Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Το παιδί της απέναντι

Recommended Posts

Εγω εχω μια ερωτηση...το παιδακι βρισκεται με άλλα παιδακια για να παιξει/? ή η μονη "φιλενάδα" είναι το κοριτσακι από το απέναντι μπαλκονι????? Αν δεν εχει άλλες εναλλακτικες το παιδι λογικο δεν είναι να επιμενει/? Τα παιδια δεν εχουν δικαιωμα στο ομαδικο παιχνιδι και στην φιλια???

Έλα μου ντε! Δε γίνεται μόνο όταν και όπως βολεύει τη μαμά! Σε τόσα ξεβολευόμαστε για να ευχαριστηθούν τα παιδιά μας, τόσο φοβερό είναι να ανεχθούμε μια αντιπαθητική γειτόνισσα για λίγη ώρα; Τέλος πάντων τί είναι αυτό που κάνει τόσο ανεπιθύμητη αυτήν την οικογένεια, για να καταλάβουμε..

Anyway, I rest my case...

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 374
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αναφερω ενα περιστατικο που μου εκανε (κακη) εντυπωση. Εχουν τελειωσει το νηπιο τα μικρα (12.15), καθομαστε σε μια καφετερια με παιδικη χαρα διαφορες μαμαδες και τα μικρα ξεσαλωνουν. Στις 2 το μεσημερι σηκωνομαστε να παμε σπιτι και ακουω ενα παιδακι να λεει σε αλλο "να ερθω σπιτι σου?" . Το αλλο παιδακι δεχεται και αρχιζει η πιεση στη μαμα:"να ερθει η ταδε". Η μαμα του παιδιου που αυτοπροσκληθηκε ειναι συμφωνη και δεχεται και η μαμα που θα φιλοξενησει (με αυτη τη σειρα!). Λεπτομερεια:οι μαμαδες δεν πολυγνωριζονται περα απο τα τυπικα στο σχολειο. Εσεις θα αφηνατε τα παιδια σας να πανε μεσημεριατικα σε σπιτι σχεδον αγνωστης οικογενειας οπου θα ερθει και ο μπαμπας και το πιθανοτερο ειναι να θελει να κοιμηθει-ξεκουραστει απο τη δουλεια του; Αυτο κατα την ταπεινη μου αποψη δεν αποτελει μερος της κοινωνικοποιησης των παιδιων αλλα ξεφορτωμα.

Εχω φιλη δικαστικο που τα παιδια της δεν τα αφηνει πουθενα χωρις να ειναι η ιδια η ο αντρας της. Ξερετε τι μου εχει πει; Περιστατικα κακοποιησης ειναι τοσο συχνα που αν εβγαιναν στη φορα θα τρελαινομασταν. Τα παιδια μας δεν ειναι τσαντακια να τα πασαρεις σε αγνωστους...

ΥΓ Αλλη φιλη μου με μεγαλυτερο παιδι υπεφερε πραγματικα. Της αφηναν το συμμαθητη 10 το πρωι του Σαββατου, η αλλη μαμα πηγαινε για καφε, ψωνια, γυριζε σπιτι κι ετρωγε και κατα τις 4 το απογευμα (μετα απο τηλεφωνημα της φιλης μου που της ελεγε ψεματα οτι ηθελαν να πανε στο χωριο) θυμοταν να παει να μαζεψει το τεκνο της!

Εχω φιλη δικαστικο που τα παιδια της δεν τα αφηνει πουθενα χωρις να ειναι η ιδια η ο αντρας της. Ξερετε τι μου εχει πει; Περιστατικα κακοποιησης ειναι τοσο συχνα που αν εβγαιναν στη φορα θα τρελαινομασταν. Τα παιδια μας δεν ειναι τσαντακια να τα πασαρεις σε αγνωστους...

Αυτο είπα πριν !! Αυτο ειναι ο χειρότερος φόβος.. Εγω δν θα τα άφηνα μόνα τους ούτε στον γιατρό για εξέταση (ναι το εχω ακουςει και αυτο!!) οχι σε αλλού σπίτι που δεν ξέρεις τι κρύβει ο άλλος μεσα του!

Oκ και εγω θα ειχαα ενδοιασμους να στειλω το παιδακι μου μονο του σε ένα αγνωστο σπιτι...αλλα εδώ εχουμε το αντιθετο...το παιδακι της απέναντι θελει να παιξει με αυτό της beba09...και δεν αποκλειεται να είναι και οι μαμαδες παρουσες...

