Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

felinidoc σευχαριστω παρα πολυ. Να χαιρεσια την Αννουλα σου. Ποσο ειναι τωρα?

Για να καταλαβω δηλαδη οταν eλειπεις απο τον 4ο μηνα πανω απο μια μερα ετρωγε μπιμπερο ?

Και οταν λες οτι μετα απο ενα 24ωρο το μωρο θα φαει?Τι εννοεις θα φαει ξενο γαλα?Θα πεινασει μετα απο μια μερα αποχη και λογω της απουσιας μου θα αναγκαστει να φαει?

Αχ μακαρι!Βεβαια το μυαλο μου θα ειναι συνεχεια εκει!Ιδιως το βραδι που κοιμαται στο στηθος μου. Πως θα κοιμηθει?

Thanks!

alex

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 3,1k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για να καταλαβω δηλαδη οταν eλειπεις απο τον 4ο μηνα πανω απο μια μερα ετρωγε μπιμπερο ?

Ναι, η δικιά μου δεν είχε πρόβλημα έπαιρνε μπιμπερό από όποιον την κράταγε και όταν επέστρεφα την θήλαζα. Μπιμπερό δεν της έχω δώσει ποτέ μου, η ίδια.

Και οταν λες οτι μετα απο ενα 24ωρο το μωρο θα φαει?Τι εννοεις θα φαει ξενο γαλα?Θα πεινασει μετα απο μια μερα αποχη και λογω της απουσιας μου θα αναγκαστει να φαει?

Αν δει ότι δεν επιστρεφεις και πεινάει, θα φάει... Αλλά επειδή κάνει και γεύματα στερεάς τροφής (έτσι δεν είναι;) δεν υπάρχει και ιδιαίτερος λόγος ανησυχίας!

Πως θα κοιμηθει?

Αυτό θα το σκεφτεί όποιος την κρατήσει :wink: !

WLn5p2.png

[απλα λεω αν χρειαστει να λειψω ενα σαβατοκυριακο με τον αντρα μου πως θα φαει γαλα απο γιαγιαδες.

Να αφήσεις το πρόβλημα στις γιαγιάδες και να έχεις κλειστό το κινητό σου (αρκεί να είναι ανοιχτό το κινητό του μπαμπά)! :wink:

Στο Κέιπ Τάουν πως πηγε η felinidoc? Με παιδι?

Χωρίς το παιδί, με δύο θήλαστρα πήγε όπως θα διάβασες!!!

Δεν πρεπει να μαιθαινει να μενει και λιγακι εστω με τις γιαγιαδες?

Το παιδί θα χαίρεται να μένει πολύ με τις γιαγιάδες όταν μεγαλώσει και θα το θέλει από μόνο του χωρίς καμία πίεση. Αυτό που είναι ευχάριστο για ένα μεγαλύτερο παιδί μπορεί να είναι πολύ στρεσογόνο για ένα βρέφος.

Η συζήτηση με έναν ειδικό θα είναι σίγουρα πιο κατατοπιστική και θα σου πει τι μπορεί να κάνει το παιδί σε κάθε ηλικία. :wink:

Μετά θα είναι πιο εύκολο να τα ζυγίσεις και να βρεις μια ισορροπία ανάμεσα σε αυτό που σας κάνει να νιώθετε καλά εσύ και το μωρό σου. :)

Σημερα της εδωσε ο μπαμπας της μπιμπερο με δικο μου γαλα και παλι τιποτα! Σφραγισε το στομα της και δεν ετρωγε τιποτα.

Αν ήσουν στο σπίτι και σε μύριζε, δεν υπήρχε περίπτωση να το πάρει.

Αν δεν ήσουν, το ότι δεν έγινε με την πρώτη δεν σημαίνει κάτι, τα περισσότερα μωρά χρειάζονται μια προσπάθεια τουλάχιστον 3 ημερών, πάντα όμως η μαμά πρέπει να απουσιάζει (έξω από την εξώπορτα, όχι σε άλλο δωμάτιο).

Ενω μετα απο καθε γευμα στερεας τροφης της δινω νερακι με μπιμπερο και πινει. Αλλες φορες λιγο και αλλες φορες αρκετο.

