Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το παιδί της απέναντι

Recommended Posts

Εαν εμένα ο γιός μου ξεροσταλιάζει για ένα παιδάκι θα τον ακούσω τι θέλει και τι νιώθει και θα προσπαθήσω να γίνω η γέφυρα του για να γνωριστούν για να παίξουν αφιερώνοντας και από τον προσωπικό μου χρόνο, εαν τον γράφω στο τι νιώθει γιατί πρέπει ο άλλος να ενδιαφερθεί περισσότερο από εμένα??? Σε αυτό εννοώ ότι και οι φιλίες θέλουν κανόνες και διάθεση δεν είναι μονόπλευρες.

Επίσης, όσο και να δουλεύουμε, κι εγώ δουλεύω και τα ΣΚ τώρα τελευταία ο σύζυγος λείπει απο το σπίτι λόγω δουλειάς, θα βρω ένα δίωρο κατά τη διάρκεια του οποίου μπορώ να πω στην μαμά της φίλης της κόρης μου να φέρει την δικιά της σπίτι μου να παίξουνε. Όσο κουρασμένη και να είμαι, που είμαι και δουλειές θέλω να κάνω κι ένα άλλο παιδάκι υπάρχει που θέλει κι αυτό τα δικά του και μέσα θα μείνουμε...θα το κάνω γιατί καταλαβαίνω και την ανάγκη του παιδιού μου να έχει ένα φιλαράκι. Και στη μαμά του θα πω να καθήσει μαζί μας αν θέλει, στο κάτω κάτω θα πιω έναν καφέ με κάποιον ενήλικα που μπορώ στοιχειωδώς να συννενοηθώ - και θα μάθω και πέντε πράγματα παραπάνω για την οικογένεια με την οποία συναναστρέφεται το παιδί μου καθημερινά.:wink:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 374
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εαν εμένα ο γιός μου ξεροσταλιάζει για ένα παιδάκι θα τον ακούσω τι θέλει και τι νιώθει και θα προσπαθήσω να γίνω η γέφυρα του για να γνωριστούν για να παίξουν αφιερώνοντας και από τον προσωπικό μου χρόνο, εαν τον γράφω στο τι νιώθει γιατί πρέπει ο άλλος να ενδιαφερθεί περισσότερο από εμένα??? Σε αυτό εννοώ ότι και οι φιλίες θέλουν κανόνες και διάθεση δεν είναι μονόπλευρες.

Έχεις δίκιο, κι εγώ αυτό θα έκανα. Απλά, δεν έγραψε η μαμά του άλλου παιδιού για να ζητήσει ιδέες πώς να χειριστεί την κατάσταση.

Στη γειτονιά μας συχνά αλληλοπροσκαλούνται τα παιδιά με δική τους πρωτοβουλία. Άλλες φορές είναι ευπρόσδεκτα, με την προϋπόθεση ότι ξέρουν οι γονείς τους ότι βρίσκονται σε μας, κι άλλες φορές τους λέω ότι δεν μπορούμε. Και τα δικά μας μερικές φορές παίρνουν αρνητική απάντηση και επιστρέφουν τσαντισμένα, αλλά δεν δίνω έκταση και το ξεπερνούν αμέσως.

Συμφωνώ απόλυτα με pax και Λαϊδα.

Ένα παιδάκι που θέλει διακαώς να παίξει μαζί μας (εν μέρει και επειδή η μαμά του δουλεύει και λείπει πολύ) μόνο τρυφερά αισθήματα μου προκαλεί. Μπορούν να μπουν όρια σε όλα, και αρνούμαι να σκεφτώ ότι θα με εκμεταλλευτούν, θα μου μπαστακώνονται κλπ.κλπ. Σίγουρα μπορεί να πέσεις και σε τέτοιες περιπτώσεις, αλλά μου κάνει τρομερή εντύπωση το να θεωρείται ότι αυτό θα είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση.

Το ίδιο ένοιωσα κι εγώ διαβάζοντας το θέμα, όπως το έθεσε η θεματοθέτρια με το αρχικό της μήνυμα. Μετά βεβαίως διάβασα όλες τις περιπτώσεις που έτυχαν στις άλλες κοπέλες, οι οποίες περιπτώσεις είναι διαφορετικές από αυτή της θεματοθέτριας.

