Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Ενω αρχικα τα πηγαιναμε καλα εχει εδω και 3 μηνες που διαμαρτυρεται οποτε πλενουμε τα δοντια...γυρισα στην αρχικη της οδοντοκρεμα χωρις φθοριο ( υποπτευομαι οτι η νεα οδοντοκρεμα με φθοριο δεν της αρεσε) και παλευω τουλαχιστον καθε βραδυ για λιγες βουρτσιες...

Αλλαξαμε και οδοντοβουρτσες διαφορες...τα πλένω και εγω ταυτοχρονα...φωναζει και πετα την οδοντοβουρτσα...

Η παιδιατρος μου λεει να μην ανυσηχω και να της δινω πολυ νερο μετα τα γευματα να πινει αλλα ειμαστε 2,5 και απορω ποτε θα στρωσει...η αληθεια ειναι οτι αργησε παρα πολυ να βγαλει τα δοντια της οποτε δεν εχουν φθαρει ακομη αλλα θελω να πλενουμε καλα το στομα μας...

Καμια ιδεα ή μαρκα οδοντοκρεμας ή κανενα κόλπο για να ξεπερασουμε το προβλημα?????

Διαφημίσεις

Ενω αρχικα τα πηγαιναμε καλα εχει εδω και 3 μηνες που διαμαρτυρεται οποτε πλενουμε τα δοντια...γυρισα στην αρχικη της οδοντοκρεμα χωρις φθοριο ( υποπτευομαι οτι η νεα οδοντοκρεμα με φθοριο δεν της αρεσε) και παλευω τουλαχιστον καθε βραδυ για λιγες βουρτσιες...

Αλλαξαμε και οδοντοβουρτσες διαφορες...τα πλένω και εγω ταυτοχρονα...φωναζει και πετα την οδοντοβουρτσα...

Η παιδιατρος μου λεει να μην ανυσηχω και να της δινω πολυ νερο μετα τα γευματα να πινει αλλα ειμαστε 2,5 και απορω ποτε θα στρωσει...η αληθεια ειναι οτι αργησε παρα πολυ να βγαλει τα δοντια της οποτε δεν εχουν φθαρει ακομη αλλα θελω να πλενουμε καλα το στομα μας...

Καμια ιδεα ή μαρκα οδοντοκρεμας ή κανενα κόλπο για να ξεπερασουμε το προβλημα?????

δεν μπορεις να βασίζεσαι στο νερο...

Εμεις παίρνουμε την EPIC με xylitol απο τ ο αμαζον και χωρις τοξινες και ποκυ καλο για τα δόντια

Μήπως να την βάλεις μπροστά απο τον καθρέφτη και να χορεύετε οσο βουρτηζετε;

Πάντως μην βασίζεσαι στο να τα πλένει μονη της γιατι θα εχει προβλημα με εξαγωγές σύντομα... Πρώτα εσυ και καλα και μετα μονη της :-)

To να τα πλενει μονη ή να βάζετε απλά νερό είναι το ίδιο άχρηστο. Τα δόντια πρέπει να της πλένεις εσύ, δυστυχως η αποψη του να το κάνουμε παιχνίδι είναι πολύ ωραία μεν για το παιδί, παντελώς άχρηστη δε ως αποτέλεσμα. Μήπως να πηγαίνατε σε ένα οδοντίατρο αν δεν το έχετε ήδη κάνει, να σας μιλήσει και αυτός και να σας δείξει;

Μήπως πρώτα να της τα πλένεις εσύ με οδοντόβουρτσα δακτύλου, ώστε να γίνεται ένας υποτυπώδης καθαρισμός και μετά να δοκιμάζετε με την κανονική, πιο πολύ για εξοικίωση?

Διαφημίσεις

Kαι σε οδοντιατρο εχουμε παει...και πολλλες οδοντοβουρτσες με αγαπημενους ηρωες εχουμε...την οδοντοβουρτσα δακτυλου την εχουμε εγκαταλειψει διοτι προσπαθω να παμε στο επομενο σταδιο...

Θα δοκιμασω αυτο με τον χορο μπροστα στον καθρεφτη...αν και πιστευω το προβλημα ειναι η οδοντοκρεμα...θα προσπαθησω να παραγγειλω αυτην απο το amazon...

Ευχαριστω!!

