Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

ειναι φυσιολογικα ολα αυτα η το παιδι μου τρωει παρα πολυ;;;

ποσες φορες πρεπει να θηλαζει σε αυτη την ηλικια;;

Μα ο δικός σου φαίνεται να θηλάζει 5-6 φορές μόνο! Ο δικος μου σε αυτή την ηλικία θήλαζε 5-6 φορές το βράδυ και άλλες τόσες την ημέρα...

Δεν θηλάζει λίγο αλλά ούτε και πολύ! Θηλάζει όσο ακριβώς χρειάζεται! :)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ειμαι φανατικη του θηλασμου δεν εχει πιει το μωρο μου σταγονα ξενο γαλα αλλα ηρθε η ωρα να του το κοψω αργα και σταθερα...

Ξερω οτι τελικα πιο πολυ εγω θα στεναχωρηθω παρα το μωρο...

Περιμενω συμβουλες βοηθεια απο οποια εχει παρομοια εμπειρια!!!

Πριν σου δώσουμε συμβουλές και βοήθεια για κάτι που θα σε στεναχωρήσει, θα ήταν καλό να ξεκαθαρίσεις μέσα σου γιατί ΠΡΕΠΕΙ να του το κόψεις αργά και σταθερά σε μια ηλικία που το μωρό έχει ακόμη μεγάλη ανάγκη να θηλάζει.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον δύο χρόνια, θεωρώντας ότι τα δύο χρόνια είναι πολύ σημαντικά για την υγεία τους.

Το ίδιο και η Αμερικάνικη Ακαδημία Οικογενειακών γιατρών:

http://www.aafp.org/online/en/home/policy/policies/b/breastfeedingpositionpaper.html

Nursing Beyond Infancy

Breastfeeding should ideally continue beyond infancy, but this is currently not the cultural norm and requires ongoing support and encouragement.85 Breastfeeding during a subsequent pregnancy is not unusual. If the pregnancy is normal and the mother is healthy, breastfeeding during pregnancy is the woman's personal decision. If the child is younger than two years of age, the child is at increased risk of illness if weaned. Breastfeeding the nursing child after delivery of the next child (tandem nursing) may help to provide a smooth transition psychologically for the older child.61

Δεν προσπαθώ να σε μεταπείσω, απλά έγραψες ότι αυτό είναι κάτι που θα σε στεναχωρήσει... δεν υπάρχει λόγος να στερήσεις το παιδί σου από κάτι που το έχει ανάγκη και θα σε στενωρήσει τόσο!

καλησπερα μανουλες. σας ευχαριστω παρα πολυ για τις συμβουλες,τις αποψεις και τα καλα σας λογια. εννοειται οτι δεν με κουραζει που τον θηλαζω ακομα. ειναι το καλυτερο πραγμα που εχω προσφερει στο παιδι μου μεχρι στιγμης (μαζι με την αγαπη και την στοργη) χωρις να θελω να θιξω τις μανουλες που δεν μπορουσαν η δεν ηθελαν να θηλασουν. ησυχασα παντως με αυτα που μου ειπατε,γιατι λιγο ειχα προβληματιστει.

τωρα το θεμα του αποθηλασμου δεν το εχω σκεφτει ακομα (δεν μου δειχνει και τετοια σημαδια ο μικρος), παντως ξερω οτι θα στεναχωρηθω... :(

as1cAcP00360010NDE5NzgxfDIwMTAwMnx0byB6eW1hcmFraSBtb3UgZWluYWk.gif

0nxv8u4s9yffj271.png

Δυστυχώς μετακομίσαμε πολύ κοντά στο αγαπημένο μου ζαχαροπλαστείο και τρώω συνέχεια σοκολατοειδή, λέτε να παίζει ρόλο αυτό στην υπερδιέγερση της;

Δυστυχώς παίζει ρόλο στην υπερδιέγερση...

επίσης λόγω του ότι θηλάζει φανατικά υπάρχει περίπτωση να έχει εθιστεί στη νικοτίνη;;;; (καπνίζω γύρω στα 10 τσιγάρα τη μέρα)

Μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό;

Αν συνεχίσεις να καπνίζεις και διακόψεις το θηλασμό θα έχεις τον πολύ βλαβερό συνδυασμό Κάπνισμα + Ξένο Γάλα...

Καλύτερα λοιπόν που περιορίζεσαι στο ένα κακό από τα δύο.

