

Διαφημίσεις

Προσωπικά πάντως μπορεί να μην απολαμβάνω όλα τα προνόμια του ζαχαρουλινίου, αλλά μια χαρά προνομιούχα αισθάνομαι...

Για τις περισσότερες που γράφουν εδώ δεν ισχύει αυτό? Και μόνο που έχεις ίντερνετ, προνομιούχος είσαι. Αλλά το αντιμετωπίζεις ως το αυτονόητο.

Είπα εγώ ότι δεν είμαι προνομιούχα; Αλλά τουλάχιστον το ξέρω :)

Eχεις καταλάβει ότι δεν σου αναλογούν τα εύσημα για τις επιλογές των γονιών ή των πεθερικών σου;;; Οτι το πού θα γεννηθούμε λέγεται Τύχη; Ειλικρινά ακούγεσαι σαν κάτι τύπους που έχουν κληρονομήσει την οικογενειακή επιχείρηση, και μετά ειρωνεύονται τους χαμηλόμισθους γιατί δεν "δούλεψαν σκληρότερα" .

Τελος παντων, ώστε υπάρχουν και κακοί γονείς τελικά; Δεν θέλουν όοοοολες οι μανούλες το καλό των παιδιών τους πάνω από όλα; Επιτέλους :)

Γιατί την ειρωνεύεσαι την κοπέλα; πολλές γυναίκες ξεκίνησαν με πολλά φόντα από την οικογένειά τους και προνόμια όπως τα λες αλλά δεν ήταν άξιες όλες να τα κρατήσουν... ξέρω πολλές από "καλή" οικογένεια, με λεφτά, δουλειά κλπ και είναι δυστυχισμένες...

έχω φίλο μοναχογιο που μεγάλωσε σε άθλιο οικογενειακό περιβάλλον, ο πατέρας του αλκοολικός χτυπούσε την μητέρα του και τώρα ο ίδιος έχει μία καταπληκτική οικογένεια με 4 παιδιά.. οπότε είναι λίγο άκυρα αυτά που λες...

Ζήτω η παιδική χαρά!!!

Δεν μου αναλογούν αλλά τα συνεχίζω και θα τα παραδώσω στα δικά μου παιδιά. Αρα βάζω και εγώ το λιθαράκι μου.

Πήρες το ακραίο παραδειγμα και το έκανες κανόνα, ο τζόγος αν δεν το ξέρεις είναι αρρώστεια και προφανώς ανεφερόμουν σε άρρωστους ανθρώπους. Έγραψα παραπάνω ότι ναι στις ακραίες περιπτώσεις μπορεί να ισχύει κάτι διαφορετικό. Και αυτή είναι ακραία περίπτωση.

Και επιμένω ότι με εξαίρεση τις ακραίες περιπτώσεις όλες οι μανούλες αγαπούν τα παιδιά τους.

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Γιατί την ειρωνεύεσαι την κοπέλα; πολλές γυναίκες ξεκίνησαν με πολλά φόντα από την οικογένειά τους και προνόμια όπως τα λες αλλά δεν ήταν άξιες όλες να τα κρατήσουν... ξέρω πολλές από "καλή" οικογένεια, με λεφτά, δουλειά κλπ και είναι δυστυχισμένες...

έχω φίλο μοναχογιο που μεγάλωσε σε άθλιο οικογενειακό περιβάλλον, ο πατέρας του αλκοολικός χτυπούσε την μητέρα του και τώρα ο ίδιος έχει μία καταπληκτική οικογένεια με 4 παιδιά.. οότε είναι λίγο άκυρα αυτά που λες...

Ξεκινήσαμε αυτή την κουβέντα αν δεν απατώμαι από το ότι όλες οι μαμάδες πάνω από όλα αγαπάνε τα παιδάκια τους και καλοπροαίρετα και μόνο θέλουν να σκορπίσουν την αγάπη παντού. Μετά πήγαμε στο πως οι γυναίκες που νιώθουν ότι κατέστρεψαν τη ζωή τους πρέπει να φτιάξουν την εμφάνιση τους και στο πως όλοι πρέπει να ευγνομωνούν τις πεθερές τους. Και καταλήξαμε στο πώς είναι κρίμα που μερικές από εμάς προφανως εχουμε δυστυχισμένες οικογένειες, αλλιώς θα βλέπαμε την ευτυχια γύρω μας. Δεν είμαι καν σίγουρη ποιος ειρωνέυεται ποιον πλέον...

