Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Πώς αντιμετωπίζει το προνήπιο παιδάκι με πολυτροφικές αλλεργίες

Recommended Posts

Εν τω μεταξύ, θυμήθηκα, το εξής: Σε παιδικό σταθμό που πήγαινε 1+ έτους παιδάκι φίλης μου, οι μισοί γονείς που πήγαιναν τούρτα στα γενέθλια του παιδιού τους. Όταν σχεδόν όλοι οι παιδίατροι λένε πως στα παιδιά δίνουμε ζάχαρη και αλάτι μετά τα 2 έτη, με ποια λογική εκείνοι κερνούσαν τούρτα δεν κατάλαβα... Όταν ρώτησα τη φίλη μου, μου είπε πως μια μαμά της απάντησε "Γιατί το δικό μου παιδί τρώει." :rolleyes:

Εμένα δεν μου είπε τίποτα τέτοιο ο παιδίατρος...

Ούτε ειναι δουλειά της δασκάλας να κάνει τον επόπτη στο τι κερνάει ο καθένας. Γιατί και κανονισμός όταν μπαίνει δεν τηρείται και πρέπει να τσακώνεται η δασκάλα. Για τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν στην τάξη, όντως πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα από τη δασκάλα και πρέπει να είναι ενήμερη.

Στο σχολείο είναι δουλειά της δασκάλας να επιβάλλει τους κανόνες που κρίνει σκόπιμους. Πιο εύκολο είναι να θέσει έναν κανόνα η δασκάλα, παρά να συνεννοηθούν 25 γονείς.

Μα γι ' αυτό ακριβώς δε ζήτησα από κανένα γονιο να φέρνει κερασματα χωρίς γλουτενη.

Ζήτησα απλώς όταν πρόκειται να φέρνουν κερασματα να ενημερώνουν την δασκάλα από την προηγούμενη μέρα. Ώστε να στείλω κι εγώ κάτι κατάλληλο για το παιδί και να μειωθούν οι πιθανότητες να ζηλέψει του διπλανου .

Τι πιο απλό πια από αυτό;

Αυτό είναι απλούστατο και λογικότατο και θα το έκανα.

Όχι όμως και να μου φτιάχνεις εσύ την τούρτα ή να μου την πληρώνεις.

Αυτό όμως που προσπαθώ να σου πω είναι να χαλαρώσεις για να χαλαρώσει και το παιδί. Μην έχεις το άγχος μην τυχόν και βρεθεί σε κατάσταση που οι άλλοι τρώνε γλυκό και εκείνο δεν θα φάει. Πρέπει να μάθει σιγά σιγά ότι πρέπει να προσέχει τι τρώει χωρίς να νιώθει μειονεκτικά.

Και ξαναλέω (γιατί δεν το σχολιάζεις καθόλου) να ρωτήσεις έναν ψυχολόγο για το πως πρέπει να διαχειριστείτε την κατάσταση ως γονείς.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 269
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σαλομια αυτο που αβτιμετωπίζει το κοριτσάκι σου είναι πολύ σκληρό. Η αντιστοιχία με αυτό που συζητάμε είναι να κερνιούνται σε όλες τις γιορτές βούρτσες μαλλιών, ρόλει και περμανάντ. Ελπίζω να βρείτε γρήγορα λύση, όπως και να χει, αν και νομίζω ότι υπα΄ρχει διατροφή που βοηθάει σε κάποιες περιπτώσεις αλωπεκίας.

Σε ευχαριστώ πολύ. Δυστυχώς δεν είναι οργανικό το θέμα γιατί έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες εξετάσεις . Είναι ψυχογενές...

καλυτερα δε θα ηταν να μην υπηρχαν καθολου τα κερασματα;ξερετε ποσες φορες εχει ερθει η κορη μου με το κολατσιο πισω γιατι εφαγε τουρτες και αλλες αηδιες;

Άρα η λύση για να τρώει το κολατσιο της είναι να μην υπάρχουν κεράσματα...

Το φοβερό ξέρετε ποιό είναι;

Οτι αν ήθελα μπορούσα να πάω με φοβερό τσαμπουκά και με την επίσημη διάγνωση από δημοσιο νοσοκομείο στα χέρια και να κάνω ολόκληρη φασαρία για να κοπουν τα κερασματα στην τάξη εντελώς. Επειδή είμαι γραμμένη στον επίσημο σύλλογο κοιλιοκάκης και μιλάω με άλλες μαμαδες ξέρω κάποιες που το έχουν πετύχει. Με τρέξιμο βέβαια και φασαρία εκεί που πρέπει.

Κι όμως εγώ με ευαισθησία σκέφτηκα ότι κρίμα μωρέ ένα μικρό παιδάκι να μην γιορτάσει όπως θέλει και να του στερησω αυτή τη χαρά. Πουθενά στις δημοσιεύσεις μου δε μίλησα εγώ για μη φαγωσιμα κερασματα κλπ (που φυσικά είναι η ιδανική λύση)

Κι έτσι το μόνο που ζήτησα είναι να το πει μια μέρα πριν στη δασκάλα για να στείλω ένα αντίστοιχο κέρασμα για το παιδί μου ώστε και να μειωσω τις πιθανότητες να μπει σε πειρασμό να δοκιμάσει του διπλανου και να μη στενοχωρηθει!

Κι όμως μερικοί δυσανασχετουν! Που θα πρέπει να μπουν σε αυτό το φοβερό κόπο. Δηλαδή είναι τραγικό, τι να πω...

Αν διαβάσεις τα μηνύματά σου, ζήτησες να φτιάχνεις-αγοράζεις εσύ τα κεράσματα και πάνω σε αυτό συζητάμε...

Το να κοπούν τα κεράσματα εντελώς ναι το βρίσκω υπερβολικό και κυρίως ότι δεν βοηθάει το παιδάκι σου...

Εντάξει παιδιά , αν δε δέχεστε τη γνώμη του άλλου , πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τι συζητάμε εδώ πέρα. Ούτε ήθελα να μειώσω το θέμα της αλλεργίας του παιδιού ούτε τίποτα. Έλεος! Επίσης δεν είπα ότι τα ρίχνουμε όλα στην κακή κοινωνία και ξεμπερδεύουμε! Είπα ότι αυτή δυστυχώς είναι η πραγματικότητα και καλό θα ήταν τα παιδιά να οχυρώνονται από το σπίτι τους!

Αυτά λέω και εγώ... Αλλά μερικές προτιμάτε να μας κατηγορείτε για έλλειψη ανθρωπιάς, παρά να δείτε το θέμα στις πραγματικές του διαστάσεις.

Προσωπικά δεν με ενδιαφέρουν (καθόλου όμως) ούτε οι τούρτες ούτε τα κεράσματα. Αλλά δεν θα επέβαλλα σε άλλα 25 παιδάκια να μην το κάνουν εάν το δικό μου είχε κάποιο θέμα. Θα έψαχνα τρόπο να προστατεύσω το παιδί μου ανεξάρτητα από το τι κάνουν ή δεν κάνουν οι υπόλοιποι...