Άλλο είμαι προσεκτικος , δεν το αφηνω να διανυκτερευει, είμαι παρουσα όταν παιζουν και άλλο να είναι κλεισμενο όλη μερα το παιδι στο σπιτι και να μην παιζει με αλλα παιδακια...γι αυτό ρωτησα και προηγουμένως...αλλα παιδακια δεν υπαρχουν που να παιζουν με την μικρή?? Διοτι αν εγω δεν ηθελα παρε δωσε με μια συγκεκριμενη οικογενεια θα έλεγα " δεν μπορούμε να παμε στην α αλλά θα πάμε στην β φίλη σου" οποτε το παιδι θα "ξεχαρμανιαζε"...

Και εμεις πηγαίναμε σε παιδικα πάρτυ και εμεις παιζαμε σε σπιτια φίλων...καλό είναι να "πηγαινει το μυαλο μας παντου" και να παιρνουμε μετρα αλλα δεν γινεται και να εχουμε ένα παιδι κλεισμενο στο σπιτι συνεχεια χωρις παιδακια για να παιξει...

Και σε όλα υπάρχει μετρο...επειδή καποια αφησε 08 ωρες το παιδι της σε ξενο σπιτι δεν σημαινει ότι θα το κανουν όλοι ούτε ότι όταν ερχεται ένα παιδακι για να παιξει σε ένα σπιτι δεν εχει δικαιωμα η οικοδεσποινα να πει από την αρχη ποια ωρα πρέπει οι γονεις του να ερθουν να το παραλάβουν....

Εσεις θα αφηνατε τα παιδια σας να πανε μεσημεριατικα σε σπιτι σχεδον αγνωστης οικογενειας οπου θα ερθει και ο μπαμπας και το πιθανοτερο ειναι να θελει να κοιμηθει-ξεκουραστει απο τη δουλεια του; Αυτο κατα την ταπεινη μου αποψη δεν αποτελει μερος της κοινωνικοποιησης των παιδιων αλλα ξεφορτωμα.

Κατηγορηματικά ΟΧΙ!:P

Και μπαμπάς να μην ερχόταν, πάλι ΟΧΙ.

Διαφημίσεις

Κορίτσια, η beba έχει το δικαίωμα νομίζω να διαλέγει εκείνη πότε θα δεχτεί επισκέψεις και υπό ποιες προυποθέσεις. Δεν είναι δυνατόν να αυτοπροσκαλείται το 5χρονο ανά πάσα ώρα και στιγμή (μόλις τους δει στο μπαλκόνι) και εκείνη να πρέπει να δεχτεί χάριν κοινωνικοποίησης υποτίθεται και επειδή λυπάται το απέναντι, ενώ παράλληλα η μάνα του είναι εξαφανισμένη...

Εγώ πάλι θα πω κάτι που ίσως φανεί περίεργο, αιρετικό κλπ

Δεν μου κάνει καμία αίσθηση να είμαι αυτό που λένε "ααα αυτή είναι σούπερ κοινωνικός άνθρωπος!" με θαυμασμό, κάτι σαν παράσημο για την προσωπικότητά μου. Παρόλο που είμαι. Η χαρά της παρέας ένα πράμα. Όμως, και το τονίζω αυτό, στους ανθρώπους που επιλέγω να έχω κοντά μου, γίνεται αυστηρή επιλογή. Και το ίδιο φροντίζω να γίνεται και με τα παιδιά μου. Οι άνθρωποι που διαλέγω να μπαίνουν σπίτι μας και να βλέπουν τα του οίκου μας είναι λιγοστοί και μετρημένοι. Το να είσαι κοινωνικός και θετικός άνθρωπος δεν πάει να πει ότι ανοίγεις την πόρτα του σπιτιού σου σε όποιον να' ναι.

Έτσι, τους γονείς των παιδιών που κάνουν κολλητή παρέα με τα παιδιά μου θέλω να τους γνωρίζω και να έχουμε έστω και μια στοιχειώδη επαφή. Ποτέ δεν ξέρεις τι είναι ο άλλος ή τι κρύβει μέσα του. Όχι ότι θα το μάθεις με μια στοιχειώδη επαφή, αλλά με το να επιμένεις να γνωρίσεις τους άλλους γονείς δίνεις το μήνυμα ότι δεν αφήνεις το παιδί σου χύμα και έχεις τα μάτια σου στραμένα επάνω του και επάνω τους κατ' επέκταση.

