Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το παιδί της απέναντι

Recommended Posts

Εννοω οτι κατι απολυτως απλο, δυο παιδακια που θελουν να παιξουν, το εχουμε κανει ανατολικο ζητημα, το υπεραναλυουμε. Απλα δυο παιδακια ειναι, θελουν να παιξουν. Και τι εγινε;

Να παίξουν στο πάρκο. Πρέπει να παίξουν οπωσδήποτε στο σπίτι; Δεν το καταλαβαίνω αυτό.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 374
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Έγινε ότι δεν μπορεί κάθε παιδάκι που φωνάζει απο τα μπαλκόνια να έρχεται σπίτι μας μπορούμε - δε μπορούμε. Εσύ όταν θες να πας στην φίλη σου βγαίνεις στο μπαλκόνι και της φωνάζεις ή την παίρνεις πρώτα τηλέφωνο να δεις αν μπορεί και πότε να βρεθήτε?

Κι αν βγουν 15 παιδάκια στο μπαλκόνι κι αρχίσουν να φωνάζουν να έρθουν στο σπίτι μου είναι σωστό να τα καλέσω όλα? Πως θα γίνει δηλαδή?

Βρε παιδιά μην συγχέετε την κοινωνικοποίηση με το μπάτε σκύλοι αλέστε.

Έγινε ότι δεν μπορεί κάθε παιδάκι που φωνάζει απο τα μπαλκόνια να έρχεται σπίτι μας μπορούμε - δε μπορούμε. Εσύ όταν θες να πας στην φίλη σου βγαίνεις στο μπαλκόνι και της φωνάζεις ή την παίρνεις πρώτα τηλέφωνο να δεις αν μπορεί και πότε να βρεθήτε?

Όταν ήμουν 5 χρονών αυτό ακριβώς έκανα :D

Το ξένο παιδάκι να μην έρχεται στο σπίτι μας γιατί δεν μπορούμε. ΟΚ. Το δικό μας παιδάκι με ποιον παίζει; Γιατί στην περίπτωση της θεματοθέτριας και τα δύο παιδάκια είναι κλεισμένα στα σπίτια τους, το καθένα μόνο του.

Κι αν βγουν 15 παιδάκια στο μπαλκόνι κι αρχίσουν να φωνάζουν να έρθουν στο σπίτι μου είναι σωστό να τα καλέσω όλα? Πως θα γίνει δηλαδή?

Μα εδώ δεν έρχεται κανένα παιδάκι στο σπίτι τους. Ένα μόνο προσφέρεται και δεν το θέλουν.

Εμένα πάντως θα ήταν χαρά μου να παίζει το παιδί μου με μεγάλη παρέα. Εγώ έτσι μεγάλωσα και κακό δεν μου έκανε. Το μοναχικό παιχνίδι στην ηλικία αυτή το θεωρώ κατάντια, το παιχνίδι με 4-5 παιδάκια ιδανικό και το παιχνίδι με ένα παιδάκι, παρηγοριά στον άρρωστο.

Τα 15 παιδιά είναι χαμένο όνειρο...

Μα δεν βγαίνει το παιδί της θεματοθέτριας στο μπαλκόνι. Το παιδί της θεματοθέτριας ζητάει να παίξει με τη συμμαθήτριά του. Η θεματοθέτρια του λέει όχι και το παιδί της διαμαρτύρεται. Ποιοι είναι οι καλοί τρόποι που λένε πως στην ηλικία των 5,5 χρονών πρέπει να θέλεις να παίζεις μόνος σου και όχι με τους φίλους σου;

Προτείνεις να του πούμε ότι πρέπει να παίζει μόνο του επειδή το ένα και μοναδικό γειτονάκι-φιλαράκι που θέλει να παίξει μαζί του δεν ακολουθεί τους σωστούς κανόνες καλέσματος;

Δεν ξέρω βρε παιδιά. Εγώ δεν έχω χειρότερο πράγμα στο μυαλό μου από το μοναχικό παιχνίδι στις ηλικίες άνω των 3.

