Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

καλημερα και απο μενα κοριτσια.

καλα ολα αυτα που διαβαζω απο την αρχη αυτου του τοπικ. καλα να μειωνω τα γευματα ωστε να μειωθει το γαλα. ομως, πως αντιμετωπιζεται το γεγονος οτι το μωρο ειναι κολλημενο με το στηθος?

κλαιει , σφαδαζει και αναζητα το στηθος συνεχως. θηλαζω πια απο το ενα, το μωρο ειναι 14 μηνων(πρεπει να αλλαξω το τικερακι), ποτε δεν ειχε πιπιλα, με λιγα λογια, το παιδι τρελλαινεται για το στηθος και μου φαινεται αδυνατο να της το κοψω. αδυνατον.

καμια γνωμη????......

λιλια μια απο τα ιδια!κ εμεις απο το ενα στηθος ,να θηλαζει συνεχεια ολο το βραδυ χωρις ποτε πιπιλα ..και εγω πελαγωμενη:?

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσια ειμαστε πολλες τελικα!!

εχω προσπαθησει να την αφησω και στον μπαμπα και στην γιαγια με ξενο γαλα. πινει 50 γραμμαρια και αυτο ειναι ολο. και οχι καθε μερα.τελικα ειναι στο μωρο. εκει κατεληξα. αλλα μωρα απογαλακτιζονται πιο "ευκολα", αλλα οχι.

δεν ξερω.τι να πω...

LfwCp3.png

καλημερα και απο μενα κοριτσια.

καλα ολα αυτα που διαβαζω απο την αρχη αυτου του τοπικ. καλα να μειωνω τα γευματα ωστε να μειωθει το γαλα. ομως, πως αντιμετωπιζεται το γεγονος οτι το μωρο ειναι κολλημενο με το στηθος?

κλαιει , σφαδαζει και αναζητα το στηθος συνεχως. θηλαζω πια απο το ενα, το μωρο ειναι 14 μηνων(πρεπει να αλλαξω το τικερακι), ποτε δεν ειχε πιπιλα, με λιγα λογια, το παιδι τρελλαινεται για το στηθος και μου φαινεται αδυνατο να της το κοψω. αδυνατον.

καμια γνωμη????......

Σε αυτή την ηλικία, τα παιδιά παλεύουν με πολλά άλματα: περπατημα, ομιλία, δόντια, νέες στερεές κλπ. Οπότε χρειάζεται και την ασφάλεια του στήθους. Ίσως λίγο αργότερα να είναι πιο εύκολα τα πράγματα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλημέρα σε όλες τις μανούλες...έχω πολύ καιρό να γράψω αλλά σας διαβάζω και πάντα με βοηθάτε σε ότι χρειαστεί....

Θέλω και πάλι την βοήθειά σας λοιπόν....το μωρό μου είναι 11 μηνών, θηλάζουμε αποκλειστικά, δεν έχω δώσει ποτέ ξένο γάλα εκτός από μερικές φορές στο μαιευτήριο και γενικά τα πάμε τέλεια με τον θηλασμό...αφού βέβαια περάσαμε πολλά στάδια.. Τώρα που θα χρονίσει θέλουμε να αρχίσουμε τις προσπάθειες για δεύτερο παιδάκι. Είμαι 35 χρονών, το πρώτο το κάναμε με σπερματέγχυση και ύστερα από προσπάθειες 1,5 χρόνου περίπου και τώρα η σύσταση του γυναικολόγου μου είναι να κόψω τον θηλασμό για να μου έρθει περίοδος σε 2-3 μήνες, να προσπαθήσουμε φυσιολογικά άλλους 2-3 μήνες και μετά να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε με άλλα μέσα! Έχω καταστεναχωρεθεί γιατί πίστευα πως θα μπορούσα να έχω και δεύτερη εγκυμοσύνη παράλληλα με τον θηλασμό. Έχω φίλες που τους έχει συμβεί, το διαβάζω και εδώ... Δεν ξέρω τι να κάνω...τον γυναικολόγο μου τον εμπιστεύομαι, είναι υπέρ του θηλασμού και πάντα με βοηθούσε στο να θηλάσω. Μου είχε πει κάποια στιγμή πως αν έχεις 6 θηλασμούς την ημέρα δεν έχεις περίοδο...δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό, αλλά όσες φίλες μου θηλάζανε μόνο πρωί βράδυ είχαν περίοδο. Εγώ θηλάζω πρωί βράδυ, μετά από κάθε γεύμα φρούτου, φαγητού, γιαουρτιού και όποτε νυστάζει και θέλει να κοιμηθεί..δηλαδή τουλάχιστον 8 φορές την ημέρα....