κάπου έχει γραφτεί αν δεν κάνω λάθος ότι δίνουμε κατσικίσιο γάλα από 10 μηνών; η παιδιάτρος μου είχε πει ότι δίνουμε από 15 μηνών, τί ακριβώς ισχύει;

Αποκλειστική διατροφή με ξένο γάλα δεν μπορείς να κάνεις από τους 10 μήνες, όμως τα μωρά που θηλάζουν μπορούν να πιούνε λίγο ξένο γάλα από αυτή την ηλικία. Τα περισσότερα το ανέχονται αλλά όχι όλα.

Ο παιδίατρός σου αναφέρεται σε αποκλειστική διατροφή με φρέσκο γάλα που τα περισσότερα παιδιά δεν μπορούν να το ανεχθούν καλά στους 12 μήνες που είναι το επιτρεπτό. Μερικά δεν το ανέχονται ούτε στους 15, ίσως μετά τους 18.

Τα τελευταία χρόνια δίνουν ειδικά γάλατα μέχρι τα 3. Η τάση αυτή έχει επικρατήσει γιατί φάνηκε ότι ο θηλασμός είναι απαραίτητος για πολύ περισσότερο από τον 1 χρόνο που πίστευαν πριν από 2-3 δεκαετίες.

Διαφημίσεις

Aγαπητη Αγλαια!

Οι συμβουλες σου και οι γνωσεις σου μας εχουν βοηθησει ολες παρα πολυ!

Γνωριζω αυτα που μου λες και ξερω ποσο σημαντικο ειναι για το παιδι ο θηλασμος και για αυτο εξαρχης ειχα σκοπο να το θηλασω τουλαχιστον για ενα χρονο και ειπα μετα βλεπουμε...

Αλλα κοντευει αυτος ο χρονος πια και αισθανομαι λιγο κουρασμενη απο την εξαρτηση που εχει απο εμενα.Δεν μπορει να τον κοιμισει αλλος και οποτε γκρινιαζει οπου και να ειμαστε μου αρπαζει το στηθος και προσπαθει να το βγαλει...Δεν λεω το παιδι κανει το σωστο αλλα σε λιγο που θα περπαταει θα εχει πιο συντονισμενες κινησεις πως θα τον πειθω να μην με ξεγυμνωνει δημοσια???!!!

Εξαλλου πρεπει να αρχισω να δουλευω πιο πολλες ωρες και σε λιγο καιρο θα χρεαστει να λειψω κατα διαστηματα στο εξωτερικο...τοτε τι θα κανει οταν ξαφνικα για 3-4 μερες δεν θα εχει την μαμα του με το στηθος???

Για αυτο ειπα να ξεκινησω σταδιακα απο τωρα εξαλλου εχω ως το πασχα περιθωριο αν ολα πανε στραβα στις πρωτες αποπειρες και εχει προβλημα με το γαλα...

Οποτε και αν σταματησω να θηλαζω θα στεναχωρηθω...ειτε στον πρωτο ειτε στον δευτερο χρονο αλλα το παιδι παντα θα μεγαλωνει και θα πρεπει να μπορουμε να το αφησουμε να περασει στο επομενο επιπεδο αναπτυξης!

Και εξαλλου ο θηλασμος πρεπει να ειναι αμοιβαια επιθυμητος αν η μια πλευρα αρχισει να δυσανασχετει ... κουραστηκα.Ελπιζω οτι οπως καποια αλλα μωρα θα μου δειξει και αυτος οτι ειναι ετοιμος να μεταβει σε ποτηρακι και φρεσκο γαλατακι πριν τον σταματησω εγω!!!

Ελπιζω να σε καλυψα και να καταλαβες οτι ειναι μια συνειδητη αποφαση γνωριζωντας ολα τα στοιχεια και οχι επειδη ακουω μπαρουφες του στυλ ακομα τον θηλαζεις??????????Αυτα τα ακουω απο οταν ηταν 3 μηνων...

Αλλα κοντευει αυτος ο χρονος πια και αισθανομαι λιγο κουρασμενη απο την εξαρτηση που εχει απο εμενα.Δεν μπορει να τον κοιμισει αλλος

Αυτή είναι η ηλικία της προσκόλησης, συμβαίνει και στα μωρά που δεν θηλάζουν. Μπορεί να εξακολουθεί να θελει εσένα για να κοιμηθεί και μάλιστα να κοιμάται και πιο δύσκολα χωρίς θηλασμό.

όσο θηλάζεις μπορείς να τον δίνεις και σε κάποιον άλλο να τον κοιμίσει.