Συμφωνω...

Συμφωνώ. Η κόρη της θεματοθέτριας επέλεξε τη γειτόνισα και συμμαθήτριά της. Με ποιο σκεπτικό της λέμε πως η επιλογή της είναι λάθος; Επειδή δεν θέλουμε παιδάκια στο σπίτι μας; Επειδή αν δεν πιούμε καφέ με τους γονείς, δεν θεωρούμε πως τους γνωρίζουμε; Επειδή μπορεί το ξένο παιδί να πάθει ένα ατύχημα στο σπίτι μας;

Είναι δυνατόν οι συνθήκες της καθημερινότητάς μας να μην μπορούν να προσαρμοστούν ώστε μία στο τόσο να παίξει το παιδί μας με τους φίλους του; Σοβαρά ρωτάω, είναι δυνατόν; Ή λέμε πως η κοινωνικοποίηση του παιδιού δεν είναι αρκετά μεγάλη ανάγκη ώστε να βάλουμε νερό στο κρασί μας;

- Είναι συμμαθήτριά της; Δεν θυμάμαι. Αν είναι παίζουν και στο σχολείο.

Είναι λάθος να σου επιβάλλει ο άλλος το πότε και πως θα κάνετε παρέα. Κατά καιρούς μου έχουν επιβάλλει τέτοιους όρους χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις δικές μου ανάγκες, γι΄αυτό με βλέπεις τόσο απόλυτη.

Δεν λέω ότι φταίει το 5χρονο. Η μάνα του φταίει που αν δεν στειλει το παιδί στο άλλο σπίτι (και μάλιστα το ζητάει επίμονα) δεν δέχεται να συναντηθούν με οποιονδήποτε άλλο τροπο. Εκεί ναι θα τσίναγα. Πείτε με εγωίστρια, αλλά δεν θα υπέκυπτα.

Διαφημίσεις

:lol::lol::lol::lol::lol:

Τωρα υπερβαλλεις. Μιλαμε για το συγκεκριμενο περιστατικο. Δυο παιδακια που θελουν να παιξουν και αντι γι αυτο μενει το καθενα μοναχο του.

Εγω τη φιλη μου τηλεφωνο θα την παρω, οταν ημουν μικρη ομως ολα τα παιδακια χτυπουσαμε κουδουνια και μαζευομασταν ολα μαζι και λεγαμε που θα παμε, αλανα, παιδικη χαρα, σε ενα σπιτι καποιου απο εμας....

- Είναι συμμαθήτριά της; Δεν θυμάμαι. Αν είναι παίζουν και στο σχολείο.

Τα παιδάκια δηλαδή μπορούν να παίζουν μόνο στο σχολείο;

Στο σπίτι τι κάνει ένα πεντάχρονο μόνο του;

Εγω τη φιλη μου τηλεφωνο θα την παρω, οταν ημουν μικρη ομως ολα τα παιδακια χτυπουσαμε κουδουνια και μαζευομασταν ολα μαζι και λεγαμε που θα παμε, αλανα, παιδικη χαρα, σε ενα σπιτι καποιου απο εμας....

Ελισα οι καιροί έχουν αλλάξει.. Δεν ξέρω αν γίνονται 'περισσότερα' τωρα αλλα σιγουρα τα μαθαίνουμε πιο πολυ! .. Και μένα που με άφηνε η μανα μου σε παιδικές χαρές απο μικρή με φιλη μου μόνες μας τα είδαμε μπροστά μας (3 φορές επιδειξίας, μια απο τις οποίες σε κλειστό χώρο ..).... Καλώς κακώς δεν μπορείς να τα αμολυσεις έτσι χωρις κανενα μα κανενα έλεγχο η περιορισμό, θελει προσοχή