Μου είχε κάνει φοβερή εντύπωση και σε μένα και στον άντρα μου που η μαμά της φίλης της κόρης μας είχε έρθει και είχε αφήσει την κόρη της στο σπίτι μας να παίξει με τη δικιά μας, πρώτη φορά, και δεν έκατσε να δει τι είδους άνθρωποι είμαστε. Ούτε για έναν καφέ! Ήρθε, άφησε το παιδί της κι έφυγε να κάνει τις δουλειές της. Παρόλο που της πρότεινα να κάτσει κι αυτή. Την επόμενη φορά κάλεσε την κόρη μου σπίτι τους (γιόρταζε η κόρη της). Για να είμαι ειλικρινής, αν δεν μου πρότεινε να καθήσω κι εγώ, δεν θα την άφηνα να πάει. Η ίδια κυρία μου έχει προτίνει με την μεγαλύτερη άνεση του κόσμου να αφήσω όποτε θέλω τα παιδιά μου σπίτι της για να ξεκουραστώ ή να πάω να κάνω τις δουλειές μου. Και έρχομαι και σκέφτομαι ότι ή είναι ποοολύ άνετη και αφελής ή θέλει να κάνει κι αυτή το αντίστροφο ή κάτι επιδιώκει. Αυτή η σούπερ άνεση δεν ξέρω, δεν μου κάθεται καλά. Οπότε έχω δώσει κι εγώ το μήνυμα ότι οκ, μπορούν τα παιδιά μας να κάνουν παρέα αλλά με μέτρο και πάντα με την επίβλεψή μας.

Επίσης η δικαστικός που αναφέρθηκε πιο πάνω έχει δίκιο. Θέλει μεγάλη προσοχή. Δεν μπορείς να ξέρεις πάντα τις προθέσεις του καθενός.

Και ένα άλλο που μου κάνει εντύπωση... Αυτή η μαμά που αφήνει το παιδί της να κρέμεται στα μπαλκόνια και να φωνάζει όλη την ώρα, που είναι?? Για να αφήνει το παιδί της έξω στο μπαλκόνι και να μην κάνει τον κόπο να την μαζέψει πρέπει, αν μη τι άλλο, να είναι παντελώς αδιάφορη - και για το παιδί της και για τους γείτονες:?

εγω θα 'υπεκυπτα '......θα το εφερνα το παιδι σπιτι...το βρισκω πολύ σκληρο ως σταση να μου ζηταει ένα γειτονοπουλο να ερθει να παιξει με το παιδι μου και να του αρνουμαι.

Κατά τα αλλα, δενε χω θεμα να ερθει οποιοδήποτε παιδι σπιτι και να κατσει οσο θελει...Εχω πρόβλημα με το να αφήσω εγω τα δικα μου καπου, αφενος επειδή αυτά δεν κάθονται εφ οσον δενε χουν μαθει, αφετέρου πρεπει να γνωριζω προσωπια τους γονεις για να το κανω.

Το να εχω όμως στο σπιτι παιδακια, είναι κατι που επιθυμω!! και ας μην ξερω τους γονεις....

Δεν μπορούμε να ταιριάζουμε με όλους ούτε σημαίνει ότι επειδή εγώ δεν τους θέλω σπίτι μου ότι αυτοί είναι κακοί άνθρωποι, δεν θέλω τόσο απλά για διάφορους λόγους, τους οποίους δεν έχει κανένα νόημα να συζητήσουμε.

Εννοείται ότι δεν θα έφερνα σε δύσκολη θέση το παιδάκι τους, ούτε θα το προσέβαλα νομίζω ότι οι γονείς του το φέρνουν σε δύσκολη θέση και όχι εγώ. Αφού βλέπει η μαμά του ότι δεν θέλω σπίτι μου, συγνώμη αλλά στο τέλος θα μου ζητήσει και το λόγο εάν τολμήσω και καλέσω κάποιον άλλον...και ναι μου έχει συμβεί, με καλέσαν κάπου και δεν πήγα αλλά είχαμε επαφές στην παιδική χαρά....όταν όμως διαπίστωσαν ότι εγώ είχα καλέσει στο σπίτι άλλο παιδάκι μου στραβομουτσουνιάσαν.