Επίσης, εγώ θα ήθελα να ρωτήσω την ηλικία της κόρης της θεματοθέτριας (εκτός αν το γράφει και δεν το πρόσεξα :oops:), γιατί στην περίπτωση που το παιδί της είναι άνω των 8 ετών, νομίζω πως δικαιούται να αποφασίζει εκείνο ποιους θα έχει φίλους και ποιους όχι (έτσι δεν διαλέγουν και τους συμμαθητές/φίλους;) και όχι ανάλογα με το αν ταιριάζουν οι μαμάδες. Για σκεφτείτε όταν ήμαστε εμείς παιδιά. Τους φίλους μου (από τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού) τους διαλέγαμε εμείς ή οι γονείς μας;

Επίσης, όταν τα παιδιά είναι άνω των 8 ετών, δεν χρειάζεται να συνοδεύονται στο σπίτι του φίλου τους για να παίξουν. Προσοχή, δεν εννοώ να "κατασκηνώσουν" εκεί ή να "ζουν" εκεί. Μιλώ για ένα απόγευμα για παιχνίδι. Εκτός αν πρόκειται για "ιδιαίτερα" παιδιά, όπου κρίνεται επιβεβλημένη η παρουσία γονέα για την ασφάλειά τους.

Αν πρόκειται για παιχνίδι, ας παίξουν κι εμείς έχουμε μια διακριτική επίβλεψη. Δεν καθόμαστε από πάνω τους μη τυχόν συμβεί κάτι.Υποτίθεται πως είναι σε ηλικία που ξέρουν και πώς να προστατευθούν και πώς να παίξουν (δεν χτυπιούνται, δαγκώνονται, ουρλιάζουν, κλαίνε), γιατί αυτά υποτίθεται πως έχουν λυθεί σε μικρότερες ηλικίες. Αν δεν έχουν λυθεί, τότε ναι, είναι πρόβλημα, το οποίο δεν έχει να κάνει με το ποια παιδιά και γονείς καλείς, αλλά με την οριοθέτηση του δικού σου παιδιού (όχι της θεματοθέτριας, γενικά μιλώ).

Δηλαδή ρε κορίτσια σώνει και καλα να κάνουν παρέα για να μην πληγωθεί το παιδί, για να κοινωνικοποιηθει, γιατι λυπόμαστε το άλλο κλπ.. Και αν η μανα του ήταν εγκληματίας θα τα αφήνατε να κάνουν παρέα; Οταν μια μανα λεει δεν θελει να ανοίξει παρτίδες με αλλη, κάποιο λόγο θα εχει!!

Νομίζω μιλάμε για παιδάκια κάτω των 6,για μεγαλύτερες ηλικίες βέβαιώς αλλάζουν τα πράγματα.Αυτό δεν σημαίνει φυσικά ότι δεν ακούμε τις επιθυμίες των παιδιών μας στα 5.

Διαφημίσεις

Δηλαδή ρε κορίτσια σώνει και καλα να κάνουν παρέα για να μην πληγωθεί το παιδί, για να κοινωνικοποιηθει, γιατι λυπόμαστε το άλλο κλπ.. Και αν η μανα του ήταν εγκληματίας θα τα αφήνατε να κάνουν παρέα; Οταν μια μανα λεει δεν θελει να ανοίξει παρτίδες με αλλη, κάποιο λόγο θα εχει!!

κανεις δεν λεει σωνει και ντε...:) συζητηση κανουμε!!!

ειπα ότι βασικη προυποθεση είναι να υπαρχει θελησηκαι δυνατοτητα....αν υπαρχει, όλα καλα!

Αν δεν υπαρχει, οκ....σεβαστο! απλα για εμενα όχι κατανοητο. :roll:

Αν η μανα του ηταν εγκληματιας ? φιλη δεν θα την εκανα σιγουρα...αλλα και να μην ηταν ποιος ειπε ότι θα την κανω? :-D

Για να κανουν παρεα τα παιδια δεν χρειαζεται να κανουν και οι γονεις....στοιχειώδεις κοινωνικοι κανονες απαιτούνται ;)

και στις δυο περιπτώσεις όμως, το να παιξει το παιδακι οποιασδηποτε με το δικο μου δεν μου δημιουργει το παραμικρο πρόβλημα....