Kαι σε οδοντιατρο εχουμε παει...και πολλλες οδοντοβουρτσες με αγαπημενους ηρωες εχουμε...την οδοντοβουρτσα δακτυλου την εχουμε εγκαταλειψει διοτι προσπαθω να παμε στο επομενο σταδιο...

Θα δοκιμασω αυτο με τον χορο μπροστα στον καθρεφτη...αν και πιστευω το προβλημα ειναι η οδοντοκρεμα...θα προσπαθησω να παραγγειλω αυτην απο το amazon...

Ευχαριστω!!

Τις aim τις παιδικές τις έχετε δοκιμάσει; Στα παιδιά μου άρεσαν με διαφορά περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη

• 1 χρόνο μετά...

Καλησπερα!! Εχω ενα προβλημα με το πλυσιμο δοντιων της κορης μου και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω. Το προβλημα ειναι πως δεν δεχεται με κανεναν τρολο να της πλυνω εγω τα δοντια. Θελει να τα πλενει μονη της (το οποιο το κανει με πολυ ενθουσιασμο) αλλα φυσικα δεν τα πλενει καλα. Αν προσπαθησω να της τα πλυνω εγω ή εστω να της δειξω πως να τα πλυνει αρχιζει να κλαιει και να ουρλιαζει σε βαθμο που μια φορα προαπαθοντας να με αποφυγει χτυπησε το κεφαλι της στον νιπτηρα! Το αστειο ειναι πως οταν ερχεται η ξαδερφη της που ειναι 9 χρονων και τη λατρευει, ανοιγει το στομα και καθεται και της τα πλενει!!!τι να κανω; πως να την πεισω να με αφησει; εχω δοκιμασει να την βαλω κατω με το ζορι αλλα δεν γινεται, ειναι πολυ δυνατη και δεν τα καταφερνω, ασε που θα συνδεσει τι πλυσιμο με πολυ δυσαρεστη εμπειρια!

8 ώρες πρίν, CMES είπε:

Καλησπερα!! Εχω ενα προβλημα με το πλυσιμο δοντιων της κορης μου και δεν ξερω πως να το αντιμετωπισω. Το προβλημα ειναι πως δεν δεχεται με κανεναν τρολο να της πλυνω εγω τα δοντια. Θελει να τα πλενει μονη της (το οποιο το κανει με πολυ ενθουσιασμο) αλλα φυσικα δεν τα πλενει καλα. Αν προσπαθησω να της τα πλυνω εγω ή εστω να της δειξω πως να τα πλυνει αρχιζει να κλαιει και να ουρλιαζει σε βαθμο που μια φορα προαπαθοντας να με αποφυγει χτυπησε το κεφαλι της στον νιπτηρα! Το αστειο ειναι πως οταν ερχεται η ξαδερφη της που ειναι 9 χρονων και τη λατρευει, ανοιγει το στομα και καθεται και της τα πλενει!!!τι να κανω; πως να την πεισω να με αφησει; εχω δοκιμασει να την βαλω κατω με το ζορι αλλα δεν γινεται, ειναι πολυ δυνατη και δεν τα καταφερνω, ασε που θα συνδεσει τι πλυσιμο με πολυ δυσαρεστη εμπειρια!

Αυτό το πρόβλημα το έχω κ εγώ με την μικρή μου, ενώ όταν αρχίσαμε άνοιγε κανονικά το στόμα κ μπορούσα να της τα βούρτσισω από ένα σημείο κ μετά δεν με άφηνε καθόλου κ προσπαθεί να το κάνει μόνη της.. βέβαια κ που το κάνει δεν πλενει τα δόντια αλλά την γλώσσα!!!! Κ έχω προσπαθήσει άπειρες φορές με το που πάω να της την ακουμπήσω στο στόμα κάνει πίσω απότομα αρχίζει να κλαίει λ προσπαθεί να την αρπαξει. Δοκίμασε αν θες να της τα πλένεις ενώ κάνει μπάνιο. Είχα δει ότι σε κάποια κοπέλα έπιανε αυτό... Με ενδιαφέρει κ εμένα πάντως να ακούσω άλλες ιδέες.