Ξεκινήσαμε αυτή την κουβέντα αν δεν απατώμαι από το ότι όλες οι μαμάδες πάνω από όλα αγαπάνε τα παιδάκια τους και καλοπροαίρετα και μόνο θέλουν να σκορπίσουν την αγάπη παντού. Μετά πήγαμε στο πως οι γυναίκες που νιώθουν ότι κατέστρεψαν τη ζωή τους πρέπει να φτιάξουν την εμφάνιση τους και στο πως όλοι πρέπει να ευγνομωνούν τις πεθερές τους. Και καταλήξαμε στο πώς είναι κρίμα που μερικές από εμάς προφανως εχουμε δυστυχισμένες οικογένειες, αλλιώς θα βλέπαμε την ευτυχια γύρω μας. Δεν είμαι καν σίγουρη ποιος ειρωνέυεται ποιον πλέον...

Βασικά ξεκινήσαμε από τις μαμάδες που είναι περισσότερο μαμάδες από τις υπόλοιπες και μετά συνεχίσαμε όπως περιέγραψες. Φυσιολογικότατη ροή τόπικ δηλαδή!

Διαφημίσεις

Θυμήθηκα αυτό τι θέμα που είχα ανοίξει παλιά

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=142617&page=2

για αυτό το λινκ

http://tvxs.gr/news/paideia/ola-ta-l...10-fotografies

Αν θέλετε δείτε το, έχει ενδιαφέρον.

ΜΠΑ, ΔΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ ΛΙΝΚ, ΑΚΥΡΟ

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Νομίζω ότι ξεκίνησε αυτό το θέμα λέγοντας πως κάποιες μαμάδες έχουν μόνο αυτές δίκιο και οι άλλες όχι :rolleyes:

"Λευτεριά στο zaxaroulini!!!"

Διαφημίσεις

Πραγματικά αυτό είναι εκτός θέματος που θα πω, αλλά δεν συγκαταλέγεται στα θετικά. Και οι γονείς μου και τα πεθερικά μου έκαναν περιουσία για την οποία εμείς δεν ερωτηθήκαμε αν θέλουμε. Κι έτσι όπως έχουν γίνει οι εποχές τη χρυσοπληρώνουμε, ΕΜΕΙΣ (ΕΝΦΙΑ, κλπ), χωρίς να έχουμε κανένα κέρδος ή όφελος από αυτήν και χωρίς να μπορούμε να την ξεφορτωθούμε. Δεν είμαστε αγνώμονες, αλλά σχετικά μεγάλες περιουσίες (λες και δεν υπάρχει αύριο) εκεί όπου θέλει η μαμά και ο μπαμπάς, χωρίς να ξέρει αν το παιδί θέλει να ζήσει εκεί... είναι μεγάλο λάθος... Και, να, λοιπόν ένα θέμα που οι μανούλες και οι πατερούληδες πρέπει να οριοθετηθούν! Δε γίνεται να πραγματοποιούν τα δικά τους όνειρα και να τα επιβάλλουν στα παιδιά...

Πραγματοποιούν

Ως προς αυτό, οκ, δεν έχω να συμπληρώσω κάτι

Η "ωραία οικογένεια" είναι κάτι σχετικό, κι έχει να κάνει με το πώς την ορίζει ο καθένας μας. Η άλλη μπορεί να "ξεπουληθεί" για τα χρήματα, και να κάνει οικογένεια με έναν ηλίθιο, αλλά να είναι ικανοποιημένη. ή μπορεί να μην έχω τις ίδιες αξίες με τον άντρα μου, αλλά αυτό να μη δημιουργεί πρόβλημα (και το λέω από προσωπική πείρα αυτό)

Οποιοσδήποτε μου δίνει συμβουλή χωρίς να τη ζητήσω με εκνευρίζει. Δε δίνω συμβουλές σε κανέναν, και δε μου αρέσει να μου δίνουν. Ούτε η πεθερά μου ούτε η μάνα μου ούτε κανένας. Και για να μην είμαι και τόσο απόλυτη, έχει σαφώς να κάνει και με τον τρόπο που θα σου πει ο άλλος τη συμβουλή. Δεν υποστηρίζω σε καμία περίπτωση ότι τα κάνω όλα σωστά. Αλλά να έρχεται ο άλλος να μου λέει το μακρύ του και το κοντό του, και κυρίως να προσπαθεί να το επιβάλλει, μάλλον θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα

