Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Καθημερινή αλλαγή ρούχων μετά το σχολείο/σταθμό

Recommended Posts

Τι μάρκα πλυντήριο έχεις και στις πόσες στροφές στίβει?

Τα ρούχα τα απλώνεις έξω να στεγνώσουν ή μέσα στο σπίτι? Μου κάνει εντύπωση ότι μυρίζουν αν δεν τα σιδερώσεις. Μήπως δεν στεγνώνουν καλά?

Εγώ πάντως δεν έχω παλιό, το hotpoint της Ariston έχω - κι εμένα τα φθείρει τα ρούχα που πλένονται συνέχεια αλλά και είχα το πρόβλημα με τις μυρωδιές κλπ όταν έπλενα στους 30-40.

Το ξεπέρασα βάζοντας ντετόλ στις πλύσεις, λίγο ίσα ίσα για να μην αναπτύσσονται βακτηρίδια (ιδέα παιδιάτρου μας) στα δικά μας όμως, όχι στα παιδικά πλυντήρια, και βάζω στους παλιούς καλούς νοικοκυραίους 60 τα πλυντήρια μου, εκτός εννοείται των σκούρων που μπαίνουν στους 40. Με ντετόλ.

Κι εμένα ο δικός μου σαν της AthinaP είναι κάπως. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το σπίτι (σκούπα, σφουγγαρισμα, ξεσκόνισμα, γενικές, τζάμια, πατζούρια, αυλές, βεράντες).

Κάνω όλα τα υπόλοιπα (παιδιά, μαγείρεμα, μπάνια, πιάτα, ρούχα). Αν κάτι τύχει τα κάνει κι εκείνος (εκτός από σίδερο, δεν το'χει).

Κορίτσια, δοκίμασα τις αντοχές μου 2 μέρες τώρα. Οχι, μου'ρχεται κάπως να βάλω τα ίδια μετά από αυλή/βόλτα/κούνιες/γιαγιά. Σκέφτηκα που τα'δα ταλαιπωρημένα τι ωραία που θα'ναι φρεσκοπλυμμένα και φρεσκοσιδερωμένα και τα πέταξα όλα στο παιδικό καλάθι απλύτων. Μαζοχισμός. Πρέπει να το ξεπεράσω, είμαι σε στάδιο που ψάχνω τρόπους να απλοποιήσω τη ζωή μας γιατί χάνουμε στιγμές λόγω της καθημερινότητας και της κούρασης, στερούμαστε πολλά και μας τη δίνει!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 81
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ασχολούμαι με το ότ51616]Εγώ πάντως δεν έχω παλιό, το hotpoint της Ariston έχω - κι εμένα τα φθείρει τα ρούχα που πλένονται συνέχεια αλλά και είχα το πρόβλημα με τις μυρωδιές κλπ όταν έπλενα στους 30-40.

Το ξεπέρασα βάζοντας ντετόλ στις πλύσεις, λίγο ίσα ίσα για να μην αναπτύσσονται βακτηρίδια (ιδέα παιδιάτρου μας) στα δικά μας όμως, όχι στα παιδικά πλυντήρια, και βάζω στους παλιούς καλούς νοικοκυραίους 60 τα πλυντήρια μου, εκτός εννοείται των σκούρων που μπαίνουν στους 40. Με ντετόλ.

Κι εμένα ο δικός μου σαν της AthinaP είναι κάπως. Δεν ασχολούμαι καθόλου με το σπίτι (σκούπα, σφουγγαρισμα, ξεσκόνισμα, γενικές, τζάμια, πατζούρια, αυλές, βεράντες).

Κάνω όλα τα υπόλοιπα (παιδιά, μαγείρεμα, μπάνια, πιάτα, ρούχα). Αν κπάτι τύχει τα κάνει κι εκείνος (εκτός από σίδερο, δεν το'χει).

Κορίτσια, δοκίμασα τις αντοχές μου 2 μέρες τώρα. Οχι, μου'ρχεται κάπως να βάλω τα ίδια μετά από αυλή/βόλτα/κούνιες/γιαγιά. Σκέφτηκα που τα'δα ταλαιπωρημένα τι ωραία που θα'ναι φρεσκοπλυμμένα και φρεσκοσιδερωμένα και τα πέταξα όλα στο παιδικό καλάθι απλύτων. Μαζοχισμός. Πρέπει να το ξεπεράσω, είμαι σε στάδιο που ψάχνω τρόπους να απλοποιήσω τη ζωή μας γιατί χάνουμε στιγμές λόγω της καθημερινότητας και της κούρασης, στερούμαστε πολλά και μας τη δίνει!!!!!