Αυτά που περιγράφεις δεν συνδέονται απαραίτητα με το θηλασμό και μπορεί να γίνουν πιο δύσκολα χωρίς θηλασμό.

και οποτε γκρινιαζει οπου και να ειμαστε μου αρπαζει το στηθος και προσπαθει να το βγαλει...

Δεν λεω το παιδι κανει το σωστο αλλα σε λιγο που θα περπαταει θα εχει πιο συντονισμενες κινησεις πως θα τον πειθω να μην με ξεγυμνωνει δημοσια???!!!

Εκτός από συντονισμένες κινήσεις το παιδί έχει και πιο συντονισμένη σκέψη και πολύ περισσότερη κατανόηση. Όλα μαζί αναπτύσσονται, το μυαλό δεν μένει πίσω! Μπορείς λοιπόν να του εξηγήσεις ότι όταν βρισκόσαστε με κόσμο θα πρέπει να είναι πιο διακριτικός. Θα του διδάξεις να το ζητάει με μια λεξούλα ή μια κίνηση και να μη σε ξεντύνει. Τα μωρά δεν είναι χαζά. :wink:

Εξαλλου πρεπει να αρχισω να δουλευω πιο πολλες ωρες
Μπορείς να δουλέψεις πάρα πολλές ώρες. Στην ηλικία που είναι το παιδί μπορεί να σε περιμένει κι εσύ να μην έχεις καν πρόβλημα που τόσες ώρες ούτε αντλείς ούτε θηλάζεις. Αυτό θα ήταν πρόβλημα με ένα μικρό μωρό που δεν τρώει ακόμη στερεές τροφές ή που τρώει λίγες στερεές. Με ένα μεγάλο παιδί αυτό δεν είναι πρόβλημα.

και σε λιγο καιρο θα χρεαστει να λειψω κατα διαστηματα στο εξωτερικο...τοτε τι θα κανει οταν ξαφνικα για 3-4 μερες δεν θα εχει την μαμα του με το στηθος???

Η εμπειρία της απώλειας της μαμάς είναι ιδιαίτερα τραυματική για ένα μωρό που δεν έχει την αίσθηση του χρόνου και δεν μπορεί να καταλάβει ότι η μαμά θα γυρίσει. Αυτό ισχύει τόσο για τα μωρά που θηλάζουν όσο και για τα μωρά που δεν θηλάζουν.

Πριν αποφασίσεις να κάνεις κάτι τέτοιο είναι καλά να το συζητήσεις με κάποιον παιδοψυχολόγο για να σου αναλύσει ως πιο ειδικός την κατάσταση.

Αυτός που θα κρατούσε το μωρό όσο εσύ θα έλειπες, είναι καλύτερα να έρθει μαζί σου και να το κρατάει όσες ώρες έχεις δουλειά. Κοστίζει κάτι παραπάνω αλλά είναι πολύ σημαντικό για το μωρό.

Για αυτο ειπα να ξεκινησω σταδιακα απο τωρα εξαλλου εχω ως το πασχα περιθωριο αν ολα πανε στραβα στις πρωτες αποπειρες και εχει προβλημα με το γαλα...

Οποτε και αν σταματησω να θηλαζω θα στεναχωρηθω...ειτε στον πρωτο ειτε στον δευτερο χρονο αλλα το παιδι παντα θα μεγαλωνει και θα πρεπει να μπορουμε να το αφησουμε να περασει στο επομενο επιπεδο αναπτυξης!

Δεν στεναχωριόμαστε όταν το μωρό μας περπατάει ενώ μέχρι χθες μπουσουλούσε, δεν στεναχωριόμαστε όταν το μωρό αρχίζει να μιλάει ενώ μέχρι χθες δεν μιλούσε και δεν στεναχωριόμαστε όταν θεωρεί ότι θήλασε όσο χρειαζόταν και τώρα πια δεν το χρειάζεται. Στεναχώρια φέρνει η στέρηση από κάτι που το θέλει αν αυτό που θέλει είναι ο αποθηλασμός τότε αυτό είναι χαρά! :)

Και εξαλλου ο θηλασμος πρεπει να ειναι αμοιβαια επιθυμητος αν η μια πλευρα αρχισει να δυσανασχετει ... κουραστηκα.

Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από όσα έγραψες πριν για το ότι πρέπει να αποθηλασει και για το ότι θα στεναχωρεθείς.