βλ. τα μωβ

Μεγάλωσα με μητέρα ''μη οριοθετημένη''. Θα σας μιλήσω όχι για τη σχέση της με τις άλλες μαμάδες, αλλά για τη σχέση της με μας, τα παιδιά της. Η μαμά μου, λοιπόν, ήταν από τα πιο παρεμβατικά άτομα που έχω γνωρίσει. Από το τι θα φορέσουμε, με ποιος θα κάνουμε παρέα σε πολύ πιο σημαντικά θέματα, που αφορούσαν τις οικογένειές μας όταν μεγαλώσαμε πχ την απόφασή μας να υιοθετήσουμε την κόρη μας. Όσο ήμασταν μικρά, το κακό ήταν μικρό...μεγαλώνοντας τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα, ειδικά για μένα, που ήμουν το ''αντιδραστικό'' παιδί. Κάθε φορά που εξέφραζα αντίθεση, ή κατέληγα να μαλώνουμε ή μου ασκούσε ψυχολογική βία, βάζοντας τα κλάμματα.. Όλα αυτά ξεκινούσαν από την πεποίθησή της ότι ξέρει καλύτερα, σε κάθε τομέα που βάζει το μυαλό σας!! Δεν είναι το ότι δε μας αγαπούσε..μας αγαπούσε πολύ, απλά με λάθος τρόπο. Αποτέλεσμα? Η μία μου αδερφή, δυστυχώς, είναι σχεδόν εξαρτημένη από τη μαμά...δεν παραδέχεται ποτέ ότι κάτι δεν πάει καλά με τη ''μανούλα''. Η άλλη μου αδερφή ακόμη παλεύει..καταλαβαίνει πολλά αλλά δε θέλει να ''σπάσει'' τα αβγά και αφήνει ακόμη τη μητέρα μας να παρεμβαίνει. Εγώ, έχω καταφέρει μετά από χρόνια προσπαθειών να έχω καλές σχέσεις, χωρίς να την αφήνω να παρεμβαίνει πολύ. Βέβαια, ο τρόπος που μεγαλώσαμε μας έχει αφήσει πολλά ''κουσούρια''.

Είναι πολύ λεπτές οι ισορροπίες κορίτσια...θέλει πολύ προσοχή!

LRaHp2.pngHw9ip2.png

• 3 months later...

Με απασχολεί τελευταία αυτό το θέμα της οριοθέτησης των μαμάδων... Όχι μόνο προς τα ίδια τους τα παιδιά, αλλά και προς τις υπόλοιπες μαμάδες... Αυτό που έγραφε η lydiap, ότι η μαμά της είχε την πεποίθηση ότι τα ξέρει όλα καλύτερα σε κάθε τομέα, το βλέπω πολύ συχνά και αποδέκτες είναι όχι μόνο τα ίδια τους τα παιδιά, αλλά και ο περίγυρός τους, ιδιαίτερα οι υπόλοιποι γονείς...

Το νιώθω πολύ έντονα τελευταία και δεν ξέρω σε τι οφείλεται... Ήταν πάντα έτσι, ή έχουν ξεφύγει τα πράγματα τώρα που υπάρχει και η ενημέρωση μέσω διαδικτύου, οπότε όσες έχουν αυτό το σύνδρομο του παντογνώστη, το ενισχύουν ακόμα περισσότερο;

Με απασχολεί τελευταία αυτό το θέμα της οριοθέτησης των μαμάδων... Όχι μόνο προς τα ίδια τους τα παιδιά, αλλά και προς τις υπόλοιπες μαμάδες... Αυτό που έγραφε η lydiap, ότι η μαμά της είχε την πεποίθηση ότι τα ξέρει όλα καλύτερα σε κάθε τομέα, το βλέπω πολύ συχνά και αποδέκτες είναι όχι μόνο τα ίδια τους τα παιδιά, αλλά και ο περίγυρός τους, ιδιαίτερα οι υπόλοιποι γονείς...

Το νιώθω πολύ έντονα τελευταία και δεν ξέρω σε τι οφείλεται... Ήταν πάντα έτσι, ή έχουν ξεφύγει τα πράγματα τώρα που υπάρχει και η ενημέρωση μέσω διαδικτύου, οπότε όσες έχουν αυτό το σύνδρομο του παντογνώστη, το ενισχύουν ακόμα περισσότερο;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι σημερινοί γονείς είτε βγάζουν τα απωθημένα τους (βλέπε ξερολίαση γονέων και αυστηροί περιορισμοί) είτε μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι είναι θεοί (βλέπε σύνδρομο της Ελληνίδας μάνας: "το παιδί μου είναι το καλύτερο σε όλα" κλπ), οπότε αδυνατούν να δουν καθαρά και να φερθούν ανάλογα, εξαιτίας του τρόπου που μεγάλωσαν οι ίδιοι. Ευτυχώς ο κοινωνικός μου περίγυρος δεν έχει τέτοια κρούσματα, αλλά τα βλέπω καθημερινά γύρω μου και δεν περιορίζονται μόνο στον ρόλο του γονέα, είναι γενικότερη στάση ζωής. Δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία απαρτίζεται κατά κόρον από τέτοιους ανθρώπους...

