Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Διαφημίσεις

Έχω κι εγώ παρόμοιο θέμα. Εμένα είναι 20.5 μηνών. Κάθε βράδυ πριν πάμε για ύπνο ξέρει ότι πλένουμε δόντια, μου τα υπενθυμίζει και με τραβά στο μπάνιο με χαρά. Όμως δεν ανοίγει το στόμα μετά την πρώτη βουρτσια. Αντίθετα παίρνει την δική μου οδοντόβουρτσα κ προσπαθεί να πλύνει τα δικά μου. Οι κινήσεις μου είναι πολύ απαλές κ ο τόνος μου ήρεμος, παρ' όλα αυτά εκείνος σφραγίζει τα χειλη! 

Επίσης χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες και αν ναι από ποια ηλικια? 

2 ώρες πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Έχω κι εγώ παρόμοιο θέμα. Εμένα είναι 20.5 μηνών. Κάθε βράδυ πριν πάμε για ύπνο ξέρει ότι πλένουμε δόντια, μου τα υπενθυμίζει και με τραβά στο μπάνιο με χαρά. Όμως δεν ανοίγει το στόμα μετά την πρώτη βουρτσια. Αντίθετα παίρνει την δική μου οδοντόβουρτσα κ προσπαθεί να πλύνει τα δικά μου. Οι κινήσεις μου είναι πολύ απαλές κ ο τόνος μου ήρεμος, παρ' όλα αυτά εκείνος σφραγίζει τα χειλη! 

Επίσης χρησιμοποιείτε οδοντόκρεμες και αν ναι από ποια ηλικια? 

Απ' ότι καταλαβαίνω η συγκεκριμένη ηλικία φέρνει αντίρρηση στο πλύσιμο των δοντιών, ελπίζω σιγά σιγά να μας αφήνουν κ να μην μας βγαίνει η πίστη. Εμένα η παιδίατρος μου μ είχε πει να της τα πλένω με νερό σκέτο.. Απ' ότι κατάλαβα οδοντόκρεμα μας δίνει το ελεύθερο από τα 2 κ μετά!

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις!! Δοκιμασα χθες το "εγω θα πλυνω τα δικα σου κι εσυ τα δικα μου" και επιασε! Της εδωσα την οδοντοβουρτσα μου και ηταν τοσο συγκεντρωμενη να μου πλυνει τα δοντια που ανοιξε το στομα της και με αφησε να της τα κανω λαμπικο!! Της αρεσε τοσο η διαδικασια που μετα τα ελεγε στον μπαμπα της με ενθουσιασμο!! (Ναι δεν πηγε για υπνο μετα, αλλα αυτο ανηκει σε αλλο τοπικ...)

Διαφημίσεις

18 ώρες πρίν, Dust pink είπε:

Μας είπε ο γιατρός να ξεκινήσουμε και εμείς βούρτσισμα στα δόντια με οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο. Είναι 13 μηνών τι οδοντόβουρτσα πρότεινεται; Δακτύλου η κανονική;

Εγώ θα έλεγα μια δικιά της και μια δαχτύλου για σένα. Δικιά της για να αρχίσει να μαθαίνει να κάνει κινήσεις μόνη της. Η δαχτύλου έχει και εξογκωματάκια από την άλλη πλευρά της βούρτσας και κάνει και μασαζάκι στα κενά που δεν έχει δοντάκια ακόμα. Την καλοδέχονται συνήθως.

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

On 20/9/2018 at 12:44 ΠΜ, mama16 είπε:

Απ' ότι καταλαβαίνω η συγκεκριμένη ηλικία φέρνει αντίρρηση στο πλύσιμο των δοντιών, ελπίζω σιγά σιγά να μας αφήνουν κ να μην μας βγαίνει η πίστη. Εμένα η παιδίατρος μου μ είχε πει να της τα πλένω με νερό σκέτο.. Απ' ότι κατάλαβα οδοντόκρεμα μας δίνει το ελεύθερο από τα 2 κ μετά!

Δεν ρωτησα για να πω την αλήθεια για την οδοντόκρεμα. Με νερό τα πλένουμε κ εμείς. 

Εγώ θα δοκιμασω με την πρώτη ευκαιρία κ την οδοντόβουρτσα δακτύλου. Πιστεύω αν είναι μαλακή θα την δεχτεί καλύτερα.

1 hour ago, Mama_Anesti_ είπε:

Δεν ρωτησα για να πω την αλήθεια για την οδοντόκρεμα. Με νερό τα πλένουμε κ εμείς. 

Εγώ θα δοκιμασω με την πρώτη ευκαιρία κ την οδοντόβουρτσα δακτύλου. Πιστεύω αν είναι μαλακή θα την δεχτεί καλύτερα.

Την είχα την οδοντόβουρτσα δαχτύλου πριν πάρω την κανονική αλλά εμένα ούτε κ με εκείνη με άφηνε. Κ Μ είχε πει η παιδίατρος να πάρω πλέον οδοντόβουρτσα γιατί ίσως καθαρίζει καλύτερα όταν έχουν πολλά δόντια

Περνάνε και φάσεις πάντως. Κι εμένα για 1-2 μήνες δεν με άφηνε να του τα βουρτσίσω. Δεν τον πίεσα και τον άφησα να τα πλένει μόνος του, τον έψηνα όμως καθημερινά διακριτικά και σιγά σιγά με ξαναάφησε.

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Εμένα με τη δακτύλου πήγε να μου κόψει το δάχτυλο στην κυριολεξία οπότε αποσύρθηκε πολύ νωρίς κ έχουμε κανονική. Πάντως νομίζω ότι χωρίς οδοντόκρεμα δεν πρέπει να γίνεται δουλειά. Τρώνε ότι κ εμείς, σκέψου να επλενες εσύ τα δόντια σου μόνο με νερό..

Διαφημίσεις

• 4 months later...

Από την τελευταία μας συζήτηση πήρα οδοντοκρεμα για 6 + μηνών κ πια ο μικρός απολαμβάνει το πλύσιμο των δοντιών. Απ ότι ειδα για την ηλικία των δύο υπάρχουν οδοντόκρεμες που περιέχουν φθόριο κ δεν πρέπει να καταποθουν. Εσείς αλλάξετε μετά τα δύο? Και αν ναι πως καταφερατε να μην την καταπίνουν? 

1 ώρα πρίν, Mama_Anesti_ είπε:

Από την τελευταία μας συζήτηση πήρα οδοντοκρεμα για 6 + μηνών κ πια ο μικρός απολαμβάνει το πλύσιμο των δοντιών. Απ ότι ειδα για την ηλικία των δύο υπάρχουν οδοντόκρεμες που περιέχουν φθόριο κ δεν πρέπει να καταποθουν. Εσείς αλλάξετε μετά τα δύο? Και αν ναι πως καταφερατε να μην την καταπίνουν? 

Όταν είχα πάει στην οδοντίατρο για εμενα την ρώτησα κ για τα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες κ μου είπε να χρησιμοποιώ τις ίδιες οδοντόκρεμες που χρησιμοποιούσα που δεν περιέχουν φθόριο ..!!

Η κορη μου που σε 3 μηνες κλεινει τα 3, ακομα απολαμβανει να ρουφαει την οδοντοκρεμα την ωρα που πλενει τα δοντια της! Το δυσκολο ομως δεν ειναι αυτο, το δυσκολο ειναι να τα κανεις να φτυσουν και να τους ξεπλυνεις το στομα. Οποτε θεωρω δεδομενο πως για πολυ καιρο ακομα θα καταπινει οδοντοκρεμα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...