Προς θεματοθέτρια: το να ειδοποιούν οι γονείς τη δασκάλα μια μέρα πριν είναι λογικό και απλό. Αλλά θα το θέσει ως κανόνα η δασκάλα. Όχι εσύ με επιστολή.

Βρε κοριτσια ειλικρινα δεν σας καταλαβαινω μερικες. Μαχεστε για τον φυσιολογικο τοκετο, για τον θηλασμο, να μην τρωνε τα παιδια γλυκα, αλατι, και ερχεται μια μαμα και μοιραζεται τους προβληματισμους της για τις αποδεδειγμενες αλλεργιες του παιδιου και ενοχλειστε επειδη λεει οτι θελει να ενημερωσει το σχολειο και να ειναι και η ιδια ενημερη οταν γινονται κερασματα στο σχολειο για να εχει κατι για το παιδι της? Μαχομαστε μονο οτι αφορα το παιδι μας και το παιδι του διπλανου ας παθει οτι παθει? Δεν ζητησε τιποτα παραλογο η κοπελα. Για σκεφτειτε να ησασταν στην θεση της.

Επειδή προτρέχεις και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα και προσβάλλεις συνάμα , διάβασε καλύτερα που ακριβώς έδωσα την απάντηση που έχεις τονίσει. Αυτή την απάντηση δεν την έδωσα για το 4χρονο κοριτσάκι αλλά σε κάποια άλλη κοπέλα που ανέφερε ΕΝΗΛΙΚΕΣ. Έγινα κατανοητή τώρα?

Όσον αφορά για την κόρη μου και αυτό είναι πρόβλημα υγείας.

Αν είσαι τόσο επιθετική , πώς περιμένεις να πιστέψω ότι είσαι άτομο με κατανόηση στα προβλήματα των άλλων? Το αντίθετο ακριβώς δείχνεις.

Που ειναι η επίθεση; Επειδη σου ειπα το αντίκτυπο των σχολίων σου προσβληθηκες;

Το σχολιο σου ηταν ακριβώς αυτο

Με αυτή τη λογική θα πρέπει να κάνουμε κατάλογο στο τι αλλεργία έχει ο καθένας και ποιο είναι το γούστο του. Ο Γιάννης έχει αλλεργία στο φιστίκι. Η Ελένη στα φρούτα. Του Γιώργου δεν του αρέσει η σοκολάτα! Η Μαρία κάνει δίαιτα και θα είναι προσβολή να κεράσω κάτι τόσο παχυντικό! Ε όχι ρε παιδιά! Θα κεράσω αυτό που θέλω εγώ και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του αν θα φάει ή όχι.

Αστιευεσαι με τις αλλεργιες των άλλων με το να μιλάς για δίαιτες

Το οτι ειναι αλλεργία η δυσανεξία ενήλικα δεν κανει το σχολιο σου λιγοτερο σκληρό

Αλλεργία σε αμύγδαλο σε στέλνει νοσοκομειο και αν μυρίσεις αμύγδαλο και μονο οποτε αν εσυ το κανεις επίτηδες επειδη ο άλλος ειναι ενήλικας και μονο, σε κανει περήφανη; Το να απομωνονεις ενήλικα κοινωνικά με το να ξέρεις οτι δεν μπορει να φαει συγκεκριμένες τροφές ενω θα μπορούσες να φτιάξεις κατι διαφορετικό, ειναι κατι για το οποίο νοιωθεις περήφανη ;

Διαφημίσεις

και ενοχλειστε επειδη λεει οτι θελει να ενημερωσει το σχολειο και να ειναι και η ιδια ενημερη οταν γινονται κερασματα στο σχολειο για να εχει κατι για το παιδι της?

Δεν είδα να ενοχλήθηκε κάποιος από αυτό... Αντίθετα, είπα ότι αυτό είναι κάτι που μπορεί να γίνει...

Επειδή προτρέχεις και βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα και προσβάλλεις συνάμα , διάβασε καλύτερα που ακριβώς έδωσα την απάντηση που έχεις τονίσει. Αυτή την απάντηση δεν την έδωσα για το 4χρονο κοριτσάκι αλλά σε κάποια άλλη κοπέλα που ανέφερε ΕΝΗΛΙΚΕΣ. Έγινα κατανοητή τώρα?

Όσον αφορά για την κόρη μου και αυτό είναι πρόβλημα υγείας.

Αν είσαι τόσο επιθετική , πώς περιμένεις να πιστέψω ότι είσαι άτομο με κατανόηση στα προβλήματα των άλλων? Το αντίθετο ακριβώς δείχνεις.

Εγώ είμαι αυτή που ανέφερε το παράδειγμα με τους ενήλικες.

Και με αυτό ήθελα να πω οτι ειναι άσχημο να αποκλείσω έναν ενήλικα να αδιαφορήσω η να απλά να μην τον υπολογίσω να τον περιθωριοποίησω δλδ για να κεράσω τους άλλους υγιείς ενήλικες (που ναι στην τελική δεν θα πάθουν κάτι αν δεν φάνε μια φορά μια τούρτα αφου εχουν άπειρες ευκαιρίες να φάνε άπειρες τούρτες στην ζωή τους. την διαφορά ομως θα την κάνει αυτή η μια φορά που θα σκεφτώ και θα υπολογίσω τον εκάστοτε ενήλικα σκέψου ποσο όμορφα μπορεί να αισθανθεί;)

Ε ποσο μάλλον όταν μιλάμε για παιδιά που θα έπρεπε να είμαστε πολυ πιο προσεκτικοί και ευαισθητοποιημένοι.

Συγγνώμη αλλά ποιος το λέει ότι η εκπαίδευση του πρέπει να γίνει στο χώρο του νηπιαγωγειου δηλαδή; Πρέπει εκεί να περνάει από crash tests για να μάθει να αντέχει τον αποκλεισμό;

Δε ζούμε σε γυαλα. Και σε πάρτυ πάμε, και σε γιορτές, και για φαγητό έξω. Εκεί θα είμαι εγώ δίπλα του να το εκπαιδευω, να του εξηγώ να του υποδεικνύω. Μη σου πω ότι η εκπαίδευση ξεκινά από το σούπερ μάρκετ.

Και ναι, έχει διαφορά λοιπόν να έχω μπροστά μου ένα χρονικό περιθώριο 2 ετών γι 'αυτή την εκπαίδευση. Που θα γίνει με εμένα δίπλα του όμως και σωστά.

Για να μη μιλήσω για την τεράστια διαφορά στη συναισθηματικη ωριμότητα ενός 4 χρόνου και ενός 6 χρόνου.

Εκπαίδευση δεν είναι ένα παιδί που βλέπει τους άλλους να τρώνε και η δασκάλα του λέει "εσένα αγάπη μου δεν μπορώ να σου δώσω γιατί δεν κάνει να το φας/είπε η μαμά ότι θα πονέσει η κοιλίτσα σου".

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Δε θα κάτσει η δασκάλα να εμβαθυνει.

Εκπαιδευση είναι να πηγαίνουμε σε μια γιορτή και να του εξηγώ τι έχει μέσα το Χ και δεν κάνει να το φάει, αλλά δεν πειράζει γιατι μπορεί να φάει το Υ που είναι ασφαλές και εξίσου νόστιμο. Και οτι αν έχει επιθυμησει το Χ θα το φτιάξουμε αύριο στο σπίτι με τα δικά μας υλικά.