Ολο και κλεινομαστε στον εαυτο μας παιδια γι αυτο και μιλαω εδω...κανουν παρτυ παιδικα και προτιμουν να πληρωσουν κλοουν, ακριβα παιχνιδια για τα παιδια κτλ και καλουν 10 παιδακια απο το σχολειο αντι για 20...και μενουν καποια απ εξω και το μαθαινουν και στεναχωριουνται...θελει να παιξει το ενα με το αλλο και η οικογενεια του αρνειται ευγενικα γιατι δεν τους συμπαθει χωρις λογο...παω το πρωι σχολειο και καλημερα δεν λενε ολες μεταξυ τους, μονο οσες παιζουν τα παιδια τους...με το γυαλι ηλιου και υφακι η αλλη, αφηνει το παιδι και περναει διπλα απο την αλλη χωρις κουβεντα χωρις να εχει γινει τιποτα μεταξυ τους...τι να πω...καλη αξιολογηση, με ποιους κανετε παρεα να εχετε...τα παιδια ομως τι φταινε....

Διαφημίσεις

Ελισα οι καιροί έχουν αλλάξει.. Δεν ξέρω αν γίνονται 'περισσότερα' τωρα αλλα σιγουρα τα μαθαίνουμε πιο πολυ! .. Και μένα που με άφηνε η μανα μου σε παιδικές χαρές απο μικρή με φιλη μου μόνες μας τα είδαμε μπροστά μας (3 φορές επιδειξίας, μια απο τις οποίες σε κλειστό χώρο ..).... Καλώς κακώς δεν μπορείς να τα αμολυσεις έτσι χωρις κανενα μα κανενα έλεγχο η περιορισμό, θελει προσοχή

Δεν προτεινα κατι τετοιο. Ειναι συμμαθητριες και γειτονισες.

Και θελουν να παιξουν. Δεν ειναι δικαιωμα τους;

Συζητάμε τη δική σου περίπτωση τώρα ή της θεματοθέτριας; Γιατί η θεματοθέτρια δεν λέει ότι έρχονται άλλα παιδάκια στο σπίτι της, αντιθέτως λέει ότι δεν έχει και η ίδια φίλους, ούτε θέλει πολλά-πολλά με τους γνωστούς της. Με ποιους παίζει το παιδί της τότε; Γιατί αν έπαιζε στην παιδική χαρά, δεν θα το ενοχλούσε το άλλο παιδάκι, αφού δεν θα ήταν εκεί (στο σπίτι) για να το ακούσει να φωνάζει από απέναντι.

Η θεματοθέτρια επιλέγει με ποιους θα αποκτήσει οικειότητα και πόση. Συμφωνώ απολύτως.

Προφανώς δεν λείπει το παιδάκι όλη μέρα από το σπίτι του. Όταν θα το πετύχει όμως το άλλο στο μπαλκόνι αμέσως θα ζητήσει να πάει... Και η μαμά δεν βάζει φρένο σε αυτή την απαίτηση. Αυτό κάτι δείχνει.

Το παιδάκι της θεματοθέτριας δεν σημαίνει ότι δεν έχει φίλους ή δεν παίζει σε εξωτερικούς χώρους κτλ.

Η θεματοθέτρια επιλέγει με ποιους θα αποκτήσει οικειότητα και πόση. Συμφωνώ απολύτως.

Προφανώς δεν λείπει το παιδάκι όλη μέρα από το σπίτι του. Όταν θα το πετύχει όμως το άλλο στο μπαλκόνι αμέσως θα ζητήσει να πάει... Και η μαμά δεν βάζει φρένο σε αυτή την απαίτηση. Αυτό κάτι δείχνει.

Το παιδάκι της θεματοθέτριας δεν σημαίνει ότι δεν έχει φίλους ή δεν παίζει σε εξωτερικούς χώρους κτλ.

Μα από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα για την άλλη μαμά; Μπορεί και η ίδια να της λέει μη προτείνεις να πας στο σπίτι τους αλλά το γειτονόπουλο να είναι σαν το παιδί της μπέμπας που δεν δέχεται το όχι.

Γιατί δηλαδή να σχολιάσουμε έτσι την γυναίκα, αφού δε ξέρουμε τίποτα για αυτή.