Αν δυσανασχετείς και κουράστηκες τότε μπορείς να ξεκινήσεις με την τακτική δεν προσφέρω δεν αρνούμε. Αν αυτή δεν είναι αρκετή τότε συνεχίζεις με την τακτική της αναβολης και του περίμενε στη διάρκεια της μέρας. Βλέπεις πως ανταποκρίνεται το παιδί και συνεχίζεις.

καλησπερα

εχω ενα κοριτσακι 8 μηνων....εδω και λιγεσ μερες εχω ξεκινησει την διαδικασια αποθηλασμου.....τωρα την θηλαζω ανα δυο ημερες το πρωι.....η ποσοτητα εχει ελατωθει αφου δεν χορταινει και της δινω και συμπληρωμα....ο γιατρος μου ειπε να τις δωσω καθε τρεις μερες τωρα και μετα τερμα. θα πρεπει να προσεξω και κατι αλλο?αν νιωσω πρησμενο το στηθος τι θα κανω?πρεπει να σταματησω τα υγρα τελειως?να δεσω το στηθος? δεν θελω να παρω χαπι

ευχαριστω εκ των προτερων

καλησπερα

εχω ενα κοριτσακι 8 μηνων....εδω και λιγεσ μερες εχω ξεκινησει την διαδικασια αποθηλασμου.....τωρα την θηλαζω ανα δυο ημερες το πρωι.....η ποσοτητα εχει ελατωθει αφου δεν χορταινει και της δινω και συμπληρωμα....ο γιατρος μου ειπε να τις δωσω καθε τρεις μερες τωρα και μετα τερμα. θα πρεπει να προσεξω και κατι αλλο?αν νιωσω πρησμενο το στηθος τι θα κανω?πρεπει να σταματησω τα υγρα τελειως?να δεσω το στηθος? δεν θελω να παρω χαπι

ευχαριστω εκ των προτερων

Μέχρι ώρας αισθάνεσαι πρήξιμο και πόνο? Αν όχι τίποτα σημαντικό, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα ιδιαίτερο.

Όταν ξεκίνησες τον αποθηλασμό, πόσες φορές θήλαζες μέσα στη μέρα? Αν θήλαζες αρκετές, ενδεχομένως να χρειαστεί να κάνεις την μετάβαση σε ξένο με πιό αργούς ρυθμούς (να κόβεις έναν θηλασμό την εβδομάδα, και αφήνεις τελευταίο τον βραδυνό).

Διαφημίσεις

oταν σταματησεις θα ανακουφιζεσαι βγαζοντας λιγο με χερι η θηλαστρο κ θα σταματησει

να σε ρωτησω αν θες μου λες πως ειναι η ζωη σας τωρα που δε θηλαζει εννοω εχει λιγοτερη γκρινια,ξυπνηματα κτλ?διανυω μερα πελαγωματος για αυτ σε ρωταω

να μαι κι εγω και δεν ειμαι σιγουρη αν θετω στο σωστο θέμα την απορία μου.

μετά απο αμέτρητες ώρες θηλασμού έχουμε πλέον φτάσει να θηλάζουμε 1 φορα το πρωι και 1-2 το βράδυ ,αναρωτιέμαι αν τώρα που είναι τόσο λίγες αυτές οι φορές αν χρειαστεί να λείψω 4 μέρες θα μου κοπεί το γάλα ε?να πω ότι δεν έχει πιει άλλο γάλα εκτός απο το δικό μου ως τώρα ,όταν ξεκίνησα τη δουλειά και πριν τις στερεες τροφές έπινε αυτό που αντλούσα..θέλω να συνεχίσω να θηλάζω

""Μέχρι ώρας αισθάνεσαι πρήξιμο και πόνο? Αν όχι τίποτα σημαντικό, δεν θα χρειαστεί να κάνεις τίποτα ιδιαίτερο. ""

οχι δεν εχω πονο ή πρηξιμο....τωρα εφτασα να της δινω ανα τρεις μερες και δεν χορταινει....της δινω και συμπληρωμα.

¨

""να σε ρωτησω αν θες μου λες πως ειναι η ζωη σας τωρα που δε θηλαζει εννοω εχει λιγοτερη γκρινια,ξυπνηματα κτλ?διανυω μερα πελαγωματος για αυτ σε ρωταω""

πιστευα οτι θα ειναι ποιο ευκολα τωρα που κοντευουμε να τελειωσουμε αλλα εχει ποιο πολυ γκρινια....ξυπναει το βραδυ ποιο νωρις απ οτι με το θηλασμο....γενικα απογοητεύτικα λιγο....συν τον συναισθηματικο παραγοντα....με κοιταει και κλαιει γιατι το δινει ο μπαμπας το γαλα ωστε να μη μυριζει το στηθος

Ελινάκι μην απογοητεύεσαι. Το μωράκι σου φάση περνάει. Ή δόντια είναι, ή άλμα ανάπτυξης... Ποτέ δεν είμαστε σίγουρες για την αιτία. Με το θηλασμό όμως περνάνε όλο. Μη στεναχωριέσαι, θα του περάσει. :wink:

Βουλάκι εύχομαι να πάνε όλα καλά.