Όχι επειδή είμαι καλη και εσεις οχι:cool:... η επειδή εσεις εισαστε εξυπνες πχ και εγω όχι :-P

....απλα και μονο γιατι θελω να επενδυω με καλα αισθηματα στις αγνες ψυχες ....είναι προς οφελος οολων αυτό πιστευω....και δικο μου ;)

Στις ηλικίες που εγώ αναφέρομαι, δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις παρέα με τους γονείς του άλλου παιδιού. Τα παιδιά κάνουν παρέα, όχι οι γονείς. Άσε που έχοντάς τα στο σπίτι σου, έχεις και μια διακριτική επίβλεψη από το να παίξουν αλλού. Τώρα, εννοείται, νομίζω πως δεν ανέφερε ούτε η θεματοθέτρια, ότι δεν είναι εγκληματίες. Αλλιώς θα το έλεγε στο μήνυμά της. Τώρα, αν θέλουμε, σώνει και καλά, να παραθέσουμε λόγους, για τους οποίους ΕΜΕΙΣ οι γονείς δεν θέλουμε ένα συγκεκριμένο παιδάκι να παίζει στο σπίτι μας, τότε ναι, θα βρούμε αναρίθμητους. :)

Επεξεργάστηκαν by cateyes
διόρθωση...

Νομίζω είναι απλά τα πράγματα στις ανθρώπινες σχέσεις.Αν εγώ πω σε μια μαμά πάμε παιδική χαρά μια, πάμε βόλτα δυο, πάμε οπουδήποτε και δεν θέλει μονίμως, πως θα έχω χτίσει μια σχέση ομαλά για να φτάσω στο σημείο να κανονίσουμε και να της το κρατήσω σπίτι???

Δεν έχουν βήματα οι σχέσεις, ξαφνικά γεννιούνται??? Ξυπνάς ένα πρωί και λές πήγαινε στον Κωστάκη να παίξεις???

Πως εμπιστεύεσαι τον άλλον μιας και μιλάμε για Αθήνα.

Λαιδα έχεις παρα πολυ δικιο γενικά! Και εγω τα μικρά τα φέρνω σπίτι (πάντα με γονείς) .. Απλα σκέφτομαι αν η beba εχει σοβαρό λόγο που δεν θελει την μανα.. Δεν ειναι θέμα φιλίας η οχι αλλα πραγματικά μπορεί να μπλεξεις άσχημα με μερικες οταν ανοίξεις τις πόρτες σου.. Να σε κατηγορήσουν για πράγματα που δεν έκανες (ακόμα και στο παιδί τους), να σε παρακολουθούν, να να να να... 1002 παραδείγματα εχω δυστυχώς

Ναι σε γενικές γραμμές γιατι οχι; Και εγω θα προτιμούσα το παιδί μου να παιξει με κάποιο απο να το βλέπει τηλεόραση, αλλα υπάρχουν μερικες που με τιποτα δεν θα άνοιγα παρτίδες και υποψιάζομαι οτι η θεματοθετρια για τέτοια περίπτωση μιλάει... Αυτο δεν θα έκανες και εσύ;

Για να κανουν παρεα τα παιδια δεν χρειαζεται να κανουν και οι γονεις....στοιχειώδεις κοινωνικοι κανονες απαιτούνται ;)

και στις δυο περιπτώσεις όμως, το να παιξει το παιδακι οποιασδηποτε με το δικο μου δεν μου δημιουργει το παραμικρο πρόβλημα....

Όχι επειδή είμαι καλη και εσεις οχι:cool:... η επειδή εσεις εισαστε εξυπνες πχ και εγω όχι :-P

....απλα και μονο γιατι θελω να επενδυω με καλα αισθηματα στις αγνες ψυχες ....είναι προς οφελος οολων αυτό πιστευω....και δικο μου ;)

Yes, yes, my dear, αυτό είπα κι εγώ. Επίσης, μ' αρέσει ο τρόπος που τοποθετείσαι στο θέμα :)