Τα παιδάκια δηλαδή μπορούν να παίζουν μόνο στο σχολείο;

Στο σπίτι τι κάνει ένα πεντάχρονο μόνο του;

Αφού έχει πάει στο σχολείο μέχρι το μεσημέρι (να πάρει τη δόση της κοινωνικοποίησης του), ξεκουράζεται, παίζει με τα παιχνίδια του στο δωμάτιό του, παίζει με τη μαμά του (κτλ) και μετά μπορεί να πάει βολτίτσα στο πάρκο ή στις κούνιες να συναντήσει και άλλα παιδάκια, όταν αυτό είναι εφικτό.

Δηλαδή πρέπει ανά πάσα στιγμή να έχει παιδική παρέα;

Γι΄αυτό μετά βλέπεις ενήλικες που δεν μπορούν να μείνουν λεπτό μόνοι τους...Πρέπει οπωσδήποτε να είναι με κάποιον άλλον.

Τωρα υπερβαλλεις. Μιλαμε για το συγκεκριμενο περιστατικο. Δυο παιδακια που θελουν να παιξουν και αντι γι αυτο μενει το καθενα μοναχο του.

το πεντάχρονο σαφώς και δεν θα πάρει τηλέφωνο, η μαμά του πρέπει να το κάνει

αλλά να σε ρωτήσω όμως βρε παιδί μου, εσένα δεν θα σε ενοχλούσε επι καθημερινής βάσεως να είχες ένα πιτσιρίκι στο απέναντι μπαλκόνι να ξεφωνίζει έχεις δεν έχεις διάθεση να δεχτείς κόσμο σπίτι σου?

να σημειώσω πως τα λέω αυτά, έχοντας υπάρξει παιδάκι το οποίο έπαιζε καθημερινά στην αυλή τα καλοκαίρια με άλλα παιδάκια και φωνάζαμε ο ένας τον άλλον απο το μπαλκόνι

ΟΜΩΣ

θυμάμαι επίσης και τις μαμάδες μας, όλες όμως, που μας έβαζαν ένα φρένο στο να μην φωνάζουμε απο τα μπαλκόνια. Υπήρχε ένα μέτρο στο καθε πότε μπορούμε να το κάνουμε, ποιές ώρες και υπο ποιές συνθήκες. Και παίξαμε και τρέξαμε και παρέα καθημερινή κάναμε...καμία σχέση με απομόνωση.

Διαφημίσεις

Δεν προτεινα κατι τετοιο. Ειναι συμμαθητριες και γειτονισες.

Και θελουν να παιξουν. Δεν ειναι δικαιωμα τους;

Επειδή μίλησες για αλάνες και παιδικές χαρές για αυτο το λέω..

Ναι ειναι και δεν ειναι δικαίωμα τους ..... Και εγω θέλω παρα πολυ παιδιά στο σπίτι μου (μου τα στερούςε η μανα μου) αλλα εγω προσωπικά δεν θα έβαζα τον καθένα σπίτι μου χωρις να τους ξέρω καθόλου μα καθόλου η αν εχω λόγο να μην τους θέλω (όπως η θεματοθετρια)

Όντως ειναι κρίμα πάντως που τα παιδιά δεν μπορούν να κάνουν οτι γουστάρουν δεν κάνουν οτι κάναμε εμείς παλιά όπως προανεφερες αλλα πιστεύω αν είμαστε παρα πολυ χαλαροί θα τα φάμε στα μούτρα :-(

Ε βέβαια γιατι θες να εχεις και το κεφάλι σου ήσυχο.. Μην γίνει καμμια στραβή και σε τρέχουνε μετά!! Περίεργο που οι γονείς νιώθουν τέτοια αυτοπεποίθηση οτι τιποτα δεν μπορεί να παει στραβά!