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος, πες μου σε παρακαλω: τι εννοείς δεν ασχολείσαι με το σπίτι εκτός από αυτά που ανεφερες; Τα υπόλοιπα τα κάνει ο άντρας σου, βοηθαει;

Εγώ μέσα σε πολλά άλλα , βάζω 7 ως 8 πλυντήρια την εβδομάδα, σιδερωνω τα πάντα,

ασχολουμαι με το σπίτι καθημερινά. Η αλήθεια είναι ότι έχω μια μανία με την απόλυτη τάξη και καθαριότητα που ναι μεν κάποιες φορές με θεωρώ υπερβολική αλλά νιώθω ήρεμη όταν τα κάνω όπως θέλω. Δεν έχω καμία απολύτως βοήθεια από τον σύζυγο. Όταν του ζήτησα τελευταία να βγάλει ένα πλυντήριο πιάτων μου ειπε:"πες μου έναν που ασχολείται με αυτα". Αφού τσακωθούμε μπορεί να ντύσει τα μικρά μετά το μπάνιο τους στο οποίο πρέπει να βοηθήσω για να γίνει.

Μάλλον η περίπτωση μου ανήκει σε άλλο θέμα, αυτά περί χωρισμων

"πες μου έναν που ασχολείται με αυτα". Αφού τσακωθούμε μπορεί να ντύσει τα μικρά μετά το μπάνιο τους στο οποίο πρέπει να βοηθήσω για να γίνει.

Μάλλον η περίπτωση μου ανήκει σε άλλο θέμα, αυτά περί χωρισμων

Όχι, βρε παιδάκι μου, χαλάρωσε.. Η λύση που βρήκαν τα πιο παραδοσιακά εργαζόμενα ζευγάρια στον κύκλο μας, είναι να έχουν γυναίκα για τα πιο βαριά, μια φορά την εβδομάδα. Τα ζευγάρια στην επαρχία τα βλέπω πιο χαλαρά γενικώς, έχουν λιγότερο τρέξιμο και άγχος και είναι πιο παραδοσιακά όσον αφορά τις δουλειές του σπιτιού, αλλά και πάλι οι άντρες όλο και κάτι κάνουν.

Εμείς επειδή δεν βρήκαμε εμπιστοσύνης, έχουμε γυναίκα μια στις 15 και κάνει μαζί μου τις δουλειές. Δεν ήθελα να δίνω πιο πολύ χρόνο από τα ΣΚ. Στο ενδιάμεσο θα βάλω καμιά σκούπα και λίγες δουλειές ελαφρές.

Οι περισσότεροι άντρες των εργαζόμενων γυναικών ειδικά βοηθάνε σε κάτι, άλλος κάνει σουπερ μάρκετ, διάβασμα παιδιού, όλο και σε κάτι βοηθάνε... Ίσως όχι αμέσως, αλλά προσαρμόζονται σιγά σιγά.

Ουτε και σε εμάς στην παρέα παραδέχονταν ότι βοηθάνε στις "γυναικείες" δουλειές του σπιτιου οι περισσότεροι, τους πήρε χρόνια για να γίνει αυτό. Μόλις τώρα, που μετράμε όλοι από 10 και πάνω χρόνια γάμου-παιδιών, αρκετά από τα τραπέζια που κάνουμε, είναι οι άντρες που μαγειρεύουν - σεβίρουν, χωρίς να το πολυδιαφημίσουμε και το σχολιάσουμε. Πιο παλιά κάναν μόνο μπάρμπεκιου, που ήταν "αντρική" υπόθεση.

Θέλω να πω ότι αλλάζουν τα πράγματα, κάποια ταμπού παραμένουν, αλλά τέλος πάντων, αργά και αθόρυβα, οι περισσότεροι αλλάζουν. Όπως έγραψα με τα παιδιά συνήθως οι οικογένειες μαζεύονται σπίτι, οπότε όλο και με κάτι θα ασχοληθεί κανείς.

Τι μάρκα πλυντήριο έχεις και στις πόσες στροφές στίβει?

Τα ρούχα τα απλώνεις έξω να στεγνώσουν ή μέσα στο σπίτι? Μου κάνει εντύπωση ότι μυρίζουν αν δεν τα σιδερώσεις. Μήπως δεν στεγνώνουν καλά?

Εμείς όταν ειχαμε το πρόβλημα με τις μυρωδιές βάλαμε αμμωνία στην πλύση και έπιανε για τις μυρωδιές. Τελικά όμως μου έμεινε η ιδέα ότι δεν είναι και ό,τι πιο υγιεινό, να μη σιδερώνουμε καθόλου, για πολύ καιρό. Ίσως τελικά να σιδερώνουμε σποραδικά, ή να δοκιμάσουμε κάτι μικτό, ρούχα στο καλοριφέρ ή κάτι τέτοιο. 'Η σποραδικά στεγνωτήριο για τα πιο ανθεκτικά ρούχα. Το δικό μας πλυντήριο-στεγνωτήριο αφήνει τα ρούχα λίγο νωπά, αλλά στην ουσία θα μπορούσα να φορτώνω λιγότερο τα πλυντήρια, και να μαζεύω τα ρούχα κατευθείαν από την απλώστρα για φύλαγμα. Αλλά και άλλες λύσεις έχουν τη φασαρία τους και τελικά είναι θέμα γουστου, προσωπικά δεν με επιβαρυνει το σίδερο. Μαζεύει και λίγο τα ρούχα και χωράνε καλύτερα όταν τα φυλάμε. Πράγματι, ίσως τα ρούχα δεν στεγνώνουν τελείως στην απλώστρα, αν και τα αφήνουμε 3-4 μέρες συνήθως. Μέσα στο σπίτι, γιατί το χειμώνα εδώ έχει μυρωδιές έξω και από τα τζάκια.