Διαφημίσεις

ΥΓ Αλλη φιλη μου με μεγαλυτερο παιδι υπεφερε πραγματικα. Της αφηναν το συμμαθητη 10 το πρωι του Σαββατου, η αλλη μαμα πηγαινε για καφε, ψωνια, γυριζε σπιτι κι ετρωγε και κατα τις 4 το απογευμα (μετα απο τηλεφωνημα της φιλης μου που της ελεγε ψεματα οτι ηθελαν να πανε στο χωριο) θυμοταν να παει να μαζεψει το τεκνο της!

Αυτό το έχει πάθει μια φίλη μου. Απο την καλή της την καρδιά, κάθε Σάββατο σχεδόν, κρατάει τα παιδιά μιας φίλης της και καλά για να παίξουν με την κόρη της, απο το πρωί ως το βράδυ και της έχει βγει το λάδι. Να τα προσέχει, να μαγειρεύει για αυτή τον άντρα της και τρία παιδιά και να μένει και μέσα όλη την ημέρα. Η άλλη κυρία εξαφανιζόλ και θυμάται να πάρει τα παιδιά της όποτε την πάρει η φίλη μου εξαντλημένη τηλέφωνο να ξεκουμπιστεί επιτέλους να πάει να παραλάβει το "πακετάκι".

Οπότε φανταστήτε τι έχει να πάθει η φίλη μας αν υποχωρήσει και κάνει την αρχή να καλέσει το, κατά τα άλλα καημενούλι παιδάκι που προφανώς η μαμά του έχει παρατήσει σε ένα μπαλκόνι να φωνάζει για παρέα.:?

σιγουρα υπαρχουν ανεύθυνοι γονεις....αλλα από την άλλη τα παιδακια τους είναι 'παιδια '....δεν φταινε για τους γονεις τους.....

Αν λοιπον καποιος εχει χρονο και διαθεση να καλοδεχεται ένα παιδι ΤΕΤΟΙΩΝ γονιων σπιτι του, για εμενα είναι ομορφο χωρις αυτό να σημαινει ότι οποια δεν το κανει κρινεται ασχημα...

Σκεφτείτε όμως , αν τελικα υπαρχει η διαθεση, ποσο χαρουμενο ισως κανετε αυτό το παιδακι....

Λάιδα, κάπως έτσι κάνει η μαμά μου με παιδάκια μικρά και μεγάλα και έχει καταλήξει το σπίτι της να είναι κέντρο διερχομένων, όποτε του καπνίσει του καθενός και για όσο του καπνίσει. Η ίδια πολλές φορές χαλάει το πρόγραμμά της για χάρη τους, αφήνει πίσω δουλειές που είχε να κάνει, κλείνεται μέσα κτλ γι΄αυτό ίσως έχω φθάσει στο άλλο άκρο.

χαχαχαχα....είναι στο χερι μας παντως να κραταμε τις ισοροπιες....Το να πω ναι στο παιδακι μια η δυο φορες την εβδομαδα δεν θα με κανει να του λεω ναι κάθε φορα που ζηταει να ερθει σπιτι ;)

Σκεφτείτε ότι τα παιδια οσων ζουμε σε διαμερίσματα και σε πολεις δεν εχουν την ευχερεια που είχαμε εμεις παλιοτερα να παιξουμε στην 'γειτονια '....ΑΝ θελουμε τα οφέλη αυτης της γειτονιας, δεν θα πρεπει να δημιουργήσουμε αναλογες προϋποθέσεις??

....νομίζω ότι οι γονείς του το φέρνουν σε δύσκολη θέση και όχι εγώ.

Ακριβώς. Η μαμά του παιδιού οφείλει να μαζέψει το παιδάκι απο τα μπαλκόνια και να βρει τρόπο να κάνει παρέα με κάποιο παιδάκι. Αυτή δουλεύει? Τι κάνει? Για ποιό λόγο αφήνει το παιδί της να φωνάζει όλη την ώρα σε ένα ξένο σπίτι? Συγνώμη ρε παιδιά αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα το παιδί μου να ξελαρυγγιάζεται και να ενοχλεί όλη την ώρα τους γείτονες.