Τι με συμβουλεύεται να κάνω??? Πείτε καμιά ιδέα...

1wqFp3.png

ob3Kp3.png

Σόρυ για το άσχετο ποστ αλλά εγώ θηλάζω 16 φορές την ημέρα (μπορεί και 26) κι έχω περίοδο κανονικά από τον 2ο μήνα, ρολόι κάθε 25 μέρες. Το πότε θα σου έρθει περίοδος εξαρτάται από τον οργανισμό σου.

Επίσης θέλω να πω ότι υπάρχουν γυναίκες που έκαναν το 1ο παιδί με σπερματέγχυση ή εξωσωματική και το 2ο το έπιασαν κανονικά εκεί που δεν το περίμεναν.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Γίνεται παραλείποντας σταδιακά ένα γεύμα θηλασμού για μερικές μέρες (4-7 περίπου) και μετά άλλο ένα κλπ. Για να σου δώσω λεπτομερείς οδηγίες θα πρέπει να γνωρίζω την ηλικά του μωρού και τις συνήθειές του στο θηλασμό.

αν δεν σε ενοχλεί σημαίνει ότι σταμάτησε :wink:

τι ζημιά νομίζεις ότι μπορείς να πάθεις; Όλα τα θηλαστικά αποθηλάζουν φυσικά....

και το στηθοσ δεν μενει πρισμενο και πονεμενο με αυτον τον τροπο??

MZw9p3.png

Γιατί να παραμένει πρησμένο;

Όπως όταν αυξάνεις τους θηλασμούς, αυξάνεται η παραγωγή γάλακτος έτσι κι όταν μειώνεις, μειώνεται. Φτάνοντας στον 1 θηλασμό τη μέρα σιγά σιγά σταματάει τελείως η παραγωγή. Μπορεί να βλέπεις μερικές σταγόνες για πολύ καιρό αλλά δεν θα πρήζεσαι σε καμία περίπτωση. Μετά σταματάνε κι αυτές και έχεις αποθηλάσει τελείως.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

μίλησα με τον γυναικολογο μου τελικά και μου ειπε ότι ειχε πει για χαπια γιατι δεν ηξερε οτι ειχα σκοπο να θηλασω τοσο πολύ..τώρα πια δεν θα μου χρειαστουν ειπε...

ηθελα να σας ρωτησω: εχω αρχισει να του δινω το βραδυ συμπλήρωμα και το πρωι τον θηλάζω λίγο (από το ενα στηθος, διαφορετικό κάθε μέρα...) και μετά συμπλήρωμα...

μία από αυτές τις μέρες σκεφτομαι να σταματησω εντελώς τον θηλασμό.

Πώς θα το κάνω σωστά???θα πρεπει εκεινη την μέρα που θα είναι και η τελευταία να τον βάλω να πιει και από τα δύο στηθη για να τα αδειασει????

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Σταμάτα ξαφνικά για μια ολόκληρη ημέρα και την επόμενη εφόσον δεις ότι έχεις ακόμη γάλα θήλαζε, μετά θα σταματήσεις για δύο ημέρες και θα θηλάσεις την τρίτη και ούτω καθεξής.εγώ που είχα επίσης πρόβλημα ως προς τον αποθηλασμό κατάφερα να αποφύγω το χαπάκι με αυτή την μέθοδο.Αν βλέπεις ότι το γάλα δεν μειώνεται δοκίμασε και την τεχνική του δεσίματος του στήθους για δύο ημέρες.Προς θεού δεν έιμαι γιατρός, απλώς σου μιλάω εκ πείρας και με δεδομένο ότι θηλάζεις ήδη 11 και μήνες και προφανώς το γάλα σου έχει μειωθεί...Καλη επιτυχία!!!

Απλά να επισημάνω ότι το γάλα έχει μειωθεί, επειδή έχουν αραιώσει τόσο πολύ οι θηλασμοί, όχι επειδή πέρασαν οι μήνες. Όταν το μωρό θηλάζει τακτικά, το γάλα αργεί πολύ να "τελειώσει".

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

καλημέρα!