Μάρκα δεν μπορούμε να αλλάξουμε, αλλά έχεις δίκιο, έχει νόημα αυτά που δεν είναι πολύ λερωμένα να πλένονται στα ευαίσθητα, αφού υπάρχει θέμα με φθορές. Από συνήθεια τα έβαζα στο μεγάλο πρόγραμμα.

Βρε Αθηνα εγω παντως δε βλεπω φθορα των ρουχων απο το στεγνωτηριο..ολη η ζημια απο το πλυσημο γινεται.Το δικο μου εχει προγραμματα και επιλεγεις αν θελεις να τα βγαλει νωπα η στεγνα.Προσωπικα δε θα αλλαζα το στεγνωτηριο με τπτ...μεγαλη ευκολια και τα ρουχα βγαινουν ζεσατ ζεστα και αφρατα.

Κατα τ'αλλα τι να πω...τα συγχαρητηρια μου για το συζυγο...οχι τοσο για το σιδερωμα οσο για το μαγειρεμα:P

Εγώ πάντως δεν έχω παλιό, το hotpoint της Ariston έχω - κι εμένα τα φθείρει τα ρούχα που πλένονται συνέχεια αλλά και είχα το πρόβλημα με τις μυρωδιές κλπ όταν έπλενα στους 30-40.

Κάνω όλα τα υπόλοιπα (παιδιά, μαγείρεμα, μπάνια, πιάτα, ρούχα). Αν κάτι τύχει τα κάνει κι εκείνος (εκτός από σίδερο, δεν το'χει).

Ποιο dettol βάζεις xena και πόσο; Μαζι με το απορρυπαντικό;

Διαφημίσεις

Το παλιό κλασσικό ντετόλ, διάλυμμα, το πρώτο που βγήκε. Στο φαρμακείο το βρίσκεις μόνο, είναι μισό λίτρο περίπου. Βάζω μισό καπάκι και μετά τα ρούχα μυρίζουν απορρυπαντικό και μαλακτικό όσο ποτέ. Βασικά έχει καθαρίσει τα βακτήρια απ' όλη την πλύση το ντετόλ και το απορρυπαντικό απλά βοηθά στους λεκέδες και την μυρωδιά φρεσκάδας.

Με αυτό το ντετόλ επίσης στο σφουγγάρι κάνω το γιογιό των παιδιών αλλά και την λεκάνη μας (αυτό κάνουν και στα ιατρεία) γιατί απεχθάνομαι την χλωρίνη ως άκρως κακό χημικό για την υγεία μας, προπάντων των παιδιών. Είναι ίσάξιο απολυμαντικό.

Emma, είναι μεγάλο το θέμα που θέτεις. Δεν νομίζω πως είμαι όσο νομίζεις πιο τυχερή αφού ακόμη κι έτσι γκρινιάζω καμιά φορά. Θα προτιμούσα να μην δουλεύω και να τα κάνω όλα μόνη μου (είμαι τέτοιος τύπος) γιατί νευριάζω που δεν έχω υπό απόλυτο έλεγχο το σπίτι μου ως νοικοκυρά.

Ξέρεις πρέπει να "δουλέψουμε" λίγο με το θέμα της απόλυτης τάξης, εγώ ήδη αυτό το ξεπέρασα κάπως και είδα πως ζούμε ευχάριστα ακόμη κι έτσι. Εχθές το πρωί τα παράτησα όλα και πήραμε τα παιδιά και βγήκαμε βόλτα. Γυρίσαμε το μεσημέρι - ξεθεώθηκαν, έφαγαν ακόμη και τα τάπερ που λένε με τα φρούτα που είχαμε πάρει μαζί, πήγαμε με τα πόδια περίπατο σε κοντινό δάσος και ζωάκια που έχει ένα κτήμα. Οταν γυρίσαμε είδαμε ότι θα μας επισκεφθούν 2 οικογένειες.... :shock::shock::shock: Πρόλαβα απλά να στρώσω τα κρεβάτια. Δεν είδα να πείραξε κανέναν! Η ημέρα μου τελείωσε κατά τις 1 - ήμουν εντελώς ψόφια αλλά όλοι είχαμε περάσει υπέροχα.

Να, αυτά θα μας μείνουν. Οχι το ριχτάρι του καναπέ που θα στρώσω 100 φορές και θα ξαναζαρώσει.