Λαίδα μου είσαι σίγουρη ότι αυτό το παιδάκι έχει απλά ανάγκη για παρέα ή το έχουν μάθει γενικά να μην έχει όρια? Μπορεί να ακούγομαι σκληρή αλλά θα σου μιλήσω για ένα περιστατικό που μας έχει συμβεί. Η οικογένεια που μένει απο πάνω μας, μας έχει βγάλει το λάδι. Φασαρία σε ώρες κοινής ησυχίας. Τακούνια τρεις η ώρα το βράδυ να χτυπάνε αλύπητα. Σέρνουν έπιπλα το καταμεσήμερο. Ατελείωτοι τσακωμοί και αγριοφωνάρες απο τον πατέρα. Σημειωτέτον και οι δύο γονείς γιατροί, όχι τίποτα αμόρφωτοι ή ναρκομανείς κλπ κουλά. Με τον άντρα μου λοιπόν, πάντα λέγαμε ότι κρίμα μωρέ τα παιδάκια, τι περνάνε κλπ. Ώσπου μια μέρα, συνάντησα τον γιο της οικογένειας στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς. Παιδιά σας ορκίζομαι ότι, αν και πιτσιρικάς, μίλαγε με τέτοιο τουπέ και θράσος, που είχα μείνει με ανοιχτό στόμα. Βεβαίως μεγαλώνει σε τόσο ακατάλληλο περιβάλλον που κάτι τέτοιο είναι αναμενόμενο. Όμως δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ πως μερικές φορές, ο άνθρωπος γεννιέται κιόλας με κάποια χαρακτηριστικά, δεν διαμορφώνεται απλά.

Που θέλω να καταλήξω. Όσο και να λυπάμαι τα συγκεκριμένα παιδιά για το περιβάλλον τους, ειλικρινά, δεν θα άφηνα ποτέ τα παιδιά μου να κάνουν παρέα μαζί τους. Μάλλον γίνομαι σκληρή αλλά απο την άλλη δεν θα ήθελα ποτέ τα παιδιά μου να κάνουν παρέα με παιδιά που δεν έχουν σωστές αρχές και όρια απο την οικογένειά τους.

Διαφημίσεις

Η μητέρα του παιδιού εργάζεται πολλές ώρες και είναι πάντα κουρασμένη, το ίδιο και ο πατέρας, εγώ έχω προτείνει άπειρες φορές παιδική χαρά, τελείως οικονομική λύση, δεν ενοχλείται κανείς όμως ποτέ δεν μπορεί. Εκείνη με φέρνει σε δύσκολη θέση και όχι εγώ εκείνη, αφού βλέπει ότι ζω με γονείς, θα μπορούσε να πει στο παιδάκι της, μια δικαιολογία και όχι να την βγάζει μπαλκονάτη, εκτός βέβαια εάν έχει πει αλλά πέρα βρέχει.

τέλος πάντων θα επιμείνω στην δική μου στάση και ελπίζω κάτι να κάνω γιατί δυστυχώς τα ίδια μου κάνει όταν είναι και η γιαγιά και τέλος πάντων όντως ο πατέρας μου δεν θα κρατηθεί και θα τους κράξει....αφού αναγκάζεται και αυτός και βγαίνει για να την προσέχει όταν εγώ λείπω στην δουλειά.

σιγουρα υπαρχουν ανεύθυνοι γονεις....αλλα από την άλλη τα παιδακια τους είναι 'παιδια '....δεν φταινε για τους γονεις τους.....

Αν λοιπον καποιος εχει χρονο και διαθεση να καλοδεχεται ένα παιδι ΤΕΤΟΙΩΝ γονιων σπιτι του, για εμενα είναι ομορφο χωρις αυτό να σημαινει ότι οποια δεν το κανει κρινεται ασχημα...

Σκεφτείτε όμως , αν τελικα υπαρχει η διαθεση, ποσο χαρουμενο ισως κανετε αυτό το παιδακι....

Κι αν το παιδάκι, που καλοπροαίρετα καλοδέχτηκα στο σπίτι μου, πέσει και χτυπήσει (όπως μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί) και οι ΤΕΤΟΙΟΙ γονείς, τους οποίους δεν ξέρω καθόλου, οι οποίοι έχουν την τάση να ευαισθητοποιούνται, όταν συμβεί κάτι κακό, μου την πέσουν ότι δεν πρόσεχα το παιδί τους και αρχίσει μία ιστορία που έχει επίπτωση και στο παιδί????? Δεν λέω κάτι απίθανο, λέω κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί, τα παιδιά μπορεί να χτυπήσουν μπροστά στα μάτια μας.