Εκπαιδευση δεν είναι να μάθει μόνο τι δεν μπορεί να φάει αλλά και τι μπορεί, τις ασφαλεις εναλλακτικες.

Εκπαιδευση είναι να πηγαίνουμε σούπερ μάρκετ και να έχει το δικό της καλάθι που θα βάζει μέσα τα δικά της τρόφιμα για να μαθαίνει να τα ξεχωρίζει. Να "παίζουμε" ψάχνοντας το ειδικό σηματάκι των gluten free πανω στις συσκευασίες.

Εκπαιδευση είναι να μαγειρευουμε μαζί και να μαθαίνει τα υλικά.

Εκπαιδευση είναι να πηγαίνουμε έξω για φαγητό και να με ακούει να ρωτάω αν το τάδε έχει μέσα γλουτενη ή να δίνω οδηγίες στο σερβιτορο να μη βάλει ξύδι στη σαλάτα μας, να μη σερβίρει τα μαχαιροπίρουνα στην ψωμιερα, να μη μαριναρει το κρέας μας.

Εκπαιδευση είναι τα παραμύθια που λέμε κάθε βράδυ για το κουνελάκι που είχε αλλεργία στα καρότα, την αρκουδιτσα που ήθελε να ανοίξει φούρνο για σκιουρακια με αλλεργία, την χελωνιτσα που ήθελε να φτιάξει τούρτα χωρίς γλουτενη.

Οπότε ας μου πει κάποιος ότι αδιαφορει ή δε θέλει να ξεβολευτει , αλλά μη μου λέει ότι μου εκπαιδευει κιόλας το παιδί στέλνοντας στο σχολείο ακατάλληλο κερασμα γιατί ανεβάζω πίεση! Μη μου λεει οτι το κάνει για να συνηθίζει να λεει "όχι ευχαριστώ, έχω αλλεργία"! Να πω κι ευχαριστώ δηλαδή από πάνω!!!

Εγώ το παιδί το στέλνω στο σχολείο για να μορφωθει. Δεν το στέλνω το για να μου το εκπαιδευσει στο θέμα των αλλεργιων η μαμά του Νικολακη που γιορτάζει, με τον σκληρό τρόπο που εκείνη επικαλείται για να καλύψει την έλλειψη ευαισθησίας της, δηλαδή τριβοντας του στη μούρη ένα λαχταριστο γλυκό που οοοοολοι θα τρώνε αλλά εκείνο κάτι κακό έχει που το λένε αλλεργία και δεν μπορεί να το φάει.

Κοπέλα μου θέλω να σου πω πραγματικά ότι αυτό σου το μήνυμα είναι από τα πιο συγκλονιστικά που έχω διαβάσει τόσα χρόνια στο φόρουμ. Νιώθω τυχερή που έπεσα πάνω στο θέμα σου (γιατί υπό στενή έννοια έννοια δεν με "αφορά"....τσιτώνω μόνο που το λέω, δυστυχώς διαπιστώνω ότι κάποιοι όντως το πιστεύουν), γιατί μου άνοιξε τα μάτια σε μια διάσταση των παιδικών πάρτυ στα σχολεία που δεν είχα κάτσει να την σκεφτώ μέχρι τώρα.

@nitsa- ge τώρα καταλαβαίνεις γιατί έγραψα αυτά που έγραψα στην αρχή. Το δικό μου παιδί επί τρία χρόνια έβλεπε κι έκλαιγε. Τώρα που είναι καλύτερα γιαυτόν τα πράγματα (αν και θα πρέπει να σφίξω πάλι τα λουριά από Σεπτέμβρη) κουβαλάει τέτοιο φορτίο στην ψυχή του που δεν ξεπλενεται.

Ως νηπιαγωγός έχω βρεθεί στη δεινή θέση να παρηγορήσω παιδάκι για τον ίδιο λόγο που η δασκάλα του δικού μου παιδιού παρηγορούσε το δικό μου παιδί ίσως και την ίδια μέρα.

Αρχίστε λοιπόν οι υπόλοιποι να σκέφτεστε με ανθρωπιά. Αν το πρόβλημα είναι το ξεβόλεμα να ανοίξουμε θέμα με εναλλακτικά κεράσματα να υπάρχουν ιδέες έτοιμες εύκολα υλοποιήσιμες. Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν πολυπιστεύετε ότι υπάρχει όντως θέμα, ξανασκεφτείτε το. Για να φτάνει μια μαμά να πληγώνει το παιδί της εν γνώσει της, κάτι τρέχει.

Από τις λίγες φορές που γράφω και κλαίω.

Νίτσα θα τη βρείτε την άκρη κι εύχομαι μια καλή εξέλιξη.

Σου έχω στείλει π.μ. miriki, κατά τ' άλλα :cry::cry::cry:

1. Αν ήμουν η μαμά του παιδιού με την αλλεργία και τη δυσανεξία θα είχα τις ίδιες ακριβώς ανησυχίες, όπως η θερματοθέτρια. Θα προσπαθούσα να βρω κι εγώ τρόπους αφενός να μη στερήσω τη χαρά του κεράσματος από τα υπόλοιπα παιδάκια κι αφετέρου να προστατέψω το δικό μου. Μπράβο σου κοπέλα μου που προσπαθείς να βρεις τη χρυσή τομή. Θωράκισε το παιδί σου, ενημέρωσε τη νηπιαγωγό και θα πορευτείτε ανάλογα.

2. Ως μαμά, αν ήξερα ότι στην τάξη υπάρχει παιδί με αλλεργία ή δυσανεξία ή κάτι τέλος πάντων, θα προσάρμοζα τα κεράσματα ανάλογα. Προσωπικά, επειδή θα με έτρωγε το άγχος, ή θα πήγαινα κεράσματα συσκευασμένα με την οδηγία να δίνονται στο τέλος της σχολικής μέρας με την παραλαβή του παιδιού από το γονιό ή θα έστελνα κάτι μη φαγώσιμο. Οπως δε θα ήθελα το δικό μου παιδί να είναι στην απ' έξω, έτσι δε θα ήθελα κανένα παιδί να νιώθει αποκλεισμένο.

3. Αν ήμουν εκπαιδευτικός, θα ζητούσα ρητά από όλους τους γονείς να μη στέλνουν μη συσκευασμένα κεράσματα. Να στέλνουν φαγώσιμα που θα μπορούν να δωθούν με το πέρας της σχολικής μέρας ή μη φαγώσιμα και θα αρνούμουν να παραλάβω ο,τιδήποτε δεν ανταποκρινόταν σε αυτά τα στάνταρ. Ας μου έκαναν αναφορά και μετά θα βλέπαμε ποιος θα έβρισκε το δίκιο του.

Μα κι εμένα το πρώτο πράγμα που μου ήρθε στο μυαλό διαβάζοντας τα μηνυματα, ήταν αυτο ακριβως...

