Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Είναι σωστό ν' αμφισβητείς τον γιατρό σου;


Recommended Posts

Νομίζω ότι γράφω για να βάλω κι η ίδια τις σκέψεις μου σε μια σειρά.

Χθες πήρα ένα αρνητικό αποτέλεσμα χοριακής. Είναι το δεύτερο και η δεύτερη προσπάθεια εξωσωματικής μέσα σε 5 μήνες.

Στην εξωσωματική οδηγηθήκαμε λόγω ηλικίας (μου). Είμαι 41 χρονών. Οι γιατροί που είδαμε κι όλες οι εξετάσεις που κάναμε δεν δείχνανε κάποιο καραμπινάτο πρόβλημα (σάλπιγγες ανοικτές, ενδομήτριο εντάξει, σπέρμα άριστο, ορμόνες αναμενόμενες για την ηλικία μου) αλλά κανείς δεν πρότεινε άλλη λύση από την εξωσωματική. "Στην ηλικία σας τα ποσοστά φυσιολογικής σύλληψης είναι αυτά. Εξωσωματική άμεσα λοιπόν, αν θέλετε παιδί".

Και μπήκαμε στο τριπάκι. Είχα ακούσει και διαβάσει διάφορα αλλά αποφάσισα να εμπιστευτώ πλήρως τον γιατρό μου (στον οποίο είχα πάει ύστερα από συστάσεις φίλων με πολύ άσχημο γυναικολογικό ιστορικό που τα κατάφεραν κι έμειναν έγκυες εκεί). Δεν ρώτησα τίποτα λοιπόν κι ακολούθησα πιστά όσα μου είπε.

Αρχικά έκανα μια υστεροσκόπηση για να δώσουμε μια "αναζωογόνηση" στο περιβάλλον της μήτρας.

Πρώτη προσπάθεια με τροποποιημένο φυσικό. Βγήκαν δύο ωάρια και μεταφέρθηκαν δύο έμβρυα. Το ένα άριστο, το δεύτερο μέτριο. Δεν προχώρησε κανένα.

Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν μια "καλή αποτυχία", με την έννοια ότι βγήκαν ωάρια, γονιμοποιήθηκαν κλπ. Όταν ρώτησα για το στάδιο μετά την εμβρυομεταφορά, κατάλαβα ότι εκεί είναι μια μαύρη ζώνη που κανείς δεν μπορεί να πει τι είναι αυτό που πάει στραβά. "Τι μπορώ να κάνω;" "Παρ' όλο που δεν νομίζω ότι είναι το πρόβλημά σας, μπορείτε να κάνετε μια καλλιέργεια κολπικού για να φανεί αν υπάρχει κάποιο μικρόβιο". "Και τι άλλο;" "Κι έναν καρυότυπο ζεύγους". "Μετά απ' αυτά, τίποτε άλλο;" "Τίποτε άλλο".

Τα έκανα. Βγήκαν και τα δύο χωρίς πρόβλημα και προχωρήσαμε στην δεύτερη προσπάθεια. Πάλι με τροποποιημένο φυσικό. Βγήκαν δύο ωάρια και μεταφέρθηκε ένα έμβρυο. Πάλι άριστο. Πάλι αρνητικό αποτέλεσμα.

 

Δεν θέλω να το παίξω γιατρός και πιστεύω πολύ ν' αφήνουμε τον καθένα στο πεδίο γνώσης του. Ίσως φοβάμαι κιόλας ν' ανοίξω ένα πιθάρι χωρίς πάτο, όπου νιώθω ότι κανείς δεν μπορεί να μου δώσει σίγουρες απαντήσεις.

Γιατί μεταφέρθηκε μόνο ένα έμβρυο; Κάποιοι λένε ότι το ένα ωάριο δεν το γονιμοποιείς, το καταψύχεις και περιμένεις να βγάλεις κι άλλο (ή άλλα) για να μεταφέρεις δύο/τρία έμβρυα και ν' αυξήσεις τις πιθανότητες. Άλλοι λένε ότι όταν έχεις μόνο ένα ή δύο ωάρια, δεν τα "χαλαλίζεις" με κατάψυξη. Τα αξιοποιείς.

Γιατί έμβρυο 3 ημερών κι όχι βλαστοκύστη; Είναι πιο ανθεκτική η βλαστοκύστη; Είναι προτιμότερο ν' αφήσεις το περιβάλλον της μήτρας κι όχι το καλλιεργητικό υγρό να κάνει τη δουλειά του;

Γιατί ο γιατρός μου είπε ότι "παρ' όλο που δεν σας το συνιστώ με το ιστορικό σας" ότι με δωρεά ωαρίων θα είχα ελπίδες 70%; Αφού και τις δύο φορές παρήχθησαν άριστα έμβρυα; Υπάρχουν διαβαθμίσεις στο "άριστα"; Μιας νεαρής δότριας θα ήταν πιο άριστα από τα άριστα δικά μου; Ή μια δότρια θα μου έδινε 4 άριστα (ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να μεταφερθεί σε μια γυναίκα άνω των 40) κι έτσι (λόγω αριθμού κι όχι ποιότητας) θα μεγάλωναν οι πιθανότητές μου;

 

Θα μου πείτε, "ρώτα τον γιατρό σου κοπελιά, τι μας τα λες εμάς;" Δίκιο έχετε. Έκανα κάποιες ερωτήσεις μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Εκεί εισέπραξα κι αυτό το κλίμα ότι δεν υπάρχει βεβαιότητα στις απαντήσεις κι είπα να τ' αφήσω και να δω πως θα πάει η δεύτερη φορά.

 

Και δεν πήγε καλά. Κι είμαι στενοχωρημένη κι απογοητευμένη. Δεν ξέρω αν έχουμε τα κουράγια να πάμε για τρίτη (οικονομικά και ψυχολογικά). Δεν ξέρω τι πρέπει να ρωτήσω τώρα τον γιατρό μου. Δεν ξέρω αν πρέπει να ρωτήσω άλλον γιατρό. Δεν ξέρω αν θα έχω καλό κριτήριο να επιλέξω σωστά (αν θεωρήσουμε ότι η πρώτη μου επιλογή γιατρού ήταν λάθος) μέσα σ'αυτόν τον περίεργο κόσμο των "εξωσωματιστών" που όλοι χαμογελάνε, σου μιλάνε φιλικά, εισπράττουν χιλιάρικα και πάνε στην επόμενη γυναίκα.

 

Και τελικά, με ποσοστό επιτυχίας της διαδικασίας εξωσωματικής (στην ηλικία μου) μόλις στο 12%, κάνω καλά που νιώθω ν' αμφισβητώ τον γιατρό μου ή είμαι στη φάση της μεγάλης στενοχώριας και ψάχνω εξιλαστήριο θύμα;

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Καλησπερα.δυστυχως καποιες γυναικες ταλαιπωρουνται μεχρι να γινουν μανουλες.εμενα τα θαυματακια μου ηρθαν ευκολα κ γρηγορα αλλα μπορω να νιωσω τη λαχταρα σου.αρχικα να σε ρωτησω αν προσπαθησατε καθολου χωρις εξωσωματικη.μονοι σας.εστω ενα εξαμηνο θα μπορουσατε.απο εξετασεις αν εχεις ελεγξει θρομοβοφιλια,ζαχαρο,κυστικη ινωση κ μεσογειακη νομιζω οτι τα χεις ψαξει ολα.το ποσα εμβρυα θα μπουν κ το πρωτοκολλο τα αποφασιζει ο γιατρος με βαση το ιστορικο σου κ την ανταποκριση σου.αν εμπαινα σε αυτη τη διαδικασια ισως επελεγα τις βλαστοκυστες παιρνοντας το ρισκο για να δω αν ειναι ανθεκτικα τα εμβρυα.χωρις καποιο προβλημα ειναι νωρις να σκεφτεσαι για δοτρια.παρολα αυτα εσυ ξερεις για ποσο καιρο εισαι διατεθειμενη να προσπαθεις με το οικονομικο κ ψυχολογικο κοστος που εχουν οι εξωσωματικες.τελος επειδη δεν εχω εμπειρια απο εξωσωματικη θα σου πω μονο οτι δεν ειναι κακο να αμφισβητεις το γιατρο σου.δεν ειναι θεοι.μια δευτερη γνωμη μπορεις να την παρεις.ετσι κ αλλιως κ η εξωσωματικη δε σου δινει ποσοστο επιτυχιας 100%.ειναι κ η τυχη.κ πολλα που ουτε οι γιατροι δεν μπορουν να ελεγξουν.ευχομαι γρηγορα να παρεις μια θετικη χοριακη