σήμερα το πρωί που τον έβαλα να θηλάσει, δεν είχα παρα μόνο λιγες σταγονες γάλα και δεν ενιωσα και να καταιβαίνει νέο γάλα...ήταν βεβαια πολύ πεινασμενος και δεν εκατσε και πολύ στο στηθος. Γιατι αν καθόταν, πιστευω ότι θα κατέβαινε γάλα....

Σήμερα ήταν ο τελευταίος θηλασμός....

είμαι πολύ συγκινημένη που καταφερα να θηλάσω τον μπεμπούλη μου για έναν ολόκληρο χρόνο και να τον κάνω αντράκι! Αν δεν ηταν το φορουμ, δεν ξερω αν θα τα ειχα καταφερει! σας ευχαριστώ όλες!!!!θα μου λείψουν πολύ αυτες οι ιδιαιτερες στιγμές του θηλασμού....

ευτυχως εχει αρχισει και δεχεται καλα το μπιμπερό και δεν πιστευω να εχουμε αλλα προβληματα.

Εγώ επειδη θα χρειαστεί να λειψω μακρυα του το ΣΒ θα δεθώ για καλό και για κακό, αν και δεν νομίζω να εχω προβλημα πια με το στηθος....

242904.png 2/8/2008 Η ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ! ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ! ΜΠΕΜΠΟΥΛΗ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΟΛΥ - ΠΟΛΥ!

Τελικά δεν προλαβα την Παρασκευη να παω φαρμακειο και να πάρω επίδεσμο...όλο το Σβ έλειπα...το στηθος δεν πρηστικε αλλά όταν το πιανω το νιωθω σε καποιες περιοχες σκληρο, σαν να εχει πετρωσει λιγο γάλα μεσα....αγχωθηκα!

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ???

αποψε που γυρισα Αθηνα, το εβγαλα μ ετο θηλαστρο και ενω δεν ενιωσα να κατεβαινει νεο γαλα, έβγαλα 90 ml....κια φυσικα εφυγαν αυτοι οι μικροι ογκοι που ψηλαφουσα...

Θα ήθελα να ρωτησω την Αγλαια και τις υπολοιπες κοπέλες, αν ξαναμαζευτει γάλα από εδώ και περα τι πρεπει να κάνω? Το να το βγαζω με το θηλαστρο, μαλλον δεν βοηθαει στο να κοπεί τελειως...

Εμείς θηλάζαμε αποκλειστικά μέχρι τον 6ο μήνα και σιγά σιγά ξεκινήσαμε στερεές τροφές. Σταδιακά φτάσαμε να θηλάζουμε πρωί-βράδυ. Το ευτυχές είναι ότι δεν το ζητάει ιδιαίτερα ενδιάμεσα και φροντίζω να τον απασχολώ με κάτι συνλήθως γιατί έχει μεγάλο ενδιαφέρον για το περιβάλλον του, να πιασει, να δοκιμάσει πράγματα, τρελαίνεται για βόλτες εκτος σπιτιού. Σε σπάνιες περιπτώσεις που δεν έχει χορτάσει με τις κρεμούλες του ή θα πάρει ξένο γάλα πια ή αν δεν είμαι στη δουλειά μπορεί να θηλάσει, αλλά και το δεύτερο είναι σπανιότερο. Το βράδυ το ζητάει ιδιαίτερα ιδίως μετά το μπανάκι του και προβληματίστηκα για το τελικά πως κόβεται αυτό το τάισμα. Τελευταίες 3 μέρες δοκιμάζω το εξης: Το βράδυ τον ξεκινάω με ξένο γάλα και μετά από ένα διάλειμμα για ρέψιμο θα τον βάλω στο στήθος με στόχο να μειωθεί σιγά σιγά η διάρκεια θηλασμού, συνήθως θα τον πάρει ο ύπνος έτσι. Το πρωί κάνω το αντίθετο, τον ξεκινάω με ξένο και αφού φύγω για δουλειά και δείχνει να πεινάει τον ταίζουν με ξένο. Μέχρι τώρα καλά πάει...το μόνο είναι ότι ακόμα αισθάνομαι το στήθος να γέμίζει ιδίως το βράδυ πριν τον θηλάσω αλλά με το λίγο θηλασμό αδειάζω κάπως και η πίεση μειώνεται. Τα χάπια μπορώ να τα αποφύγω τελείως με αυτόν τον τρόπο. Προσφατα με 'τσιγκλισε' ένας γυναικολόγος λέγοντας το γνωστό "...καλύτερα να πάρεις τα χάπια, έστω και σε ήπια δόση, για να σιγουρευτείς ότι δεν θα μείνει κάθόλου γάλα στο στήθος κι ότι έχουν δει πολλά τα μάτια μου με περιπτώσεις φυσικού αποθηλασμού....". Μου είπε κι άλλα κουλά που εχετε ακούσει κι εσεις από γιατρούς γενικότερα και δεν θα έπρεπε να δώσω μεγάλη βάσει στα σχόλια του...αλλά....τελικά έχει κανείς ακουσει για τέτοιες περιπτώσεις; Ποια είναι το πρόβλημα με το υπόλειμα γάλακτος στο στήθος;Μια παλιά μαμά με συμβούλεψε ότι πίνοντας μέντα ρόφημα το γάλα 'τραβιέται' 'γυρναέι' καπως έτσι το περιέγραψε...Αγλαία...;μήπως μπορείς να δώσεις τα φώτα σου εδώ;