Και παλι ευχαριστω πολυ Αγλαια. Φιλακια πολλα!

Ο γιος μου που έπινε συστηματικά το δικό μου γάλα με το μπιμπερό το αρνήθηκε οριστικά μετά το 10ο μήνα. Προτιμούσε να με περιμένει παρά να πιει γάλα από το μπουκάλι. Νερό έπινε!

Δοκίμασε το ξένο γάλα που μπορεί απλά να το θεωρήσει άλλη τροφή και όχι υποκατάστατο του θηλασμού.

Αν το μωρό σου πίνει από το εκπαιδευτικό ποτηράκι, δοκίμασε να δώσουν το γάλα με αυτό. Μερικά μωρά δεν θέλουν στο μπιμπερό γάλα αλλά το πίνουν από το ποτηράκι.

καλή συνέχεια! :)

• 2 εβδομάδες μετά...

χαιρετε... γραφω κι εγω για να ρωτησω για τον απογαλακτισμο.

ο μικρος μου ειναι 8 1/2 μηνων. τρεφεται αποκλειστικα με μητρικο αφου δεν τρωει καθολου φαγητο (δεν του αρεσει τιποτα), μονο φρουτοκρεμα δεκατιανο απογευματινο.σκεφτομαι σιγα σιγα να ξεκινησω απογαλακτισμο. το θεμα ειναι με τι γαλα, με ποτηρι-καλαμακι η μπιμπερο, και τελος ποια ειναι η σωστη ηλικια γι αυτο?μπορει να με βοηθησετε στις ερωτησεις μου....ευχαριστω

Anantin καλώς ήρθες και να χαίρεσαι το μωράκι σου!

Συγγνώμη που ρωτάω, αλλά γιατί θες να αποθηλάσεις και δεν προτιμάς να αποθηλάσεις φυσιολογικά, όποτε δηλαδή θέλει το μωράκι σου, αφού κιόλας δε θέλει να φάει ακόμη τίποτε άλλο; Υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος; έχεις κουραστεί;

Συγγνώμη για την αδιακρισία μου και πάλι :roll: , αλλά εάν πάνε μια χαρά τα πράγματα και για σένα και για το μωράκι σου στο θέμα του θηλασμού δεν καταλαβαίνω γιατί θες να αποθηλάσεις...

Διαφημίσεις

marle μου δεν τιθεται θεμα αδιακρισιας...η αληθεια ειναι απλα οτι δεν ξερω ποτε πρεπει να απογαλακτιστει ενα παιδι ?ποσος ειναι ο ιδανικος καιρος?μετα φοβαμαι οτι ηδη εχει αρχισει κ καταλαβαινει πολλα...μετα θα ειναι ευκολο?και τελος οτι τωρα που καλοκαιριασε θελω κι εγω σαν παιδι να παω μια βολτα βραδινη...ομως ο μικρος πηγαινει για υπνο 10-10.30.οποτε ειναι πολυ δυσκολο να παω μετα ή πριν.δεν λεω να σταματησω εντελως...αλλα να μπορει να πινει αν χρειαστει κ ξενο...

marle μου δεν τιθεται θεμα αδιακρισιας...η αληθεια ειναι απλα οτι δεν ξερω ποτε πρεπει να απογαλακτιστει ενα παιδι ?ποσος ειναι ο ιδανικος καιρος?μετα φοβαμαι οτι ηδη εχει αρχισει κ καταλαβαινει πολλα...μετα θα ειναι ευκολο?και τελος οτι τωρα που καλοκαιριασε θελω κι εγω σαν παιδι να παω μια βολτα βραδινη...ομως ο μικρος πηγαινει για υπνο 10-10.30.οποτε ειναι πολυ δυσκολο να παω μετα ή πριν.δεν λεω να σταματησω εντελως...αλλα να μπορει να πινει αν χρειαστει κ ξενο...