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα κι από μένα. Κατ΄αρχάς λυπάμαι για το αρνητικό αποτέλεσμα της εξωσωματικής σου. Είμαι κι εγώ σε προσπάθεια για παιδί, όχι πολύ καιρό, και ως ένα βαθμό μπορώ να κατανοήσω αυτό που περνάς. Επειδή τυχαίνει να έχω ένα πρόβλημα υγείας θεωρώ ότι η εμπιστοσύνη στο γιατρό είναι πολύ βασικό στοιχείο κυρίως στο κομμάτι της ψυχολογίας του ασθενούς. Προσωπικά αν κάποια στιγμή αισθανόμουν κάποια αμφισβήτηση απέναντι στο γιατρό μου θα κατέφευγα σε μία δεύτερη ακόμα και σε τρίτη γνώμη. Επίσης, και οι γιατροί είναι άνθρωποι και κάνουν λάθη. Εύχομαι να ξεπεραστούν όλα και να αποκτήσεις γρήγορα το παιδάκι σου.

k0oZp3.png
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα wannabe. Λυπάμαι για την αρνητική χοριακή. Οπλίσου με υπομονή και όλα θα γίνουν! Το πως βλέπει η καθεμία τον γιατρό της ειναι καθαρά προσωπικό ζήτημα. Φυσικά κι εχεις δικαίωμα να τον αμφισβητήσεις ή ακόμη και να τον βλέπεις σαν θεό. Εγώ τον δικό μου τον εμπιστεύτηκα πιστά από την αρχή και παρά τις δυσκολίες που είχα τελικά μπόρεσα κι έμεινα έγκυος σε διδυμάκια.

 

Από την εμπειρία μου νομιζω ότι μέχρι τώρα στη προσέγγιση του γιατρού σου δε βλέπω κάτι μεμπτό. Καταρχήν είναι πράγματι πολύ θετικό ότι παράγεις ωάρια και φτάνεις σε εμβρυομετσφορά αλλά και ότι έκανες υστεροσκόπηση κι έδειξε οτι έχεις μια καλή μήτρα!!! Τώρα όσον αφορά στα ερωτήματα σου:

 

1) Τα ωάρια που παιρνουν στην ωοληψια κατά κανόνα γονιμοποιούνταν επί τόπου, φτάνουν σε καποιο stage, ανάλογα τη δυναμική του εμβρύου, κι έπειτα, μπαίνουν κατάψυξη, αν εχετε αποφασίσει ότι θέλετε να μαζέψετε έμβρυα σιγά σιγά. Το αν θα κάνετε εμβρυομεταφορα με ένα μόνο έμβρυο είναι επίσης δική σας απόφαση. Εγώ προσωπικά αν ήταν άριστο θα το επιχειρούσα.

 

2) Οι βλαστοκυστες είναι εξελικτικά πολύ ανώτερες των εμβρύων 3ης ημέρας. Σκέψου πως ένα έμβρυο τρίτης ημέρας έχει 6-8 κύτταρα ενώ μια βλαστοκύστη ως και 120. Ωστόσο, το μόνο μειονέκτημα είναι πως δεν είναι εύκολο να φτάσουν πολλά έμβρυα στο στάδιο αυτό. Συνήθως τα καταφέρνουν τα μισά από αυτά που αρχικά παράγονται και αν.

 

3) Η ηλικία επηρεάζει την ποιότητα των εμβρύων και άρα την εμφυτευση. Άλλη δυναμική εχει μια βλαστοκύστη ή ακόμη κι ένα έμβρυο 3 ημερων πχ μιας 28χρονης κι άλλη μιας 35χρονης γυναίκας. Οι δότριες ειναι οι περισσότερες πολύ κάτω των 30 με καλές ωοθήκες οπότε κατά κανόνα παράγουν καλά έμβρυα με περισσοτερες πιθανότητες να γίνουν βλαστοκυστες και να δώσουν εγκυμοσυνη με γερό έμβρυο. Έχε το ως λύση back up στο πίσω μέρος του μυαλού σου κι ας μη σου χρειαστεί. Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώσει για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα.

 

4) Η εμφύτευση ειναι κατι που αναλαμβάνει η ίδια η φύση. Ο γιατρός μπορεί να τη βοηθήσει με μία υστεροσκόπηση, διαγνωστική ή επεμβατική, και φυσικά κάνοντας εξαιρετική προετοιμασία ενδομητρίου.

 

5) Αν νιώθεις ότι κλονίστηκε η εμπιστοσύνη στο γιατρό σου μη διστάσεις να πάρεις μια δεύτερη γνωμη και βλέπεις που και πως θέλετε να συνεχίσετε... Αυτές είναι αποφάσεις ζωής και πέρα από τη σωστή ενημέρωση πάμε και λίγο με το ένστικτο.

 

Έκανες πολύ καλά που άνοιξες τη καρδιά σου και μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζι μας. Εδώ ειμαστε για να στηρίζουμε η μια την άλλη και να ανταλλάσσουμε έμπειρες. Στις περισσότερες από εμάς ο δρόμος ήταν ανηφορικός. Θυμάμαι πόσο χάλια ήμουν πέρυσι τέτοια εποχή ακριβώς... Κι όμως τελικά ήρθε η εγκυμοσύνη... Λύσεις υπάρχουν κορίτσι μου όμως οπότε μην πελαγώνεις! Όποτε θελεις μιλάμε πιο αναλυτικά και με προσωπικό μήνυμα. Να είσαι δυνατή και αποφασισμένη!

I 'm a happy twin mom

Link to comment
Share on other sites

αρχικα να σε ρωτησω αν προσπαθησατε καθολου χωρις εξωσωματικη.μονοι σας.εστω ενα εξαμηνο θα μπορουσατε.απο εξετασεις αν εχεις ελεγξει θρομοβοφιλια,ζαχαρο,κυστικη ινωση κ μεσογειακη νομιζω οτι τα χεις ψαξει ολα

Προσπαθήσαμε περισσότερο από ένα εξάμηνο χωρίς εξωσωματική. Ουσιαστικά έναν χρόνο. Βλέπεις ανήκω στην κατηγορία που βρήκα αργά τον άντρα με τον οποίο ταιριάξαμε. Λίγο πριν τα 39 μου ... Οπότε, παρ' όλο που σχετικά σύντομα σταματήσαμε τις προφυλάξεις, άφησα να περάσουν αρκετοί μήνες πριν αρχίσω να ψάχνομαι. Από τη μια έλεγα "αν τύχει, καλοδεχούμενο", από την άλλη "περίμενε να γνωριστείτε λίγο περισσότερο. Δεν μπορείς να είσαι σίγουρη ότι θα στεριώσεις μ' αυτόν τον άνθρωπο μόλις στους 3 μήνες".

Κι όμως ... Ακόμα και γι' αυτό εισέπραξα επίκριση από αρκετούς (και γιατρούς). "Μετά τα 35, αρχίζουμε τις εξετάσεις στο εξάμηνο των άκαρπων προσπαθειών κυρία μου, όχι στον χρόνο". Νομίζω ότι μ' έχει κουράσει κι αυτό. Να βρίσκω συνέχεια τις στατιστικές μπροστά μου.