Δεν είναι τόσα απλά τα πράγματα. Τα παιδιά δεν είναι αδέσποτα, έχουν γονείς, οι οποίοι στην τελική ζητάνε και το λόγο. Αν δεν ξέρω ότι είναι συμβατοί με εμάς ως οικογένεια, αν δεν ξέρω ότι είναι cool και θα δείξουν κατανόηση, αν συμβεί κάτι κλπ., αν δεν έχω την οικειότητα να το οριοθετήσω, όπως κάνω στα παιδιά μου, χωρίς να φοβάμαι μήπως παρεξηγηθώ, δεν θα φέρω παιδί ασυνόδευτο στο σπίτι μου στα 5. Επίσης δίνω και το μήνυμα στα παιδιά μου ότι προσέχουμε ποιον βάζουμε στα σπίτια μας. Ευτυχώς υπάρχουν ένα σωρό γονείς που σκέφτονται όπως εμείς, οπότε τα παιδιά μας έχουν πάντα συντροφιά, ανταλλάσσουν επισκέψεις σε σπίτια φίλων τους, καλούν φίλους στο σπίτι, όποτε μπορούμε, κυρίως Σαββατοκύριακα -δεν με αισθάνομαι να με εκμεταλλεύονται οι γονείς τους που κάνουν παράλληλα τη σαββατιάτικη έξοδό τους- και είμαστε όλοι χαλαροί.

Σίγουρα τα παιδιά ζητάνε πολύ περισσότερα. Αλλά εμείς αυτά μπορούμε να προσφέρουμε ως γονείς.

Έτσι κι αλλιώς στα 10 θα έρθει σπίτι όποιος/ όποια θέλει το παιδί μας, εννοείται χωρίς γονείς και δεν θα μπορούμε να πούμε και κουβέντα:lol::lol:.

Καλημέρα!

Εκάβη, το αυτό!Μου έχει συμβεί ακριβώς το ίδιο σκηνικό, να θέλουν να κάνω τη νταντά!Μα ΚΑΙ σε αυτό συμφωνούμε?!?!

Τζουτζούκα και δικαστικός ακόμη μία ψήφος!Σκέψεις για τέτιθες περιπτώσεις περνούν και απότοδικό μου μυαλό...

Φιλικά,

Ελίνα

.ΑΝ θελουμε τα οφέλη αυτης της γειτονιας, δεν θα πρεπει να δημιουργήσουμε αναλογες προϋποθέσεις??

Εμένα δεν μου αρέσει αυτού του είδους η γειτονιά. Να φανταστείς στο εξοχικό μου έχουμε μια γειτόνισσα που μπουκάρει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο σπίτι. ανοίγει την πόρτα της αυλής και μπαίνει. Αν είναι κλειδωμένα, βαράει τα κουδούνια και αν δεν ανοίγουμε αρχίζει και φωνάζει κιόλας... Μας έχει πετύχει σε οποιαδήποτε φάση μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και να κοιμόμαστε.

Η μητέρα του παιδιού εργάζεται πολλές ώρες και είναι πάντα κουρασμένη, το ίδιο και ο πατέρας, εγώ έχω προτείνει άπειρες φορές παιδική χαρά, τελείως οικονομική λύση, δεν ενοχλείται κανείς όμως ποτέ δεν μπορεί.

Εφόσον αφήνει το παιδί της να κανονίζει, απευθύνσου και εσύ στο παιδί και ξέκοψέ το. Καλή μου ευχαρίστως να παίξεις με την κόρη μου αλλά δεν έχουμε χώρο στο σπίτι. Πες στη μαμά σου να σε φέρει στις κούνιες ή στην πλατεία να παίξετε. και τελείωσε το θέμα. Ας πρήζει τη μαμά της.