Αναντίν :D

Καταρχήν μη σε απασχολεί το ποιά είναι η κατάλληλη ηλικία για να αποθηλάσει ένα παιδί γιατί δεν υπάρχει απάντηση σε αυτό... Μόνο του θα σου δείξει το δρόμο και εσύ απλά θα ακολουθήσεις... και ίσως είσαι εσύ εκείνη που τότε θα στεναχωρηθεί και όχι το μωρό σου (στο λέω από ιδία πείρα αλλά και από πολλές κοπέλες εδώ μέσα που το έχουν βιώσει). Έχει γραφτεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι παιδάκια που παρατείνουν το θηλασμό και αρνούνται φαγητό είναι πολλές φορές παιδάκια με ιδιαίτερες "ευαισθησίες" πιθανόν και αλλεργίες και με αυτόν τον τρόπο "θωρακίζουν" τον οργανισμό τους από κάτι που μπορεί να τα πειράξει!

Όσον αφορά τις νυχτερινές εξόδους... Μια λύση είναι να βγαίνεις μόλις το μωρό σου κοιμηθεί. Αν αυτό σου φαίνεται πολύ δεσμευτικό μπορείς να αντλήσεις. Αν δεν έχεις συνηθίσει σε κάτι τέτοιο που είναι πολύ πιθανό ή ακόμα μπορεί και να μη θες να το ξεκινήσεις τώρα που και αυτό θεμιτό είναι, μπορείς ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ και εφόσον θες να βγεις νωρίτερα από την ώρα που κοιμάται να δοκιμάσεις να δώσεις άλλο γάλα! Από μόνο του αυτό όμως δεν είναι αιτία απογαλακτισμού... γιατί όταν είσαι σπίτι θα μπορείς να το θηλάζεις κανονικά... :wink:

επειδη και εγω ειμαι πολυ σουρτουκω(μαρεσουν οι βολτες) με προβληματιζε μπορω να πω αυτο το θεμα...

τελικα αποφασισα οτι το κα΄λυτερο για μενα και τη μπεμπα ειναι να τη βαζω για υπνο και μετα να βγαινω,βεβαια οι αποστασεις εδω ειναι μικρες και αμακλαψει το μωρο οπου και να ειμαι σε 10 λεπτα επιστρεφω σπτι

θηλαζω δηλαδη και μετα νανι και μετα η μαμα μπυρα.

απο την αλλη μπορεις να του καθυστρεις τη φρουτοκρεμα ωστε να βγαινεις και να ειναι χορτατος,δε ξερω αν ειναι σωστο αλλα και εγω που ειχα κατι γαμους και τετοια οποτε ηθελα να λειψω παραπανω ωρες εδινα σαν τελεθταιο γευμα κρεμουλα οποτε ολα μια χαρα

τωρα να ρωτησω και εγω κατι:δανειστικα ενα swing απο τη κουμπαρα μου.να δοκιμασω να βαλω γαλα η θα τρελανω το "συστημα"??σκεφτομαι οσο εχω ακομη γαλα να κανω μια τραπεζα οσο μπορεσω απλα φοβαμαι μη χαλασω τη σειρα της παραγωγης μου

θηλαζω 6μιση μηνες και δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε θηλαστρο

φιλια!!!

1kOup2.pngTxJmp3.png

Αν το πρόβλημα σου είναι μία έξοδος την εβδομάδα, κάλλιστα μπορεί όποιος το κρατάει να του δώσει άλλο γάλα! Για ένα γεύμα δεν έγινε και τίποτα!

Αφού το φιλήσεις σταυρωτά κατά τις 21.00 το αφήνεις μαζί με 2 μπιμπερό έτοιμα σε όποιον το κρατήσει, τους χαιρετάς και φεύγεις με την ησυχία σου!

Αν ξυπνήσει όταν γυρίσεις το θηλάζεις! :)

Η μια βόλτα δεν είναι αιτία αποθηλασμού, προς Θεού! Ούτε είναι αιτία για να ξεκινήσεις αποθηλασμό! Αν παρόλα αυτά κουράστηκες από τον θηλασμό, τον ίδιο, γράψε μας να σε βοηθήσουμε!