uK1Up3.png

.png

• 2 εβδομάδες μετά...

Κοριτσια θελω την βοηθεια σας,θελω να αποθηλασω 1-2 γευματα κ δεν μπορω με τιποτα,εχω πολυ γαλα κ το στηθος μου ειναι συνεχεια πρησμενο,το βραδυ ξυπναω με πονους,κ μεχρι να συνεφερω το στηθος μου φτανει μεσημερι,σημερα ο μικρος που εχει κοιμηθει ενα 4ωρο,υποφερω το στηθος μου εχει γεμισει.Πειτε μου πως μπορω να αποθηλασω δυο γευματα?

Διαφημίσεις

Είναι μικρό το παιδάκι σου... Δεν ξέρω τι να σου πω...3 μηνών που ειχα γυρίσει δουλειά δεν είχα ιδιαιτερο πρόβλημα που έκανα ένα 5ώρο να το ταίσω... Αν βγάζεις λίγο γάλα στο μπάνιο δεν ανακουφίζεσαι? Με ζεστό νερό να κάνεις μαλάξεις στο στήθος...

5Aqjp3.png

Vann, τι ακριβώς εννοείς όταν λες να αποθηλάσεις 2 γεύματα; Εννοείς να δίνεις ξένο γάλα σε δύο γεύματα τις ώρες που θα είσαι σπίτι; Ή τις ώρες που θα λείπεις; Στη δουλειά δεν μπορείς να αντλείς; Γενικά τι κάνεις για τα γεύματα του μωρού όταν λείπεις, αφήνεις δικό σου ή ξένο;

Αν το πρόβλημα είναι ότι πρήζεσαι πολύ, αυτό θα ρυθμιστεί αν βγάζεις λίγο όταν νιώθεις δυσφορία όπως λέει η Ροζαλίτα. Αν γενικά θέλεις να μειώσεις ελαφρά την παραγωγή σου, βοηθάει να θηλάζεις από το ίδιο στήθος για περισσότερα από ένα γεύματα, αλλά αυτό να γίνει ώρες που θα είσαι σπίτι, γιατί αν θηλάζεις πχ όλη νύχτα από το ένα στήθος και μετά πας στη δουλειά, μπορεί να έχεις έντονη δυσφορία από το άλλο. Γενικά, βέβαια, με την πάροδο του χρόνου κι αυτό θα ρυθμιστεί.

Γράψε μας με περισσότερες λεπτομέρειες για να καταλάβουμε ακριβώς το πρόβλημα...