Κι αν το παιδάκι, που καλοπροαίρετα καλοδέχτηκα στο σπίτι μου, πέσει και χτυπήσει (όπως μπορεί πολύ εύκολα να συμβεί) και οι ΤΕΤΟΙΟΙ γονείς, τους οποίους δεν ξέρω καθόλου, οι οποίοι έχουν την τάση να ευαισθητοποιούνται, όταν συμβεί κάτι κακό, μου την πέσουν ότι δεν πρόσεχα το παιδί τους και αρχίσει μία ιστορία που έχει επίπτωση και στο παιδί????? Δεν λέω κάτι απίθανο, λέω κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί, τα παιδιά μπορεί να χτυπήσουν μπροστά στα μάτια μας.

:lol::lol:.

Οσο είναι το παιδι στο σπιτι μου θα το φροντιζω όπως φροντιζω τα παιδια μου. Αυτό σημαινει ότι θα είναι σε ένα χωρο που δεν εγκυμονεί κινδυνους για παιδια. Δεν θα τα παω σε μηχανουργειο αλλα στο σπιτι μου ;)

Ο νομοθέτης δεν είναι ηλίθιος, εχει προβλεψει και όταν οντως ισχυει το 'λογικο ' και το ' ανθρωπινως δυνατον' σε απαλασσει και από τετοιου είδους κατηγοριες. Αυτό για το τυπικο του θεματος.

Για το ουσιαστικο του θεματος θα πω ότι όταν φερνω ένα μικρο παιδι στο σπιτι φροντιζω να ΜΗΝ χτυπησει...αυτό σημαινει ότι εγω δεν θα κατσω να πινω τον καφε μου στο σαλονι βλεποντας τι βι και θα εχω τα παιδια στο μπαλκονι ;) Εκει που θα προσεχα ένα θα προσεχω δυο με τον ιδιο τροπο...δεν το θεωρω δυσκολο.

Απιθανο τιποτα δεν είναι σε αυτή τη ζωη αλλα είναι πανδυσκολο να συμβει τετοιο σεναριο στη ζωη μου :)

Αφενος προσεχω στα αληθεια τα παιδια, αφετέρου γνωριζουν πως ΓΝΩΡΙΖΩ :rolleyes:

Εμένα δεν μου αρέσει αυτού του είδους η γειτονιά. Να φανταστείς στο εξοχικό μου έχουμε μια γειτόνισσα που μπουκάρει ανά πάσα ώρα και στιγμή στο σπίτι. ανοίγει την πόρτα της αυλής και μπαίνει. Αν είναι κλειδωμένα, βαράει τα κουδούνια και αν δεν ανοίγουμε αρχίζει και φωνάζει κιόλας... Μας έχει πετύχει σε οποιαδήποτε φάση μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και να κοιμόμαστε.

.

ουτε εμενα μου αρεσει ΑΥΤΗ η γειτονια και σαφως δεν μιλαω για τετοιου είδους γειτονιες:P

ουτε εμενα μου αρεσει ΑΥΤΗ η γειτονια και σαφως δεν μιλαω για τετοιου είδους γειτονιες:P

Το ανέφερα, γιατί το παιδάκι παραφυλάει μόλις τους δει στο μπαλκόνι να ζητήσει να πάει εκεί.

Έχω ζήσει κάτι παρόμοιο και είναι πολύ καταπιεστικό. Και άντε να το δεχτείς κάποιες φορές. Εφόσον δεν τίθεται κάποιο όριο από τους γονείς του, αυτό θα γίνεται καθημερινά και ανά πάσα στιγμή.

Στην περίπτωση τη δική μου, αν το παιδάκι που σου λέω έβλεπε άλλους καλεσμένους στην αυλή, έλεγε να έρθω και εγώ;; αφού έχετε και άλλους!! Αν δεχόμουν κάθε φορά για να μην αρνηθώ στο καημένο το παιδάκι, ειλικρινά θα κατέληγα να το υιοθετήσω στο τέλος... Και αν δεν μας έβλεπε έξω, έβγαινε και φώναζε επί ώρα να βγούμε!...

Για άλλου είδους γειτονιές, πιο κόσμιες και με σεβασμό στο γείτονα, δεν έχω κανένα πρόβλημα!

παιδακι είναι ..ζηταει...ετσι εμαθε. Άλλες φορες θα πω ναι άλλες όχι. Ένα ναι δεν σημαινει σε υιοθετω. Επισης, μπορειτε να πειτε 'ελα αλλα θα με ακουτε αλλιως δεν θα καθισεις '. Αυτην σου την απαντηση θα την ακουσει φανταζομαι και ενας μεγαλος....οποτε ξεκαθαρίζεις και λιγο τη θεση σου.