πρίν από 3 λεπτά , mama16 είπε:

Αυτό το πρόβλημα το έχω κ εγώ με την μικρή μου, ενώ όταν αρχίσαμε άνοιγε κανονικά το στόμα κ μπορούσα να της τα βούρτσισω από ένα σημείο κ μετά δεν με άφηνε καθόλου κ προσπαθεί να το κάνει μόνη της.. βέβαια κ που το κάνει δεν πλενει τα δόντια αλλά την γλώσσα!!!! Κ έχω προσπαθήσει άπειρες φορές με το που πάω να της την ακουμπήσω στο στόμα κάνει πίσω απότομα αρχίζει να κλαίει λ προσπαθεί να την αρπαξει. Δοκίμασε αν θες να της τα πλένεις ενώ κάνει μπάνιο. Είχα δει ότι σε κάποια κοπέλα έπιανε αυτό... Με ενδιαφέρει κ εμένα πάντως να ακούσω άλλες ιδέες.

Την κανω λιγο πιο νωρις μπανιο και μετα πινει γαλα, ασε που την κανω μπανιο ταυτοχρονα με το μωρο και δεν ριψοκινδυνευω καβγαδες στην μπανιερα!

Διαφημίσεις

9 hours ago, CMES said:

Το περάσαμε και εμείς αυτό, κατέληξα στο να του πάρω δύο οδοντόβουρτσες, μία που του πλένω εγώ τα δόντια και μία που τα πλένει μόνος του, του είχα πει πως αν θέλει να πλένει μόνος του τα δόντια του θα πρέπει πρώτα να με αφήνει να του βουρτσίσω εγώ, ευτυχώς έτσι είδαμε αποτέλεσμα.

Επίσης εγώ είχα δοκιμάσει και το να μην τον αφήνω να τρώει συγκεκριμένα πράγματα εφόσον δεν έπλενε τα δόντια του αλλά δεν έπιασε, του ήταν παντελώς αδιάφορο.

Επεξεργάστηκαν by kotsifikos

κ εγω αυτο απλα λεω,πρωτα εγω κ μετα μονος/μονη.η μεγαλη φυσικα κ θα ηθελε να τα κανει μονη της αλλα της εχω πει οτι αλλιως δ θα τα πλυνει,ειναι κτ που της αρεσει οποτε συμφωνει

1 hour ago, kotsifikos είπε:

Το περάσαμε και εμείς αυτό, κατέληξα στο να του πάρω δύο οδοντόβουρτσες, μία που του πλένω εγώ τα δόντια και μία που τα πλένει μόνος του, του είχα πει πως αν θέλει να πλένει μόνος του τα δόντια του θα πρέπει πρώτα να με αφήνει να του βουρτσίσω εγώ, ευτυχώς έτσι είδαμε αποτέλεσμα.

Επίσης εγώ είχα δοκιμάσει και το να μην τον αφήνω να τρώει συγκεκριμένα πράγματα εφόσον δεν έπλενε τα δόντια του αλλά δεν έπιασε, του ήταν παντελώς αδιάφορο.

Θα πάρω κ εγώ δεύτερη οδοντόβουρτσα μπας κ δω λίγο φως!!!! Μακάρι να πιάσει! Το πρώτα εγώ μετά εσύ δυστυχώς δεν πιάνει!

πρίν από 11 λεπτά , mama16 είπε:

Θα πάρω κ εγώ δεύτερη οδοντόβουρτσα μπας κ δω λίγο φως!!!! Μακάρι να πιάσει! Το πρώτα εγώ μετά εσύ δυστυχώς δεν πιάνει!

Κι εγω ακριβως το ιδιο!

Εμείς έχουμε μια δικιά του οδοντόβουρτσα που τα πλένει πρώτα αυτός και μετά βοηθάω εγώ με οδοντόβουρτσα δαχτύλου γιατί έτσι μας έχει πει ο γιατρός για να βγάλω λίγο κοτόπουλο, αρακά, τηγανίτες, μακαρόνια ότι έχει φάει εκείνη την ημέρα τα λέω όλα. Προς το παρόν πιάνει. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε σε παιδοοδοντίατρο ώστε και να δει τα δοντάκια (χρειάζεται έτσι κι αλλιώς) και να δώσει οδηγίες, πολλές φορές τα παιδιά το βλέπουν αλλιώς όταν παίρνουν οδηγίες από γιατρούς. 