Ηθελα να ρωτήσω τι κάνετε κι εσείς, αλλάζετε ρούχα στα παιδιά κάθε μέρα; Μετά το σταθμό όλα πάνε στα άπλυτα. ΣΚ θα φορέσει το ίδιο ρούχο και την άλλη μέρα εφόσον είμαστε σπίτι και δεν το έχει λερώσει. Αν βγούμε έξω (κούνιες κλπ) πάλι ό,τι φοράει θα πάει για τα άπλυτα εκτός ίσως απ' το φανελάκι.

Με 2 παιδάκια όλη μέρα όπως φαντάζεστε πλένω/σιδερώνω διαρκώς. Αρχισαν μαμά κλπ συγγενείς να μου λένε πως το'χω παρακάνει.

Πείτε ρε κορίτσια, το παρακάνω; Τα ίδια κάνουμε όλες; Μπας και έχουν δίκιο και τσάμπα πλένω;; Τις ιώσεις φοβάμαι - αλλιώς....

Όχι δεν αλλάζω όλα τα ρούχα, ούτε τα στέλνω κατευθείαν για πλύσιμο μετά από μία χρήση. Εξαρτάται από την περίπτωση. Δηλαδή το μπλουζάκι που φοράει μπορεί να πάει στα άπλυτα αν το έχει ιδρώσει-λερώσει. Τη ζακετούλα ή κάποιο πουλοβεράκι που φοράει από πάνω ή την φουστίτσα για παράδειγμα δεν θα τα στείλω για πλύσιμο εκτός και αν έχουν λερωθεί...

Και εννοείται ότι δεν σιδερώνω παρά μόνο τα απολύτως απαραίτητα που βγήκαν από το στεγνωτήριο τσαλακωμένα...

Γενικώς δεν έχω μικροβιοφοβία.

xena Πείτε ρε κορίτσια, το παρακάνω; Τα ίδια κάνουμε όλες; Μπας και έχουν δίκιο και τσάμπα πλένω;; Τις ιώσεις φοβάμαι - αλλιώς....

Xena να σου πω τις ιωσεις δεν τις σκεπτομαι τοσο, αλλα παιδια, μπαινω σπιτι ημουν στο μετρο, στο ΚΤΕΛ, στο γραφειο....ή εχω παει για καφε, μυριζουν τσιγαριλα, μυρωδιες απο εστιατορια....εξαλλου εχω ιδρωσει Χειμωνα-Καλοκαιρι...εννοειται τα πεταω στα απλυτα βρωμανε τα ρουχα.

Ομοια με τα παιδια. Γυριζει το παιδι απο το σχολειο, θα το μπανιαρισω και μετα θα της ξαναβαλω το απλυτο? Δεν ξερω, σιχαινομαι...ισως μια ζακετα, ενα τζην ΟΚ αν δεν εχει λεκε/δε μυριζει. Εσωρουχα, μπλουζες, καλσον, πουκαμισα, κολαν ποτε....

ΥΓ πλυντηρια, βαζω τουλαχιστον 2 την ημερα. Γιατι εχουμε και στολες του συζυγου, αλλα γενικα πλενω τα παντα στο πλυντηριο, κουρτινες, λουτρινα, πατακια, μαξιλαρια καναπε, ολα. Για το σιδερο, πηραμε πρεσα και τη χρησιμοποιει ο συζυγος οταν βλεπει TV. Κερδιζεις πολυ χρονο, πεφτει στο 1/3. Οταν δεν προλαβαινε φωναζα παλια μια κυρια, επαιρνε 3 ευρω την ωρα και εκανε πολυ γρηγορα.

Χέλοου γκερλς!

Στα παιδιά μου κάνω αυτό που κάνω και για μένα. Δλδ, τα ήδη φορεμένα, αν δεν μυρίζουν, δεν έχουν πρασινάδες, μαρκαδόρους, τροφές, μύξες και λοιπά αποξηραμένα πάνω τους, τα ξαναφοράω. Μπάνιο (όχι λούσιμο) καθημερινά και εννοείται καθημερινή αλλαγή σε φανελάκι-εσώρουχο. Κάλτσες αλλάζω καθημερινά. Σεντόνια/πετσέτες μια φορά την εβδομάδα (δεν χρησιμοποιώ πετσέτα για το πρόσωπο, αλλά χειροπετσέτα). Μαζί και τα πετσετάκια κουζίνας. Μία φορά το μήνα έχω γκεστ πλυντήριο ριχτάρια, παπλωματοθήκες, κουβερτάκια και τα ρέστα μου. Κουρτίνες 2-3 φορές ετησίως. Χαλάκια μπάνιου/κουζίνας εβδομαδιαίως. Συν εξτρά πλυντήριο για μάλλινα και άλλο για ευαίσθητα.Επίσης 1 φορά το μήνα αθλητικά παπούτσια, αν δεν συντρέχει λόγος να μπουν νωρίτερα. Πυζάμες φοράμε μόνο το βράδυ και αλλάζω 2 φορές την εβδομάδα. όταν μένουμε σπίτι μετά το σταθμό φοράμε φορμίτσες παλιές, που τις αλλάζω επίσης 2 φορές την εβδομάδα.