Διαφημίσεις

Στις ηλικίες που εγώ αναφέρομαι, δεν είναι υποχρεωτικό να κάνεις παρέα με τους γονείς του άλλου παιδιού. Τα παιδιά κάνουν παρέα, όχι οι γονείς. Άσε που έχοντάς τα στο σπίτι σου, έχεις και μια διακριτική επίβλεψη από το να παίξουν αλλού. Τώρα, εννοείται, νομίζω πως δεν ανέφερε ούτε η θεματοθέτρια, ότι δεν είναι εγκληματίες. Αλλιώς θα το έλεγε στο μήνυμά της. Τώρα, αν θέλουμε, σώνει και καλά, να παραθέσουμε λόγους, για τους οποίους ΕΜΕΙΣ οι γονείς δεν θέλουμε ένα συγκεκριμένο παιδάκι να παίζει στο σπίτι μας, τότε ναι, θα βρούμε αναρίθμητους. :)

Σορυ αλλα εγω και 8 χρόνων με τιποτα δεν θα άφηνα το παιδί μου σε σπίτι αλλού, ειδικά ανθρώπου που δεν ξέρω παααααααααραααα πολυ καλα

Σορυ αλλα εχεις ακουςει για κακοποίηση ανήλικα also known as παιδεραστία;; Η νομίζετε κορίτσια οτι αυτά δεν συμβαίνουν στην γειτονιά σας;

Μακάρι να έμενε μία φίλη /συμμαθήτρια της κόρης μου στο απέναντι μπαλκόνι!!! Θα είχε παρέα το κοριτσάκι μου στο σπίτι και θα πήγαινε και αυτή να περάσει καλά.

Και καλά συγνώμη, αλλά μένουν στο απέναντι μπαλκόνι και δε γνωρίζεστε; Εντύπωση μου κάνει....

Δεν είναι μωρά τα παιδιά είναι 5 1/2 χρονών, τι μπορεί να γίνει δηλαδή αν ανταλάσσουν επισκέψεις μεταξύ τους τα κορίτσια;

Και στο ερώτημα σου τι να κάνεις με το κοριτσάκι στο απέναντι μπαλκόνι, νομίζω πως το θέμα είναι τι θα κάνεις με το παιδί σου. Αν δε θέλεις παρτίδες με τους απέναντι και με το παιδί τους, πρέπει αν βρεις τρόπο να μιλήσεις με το παιδί σου και να καταλάβει και όχι να κατηγορείς το άλλο παιδάκι.

Αλλά από όσο θυμάμαι και από άλλα θέματα που έχεις ανοίξει, έχεις θέματα γενικά με τη μικρή και τα όρια της. Οπότε μάλλον από εκεί πρέπει να ξεκινήσεις και να αφήσεις ''ήσυχο'' το άλλο κοριτσάκι.(το οποίο δε καταλαβαίνω τι περίεργο βλεπετε να θέλει να παίξει με τη φίλη της...και η δική μου αν είχε απέναντι συμμαθήτρια/φίλη όλη μέρα στο μπαλκόνι θα ήταν να συζητάει μαζί της ειδικά αν δεν την άφηνα να πάει στο σπίτι της ή να έρθει στο δικό μας)

Συμφωνώ με λάιδα, cateyes, και novac (ειδικά τα πρώτα σου μηνήματα ήταν to the point νομίζω).

Σορυ αλλα εγω και 8 χρόνων με τιποτα δεν θα άφηνα το παιδί μου σε σπίτι αλλού, ειδικά ανθρώπου που δεν ξέρω παααααααααραααα πολυ καλα

Σορυ αλλα εχεις ακουςει για κακοποίηση ανήλικα also known as παιδεραστία;; Η νομίζετε κορίτσια οτι αυτά δεν συμβαίνουν στην γειτονιά σας;

Συμβαίνουν όμως και στο σπίτι μας μέσα (ανώμαλοι γονείς, παππούδες, θείοι κλπ.). Συμβαίνουν και στον αθλητισμό, συμβαίνουν ΠΑΝΤΟΥ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι είμαστε πανταχού παρούσες; Γιατό μόνο έτσι θα μπορούσες να είσαι σίγουρη. Εδώ όμως φτάνουμε στο άλλο άκρο.