WLn5p2.png

vre koritsia kala ta lete eseis to thema einai oti den paei gia upno an den thilasei kai mono etsi....

den dexete kanena mpimpero.... kai kanena gala mexri stigmis...noulac, fisolac...diko mou distixws den mporw na vgalw...dioti den vgainei...den exw teleio thilastro..alla mauto pou exw , eixa prospathisei palaiotera kai oi prospatheies itan akarpes.gi auto anaferw apothilasmo.

dioti oso xerei oti uparxei to meme den tha piei kanena gala..

fusika kai den thelw na apothilasei..alla akouw kai to allo..oti adika to thilazeis k oti itan na parei to pire ktl, gi auto rwtaw to idaniko diastima.

Διαφημίσεις

παλι τυρι....κ δε το λεω για σενα ουτε ειρωνευομαι κανενα προς Θεου! απλα ολοι λενε τα ιδια κ τα ιδια..το μονο που καταφερνουν ειναι να αγχωνουν τις μανουλες κ να σταματανε οτι πιο σημαντικο κανουμε για τα παιδακια μας :?

den dexete kanena mpimpero....

το μωρό είναι μεγάλο και μπορεί να μην πάρει μπιμπερό ποτέ. Έτσι κι αλλιώς το μπιμπερό πρέπει να κόβεται στους 12 μήνες σύμφωνα με τους ορθοδοντικούς.

Να δοκιμάσεις το εκπαιδευτικό ποτηράκι ή απλά το ποτήρι. Δες με τι μπορεί να πιει.

kai kanena gala mexri stigmis...noulac, fisolac...

Αφού δεν το δέχεται ούτε ως άλλη τροφή, μπορεί να μην το ανέχεται ως οργανισμός. Αυτό το γράφω γιατί το μωρό δεν τρώει πολλά πράγματα και ίσως έχει μια προδιάθεση για αλλεργίες.

Ίσως καλύτερη λύση θα ήταν να φάει ακόμη ένα γεύμα την ώρα που λείπεις ή απλά εκείνη την ημέρα αντί να της δώσεις τη φρουτόκρεμα το απόγευμα, να τη θηλάσεις και να αφήσεις το γεύμα για τις ώρες που λείπεις.

diko mou distixws den mporw na vgalw...dioti den vgainei...den exw teleio thilastro..alla mauto pou exw , eixa prospathisei palaiotera kai oi prospatheies itan akarpes.gi auto anaferw apothilasmo.

Δεν κατάλαβα πώς συνδέεις τον αποθηλασμό με το ότι δεν μπορείς να αντλήσεις γάλα. Υπάρχουν πάρα πολλές μητέρες που θηλάζουν τα παιδιά τους και δεν μπορούν να αντλήσουν γάλα.

dioti oso xerei oti uparxei to meme den tha piei kanena gala..

το μωρό δεν είναι χαζό, δεν είναι δυνατόν να ζητάει στήθος όταν δεν το βλέπει και δεν το μυρίζει. Αν λείπεις θα βολευτεί με κάτι άλλο (όχι απαραίτητα γάλα). Μπορεί να είναι δύσκολο στην αρχή αλλά θα βολευτεί. Το μωρό σου είναι μεγάλο και δεν έχεις να φοβηθείς κάτι.

..alla akouw kai to allo..oti adika to thilazeis k oti itan na parei to pire ktl, gi auto rwtaw to idaniko diastima.

Η Αμερικάνικη Ακαδημία Παιδιατρικής λέει ότι τα μωρά πρέπει να θηλάζουν για τουλάχιστον ένα χρόνο και μετά όσο είναι αμοιβαία επιθυμητό για το παιδί και τη μαμά. Επίσης διευκρινίζει ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο θηλασμός έχει κάποια αρνητική επίπτωση μετά τα 3 χρόνια.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Αμερικάνικη Ακαδημία Οικογενειακών γιατρών λένε ότι είναι καλό να θηλάζουμε τα παιδιά μας για τουλάχιστον 2 χρόνια και πέρα από αυτό όσο το επιθυμούν η μητέρα και το παιδί.