Σαν τρίτο μέρος, μια απλή μαμά παιδιού που παρακολουθεί προσχολική αγωγή, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να μην είναι αυτονόητο ότι θα σεβαστώ μια διατροφική ιδιαιτερότητα, αφού θα έχω ενημερωθεί. Ας "σκληραγωγηθεί" ή όχι το παιδάκι από το σπίτι του κλπ κλπ, εγώ παρ' όλ' αυτα, γιατί να μην βοηθήσω/διευκολύνω εφόσον μπορώ? Θα τσεκάρω πρώτα τι μάθημα του έχει γινει του παιδιού στο σπίτι του για να κάνω κάτι τελείως απλό και ανθρωπινο? Το "ανθρωπινο" δεν το λέω δακρυβρεχτα, το λέω απλά, σκετα, σχεδον περιγραφικά. Και μάλιστα μπορώ να το κάνω χωρίς καμία υποχώρηση ή θυσία εκ μέρους μου (εκτός αν θεωρείται "θυσία" να μη δωσω το χ μπισκότο αλλά το ψ κέρασμα ή και να μη δωσω φαγωσιμο κέρασμα).

Ειλικρινά, δεν πολυκατάλαβα τις έστω ήπιες διαφωνίες στο συγκεκριμένο θέμα...ειδικά δε το "πώς θα μου φαινόταν" να ενημερωθω με σημειωμα από τη μαμα του παιδιού...μα πώς είναι δυνατόν να "μου φανεί κάπως" ένα σημείωμα με τέτοιο περιεχόμενο?

Από πότε αποθαρρύνουμε την οποιαδήποτε επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων και δη των ανθρώπων των οποίων τα παιδιά συνυπαρχουν σε ένα σχολείο?

Αυτά τα 2 παραπάνω μηνύματα συνοψίζουν πλήρως τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα.

Όλα είναι θέμα διάθεσης, με ξένισαν δε, περισσότερο τα εξής :

α) σου συνιστά ο εκπαιδευτικός να μην φέρνεις φαγώσιμα κεράσματα και τον αγνοείς:confused::confused::confused:

β) θα σου έστελνε μια μαμά ένα σημείωμα σαν αυτό που αναφέρει η θεματοθέτρια και από όλο το περιεχόμενό του θα στεκόσουν και θα παρεξηγιόσουν από το ότι προτείνει να πληρώσει αυτή το κέρασμα :confused::confused::confused:

Που ειναι η επίθεση; Επειδη σου ειπα το αντίκτυπο των σχολίων σου προσβληθηκες;

Το σχολιο σου ηταν ακριβώς αυτο

Με αυτή τη λογική θα πρέπει να κάνουμε κατάλογο στο τι αλλεργία έχει ο καθένας και ποιο είναι το γούστο του. Ο Γιάννης έχει αλλεργία στο φιστίκι. Η Ελένη στα φρούτα. Του Γιώργου δεν του αρέσει η σοκολάτα! Η Μαρία κάνει δίαιτα και θα είναι προσβολή να κεράσω κάτι τόσο παχυντικό! Ε όχι ρε παιδιά! Θα κεράσω αυτό που θέλω εγώ και ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του αν θα φάει ή όχι.

Αστιευεσαι με τις αλλεργιες των άλλων με το να μιλάς για δίαιτες

Το οτι ειναι αλλεργία η δυσανεξία ενήλικα δεν κανει το σχολιο σου λιγοτερο σκληρό

Αλλεργία σε αμύγδαλο σε στέλνει νοσοκομειο και αν μυρίσεις αμύγδαλο και μονο οποτε αν εσυ το κανεις επίτηδες επειδη ο άλλος ειναι ενήλικας και μονο, σε κανει περήφανη; Το να απομωνονεις ενήλικα κοινωνικά με το να ξέρεις οτι δεν μπορει να φαει συγκεκριμένες τροφές ενω θα μπορούσες να φτιάξεις κατι διαφορετικό, ειναι κατι για το οποίο νοιωθεις περήφανη ;

1. Χαίρομαι που κατάλαβες ότι δεν αναφερόμουν στο 4χρονο παιδάκι.

2. Δεν αστειεύτηκα με τις αλλεργίες των άλλων. Δεν μπορώ να καταλάβω από που το συμπέρανες!

3. Ποτέ δε θα έκανα επίτηδες κάτι. Δεν είμαι δολοφόνος για να στείλω τον άλλον στο θάνατο από κάποιο γλυκό που ενδεχομένως θα τον πειράξει. Η ουσία των λόγων μου είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ! Στην τελική ο άλλος μπορεί να μη γουστάρει και να στο πει ρε αδερφέ. Απλά επιλέγει τι θα φάει και τι όχι!

4. ΑΠΟΜΟΝΩΝΩ ΕΝΗΛΙΚΑ?????? Δηλαδή αν εμένα δε μου αρέσει το εκλεράκι ή έστω με πειράζει και αρνηθώ το κέρασμα θα νιώσω ότι με απομονώνουν???????

5. Πραγματικά τα σχόλιά σου σκοτώνουν...νιώθεις περήφανη τώρα?

Αν διαβάσεις τα μηνύματά σου, ζήτησες να φτιάχνεις-αγοράζεις εσύ τα κεράσματα και πάνω σε αυτό συζητάμε...

.

Oχι,αυτό το έγραψα μόνο στο πρώτο-πρώτο μου μήνυμα. Είδα από τις πρώτες κιόλας απαντήσεις οτι δεν είναι κάτι που έχει θετικό αντίκτυπο, οπότε δε θα το κάνω προφανώς (γι' αυτό ρώτησα και να δω πώς ακούγεται σε άλλες μαμάδες και ζήτησα γνώμες). Κι εγώ μη νομίζεις, πάνω στην απελπισία μου, το πρότεινα. Όχι οτι μου περισσεύουν. Με μισό μηνιάτικο δικό μου είμαστε στο σπίτι και ο άντρας μου στον ΟΑΕΔ.

Αλλά μου πρότειναν εξάλλου εδώ κάποιες μαμάδες πιο ωραίες και ρεαλιστικότερες λύσεις πχ να ζητήσω τα κεράσματα να μοιράζονται στο τέλος κλπ.

Δε συζητάμε αυτό. Συζητάμε το κατά πόσο είναι διατεθιμένοι κάποιοι να προσαρμοστούν στην ιδιαιτερότητα ενός παιδιού και να μην το "γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους" φέρνοντας εν γνώση τους ένα ακατάλληλο κέρασμα στο σχολείο.

Διαφημίσεις

3. Ποτέ δε θα έκανα επίτηδες κάτι. Δεν είμαι δολοφόνος για να στείλω τον άλλον στο θάνατο από κάποιο γλυκό που ενδεχομένως θα τον πειράξει. Η ουσία των λόγων μου είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ!

Άρα λοιπόν, όταν έχει κάποιος ενημερωθεί με γραπτό επώνυμο σημείωμα από τη μαμά του παιδιού, ποιά είναι η δικαιολογία;

@nitsa- ge τώρα καταλαβαίνεις γιατί έγραψα αυτά που έγραψα στην αρχή. Το δικό μου παιδί επί τρία χρόνια έβλεπε κι έκλαιγε. Τώρα που είναι καλύτερα γιαυτόν τα πράγματα (αν και θα πρέπει να σφίξω πάλι τα λουριά από Σεπτέμβρη) κουβαλάει τέτοιο φορτίο στην ψυχή του που δεν ξεπλενεται.