Τα πλυντήρια είναι άπειρα. Έχω και εγώ της άριστον και το θεωρώ εκπληκτικό-έχει πολλά προγράμματα. Δεν ακολουθώ πιστά το μάνιουαλ, τροποποιώ το πρόγραμμα και του πλυσίματος και του στεγνώματος, καθότι το έχω "μάθει". Στο στεγνωτήριο όσα ρούχα μπαίνουν, είναι διπλωμένα, οπότε γλιτώνω σιδέρωμα. Δεν βάζω ποτέ πουκάμισα και ρούχα με στάμπες. Αυτά τα κρεμάω σε ράγα που έχω αγοράσει ειδικά για αυτό το σκοπό, από κρεμάστρες, αφού τα "τεντώσω", οπότε το σιδέρωμα είναι υπόθεση λεπτού. Γενικώς φροντίζω να απλώνω καλά τα ρούχα, ώστε είτε να μπουν απευθείας στα συρτάρια, είτε αν έχω χρόνο (και διάθεση) να σιδερωθούν στο λεπτό.

Του συζύγου δεν σιδερώνω και από τα δικά μου, μόνο όσα είναι απαραίτητο. Δίνω προτεραιότητα στα ρουχαλάκια των παιδιών. Πάντως μου αρέσουν τα φρεσκοσιδερωμένα ρούχα, είναι όμορφη αίσθηση στο σώμα. Αλλά δεν θα χαλαστώ αν δεν σιδερώσω, λόγω έλλειψης χρόνου. Γενικώς προτεραιότητα είναι η οικογένειά μου στο λιγοστό ελεύθερο χρόνο που έχουμε και το σιδέρωμα έρχεται τελευταίο.

Για τις οσμές, να βάζετε ταμπλέτα για τα άλατα μαζί με την πλύση και να μην αφήνετε τα ρούχα βρεγμένα στο πλυντήριο. Εγώ βάζω ταμπλέτα σε κάθε πλύση και το αδεοάζω αμέσως μόλις τελειώσει. Αυτό προϋποθέτει να είμαι εκεί, οπότε τα πλυντήρια είναι συνήθως υπόθεση ΣΚ-έχει τύχει να βάλω και 10. Αυτό που με βοηθάει, είναι ότι χωρίζω εξαρχής τα ρούχα σε λευκά-χρωματιστα-σκούρα μέσα σε σάκους, εννοείται ξεχωριστα τα μάλλινα και ευαίσθητα, τα οποία πλένονται σε χωριστές πλύσεις ανά χρώμα. Αυτά τα τελευταία τα έχω σε λεκανίτσα, λόγω του ότι δεν είναι πολλά και η διαλογή γίνεται τη στιγμή που θα τα βάλω για πλύσιμο. Τα υπόλοιπα, απλώς τα πετάω από το σάκο στο πλυντήριο και τέλος.

Φιλικά,

Ελίνα

Είναι εκπληκτικό το τι μαθαίνεις απ' τις άλλες μαμάδες όταν ανοίγεται ένα τέτοιο θέμα. Εχω λύσει πολλές φορές τα χέρια μου με όσα έχουν ειπωθεί!

Εννοείτε να μην σιδερώνουμε πχ τα σεντόνια; ή τις πετσέτες;; Πολλές φορές έχω έρθει στο τσακ να πάρω στεγνωτήριο και ξέρω πως έτσι θα γλίτωνα σίδερο για αυτά, δεν έχω όμως χώρο να το βάλω... δεν το είχα προβλέψει.

Διαφημίσεις

Είναι εκπληκτικό το τι μαθαίνεις απ' τις άλλες μαμάδες όταν ανοίγεται ένα τέτοιο θέμα. Εχω λύσει πολλές φορές τα χέρια μου με όσα έχουν ειπωθεί!

Εννοείτε να μην σιδερώνουμε πχ τα σεντόνια; ή τις πετσέτες;; Πολλές φορές έχω έρθει στο τσακ να πάρω στεγνωτήριο και ξέρω πως έτσι θα γλίτωνα σίδερο για αυτά, δεν έχω όμως χώρο να το βάλω... δεν το είχα προβλέψει.

Μπορείς να πάρεις απο αυτά που ειναι πλυντήριο ατεγνωτηριο μαζι; Εμείς αυτο έχουμε μας εχει σώσει!