Τα υπόλοιπα περί άχρηστου θηλασμού τα λένε οι εταιρείες με τα γάλατα που πρέπει να πουλήσουν... είναι όμως δυνατό ένα αγελαδινό γάλα να είναι καλύτερο από το ανθρώπινο;

Η Κορίνα είναι 6,5 μηνών και μέχρι τώρα έχει πάρει μόνο μητρικό γαλα και αυτό ποτέ με μπιμπερό. Εδώ και μια εβδομάδα όμως "αρνείται" να θηλάσει ...με εξαίρεση το πρωί που πεινάει ...και το απόγευμα μετά από πίεση. Όποτε την πλησιάζω στο στήθος κλαίει σπαρακτικά...ακόμα και όταν δείχνει ότι πεινάει. Υπάρχει περίπτωση να θέλει να αποθηλάσει? Άμα συνεχίσουμε έτσι δεν θα σταματήσει το γάλα?

Νιώθω πολύ δυσάρεστα με αυτήν την κατάσταση...γιατί δεν μου φτάνει που η παιδίατρος και ο άντρας μου έχουν κάνει κόμμα υπέρ του αποθηλασμού....έχω και το μωρό να τους ενισχύει...και είχα αποφασίσει να συνεχίσω για πολύ ακόμη.

Να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει χορτόσουπα,φρουτόκρεμα και φαρίν λακτέ εδώ και ένα μήνα...αλλά θήλαζε κιόλας παράλληλα...Από την άλλη δεν αντέχω να την βλέπω να σπαρταράει κάθε φορά που πάω να την θηλάσω...και επειδή μέχρι τώρα δεν έχει πάρει αλλο γάλα...δεν ξέρω και τι θα πρέπει να πιεί...μήπως της κάνει καμία αλλεργία...Δεν ξέρω τι να κάνω...

Η Κορίνα είναι 6,5 μηνών και μέχρι τώρα έχει πάρει μόνο μητρικό γαλα και αυτό ποτέ με μπιμπερό. Εδώ και μια εβδομάδα όμως "αρνείται" να θηλάσει ...με εξαίρεση το πρωί που πεινάει ...και το απόγευμα μετά από πίεση. Όποτε την πλησιάζω στο στήθος κλαίει σπαρακτικά...ακόμα και όταν δείχνει ότι πεινάει. Υπάρχει περίπτωση να θέλει να αποθηλάσει? Άμα συνεχίσουμε έτσι δεν θα σταματήσει το γάλα?

Νιώθω πολύ δυσάρεστα με αυτήν την κατάσταση...γιατί δεν μου φτάνει που η παιδίατρος και ο άντρας μου έχουν κάνει κόμμα υπέρ του αποθηλασμού....έχω και το μωρό να τους ενισχύει...και είχα αποφασίσει να συνεχίσω για πολύ ακόμη.

Να σημειωθεί ότι έχει ξεκινήσει χορτόσουπα,φρουτόκρεμα και φαρίν λακτέ εδώ και ένα μήνα...αλλά θήλαζε κιόλας παράλληλα...Από την άλλη δεν αντέχω να την βλέπω να σπαρταράει κάθε φορά που πάω να την θηλάσω...και επειδή μέχρι τώρα δεν έχει πάρει αλλο γάλα...δεν ξέρω και τι θα πρέπει να πιεί...μήπως της κάνει καμία αλλεργία...Δεν ξέρω τι να κάνω...

Μερικά μωρά όταν ξεκινουν τις στερεές τροφές μειώνουν αρκετά τους θηλασμούς. Θα έλεγα να αφαιρέσεις τη φαρίν λακτέ που περιέχει αγελαδινό γάλα και ζάχαρη και να κρατήσεις τα δύο γεύματα στερεών. Είναι λίγο νωρίς για τρία γεύματα.

Θα δοκιμάσω να την αφαιρέσω την απογευματινή κρέμα...αλλά το δράμα με το κλάμα συνεχίζεται. Επίσης το βράδυ έχει σταματήσει να θηλάζει...αν δεν τρώει και κρέμα ....θα κοιμάται νηστική? Το τελευταίο γάλα το πίνει κατά τις 5 το απόγευμα και αυτό με πίεση ...δεν είναι πολλές οι ώρες? Τελοσπάντων θα δοκιμάσω για μερικές ημέρες και βλέπουμε...

Διαφημίσεις

αν βγάλεις την κρέμα και την αφήσεις να ζητήσει για να την θηλάσεις, αντί να μετράς χρόνους κλπ? Μήπως το δεχθεί λίγο καλύτερα?