Δεν έχω θρομβοφιλία, το ζάχαρό μου είναι χαμηλό, δεν είμαι φορέας κυστικής ίνωσης ή μεσογειακής αναιμίας. Πραγματικά πιστεύω ότι εξαντλήσαμε τις απαραίτητες εξετάσεις, χωρίς ωστόσο να είμαι σίγουρη ότι δεν υπάρχουν πιο εξειδικευμένες. Εκεί όμως ανοίγει η άλλη τεράστια κουβέντα του πού μπαίνει το όριο των πραγμάτων που θα ψάξεις, χωρίς να τρελαθείς.

 

Οι δότριες ειναι οι περισσότερες πολύ κάτω των 30 με καλές ωοθήκες οπότε κατά κανόνα παράγουν καλά έμβρυα με περισσοτερες πιθανότητες να γίνουν βλαστοκυστες και να δώσουν εγκυμοσυνη με γερό έμβρυο. Έχε το ως λύση back up στο πίσω μέρος του μυαλού σου κι ας μη σου χρειαστεί. Ο γιατρός είναι υποχρεωμένος να σε ενημερώσει για όλα τα πιθανά ενδεχόμενα

Συνεπώς, αν καταλαβαίνω καλά, όντως ισχύει ότι υπάρχουν διαβαθμίσεις στο άριστο. Το άριστο δικό μου δεν είναι τόσο άριστο όσο το άριστο της 28χρονης.

Τη δωρεά ωαρίων δεν την σκέφτομαι. Νομίζω ότι δεν θα μπορούσα να την υποστηρίξω ψυχικά. Ομολογώ δε ότι σοκαρίστηκα με την ευκολία που είδα να την προτείνουν οι γιατροί. Καταλαβαίνω τους δρόμους που ανοίγει επιστημονικά σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν αυτήν την δύσκολη κατάσταση που λέγεται "υπογονιμότητα" και σέβομαι απεριόριστα όσες το αποφασίζουν, έχω όμως την εντύπωση ότι το κάνουν ν' ακούγεται πολύ πιο εύκολο απ' ότι είναι στο ψυχολογικό του κομμάτι. Είναι μια απόφαση που, αν μη τι άλλο, προϋποθέτει να έχεις επεξεργαστεί στα σοβαρά μερικά πράγματα και ως υποψήφια μητέρα και ως ζευγάρι.

 

Μια ερώτηση, αν ξέρεις: Σε τι ακριβώς συνίσταται η εξαιρετική προετοιμασία του ενδομητρίου; Τις μέρες μετά την εμβρυομεταφορά πήρα (και τις δύο φορές) cyclapur (χάπια), utrogestan (κολπικά υπόθετα), prezolon (χάπια) και μια ένεση innohep προληπτικά. Υπάρχει άραγε και κάτι άλλο;

 

Όσες έχουν παιδάκια να τα χαίρονται κι όλες οι άλλες εύχομαι εύκολες, τελειόμηνες εγκυμοσύνες!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

wannabe μου θυμίζεις την περίπτωση της κολλητής μου... Κι εκείνη στα 39 γνώρισε τον καλό της και τωρα ειναι 41. Μάζεψε έμβρυα με πολλή υπομονή και σε λίγες μέρες θα κανει εμβρυομεταφορά και μάλιστα με βλαστοκύστες. Έχουμε πολύ θετικό προαίσθημα! Η ηλικία είναι σχετική! Αυτό που ενδιαφερει τους γιατρούς είναι η βιολογική ηλικία των ωοθηκών γι' αυτό και σου έγραψα πριν πως είναι πολύ θετικό που παράγεις καλά έμβρυα και φτάνεις σε εμβρυομεταφορά.

 

Εγώ στην εμβρυομεταφορά πέρα από αυτά που αναφέρεις έπαιρνα και ενέσιμη προγεστερόνη (prolutex) & ακριβώς πριν την εμβυομεταφορά μου εκαναν μια ενδομυική lentogest που επίσης ειναι προγεστερόνη τούρμπο! Innohep δεν έκανα γιατί ειχα κάνει πλήρη έλεγχο θρομβοφιλίας απλά πήρα Σαλοσπίρ!

 

Αντευχόμαστε κάθε καλό και σε σένα!

I 'm a happy twin mom

Link to comment
Share on other sites

wanabee απ ο,τι καταλαβα δεν εχεις λογο να παρεις κορτιζονη.γιατι δεν δοκιμαζεις χωρις?εμενα μου χαλαει την υποδεκτικοτητα του ενδομητριου.το διαπιστωσα σε προβα στην εξεταση του νικα.κ αυτη ειναι μια εξεταση που πρεπει να σκεφτεις.ανοιγει δρομους.εκει μπορει να εξεταστει το ενδομητριο σου σε μεγενθυνση κ να διαπιστωθει τυχον κρυμμενη λοιμωξη,δυσλειτουργια κ καταλληλες η εφεςεμβρυο εταφορας.πιθανον η βλαστοκυστη να σου ταιριαζει περισσοτερο.εαν δεν ειμαι αδιακριτη σε ποιο κεντρο εκανες την προσπαθεια σου?

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω θρομβοφιλία, το ζάχαρό μου είναι χαμηλό, δεν είμαι φορέας κυστικής ίνωσης ή μεσογειακής αναιμίας.

 

Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλες.

 

Μία διευκρίνιση για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν έχει καμία σχέση το να είναι κάποιος φορέας μεσογειακής αναιμίας με την γονιμότητα ή την επιτυχία των εξωσωματικών. Η εξέταση (ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης) γίνεται στα πλαίσια προγεννητικού ελέγχου και όταν το προτείνει το κέντρο εξωσωματικής είναι για την περίπτωση που το ζευγάρι μπορεί να μην το γνωρίζει ήδη ή το γνωρίζει αλλά δεν έχει την εξέταση για να την προσκομίσει.

 

Εμείς που καταφεύγουμε στην εξωσωματική για να μην κληρονομήσει το παιδί μας το μονογονιδιακό νόσημα όπως είναι η μεσογειακή αναιμία ή η κυστική ίνωση, απλά πρέπει να κάνουμε προεμφυτευτική διάγνωση. Η επιτυχία όμως της εξωσωματικής είναι εντελώς άσχετη με το αν κάποιος είναι φορέας ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλες.

 

Μία διευκρίνιση για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν έχει καμία σχέση το να είναι κάποιος φορέας μεσογειακής αναιμίας με την γονιμότητα ή την επιτυχία των εξωσωματικών. Η εξέταση (ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης) γίνεται στα πλαίσια προγεννητικού ελέγχου και όταν το προτείνει το κέντρο εξωσωματικής είναι για την περίπτωση που το ζευγάρι μπορεί να μην το γνωρίζει ήδη ή το γνωρίζει αλλά δεν έχει την εξέταση για να την προσκομίσει.

 

Εμείς που καταφεύγουμε στην εξωσωματική για να μην κληρονομήσει το παιδί μας το μονογονιδιακό νόσημα όπως είναι η μεσογειακή αναιμία ή η κυστική ίνωση, απλά πρέπει να κάνουμε προεμφυτευτική διάγνωση. Η επιτυχία όμως της εξωσωματικής είναι εντελώς άσχετη με το αν κάποιος είναι φορέας ή όχι.

 

πολυ σωστα! αν εχετε εξεταστει για τα γονιδια της κυστικης και της μεσογειακης,ειναι στο πλαισιο του προγεννετικου και καμμια σχεση δεν εχει με την επιτυχια μιας προσπαθειας εξωσωματικης...