οχι χλοη δεν απογοητευομαι απλα ηθελα να ρωτησω πως ειναι μετα τα μωρα δεν μου χε τυχει μεχρι τωρα και βρηκα ευκαιρια απο την voulaki .

Ασε δεν αποθηλαζω με τπτ μετα απο αυτα που ακουσα!

πΑΝτως βουλακι αμα μετανιωσες να αποθηλασεις υπαρχει επιστροφη αν το θες

Διαφημίσεις

Τελικά την καταφέραμε να πιεί λίγο ξένο γάλα, στην αρχή με το κουταλάκι και στη συνέχεια με το εκπαιδευτικό ποτηράκι. Προς το παρόν πίνει 60-90 ml μια φορά τη μέρα, αλλά στο καπάκι μπορεί να θηλάσει κιόλας :lol:, οπότε δε μιλάμε για αντικατάσταση γεύματος!

Τέλοσπάντων η ιδέα ήταν να δεχτεί και το ξένο γάλα και να αποθηλάσει σταδιακά, δεν βιαζόμαστε.

Η απορία μου είναι η εξής: πώς θα κοιμάται όταν θα σταματήσει να θηλάζει; μέχρι τώρα κοιμάται μόνο στο στήθος, δεν είναι από τα μωρά που τα βάζεις στην κούνια και κοιμούνται, πετάγεται όρθια με τη μία και κλαίει, ούτε πιπίλα θέλει. Παλιές και νέες μαμάδες, τι κόλπα επινοήσατε για τον ύπνο την Μετά-Το Θηλασμό εποχή; :roll:

Πωπω...μερικες μερες "ελειψα"...και εγινε χαμος στη συγκεκριμενη ενοτητα!

Καποιες φορεσαν τα χακι...και αλλες αρχισαν τις ατακες!

Και ΟΧΙ δεν θα γραψω σε ποιες αναφερομαι, γιατι πολυ απλα ενα μερος των οσων διαβασα δεν μου αρεσε, αλλα δεν καθισω να φιλτραρω αυτα που γραφτηκαν για να πω ποια ακριβως δεν μου αρεσαν! :wink:

Οποτε θερμη παράκληση...μην συμβει το "οποιος εχει τη μυγα μυγιαζεται"...

Την καλημέρα μου σε ολους...νεα δεν εχω πολλα, εκτος του οτι ο μικρος κοιμαται πλεον 9 εως 4 το βραδυ και μετα θηλαζει για 5 λεπτα...και ξανακοιμαται μεχρι τις 8:00 το πρωι! :)

Επισης πλεον τρωει φρουτοκρεμα..."φαγητο" το μεσημερι....και κρεμα το απογευμα...και τελος μετραμε μερες αντιστροφα...για την οριστικη παυση του βραδινου θηλασμου!

Καμια ιδεα...τι θα πρεπει να κανουμε εαν ξυπνησει....και ζηταει το στηθος...? :?

Πωπω...μερικες μερες "ελειψα"...και εγινε χαμος στη συγκεκριμενη ενοτητα!

Που είσαι καλέ σοκολατοπούμα να μας βάλεις σε τάξη?? :roll:

Την καλημέρα μου σε ολους...νεα δεν εχω πολλα, εκτος του οτι ο μικρος κοιμαται πλεον 9 εως 4 το βραδυ και μετα θηλαζει για 5 λεπτα...και ξανακοιμαται μεχρι τις 8:00 το πρωι! :)

Επισης πλεον τρωει φρουτοκρεμα..."φαγητο" το μεσημερι....και κρεμα το απογευμα...και τελος μετραμε μερες αντιστροφα...για την οριστικη παυση του βραδινου θηλασμου!

Καμια ιδεα...τι θα πρεπει να κανουμε εαν ξυπνησει....και ζηταει το στηθος...? :?