Ως νηπιαγωγός έχω βρεθεί στη δεινή θέση να παρηγορήσω παιδάκι για τον ίδιο λόγο που η δασκάλα του δικού μου παιδιού παρηγορούσε το δικό μου παιδί ίσως και την ίδια μέρα.

Αρχίστε λοιπόν οι υπόλοιποι να σκέφτεστε με ανθρωπιά. Αν το πρόβλημα είναι το ξεβόλεμα να ανοίξουμε θέμα με εναλλακτικά κεράσματα να υπάρχουν ιδέες έτοιμες εύκολα υλοποιήσιμες. Αν το πρόβλημα είναι ότι δεν πολυπιστεύετε ότι υπάρχει όντως θέμα, ξανασκεφτείτε το. Για να φτάνει μια μαμά να πληγώνει το παιδί της εν γνώσει της, κάτι τρέχει.

Από τις λίγες φορές που γράφω και κλαίω.

Νίτσα θα τη βρείτε την άκρη κι εύχομαι μια καλή εξέλιξη.

miriki μου, σου στέλνω μια τεράστια τεράστια αγκαλιά και σ' εσένα και στο παιδάκι σου! (μαζί κλαίμε)

Πού μένετε να σας καλέσουμε στο παρτυ μας να τον περιποιηθούμε σαν βασιλιά τον μικρό; :)))

Καλα συγνώμη αλλα ειναι ΑΗΔΙΑ ο εκπαιδευτικός να μην εχει ευθύνη για το οτι μπορει να εκτεθεί ενα παιδι με αλλεργία! Ειναι αισχρό! Τιποτα αλλο!

Επειδη δεν υπαρχει νομοθεσία να σας το επιβάλει σημαίνει οτι δεν χρειάζεται να το κοντρολαρετε, να το ελέγχεται, να ξέρετε τι μπορει να μπαίνει στην τάξη που βαζει σε κίνδυνο τα παιδια; Δηλαδη αν το αλλο εχει προβλημα με αμύγδαλα και ειναι έτοιμο με το epipen εσείς τι κάνετε; Τι ευθύνη έχετε; Και αυτο όλο για να προστατέψετε τον πελάτη που θελει σώνει καλα να στείλει το γλυκάκι ;

Αυτο δεν ειναι εκπαίδευση τοτε, δεν τα εκπαιδεύετε αλλα τα παιδευετε και τα βαζετε σε κινδυνο, και αυτά και τους γονεις που μια ζωη θα ανησυχούν πταν το παιδι θα περνάει την πόρτα του 'σχολειου' σας (για να μην το πω και τιποτα αλλο!)

το να συμβουλεύετε τις μαμάδες να εκπαιδεύουν τα τετράχρονα τους για τα συστατικά και τι δεν πρεπει να φάνε απο το να εμπιστεύονται τους ίδιους εκπαιδευτικούς μου ειναι αδιανόητο!!!! Μην ξανά μιλήσετε για εμπιστοσύνη και για σχέση και σεβαςμο ως προς τις δασκάλες και τους παιδαγωγούς γιατι δεν υπαρχει καμμια!

Διαβαδτε παρακαλω καλυτερα τη εγραψα πριν το χαρακτηρισετε ως "αηδια" και μαλιστα με κεφαλαια και πολλα θαυμαστικα!

Εγραψα,λοιπον, οτι ο εκπαιδευτικος εαν δεν το λεει πανω η συσξευασια δεν ειναι διατροφολογος και δεν μπιρει βα γνωριζει τι υπαρχει σε καθε τροφη! Η ιδια η υεματοθετρια ανεφερε οτι δυο γρανιτες που μοθαζουν ιδιες, η μια εχει γλουτενη και αλλη δεν εχει! Αλλο παραδειγμα πιυ εφετα, ειδα κουτι με πκαστελινες και δεν αναφεροταν πουθενα αν υπαρχει ή οχι γλουτενη.

Και οχι η νομοθεσια δεν οριζει τα παντα και δεν μπιρει βα τα οριζει και δεν πρεπει να τα οριζει, γιατι αλλιως μιλαμε για καθεστωτα.

Που ειναι, λοιπον, η αηδια; Στο να συμβουλευω τη μητερα να μιλησει στις εκπαιδευτικους; να λαβει υποψη της καποθα πραγματα που πιθανοτατα δεν τα γνωριζει, οπως το οτι σε καποιους δημους οι παραγγελιες υλικων δεν γινονται απο το σχολειο αλλα απο τον ιδιο υο δημο μετα απο διαγωνισμο; Το οτι αν δεν εγγραφονται συστατικα η εκοαιδευτικος δεν μπιρεη να ρα γνωριζει; Που ειναι η αηδια;;;;;

Οσο για το epipen, υποθετω οτι ειναι κατι που εχει σχεση με πρωτες βοηθειες σε περιπτωση αλεργικου σοκ.... Δεν το ξερω και δεν ξερω τι χρηση του. Αν μου προκυψει κατι τετοιο, προσωπικα, θα βαλω στην ακρη το νομο που λεει οτι δεν χορηγουμε φαρμακα στα πσιδια, και αν με εχει εκπαιδευσει η μητερα στη χορηγηση θα το κανω. Αν ομως δεν με εχει εκπαιδευσει η μητερα, και δεν μου εχει δωσει και εγγραφως την αδεια της, θα καλεσω ασθενοφορο, γιατι δεν παιρνω το ρισκο!

Κανείς δεν είπε ότι αν γνωρίζαμε το πρόβλημα θα δίναμε γλυκάκι αδιαφορώντας για τις συνέπειες. Αυτό που ήθελα εγώ τουλάχιστον να γίνει κατανοητό είναι ότι το κάθε παιδάκι μπορει να εχει τις ιδιαιτερότητες του. Κάποιο με αλλεργια, αλλο με μαθησιακη δυσκολία, άλλο με καποιο αλλο προβλημα.( Το γενικευω για να γινω απολυτως κατανοητή). Η εκπαίδευση λοιπόν πρέπει να ξεκινήσει από το σπίτι και να μην περιμένουμε από τον κάθε γονέα ή δάσκαλο να προφυλάξει το παιδί μας γιατί πολύ απλά ίσως να μην μπορεί να διαχειριστεί τις ιδιαιτερότητες του κάθε παιδιού. Πολλές φορές πιστεύουμε ότι μόνο το δικό μας το παιδί χρήζει προσοχής και ιδιαίτερης μεταχείρισης. Αυτό είναι το λάθος μας δυστυχώς. Εμένα η κόρη μου για παράδειγμα πάσχει από ψυχογενή αλωπεκία. Πολλά κοριτσάκια μεγαλύτερων τάξεων την κορόιδευαν στο σχολείο. Μπορεί η πάθηση της να μην θέτει σε κίνδυνο την ζωή της όπως μια αλλεργία αλλά θέτει τον ψυχικό της κόσμο σε κίνδυνο. Αυτό που έκανα εγώ λοιπόν ήταν να κάνω δουλειά με το παιδί μου. Με βοήθεια ειδικού και με πολύ κουβέντα. Όταν μου είπε για την κοροϊδία στο σχολείο έπιασα δασκάλα και διευθυντή και το ανέφερα και αυτοί με τη σειρά τους έκαναν συστάσεις. .