Λαιδα έχεις παρα πολυ δικιο γενικά! Και εγω τα μικρά τα φέρνω σπίτι (πάντα με γονείς) .. Απλα σκέφτομαι αν η beba εχει σοβαρό λόγο που δεν θελει την μανα.. Δεν ειναι θέμα φιλίας η οχι αλλα πραγματικά μπορεί να μπλεξεις άσχημα με μερικες οταν ανοίξεις τις πόρτες σου.. Να σε κατηγορήσουν για πράγματα που δεν έκανες (ακόμα και στο παιδί τους), να σε παρακολουθούν, να να να να... 1002 παραδείγματα εχω δυστυχώς

Ναι σε γενικές γραμμές γιατι οχι; Και εγω θα προτιμούσα το παιδί μου να παιξει με κάποιο απο να το βλέπει τηλεόραση, αλλα υπάρχουν μερικες που με τιποτα δεν θα άνοιγα παρτίδες και υποψιάζομαι οτι η θεματοθετρια για τέτοια περίπτωση μιλάει... Αυτο δεν θα έκανες και εσύ;

η διαφοιρα μας είναι μονο στο ότι θεωρω ότι μια επισκεψη ενός 4χρονου η 3 χρονου η 5 χρονου ξερω εγω δε μπορει να με μπλεξει...Ποσο τρελη μπορει να είναι αυτή η μανα δηλαδή ρε παιδια?? Πιο πολύ από εμενα??:rolleyes:

Εξαλλου η μανα δεν θα ερθει....:cool:

εγω εχω στη γειτονια γυναικες που καμια σχεση δε μπορούμε να εχουμε αλλα βεβαια θα πουμε μια καλημέρα μια που δen χουμε να χωρισουμε κατι....ε τα παιδια της είναι καλοδεχούμενα...no problem.

Τωρα αν δεν λεμε ουτε καλημετα αλλα αυτή το αφηνει να ερθει το παιδι οκ.... εγω θα το προσεχω σαν δικο μου....

Yes, yes, my dear, αυτό είπα κι εγώ. Επίσης, μ' αρέσει ο τρόπος που τοποθετείσαι στο θέμα :)
εχω και εγω τις αναλαμπες μου :D....θα βαλω θερμομετρο το βραδυ :lol:

χαιρομαι που συμφωνούμε αρκετες σε ΑΥΤΟ τουλάχιστον το θεμα ;)

Επίσης, να πω, ότι δεν προφυλάσσεις το παιδί σου με το σκεπτικό "το στέλνω εκεί που ξέρω πάρα πολύ καλά τους γονείς". Είναι να μη σου τύχει, όπως είπα και από συγγενείς σου που εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια! Εγώ θεωρώ πως όλη η δουλειά γίνεται στο σπίτι. Εμείς πρέπει να έχουμε μεριμνήσει, να μιλήσουμε με τα παιδιά μς, να τους πούμε τι επιτρέπεται να δεχόμαστε από τους άλλους και τι όχι, ακόμη και από τους συγγενείς μας. Να έχει διδάξει δηλαδή στο 8 ετών και άνω πώς να προστατευθεί μόνο του.

Διαφημίσεις

Συμβαίνουν όμως και στο σπίτι μας μέσα (ανώμαλοι γονείς, παππούδες, θείοι κλπ.). Συμβαίνουν και στον αθλητισμό, συμβαίνουν ΠΑΝΤΟΥ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι είμαστε πανταχού παρούσες; Γιατό μόνο έτσι θα μπορούσες να είσαι σίγουρη. Εδώ όμως φτάνουμε στο άλλο άκρο.

Ναι παρα πολυ σωστή μπράβο συμβαίνουν παντού (δεν ήθελα να τις κατα τρόμαξω όλες για αυτο δεν ανάφερα παππούς κλπ :-) που ξέρω και συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα)

Ναι αν χρειαστει πάμε στο άλλο άκρο, αλλα δεν θεωρώ άλλο άκρο να μην στείλεις το παιδι σου σε σπίτι αγνώστου!! Για πες μου που ξέρεις αν ο πατέρας αυτού του παιδιού δεν είναι ανωμάλος!