 

προσωπικα και εχοντας εναν αριθμο εξωσωματικων στο ενεργητικο μου,λογω αποδεδειγμενων προβληματων πχ σπερμα και μητρας, πριν να εκανα οποιαδηποτε αλλη προσπαθεια,θα επισκεπτομουν και αλλους γιατρους...ωραια τα στατιστικα,αλλα ειναι μονον στατιστικα...και το μονο που κανουν,ειναι να αγχωνουν...και νομιζω οτι σας εχουν αγχωσει ηδη παρα πολυ...με αριστο σπερμα,με μητρα χωρις προβληματα...μπορω να αντιληφθω οτι ισως ο γυναικολογος, σας κατεταξε στην κατηγορια της ανεξηγητης υπογονιμοτητας,αλλα το να πεις σε μια γυναικα με το δικο σου καλο ιστορικο,οτι πρεπει να βιαστει στα 41 χρονια της τοσο πολυ και μαλιστα να της προτεινεις δανεικο γεννετικο υλικο...οχι απλα μου ακουγεται ασχημο,αλλα τολμω να πω και απαραδεκτο...

 

αντιλαμβανομαι τα συναισθηματα σου...ομως πριν απογοητευτεις,απευθυνσου και σε αλλους γιατρους...και ναι,αμφισβητουμε τους παντες...

εχω εναν μικρο πριγγηπα στην αγκαλια μου...

Link to comment
Share on other sites

Κι εγω αμφισβητώ και εχω αντίλογο. Οι γιατροι τελείωσαν και αυτοί την ιατρική εδώ στο εξωτερικό, τωρα πριν απο 30 χρόνια. Καθε ένας ένας εχει τις δικές του μεθόδους. Το θεμα ειναι να βρεις ποιος σου ταιριάζει εσένα.

Κανω έναν παραλληλισμό στο μυαλό μου με το δικό μου το επάγγελμα. Ακόμα και την ίδια σχολή να έχουμε τελειώσει μπορούμε να ακολουθούμε εντελώς διαφορετικές μεθόδους, χωρίς φυσικα να παραβλέπω οτι υπάρχουν διεθνή στάνταρ ή πράγματα που απαγορεύονται.

Τωρα όσον αφορά το θεμα της θεματοθετριας ουσιαστικά δοκίμασες δυο φορές την ίδια συνταγή και δεν πέτυχε. Εγω στην θεση σου άλλαξα.

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Καλησπέρα και καλή δύναμη σε όλες.

 

Μία διευκρίνιση για να μην υπάρχει παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, δεν έχει καμία σχέση το να είναι κάποιος φορέας μεσογειακής αναιμίας με την γονιμότητα ή την επιτυχία των εξωσωματικών. Η εξέταση (ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης) γίνεται στα πλαίσια προγεννητικού ελέγχου και όταν το προτείνει το κέντρο εξωσωματικής είναι για την περίπτωση που το ζευγάρι μπορεί να μην το γνωρίζει ήδη ή το γνωρίζει αλλά δεν έχει την εξέταση για να την προσκομίσει.

 

Εμείς που καταφεύγουμε στην εξωσωματική για να μην κληρονομήσει το παιδί μας το μονογονιδιακό νόσημα όπως είναι η μεσογειακή αναιμία ή η κυστική ίνωση, απλά πρέπει να κάνουμε προεμφυτευτική διάγνωση. Η επιτυχία όμως της εξωσωματικής είναι εντελώς άσχετη με το αν κάποιος είναι φορέας ή όχι.

 

Επειδη εγω ανεφερε για το στιγμα,να πω πως εννοειται οτι δ εχει καμια σχεση με τη γονιμοτητα απλα εφοσον ενα ζευγαρι μπαινει στη δοκιμασια της εξωσωματικης καλο ειναι να εχει κανει πληρη προγεννητικο ελεγχο

Link to comment
Share on other sites

Επειδη εγω ανεφερε για το στιγμα,να πω πως εννοειται οτι δ εχει καμια σχεση με τη γονιμοτητα απλα εφοσον ενα ζευγαρι μπαινει στη δοκιμασια της εξωσωματικης καλο ειναι να εχει κανει πληρη προγεννητικο ελεγχο

 

Ναι, vicky, κατάλαβα πως το εννοούσες αλλά ήταν η διατύπωση που δημιουργούσε παρανόηση σ' αυτό το θέμα και δεν είναι να παίζουμε μ'αυτά...;)

 

wannabe, αν μου επιτρέπεις κι εμένα να καταθέσω τη γνώμη μου, σε αυτή την ηλικία (κι εγώ κοντά είμαι) συνήθως δεν φταίει ο γιατρός, φταίει η ηλικία μας. Δεν νομίζω λοιπόν πως οι δύο αποτυχίες είναι λόγος για να τον αλλάξεις. Αν το δούμε εντελώς ορθολογικά και στατιστικά, οι πιθανότητες είναι εναντίον μας και όχι με το μέρος μας. Δυστυχώς οι γιατροί δεν το τονίζουν όσο θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου και γι' αυτό οι γυναίκες "γκρεμίζονται" ψυχολογικά σε κάθε αποτυχία.

Αν τώρα κρίνεις ότι όντως δεν κάνει καλά τη δουλειά του, τότε ναι μπορείς να δοκιμάσεις και με έναν άλλον. Γενικά είμαι κατά του "αποτυγχάνω και αλλάζω γιατρό" γιατί δημιουργεί επιπλέον άγχος και αποπροσανατολισμό χωρίς να έχει αποτέλεσμα σε πολλές περιπτώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα

Από τα πιο ενδιαφέροντα threads τον τελευταίο καιρό για εμάς που έχουμε μπει στο χορό της εξωσωματικής και δεν τα έχουμε καταφέρει.

 

Είμαι 38 ετών με μια παλλινδρομη την 6η εβδομάδα με φυσιολογική σύλληψη πέρσι τον Απρίλιο. Από κει και πέρα τπτ,οπότε και αποφασίζουμε τον Απρίλιο που μας πέρασε να κάνουμε την πρώτη μας εξωσωματική. Απογοήτευση μιας και δεν ανταποκριθηκα καθόλου καλά στις 300 μονάδες αλτερμον και δεν προχωρησαμε καν σε ωοληψια.κλάμα πίκρα θυμός όμως δεν το βάζουμε κάτω. Τον Ιούλιο ξεκινάμε την 2η εξωσωματική με 300 μονάδες γκοναλ αυτή τη φορά.

Αποτέλεσμα 3ωριμα ωάρια εκ των οποίων γονιμοποιηθηκε μόνο το 1. Απόφαση του γιατρού να πάει σε βλαστοκύστη και να μεταφερθεί. Ενδομητριο τέλειο αλλά το έμβρυο την 5η μέρα ήταν λιγάκι αργό από ότι μας είπαν. Το μεταφέρουμε και μετά από 10 μερες παίρνουμε την κουλουρα.

Μετά από όλο αυτό κι εγώ όπως και η θεματοθέτρια μπήκα στο τρυπακι να σκέφτομαι την εμπιστοσύνη μου ως προς το γιατρό μου. Και ειδικά μετά από τη συζήτηση με τον σύζυγό μου του οποίου κι αν έχει κλονιστει η εμπιστοσύνη με τον συγκεκριμένο γιατρό.

 

Επισκεφτηκα λοιπόν ακόμα έναν. Μου πρότεινε πάνω κατω τα ίδια πράγματα με πολύ μικρές διαφορές.

Εμένα όμως μέσα μου κάτι μου έλεγε να ξανα εμπιστευτώ τον γιατρό που με ξέρει. Που έχει ήδη μια εικόνα των πραγμάτων.έτσι έκανα μαζί του μια διαγνωστικη υστεροσκοπηση και scratching τον προηγούμενο μήνα και προχτές ξεκίνησα άλλη μια προσπάθεια που ελπίζω να είναι και η τυχερή μου.