Καθόλου εκτός θέματος δεν εισαι, αυτο ειναι το θέμα μας :wink:

Βρε κοριτσάκι μου, να φοβάμαι μην πάθουν τίποτε τα παιδιά ηλικίας 8 και 11 χρονών και οι φίλοι τους μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Να φοβάμαι για τον μικρό μου που είναι ενάμισι, το καταλαβαίνω, να φοβάμαι και για τα μεγάλα; :-) Θα έπρεπε ή να έχω τρελλαθεί ή να κλειστώ κι εγώ και τα παιδιά σε μία γυάλα και να περιμένω το τέλος μου...

Μα από που βγαίνει αυτό το συμπέρασμα για την άλλη μαμά; Μπορεί και η ίδια να της λέει μη προτείνεις να πας στο σπίτι τους αλλά το γειτονόπουλο να είναι σαν το παιδί της μπέμπας που δεν δέχεται το όχι.

Γιατί δηλαδή να σχολιάσουμε έτσι την γυναίκα, αφού δε ξέρουμε τίποτα για αυτή.

Αν το παιδί μου έβγαινε στο μπαλκόνι και έπρηζε τους γείτονες (γιατί προφανώς θα ακούγεται και στους υπόλοιπους), θα το μάζευα μέσα και θα του έλεγα ότι δεν πρέπει να ενοχλεί ή να αυτοπροσκαλείται σε ξένα σπίτια. Αν η μαμά του απέναντι μου είχε προτείνει να τα πάμε στις κούνιες, θα δεχόμουν κάποια στιγμή και δεν θα της έλεγα καλά πάρτε την κόρη μου, αλλά εγώ δεν μπορώ να έρθω.

Από εκεί βγάζω το συμπέρασμα. Από το τι θα έκανα εγώ αν ήμουν στη θέση της άλλης.:P

Ξαναδιάβασε τι γράφει η θεματοθέτρια όπως το γράφει, χωρίς να το φιλτράρεις μέσα από το δικό σου πρίσμα.

Το παιδί είναι 5,5 χρονών. Μοναχοπαίδι που ζει με τη μαμά και τους παπούδες. Γυρίζει από το σχολείο και δεν έχει τι να κάνει. Θέλει να παίξει με το φιλαράκι του. Του λένε όχι (συνέχεια του λένε όχι, δεν είναι ότι ήρθε το παιδάκι 5 φορές και είπαν όχι την έκτη) και το παιδί πεισμώνει. Το πρόβλημα της θεματοθέτριας είναι πώς να πείσουν το παιδί να μην θέλει παρέες στο σπίτι γιατί έτσι αναστατώνονται οι ενήλικες.

Τουλάχιστον εγώ αυτό καταλαβαίνω από αυτά που γράφει η θεματοθέτρια. Δεν βλέπω να έχει το παιδί φίλους και παρέες.

εάν θέλεις το παιδί σου να παίξει το πας goodys, παιδική χαρά παιδότοπο, (πράγματα που τα πρότεινα, σημειωτεόν η παιδική χαρά είναι και τσάμπα μια και έχουμε και κρίση) δίνεις κάπου ένα ραντεβού αλλά αυτή ποτέ δεν μπορεί!!! πρότεινα να το συνοδέψει ο μεγάλος αδελφός που πάει έκτη και βγαίνει και μόνος του, ποτέ όμως!! γιατί τέτοια εμμονή με το σπίτι;;; εχθές η μικρή ρώταγε την κόρη μου εάν είναι όλα τα διαμερίσματα δικά μας (καλά μόνο του το σκέφτηκε αυτό;;;)

Μάλλον τελικά η θεματοθέτρια φοβάται ότι το μικρό έρχεται ως κατάσκοπος... και γι' αυτό δεν θέλει το παιδί στο σπίτι της.