HXuSp2.pngaS46p2.png

Δεν γυριζω ακομα στην δουλεια,απλα θα ηθελα να μπορω να βγω εξω απο το σπιτι χωρις αγχος,φυγαμε μια εβδομαδα διακοπες κ ειχα τρελαθει,ειχα τον μικρο ανα μια ωρα στο στηθος,αντι να ξεκουραστω κουραστηκα περισσοτερο,μπανιο στην θαλασσα δεν εκανα γιατι ηθελε ολη την ωρα να ειναι στο στηθος.Εχω κλειστει μεσα στο σπιτι γιατι ο μικρος δεν εχει ωραριο,βρε κοριτσια δεν αντεχω αλλο,δεν βγαινει ετσι.Ουτε ανθρωπος μπορει να ερθει στο σπιτι γιατι ολη την ωρα θηλαζω,ποσο μπορω να αντεξω ετσι?εχουν παιξει τα νευρα μου,σκεφτομαι οτι αυριο φευγουμε θα παμε σε ενα φιλικο σπιτι,κ δεν ξερω πως θα την βγαλω,θα ειμαι μεσα σε ενα δωματιο μονη μου κ θα θηλαζω.Γι αυτο ελεγα αν μπορουσα 1-2 γευματα να του εδινα ξενο,μηπως ηρεμουσα κ εγω λιγο,γιατι πραγματικα θελω το παιδακι μου να το θηλασω αλλα ετσι δεν αντεχεται η κατασταση.Και μην μου πειτε για θηλαστρο γιατι αυτο εκανα στην κορη μου,κ ειχα κατεβασει πολυ γαλα σε τετοιο σημειο που μετα δεν μπορουσα να το κοψω,βεβαια τοτε δεν θηλαζα εβγαζα μονο με το θηλαστρο,κ αν αργησω να ταισω λιγο τον μικρο το στηθος μου πρηζεται πολυ.

Τι μου προτεινετε?να θηλαζω απο το ιδιο στηθος για 2 γευματα

Καλησπέρα κ από ΄μένα, εγώ θηλάζω αποκλειστικά αλλά τελος Σεπτέμβρη θα πάω στη δουλειά, στην αρχή που ξεκινήσαμε τις στερεές μετά από κάθε γεύμα ήθελε και γάλα, τώρα εχουν μειωθεί οι θηλασμοί κατά την διάρκεια της ημέρας 3-4 που διαρκουν λίγο, συνήθως μετά την φρουτόκρεμα που νυστάζει κ θέλει να αποκοιμηθεί και το απόγευμα πάλι κατά τις 7. Σκέφτομαι όταν ξεκινήσω δουλειά να συνεχίσω να θηλάζω πρωί κ βράδυ αλλά πως θα σταματήσει να πίνει γάλα ενδιάμεσα, προτιμώ να μην της δώσω ξένο. Επίσης στο χρόνο θέλω να σταματήσω να την θηλάζω αλλά δεν θέλω να μπώ στην διαδικασία να πιώ φάρμακα κ να τυλιξω το στήθος... δεν θέλω ούτε να το σκέφτομα, θέλω να ξυπνήσω ένα πρωί κ απλά να μην έχω γάλα, φαντάζομαι την εικόνα να μου τραβάει το σουτιέν να πιει γάλα κ να ειμαι τυλιγμένη κ τρελαίνομαι, τι να κάνω

Λογικά αν τρώει κανονικά και αρκετή ποσότητα, μπορεί όσο λείπεις να τρώει στερεές... Τώρα για τον ύπνο, θα αντικαταστήσει το στήθος κάποιος άλλος τρόπος... είτε αγκαλιά και βόλτα, είτε βόλτα με το καρότσι...κάτι τέτοιο..

Όταν θελήσεις να αποθηλάσεις θα το κάνεις σταδιακά. Θα κόβεις ένα γεύμα κάθε βδομάδα περίπου. Με αυτό τον τρόπο το πιθανότερο είναι να μη χρειαστεί ούτε να δεθείς ούτε να πάρει φυσικα χαπι.

5Aqjp3.png

Δεν γυριζω ακομα στην δουλεια,απλα θα ηθελα να μπορω να βγω εξω απο το σπιτι χωρις αγχος,φυγαμε μια εβδομαδα διακοπες κ ειχα τρελαθει,ειχα τον μικρο ανα μια ωρα στο στηθος,αντι να ξεκουραστω κουραστηκα περισσοτερο,μπανιο στην θαλασσα δεν εκανα γιατι ηθελε ολη την ωρα να ειναι στο στηθος.Εχω κλειστει μεσα στο σπιτι γιατι ο μικρος δεν εχει ωραριο,βρε κοριτσια δεν αντεχω αλλο,δεν βγαινει ετσι.Ουτε ανθρωπος μπορει να ερθει στο σπιτι γιατι ολη την ωρα θηλαζω,ποσο μπορω να αντεξω ετσι?εχουν παιξει τα νευρα μου,σκεφτομαι οτι αυριο φευγουμε θα παμε σε ενα φιλικο σπιτι,κ δεν ξερω πως θα την βγαλω,θα ειμαι μεσα σε ενα δωματιο μονη μου κ θα θηλαζω.Γι αυτο ελεγα αν μπορουσα 1-2 γευματα να του εδινα ξενο,μηπως ηρεμουσα κ εγω λιγο,γιατι πραγματικα θελω το παιδακι μου να το θηλασω αλλα ετσι δεν αντεχεται η κατασταση.Και μην μου πειτε για θηλαστρο γιατι αυτο εκανα στην κορη μου,κ ειχα κατεβασει πολυ γαλα σε τετοιο σημειο που μετα δεν μπορουσα να το κοψω,βεβαια τοτε δεν θηλαζα εβγαζα μονο με το θηλαστρο,κ αν αργησω να ταισω λιγο τον μικρο το στηθος μου πρηζεται πολυ.