 

Δεν σας κρύβω ότι φοβάμαι πολύ για αυτή μου την επιμονή στον ίδιο γιατρό και φοβάμαι μήπως βαράω το κεφάλι μου στον τοίχο με τις επιλογές μου αλλά και ποιος μου λέει ότι ένας άλλος γιατρός θα έβρισκε λύση στην ανεξήγητη υπογονιμοτητα μου?

 

Με όλα τα παραπάνω θέλω να πω ότι έχω καταλήξει ότι όλα είναι θέμα τύχης, θέλημα Θεού και καλού κύκλου. Δεν παύει όμως η επιλογη του σωστου για εμας γιατρου να μας πονάει πολύ και να προσθέτει άλλο ένα λιθαράκι στο αγχος που ήδη έχουμε.

 

Wannabe συμπάσχω!

Link to comment
Share on other sites

πολύ ενδιαφέρον θέμα!

αυτό που κράτησα εγώ από την πρώτη μου επαφή με την γιατρό της εξωσωματικής είναι ότι η διαδικασία μπορεί 99% να σου εξασφαλίσει έμβρυα αλλά δεν μπορεί να σου εξασφαλίσει παιδιά από μια ηλικία και μετά. όπως καταλαβαίνεις το πήρα το πρώτο σοκ αλλά ήταν ειλικρινής δεν μου έταξε κάτι που δεν τάζεται για να παραμείνω σε αυτή.

συμπάσχω στο θέμα ποιότητας και ποσότητας και γνωρίζω τις στατιστικές πριν ξεκινήσω καν!

ίσως μας μπερδεύουν οι γιατροί με το 'άριστα'! 'άριστες' συνθήκες και 'άριστα' έμβρυα και περιμένουμε θαύματα καμιά φορά! μη ξεχνάμε ότι καθημερινά 'άριστα' έμβρυα εμφυτεύονται και ένα δυό μήνες μετά απορρίπτονται από τον ίδιο μας τον οργανισμό ως ακατάλληλα για γέννηση. τι θέλω να πω με αυτό. ότι μπορεί να βάλεις τα καλύτερα φαινομενικά έμβρυα με τις καλύτερες συνθήκες μεγαλωμένα στο καλύτερο εργαστήριο έχοντας κάνει όλες τις εξετάσεις παίρνοντας ολα τα απαραίτητα φάρμακα και εγκυμοσύνη να μην έχεις. δεν μπορείς να τα βάλεις με τη φύση δυστυχώς και οι γιατροί το πηγαίνουν μέχρι ένα σημείο.

 

αν η αμφισβήτηση σου γεννήθηκε με το δεύτερο αποτέλεσμα και μόνο μπορείς να το συζητήσεις με τον ίδιο γιατρό μήπως και αλλάξετε τρόπο προσέγγισης χωρίς να τον απορρίψεις βιαστικά και με συνοπτικές διαδικασίες.

πολλές φορές κάνουμε το λάθος και κρίνουμε από το αποτέλεσμα (και έτσι έναν γιατρό άλλη τον έχει για θεό και άλλη ούτε να τον φτύσει) ενώ δεν πάει έτσι σε πολλές περιπτώσεις.

αν πάλι από την αρχή είχες τις αμφιβολίες σου για τον γιατρό (καθώς από ότι κατάλαβα δεν το πολυέψαξες πήγες συστημένη) για το πόσο σε προσέχει για το πόσο προτείνει 'λύσεις' για το κέντρο για την διαδικασία (έστω και σαν ένστικτο) φυσικά να πάρεις και άλλες γνώμες πριν ξανακάνεις προσπάθεια και να ρωτήσεις και όλα όσα σε απασχολούν!

αν θες να το δεις και καθαρά ψυχολογικά ίσως και μια αλλαγή ή τουλαχιστον μια βολιδοσκόπηση του τι άλλο υπάρχει εκεί έξω κάνει καλό και σε σένα! μια καινούρια αρχή θέλουμε δε θέλουμε μας αλλάζει την οπτική και την διάθεση κατά πολύ! καλή επιτυχία!

(στα γράφω πολύ απλά όπως τα λέω στον εαυτό μου και δεν έχω απαντήσεις για τα ερωτήματά σου με τις βλαστοκύστες κτλ γιατί δεν έχω ξεκινήσει ακόμα.)

 

υ.γ. όσο για τα δανεικά και την ευκολία που το προτείνουν έχω καταλάβει ότι μπορεί να το κάνουν και από θέμα ψυχολογίας. είτε για να μη σου κλείσουν την πόρτα αμέσως στα μούτρα με το θα δούμε μια δυο φορές και μετά πήγαινε σπίτι σου είτε για να σε προετοιμάσουν για το ''χειρότερο'' σενάριο ώστε να το χωνέψεις μέχρι να χρειαστεί. είναι πάντως στάνταρ πρακτική πλέον ειδικά σε περιπτώσεις σαν τις δικές μας με τα λίγα ωάρια και αμφιβόλου ποιότητας.

Κράτα το

Κράτα το

Link to comment
Share on other sites

Μάζεψε έμβρυα με πολλή υπομονή και σε λίγες μέρες θα κανει εμβρυομεταφορά και μάλιστα με βλαστοκύστες. Έχουμε πολύ θετικό προαίσθημα!

Εύχομαι από καρδιάς στη φίλη σου μια θετική χοριακή κι ένα γερό μωρό! Κάθε μια που τα καταφέρνει είναι μια νίκη και για τις υπόλοιπες.

 

απ ο,τι καταλαβα δεν εχεις λογο να παρεις κορτιζονη.γιατι δεν δοκιμαζεις χωρις?

Αν κατάλαβα καλά η κορτιζόνη είναι το prezolon. Γιατί δεν χρειάζεται στην περίπτωσή μου; Επίσης, πρώτη φορά ακούω για την εξέταση Νίκα. Την έψαξα λίγο. Αν όντως δείχνει το παράθυρο εμφύτευσης, φαίνεται εξαιρετικά σημαντική. Γιατί δεν την συστήνουν οι γιατροί; Λόγοι επαγγελματικής αντιζηλίας;

Στο κέντρο του ΙΑΣΩ πηγαίνω. Institute of Life. Είναι σχετικά καινούργιο (νομίζω ότι λειτουργεί μόλις δύο χρόνια).

 

το να πεις σε μια γυναικα με το δικο σου καλο ιστορικο,οτι πρεπει να βιαστει στα 41 χρονια της τοσο πολυ και μαλιστα να της προτεινεις δανεικο γεννετικο υλικο...οχι απλα μου ακουγεται ασχημο,αλλα τολμω να πω και απαραδεκτο...

Θέλω να είμαι δίκαιη. Το είπε, τονίζοντας ταυτόχρονα ότι δεν το συνιστά στην περίπτωσή μου. Ωστόσο το είπε. Και, από τότε που το άκουσα, δεν μπορώ να μην σκέφτομαι ότι ίσως υπάρχει μια εξήγηση πίσω απ' αυτό. Η θετική είναι ότι θέλουν να μας "τονώσουν" λέγοντας ότι πάντοτε υπάρχουν λύσεις back up, αν αποτύχουν οι άλλες. Η αρνητική ότι η γυναίκα ακούει ένα συγκλονιστικό ποσοστό (70%!) και, θέλοντας και μη, εντυπώνεται στο μυαλό της για την συνέχεια, όταν θα είναι περισσότερο κουρασμένη, απελπισμένη κλπ. Δεν μένω στο ότι ίσως είναι πιο πολλά χρήματα για τον γιατρό ή το κέντρο τα δανεικά ωάρια. Μένω στο ότι μιλάνε και βάζουνε ζευγάρια σ' αυτόν τον δρόμο, χωρίς να υπάρχει μέριμνα για το ψυχολογικό κομμάτι του πράγματος. Θεωρώ ότι εκεί μια συνεργασία με ψυχολόγο (σοβαρή συνεργασία!) είναι επιβεβλημένη και θα έπρεπε να προβλέπεται και νομικά. Ίσως όμως είμαι εγώ υπερβολική γιατί θεωρώ ότι και η ίδια η διαδικασία της εξωσωματικής θα έπρεπε ιδανικά να γίνεται με επιστημονική, ψυχολογική στήριξη της γυναίκας και του ζευγαριού.