Εδώ υπάρχει μια αντίφαση στα λεγόμενά σου.

Για το δικό μου το παιδί ο δάσκαλος δεν πρέπει να έχει ευθύνη να το προφυλάξει.

Για το δικό σου όμως απευθύνθηκες στο δάσκαλο να κάνει συστάσεις.

Γιατί ο δάσκαλος είναι αρμόδιος να ασχοληθεί με το θέμα του δικού σου παιδιού αλλά όχι με του δικού μου;

Λυπάμαι πολύ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδάκι σου. Πραγματικά. Λες οτι απευθύνθηκες σε ειδικό, κάνατε πολλή κουβέντα κλπ. Μέχρι να πιάσει τόπο όλη αυτή η εκπαίδευση, η κουβέντα κλπ μέχρι να θωρακιστεί απέναντι στις κοροϊδίες το άφηνες απροστάτευτο να το κοροϊδεύουν;

Μα όχι, είπες οτι έπιασες δάσκαλο και διευθυντή και ζήτησες να γίνουν συστάσεις.

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Μου λέτε να μην έχω απαιτήσεις από τους άλλους αλλά να ξεκινήσω την εκπαίδευση του παιδιού από το σπίτι. Μα είπαμε θα το κάνω αυτό! Ήδη το κάνω! Αλλά θέλει χρόνο για να το χωνέψει όλο αυτό ένα παιδικό μυαλουδάκι. Μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να δω κι εγώ πως θα το προστατέψω όμως.

Διαφημίσεις

Προς θεματοθέτρια:[/b] το να ειδοποιούν οι γονείς τη δασκάλα μια μέρα πριν είναι λογικό και απλό. Αλλά θα το θέσει ως κανόνα η δασκάλα. Όχι εσύ με επιστολή.

Εγώ δεν είπα οτι θα στείλω επιστολή με απαιτητικό ύφος για να θέσω κανόνα. Είπα οτι θα μοιράσω ένα πακετάκι με κάποιο μικροδωράκι στα παιδιά και μέσα θα έχω ένα σημείωμα-επιστολή σε φιλικό ύφος γονιού προς γονιό στο οποία θα ζητώ την κατανόησή τους και θα παρακαλώ να ενημερώνουν τη δασκάλα νωρίτερα.

Για του λόγου το αληθές ορίστε ακριβώς τα λόγια μου:

Επίσης σκεφτόμουν κάποια στιγμή στην αρχή της χρονιάς να φτιάξω ένα μικροδωράκι για τους συμμαθητές της μικρής και μέσα να βάλω και μια όμορφη επιστολή σε φιλικό ύφος μαμάς-προς-μαμά προς τους γονείς τους. Να εξηγώ το θέμα μας και να παρακαλέσω όταν έχουν σκοπό να στείλουν κάποιο κέρασμα ή τούρτα στο σχολείο να ενημερώσουν την νηπιαγωγό 1-2 μέρες νωρίτερα ώστε να με ειδοποιήσει να φτιάξω κι εγώ κάτι αντίστοιχο (χωρίς γλουτένη ή γάλα) και να το έχω δώσει στην νηπιαγωγό την ίδια μέρα. Ωστε να εχει και η κόρη μου να φάει το αντιστοιχο δικό της. Ούτε αυτή να στενοχωριέται, ούτε η νηπιαγωγός να μπαίνει σε διαδικασίες.

Δεν είπα οτι θα θέσω κανόνα. Μίλησα για μια πολύ φιλική παράκληση και συνεννόηση μεταξύ πολιτισμένων υποτίθεται γονέων.

Πάντως σας ευχαριστώ όλες πολύ για τις απαντήσεις και ειδικά μερικές από εσάς που έχουν γράψει τόσο όμορφα μηνύματα και με τόση ευαισθησία.

Εδώ υπάρχει μια αντίφαση στα λεγόμενά σου.

Για το δικό μου το παιδί ο δάσκαλος δεν πρέπει να έχει ευθύνη να το προφυλάξει.

Για το δικό σου όμως απευθύνθηκες στο δάσκαλο να κάνει συστάσεις.

Γιατί ο δάσκαλος είναι αρμόδιος να ασχοληθεί με το θέμα του δικού σου παιδιού αλλά όχι με του δικού μου;

Λυπάμαι πολύ για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το παιδάκι σου. Πραγματικά. Λες οτι απευθύνθηκες σε ειδικό, κάνατε πολλή κουβέντα κλπ. Μέχρι να πιάσει τόπο όλη αυτή η εκπαίδευση, η κουβέντα κλπ μέχρι να θωρακιστεί απέναντι στις κοροϊδίες το άφηνες απροστάτευτο να το κοροϊδεύουν;

Μα όχι, είπες οτι έπιασες δάσκαλο και διευθυντή και ζήτησες να γίνουν συστάσεις.

Γιατί περί αυτού πρόκειται. Μου λέτε να μην έχω απαιτήσεις από τους άλλους αλλά να ξεκινήσω την εκπαίδευση του παιδιού από το σπίτι. Μα είπαμε θα το κάνω αυτό! Ήδη το κάνω! Αλλά θέλει χρόνο για να το χωνέψει όλο αυτό ένα παιδικό μυαλουδάκι. Μέχρι να γίνει αυτό πρέπει να δω κι εγώ πως θα το προστατέψω όμως.

Δεν υπάρχει καμία απολύτως αντίφαση. Η δουλειά με το παιδί μου έγινε από εμένα και από ειδικό. Δεν πήγα στον δάσκαλο και διευθυντή από την αρχή της σχολικής χρονιάς για να τους μιλήσω ούτε έπιασα γονείς. Το λέω ξεκάθαρα. Όταν το παιδί μου μου είπε ότι το κορόιδεψαν κάποια μεγαλύτερα παιδιά , τότε πήγα στο σχολείο και έγιναν οι συστάσεις.

Και να σου πω κάτι άλλο όσον αφορά την εκπαίδευση που λες.

Είναι το ίδιο το παιδάκι σου να μάθει να ξεχωρίζει τις τροφές που του προκαλούν κακό (που με τον καιρό θα το κάνει να είσαι σίγουρη) με ένα παιδάκι σαν το δικό μου που θα πρέπει να απαντάει σε ερωτήσεις τύπου "γιατί σου λείπουν τα μαλλάκια σε αυτό και αυτό το σημείο"? Ξέρω ότι είναι δυο διαφορετικές περιπτώσεις θεωρώ όμως ότι είναι εξίσου σοβαρές.

Συμφωνώ οτι είναι σοβαρά και τα δύο. Να δώσεις μια μεγάλη αγκαλιά στο κοριτσάκι σου από μένα.