Τι μου προτεινετε?να θηλαζω απο το ιδιο στηθος για 2 γευματα

Όχι, η λύση για σένα δεν είναι να θηλάζεις από το ίδιο στήθος για 2 γεύματα, είναι να απενοχοποιηθείς και να αρχίσεις να θηλάζεις χωρίς να απομονώνεσαι! Ρίξε μια ματιά εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=31898

ξεκίνα καλώντας αρχικά στο σπίτι σου άτομα με τα οποία αισθάνεσαι άνετα, μελέτησε τα ρούχα σου ώστε να μπορείς να θηλάζεις χωρίς να αποκαλύπτονται πολλά, άρχισε να βγαίνεις (πχ το μεγαλύτερο παιδί σου δεν το πηγαίνεις ποτέ στις κούνιες ή σε πάρκα; Άνετα μπορείς να θηλάσεις εκεί σε ένα παγκάκι)

Το να θηλάζει το μωρό σου τόσο συχνά είναι απόλυτα φυσιολογικό! Και η δικιά μου κόρη που τρώει και στερεές τόσο συχνά θηλάζει και θηλάζουμε παντού!

HXuSp2.pngaS46p2.png

H αλήθεια είναι ότι και εγώ έξω από το σπίτι πρώτη φορά θήλασα πριν ένα μήνα...μέχρι τότε πήγαινα στο αμάξι... μπροστά σε φίλους είχα θηλάσει... Τελικά είναι πολύυυυ πιο εύκολο και πιο απλό απ'ότι νόμιζα...Αρκεί μια φαρδιά μπλούζα, ένα σεντονάκι ή και χωρίς αυτό... Κανείς δεν δίνει σημασία, γιατί δεν καταλαβαίνει...πίστεψέ μας!

5Aqjp3.png

Vann, το μωράκι σου πόσο είναι τώρα;;; Σορυ αλλά δεν θυμάμαι...

Πάντως δεν αξίζει να βάλεις ξένο γάλα στην ζωή σας αν δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος... Καλύτερα ή να μάθεις να θηλάζεις παρουσία άλλων (για να μην κόβεις την συζήτηση στη μέση) ή να βγάλεις ένα γεύμα με το θήλαστρο και να αφήσεις το μωρό σε κάποιον... Με ένα γεύμα την ημέρα αν βγάζεις τώρα που έχει εδραιωθεί η γαλουχία δεν αυξάνεται η παραγωγή σε σημείο ενοχλητικό... Εσύ χρειάζεσαι 1-2 γεύματα για να βγεις μια βόλτα με την ησυχία σου να ξεσκάσεις! Καντο και μην το σκέφτεσαι...

Και να ξέρεις ότι τα (πιο) δύσκολα περάσανε τώρα είσαι στην κατηφόρα....

Καλή συνέχεια!

WLn5p2.png

Μια παλιά μαμά με συμβούλεψε ότι πίνοντας μέντα ρόφημα το γάλα 'τραβιέται' 'γυρναέι' καπως έτσι το περιέγραψε...Αγλαία...;μήπως μπορείς να δώσεις τα φώτα σου εδώ;

Στο βιβλίο της Άννας Πατσούρου "Θηλασμός, Μια υπέροχη σχέση" δίνει συμβουλές για να μειωθεί το γάλα. Δηλαδή, περιορίζεις το αλάτι και την άσπρη ζάχαρη για 7 μέρες (και όχι το νερό που πίνεις) και πίνεις φασκόμηλο (4 φλιτζάνια την ημέρα, για 7 μέρες)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...