 

Dekoglo ένιωσα πολύ αυτό που λες για τον σύζυγό σου που έχει αρχίσει ν' αμφισβητεί τον γιατρό. Ο σύντροφός μου το πάει πιο πέρα. Αμφισβητεί την όλη διαδικασία. Και σε κάθε βήμα πρέπει να "παλεύω" και με τα δικά του "Δεν θέλω να παίρνεις ορμόνες" "Δεν θέλω απαραίτητα παιδί, αν είναι θα έρθει μόνο του", "Δεν καταλαβαίνεις ότι βασικά είναι ένα εμπόριο;" κλπ.

 

Τον γιατρό μου καθόλου δεν τον απορρίπτω. Αντικειμενικά δεν έχω παράπονο. Ξέρω από πρώτο χέρι ότι είχε επιτυχίες σε δύσκολες περιπτώσεις, είναι προσιτός, κάνει εκείνος όλα τα βήματα (από τον κάθε υπέρηχο μέχρι την εμβρυομεταφορά). Απλώς σκέφτομαι κάτι που είχε πει ο ίδιος στην πρώτη επίσκεψη "Αν δυο, άντε τρεις φορές σ' έναν γιατρό δεν προχωρήσουν, πρέπει να πας σε άλλον. Κάτι μπορεί να μην βλέπει που ο άλλος θα το δει". Από την άλλη μου φαίνεται κάπως να πρέπει πάλι να μαζεύω εξετάσεις, να κλείνω ραντεβού, να χτυπάω μια, δυο, τρεις πόρτες. Θα το κάνω. Το ξέρω ότι, και μόνο που ανοίγω την κουβέντα, είμαι έτοιμη να το κάνω. Απλώς, λέω ...

 

Για όσες κοπέλες είπαν ότι οι στατιστικές δεν είναι με το μέρος μας σ' αυτές τις ηλικίες, το ξέρω. Το λέω συνέχεια στον εαυτό μου. Κι από την άλλη πηγαίνω κομμωτήριο:P, διαβάζω για τη μία ηθοποιό που έμεινε έγκυος στα 44, την άλλη τραγουδίστρια στα 45, την τρίτη στα 43 και δεν μπορώ να μην σκεφτώ "τότε, γιατί όχι σε μένα;" Θα μου πείτε, κανείς δεν ξέρει τι ιστορία κρύβεται κάθε φορά πίσω από μια τέτοια είδηση σε χαρτί ιλουστρασιόν...

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Wannabe βλέπω ότι είμαστε και στο ίδιο κέντρο. Αν θες στείλε μου με πμ το όνομα του γιατρού σου.χαχα πλάκα θα έχει να είναι ο ίδιος. Όσο για το σύζυγό κι εμένα κατά καιρούς ΑΝΥΣΗΧΕΙ για τη δική μου υγεία και ψυχολογια και νομίζω εχουν τα δίκια τους.αν αναλογιστείς πόσα φάρμακα παίρνουμε και καμιά φορά σε πολύ κοντινά διαστήματα και ποσο ψυχοφθορο είναι οοοοολο αυτό που περνάμε τους δικαιολογώ κι αυτούς λιγάκι. Δεν νιώθουν την ίδια ανάγκη με εμάς για την απόκτηση ενός παιδιού οπότε το βλέπουν όλο αυτό περιττό.

 

 

wanabee απ ο,τι καταλαβα δεν εχεις λογο να παρεις κορτιζονη.γιατι δεν δοκιμαζεις χωρις?εμενα μου χαλαει την υποδεκτικοτητα του ενδομητριου.το διαπιστωσα σε προβα στην εξεταση του νικα.κ αυτη ειναι μια εξεταση που πρεπει να σκεφτεις.ανοιγει δρομους.εκει μπορει να εξεταστει το ενδομητριο σου σε μεγενθυνση κ να διαπιστωθει τυχον κρυμμενη λοιμωξη,δυσλειτουργια κ καταλληλες η εφεςεμβρυο εταφορας.πιθανον η βλαστοκυστη να σου ταιριαζει περισσοτερο.εαν δεν ειμαι αδιακριτη σε ποιο κεντρο εκανες την προσπαθεια σου?

Και ο δικός μου γιατρός χορηγεί κορτιζόνη κατά τη διάρκεια της εξωσωματικής και νομίζω ότι οι περισσότεροι γιατροί την εντασσουν στο φαρμακευτικο σχήμα που ακολουθούν έστω και προληπτικά. Κι εγώ δεν είχα ξανακούσει ότι μπορεί να δρα αναστακτικα στην παχυνση του ενδομητριου.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα

Να σου γραψω και τη δικη μου εμπειρια...

 

Επισκεπτομαι 3 γιατρους και διαλεγω αυτον που μου εκανε κλικ...

Κανω τη πρωτη προσπαθεια εξωσωματικη και παιρνω στην πρωτη ωοληψια τον καταπληκτικο αριθμο του 1 ! ωαριου...Γονιμοποιειται, μεταφερεται και παιρνουμε αρνητικη χοριακη..

Μεσα μου τρωγομαι ηδη...μηπως επρεπε να παρω κορτιζονες,αντηπηκτικες, ασπιρινες και οτι αλλο ειχα διαβασει εδω...

Σε ερωτηση δικια μου στο γιατρο για δοτρια ωαριων μου ειπε οτι απο τη στιγμη που βγαζω εστω και ενα για την ωρα δεν το συζηταμε...

Η πρωτη προσπαθεια εγινε Μαιο...κανονιζω να κανω τη δευτερη εξωσωματικη Οκτωβριο και στο εντωμεταξυ επιμενω και αποφασιζω και πειθω και τον γιατρο να κανω ενα φυσικο κυκλο τον Ιουνιο...Παιρνω παλι ενα ωαριο , γονιμοποιειται, μεταφερεται 2η μερα και παιρνω θετικη χοριακη,..

Εκ των υστερων λοιπον η συμβουλη μου ειναι να εμπιστευεσαι το ενστικτο σου, το γιατρο σου μεχρι εκει που εσυ νιωθεις ωραια...αν θες κατι να το διεκδικεις...και να θυμασαι οτι καλως η κακως παιζει ρολο και η ηλικια μας, και η κατασταση μας ακομα και η τυχη...θελει υπομονη..και οσο μπορεις καλη ψυχολογια..

Σου ευχομαι γρηγορα μια μεγαλη χοριακη..

preg.png

Link to comment
Share on other sites

εντωμεταξυ επιμενω και αποφασιζω και πειθω και τον γιατρο να κανω ενα φυσικο κυκλο τον Ιουνιο...Παιρνω παλι ενα ωαριο , γονιμοποιειται, μεταφερεται 2η μερα και παιρνω θετικη χοριακη

 

 

Νομίζω ότι, αντικειμενικά, μπορούμε να κατατάξουμε την ιστορία σου στα ελπιδοφόρα success stories:p

Τον φυσικό κύκλο τον σκέφτομαι κι εγώ. Από τη μια είναι πολύ ελκυστική η ιδέα να μην φορτωθώ πάλι φάρμακα, από την άλλη έχω καταλάβει ότι, στις περισσότερες γυναίκες, λειτουργεί με πολλήηηηη υπομονή. Προσπάθεια και ξανά και ξανά και ξανά.