Η κρέμα είναι ποοολύ χορταστική και ίσως την χορταίνει για πολύ περισσότερες ώρες απ'ότι φαντάζεσαι :wink:

KbCJp2.pngEYukp3.png

Θα δοκιμάσω να την αφαιρέσω την απογευματινή κρέμα...αλλά το δράμα με το κλάμα συνεχίζεται. Επίσης το βράδυ έχει σταματήσει να θηλάζει...αν δεν τρώει και κρέμα ....θα κοιμάται νηστική? Το τελευταίο γάλα το πίνει κατά τις 5 το απόγευμα και αυτό με πίεση ...δεν είναι πολλές οι ώρες? Τελοσπάντων θα δοκιμάσω για μερικές ημέρες και βλέπουμε...

δεν δοκιμάζει καθολου να θηλάσει ή ξεκιναει και κάνει σαν να μην της αρεσει το γαλά? Μηπως αλλαξες κατι στη διατροφή σου που αλλαξε τη γευση στο γαλα σου ή μηπως σου ηρθε περίοδος? Βεβαια ειναι και αυτη η ζεστη, και οταν θηλαζει ζεστενεται περισσοτερο, ισως της προκαλει δυσφορία

Δοκιμασες να της δωσεις δικό σου γαλα στο ποτηράκι της να δεις αν το πινει? Περιεργο ειναι να θελει τοσο νωρις να αποθηλάσει.

παλι τυρι....κ

χα χα την λέτε και σεις αυτην την εκφραση??? Πολύ καιρο ειχα να την ακούσω :lol::lol::lol:

GwASp3.png

• 3 εβδομάδες μετά...

Έχω ένα αγοράκι 21 μηνών που θηλάζει. τις τελευταίες τρείς εβδομάδες τρώει πολύ λίγο, προτιμώντας τον θηλασμό. Έχει χάσει σσχεδόν 1 κιλό. Πως μπορώ να τον απογαλακτίσω,όσο πιο ανώδυνα για τον ίδιο;

angie g

Αγγελική μου γεια σου, να σου ζήσει το μωρό και μπράβο σας που τα έχετε καταφέρει τόσο καλά, σας θαυμάζω! :D

Πραγματικά δεν ξέρω τι συμβουλεύουν σε αυτές τις περιπτώσεις... ίσως κάποια άλλη κοπέλα και σίγουρα η Αγλαϊα θα ξέρει!

Δεν είμαι σίγουρη ότι ο απογελακτισμός είναι η λύση σας... θα δούμε!

:roll:

Έχω ένα αγοράκι 21 μηνών που θηλάζει. τις τελευταίες τρείς εβδομάδες τρώει πολύ λίγο, προτιμώντας τον θηλασμό. Έχει χάσει σσχεδόν 1 κιλό. Πως μπορώ να τον απογαλακτίσω,όσο πιο ανώδυνα για τον ίδιο;

Αγγελική να σου ζήσει. Σε αυτή τη φάση είναι πολύ επικίνδυνο να αποθηλάσεις γιατί το παιδί μάλλον έχει κάποιο πρόβλημα και δεν μπορεί να φάει. Το πρόβλημα δεν σχετίζεται με το θηλασμό, ο θηλασμός απλά το βοηθάει να μην χάσει ακόμη περισσότερο βάρος.

Προέχει να αποκλείσεις κάθε παθολογικό αίτιο πριν προχωρήσεις στον αποθηλασμό.

Για να μπορέσω να καταλάβω κάτι και ίσως να διακινδυνεύσω μια συμβουλή θα έπρεπε να γράψεις περισσότερα για όλο το ιστορικό του παιδιού.

Πιστεύω ότι πρέπει να το δει γιατρός που γνωρίζει από θηλασμό για να μπορέσει να εκτιμήσει σωστά την κατάσταση.

Να λοιπον που μετα απο εντεκα μηνες χαρας και ηρεμιας αρχισαν τα δυσκολα. Εδω και περιπου ενα μηνα εχω την αισθηση οτι το μωρο μου (στις 8 Αυγουστου χρονιζει) δεν θηλαζει σωστα.