κορίτσια η δικια μου είναι μικρουλα ακομη και δεν παει παιδικο αλλα αλλαζει ρουχα συνηθως κάθε 1-1,5 μερα αν δεν υπαρξει ατύχημα,,εχω μανια με την αλλαγη ρουχων και το κανω και σε μενα αυτό,,,και φυσικα σιδερωνω τα παντα,,,,τα θελω κολαριστα,,, δεν μπορω αλλιως,,,,

υ.γ. για την φθορα των ρουχων που λετε παιζει πολύ σημαντικο ρολο το πλυντηριο,,,αλλα κανω και τους εξης συνδυασμούς για να αποφυγω τις υψηλες θερμοκρασίες

πχ τα ρουχα του γυμναστηριου (είναι σκουρα) τα βαζω στους 40 με προπλυση και αν είναι ιδιαιτερα λερωμένα θα βαλω Extra και για πολύ λερωμένα (εχει τετοια επιλογή το πλυντηριο),,,αν είναι ανοιχτα θα βαλω και κανενα vanish,,,, α και σιγουρα σε τετοια ρουχα βαζω παντα σκονη που κανει καλυτερη δουλεια από τα υγρα απορρυπαντικα,,,,στα πιο καλα σκουρα ρουχα χρησιμοποιω το ειδικο απορρυπαντικο ΑΛΛΑ ποτε δε βαζω πολλες στροφες,,,το εχω παντα στις χαμηλότερες στροφες (στις 400 δηλαδη),,οι πολλες στροφες τα καταστρεφουν τα ρουχα

Για πες, βρε Babycute, χθες το βράδυ είχαμε την κουβέντα με τον άντρα μου. Ψάχναμε όλο το σπίτι να βρούμε χώρο για στεγνωτήριο, και με τις μετατροπές που θέλουμε, εγώ νομίζω ότι μας συμφέρει να πάρουμε 2 σε ένα. Είναι λειτουργικό?

Φιλενάδες, εγώ σιδερώνω μια στο δίμηνο, τα ρούχα τα δικά μου που δεν "περνάνε" με τπτ, και τα πουκάμισα του καλού μου (ευτυχώς έχει πολλά).

Τα υπόλοιπα πάνε πλυντήριο-απλώστρα-μέσα-στο-σπίτι

απλώστρα-δίπλωμα-επί-τόπου-συρτάρια. (Το κόλπο είναι να μην μείνουν στη λεκάνη, εκεί κουρελιάζουν).

Αναγνωρίζω πλήρως τα οφέλη της σιδερωμένης κάλτσας-πετσέτας-σεντονιού, αλλά...δεν...

Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results.

Albert Einstein

Αννα, δεν μπορείτε να βάλετε το στεγνωτήριο πάνω από το πλυντήριο;

Εμένα τα έχει παίξει το στεγνωτήριό μου και δεν στεγνώνει καλά. Έχω φωνάξει τεχνικό και δεν του βρήκε τίποτα...:rolleyes:

Άννα και εγώ 2 σε 1 έχω, το οποίο αντικατέστησε το παλιό μας (απλώς) πλυντήριο. Μέχρι στιγμής το έχω "εξουθενώσει" και όλα καλά.

Γενικώς, για να είναι αποτελεσματικό το στεγνωτήριο, θέλει πλύση από 800 στροφές και άνω. Είναι γεγονός ότι οι πολλές στροφές φθείρουν τα ρούχα, αλλά τα παιδικά είναι για 1-2 σεζόν ούτως ή άλλως. Στα τζην και τις φόρμες δεν σε νοιάζει.Στα ευαίσθητα δεν βάζεις στροφές (δεν έχει το πρόγραμμα έτσι κ αλλιώς). Εγώ βάζω για νορμάλ λερωμένα (όχι μάλλινα ή ευαίσθητα) 800 στροφές. Αν έχω κάτι "επικίνδυνο" για φθορά μέσα, το βγάζω αφού τελειώσει η πλύση και ρίχνω άλλο ένα στίψιμο στις 1200. τα ρούχα πρέπει να βγουν αμέσως, να "τεντωθούν" και να απλωθούν, ή να διπλωθούν βρεγμένα και να μπουν για στέγνωμα στο πλυντήριο. το κόλπο είναι η διάρκεια στεγνώματος να μην τα "ξεραίνει". Επίσης να έχεις ομοειδή υφάσματα, ως προς τη σύνθεση και την υφή. έτσι, αν έχεις λευκά βαμβακερά και είναι μαζί το αέρινο σεντονάκι και η πετσέτα, ο χρόνος στεγνώματος να είναι τέτοιος, ώστε το σεντονάκι να μην είναι "crispy"-αναγκαστικά η πετσέτα θα βγει νωπή. Έχει κ ντιφόλτ προγράμματα, τα οποία τροποποιούνται κατά βούληση. Επίσης, μπορείς να βάλεις πχ 1 ωρίτσα στέγνωμα και μετά να απλώσεις τεντώνοντας τα ρούχα, οπότε θα μείνουν στην απλώστρα λιγότερο χρόνο. Γενικώς έχω λατρέψει το πλυντήριο-στεγνωτήριο (είτε μαζί, είτε χώρια).