Προφανώς έχει να κάνει και με τα βιώματα κάθε οικογένειας.αυτό καταλαβαίνω εγώ. Εγώ σε ηλικία δημοτικού έπεσα θύμα ελαφρυάς ευτυχώς σεξουαλικής κακοποίησης από παιδάκι δυο χρόνια μεγαλύτερο που με το αδερφάκι του μεγαλώναμε μαζί από μικρά και ήμασταν κολλητοί μέσα στο σπίτι τους. Γιαυτό και δύσκολα θα εμπιστευτώ να πάει το παιδί μου μικρό κάπου χωρίς επίβλεψη. Δεν σπανίζουν παιδιά αυτά,είναι μην σου κάτσει.

Υ.Σ Εννοείται δεν το είπα σε κανέναν θα με βγάζαν τρελή.

Eγω θα ρωτησω το εξης ...1 φορα στις 15 μερες δεν υπαρχει ΜΙΑ ωρα που να μπορει να έρθει το κοριτσακι και να παιξουν παρουσια της θεματοθετριας στο σπιτι των παπουδων?? Και στην συνεχεια αν ξαναζητησει το κοριτσακι εξηγεις ότι τωρα θα ερθουμε εμεις σε σενα... αν δεν προσκαλέσουν τελειωσε το ζητημα...δηλ τα παιδια θα παιζουνε 2 φορες τον μηνα με την παρουσια της θεματοθετριας εναλλαξ στα δυο σπιτια...ποιος θα επιβαρυνθει?? Και ποσο "στενες" σχεσεις θα αναπτυχθουν??

Είναι οι γονεις του παιδιου απέναντι πχ ναρκομανεις?? Εγω τοσο αρνητισμο μονο για τετοιου είδους περιπτωση θα ανέπτυσσα...

Και τέλος θέλω να θεσω τον ακολουθο προβληματισμο..οι παιδότοποι είναι ασφαλεις???? Δηλ εγω θα προτιμουσα να παω με το παιδι μου σε ένα σπιτι να παιξουν (όχι μονο) παρα σε έναν παιδοτοπο...λιγοι ανωμαλοι δουλευαν σε παιδότοπους?? Εμενα δεν μπου αρεσουν σαν ιδεα...όλα αυτά δημιουργηθηκαν διοτι χαθηκε η έννοια "παιζω με το γειτονοπουλο"...εγω θυμαμαι ημουν 4 χρονων και παιζαμε στις σκαλες με τα κοριτσακια από τους αλλους ορόφους...μια μαμα καθοτα και μας προσεχε...στον παιδοτοπο που δίπλα μπορει να εχει αραξει ο παιδεραστης και να "παιρνει ματι" θα είμασταν πιο ασφαλεις??

Επίσης, να πω, ότι δεν προφυλάσσεις το παιδί σου με το σκεπτικό "το στέλνω εκεί που ξέρω πάρα πολύ καλά τους γονείς". Είναι να μη σου τύχει, όπως είπα και από συγγενείς σου που εμπιστεύεσαι με κλειστά μάτια! Εγώ θεωρώ πως όλη η δουλειά γίνεται στο σπίτι. Εμείς πρέπει να έχουμε μεριμνήσει, να μιλήσουμε με τα παιδιά μς, να τους πούμε τι επιτρέπεται να δεχόμαστε από τους άλλους και τι όχι, ακόμη και από τους συγγενείς μας. Να έχει διδάξει δηλαδή στο 8 ετών και άνω πώς να προστατευθεί μόνο του.

Ναι και πάλι σωστή :wink:

Αν το παιδι ξέρει καράτε είναι πανεξυπνο είναι και αντρακι πάσο!

Επιμένω ότι και πάλι δεν ξέρεις σε τι σπίτι μπαίνει, αλλα τοΥλαχιστον έτσι προφυλάσσετα απο αυτούς που νομίζεις ότι ξέρεις! :wink:

Είναι οι γονεις του παιδιου απέναντι πχ ναρκομανεις?? Εγω τοσο αρνητισμο μονο για τετοιου είδους περιπτωση θα ανέπτυσσα...

kai παλι θα το εφερνες στο σπιτι σου φανταζομαι το παιδι.....απλα δεν θα αφηνες το δικο σου εκει ;)

Ναι αν χρειαστει πάμε στο άλλο άκρο, αλλα δεν θεωρώ άλλο άκρο να μην στείλεις το παιδι σου σε σπίτι αγνώστου!! Για πες μου που ξέρεις αν ο πατέρας αυτού του παιδιού δεν είναι ανωμάλος!