Εχω την υποψια, για να μην πω τη βεβαιοτητα οτι μαλλον ευθυνεται το καπνισμα. Εκτος του οτι το στηθος μου δεν πρηζεται πια, ακομη κι αν δεν θηλασει ολη μερα, δεν καταλαβαινω και τη ροη του γαλακτος, οπως παλιοτερα.

Με το βαρος δεν εχουμε προβλημα -πηρε 700 gr σε δυο μηνες και ειναι 9.100 gr- αλλα αυτο δεν μου λεει τιποτα αφου τρωει φρουτα, φαγητα και κρεμες που μπορει να υποκαθιστουν το γαλα.

Με το θηλαστρο που εκανα αποπειρα να αντλησω απογοητευτηκα. Ουτε σταγονα σε δεκα λεπτα αντλησης. Το μωρο ολη τη νυχτα θηλαζει -τροπος του λεγειν- αλλα πιστευω οτι περισσοτερο χρησιμοποιει το στηθος μου σαν πιπιλα -δεν παιρνει πιπιλα ουτε δαχτυλο- παρα για να φαει το καημενο.

Με την μαγια δεν καταφερα πολλα πραγματα και ειχα την πεποιθηση οτι οσο θηλαζω θα εχω γαλα μεχρι να αποφασισω εγω για το αντιθετο (ή βεβαια το μωρο).

Ζηταει να θηλασει 5-6 φορες την ημερα και ολο το βραδυ (ανα μισαωρο ισως). Εχω δυστυχως εξαντληθει και δεν εχει αποτελεσμα.

Γνωριζετε αν το καπνισμα μπορει να μειωσει δραματικα την παραγωγη γαλακτος ή αν μπορει να οφειλεται σε αλλους παραγοντες; Η ευλογη απαντηση βεβαια ειναι : "γιατι δεν το κοβεις για να το διαπιστωσεις;"

Αν υπαρχει εστω η παραμικρη υπονοια οτι ευθυνεται το τσιγαρο, πραγματικα θα το κοψω χωρις δευτερη κουβεντα.

Περιμενω με αγωνια τις αποψεις σας (και ιδιαιτερα της κας Αγλαιας :wink: )

Ευχαριστω προκαταβολικα

Θα αρχίσω ανάποδα! Αν μπορείς τόσο εύκολα να κόψεις το τσιγάρο κάνε το τώρα που είσαι τόσο αποφασισμένη! θα έχεις περισσότερες αντοχές, δεν θα γεράσεις τόσο γρήγορα, δεν θα μυρίζεις τσιγαρίλα! :)

Πόσα τσιγάρα κάνεις;

Οι αλλαγές που αναφέρεις είναι φυσιολογικές. Σε αυτή την ηλικία πολλές φορές σταματά το αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος, οπότε δεν νιώθεις το γάλα να ρέει ακόμη και αυτό ρέει μια χαρά. Το θήλαστρο είναι λίγο ή καθόλου αποτελεσματικό εξαιτίας της απουσίας του αντανακλαστικού.

Γάλα έχεις αλλά δεν μπορείς να αντλήσεις.

Εχω δυστυχως εξαντληθει και δεν εχει αποτελεσμα.

Τι σε έχει εξαντλήσει και πιο είναι το αποτέλεσμα που περίμενες και δεν το έχεις;

Το μωρό θηλάζει μια χαρά και αναπτύσσεται μια χαρά! :)

Αχ κα Αγλαια, εχω εξαντληθει γιατι δεν κοιμαμαι σχεδον καθολου το βραδυ, αφου ο Κωνσταντινος μου θελει να θηλαζει συνεχεια. Ειλικρινα δεν ειμαι ουτε ανυπομονη ουτε γκρινιαρα, αλλα εδω και τουλαχιστον ενα μηνα κοιμαμαι πολυ λιγο (4-5 ωρες το 24ωρο) γιατι την ημερα ο μικρος θελει συνεχεια - οπως ειναι φυσικο- συντροφια και εχω και την υπολοιπη οικογενεια να φροντισω.