Αρα η διαφωνία σου είναι στο να μην πιάσω κάποιον προκαταβολικά αλλά να περιμένω να γίνει πρώτα το ατόπημα (όπως λες οτι δεν πήγες από πριν να πιάσεις δάσκαλο κλπ αλλά το έκανες αφού πρώτα έγινε το πρώτο περιστατικό κοροϊδίας). Να περιμένω δηλαδή να γίνει το πρώτο κέρασμα και μετά να πάω στη δασκάλα να ζητήσω να κάνει συστάσεις;

Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά όμως;

Οτι το να μην κοροϊδεύουμε τον άλλο όπως να μη χτυπάμε, να μη βρίζουμε κλπ είναι υποτίθεται αυτονόητο. Δε θα έπιανες ποτέ από πριν τους γονείς να τους πεις "κοιτάξτε η κόρη μου έχει αλωπεκία, φροντίστε τα παιδιά σας να μην την κοροϊδέψουν'.

Η δική μου περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί μια μαμά να είναι πολύ ευαισθητοποιημένη γενικά και να έχει όλες τις καλές προθέσεις όταν στέλνει ένα κέρασμα. Δεν ξέρει οτι κάνει κάτι "κακό", αφού δεν την έχει ενημερώσει κανείς για το θέμα που υπάρχει στην τάξη. Γιατί λοιπόν να μην την έχω ενημερώσει και να είμαστε όλοι χαρούμενοι και υγιείς;

Δεν είναι συγκρίσιμες οι περιπτώσεις μας, μην μπαίνεις στο τρυπάκι να συγκρίνεις.

Άλλο είναι κάποιος που δεν ξέρει να συμπεριφέρεται και κοροϊδεύει ένα παιδάκι με πρόβλημα. Και άλλο κάποιος που απλά δεν το ήξερε και έφερε ένα ακατάλληλο γλυκό.

Η αντιστοιχία με την δική σου περίπτωση θα ήταν να έστελνα προκαταβολικά σημείωμα στους γονείς και να τους έλεγα "η κόρη μου έχει αλλεργία, σας παρακαλώ πολύ φροντίστε τα παιδιά σας να μην την κοροϊδέψουν οτι είναι άρρωστη κλπ". Που φυσικά είναι προσβλητικό γιατί είναι σαν να τα θεωρώ a priori βρωμόπαιδα.

ΥΓ: Εγώ προσωπικά αν έστελνα κέρασμα για τη γιορτή της κόρης μου και εκ των υστέρων μάθαινα οτι ένα παιδάκι δεν μπορούσε να φάει και στενοχωρήθηκε, θα ένιωθα η ίδια τρομερά άσχημα. Θα έλεγα πόσο κρίμα που δε μου το είπε η δασκάλα όταν της πήγα τα γλυκά. Εγώ θα ήθελα δηλαδή να έχω ενημερωθεί.

Και δεν το λέω τώρα επειδή είμαι από την θέση αυτή.

Ένα χρόνο πριν μάθουμε για τις αλλεργίες της μικρής μας και πριν το θέμα αρχίσει να με αφορά με την στενή έννοια, είχαμε κάνει παιδικό πάρτυ και ήταν καλεσμένη μια μαμά που έκανε αποχή από διάφορες τροφές λόγω αλλεργίας του θηλάζοντος μωρού της. Εννοείται υπήρχε ειδική μέριμνα γι' αυτή τη μαμά στο μενού. Δε θα το σκεφτόμουν ποτέ να την καλέσω και να την έχω να κοιτάει νηστική.

Συμφωνώ οτι είναι σοβαρά και τα δύο. Να δώσεις μια μεγάλη αγκαλιά στο κοριτσάκι σου από μένα.

Αρα η διαφωνία σου είναι στο να μην πιάσω κάποιον προκαταβολικά αλλά να περιμένω να γίνει πρώτα το ατόπημα (όπως λες οτι δεν πήγες από πριν να πιάσεις δάσκαλο κλπ αλλά το έκανες αφού πρώτα έγινε το πρώτο περιστατικό κοροϊδίας). Να περιμένω δηλαδή να γίνει το πρώτο κέρασμα και μετά να πάω στη δασκάλα να ζητήσω να κάνει συστάσεις;

Ξέρεις ποιά είναι η διαφορά όμως;

Οτι το να μην κοροϊδεύουμε τον άλλο όπως να μη χτυπάμε, να μη βρίζουμε κλπ είναι υποτίθεται αυτονόητο. Δε θα έπιανες ποτέ από πριν τους γονείς να τους πεις "κοιτάξτε η κόρη μου έχει αλωπεκία, φροντίστε τα παιδιά σας να μην την κοροϊδέψουν'.

Η δική μου περίπτωση είναι εντελώς διαφορετική. Μπορεί μια μαμά να είναι πολύ ευαισθητοποιημένη γενικά και να έχει όλες τις καλές προθέσεις όταν στέλνει ένα κέρασμα. Δεν ξέρει οτι κάνει κάτι "κακό", αφού δεν την έχει ενημερώσει κανείς για το θέμα που υπάρχει στην τάξη. Γιατί λοιπόν να μην την έχω ενημερώσει και να είμαστε όλοι χαρούμενοι και υγιείς;

Δεν είναι συγκρίσιμες οι περιπτώσεις μας, μην μπαίνεις στο τρυπάκι να συγκρίνεις.

Άλλο είναι κάποιος που δεν ξέρει να συμπεριφέρεται και κοροϊδεύει ένα παιδάκι με πρόβλημα. Και άλλο κάποιος που απλά δεν το ήξερε και έφερε ένα ακατάλληλο γλυκό.

Η αντιστοιχία με την δική σου περίπτωση θα ήταν να έστελνα προκαταβολικά σημείωμα στους γονείς και να τους έλεγα "η κόρη μου έχει αλλεργία, σας παρακαλώ πολύ φροντίστε τα παιδιά σας να μην την κοροϊδέψουν οτι είναι άρρωστη κλπ". Που φυσικά είναι προσβλητικό γιατί είναι σαν να τα θεωρώ a priori βρωμόπαιδα.

ΥΓ: Εγώ προσωπικά αν έστελνα κέρασμα για τη γιορτή της κόρης μου και εκ των υστέρων μάθαινα οτι ένα παιδάκι δεν μπορούσε να φάει και στενοχωρήθηκε, θα ένιωθα η ίδια τρομερά άσχημα. Θα έλεγα πόσο κρίμα που δε μου το είπε η δασκάλα όταν της πήγα τα γλυκά. Εγώ θα ήθελα δηλαδή να έχω ενημερωθεί.

Και δεν το λέω τώρα επειδή είμαι από την θέση αυτή.

Ένα χρόνο πριν μάθουμε για τις αλλεργίες της μικρής μας και πριν το θέμα αρχίσει να με αφορά με την στενή έννοια, είχαμε κάνει παιδικό πάρτυ και ήταν καλεσμένη μια μαμά που έκανε αποχή από διάφορες τροφές λόγω αλλεργίας του θηλάζοντος μωρού της. Εννοείται υπήρχε ειδική μέριμνα γι' αυτή τη μαμά στο μενού. Δε θα το σκεφτόμουν ποτέ να την καλέσω και να την έχω να κοιτάει νηστική.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου το καλύτερο για το παιδάκι σου. Να βρεθεί μια λύση και να μην υπάρξουν ποτέ παρατράγουδα. Και αν έγραψα κάτι που σε στενοχώρησε , ζητάω ειλικρινά συγγνώμη. Καλή συνέχεια!