Επεξεργάστηκαν by marakiz

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

Διαφημίσεις

πρίν από 1 λεπτό , marakiz είπε:

Εμείς έχουμε μια δικιά του οδοντόβουρτσα που τα πλένει πρώτα αυτός και μετά βοηθάω εγώ με οδοντόβουρτσα δαχτύλου γιατί έτσι μας έχει πει ο γιατρός για να βγάλω λίγο κοτόπουλο (αρακά, τηγανίτες, μακαρόνια ότι έχει φάει εκείνη την ημέρα τα λέω όλα. Προς το παρόν πιάνει. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε είναι να πάτε σε παιδοοδοντίατρο ώστε και να δει τα δοντάκια (χρειάζεται έτσι κι αλλιώς) και να δώσει οδηγίες, πολλές φορές τα παιδιά το βλέπουν αλλιώς όταν παίρνουν οδηγίες από γιατρούς. 

Εμένα είναι 21 μηνών η μικρή μου. Αυτό με τον παιδοοδοντιατρο καλή ιδέα αλλά δεν ξέρω αν είναι ικανή να κατανοήσει την σημασία του..

Κι όμως, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι νομίζουμε. Εγώ θα έλεγα να το δοκιμάσετε. Πάντως σίγουρα κορίτσια δεν θέλει πίεση. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε σαν παιχνίδι, είναι να εκτυπώσετε μια φωτογραφία με ένα στόμα που φαίνονται τα δόντια του και να το πλαστικοποιήσετε. Θα βάζετε βρωμίτσες πάνω στα δόντια με μαρκαδόρο πχ και με μια βούρτσα θα τα καθαρίζετε.  

Ο τρόπος που μιλάμε στα παιδιά μας, γίνεται η εσωτερική τους φωνή.

πρίν από 2 λεπτά , marakiz είπε:

Κι όμως, καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα από ότι νομίζουμε. Εγώ θα έλεγα να το δοκιμάσετε. Πάντως σίγουρα κορίτσια δεν θέλει πίεση. Κάτι άλλο που μπορείτε να κάνετε σαν παιχνίδι, είναι να εκτυπώσετε μια φωτογραφία με ένα στόμα που φαίνονται τα δόντια του και να το πλαστικοποιήσετε. Θα βάζετε βρωμίτσες πάνω στα δόντια με μαρκαδόρο πχ και με μια βούρτσα θα τα καθαρίζετε.  

Ωραία η ιδέα σου... Δεν είχα σκεφτεί ποτέ τπτ τέτοιο!!

πρίν από 28 λεπτά , Lenia16 είπε:

Ακριβώς το ίδιο κ εμείς μέχρι που βγάλαμε τραγούδι για τα δοντια κ το βούρτσισμα κ απο τότε δέχεται να της τα πλένουμε τραγουδώντας το τραγούδι.;)

Αααα θέλω να το ακούσω το τραγούδι σας μπας κ το λέω κ εγώ στη μικρή μου!!!!!! :-D

Just now, Lenia16 είπε:

Τι να κανω θα σου το πω γιατί το βούρτσισμα των δοντιών είναι σπουδαίο πράγμα κ με έριξες στο φιλότιμο:P Αλλά θα πρέπει να ενορχηστρώσεις εσύ!

Δοντακια δοντακια βουρτσίζουμε δοντακια, βουρτσίζει ο μπαμπάς βουρτσίζει κ η μαμά

Βουρτσίζουμε τα πάνω βουρτσίζουμε τα κάτω, βουρτσίζουμε γερά για να ναι αστραφτερά!

Ρεζίλι!:lol: 

Πω πω φανταστικοοοοοοοοο... Καλά έγραψες... Θα προσπαθήσω να δώσω μουσική στους στίχους σου ποιήτρια μου!!!!!!

Μας είπε ο γιατρός να ξεκινήσουμε και εμείς βούρτσισμα στα δόντια με οδοντόκρεμα χωρίς φθόριο. Είναι 13 μηνών τι οδοντόβουρτσα πρότεινεται; Δακτύλου η κανονική;

Όπως σας βολεύει. Του δαχτύλου είναι πιο εύκολο να τη δεχτεί γιατί είναι μαλακή και εύκαμπτη. Επίσης υπάρχουν και πολλές με ωραία σχέδια (πχ μπανανούλα).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...