 

Επιτρέπεις να ρωτήσω την ηλικία σου;

 

Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!

Link to comment
Share on other sites

Για όσες κοπέλες είπαν ότι οι στατιστικές δεν είναι με το μέρος μας σ' αυτές τις ηλικίες, το ξέρω. Το λέω συνέχεια στον εαυτό μου. Κι από την άλλη πηγαίνω κομμωτήριο:P, διαβάζω για τη μία ηθοποιό που έμεινε έγκυος στα 44, την άλλη τραγουδίστρια στα 45, την τρίτη στα 43 και δεν μπορώ να μην σκεφτώ "τότε, γιατί όχι σε μένα;" Θα μου πείτε, κανείς δεν ξέρει τι ιστορία κρύβεται κάθε φορά πίσω από μια τέτοια είδηση σε χαρτί ιλουστρασιόν...

Αρπαζομαι απο αυτη την παραγραφο για να σου πω οτι ο γιατρος στο κεντρο που πηγε η κολλητη μου (45 χρονων τοτε) της ειπε οτι αυτες οι εγκυμοσυνες ειναι με δοτρια.

Ζω στο Βελγιο και δεν εκανα εξωσωματικη. Εκανα ομως σπερματεγυσεις. Εδω η ασφαλεια καλυπτει μεχρι 6 εξωσωματικες εφοσον εχουν προηγηθει 6 αποτυχημενες σπερματεγχυσεις και εφοσον οι κυκλοι εχουν ολοκληρωθει μεχρι η γυναικα να κλεισει τα 43. Τον δευτερο τον πετυχαμε στην 5η σπερματεγχυση. Εδω οι γιατροι ισως ειναι πιο ελικρινεις ισως πιο ωμοι,,, Μου ειχε πει η γιατρος μου λοιπον οτι με την υποβοηθηση προσπαθουν να φτασουν το 20% που ειναι οι πιθανοτητες που εχει ενα ζευγαρι χωρις κανενα προβλημα να πετυχει μια εγκυμοσυνη (μεχρι εκει ετσι! οχι για γεννηση παιδιου). Στα διαφορα φορα βλεπω οτι οι γιατροι στην ελλαδα δινουν πολυ περισσοτερες πιθανοτητες..

 

Σχετικα με τον γιατρο τωρα ειναι λιγο και ετσι και γιουβετσι.. εγω επελεξα να μεινω στον ιδιο γυναικολογο αν και κοντεψα να πεθανω στην πρωτη γεννα. Ηξερε το τι ηταν πιθανο να συμβει και πειρε τα μετρα του. Μπορει ομως καποιος να ειναι κολλημενος σε μια συνταγη που να μην δουλευει για ολους...

 

Σου ευχομαι οτι αποφασισεις σε σχεση με το γιατρο να κρατησεις στην αγκαλια σου ενα μωρακι. Και σε ολες τις κοπελες που το επιθυμουν (και στην κολλητη μου που κλεινει τα 47 σε λιγες μερες και ας μην ειναι στο φορουμ)

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον wannabe θα σου πω την γνωμη μου την οποια την εχω διαμορφωσει μεσω πολυ συγκεκριμενων εμπειριων.εαν δεν εχει καταγραφει καποια αυτοανοση δραστηριοτητα δεν υπαρχει λογος να το παιρνεις.εδω υπαρχουν γυναικες με αυτοανοσα που τα καταφερνουν διοτι στην εγκυμοσυνη καταστελεται το ανοσοποιητικο κ μετα τη γενα δυστυχως παλι ξαναφουντωνει.εχει γινει τοσος ντορος για τα ανοσολογικα κ εντελει τιποτα δεν εχει αποδειχτει.αντιθετως πρακτικες οπως ανοσοσφαιρινες κ εμβολια εχουν στεφθει με αποτυχια κ εχουν εγκαταληφθει.αντιθετως μεγαλο προβλημα αποτελουν οι λοιμωξεις της πυελου οι οποιες προκαλουν βιοχημικες,αδυναμια εμφυτευσης κ αποβολες β τριμηνου.εαν παρει κανεις κ κορτιζονη κ υπαρχει τετοιο θεμα τοτε η λοιμωξη θα φουντωσει.συχνοτατα οι λοιμωξεις αυτες δεν φαινονται στις απλες καλλιεργειες.κατι τετοιο μπορει να το αναδειξει η εξεταση του νικα.υπαρχουν πολλοι καλοι γιατροι που συνεργαζονται μαζι του τοσο στην ελλαδα οσο κ στο εξωτερικο.εαν τωρα ρωτας γιατι καποιοι δεν την προτεινουν ειναι ειτε γιατι κρινουν οτι η εκαστοτε γυναικα δεν τη χρειαζεται ,ειτε γιατι βαριουνται να ασχοληθουν ,ειτε γιατι θελουν τις αποτυχιες για να βγαζουν χρηματα με τις επαναλαμβανομενες εξωσωματικες κ με την προτροπη σε δανεικα ωαρια.εγω προσωπικα,επειδη ακριβως την κορτιζονη την δινουν αφειδως σκεφτηκα να κανω το πειραμα κ να την παρω για να δω πως αντιδρω κανοντας την εξεταση του νικα για δευτερη φορα.ανυδρη γη χαραχτηρισε το ενδομητριο μου, που υπο φυσιολογικες συνθηκες το ειχε βρει απολυτα δεκτικο.

Τωρα οσων αφορα την αμφισβητιση.εγω αμφισβητησα σφοδρα ορισμενους εξωσωματικους κ παρατρεχαμενους τους κ το ενστικτο μου δε με γελασε.φαινεσαι συγκροτημενο ατομο κ εχεις υγιεις ανησυχιες.δεν μπορω να κρινω το γιατρο σου αλλα εαν κατι σε χαλαει αλλαξε τον.αποτυχια δεν σημαινει απαραιτητα κακος γιατρος αλλα εαν διαπιστωσεις οτι δεν υπαρχει εξατομικευμενη προσεγγιση κ οτι δεν υπαρχει αλλαγη πλευσης μετα κ απο τη δευτερη αποτυχια φυγε.εγω που ειμαι πιστη σε γιατρους να σου πω οτι η αλλαγη κανουργιου περιβαλλοντος ,εαν αισθανθεις ασφαλης,θα σου δωσει φτερα κ θα σε βοηθησεις να φτασεις πιο ευκολα στη μητροτητα.ασε τις στατιστικες κατα μερους κ κρατα απο αυτες οτι δεν πρεπει να χανεις χρονο.η καθε γυναικα ειναι διαφορετικη.υπαρχουν νεες κοπελες με πωα κ 40+ με γονιμοτητα 35αρας.πολλες γυναικες στην ηλικια μας τα καταφερνουν με καλους κ εντιμους γιατρους.κ μιλαω για πολυ δυςκολες περιπτωςεις.εγω επιςκεφτηκα προςφατα κορυφαιο εξωςωματικο κ μου λεει γιατι να κανεις εξωςωματικη αφου μπορεις να μεινεις κ μονη σου?μην κοιτας τους αριθμους, μου ειπε.σεβομαι την επιλογη της καθε γυναικας που επιλεγει τα δανεικα αλλα πρεπει να πιασεις πατο για να πας σε αυτη τη λυση.δεν μου φαινεται να εισαι σε αυτη την κατηγορια.τα δανεικα τους φερνουν πολυ χρημα.μην απογοητευεσαι.κυνηγα το ονειρο σου.