Η μόνη παρατήρηση που έχω, είναι ότι με το 2 σε 1 πρέπει πρώτα να τελειώσει το στέγνωμα και να μπει η επόμενη πλύση, ενώ όταν έχεις 2 συσκευές, η επόμενη πλύση μπαίνει ενώ στεγνώνει η προηγούμενη. Επίσης, όταν ένα μηχάνημα κάνει και τα 2, πιθανώς να φθείρεται γρηγορότερα.

Πάντως για το χειμώνα, είναι λύση. Κάπου υπάρχει και ξεχωριστό θεματάκι στο φόρουμ.

Φιλικά,

Ελίνα

Διαφημίσεις

Καλή λύση αλλά δεν χαλάω το μπάνιο μου όπως το κατάφερα να το φτιάξω βρε κορίτσια... στολιδάκι το έκανα. Και το πλυντήριο το'χω δεν το'χω 5 χρόνια, ακόμη για καινούριο το βλέπω. Δεν είμαστε για να το πετάμε.

Μία σκέψη είναι να κλείσω ένα σημείο στην αυλή για πλυντήριο/στεγνωτήριο/καταψύκτη αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας.

Δεν απλώνω μέσα στο σπίτι γιατί έχουμε θέμα υγρασίας, μένουμε κοντά στην θάλασσα. Εξω όμως έχω βεράντα σκεπαστή και μια χαρά μου στεγνώνουν χειμώνα/καλοκαίρι. Κι αν καμιά φορά δυσκολεύονται, τα πάω στο wc λίγα-λίγα με ανοικτό παράθυρο, επάνω στο καλοριφέρ/απλώστρα και φεύγει η υγρασία αμέσως.

Βρες καπου ενα χωρο και βαλε στεγνωτηριο...πραγματικα αξιζει.Γλυτωνεις σιδερο, γλυτωνεις χρονο , γλυτωνεις ολη τη διαδικασια απλωμα-μαζεμα.Οι πετσετες βγαινουν τελειες...ζεστες ζεστες και σιδερωμενες.Τα σεντονια εγω πλεον οταν τα πλενω δε βαζω αλλα.Τα βαζω πλυντηριο στο καπακι στεγνωτηρικ και με τη μια τα ξαναστρωνω.

Βρες καπου ενα χωρο και βαλε στεγνωτηριο...πραγματικα αξιζει.Γλυτωνεις σιδερο, γλυτωνεις χρονο , γλυτωνεις ολη τη διαδικασια απλωμα-μαζεμα.Οι πετσετες βγαινουν τελειες...ζεστες ζεστες και σιδερωμενες.Τα σεντονια εγω πλεον οταν τα πλενω δε βαζω αλλα.Τα βαζω πλυντηριο στο καπακι στεγνωτηρικ και με τη μια τα ξαναστρωνω.

Το στεγνωτηριο ειναι η επομενη αγορα που θα κανω, το σκεπτομουν αλλα μετα απο οσα λετε και οσα μου εχουν αναφερει φιλες που το εχουν, αξιζει.

Εννοειται οτι αν εχεις στεγνωτηριο, σιδερωνεις πολυ λιγοτερο και γλυτωνεις χρονο και ταλαιπωρια. Απλωσε στο κρυο, μαζεψε στη βροχη....βαρεθηκα.

Δεν βγαζει ομως υγρασια/ατμο?? Για πειτε μας γιατι αν χρειαζεται ειδικος χωρος που να βρεθει σε μικρα σπιτια.

Το στεγνωτηριο ειναι η επομενη αγορα που θα κανω, το σκεπτομουν αλλα μετα απο οσα λετε και οσα μου εχουν αναφερει φιλες που το εχουν, αξιζει.

Εννοειται οτι αν εχεις στεγνωτηριο, σιδερωνεις πολυ λιγοτερο και γλυτωνεις χρονο και ταλαιπωρια. Απλωσε στο κρυο, μαζεψε στη βροχη....βαρεθηκα.

Δεν βγαζει ομως υγρασια/ατμο?? Για πειτε μας γιατι αν χρειαζεται ειδικος χωρος που να βρεθει σε μικρα σπιτια.

Αξίζει, αλλά ναι βγάζει υγρασία. Πρέπει να είναι σε χώρο που να αερίζεται καλά.

Θα μπορούσες ίσως να το έχεις σε κάποιο μπαλκόνι όπου όμως θα προστατεύεται από τον ήλιο.

Εμένα όταν λειτουργούσε καλά ήταν τέλειο... Τώρα υπολειτουργεί και δεν ξέρω τι να κάνω. Έχει πέσει η αποδοσή του εμφανώς, αλλά δεν του βρίσκουν κάτι...

Εγώ πάλι με τόσο ήλιο σε αυτή τη χώρα, δε βρίσκω το λόγο να έχω στεγνωστήριο.

Ακόμα και φέτος που είχε τόσες βροχές, τόσα χιόνια και τόσο κρύο δυσκολεύτηκα 2-3 φορές να τα στεγνώσω αλλά μέχρι εκεί.