9maTp3.png

Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι σημερινοί γονείς είτε βγάζουν τα απωθημένα τους (βλέπε ξερολίαση γονέων και αυστηροί περιορισμοί) είτε μεγάλωσαν με την πεποίθηση ότι είναι θεοί (βλέπε σύνδρομο της Ελληνίδας μάνας: "το παιδί μου είναι το καλύτερο σε όλα" κλπ), οπότε αδυνατούν να δουν καθαρά και να φερθούν ανάλογα, εξαιτίας του τρόπου που μεγάλωσαν οι ίδιοι. Ευτυχώς ο κοινωνικός μου περίγυρος δεν έχει τέτοια κρούσματα, αλλά τα βλέπω καθημερινά γύρω μου και δεν περιορίζονται μόνο στον ρόλο του γονέα, είναι γενικότερη στάση ζωής. Δυστυχώς η Ελληνική κοινωνία απαρτίζεται κατά κόρον από τέτοιους ανθρώπους...

Συμφωνώ. Αλλά όταν πρόκειται για γονείς είναι πιο σοβαρό, γιατί θα μεγαλώσουν και πάλι άτομα είτε καταπιεσμένα, είτε με την ίδια νοοτροπία και γίνεται ένας φαύλος κύκλος...

Χωρίς να θέλω να δικαιολογήσω ή να κατηγορήσω κανέναν, νομίζω ότι πολλές φορές η ξερολίαση έχει δυο βασικές αιτίες, οι οποίες συνήθως και συνυπάρχουν.

Η μία είναι η ανικανότητα να ακούσουμε τον άλλο, να κάνουμε διάλογο και να πάρουμε στα σοβαρά τα λόγια του, ακόμη κι όταν διαφωνούμε με τις πεποιθήσεις του. Αν είχαμε την ευχέρεια να συνδιαλεγόμαστε με αυτόν τον τρόπο, δεν θα αισθανόμασταν την ανάγκη, να ολοκληρώσουμε μια πρόταση, δίνοντας έμφαση στο πόσο δίκαιο έχουμε για όσα λέμε.

Η άλλη είναι η ανασφάλεια μας για τα όσα κάνουμε, η οποία μας αναγκάζει να υπερτονίσουμε την ισχυρότητα των δικών μας θέσεων, προκειμένου να μην αφήσουμε περιθώριο στον διπλανό μας, να θέσει σε αμφισβήτηση τις μεθόδους μας, τις σκέψεις μας, τη ζωή μας.

Πιστεύω ότι λίγο πολύ, όλοι ερχόμαστε σε αυτή τη θέση και κάποιος μας βλέπει σα ξερόλες. Διότι, όλοι λίγο πολύ, έχουμε μεγαλώσει με πολύ ισχυρό εγώ, με ανταγωνιστικές αξίες σε ένα ανταγωνιστικό σύστημα επιβράβευσης και είμαστε με τον τρόπο του ο καθένας, αδύναμοι να "οπισθοχωρήσουμε" σε κάθε πιθανή διαφωνία, σκεπτόμενοι ότι ίσως κάτι να μην ξέρουμε καλά.

Συνήθως έχουμε προαποφασίσει ποιανού τη γνώμη δεχόμαστε και ποιος μπορεί να μας κάνει κριτική και να μας συμβουλεύει. ΟΛΟΙ οι άλλοι, "δεν έχουν τίποτα να μας πουν", εκτός κι αν αποδείξουν τον εαυτό τους, σε εμάς. Είναι όντως φαύλος κύκλος.

Κορίτσια, να σας ρωτήσω κάτι, με όλη την καλή διάθεση; Εσείς οι ίδιες είσαστε απολύτως βέβαιες πως δεν διαθέτετε ίχνος ξερολίασης και κρίνετε τις υπόλοιπες; Γιατί εγώ έχω δει να παίζει πάρα πολύ το συγκεκριμένο σενάριο...(όχι με εσάς φυσικά)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...