Θέλετε απλά να κόψει το νυχτερινό θηλασμό, ή να μην ξυπνάει καθόλου τη νύχτα. Γιατί ήδη κοιμαται 7 ώρες σερί, και μετά άλλες 4. Νομίζω οτι στην ηλικία του δεν είναι λογικό να έχουμε την απαίτηση να κοιμάται 11 ώρες σερί. Συμβαίνει δλδ κι αυτό απλά είναι σπάνιο.

Κοιμάται πάρα πολύ καλά. Πιστεύω σύντομα θα το κόψει από μόνος του αυτό το μικρό γευματάκι τη νύχτα.

Και χθες...εγινε αυτο που δεν εχει γινει 7 ολοκληρους μηνες

Ο μικρος κοιμηθηκε απο τις 9 μεχρι τις 7 το πρωι!!!!!!!

Φυσικα εγω και το μωρο μου απο τις 4 το βραδυ κοιτουσαμε τα ρολογια μας...και δεν το πιστευαμε πως ακομη δεν ειχε ξυπνησει

Στις 7 το πρωι...νομισαμε πως βλεπαμε το ιδιο ονειρο...αλλα τελικα ηταν αληθεια! :lol:

Πρωτη φορα κοιμαται τοσο πολυ. Μαλλον γινεται αυτο που περιμεναμε να συμβει

Ρυθμιζει μονος του (καθοτι μαγκακι) και τον υπνο του και τα γευματα του :wink:

μην το λες πολυ και το ματάσεις!! οι συνηθειες των μωρών αλλάζουν, εκει που κοιμουνται σερι αρχιζουν και ξυπνανε αβερτα και τουμπαλιν! σας ευχομαι να συνεχισετε ετσι παντως!! :lol:

Ε καλα δεν το εδεσα και κομπο! :!:

Απλα ηταν κατι που δεν εχει ξαναγινει. Αλλωστε και μονο το γεγονος πως κοιμαται απο 9 εως 4, ενω παλια δεν το εκανε, ειναι ενα πολυ ενθαρυντικο στοιχειο :D

Αλλωστε ειναι ωραιο να ελπιζεις και να σκεφτεσαι ομορφα πραγματα :wink:

κοριτσια βοηθεια.....

ειμαστε στη διαδικασια του αποθηλασμου....χτες το βραδυ εβαλα τη μικρη μου στο στηθος μετα απο τεσσερις μερες......μονο πιπιλιζε δεν εκανε καμια προσπαθεια να πιει.....το στηθος μου ειναι μαλακο...δεν εχω κανενα προβλημα αλλα οταν πιεζω τη θηλη βγαινουν σταγονες γαλατακι.....πως θα σταματησει αυτο?ο παιδιατρος μου ειπε να μην ξαναθηλασω.....θα σταματησει μονο του?

Απ'ότι ξέρω, μπορεί αφού αποθηλάσεις, για πολύ καιρό να βγάζει το στήθος σταγόνες γάλα αν το πιέσεις. Δε νομίζω οτι χρειάζεται να κάνεις κάτι. Θα σταματήσει από μόνο του.

Καλημέρα και απο μένα...

Μεταφέρω το "πρόβλημα" που έχει η κουνιάδα μου.

Λοιπόν η ανηψιά μου είναι 20 μηνών και θηλάζει ακόμα.

Το πρόβλημα είναι ότι το έχει βρεί σαν πιπίλα καθότι δεν πήρε πιπίλα ποτέ.

Οπότε γίνεται μάχη κάθε φορά επειδή θέλει βυζάκι.

Τώρα η κουνιάδα έκανε ένα επαγγελματικό ταξίδι και έλειψε μέρες.

Τι μπορεί να κάνει έτσι ώστε να κόψει την διαδικασία που γίνεται μέχρι τώρα?

κοριτσια βοηθεια.....

ειμαστε στη διαδικασια του αποθηλασμου....χτες το βραδυ εβαλα τη μικρη μου στο στηθος μετα απο τεσσερις μερες......μονο πιπιλιζε δεν εκανε καμια προσπαθεια να πιει.....το στηθος μου ειναι μαλακο...δεν εχω κανενα προβλημα αλλα οταν πιεζω τη θηλη βγαινουν σταγονες γαλατακι.....πως θα σταματησει αυτο?ο παιδιατρος μου ειπε να μην ξαναθηλασω.....θα σταματησει μονο του?

Μην ανησυχείς, εμένα σταμάτησε να βγάζει γάλα άφού πέρασαν 3 μήνες από τον αποθηλασμό

Ο μεγάλος 15/6/2001

Ο μικρός 24/11/2007

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...