Ξαναλεω ότι ουτε εγω αφηνω τα παιδια μου σε σπιτια που δεν γνωριζω....ευτυχως δεν θελουν και αυτά να πανε.... αλλα εχει καθιερωθεί πλεον ότι στο δικο τους σπιτι, μπορει αν ερθει οποιοσδηποτε φιλος ....και ετσι ειμαστε ευχαριστημένοι ολοι ;)

η διαφοιρα μας είναι μονο στο ότι θεωρω ότι μια επισκεψη ενός 4χρονου η 3 χρονου η 5 χρονου ξερω εγω δε μπορει να με μπλεξει...Ποσο τρελη μπορει να είναι αυτή η μανα δηλαδή ρε παιδια?? Πιο πολύ από εμενα??:rolleyes:

Εξαλλου η μανα δεν θα ερθει....:cool:

εγω εχω στη γειτονια γυναικες που καμια σχεση δε μπορούμε να εχουμε αλλα βεβαια θα πουμε μια καλημέρα μια που δen χουμε να χωρισουμε κατι....ε τα παιδια της είναι καλοδεχούμενα...no problem.

Τωρα αν δεν λεμε ουτε καλημετα αλλα αυτή το αφηνει να ερθει το παιδι οκ.... εγω θα το προσεχω σαν δικο μου....

εχω και εγω τις αναλαμπες μου :D....θα βαλω θερμομετρο το βραδυ :lol:

χαιρομαι που συμφωνούμε αρκετες σε ΑΥΤΟ τουλάχιστον το θεμα ;)

Βρε Λαιδα μου και το δικό σου το παιδι που το προσεχείς στοιχήματα δεν έχει?

Θες να πεις ότι δεν υπάρχει περίπτωση το ξένο παιδι να πάθει ατύχημα στο σπίτι σου? αυτο με συνδιασμο ότι πεφτεις και σε τρελή μάνα ήρθε και έδεσε!

Για αυτο παρουσία όλων και ο καθένας έχει ευθύνη για τα παιδιά του!

Ξαναλεω ότι ουτε εγω αφηνω τα παιδια μου σε σπιτια που δεν γνωριζω....ευτυχως δεν θελουν και αυτά να πανε.... αλλα εχει καθιερωθεί πλεον ότι στο δικο τους σπιτι, μπορει αν ερθει οποιοσδηποτε φιλος ....και ετσι ειμαστε ευχαριστημένοι ολοι ;)

Ναι καλα κανείς! Δεν το είπα για σένα αλλα για την cateyes:-)

Ναι παρα πολυ σωστή μπράβο συμβαίνουν παντού (δεν ήθελα να τις κατα τρόμαξω όλες για αυτο δεν ανάφερα παππούς κλπ :-) που ξέρω και συγκεκριμένη περίπτωση μάλιστα)

Υποτίθεται πως είναι γείτονες, άρα με την τυπική έννοια του όρου δεν είναι άγνωστοι. Ξέρω πού μένουν, πώς ονομάζονται (αφού τα παιδιά μας είναι συμμαθητές). Ξέρω τα τυπικά. Μπορεί να μην κάνω παρέα με τους γονείς τους για να τους γνωρίζω ως ανθρώπους. Αλλά ξέρω ότι το παιδί μου είναι σχεδόν 9 ετών και επειδή, μιλάμε συνεχώς και το προετοιμάζω για όλα τα σενάρια που μπορεί να αντιμετωπίσει, ξέρει πώς να προστατευθεί. Ξέρει πώς να αντιδράσει. Να σου αντιστρέψω εγώ το ερώτημα: Αν κάνεις πολύ παρέα με τους γονείς ενός παιδιού, πώς είσαι σίγουρη ότι ο πατέρας δεν είναι ανώμαλος; Ή μήπως του έχεις κάνει ψυχανάλυση πρώτα;

Επιμένω πως η λύση στο πρόβλημα που παραθέτεις δεν είναι να μεγαλώνουμε φοβικά παιδιά. Αλλά να προετοιμάζουμε τα παιδιά για τον κόσμο που ζουν (όχι το ροζ συννεφάκι).

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...