Εγώ πάντως 5χρονο θα προτιμούσα να παίζει στο σπίτι παρά στην παιδική χαρά... ή στα Goody's!!! Πώς στην ευχή κάνει συμβολικό παιχνίδι στον παιδότοπο ή στην παιδική χαρά; Γιατί εκεί είναι η ουσία, να κάνει συμβολικό παιχνίδι, να κοινωνικοποιηθεί, να εκφράσει το συναίσθημά του, να αυτοσχεδιάσει, να αναπτύξει τη φαντασία του, να δημιουργήσει διαπροσωπικές σχέσεις - όχι να χοροπηδάει σε τραμπολίνο και να σκαρφαλώνει σε μονόζυγα. Καλά είναι κι αυτά, δεν λέω, αλλά τα παιδιά μεγαλώνοντας έχουν κι άλλες ανάγκες εκτός από την κίνηση. Πώς θα τις ικανοποιήσουν αυτές τις ανάγκες αν παίζουν μόνο σε παιδότοπους κυρίως με άγνωστα παιδιά;

θυμάμαι επίσης και τις μαμάδες μας, όλες όμως, που μας έβαζαν ένα φρένο στο να μην φωνάζουμε απο τα μπαλκόνια. Υπήρχε ένα μέτρο στο καθε πότε μπορούμε να το κάνουμε, ποιές ώρες και υπο ποιές συνθήκες. Και παίξαμε και τρέξαμε και παρέα καθημερινή κάναμε...καμία σχέση με απομόνωση.

α, κάνανε διακρίσεις...:lol::lol:

Βρε κοριτσάκι μου, να φοβάμαι μην πάθουν τίποτε τα παιδιά ηλικίας 8 και 11 χρονών και οι φίλοι τους μέσα στο ίδιο μου το σπίτι; Να φοβάμαι για τον μικρό μου που είναι ενάμισι, το καταλαβαίνω, να φοβάμαι και για τα μεγάλα; :-) Θα έπρεπε ή να έχω τρελλαθεί ή να κλειστώ κι εγώ και τα παιδιά σε μία γυάλα και να περιμένω το τέλος μου...

Κάτσε καλε άλλο το 8χρονο και άλλο το 11χρονο:-)

Και δεν μιλάω για ατυχήματα.. Μιλάω για αλλα, δεν θέλω να πω λεπτομέρειες αλλα ξέρεις τι γίνεται σε πάρτυ μερικες φορές.. Ελπίζω να κατάλαβες :wink:

Για αυτο λέω πάντα να ξέρουμε ποια ενήλικας ειναι υπεύθυνος!

Little Monkey, αυτό είναι το μήνυμα της κοπέλας.

(τώρα βλέπω ότι είναι συμμαθήτρια)

Εγώ βλέπω ότι η θεματοθέτρια δεν θέλει να έχει πολλά πολλά με τους άλλους γονείς (σεβαστό) και έχει αντιπροτείνει να πάνε στις κούνιες. Η άλλη δεν έχει δεχτεί ποτέ (μόνο αν αναλάβει και τα 2 παιδιά η θεματοθέτρια), αλλά παράλληλα δεν φροντίζει να βάλει όρια στο παιδί της να μην αυτοπροσκαλείται.

Ένα κοριτσάκι, φίλη και συμμαθήτρια της κόρης μου βγαίνει συνέχεια στο μπαλκόνι και ρωτάει την κόρη μου πότε θα έρθει στο σπίτι μας ή της λέει να πάμε εμείς στο δικό της και δυστυχώς με φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση γιατί δεν θέλω επαφές με τους γονείς, υπάρχει τυπική ευγένεια αλλά μέχρι εκεί, όσες φορές μας το έχει πει, της λέω «πολύ ευχαρίστως να πάμε παιδική χαρά και να παίξετε εκεί», όμως ποτέ δεν μπορούν να την πάνε οι γονείς της γιατί δουλεύουν, εχθές η μαμά της μου πρότεινε να τα πάω και τα δυο μαζί χωρίς να είναι εκείνη παρούσα πράγμα που δεν το δέχομαι γιατί είναι μεγάλη ευθύνη και τι θα κάνω εάν πάθει κάτι το παιδάκι ή χτυπήσει. Το θέμα είναι ότι η κόρη μου που αντιδρά πολύ άσχημα και όχι μόνο μου γκρινιάζει αλλά με χτυπά πράγμα που με κάνει έξαλλη δηλαδή μόλις ακούσει το ΟΧΙ έχει θέμα. Εχθές της είπα ότι δεν θέλω να βγαίνει στον μπαλκόνι, γιατί με φέρνει σε δύσκολη θέση. Πώς να οριοθετήσω την κόρη μου για να μην γίνετε αυτό το πράγμα;; Πως μπορώ να δώσω στην κόρη μου να καραλάβει ότι δεν θα μου κάνει κουμάντο στο σπίτι μου το πεντάχρονο του απέναντι μπαλκονιού;; Πέρισυ η μικρή μου άρπαζε την καρέκλα και έτρεχε στο μπαλκόνι ωσπου στο τέλος την άρπαξα με το ζόρι και την έβαλα μέσα. Το άσχημο είναι ότι τα ίδια κάνει όταν είναι ο παππούς και η γιαγιά και εγώ δουλεύω. Με ανησυχεί που η μικρή μου για να περάσει ευχάριστα είναι ικανή να μας κάνει άνω κάτω ενώ της έχω εξηγήσει ότι αυτό που κάνει με ενοχλεί και με φέρνει σε δύσκολη θέση.