Όσο για σίδερο, της μικρής τα σιδερώνω όλα, τώρα τελευταία δεν κάνω τα κολάν και τα τζιν, τις μπλούζες του άντρα μου εννοείται τις σιδερώνω και λίγα από τα δικά μου.

Αλλά δε βάζω αυτά τα πλυντήρια που λέτε, μου φαίνονται πολύ υπερβολικά, βάζω 3 με 4 τη βδομάδα.

Εγώ πάλι με τόσο ήλιο σε αυτή τη χώρα, δε βρίσκω το λόγο να έχω στεγνωστήριο.

Ακόμα και φέτος που είχε τόσες βροχές, τόσα χιόνια και τόσο κρύο δυσκολεύτηκα 2-3 φορές να τα στεγνώσω αλλά μέχρι εκεί.

Όσο για σίδερο, της μικρής τα σιδερώνω όλα, τώρα τελευταία δεν κάνω τα κολάν και τα τζιν, τις μπλούζες του άντρα μου εννοείται τις σιδερώνω και λίγα από τα δικά μου.

Αλλά δε βάζω αυτά τα πλυντήρια που λέτε, μου φαίνονται πολύ υπερβολικά, βάζω 3 με 4 τη βδομάδα.

Μαριτα ζω Αν Αττικη, πριν στο Χαλανδρι. Και στις δυο περιοχες, απο Οκτωβρη μεχρι Μαη η υγρασια ειναι τοση, που δεν στεγνωνουν με τιποτα, για μερες!! Αν δεν τα βαλεις μεσα, με τι-πο-τα. Τους δε υπολοιπους μηνες, εξαρταται. Δηλ πρεπει να τα απλωνεις μερα μεσημερι νταλα ηλιο. Αν τα απλωσεις απογευμα/νυχτα ή τα ξεχασεις, νοτιζουν και παλι.... Μην σου πω σε περιοχες οπως η Αγ στεφανος, που εχουν και πευκοβελονες κλπ, δεν μπορουν ποτε να απλωσουν.

Επισης απο φετος ειχαμε ολοι σχεδον οπου και να μεναμε το θεμα με τα τζακια, βρωμουσαν τα ρουχα αν τα εβγαζες εξω.

Δυο πλυντηρια την εβδομαδα ειναι μονο τα σεντονια, ενα οι πετσετες και οι πιτζαμες μας και ενα τα σκουρα. Αλλα δυο τα διαφορα (δικα μας και παιδιων μαζι). Που και που πλενουμε και τα μπουφαν (πχ 2 φορες το μηνα). Αν δεν ειχα στεγνωτηριο θα ειχα σαλταρει (η απλως θα κυκλοφορουσαμε με λερωμενα ρουχα)

Δυο πλυντηρια την εβδομαδα ειναι μονο τα σεντονια, ενα οι πετσετες και οι πιτζαμες μας και ενα τα σκουρα. Αλλα δυο τα διαφορα (δικα μας και παιδιων μαζι). Που και που πλενουμε και τα μπουφαν (πχ 2 φορες το μηνα). Αν δεν ειχα στεγνωτηριο θα ειχα σαλταρει (η απλως θα κυκλοφορουσαμε με λερωμενα ρουχα)

Βαλε και χρωματιστα, ευαισθητα, πατακια, ριχταρια καναπε, στολες στρατιωτικες (σε εμας), λουτρινα και σπανια βεβαια κουρτινες, κουνουπιερες....ενα σωρο...ναι, θελω στεγνωτηριο!!! με πεισατε!!

Μαριτα ζω Αν Αττικη, πριν στο Χαλανδρι. Και στις δυο περιοχες, απο Οκτωβρη μεχρι Μαη η υγρασια ειναι τοση, που δεν στεγνωνουν με τιποτα, για μερες!! Αν δεν τα βαλεις μεσα, με τι-πο-τα. Τους δε υπολοιπους μηνες, εξαρταται. Δηλ πρεπει να τα απλωνεις μερα μεσημερι νταλα ηλιο. Αν τα απλωσεις απογευμα/νυχτα ή τα ξεχασεις, νοτιζουν και παλι.... Μην σου πω σε περιοχες οπως η Αγ στεφανος, που εχουν και πευκοβελονες κλπ, δεν μπορουν ποτε να απλωσουν.

Επισης απο φετος ειχαμε ολοι σχεδον οπου και να μεναμε το θεμα με τα τζακια, βρωμουσαν τα ρουχα αν τα εβγαζες εξω.

Ναι αν είσαι κοντά στη θάλασσα είναι θέμα η υγρασία, ειδικά στα νησιά ακόμα χειρότερα. Εδώ που είμαι εγώ κάνει κρύο (φέτος είχαμε και χιόνια αρκετά) αλλά παρόλα αυτά δεν έχουμε πρόβλημα με το στέγνωμα.

Αλήθεια έχεις θέμα και το καλοκαίρι με το στέγνωμα;

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...