Link to comment
Share on other sites

για την κορτιζονη μιλουσα στην αρχη του μηνυματος μου.κ επι τη ευκαιρια προσοχη στο σαλοσπιρ.το αμφισβητησα κ αυτο κ εκανα την εξεταση αντιστασης στην ασπιρινη.πηρα σαλοσπιρ μονο τρεις ημερες κ το αποτελεσμα εδειξε οτι το αιμα μου γινεται νερο.αυτο σημαινει οτι οχι μονο εμφυτευση δεν θα γινει αλλα κ οτι κινδυνευει η ζωη μου απο ακαταςχετη αιμοραγια εαν μου συμβει ατυχημα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι, αντικειμενικά, μπορούμε να κατατάξουμε την ιστορία σου στα ελπιδοφόρα success stories:p

Τον φυσικό κύκλο τον σκέφτομαι κι εγώ. Από τη μια είναι πολύ ελκυστική η ιδέα να μην φορτωθώ πάλι φάρμακα, από την άλλη έχω καταλάβει ότι, στις περισσότερες γυναίκες, λειτουργεί με πολλήηηηη υπομονή. Προσπάθεια και ξανά και ξανά και ξανά.

 

Επιτρέπεις να ρωτήσω την ηλικία σου;

 

Καλή εγκυμοσύνη να έχεις!

 

Ηταν τρομερο χαστουκι στην αρχη , να παρω τοσα φαρμακα και να εχω μονο ενα ωαριο...αλλα τελικα ναι το αποτελεσμα μετραει...γι αυτο και στο εγραψα...βεβαια οπως καταλαβαινεις οι πιθανοτητες μειωνονται πολυ..γι αυτο σου λεω ειναι και λιγο θεμα τυχης...κατι αλλο που δεν εγραψα ειναι πως στη πρωτη εμβρυομεταφορα ο γιατρος με προετοιμαζε ηδη για την επομενη...προφανως κατι εβλεπε...ενω τη δευτερη φορα παρολο που ηξερε οτι ειχα ηδη κανονισει οκτωβριο να ξαναπαω για φαρμακα....μεσα στην εμβρυομεταφορα μου ειπε..τωρα μαλιστα...μιλαμε....ειναι μεν λιγες οι πιθανοτητες λογω ενος ωαριου αλλα για να δουμε...θελω να πω και τις δυο φορες ιδια κατηγορια ηταν το εμβρυο αλλα εβλεπε διαφορες στα θραυσματα, στις διαιρεσεις κλπ...;)

Η ηλικια μου ειναι 37 στα 38..Σε ευχαριστω για την ευχη...Γρηγορα με ενα καλο αποτελεσμα....;)

preg.png

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας το θέμα, έχω να κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση, αν κάποια κοπέλα μπήκε ποτέ στη διαδικασία:

 

Μάλλον σκέφτομαι να ζητήσω κι από κάποιον άλλον γιατρό τη γνώμη του για το ιστορικό μας. Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να του πάω όλα τα απαραίτητα χαρτιά (εξετάσεις, ενημερωτικά για τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες και το dvd της υστεροσκόπησης που έκανα).

 

Δυστυχώς (και μάλλον βλακωδώς) είχα ξεκινήσει την όλη διαδικασία της εξωσωματικής με τόση ανεμελιά κι αισιοδοξία που έδωσα τα πάντα στο κέντρο που είμαι, χωρίς να κρατήσω αντίγραφα. Συνεπώς, πρέπει να απευθυνθώ στον γιατρό μου και στο κέντρο, λέγοντας καθαρά ή αφήνοντας να εννοηθεί (τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια εξάλλου) ότι θέλω τα στοιχεία για να πάω αλλού.

 

Έχω κολλήσει λοιπόν στο μήπως αυτό "δυναμιτίζει" την προοπτική να επιστρέψω στον γιατρό και στο κέντρο, αν η γύρα μου σε άλλον/ους δεν με οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πρέπει ν' αλλάξω.

 

Είχε κάποια κοπέλα εμπειρία επιστροφής στον παλιό γιατρό, αφού του έκανε "απιστία";

Link to comment
Share on other sites

Συνεχίζοντας το θέμα, έχω να κάνω μια συγκεκριμένη ερώτηση, αν κάποια κοπέλα μπήκε ποτέ στη διαδικασία:

 

Μάλλον σκέφτομαι να ζητήσω κι από κάποιον άλλον γιατρό τη γνώμη του για το ιστορικό μας. Αυτό προϋποθέτει ότι πρέπει να του πάω όλα τα απαραίτητα χαρτιά (εξετάσεις, ενημερωτικά για τις δύο αποτυχημένες προσπάθειες και το dvd της υστεροσκόπησης που έκανα).

 

Δυστυχώς (και μάλλον βλακωδώς) είχα ξεκινήσει την όλη διαδικασία της εξωσωματικής με τόση ανεμελιά κι αισιοδοξία που έδωσα τα πάντα στο κέντρο που είμαι, χωρίς να κρατήσω αντίγραφα. Συνεπώς, πρέπει να απευθυνθώ στον γιατρό μου και στο κέντρο, λέγοντας καθαρά ή αφήνοντας να εννοηθεί (τι κάνει νιάου - νιάου στα κεραμίδια εξάλλου) ότι θέλω τα στοιχεία για να πάω αλλού.

 

Έχω κολλήσει λοιπόν στο μήπως αυτό "δυναμιτίζει" την προοπτική να επιστρέψω στον γιατρό και στο κέντρο, αν η γύρα μου σε άλλον/ους δεν με οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι πρέπει ν' αλλάξω.

 

Είχε κάποια κοπέλα εμπειρία επιστροφής στον παλιό γιατρό, αφού του έκανε "απιστία";

 

Καλησπέρα κορίτσι μου!!!!Καταρχάς στο πρώτο σκέλος του προβλημάτισμου σου έχω να σου πω πως εγώ αν δεν είχα αλλάξει όχι έναν αλλά δυο γιατρούς είμαι σίγουρη ότι δεν θα ήμουν τώρα έγκυος! !!Ο τρίτος βρήκε και έλυσε το πρόβλημα!!!Κ έχω να σου πω πως ο πρώτος ήταν κ κάπως σαν οικογενιακος φίλος κ ο δεύτερος γιατρός αγαπημένης μου φίλης αλλά δεν με ενοιαξε καθόλου κ βέβαια τους αμφισβητώ γιατί δεν πιπίλαω δάχτυλο είμαι κοντά 30 χρονών έχουν μόρφωση αλλά κ εγώ έχω αντίληψη κ το δικαίωμα να μη με πειθουν και αποδείχτηκε οτι είχα δίκιο! !!!!!Όσο αφορά το ιατρικό ιστορικό σου μπορεί να πω κοτσάνα αλλά αφού δεν θες να δώσεις δικαιώματα αν έλεγες ότι θα κάνεις ιδιωτική ασφάλιση υγείας και σου ζήτησε ο ασφαλιστής σου πλήρες ιατρικό ιστορικό ώστε να σε ενημερώσει για ποιες τυχόν παθήσεις έχεις απαλλαγή (δεν σε καλύπτουν δηλαδή )?????

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας κορίτσια, όντως πολύ ενδιαφέρον αυτό το θέμα. Καίει όλες όσες είχαμε τουλάχιστον μια αποτυχημένη προσπάθεια. Το θέμα της διάστασης απόψεων με το σύζυγο σχετικά με την εμπιστοσύνη στο γιατρό δεν το συζητώ καν...

 

Wannabe στο θέμα της συλλογής στοιχείων για αλλαγή κέντρου, εγώ τις αιματολογικές ζήτησα να μου τις ξανατυπώσουν τα εργαστήρια στα οποία έκανα τις εξετάσεις. Ευτυχώς το cd και τη σχετική γνωμάτευση της υστεροσκόπησης που είχα κάνει στο κέντρο της 1ης προσπάθειας τα είχα κρατήσει. Από δω και μπρος τους ζητώ να μου στέλνουν με mail όλα τα αποτελέσματα για να έχω ηλεκτρονικό αρχείο.

Vyokp3.png
Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...