Δε χρειάζεται να ζητάς καμία συγγνώμη. :)

Όλες οι απόψεις που ακούστηκαν εδώ μέσα, είναι αυτές που θα έχω να αντιμετωπίσω από τους γονείς των συμμαθητών μας τον Σεπτέμβρη.

Οπότε καλό είναι να είμαι προετοιμασμένη. Γι' αυτό εξάλλου άνοιξα το θέμα αυτό και μπορώ να πω οτι βοηθήθηκα απ' όσα διάβασα.

Εύχομαι κι εγώ για τη μικρούλα σου ό,τι καλύτερο κι ας είναι η αλωπεκία το μοναδικό πρόβλημα που θα αντιμετωπίσει σε όλη τη ζωή της.

1. Χαίρομαι που κατάλαβες ότι δεν αναφερόμουν στο 4χρονο παιδάκι.

2. Δεν αστειεύτηκα με τις αλλεργίες των άλλων. Δεν μπορώ να καταλάβω από που το συμπέρανες!

3. Ποτέ δε θα έκανα επίτηδες κάτι. Δεν είμαι δολοφόνος για να στείλω τον άλλον στο θάνατο από κάποιο γλυκό που ενδεχομένως θα τον πειράξει. Η ουσία των λόγων μου είναι ότι ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ! Στην τελική ο άλλος μπορεί να μη γουστάρει και να στο πει ρε αδερφέ. Απλά επιλέγει τι θα φάει και τι όχι!

4. ΑΠΟΜΟΝΩΝΩ ΕΝΗΛΙΚΑ?????? Δηλαδή αν εμένα δε μου αρέσει το εκλεράκι ή έστω με πειράζει και αρνηθώ το κέρασμα θα νιώσω ότι με απομονώνουν???????

5. Πραγματικά τα σχόλιά σου σκοτώνουν...νιώθεις περήφανη τώρα?

Και σου ξαναπαραθετω αυτο που έγραψες που θα απαντήσει ολα τα ερωτήματα σου

Μιλάμε για ανθρωπιά, ευαισθησια, ας δείξουμε λιγη ως προς τον συνάδελφο, την διπλανή μας η τη μητέρα εδω που προσπαθεί να προστατέψει το πουλάκι της

Διαβαδτε παρακαλω καλυτερα τη εγραψα πριν το χαρακτηρισετε ως "αηδια" και μαλιστα με κεφαλαια και πολλα θαυμαστικα!

Εγραψα,λοιπον, οτι ο εκπαιδευτικος εαν δεν το λεει πανω η συσξευασια δεν ειναι διατροφολογος και δεν μπιρει βα γνωριζει τι υπαρχει σε καθε τροφη! Η ιδια η υεματοθετρια ανεφερε οτι δυο γρανιτες που μοθαζουν ιδιες, η μια εχει γλουτενη και αλλη δεν εχει! Αλλο παραδειγμα πιυ εφετα, ειδα κουτι με πκαστελινες και δεν αναφεροταν πουθενα αν υπαρχει ή οχι γλουτενη.

Και οχι η νομοθεσια δεν οριζει τα παντα και δεν μπιρει βα τα οριζει και δεν πρεπει να τα οριζει, γιατι αλλιως μιλαμε για καθεστωτα.

Που ειναι, λοιπον, η αηδια; Στο να συμβουλευω τη μητερα να μιλησει στις εκπαιδευτικους; να λαβει υποψη της καποθα πραγματα που πιθανοτατα δεν τα γνωριζει, οπως το οτι σε καποιους δημους οι παραγγελιες υλικων δεν γινονται απο το σχολειο αλλα απο τον ιδιο υο δημο μετα απο διαγωνισμο; Το οτι αν δεν εγγραφονται συστατικα η εκοαιδευτικος δεν μπιρεη να ρα γνωριζει; Που ειναι η αηδια;;;;;

Οσο για το epipen, υποθετω οτι ειναι κατι που εχει σχεση με πρωτες βοηθειες σε περιπτωση αλεργικου σοκ.... Δεν το ξερω και δεν ξερω τι χρηση του. Αν μου προκυψει κατι τετοιο, προσωπικα, θα βαλω στην ακρη το νομο που λεει οτι δεν χορηγουμε φαρμακα στα πσιδια, και αν με εχει εκπαιδευσει η μητερα στη χορηγηση θα το κανω. Αν ομως δεν με εχει εκπαιδευσει η μητερα, και δεν μου εχει δωσει και εγγραφως την αδεια της, θα καλεσω ασθενοφορο, γιατι δεν παιρνω το ρισκο!

Εγραψες οτι οι δάσκαλοι δεν εχουν ευθύνη και πολυ απλα δεν μπορούν να σταματήσουν (υποθέτω ουτε να ρωτήσουν καν) τα σπιτικά κεράσματα .... Αυτο ειπα οτι ειναι αισχρό ... Πως προστατεύετε τα παιδια τοτε; Η δεν ειναι η δουλειά σας;

Και το γεγονός οτι δεν προσπαθείτε καν, και δεν θέλετε, ειναι ακομα χειροτερο

Το γεγονός οτι περίμενε απο το μωρακι να το προστατέψει τον εαυτό του βασικα, ειναι απλα λυπηρό, απανθρωπο!!

Αν δεν ξέρεις epipen υποθέτω δεν ξέρετε καν πρώτες βοήθειες;

Και σου ξαναπαραθετω αυτο που έγραψες που θα απαντήσει ολα τα ερωτήματα σου

Μιλάμε για ανθρωπιά, ευαισθησια, ας δείξουμε λιγη ως προς τον συνάδελφο, την διπλανή μας η τη μητέρα εδω που προσπαθεί να προστατέψει το πουλάκι της

Με τη θεματοθέτρια έβγαλα άκρη και αυτό ήταν το ζητούμενο. Εσύ πραγματικά δεν ξέρω από ποια ανάγκη διακατέχεσαι να τη λες σε όλους... Αν λοιπόν έχεις τόση ευαισθησία όση διατυμπανίζεις απόδειξέ το με το να σταματήσεις την κόντρα.

Με τη θεματοθέτρια έβγαλα άκρη και αυτό ήταν το ζητούμενο. Εσύ πραγματικά δεν ξέρω από ποια ανάγκη διακατέχεσαι να τη λες σε όλους... Αν λοιπόν έχεις τόση ευαισθησία όση διατυμπανίζεις απόδειξέ το με το να σταματήσεις την κόντρα.

Το θεμα δεν ειναι να τα βρεις μονο με τη θεματοθετρια. Γράφεις σχόλια σε δημόσιο φόρουμ και εννοείται θα εχεις αντιδράσεις, αν δεν θες να υποστηρίξεις τα δικά σου σχόλια, δεν ειναι προβλημα μου

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...