Λετε και η ελλειψη υπνου να επιτεινει το προβλημα; Εγω εξακολουθω να το λεω προβλημα παρα τις διαβεβαιωσεις σας γιατι πραγματικα -πεστε κι απο ενστικτο- νομιζω οτι ο μικρος δεν θηλαζει σωστα. Καπνιζω -μια που ρωτησατε- παρα πολυ (τοσο που ντρεπομαι να πω με ακριβεια τον αριθμο των τσιγαρων). Αν μου πειτε οτι μπορει να παιζει καποιο ρολο , τον παραμικρο, θα μου δωσετε ισως και το ερεθισμα να το κοψω.

Πριν την εγκυμοσυνη καπνιζα 2 πακετα και ξαναρχισα το καπνισμα οταν το μωρο ηταν 6 μηνων με 2-3 τσιγαρα στην αρχη ωσπου πηρα την κατω βολτα.

Η αληθεια ειναι οτι δεν ημουν και ψυχολογικα πολυ καλα (μεταλοχεια καταθλιψη μετα απο 6 μηνες;!!!) και αντι να το ελεγξω αρχισε να με ελεγχει αυτο. Παντως ευχαριστω πολυ για την τοσο αμεση απαντηση σας.

Αχ κα Αγλαια, εχω εξαντληθει γιατι δεν κοιμαμαι σχεδον καθολου το βραδυ, αφου ο Κωνσταντινος μου θελει να θηλαζει συνεχεια. Ειλικρινα δεν ειμαι ουτε ανυπομονη ουτε γκρινιαρα, αλλα εδω και τουλαχιστον ενα μηνα κοιμαμαι πολυ λιγο (4-5 ωρες το 24ωρο) γιατι την ημερα ο μικρος θελει συνεχεια - οπως ειναι φυσικο- συντροφια και εχω και την υπολοιπη οικογενεια να φροντισω.

Λετε και η ελλειψη υπνου να επιτεινει το προβλημα;

Το επιτείνει γιατί στη διάρκεια του ύπνου αυξάνεται η προλακτίνη περισσότερο από όσο στη διάρκεια της μέρας. Αν δεν κοιμάσαι αρκετές ώρες (όχι συνεχόμενα, να συμπληρώνεις ώρες το 24ωρο) χάνεις το πλεονέκτημα της αύξησης της προλακτίνης.

Καπνιζω -μια που ρωτησατε- παρα πολυ (τοσο που ντρεπομαι να πω με ακριβεια τον αριθμο των τσιγαρων). Αν μου πειτε οτι μπορει να παιζει καποιο ρολο , τον παραμικρο, θα μου δωσετε ισως και το ερεθισμα να το κοψω.

Τα λίγα τσιγάρα στις περισσότερες μητέρες δεν επηρεάζουν την παραγωγή αν και μερικές μητέρες βλέπουν αμέσως μείωση στο γάλα. Τα πολλά τσιγάρα μειώνουν την παραγωγή του γάλακτος στις περισσότερες μητέρες.

Στην ηλικία του παιδιού σου οι συχνοί θηλασμοί συνδέονται περισσότερο με την οδοντοφυΐα. Πώς τα πάτε με τα δόντια;

Ειχαμε και τα βαφτισια του μωρου στις 13/7 και κουραστηκα αρκετα με την προετοιμασια. Σημερα καπνισα μεχρι τωρα 6 τσιγαρα και ευελπιστω να το περιορισω σημαντικα μεχρι να το κοψω εντελως. Φυσικα οταν σταματησω να θηλαζω δεν θελω να καπνιζω.

Ο Κωνσταντινος εχει δυο δοντακια κατω που τα εβγαλε σχεδον μαζι πριν απο περιπου δυο μηνες. Πραγματικα τωρα που το λετε μπορει να εχει σχεση και αυτο με τον τακτικο θηλασμο.

Παντως και μονο απο την απαντηση σας χθες κοιμηθηκα πιο ησυχα και σημερα ειμαι αρκετα πιο ηρεμη. Την Κυριακη θα φυγουμε για διακοπες και πιστευω οτι θα ειμαι ααρκετα χαλαρη, οποτε τα ευεργετικα αποτελεσματα του υπνου και της ξεκουρασης δεν θααργησουν να φανουν.

Ευχαριστω για αλλη μια φορα για το ενδιαφερον :wink:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...