τεσπα, καταλαβαινω τους διαφορετικούς χαρακτήρες...ο κάθε ενας όπως θελει πορευεται...Το συζητω μονο και μονο για να εστιασω ότι ΠΡOΣΦΕΡΕΤΕ κατι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αν το αφήσετε να σας επισκεφτεί καμια φορα :)

Τα παιδια που μεγαλωνουν γυρω μας είναι η κοινωνια που θα ζησουν τα δικα μας παιδια....αν τους προσφερουμε κατι ομορφο, τα παιδια μας θα βγουν κερδισμενα ;)

Ο νομοθέτης δεν είναι ηλίθιος, εχει προβλεψει και όταν οντως ισχυει το 'λογικο ' και το ' ανθρωπινως δυνατον' σε απαλασσει και από τετοιου είδους κατηγοριες.

Ναι βρε πουλάκι μου αλλά το θέμα είναι αρχικά να μην χρειαστεί να φτάσεις σε αυτό το σημείο, να παραβρεθείς ενώπιον του νομοθέτη δηλαδή.

Για το ουσιαστικο του θεματος θα πω ότι όταν φερνω ένα μικρο παιδι στο σπιτι φροντιζω να ΜΗΝ χτυπησει...αυτό σημαινει ότι εγω δεν θα κατσω να πινω τον καφε μου στο σαλονι βλεποντας τι βι και θα εχω τα παιδια στο μπαλκονι ;) Εκει που θα προσεχα ένα θα προσεχω δυο με τον ιδιο τροπο...δεν το θεωρω δυσκολο.

Δεν διαφωνώ σε αυτό. Όμως μου έχει τύχει να έρθει παιδάκι σπίτι μου, πάλι να παίξει με την κόρη μου, να είμαι απο πάνω τους κυριολεκτικά επειδή ήταν 4 παιδάκια συνολικά μαζί με τον γιό μου και εν ριπή οθφαλμού, το ένα κορίτσι γύρισε και έσπρωξε τον γιό μου που είναι μικρότερος και παραλίγο να πέσει και να χτυπήσει στο κεφάλι. Το συγκεκριμένο κορίτσι είχε δώσει κι άλλες φορές δείγματα "επιθετικής" συμπεριφοράς αλλά είπα να μην είμαι τόσο προκατελλειμένη και να δεχτώ να έρθει σπίτι μας. Την λυπήθηκα που είναι μοναχοκόρη και ψαχνόταν για παρέα. Δεν την ξανακάλεσα όμως και όπως αποδείχτηκε καλά έπραξα γιατί έμαθα αργότερα πως οι γονείς της την "παρκάρουν" όπου νά' ναι, βγαίνουν να φάνε οι δυό τους και γυρνάνε το βράδυ και την μαζεύουν. Ε να κάνω και την νταντά και να είμαι και συνέχεια στην τσίτα να μη μου χτυπήσει το παιδί...ε όχι...σόρυ αλλά τέρμα με την καλή καρδιά και το γενικότερο καλό που θα κάνω στην κοινωνία:?

παιδακι είναι ..ζηταει...ετσι εμαθε. Άλλες φορες θα πω ναι άλλες όχι. Ένα ναι δεν σημαινει σε υιοθετω. Επισης, μπορειτε να πειτε 'ελα αλλα θα με ακουτε αλλιως δεν θα καθισεις '. Αυτην σου την απαντηση θα την ακουσει φανταζομαι και ενας μεγαλος....οποτε ξεκαθαρίζεις και λιγο τη θεση σου.

τεσπα, καταλαβαινω τους διαφορετικούς χαρακτήρες...ο κάθε ενας όπως θελει πορευεται...Το συζητω μονο και μονο για να εστιασω ότι ΠΡOΣΦΕΡΕΤΕ κατι ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ αν το αφήσετε να σας επισκεφτεί καμια φορα :)

Τα παιδια που μεγαλωνουν γυρω μας είναι η κοινωνια που θα ζησουν τα δικα μας παιδια....αν τους προσφερουμε κατι ομορφο, τα παιδια μας θα βγουν κερδισμενα ;)

Τι ωραίο αυτό που γράφεις! Με βρίσκει απολύτως σύμφωνη! Κι εγώ έτσι σκέφτομαι κι έτσι πράττω :)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...