Δεν βλέπω να λέει για άλλα παιδιά. Μιλάει για το συγκεκριμένο που δεν θέλει να το δεχτεί στο σπίτι (για τους όποιους λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν με τους γονείς του άλλου κοριτσιού).

Τα μεγάλα νομίζεις δεν παθαίνουν ατυχήματα; Έχω παράδειγμα 9χρονου που έχωσε κάτι στη μύτη του και τον έτρεχαν στο νοσοκομείου, 10χρονης που σκαρφάλωνε πάνω σε καρέκλες, έπιπλα, βιβλιοθήκες κτλ και 10χρονα που χτύπαγαν ένα άλλο και παρολίγον να το πνίξουν. Όλα αυτά με τους γονείς τους παρόντες. Φαντάσου να είσαι μόνη σου και να φοβάσαι και να τα μαλώσεις μην τυχόν και σε παρεξηγήσουν οι γονείς τους που δεν είναι εκεί.

Δεν βλέπω να λέει για άλλα παιδιά. Μιλάει για το συγκεκριμένο που δεν θέλει να το δεχτεί στο σπίτι (για τους όποιους λόγους που προφανώς έχουν να κάνουν με τους γονείς του άλλου κοριτσιού).

Διάβασε και τα υπόλοιπα μυνήματα. Και τι λέει για τους φίλους γενικώς.

Επίσης δες και αυτό που έγραψα πιο πάνω για το παιχνίδι στις κούνιες ή στον παιδότοπο. Αυτές είναι λύσεις για μικρά παιδάκια. Όσο το παιδί μεγαλώνει αλλάζουν οι ανάγκες του, χρειάζεται να κάνει σχέσεις. Όσο περισσότερες, τόσο το καλύτερο.

Ακόμα και μια μέρα να μείνει το 5χρονο μόνο του στο σπίτι χωρίς να παίξει με κάποιον φίλο είναι μια χαμένη μέρα. Εγώ πραγματικά απορώ, τι κάνει ένα 5χρονο μόνο του στο σπίτι.

Τα μεγάλα νομίζεις δεν παθαίνουν ατυχήματα; Έχω παράδειγμα 9χρονου που έχωσε κάτι στη μύτη του και τον έτρεχαν στο νοσοκομείου, 10χρονης που σκαρφάλωνε πάνω σε καρέκλες, έπιπλα, βιβλιοθήκες κτλ και 10χρονα που χτύπαγαν ένα άλλο και παρολίγον να το πνίξουν. Όλα αυτά με τους γονείς τους παρόντες. Φαντάσου να είσαι μόνη σου και να φοβάσαι και να τα μαλώσεις μην τυχόν και σε παρεξηγήσουν οι γονείς τους που δεν είναι εκεί.

Και 12χρονης κόρης φίλης μου που έπεσε απο μπαλκόνι σε πάρτυ και τα πόδια της καταστράφηκαν!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...